[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 november 2018 KS-2017/ (33) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 27 november 2018 Tid och plats Klockan 09:03-11:20, Kommunalvägen 28, Kommunalhuset, A-salen Beslutande Ledamöter Malin Danielsson (L), Ordförande Christian Ottosson (C) Sara Heelge Vikmång (S) Gunilla Helmerson (M) Daniel Dronjak (M), Anländer kl. 09:05 Ann-Marie Högberg (S) Britt Björneke (V), Lämnar kl. 11:08 Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare 1 Love Bergström (M) Yossi Sigal (S) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP), Rasmus Lenefors (S) och Anders Abel (MP). Övriga närvarande Utses att justera Se nästa sida Ann-Marie Högberg (S) Justeringens tid Måndag 3 december 2018 er 1-26 Underskrifter Anna Berglind Arnström Sekreterare Malin Danielsson Ordförande Ann-Marie Högberg Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts sammanträde den 27 november 2018 Övriga närvarande Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör Charlotte Persson, sektionschef strategiska sektionen Nicklas Lord, sektionschef trafik- och landskapssektionen Bannie Imamovic, sektionschef gatuprojektsektionen Charlotta Thureson Giberg, sektionschef mark- och exploateringssektionen Ralph Strandqvist, controller/budgetchef, budgetenheten Hans Nyström, ekonomidirektör Cin Hui Nilsson, trafikplanerare Sandra Dovärn, statistiker Sandra Tiidus, exploateringsingenjör Tomas Frid, natur- och byggnadsförvaltningen Karin Hagström, natur- och byggnadsförvaltningen Anna Avilag, natur- och byggnadsförvaltningen Anna Berglind Arnström, nämndsekreterare

3 3 (33) BEVIS om justering av Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har sammanträtt den 27 november 2018 Protokollet har justerats den 3 december 2018 Anslaget sattes upp den 4 december 2018 Anslaget tas ner den 26 december 2018 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast den 25 december 2018 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Registrator, Kommunstyrelsens förvaltning, Kommunalvägen 28, Huddinge Underskrift

4 4 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns och Ann-Marie Högberg (S) väljs att justera protokollet.

5 5 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Ta bort Skogås Scen svar på medborgarförslag väckt av Mirziod Karimov Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 30 oktober 2018 anses medborgarförslaget från Mirziod Karimov vara besvarat. I medborgarförslag från Mirziod Karimov föreslås att scenen på torget i Skogås tas bort. Förslagsställaren anser att den inte används idag samt att det samlas skräp på scenen. Förslagsställaren menar vidare att det skulle skapa mer utrymme på torget om scenen togs bort. Kultur- och fritidsnämnden samt natur- och byggnadsnämnden har fått medborgarförslaget på remiss. Kultur- och fritidsnämnden anser att utomhusscenen sällan används som scen av föreningslivet och bör kunna användas i ett annat syfte. Kultur- och fritidsnämnden planerar dock att se över om torget kan aktiveras med så kallad Placemaking för att bli mer attraktivt och aktiverat. (Placemaking är en process som avser att aktivera en plats). Natur och byggnadsnämnden anser att ytan för scenen kan användas för ett annat syfte och kan ersättas med förslagsvis planteringar, bänkar eller aktiviteter. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det finns ett behov av att rusta upp torget i Skogås. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det borde ske i enlighet med prioriteringsordningen i kommunens parkprogram samt utifrån den kommande utvecklingsplanen för Skogås-Trångsund. Kommunstyrelsens förvaltning ser även ett behov av att arbeta med tillfälliga lösningar för att aktivera torget och öka tryggheten i väntan på att mer permanenta lösningar kan komma till på sikt. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att scenen på Skogås torg ska få stå kvar tillsvidare.

