att Nybro kommun ges möjlighet att teckna borgen för anläggande av lokala bredbandsnät efter särskild prövning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "att Nybro kommun ges möjlighet att teckna borgen för anläggande av lokala bredbandsnät efter särskild prövning."

Transkript

1 Avtal Bakgrund och information Nybro kommun med organisationsnummer: nedan kallad Nybro kommun vill i detta avtal med Madesjö Oskar Fiber Förening Ek. för. med organisationsnummer: nedan kallad MOFF reglera villkor och åtaganden kring borgensåtande kopplat fiberprojekt i Nybro kommun. MOFF har beviljats landsbygdsstöd inom landsbygdsprogrammet med högst kr vilket vid full utbetalning utgör 60 % av den totala kostnaden för att etablera ett fibernät inom Madesjö och Oskars församlingar i Nybro kommun. Resterande 40 % ska föreningen ta fram genom privat finansiering av föreningens medlemmar. Det totala kostnadsbeloppet som Länsstyrelsen i Kalmar län gjort i sin tilldelning av bidragsbeloppet till MOFF uppgår till kr. MOFF har som ekonomisk förening möjlighet att få ut ett förskott på högst kr. Stödet från landsbygdsprogrammet finansieras delvis av pengar från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Stödet beviljas som ett statsstöd som uppfyller grundundantagsförordningen (EU) nr 651/2014 av den 17 juli Regleringar, bestämmelser och administration kring bidrag i landsbygdsprogrammet har inneburit långa handlingstider på åtta månader upp till ett års väntan från inlämnande till utbetalning kunnat göras. För att stötta föreningar som etablerar fiberinfrastruktur i enlighet landsbygdsprogrammet och enlighet med de regler som satts kring projektstödet har Nybro kommun tagit ett positivt beslut i Kommunstyrelsens Arbetsutskott om möjligheten att teckna på borgensavtal för att de ekonomiska föreningarna ska kunna få banklån. Beslutet är formulerat enligt följande; att Nybro kommun ges möjlighet att teckna borgen för anläggande av lokala bredbandsnät efter särskild prövning. att den särskilda prövningen ska ske via Nybro Energi AB samt att uppdra till Nybro Energi AB att ta fram ett regelverk för den särskilda prövningen antog kommunfullmäktige en Policy för kommunalt borgensåtagande. I denna policy står det upptaget följande anvisningar som berör borgen till Fiberföreningar. - Syftet med föreskrifterna är att erhålla en konsekvent hantering av borgensärenden samt rutiner som ger en god intern kontroll och leder till beslut där det ekonomiska risktagandet hålls inom de ramar som kommunledningen finner lämpligt. Vidare syftar redovisningsföreskrifterna till att underlätta för externa intressenter att göra en bedömning av kommunens kreditvärdighet. Syftet med borgensåtagandet ska också vara att stödja verksamheter som inte bedrivs i kommunal regi, men som ur en kommunalpolitisk synpunkt kan vara angeläget och ligger inom ramen för kommunens befogenheter. Kommunal borgen får lämnas för följande verksamheter: Ideella föreningar och andra sammanslutningar som enligt kommunfullmäktiges bedömning är att likställa med ideell förening. (exempelvis till anläggande av lokala bredbandsnät) - Vid anläggande av lokala bredbandsnät ska särskild prövning ske via Nybro Energi AB utifrån specifikt regelverk.

