Annelie Westlund, Lerum har slutat. Partille och Lerum har för närvarande var sin vakans i nätverket.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annelie Westlund, Lerum har slutat. Partille och Lerum har för närvarande var sin vakans i nätverket."

Transkript

1 NÄRVARANDE Ulrika Johansson Ann-Sofie Borg Helen Gillqvist Fredrik Forsberg Daniel Pus Margareta Larsson Karin Magnusson Maria Uhlman Tina Forsgren Carina Fransson Pia Berglund Lotta Jonzén Yvonne Gunnarsson Nord Arto Niskala Ale Ale Alingsås Alingsås Härryda Härryda Kungsbacka Lerum Lilla Edet Öckerö Anna Haglund Theresa Larsen Maria Ljung Förändringar i nätverket Annelie Westlund, Lerum har slutat. Partille och Lerum har för närvarande var sin vakans i nätverket. Vilka frågor upptar er mest just nu? Samtliga kommuner är påverkade av nya SAMSA och utskrivningslagen. Omställningen tar mycket energi, den snabba handläggningen är svår för biståndshandläggarna, flödet går snabbare. Bristen på korttidsplatser ökar. Oro för ökande kostnader för betaldagar. Utöver detta varierar det lite mellan kommunerna; Ekonomin är bekymmersam liksom det oklara politiska läget. Problem finns att rekrytera chefer. Nybyggnationer av äldreboenden fördröjs av 1 (5)

2 olika skäl. I någon kommun står man med tomplatser på äldreboenden medans man i någon annan har stor brist på äldreboendeplatser. Digitalisering och utveckling av välfärdsteknik pågår men det tar tid och är svårt att få ihop med budgeten. Handlingsplan IBIC och arbetet med nytt planeringsoch uppföljningssystem (utförd tid) är också en viktig fråga just nu. Välfärdsteknik och innovation Rosanna Björklund, e-samordnare på /VästKom, informerar om det pågående arbetet med att samordna drift och förvaltning av välfärdsteknik. En förstudie har gjorts för att se hur vi i Västkoms upptagningsområde ska kunna samarbeta kring välfärdsteknik. Förstudien omfattade kommuners äldreomsorg, funktionshinder, individ- och familjeomsorg samt hälso- och sjukvård. Förstudien visade bl.a. att kommunerna behöver stöd vid implementering av välfärdsteknik. Resultatet blir ett framtagande av ett välfärdscentrum som kan stödja kommunerna med detta; SIV system och implementeringsstöd av välfärdsteknik. SIV ska kunna stödja med expertis kring välfärdsteknik, implementering, upphandling och avtal. Exempelvis kan man ha implementeringskit för införandet av en viss produkt, exempelvis trygghetskameror. Man ser över hur man i detta kan dra nytta av eller samverkan med andra aktörer såsom AllAgeHub, V s innovationsplattformar, Hjälpmedelscentralen och FVM (Framtidens vårdmiljö) och andra. Tidplanen är inte klar, men det är viktigt att ha en snabb process eftersom det byggs upp många strukturer just nu. Det blir svårare att hitta samverkansformer om kommunerna har egna varianter. Samverkan sker hela tiden med kommunerna via VästKoms strukturer. Nätverket beslutar att bjuda in Rosanna igen då arbetet kommit lite längre. Rosannas presentation bifogas. Förebyggande, hälsofrämjande samt hälso- och sjukvård Jeanette Andersson, processledare på VästKom, informerar om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Jeanette har ett uppdrag att samordna detta för 49 kommuner. Det finns också lokala processledare inom vårdsamverkan som ska stödja införandet mer lokalt. SIP ses över och planer finns på att ta fram tre indikatorer för när SIP ska initieras och vara ersättningsgrundande (för PV). Kommunforskning i Väst kommer att göra följeforskning på det förändrade arbetssättet vid inoch utskrivning och bl.a. titta på den enskildes upplevelse. Nätverket kommenterar att antalet SIP har ökat då primärvården tar fler initiativ till detta. Ibland upplevs SIP initieras då behovet mer är att ses som avstämningar. Nätverket lyfter även svårigheten att samverka med slutenvården och Jeanette uppmuntrar kommuner att gå samman i detta arbete då slutenvården har svårt att på ett bra sätt bemöta varje enskild kommun. En annan svårighet som kommunerna upplever är att hemgångsdatumet ändras ofta och sent. Detta tar stora resurser i anspråk hos kommunerna. 2 (5)