6 6 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Utomhusscen i Skogås centrum för användning som Café, uppgradering av fontänen och plaskdamm svar på medborgarförslag väckt av Eva Ericson Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 31 oktober 2018 anses medborgarförslaget från Eva Ericson vara besvarat. I ett medborgarförslag väckt av Eva Ericson har fyra förslag inkommit angående torget i Skogås centrum. Dessa berör att utomhusscenen på torget kan utnyttjas som café för exempelvis ungdom 142, att fontänen behöver uppgraderas, en önskan om en plaskdamm, samt att bark som underlag på lekplats inte är acceptabelt. Kultur- och fritidsnämnden samt natur- och byggnadsnämnden har fått medborgarförslaget på remiss. Kultur- och fritidsnämnden anser att utomhusscenen sällan används som scen av föreningslivet idag och bör kunna användas i ett annat syfte. Natur och byggnadsnämnden anser att torget i Skogås är i behov av att rustas upp i enlighet med kommunens parkprogram. Dock anser natur- och byggnadsnämnden att platsen är olämplig för caféverksamhet samt att önskan om en plaskdamm borde avslås av hygieniska skäl. Kommunstyrelsens förvaltning anser att förslagen för Skogås torg inte bör genomföras nu. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det finns ett behov av att rusta upp torget i Skogås och att det bör ske i enlighet med prioriteringsordningen i kommunens parkprogram samt utifrån den kommande utvecklingsplanen för Skogås- Trångsund. Kommunstyrelsens förvaltning ser även ett behov av att arbeta med tillfälliga lösningar för att aktivera torget och öka tryggheten i väntan på att mer permanenta lösningar kan komma till på sikt.

7 7 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Gång- och cykelväg längs gamla Stockholmsvägen, mellan Fullerstakvarnsvägen och Kvarnlyckevägen svar på medborgarförslag väckt av Jesper Sandberg Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget om att förlänga gång- och cykelvägen längs Gamla Stockholmsvägen till Fullerstakvarnsvägen anses besvarat med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 31 oktober Jesper Sandberg inkom den 30 januari 2018 med ett medborgarförslag om att förlänga den gång- och cykelbana som byggs inom detaljplanen för Utsälje 1:40-1:53 till Fullerstakvarnsvägen. Det bor många barn på gatan och förslagsställaren önskar en tryggare gångväg längs Gamla Stockholmsvägen. Kommunstyrelsens förvaltning anser att en gång- och cykelväg till Fullerstakvarnsvägen bör byggas i samband med utbyggnad av detaljplan Utsälje 1:40-1:53 men att medel för tillägget hanteras i den ordinarie planeringsprocessen i mål och budget. Överläggning I ärendet yttrar sig Yossi Sigal (S), Nicklas Lord, Anders Abel (MP) och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

8 8 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Bygg en utomhushinderbana där både vuxna och barn kan utmanas i greppstyrka, spänst, uthållighet och ha roligt svar på medborgarförslag väckt av Malin Spång Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Medborgarförslaget om att bygga en utomhushinderbana där både vuxna och barn kan utmanas i greppstyrka, spänst, uthållighet och ha roligt anses besvarat med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 25 oktober Malin Spång föreslår i ett medborgarförslag att bygga en utomhushinderbana där både vuxna och barn kan utmanas i greppstyrka, spänst, uthållighet och ha roligt. Utomhushinderbanan föreslås innehålla olika typer av hinder som armgång, balansgång och rep. Förslagsställaren föreslår att utreda en placering längs Källbrinks motionsspår alternativt nära en av kommunens lekplatser för att kunna ha roligt med barnen samtidigt som man tränar i samma område. Förslagsställaren menar att andra kommuner byggt hinderbanor med en kostnad runt kr. Medborgarförslaget har skickats på remiss till kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsförvaltningen välkomnar förslaget om en hinderbana utomhus då dessa såsom utegym är tillgängliga för alla, året om och är gratis att använda. Kommunstyrelsens förvaltning ser positivt på förslaget som främjar fysisk hälsa och social gemenskap.