2 Detta avtal har för avsikt att reglera villkor och åtaganden som Nybro kommun ställer på MOFF för att teckna borgen för de banklån som MOFF kan behöva uppta på grund av likviditetsbrist för att kunna driva projektet vidare. Bankerna kräver i allmänheten att den typ av borgen som tecknas är en så kallad proprieborgen. Denna är En typ av borgen som innebär att borgensmannen (Nybro kommun) kan krävas direkt, det vill säga utan att borgenären (banken) behöver bevisa att gäldenären inte kan betala sin skuld. Vid en proprieborgen går borgensmannen i borgen såsom för egen skuld. Detta avtal bygger på att en prövning har skett av Nybro Energi AB enligt det senast gällande regelverk som tagits fram av Nybro Energi AB. Det vid avtalet senast gällande regelverk finns bifogat till avtalet i bilaga Nybro kommun totala borgensåtagande ska begränsas till maximalt 70 % av beviljat stödbelopp kr reducerat med beviljat förskott på kr. Detta innebär att ett det totala borgensåtagandet ska vara begränsat till maximalt kr. 2. Borgen tecknas av Nybro kommun separat kopplad till varje nytt lån eller utökning av bankens tilldelade kreditutrymme efter att prövning och godkännande har skett hos Nybro Energi. 3. MOFF förbinder sig att söka utbetalning av beviljade stödmedel löpande och återbetala alternativt avbetala ingångna krediter när likviditeten finns tillgänglig. 4. MOFF förbinder sig att löpande informera Nybro kommun (Nybro Energi) om utbetalningar av beviljade stödmedel och större förändringar i utbyggnadensplanen. 5. Detta avtal ska ingås genom undertecknas av båda parter innan ett borgensåtagande för upptagande av kredit kan tecknas. Kopia av detta avtal ska finnas med som bilaga till de kredithandlingar som upprättas vid utnyttjande av kommunal borgen. Där ska de i tillämpliga delar utgöra särskilda villkor kopplat till krediten. 6. Ingen borgensavgift ska utgå enligt gällande regler i Policy för kommunalt borgensåtagande. 7. Om kommunen tvingas infria borgen för föreningen, helt eller delvis, övergår äganderätten av investeringen till kommunen tills skulden är till fullo reglerad. När MOFF har erlagt motsvarande summa som kommunen betalat såsom borgensman, återgår äganderätten till MOFF. 8. Tvingas MOFF att bjuda ut föreningens nät på enligt Jordbruksverket regler för konkurrensutsättning ska Nybro kommun beredas insyn och vara med och formulera villkor i de handlingar som tas fram inför en konkurrensutsättning. 9. Vid ett eventuellt infriande av borgensåtande har MOFF skyldighet att betala ränta på det belopp som Nybro kommun har lagt ut för MOFF skuldbetalning ska utgöras av en procentsats beräknad på Kommuninvest gällande räntesats för Nybro Kommun med ett påslag på 2 %.

3 10. Nybro kommun har regressrätt gentemot MOFF för det fall de fått betala någon form av skuld i MOFF:s ställe. Det innebär att Nybro kommun kan kräva MOFF på kapitalbeloppet genom ansökan om betalningsföreläggande genom kronofogden eller genom stämning i tingsrätt. 11. Beslutsgången i Nybro kommun är att borgensåtaganden beslutas av kommunfullmäktige innan borgen slutligen kan tecknas. Detta avtal har upprättats i 2 exemplar varav parterna har tagit var sitt. Nybro kommun Madesjö Oskar Fiber Förening Ek. för.

4 Borgensavtal (exempel bankerna har oftast sina egna juridiska texter som de kräver för att låna ut pengar till de ekonomiska föreningarna.) Detta avtal har ingåtts mellan nedan angivna parter: Borgenär Firma Org. nr Tfn. Adress Post nr Ort Gäldenär Firma Org. nr Tfn. Adress Post nr Ort Borgensman Firma Org. nr Tfn. Adress Post nr Ort 1. Borgensåtagande 1.1 Detta borgensåtagande är en: Proprieborgen Förklaring: Proprieborgen innebär att borgensmannen ansvarar för lånet som för egen skuld. Borgenären har då rätt att kräva borgensmannen på skulden utan att först ha krävt gäldenären.

5 2. Relationen borgensman gäldenär Regressrätt 2.1 Borgensmännen har regressrätt gentemot gäldenären för den skuld de fick betala i gäldenärens ställe. Det innebär att borgensmännen kan kräva gäldenären på kapitalbeloppet genom ansökan om betalningsföreläggande genom kronofogden eller genom stämning i tingsrätt. Ränta 2.2 Gäldenären har skyldighet att betala ränta på det belopp som borgensmännen har lagt ut för gäldenärens skuldbetalning i enlighet med räntelagen (1975:365). 3. Relationen borgenär borgensman Underrättelse vid utebliven betalning 3.1 När betalning uteblir från gäldenären skall borgenären omedelbart underrätta borgensmannen därom. 4. Borgensavtalets löptid Särskild löptid 4.1 Detta borgensavtal gäller fram till utbyggnadsprojektet är färdigställt och slutbetalning från Länsstyrelsen har genomförts. Eventuell kvarvarande låneskuld som denna borgen bygger på ska då vara löst. 5. Övriga bestämmelser Ändringar och tillägg 5.1 Ändringar och tillägg till detta avtal skall vara upprättade i skrift och undertecknade av samtliga Parter. Fullständig reglering 5.2 Detta avtal utgör Parternas fullständiga reglering gällande borgensåtagandet. Tillämplig lag och tvist 5.3 Detta avtal skall i sin helhet tolkas i enlighet med svensk lag. Tvist i anledning av detta avtal skall avgöras av allmän svensk domstol.