3 Vid frågor som rör den nya rutinen/samverkan vid in- och utskrivning har vi stöd av våra lokala processledare. Dessa är för vårdsamverkan i SAMLA: Lena Arvidsson. För Kommun och Sjukvård i samverkan i sområdet: Björn Gunnarsson. För SIMBA är det Annika Andersson. Jeanettes presentation bifogas. Personal och kompetensförsörjning Therese Lindén, planeringsledare för IBIC i s stad (tidigare SAS i Kungsbacka) berättar om hur IBIC används och kan användas. Den första vägledningen kring IBIC var svårtillgänglig. Senare versioner är bättre och ger ett tydligare stöd. Chefen är nyckeln och bärare av modellen. Ofta styr våra IT-system hur vi arbetar med IBIC när det borde vara tvärtom. Vi behöver hitta en samsyn kring hur vi ska arbeta med våra IT-leverantörer. Det har funnits och finns en tilltro i att IBIC ska lösa alla problem vilket ej stämmer. Det stora jobbet är att förändra värdegrunden. Även dokumentationsskyldigheten har förändrats och utökats de senaste åren. Therese påminner om att införandet av nya verksamhetssystem tar tid snarare år än tre. Det finns stora vinster med IBIC när det gäller att kunna göra uppföljningar via ICF-koder. Man kan t.ex. tydliggöra kostnader/vinster med en viss insats i förhållande till införandet av välfärdsteknik. SKL driver ett digitalt samarbetsrum för de som arbetar med att utveckla IBIC. Har idag 348 deltagare. Thereses presentation bifogas. Omvärldsbevakning Vårdanalys erbjuder en konferens kring personcentrerad vård, Omställning pågår (länk) den 14 november kl För den som vill delta men inte har möjlighet att åka till Stockholm erbjuder en webbsändning av konferensen på. Anmälan om deltagande via mail till Anna Haglund senast den 9 november. SKL har gått ut med information om att en förändring kommer ske kring förvaltning av kvalitetsregister bl.a. Palliativa registret och Senior Alert. Svar kring detta kommer i juni 2019, till dess blir det troligen en avgift till kommunerna för att förvalta registren. Rebecka Arman, forskare på Handelshögskolan, håller tillsammans med på med en studie kring den kommunala hälso- och sjukvården. Denna väntas vara klar i februari (5)