9 9 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Farthinder, ny belysningsstolpe och parkeringsförbud utmed Tjädervägen och Orrvägen svar på medborgarförslag väckt av Irene Björk Kivakka Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 29 oktober 2018 anses medborgarförslaget från Irene Björk Kivakka vara besvarat. Irene Björk Kivakka har inkommit med ett medborgarförslag där hon önskar farthinder i korsningen Tjädervägen/Orrvägen/Ärlvägen i Segeltorp på grund av att bilar håller en för hög hastighet. Förslagsställaren föreslår även att en ny belysningsstolpe sätts upp på Ärlvägen i backen intill korsningen Tjädervägen/Orrvägen. Enligt förslagsställaren upplevs platsen som otrygg. Irene Björk Kivakka väcker också förslag om att införa parkeringsförbud utmed Tjädervägen och Orrvägen på grund av att bilar kör sönder gräsremsor, skymmer sikt samt hindrar framkomligheten. Kommunstyrelsens förvaltning förstår boendes oro för oskyddade trafikanter och anser att det är viktigt att gångtrafikanter kan gå längs gatan på ett trafiksäkert sätt. Förvaltningen förstår även boendes oro om att parkerade bilar kan försämra sikten och framkomligheten. Gällande förslaget om hastighetsdämpande hinder i korsningen Orrvägen/Tjädervägen/Ärlvägen föreslår kommunstyrelsens förvaltning att anlägga två trafiköar i korsningen Orrvägen/Tjädervägen/Ärlvägen, detta för att förtydliga korsningens utforming så att fordon håller sig på rätt sida av vägen.

10 10 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Angående förslaget om ny belysningsstolpe på Ärlvägen i backen intill korsningen Tjädervägen/Orrvägen bedömer kommunstyrelsens förvaltning att det inte handlar om trafiksäkerhet utan trygghet och har därför överlämnat frågan till belysningsansvarig på natur- och byggnadsförvaltningen. Bedömningen som gjorts från natur- och byggnadsförvaltningen är att en ny belysningsstolpe ska anläggas. När det gäller förslaget om parkeringsförbud längs Tjädervägen och Orrvägen konstaterar kommunstyrelsens förvaltning att detta identifierar ett problem som finns i stora delar av kommunen, det vill säga att parkerade bilar längs gatorna försämrar framkomlighet och sikt. Kommunstyrelsens förvaltning anser att parkeringsförbud bör införas på vissa delar av Orrvägen på grund av sikt och framkomlighet men att parkering fortsatt tillåts på hela Tjädervägen. Mot bakgrund av ovanstående anser kommunstyrelsen att medborgarförslaget är besvarat.

11 11 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Anlägga gatubelysning längs Enkröksvägen, Skogås svar på medborgarförslag väckt av Nabila Hafsia Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat 3 maj 2018 avslås medborgarförslaget från Nabila Hafsia om att införa gatubelysning längs Enkröksvägen. Nabila Hafsia har lämnat in ett medborgarförslag om att uppföra gatubelysning längs Enkröksvägen, Skogås. Bakgrunden till medborgarförslaget är att det finns mycket vilda djur (vildsvin, älgar) som skapar en otrygghet bland boende och andra medborgare när det är mörkt längs Enkröksvägen. Medborgarförslaget har gått på remiss till natur- och byggnadsnämnden för yttrande. Kostnaden för denna investering skulle bli relativt stor, lägg därmed till ökade driftoch underhållskostnader. Samtidigt skulle kostnaden av investeringen och ökade driftkostnader gynna ett relativt fåtal fastighetsägare som bor längs Enkröksvägen vilket gör att investeringen inte blir ekonomiskt hållbar i förhållande till de som gynnas av investeringen. Kommunstyrelsens förvaltning har även sett över om det skett några trafikolyckor med personskador på Enkröksvägen i Strada, transportstyrelsens informationssystem för olyckor och skador i trafiken, för att se om gatan är olycksdrabbad ur ett trafiksäkerhetsperspektiv. Statistiken visar att Enkröksvägen inte bör klassas som en trafikfarlig och olycksdrabbad gata. Kommunstyrelsens förvaltning delar natur- och byggnadsnämndens remissvar om att problem med vilda djur primärt inte är en belysningsfråga. Enkröksvägen ligger intill ett större naturområde vilket gör att vilda djur är ett naturligt inslag och inget problem som löses med en anlagd gatubelysning.mot bakgrund av ovanstående föreslås medborgarförslaget väckt av Nabila Hafsia avslås.