6 Detta avtal har upprättats i 3 exemplar varav parterna har tagit var sitt. Borgenär Gäldenär Borgensman Detta borgensåtagande bevittnas av följande personer:

7 Regelverk för den särskilda prövningen rörande möjlighet att erhålla kommunal borgen för anläggande av lokala bredbandsnät. Nybro Energi AB har efter beslut i Kommunstyrelsens Arbetsutskott i Nybro kommun fått uppdraget att inför varje förfrågan om att ta kommunal borgen i anspråk utföra en särskild prövning. Vid den särskilda prövningen ska Nybro Energi följa nedanstående regelverk. 1. Nybro Energi ska kontrollera att det finns en registrerad förening med en styrelse enligt kraven i lagen (1987:667) om ekonomiska föreningar. Det som är viktigt att kontrollera kring föreningen är främst. a. Föreningen ska driva en ekonomisk verksamhet. b. Föreningen ska ha minst tre medlemmar som inte är investerande medlemmar. c. Föreningen ska ha en styrelse med minst tre personer som företräder medlemmarna. d. Föreningen ska ha en revisor som är kunnig för sitt uppdrag. e. Ekonomiska föreningar är bokföringsskyldiga och måste upprätta årsredovisningar även om ingen eller liten verksamhet bedrivs i föreningen. 2. Föreningen ska uppvisa handlingar rörande beviljat landsbygdsstöd. 3. Gällande finansieringsplan uppdaterad med de senaste händelserna från bokföringen. 4. Föreningen ska visa upp handlingar som visar hur momsredovisning har skett. Normalt bör en förening ha möjlighet få återbetalning av ingående moms kvartalsvis i efterskott. 5. Föreningen ska årligen lämna in årsredovisning. 6. Föreningarna åläggs att upprätthålla ett fullgott försäkringsskydd för tillgångar finansierade med lån för vilka kommunen gått i borgen. 7. Nybro kommun totala borgensåtagande ska begränsas till maximalt 70 % av beviljat stödbelopp reducerat med eventuellt beviljat förskott. 8. Nybro Energi ska beredas möjlighet att kontrollera att utbyggnad är utförd enligt faktura underlag eller annan bokföring. Kontakt med utförande entreprenörer och stickprov ska kunna beredas möjlighet att utföra av Nybro Energi eller av dem utsedd kontrollant.

Borgenspolicy. Gemensam för kommunkoncern

Borgenspolicy. Gemensam för kommunkoncern Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-04-25 134 Status: 2017-04-05 Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings kommun linkoping.se Diarienummer: KS 2017-309 Dokumentansvarig: Adresserat till:

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärende 5

Kommunfullmäktige. Ärende 5 Kommunfullmäktige Ärende 5 Kommunledningsstaben, Ekonomiavdelningen Johan Örnberg, 0571-281 13 johan.ornberg@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-10-08 Sida 1(3) Kommunal borgen till fiberföreningar

Läs mer

Borgenspolicy för Kalix kommun

Borgenspolicy för Kalix kommun Borgenspolicy för Kalix kommun 1. Allmänt 1.1 Inledning Ett kommunalt borgensåtagande är ett stöd från kommunen som syftar till att stödja en icke kommunal verksamhet. Ett sådant borgensåtagande är inte

Läs mer

KS 8 5 MARS Ändring av kommunens borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

KS 8 5 MARS Ändring av kommunens borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta KS 8 5 MARS 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2014-02-16 Diarienummer KSN-2013-0868 Kommunstyrelsen Ändring av kommunens borgensprinciper Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNENS BORGENSÅTAGANDEN

RIKTLINJER FÖR KOMMUNENS BORGENSÅTAGANDEN RIKTLINJER FÖR KOMMUNENS BORGENSÅTAGANDEN 1. ALLMÄNT 1.1 Inledning Borgensåtaganden är ingen obligatorisk kommunal verksamhet. Ett borgensåtagande innebär en kreditrisk för kommunen, eftersom kommunen

Läs mer

BORGENSPOLICY. Beslutad av kommunfullmäktige 2012-02-06 PROGRAM

BORGENSPOLICY. Beslutad av kommunfullmäktige 2012-02-06 PROGRAM BORGENSPOLICY Beslutad av kommunfullmäktige 2012-02-06 PROGRAM Uppdaterad senast februari 2012 Borgenspolicy 1. Allmänt 1.1 Inledning Ett kommunalt borgensåtagande är ett stöd från kommunen som syftar