4 Jenny Rangmar, forskare på, gör en kartläggning kring behov och möjligheter till kvalitetsuppföljning av den sammanhållna vården av äldre som man har i SAMLA. Även denna studie väntas vara klar i februari (ovanstående punkter kring dessa intressanta uppdrag hanns ej med på nätverksträffen, men bevakar och återkommer med mer information) Förslaget till lunch-lunch den 7-8 februari mottas positivt och kommer att bestå av en tur till Stockholm med målet att göra ett studiebesök på Stureby vård- och omsorgsboende/verklighetslabb samt att besöka SKL. Förutom dessa studiebesök kommer vi att hinna mötas och utbyta erfarenheter med varandra i nätverket. Nätverkets medlemmar får gärna inkomma med önskemål kring innehåll vid SKL-besöket. Separat inbjudan med mer detaljer kommer. Övriga punkter Anna informerar om AllAgeHub. 400 personer var anmälda till Expo Välfärdsteknik som i år hölls i GoCo Valley lokaler i Mölndal. Alla kommuner fanns representerade som besökare. 18 företag presenterade sina produkter inom Välfärdsteknik. Den interaktiva miljön finns nu i Johanneberg och alla kommuner är välkomna. Det pågår också ett innovationsarbete i flera kommuner som stöds av Carolina Fornell i AllAgeHub. Vad har nätverkets medlemmar för erfarenheter av AllAgeHub och vad önskar man framöver? Man upplever som chef att man kan vara mer aktiv men att arbetet med att utveckla välfärdsteknik tar tid och energi. Man är beroende av energiska medarbetare. Chefer behöver inspirera. Man saknar en organisation i kommunerna som stödjer arbetet. Några kommuner jobbar intensivt med innovationsprojekt men man har kommit olika långt i olika kommuner. Man saknar wifi på många äldreboende vilket hindrar utvecklingen. Det är viktigt att politikerna är med och att man får resurser och tid att arbeta med frågan. Carolina Fornell ska bjudas in till kommande nätverksträff och berätta om de projekt som startats upp i kommunerna detta kan ge ytterligare inspiration och idéer. Fråga har ställts till nätverket kring deltagande i Palliativa nätverket och det föreslagna nätverket kring Systematisk uppföljning. Kommunerna har i vissa fall inte besvarat frågan och några kommuner önskar mer information för att ta ställning. Tillkommer även fråga kring fortsatt deltagande i Nätverket förebyggande och hälsofrämjande. Om nätverken ska kunna drivas 2019 behöver svar lämnas snarast. Se separat mail skickat Tema Hälso- och sjukvård har tagit fram ett förslag på upplägg för tematräffar utifrån nätverkets önskemål att hinna fördjupa samtalet i bl.a. hälso- och sjukvårdsfrågor. En första kommer träff att hållas på eftermiddagen den 7/12, efter ordinarie nätverksträff. Vid detta tillfälle kommer en av punkterna vara att bestämma om fortsättningen. En beredningsgrupp ska ta fram punkter. I skrivande stund har beredningsgrupp hållits och man fattade beslut om att 4 (5)

5 Tematräffen den 7/12 ska ha fokus på den nya processen för utskrivningsklara eftersom detta just nu är en stor fråga för alla kommuner. Träffen kommer därför inte att ha ett specifikt hälso- och sjukvårdsfokus utan hela kedjan med alla kommunala aktörer omfattas. Separat inbjudan kommer. Tider för februari studieresa till Stockholm 4 april kl maj kl sept kl okt kl dec kl 9-12 Vid protokollet: Theresa Larsen / Anna Haglund Utredare respektive Planeringsledare Äldreomsorg 5 (5)

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-10-27 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Tid: torsdagen den 4 april december kl Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Lokal Femman

Tid: torsdagen den 4 april december kl Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Lokal Femman Deltagare Tid: torsdagen den 4 april december kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Lokal Femman Närvarande: Ulrika Johansson Ale Ann-Sofie Borg Ale Sonny Dahl Alingsås Fredrik Forsberg Alingsås

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Rips (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Marcus Claesson (L), Mölndal Azar Hedenmalm (MP), Tjörn Lena Hedlund (KD), Stenungsund Mats Nilsson

Läs mer

Minnesanteckningar nätverksträff

Minnesanteckningar nätverksträff Minnesanteckningar nätverksträff torsdagen 23 maj kl. 9.00-12.00 Närvarande: Helen Gillqvist Alingsås Fredrik Forsberg Alingsås Tina Forsgren Härryda Carina Fransson Härryda Lotta Jonzén Lerum Marie Blomqvist

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Samverkansplattformen. AllAgeHub

Samverkansplattformen. AllAgeHub Samverkansplattformen AllAgeHub VISION Forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett funktionsvariation och ålder kan leva