12 12 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Översyn av föreskrifter, skötselplaner och gränser för kommunala naturreservat i Huddinge kommun hemställan från natur- och byggnadsnämnden Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Natur- och byggnadsnämnden får i uppdrag att genomföra en övergripande översyn utifrån behov av revidering av syften, föreskrifter, skötselplaner samt eventuell justering av gränser för kommunala naturreservat i Huddinge kommun. Den övergripande översikten ska göras utifrån perspektivet att kommunen växer. Natur- och byggnadsnämnden får i uppdrag att inom den övergripande översynen särskilt studera förutsättningarna att inom naturreservatets föreskrifter ge möjligheter att främja friluftsaktiviteter. Natur- och byggnadsnämnden har gjort en hemställan till kommunfullmäktige att få ett uppdrag att se över syften, föreskrifter, skötselplaner samt övrig beslutstext för kommunala naturreservat i Huddinge, med syfte att förenkla, förtydliga och enhetliggöra dem. Överläggning Charlotte Persson, sektionschef strategiska sektionen, föredrar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Malin Danielsson (L), Anders Abel (MP) och Christian Ottosson (C). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

13 13 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Stensängsskolan - beslut om arbetsmiljöåtgärder och kapacitetsökning Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Stensängsskolan har behov av arbetsmiljöåtgärder och kapacitetsökning. Huvudbyggnaden som byggdes i en tid där de tekniska lösningarna inte var lika utvecklade som idag och eleverna i klassrummen var färre är i stort behov av arbetsmiljöåtgärder och en förbättrad pedagogisk miljö. I samband med dessa åtgärder möjliggörs även en kapacitetsökning för att möta det ökande behovet av elevplatser. Den nya skolan får kapacitet för 240 elever. Överläggning Ralph Strandqvist, controller/budgetchef budgetenheten, föredrar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Sara Heelge Vikmång (S), Malin Danielsson (L), Anders Abel (MP) och Britt Björneke (V). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

14 14 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Uppföljning av bredbandsstrategin 2017 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Uppföljningen av Huddinge kommuns bredbandsstrategi avseende år 2017, enligt bilaga till kommunstyrelsens tjänsteutlåtande daterat den 2 oktober 2018, godkänns. Målet i bredbandsstrategin är att 95 procent av Huddinges invånare, företagare och offentlig sektor år 2020 har tillgång till bredbandsuppkoppling med överföringshastigheter om minst 100 Mbit/s. Av Huddinges hushåll hade 90 procent år 2017 tillgång till en överföringshastighet om minst 100 Mbit/s, vilket innebär en ökning med 26 procentenheter jämfört med mätningen för 2014 och en ökning med 46 procentenheter sedan Av Huddinges företag (arbetsställen) hade 83 procent tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år Det är en lägre tillgång än hushållen har, men en remarkabel ökning med 53 procentenheter sedan Huddinge kommuns utbyggnad av det egna fiberbaserade bredbandsnätet pågår och beräknas genomfört När fiber dras är strävan att kommunen i så hög grad som möjligt skapar förutsättning för samförläggning med externa ledningsägare. Mot bakgrund av hushållens och företagens nuvarande tillgång till bredband med hög överföringshastighet gör kommunstyrelsens förvaltning bedömningen att bredbandsstrategins mål kan nås Kommunstyrelsens förvaltning föreslår kommunstyrelsen att godkänna bifogad uppföljningsrapport.

15 15 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Huddinge kommuns framtida förskolor och skolor - ställningstagande gällande utförare Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. I kommunfullmäktiges beslut om Plan för samhällsbyggnad och lokalförsörjning i Huddinge med utblick till 2031 (KS-2017/ ) fick kommunstyrelsen i uppdrag att tillsammans med respektive nämnd/nämnder påbörja ett antal lokalprojekt/utredningar. I den fortsatta processen behöver kommunen ta ställning till utförare och byggherre av planerade förskolor och grundskolor. Förskolenämnden och grundskolenämnden är remissinstanser i ärendet och har inkommit med svar om ställningstagande gällande utförare av verksamhet. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag innebär att av 12 förskolor föreslås 5 att drivas i kommunal regi och 6 av fristående aktör. Kommunens bolag, Huddinge Samhällsfastigheter AB, är byggherre för 3 förskolor och extern aktör är byggherre för 8 förskolor. Förskolan i Gladö Kvarn föreslås att utredas vidare. Förslaget innebär också att av 10 skolor föreslås 5 drivas i kommunal regi och att kommunens bolag, Huddinge Samhällsfastigheter AB, är byggherre. 5 skolor föreslås att drivas av fristående aktör och extern aktör är byggherre. Grundskolan i Gladö Kvarn föreslås att utredas vidare. Kommunstyrelsens förvaltnings förslag om utförare överensstämmer i huvudsak med vad förskolenämnden och grundskolenämnden har förordat. För ett av objekten, grundskola Diametern 2 i Kungens kurva, föreslås att en fristående aktör driver verksamheten. Grundskolenämnden förordar här att verksamheten bedrivs i kommunal regi. För att balansera möjligheterna att välja såväl ett kommunalt som fristående alternativ i närområdet föreslås att den planerade grundskolan i Kolartorp därför ska drivas i kommunal regi. I Mål och budget 2019 fastställdes att hälften av alla nya verksamheter ska byggas av en fristående aktör. Föreslagen fördelningen i detta ärende följer i huvudsak denna prioritering.