Läs mer

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun Plan för hantering av kommunal borgen för Götene kommun Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2011-10-24, KF 224 Diarienummer: 07/KS232 1) Utgångspunkt och syfte Ingåendet av borgen är ingen

Läs mer

BILAGA 1 FINANSPOLICY BORGENSPOLICY KUNGÄLVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2012-11-15 ( 254)

BILAGA 1 FINANSPOLICY BORGENSPOLICY KUNGÄLVS KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2012-11-15 ( 254) BILAGA 1 FINANSPOLICY KUNGÄLVS KOMMUN BORGENSPOLICY KUNGÄLVS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2012-11-15 ( 254) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄN INTRODUKTION... 3 1.1 UTGÅNGSPUNKTER OCH SYFTE... 3 1.2

Läs mer

Borgenspolicy för Täby kommun

Borgenspolicy för Täby kommun 1(5) Beslutad av kommunfullmäktige 2018-11-26, 152 Borgenspolicy för Täby kommun 1. Definition Ett kommunalt borgensåtagande är ett stöd från kommunen som syftar till att stödja en icke kommunal verksamhet.

Läs mer

Borgenspolicy för Trollhättans kommun

Borgenspolicy för Trollhättans kommun för Trollhättans kommun 1(5) Denna policy för Trollhättans Stads borgensåtaganden har till syfte att: ge stöd för Stadens beslutsfattare och handläggare i borgensärenden ge information till Stadens hel-

Läs mer

KS 6 19 JUNI 2013. Översyn av borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

KS 6 19 JUNI 2013. Översyn av borgensprinciper. Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta KS 6 19 JUNI 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2013-06-13 Diarienummer KSN-2013-0868 Kommunstyrelsen Översyn av borgensprinciper Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Regler för Ånge kommuns borgens åtagande

Regler för Ånge kommuns borgens åtagande Planeringsenheten 1994-09-14 Dnr 98/152 045 Regler för Ånge kommuns borgens åtagande Antagit av kommunfullmäktige 1999-11-29 74 Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro Organisationsnummer 841 81

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan Virestad Fiber Ekonomisk förening med organisationsnummer 769626-1648(i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Avtalet är upprättat mellan Norra Orust Fiber Ekonomisk Förening med organisationsnummer 769628-6918 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning fibernät

Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtal om fastighetsanslutning fibernät Avtalet är upprättat mellan Lögdö Byfiber ekonomisk förening, organisationsnummer 769629-4011 (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysisk eller juridisk

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM]

SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM] SVENSKA STATEN OCH REGION SKÅNE AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE [DATUM] AVTAL AVSEENDE INVESTERING I EUROPEAN SPALLATION SOURCE Detta avtal har denna dag träffats mellan (A) (B)

Läs mer

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande

Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande Mellan Kommuninvest i Sverige AB, Kommuninvest ekonomisk förening och medlemmarna i Kommuninvest ekonomisk förening har träffats följande AVTAL OM REGRESS M.M 1. Bakgrund Kommuninvest i Sverige AB ( Kommuninvest

Läs mer

Avtal om anslutning till fibernät

Avtal om anslutning till fibernät Avtal Avtalet är upprättat mellan Rindö Fiber ek. för. fiberförening med organisationsnummer 76 96 27-36 01 (nedan kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (nedan kallad Medlemmen).

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 1 Författningssamling Sida: 32 (-36)

HÖRBY KOMMUN Flik: 1 Författningssamling Sida: 32 (-36) Författningssamling Sida: 32 (-36) REGLEMENTE FÖR PENNINGHANTERINGEN I HÖRBY KOMMUN 1. Mål och riktlinjer Den nya kommunallagen tar upp penninghanteringen i 8 kap 1-3: Kommunernas och landstingens medelsförvaltning

Läs mer

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad);

Postort. Byggnad 1 (primär byggnad); Byggnad 2 (sekundär byggnad); Avtal om fastighetsanslutning Omtecknande av befintligt avtal 2013-07-28 Avtalet är upprättat mellan Wemboönets ekonomiska förening med organisationsnummer 769621-5651 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning Sida 1 av 5 EXEMPEL 8A Arbetspapper Avtal om fastighetsanslutning 20xx-xx-xx Avtalet är upprättat mellan Bredbys fiberförening med organisationsnummer xxxx (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående

Läs mer

Ansökan om kommunal borgen - Fiberbaserad bredbandsutbyggnad i Stockholms skärgård