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-12-08 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2018-05-24 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer VISION En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Dag och tid: Fredag den 3 juni 2016 kl 11 12 30 (dessförinnan studiebesök på enheten för samhällsorientering kl 9 11) Plats: Enheten för samhällsorientering, Integrationscentrum,

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden 1.1. SIP- samordnad

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-02-04 Anteckningar Leena Odebo Karin Westberg Nätverk: äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-10-26 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

FH chefsnätverket på GR /2020

FH chefsnätverket på GR /2020 FH chefsnätverket på GR 2018 2019/2020 Återblick och framåt Yvonne Witzöe 2019-03-15 Göteborgsregionen (GR) består av 13 kommuner som har valt att jobba tillsammans. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag,

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-12-09 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2017-09-15 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk

Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk Äldreomsorgs/hälso- och sjukvårdschefsnätverk 16 september 2016 Inledning två nya medlemmar: Maria Uhlmann och Christina Wadell Personal och kompetensförsörjning Ledarutbildning, tre förslag. Beslut om

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen

Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Datum: 2018-10-26 Jeanette Andersson, processledare Västkom Lena Arvidsson,

Läs mer

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE

Anteckningar. Socialchefsnätverket /GR NÄRVARANDE Anteckningar NÄRVARANDE Ebba Gierow, Ale Catharina Johansson, Alingsås Louise Odengard, Göteborg Anette Johannesson, Göteborg Arne Wiik, SDF Angered Göteborg Lena Lager, Härryda Lena Arnfelt, Kungälv Monica

Läs mer

Välfärdscentrum SIV System och Implementeringsstöd av Välfärdsteknik

Välfärdscentrum SIV System och Implementeringsstöd av Välfärdsteknik Välfärdscentrum SIV System och Implementeringsstöd av Välfärdsteknik Inledning En förstudie genomfördes under 2017 av VästKom angående ett behov av ett välfärdscentrum för välfärdsteknik. Styrgruppen för

Läs mer

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk

Bakgrund. Den första handlingsplanen Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland gällde under åren Länk Bakgrund 2010 2011 2012 2014 2016 Mellan åren 2010 till 2014 träffade staten och SKL (Sveriges kommuner och landsting) överenskommelser om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2018 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2018 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

VästKom frågor. IFO chefsnätverk

VästKom frågor. IFO chefsnätverk VästKom frågor IFO chefsnätverk 2019-03-22 Socialtjänst och Hälso- och sjukvårdsfrågor Inom området socialtjänst och hälso- och sjukvård sker det mesta av arbetet i samverkan med Västra Götalandsregionen.

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultat för indikatorerna

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultat för indikatorerna Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Resultat för indikatorerna Uppföljning indikatorer 2016 I detta bildspel redovisas en uppföljning av indikatorerna i handlingsplanen Det goda livet

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid

Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid Evidensbaserad praktik inom socialtjänstens område bakgrund, nuläge och framtid Sociala styrgruppen 2013-02-07 Bakgrund Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18)

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Anteckningar 9 sep 2016 Anteckningar FH chefsnätverket, GR 9 september 2016 Närvarande: Marie Bake, Lerum Tanja Mattsson, Alingsås Göran Hjertstrand, Mölndal Ewa Roslund, Härryda Agneta Lindell, Stenungsund

Läs mer

GR FH-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR FH-nätverket.  GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-09-08 FH-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen. Ärende. Datum Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen Datum 2018-09-07 Plats Alingsås, Kungsgatan 9 Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Alingsås kommun Cecilia Knutsson Alingsås kommun Christina Alvelin

Läs mer

Indikatorer för process uppföljning maj 2019

Indikatorer för process uppföljning maj 2019 Indikatorer för process uppföljning maj 2019 kopplad till Överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Läs mer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer Ett forsknings-, utvecklings- och innovationscenter som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett funktionsvariation

Läs mer

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan

Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan 2017-08-31 Rapport Workshop Avvikelser vid brister i samverkan Utvecklingsgrupp SAMSA Maj 2017 Lena Arvidsson, processledare Temagrupp Mitt i livet Lena Rudholm, processledare temagrupp Äldre Bakgrund