16 16 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Överläggning Ralph Strandqvist, controller/budgetchef budgetenheten, föredrar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Gunilla Helmerson (M), Sara Heelge Vimång (S), Malin Danielsson (L), Karl Henriksson (KD) och Ann-Marie Högberg (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

17 17 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Taxa för cykelgarage i Huddinge centrum - beslut om maxtaxa Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. För att förbättra kvalitén och servicen på cykelparkering vid Huddinge station bygger kommunen ett cykelgarage i anslutning till Huddinge station. Cykelgaraget är kommunens första låsta cykelgarage och projektet är till 50% finansierat med statliga medel från Klimatklivet. Garaget beräknas vara färdigställt för att användas i januari Åtgärden bidrar till målet i cykelplanen om att andelen cykelresor i kommunen ska öka från fyra procent (2011) till femton procent år Åtgärden är även i linje med riktlinjen i cykelplanen om att attraktiva cykelparkeringar ska finnas vid kollektivtrafikens större stationer och större busshållplatser samt andra viktiga målpunkter såsom skolor, förskolor, arbetsplatser, butiker etcetera. Cykelgaraget kommer att innefatta 42 cykelplatser, varav 2 för lådcykel/cykelkärra. I cykelgaraget kommer det även finnas eluttag som ger möjlighet till batteriladdning. Förvaringsskåp och en station för enklare cykelservice kommer också att finnas i cykelgaraget. M4Traffic har gjort en utredning för cykelgaraget, se bilaga 1. I utredningen framkommer att andra kommuner i Sverige tar ut en avgift på mellan 50 och 80 kronor i månaden för en plats i cykelgarage. Det framkommer också från intervjumaterialet i utredningen att 31 av 89 tillfrågade har en betalningsvilja på 100 kronor i månaden. Förvaltningen föreslår att kommunen tar ut en avgift för ett abonnemang för en plats i cykelgaraget om max 100 kronor/månad, 400 kronor/halvår och 800 kronor/helår. I och med projektets karaktär och att det på förhand är svårt utreda en betalningsvilja föreslår förvaltningen att avgiften i cykelgaraget ska utvärderas och justeras efter behov. Överläggning I ärendet yttrar sig Yossi Sigal (S), Malin Danielsson (L), Nicklas Lord, Sara Heelge Vikmång (S), Christian Ottosson (C), Ann-Marie Högberg (S), Karl Henriksson (KD), Gunilla Helmerson (M) och Heléne Hill. Härefter förklaras överläggningen avslutad.

18 18 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Förlängning av intentionsavtal mellan Huddinge kommun och Huddinge Samhällsfastigheter AB avseende Utsäljeskolan 2 och del av fastigheten Utsälje 1:101 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Tilläggsavtal till intentionsavtal mellan Huddinge kommun och Huddinge Samhällsfastigheter AB rörande inom fastigheten Utsäljeskolan 2 & del av fastigheten Utsälje 1:101 inom kommundelen Snättringe i enlighet med bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 31 oktober 2018, godkänns. Intentionsavtal avseende utbyggnad av Utsäljeskolan med Huddinge Samhällsfastigheter AB(tidigare Huge Fastigheter AB), nedan kallad HUSF, godkändes i kommunfullmäktige i september 2016 för att reglera förutsättningarna för framtagandet av en ny detaljplan för området, för att reglera förutsättningarna för genomförandet av detaljplanen och förutsättningarna för en eventuell framtida överlåtelse av mark. Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området inledes under våren 2016 i samband med att kommunstyrelsens förvaltning erhöll ett förnyat planuppdrag. Detaljplanearbetet har därefter dragit ut på tiden p.g.a. tillkommande utredningar vilket har medfört att mark- och genomförandeavtal inte hinner tecknas innan intentionsavtalet löper ut den 31 december Enligt reviderad tidplan kan detaljplanen för Utsäljeskolan antas och mark- och genomförandeavtal tecknas i maj Enligt bilagt tilläggsavtal föreslås intentionsavtalet därför förlängas t.o.m. 30 juni Förlängningen bedöms vara tillräcklig för att ge marginal för ytterligare oförutsedda förskjutningar av tidplanen.