Ansökan om kommunal borgen - Fiberbaserad bredbandsutbyggnad i Stockholms skärgård Tjänsteskrivelse 2017-09-11 Handläggare Hans Ivarsson Sektorn för ekonomi och uppföljning Kommunstyrelsen Ansökan om kommunal borgen - Fiberbaserad bredbandsutbyggnad i Stockholms skärgård Förslag till

Läs mer

KF MARS Nr 41. Ändring av kommunens borgensprinciper KSN

KF MARS Nr 41. Ändring av kommunens borgensprinciper KSN KF 41 31 MARS 2014 Nr 41. Ändring av kommunens borgensprinciper KSN-2013-0868 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att ändra kommunens borgensprinciper

Läs mer

VARA KOMMUNS BORGENSÅTAGANDE

VARA KOMMUNS BORGENSÅTAGANDE VARA KOMMUNS BORGENSÅTAGANDE RIKTLINJER OCH POLICY Antagen av kommunfullmäktige 1994-06-20 74 1 RIKTLINJER OCH POLICY FÖR VARA KOMMUNS BORGENSÅTAGANDE Allmänt Målsättningen är att fastställda riktlinjer

Läs mer

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan.

Medlemsansökan Undertecknad ansöker härmed om medlemskap i Föreningen. Personuppgifter och uppgifter om fastighet-en/-erna, se nedan. Sida 1 av 5 Ansökan om medlemskap i Fiber i Brunskog-Brunskogs socken ekonomisk förening, organisationsnummer 769631-2458 och Avtal om anslutning till föreningens fibernät för bredband. Medlemsansökan

Läs mer

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej.

Medlemmen Personnummer eller organisationsnummer. Summa anslutningsavgifter: kr, merkostnader för grävning och material utöver byggnad 1 ingår ej. Anslutningsavtal v.151004 - Sida 1 av 5 Avtal om fastighetsanslutning 20150801 Avtalet är upprättat mellan Starrkärrs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769628-4756 (i fortsättningen kallad

Läs mer

GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM]

GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM] [MALL FÖR GARANTI FÖR VISS EMISSION UNDER SVENSKT PROGRAM] GARANTI AVSEENDE [INSTITUTS] LÅN NR. [NUMMER] UTGIVET UNDER [PROGRAM] [Datum] Till: Fordringshavarna (enligt definition nedan) GARANTI utfärdad

Läs mer

BESLUT din ansökan om projektstöd

BESLUT din ansökan om projektstöd Returadress Länsstyrelsen Östergötland 581 86 [Eventuell Linköping Leader-logga] Regionalekonomiska enheten Jonas Jernberg Tfn: 010-2235294 E-postadress: jonas.jernberg@lansstyrelsen.se Motala kommun Box

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens allmänna råd om krediter i konsumentförhållanden; FFFS 2011:47 Utkom från trycket

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30

INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30 INFO-möte Bredband via FIBER i Vrankunge Torsdagen den 19 okt 2017 Kl.18:30 Dagordning Bakgrund. Nuläge Framtid Frågor Bakgrund Politisk målsättning 95% av alla hushåll. Vi har ansökt om Eu-bidrag från

Läs mer

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening

Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 25 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 153 Ks 186 Au 225 KS/2015-0498 Borgen Södra Strömstad Fiber ekonomiska förening s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning

Avtal om fastighetsanslutning 1 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal ( Avtalet ) rörande anslutning till fibernät har denna dag ingåtts mellan: Edsleskogs fiber ekonomisk förening med organisationsnummer 769624-7589 (i fortsättningen

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

FINANSPOLICY. Färgelanda kommun. Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, , Diarienummer

FINANSPOLICY. Färgelanda kommun. Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, , Diarienummer FINANSPOLICY Färgelanda kommun Fastställd av Kommunfullmäktige, 148, 2013-12-11, Diarienummer 2013-605 1. Finanspolicyns syfte Denna finanspolicy anger ramar och riktlinjer för hur finansverksamheten inom

Läs mer

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person.

Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Sidan 1 av 5 Fastighetsanslutningsavtal mellan Halby fiber ek. för. och medlem som är fysisk eller juridisk person. Avtal Detta avtal är upprättat mellan Namn: Personnummer: Adress: Postnr: Postort: Land:

Läs mer

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige)

Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om ej Sverige) 1av5 2015-06-24 Avtal om fastighetsanslutning Aktiv anslutning Aktiv anslutning av extra hus på en och samma fastighetsbeteckning Passiv anslutning (sätt ett X i aktuell ruta) Anslutningsalternativ Med

Läs mer

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL REGION SKÅNE och FOLKTANDVÅRDEN SKÅNE AB har träffat följande RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL Moll Wendén Advokatbyrå Stortorget 8 211 34 Malmö Telefon (46-40) 665 65 00 Telefax (46-40) 97 19 17 Detta RÖRELSEÖVERLÅTELSEAVTAL

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRETAGSKREDIT Dessa allmänna villkor gäller från den 27 mars 2015. 1. Parter Dessa allmänna villkor gäller för kredit som efter godkänd ansökan beviljas företagskund ("Kunden") av

Läs mer

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning.

Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtal om fullständig fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber efter en förberedande anslutning. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening

Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber Ekonomisk förening TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Stellan Sjögren, 0550-88020 stellan.sjogren@kristinehamn.se Datum 2012-06-14 Kommunstyrelsen Ansökan om förskottering av penningmedel Rudskoga Fiber

Läs mer

Finansrapport augusti 2014

Finansrapport augusti 2014 Datum Diarienummer 2014-09-09 KS/2014:672 Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Ekblad tel 0304-33 42 82 fax 0304-33 41 85 e-post: susanne.ekblad@orust.se Finansrapport augusti 2014 Uppföljning av ramar

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd

Läs mer

REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK

REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK 1 (8) REDOVISNING AV INNOVATIONSBIDRAG/INNOVATIONSCHECK Redovisningen skall ske på länsstyrelsens blankettset REDOVISNING AV INNOVATIONS- BIDRAG. Utbetalning sker i efterskott mot redovisade och betalda

Läs mer

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192

Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 1(5) Utkast till KÖPEAVTAL Gustavsberg 1:192 Följande avtal om försäljning och byggande av bostäder inom fastigheten Gustavsberg 1:192 i Gustavsberg, Värmdö kommun har träffats mellan Kommunen och Bolaget:

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Fakturerings- och kravpolicy

Fakturerings- och kravpolicy Fakturerings- och kravpolicy Policydokument för den kommunala organisationen i Bergs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-24 Dnr 2014/138 2014-04-07 1 (4) Fakturerings- och kravpolicy för Bergs

Läs mer

Matarengivägsprojektet

Matarengivägsprojektet www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman, revisionskonsult Matarengivägsprojektet Övertorneå kommun Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Revisionsfråga...3

Läs mer

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106

Skaftö fiber 2015-07-05 Ekonomisk Förening org nr 769625-4106 Till våra medlemmar i Skaftö Fiber Skaftö Fiber har glädjen att informera om att vi tillsammans med Empower ämnar börjar gräva för fiberkabel inom en snar framtid.. För de medlemmar som inte var med på

Läs mer

Datum 2012-12-12. Ränte- och borgensvillkor för kommunala bolag vid upplåning via internbanksfunktion respektive Kommuninvest i Sverige AB

Datum 2012-12-12. Ränte- och borgensvillkor för kommunala bolag vid upplåning via internbanksfunktion respektive Kommuninvest i Sverige AB KS 3 16 JAN 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Ekstedt Annica Malmberg Jan Datum 2012-12-12 Diarienummer KSN-2012-0995 Kommunstyrelsen Ränte- och borgensvillkor för kommunala bolag vid upplåning via

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Datum 2013-02-20. Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen

Datum 2013-02-20. Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen KS 9 6 MARS 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jan Malmberg Datum 2013-02-20 Diarienummer KSN-2013-0341 Kommunstyrelsen Ansökan om kompletterande kommunal borgen avseende AB UTK-hallen Förslag till

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-11-18 LS 2015-1181 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2016 Föredragande

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Hallaryd Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om säkerheter för jordbruksprodukter;

Läs mer

Vi får ofta frågor om borgensansvaret. Här reder vi ut begreppen.