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

GR IFO-nätverket. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

GR IFO-nätverket.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Förslag till överenskommelse och riktlinje mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård GR 2017-10-10 IFO-nätverket Överenskommelsen....ska

Läs mer

Utvärdering av IBIC i Kungsbacka kommun fokus äldreomsorg

Utvärdering av IBIC i Kungsbacka kommun fokus äldreomsorg Utvärdering av IBIC i Kungsbacka kommun fokus äldreomsorg September 2018 april 2019 Frågeställningar Vilka skillnader har IBIC inneburit för kunden? Vilka skillnader har IBIC inneburit för verksamheten

Läs mer

Samverkansplattformen. AllAgeHub VISION

Samverkansplattformen. AllAgeHub VISION Samverkansplattformen AllAgeHub VISION Forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett funktionsvariation och ålder kan leva

Läs mer

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

1. Val av justerare Hampus Magnusson (M) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokoll 2012-12-12 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 12 december 2012, kl. 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Gårdavägen 2, Göteborg Bo Pettersson (S), ordf. Hampus Magnusson

Läs mer

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning

Anteckningar 2 februari FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl Närvarande: Dagordning Anteckningar 2 februari 2018 FH chefsnätverket, GR Tid: fredag den 2 februari kl. 8.30 12.00 Närvarande: Andreas Witt, Ale Helen Persson, Lilla Edet Ulla Hedström, Öckerö Rickard Olsson, Mölndal Johnny

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Citylab - What s in it for me?

Citylab - What s in it for me? Citylab - What s in it for me? Vad är Citylab? Citylab är ett forum för delad kunskap inom hållbar stadsutveckling, organiserad av Sweden Green Building Council (SGBC). Som medverkande får du tillgång

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

IBIC. Therese Lindén planeringsledare för IBIC Göteborgs Stad fd socialt ansvarig samordnare Kungsbacka kommun

IBIC. Therese Lindén planeringsledare för IBIC Göteborgs Stad fd socialt ansvarig samordnare Kungsbacka kommun IBIC Therese Lindén planeringsledare för IBIC Göteborgs Stad fd socialt ansvarig samordnare Kungsbacka kommun 2 Anställd på Intraservice, Göteborgs stad Planeringsledare för IBIC Började tjänsten januari

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Äldreomsorgschefs och Hälsooch sjukvårdschefsnätverk. Fika och fotografering

Äldreomsorgschefs och Hälsooch sjukvårdschefsnätverk. Fika och fotografering Äldreomsorgschefs och Hälsooch sjukvårdschefsnätverk 1 april 2016, kl. 9-12 Fika och fotografering 10-10.20 Hur? Under 2015-2020 kommer nätverket att arbeta med de strategiska regionala frågorna enligt

Läs mer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer VISIONEN En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor

Läs mer

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018

IFO-chefsnätverket/GR. Plan 2018 IFO-chefsnätverket/GR Plan 2018 Varför? (syfte) Arena för strategiska frågor inom IFO-området Omvärldsbevakning Erfarenhetsutbyte Inspiration till utveckling Samverkan om utvecklingsinsatser Påverkan i

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Utredning om omfattningen av GR:s uppdrag inom det sociala området

Utredning om omfattningen av GR:s uppdrag inom det sociala området Utredning om omfattningen av GR:s uppdrag inom det sociala området - Uppdraget som försvann Utredningens syfte och frågeställningar Syfte Rapportens ska fungera som ett diskussions- och beslutsunderlag

Läs mer

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna

Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Resultaten för indikatorerna Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland Resultaten för indikatorerna Resultaten för indikatorerna I detta bildspel redovisas resultaten för indikatorerna i handlingsplanen Det goda livet

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

PM Bakgrunden till satsningen på SIP för äldre var att användningen inte motsvarade behoven

PM Bakgrunden till satsningen på SIP för äldre var att användningen inte motsvarade behoven PM 2019-03-20 Vårt dnr: 1 (6) Vård och Omsorg Åsa Furén-Thulin Återrapportering till Socialdepartementet avseende medel för Samordnad individuell plan (SIP) och förebyggande insatser (regeringsbeslut 2018-07-19

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från slutenvård

Samverkan vid utskrivning från slutenvård Samverkan vid utskrivning från slutenvård Projektplan Hösten 2018-2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 4 2 MÅL 4 2.1 Effektmål 4 2.2 Projektmål 4 3 AKTIVITETER

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 24 september, kl 8.30-12.00 Plats: GR, lokal Vinga (rum 135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson,

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Styrgruppen för det sociala området Tid: 4 juni 2007 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande: Madeleine Dahlgren (s), Lilla Edet Carina Liljesand (kd), Göteborg Nicklas Attefjord (mp), Öckerö Siw

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Introduktion till Politiska samrådsgruppen

Introduktion till Politiska samrådsgruppen Introduktion till Politiska samrådsgruppen Protokoll från mötet 2019-03-01 Monika Beiring, ordförande Politiska samrådet Cathrine Thanner, ordförande Samordningsgruppen Lena Arvidsson, processledare SAMLA

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR

Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR IFO-chefsnätverket Minnesanteckningar 2016-10-14 Peter Lindgren/EB Minnesanteckningar IFO-chefsnätverket/GR 2016-10-14 GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg Närvarande: Irene Jansson, Mölndal Barbro Carlhamre,

Läs mer

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen.

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Projektperiod: 1 april 2017 31 januari 2020 6 mån analys och planering 24 mån genomförande

Läs mer

Anteckningar. FH-chefsnätverket

Anteckningar. FH-chefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE AnnBrith Davidsson, Göteborg Andreas Witt, Ale Björn Lind, Göteborg Anna Bergsten, Kungsbacka Göran Hjertstrand, Mölndal Johnny Telkkonen, Mölndal Veronica Strömsten, Partille Yvonne

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 181017 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan Ulrika Holmqvist, Primärvården Skaraborg Sven-Ove Andersson, Lidköping Susanne Lidén, Primärvården Simba

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område vad gör GR?

Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område vad gör GR? Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänstens område vad gör GR? 2012 05 31 Bakgrund Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18) Målet:

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

5 % Journal. primärvård Punktmätning 1 g/år i kommunerna. personer 65 år äldre. Implementera arbetssätt medicinska vårdplaner i verksamheterna

5 % Journal. primärvård Punktmätning 1 g/år i kommunerna. personer 65 år äldre. Implementera arbetssätt medicinska vårdplaner i verksamheterna 1 Indikatorer och Måltal för Skaraborg 2016-2018 Samverkan geriatrik, demens och palliativ vård Dokumentet ska fungera som en vägledning äldrearbetet i Skaraborg. För fokusområden som berör det direkta

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet Dag 2017-08-30 Tid Plats Beslutande Övriga deltagande 08.00 09.20 ca Umeå folkets hus Christina Lidström,

Läs mer

ANTECKNINGAR SAMMANTRÄDE Tid: Onsdagen den 14 februari kl Plats: GRs konferens - Entreplan, Anders Perssonsgatan 8, Göteborg

ANTECKNINGAR SAMMANTRÄDE Tid: Onsdagen den 14 februari kl Plats: GRs konferens - Entreplan, Anders Perssonsgatan 8, Göteborg Styrgrupp IT i Väst - SITIV Närvaro Per-Olof Hermansson Joakim Svärdström Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Lisbeth Nilsson Karl Fors Marie-Louise Gefvert Ragnar Lindblad Madeleine Stark Frånvarande Linn

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN. Nationella Kvalitetsregister

PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN. Nationella Kvalitetsregister PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN Nationella Kvalitetsregister 2018-04-26 PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONENS MÖTE 2018-04-26 NÄRVARANDE Agneta Jansmyr, ordförande (per telefon t.o.m. 14.00, därefter på plats) Anders

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Beijer, beredningsansvarig, Göteborgsregionen Sara Nordenhielm, tillträdande beredningsansvarig, Göteborgsregionen

Sekreterare Elisabeth Beijer, beredningsansvarig, Göteborgsregionen Sara Nordenhielm, tillträdande beredningsansvarig, Göteborgsregionen Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Kent Lagrell (M), Öckerö, ordförande Patrik Linde (S), Härryda, vice ordförande Marita Henriksson (SD), Ale Kristina Bergman Alme (L), Göteborg Nina Miskovsky (M), Göteborg

Läs mer

Styrgruppen för sociala området

Styrgruppen för sociala området Protokoll Styrgrupp Sociala området 2007-05-07 Lars-Göran Jansson Styrgruppen för sociala området Tid: 7 maj 2007 Plats: GR-huset, Göteborg Närvarande: Jonas Ransgård (m), Göteborg, tjänstgörande ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö

Dario Espiga (S), Göteborg Ann Catrine Fogelgren (FP), Göteborg Mona-Lisa Dahlberg (S), Tjörn Malin Thisell (M), Öckerö Protokoll 2011-11-15 Gunnel Rydberg Sociala styrgruppen Tid: 15 november 2011, 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Ej närvarande: GR-huset, Göteborg Bo Pettersson (S), Stenungsund, ordf. Hampus Magnusson (M),

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 2018-04-19 Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG Tid: 2018-04-19 kl 13.30-16.30 Plats: Gullbergsvass konferens, Gullbergs strandgata 8, Göteborg Deltagare Fyrbodal Lena Johansson, Trollhättan

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Konferens för ekonomer inom omsorg- och socialtjänst

Konferens för ekonomer inom omsorg- och socialtjänst Konferens för ekonomer inom omsorg- och socialtjänst Stockholm den 27 28 november 2018 Malmö 4 5 december 2018 Den årliga konferensen och mötesplatsen för alla ekonomer som arbetar med omsorgsfrågor och

Läs mer

Styrgruppen för det sociala området

Styrgruppen för det sociala området Anteckningar Åsa S Angervall Styrgruppen för det sociala området Tid: 15 september 2008, kl. 12-17 Plats: Thorskogs slott, Västerlanda Närvarande: Madeleine Dahlgren, Lilla Edet Dario Espiga, Göteborg

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Kort info från LGS BG

Kort info från LGS BG Kort info från LGS BG 2018 08 24 LGS Beredningsgrupp Beredningsgruppen består av ordförande från respektive temagrupp, ordförande och vice ordförande i LGS samt processledaren för LGS. Uppdrag Beredning

Läs mer

RIKTLINJE. Syftet med riktlinjen är att ge stöd och vägledning i anhörigperspektiv inom Vård & Omsorg.

RIKTLINJE. Syftet med riktlinjen är att ge stöd och vägledning i anhörigperspektiv inom Vård & Omsorg. RIKTLINJE Gäller från Utfärdat av Godkänt 2017-05-31 Therese Lindén Sas, Anna Gröneberg Mas, Ulrika Ström Mar Förvaltningschef Vård & Omsorg Riktlinje anhörigperspektiv Styrdokument Socialtjänstlagen 2001:453

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017

Årsrapport. Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Årsrapport Det goda livet för mest sjuka äldre i Skaraborg 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland. Tre planer som hänger ihop 5 gemensamma fokusområden SIP- samordnad individuell

Läs mer

Sammanfattning av Samverkansdialogen

Sammanfattning av Samverkansdialogen Sammanfattning av Samverkansdialogen In- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2019-04-10 Lena Arvidsson, processledare SAMLA Målsättning med samverkan vid in och utskrivning från sluten hälso-

Läs mer