Vi får ofta frågor om borgensansvaret. Här reder vi ut begreppen. Att gå i borgen Postat av: Andreas Hagen, 2015-07-11 Advokat Andreas Hagen Vi får ofta frågor om borgensansvaret. Här reder vi ut begreppen. Allmänt om borgensbegreppet Att gå i borgen innebär att man

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 FLERA PROJEKTPARTER Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 FLERA PROJEKTPARTER Dnr: 1 (6) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. Rätt till beslutat bidrag som avser annat kalenderår än innevarande förutsätter att Vinnova erhåller

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion DNR SVENSKA KRAFTNÄT [Klicka och skriv] BILAGA 3 AVTAL NR [KLICKA OCH SKRIV] Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion 1/7 Innehåll

Läs mer

Finansrapport april 2015

Finansrapport april 2015 Datum Diarienummer 2015-05-04 KS/2015:689 Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Ekblad tel 0304-33 42 82 fax 0304-33 41 85 e-post: susanne.ekblad@orust.se Finansrapport april 2015 Uppföljning av ramar och

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING

TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING TJÄNSTEAVTAL - ÖSTRA GUSTAFS FIBERNÄTVERK EKONOMISK FÖRENING Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar mellan nedanstående medlem (nedan kallad Medlem) och Östra Gustafs Fibernätverk ekonomisk

Läs mer

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING

AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Avtal om fastighetsanslutning 2013-09-07 Sida 1(5) AVTAL OM FASTIGHETSANSLUTNING Mellan Siene-Horla-Kärtared Fiber ek. för. organisationsnummer 769626-8502 (i fortsättningen kallad föreningen ) och nedanstående

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre

Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre -1- Avtal om fastighetsanslutning för medlemmar i Ekonomisk förening Växjö East Fibre Detta avtal är upprättat mellan Växjö East Fibre, organisationsnummer 769627-8121 (i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om företagsstöd

Läs mer

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG

Avtal 1 LÅNGSIKTIGT UPPDRAG Avtal mellan Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, nedan kallat landstinget, och den ekonomiska föreningen Stockholms Läns Blåsarsymfoniker (SLB), rörande driften av regional musikverksamhet i

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-11-09 LS 2016-1271 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2017 Föredragande

Läs mer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer

Medlem och fakturaadress Personnummer eller organisationsnummer 1(5) PFEF_Avtal_FA_150604. Rev:0 Avtal om fastighetsanslutning Detta avtal är upprättat mellan (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person (i fortsättningen kallad

Läs mer

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning.

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning. Karlsborgs kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-08-18 Diarienummer 1(1) Anders Johansson Ekonomichef Ekonomienheten Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Finansrapport december 2014

Finansrapport december 2014 Datum Diarienummer 2015-01-13 KS/2014:672 Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Ekblad tel 0304-33 42 82 fax 0304-33 41 85 e-post: susanne.ekblad@orust.se Finansrapport december 2014 Uppföljning av ramar

Läs mer

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och IFK Stocksund (org ), nedan kallad Föreningen, har träffats följande

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och IFK Stocksund (org ), nedan kallad Föreningen, har träffats följande Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och IFK Stocksund (org 802429-0408), nedan kallad Föreningen, har träffats följande NYTTJANDERÄTTSAVTAL Markupplåtelse 1 Kommunen upplåter till Föreningen

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening. Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se

Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening. Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se Välkommen! Bosarps Fiber Ekonomisk förening Gya Informationsmöte 2 2015-10-01 www.bosarpsfiber.se Innehåll: Presentation av projektet Presentation av entreprenör Presentation av kommunikationsoperatör

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Tillämpningsanvisningar för kommunalt i Sollentuna Antagna av barn- och ungdomsnämnden 2008-08-26, 79/2008, Dnr 2007/167 BUN Reviderad av barn- och ungdomsnämnden 2012-11-20, 124/2012, Dnr 2012/0222 BUN-1

Läs mer

KONSORTIALAVTAL. Bilaga 3

KONSORTIALAVTAL. Bilaga 3 KONSORTIALAVTAL Bilaga 3 1. Parter Mellan Stockholms kommun genom dess kommunstyrelse ( Stockholms stad ), org nr 212000-0142, Stockholms läns landsting, ( SLL ), 232100-0016 och Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år LS

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år LS Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2018 9 LS 2017-1386 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-01-17 LS 2017-1386 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal

Läs mer

Förhandsavtal RIO. UPPLÅTANDE BOSTADSRÄTTSFÖRENING (nedan Föreningen ) FÖRHANDSTECKNAREN/NA (nedan kallad/gemensamt kallade Förhandstecknaren )

Förhandsavtal RIO. UPPLÅTANDE BOSTADSRÄTTSFÖRENING (nedan Föreningen ) FÖRHANDSTECKNAREN/NA (nedan kallad/gemensamt kallade Förhandstecknaren ) Förhandsavtal RIO Mellan nedanstående bostadsrättsförening och förhandstecknare denna dag ingås följande avtal om att bostadsrättsföreningen skall upplåta nedan beskriven lägenhet med bostadsrätt samt

Läs mer

Ansökan om borgensförbindelse gällande SDE Hockeyförening

Ansökan om borgensförbindelse gällande SDE Hockeyförening 1(5) Ansökan om borgensförbindelse gällande SDE Hockeyförening Ärendet SDE Hockeyförening bildades i maj 2010 genom sammanslagning av de tre hockeysektionerna i Danderyds kommun, Stocksunds IF, Danderyds

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Finansinspektionen, Sverige, www.fi.se ISSN 1102-7460 Finansinspektionens allmänna råd om krediter i konsumentförhållanden; FFFS 2014:11 Utkom från trycket

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO. 6. SEKAB BioFuellndustries AB, 556666-7654, nedan benämnd Bolaget

2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO. 6. SEKAB BioFuellndustries AB, 556666-7654, nedan benämnd Bolaget 1 Mellan 1. Norrlands Etanolkraft AB, 556303-6986, nedan benämnd NEAB 2. Ecolndustries Development in Europe AB, 556511-1621, nedan benämnd ECO 3. Övik Energi AB, 556019-1750, nedan benämnd ÖEAB 4. Skellefteå

Läs mer

Ställande av säkerhet för Uppsala Fastighetsprojekt FAS 2 AB:s ( Bolaget ) förpliktelser

Ställande av säkerhet för Uppsala Fastighetsprojekt FAS 2 AB:s ( Bolaget ) förpliktelser KS 4 8 OKTOBER 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Datum 2014-10-01 Diarienummer KSN-2014-0125 Kommunstyrelsen Ställande av säkerhet för Uppsala Fastighetsprojekt FAS 2 AB:s ( Bolaget

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber.

Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtal om fastighetsanslutning till Älmhult Liatorp fiber. Avtalet är upprättat mellan nedanstående ekonomiska förening (i fortsättningen kallad Föreningen) och nedanstående fysiska eller juridiska person

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. 3. Ny arena för idrottsverksamhet KIFAB Arena. Kommunstyrelsens förslag till beslut:

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. 3. Ny arena för idrottsverksamhet KIFAB Arena. Kommunstyrelsens förslag till beslut: 1(9) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 20 juni 2016 kl. 10:00 OBS tiden! Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om projektstöd inom

Läs mer

Kravpolicy. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd

Kravpolicy. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Kravpolicy Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Organisation... 3 Utsändning av faktura... 3 Inkassokrav... 4

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2015 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband.

Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Anslutningsavtal om fastighetsanslutning till Diö Byanät Södra Ekonomisk förenings lokala fibernät för bredband. Detta avtal är upprättat mellan Diö Byanät Södra Ekonomisk förening med organisationsnummer

Läs mer

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478

Memorandum. Inbjudan till teckning av aktier i. Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 Memorandum Inbjudan till teckning av aktier i Trading Times Hedge Nordic AB Org nr: 556929-1478 www.times.se info@times.se Styrelse och ledning Jarl Frithiof, chef för Strategisk utveckling och Globala

Läs mer

Borgen Hogdal Fiber ekonomiska förening

Borgen Hogdal Fiber ekonomiska förening STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 26 (37) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-12-17 Kf 154 Ks 187 Au 226 KS/2015-0498 Borgen Hogdal Fiber ekonomiska förening s förslag till Kommunfullmäktiges

Läs mer

Köpekontrakt - Fritidsbåt

Köpekontrakt - Fritidsbåt Köpekontrakt - Fritidsbåt Mellan nedanstående parter har denna dag ingåtts följande köpeavtal. Avtalet har upprättats i två exemplar varav parterna har tagit var sitt. Detta dokument är avsett som ett

Läs mer

STÖD TILL KOMMERSIELL SERVICE enligt förordning SFS 2000:284

STÖD TILL KOMMERSIELL SERVICE enligt förordning SFS 2000:284 STÖD TILL KOMMERSIELL SERVICE enligt förordning SFS 2000:284 Stöd till kommersiell service kan lämnas till dagligvarubutiker och försäljningsställen för drivmedel på landsbygden i hela länet där försörjningen

Läs mer

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015

Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-11-26 LS 1406-0797 Landstingsstyrelsen Samverkansavtal mellan AB SLL Internfinans och Stockholms läns landsting för år 2015 Föredragande

Läs mer

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning.

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning. Avgifter Pappersfaktura 29:- Påminnelseavgift 60:-, Valt företag hanterar kravhantering mot att erhålla de avgifter som inkassobolag har rätt, enligt vid varje tid gällande lagstiftning, att lägga på.

Läs mer