19 19 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Fördelning av köpeskilling gällande fastigheterna Björksättra 1:117 och Björksättra 1:139 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Överenskommelse om fördelning av köpeskilling gällande fastigheterna Björksättra 1:117 och Björksättra 1:138 mellan Huddinge kommun och Allmänna arvsfonden godkänns i enlighet med bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 25 oktober Kommunen begärde 2008 hos Kammarkollegiet arvsavstående rörande fastigheten Björksättra 1:117, Björksättra herrgård. Kammarkollegiet överlämnade med tillstyrkan därefter ärendet till regeringen för beslut. Regeringen biföll den 10 juni 2010 kommunens ansökan. Fastigheten avstods i och med detta till Huddinge kommun. I enlighet med beslutet från regeringen, ska vid en försäljning av fastigheten Björksättra 1:117 köpeskillingen fördelas mellan Allmänna arvsfonden och kommunen i den utsträckning som kommunen och Kammarkollegiet som Allmänna arvsfondens ställföreträdare kommer överens om. Fastigheten Björksättra 1:117 har därefter avstyckats och en ny fastighet har bildats, Björksättra 1:138. De obebyggda delarna av ursprungsfastigheten, cirka kvm, har överförts till den kommunägda fastigheten Björksättra 1:2. Kommunen har därefter sålt de båda fastigheterna Björksättra 1:117 och Björksättra 1:138 genom den mäklarfirma som kommunen har ramavtal med för en total köpeskilling om kronor med tillträde den 31 maj Efter det att köpekontrakten för fastigheterna undertecknats har en dialog om fördelning av köpeskillingen förts mellan Kammarkollegiet och kommunen. Kammarkollegiet har vid tidigare tillfälle framfört att de vill ta del av hela köpeskillingen, exklusive kommunens självkostnader. Efter förhandling med Kammarkollegiet har dock ett förslag till överenskommelse tagits fram, där kommunen får betalt för sina självkostnader, kronor.

20 20 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Utöver det så återstod det kronor att förhandla om, dvs den vinst som uppstod i och med försäljningarna, borträknat kommunens självkostnader. Av detta belopp så tillfaller enligt förslag till överenskommelse kronor kommunen och kronor Allmänna arvsfonden. Den totala fördelningen parterna emellan blir därför enligt följande, Huddinge kommun: kronor (självkostnader + ca 40% av vinsten) Allmänna arvsfonden: kronor (ca 60% av vinsten)

21 21 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Genomförandebeslut för utbyggnad av allmänna anläggningar inom detaljplan för del av Fullersta gård 1:170, del av Trädgården S:1 och ändring av detaljplan för Kv Paviljongen m fl, inom kommundelen Sjödalen Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut En nettoinvestering om kr för genomförande av allmänna anläggningar i enlighet med detaljplan detaljplan för del av Fullersta gård 1:170, del av Trädgården S:1 och ändring av detaljplan för Kv Paviljongen m fl. (NBF ) godkänns i enlighet med kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 31 oktober Vid genomförandet av gällande detaljplan för Kv. Paviljongen m.fl. byggdes balkonger och uteplatser för BRF Paviljongen felaktigt på allmän platsmark. Gångoch cykelvägen i norra delen av planområdet byggdes delvis felaktigt på kvartersmark för samfälligheten Trädgården S:1. Med anledning av detta beslutade Natur- och byggnadsnämnden den 15 juni 2015 att ge kommunstyrelsen uppdrag att upprätta en ny detaljplan för fastigheterna Paviljongen 1 och 2. NBN beslutar kring detaljplanen, se NBN-2015/ Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en fastighetsreglering som stämmer överens med befintlig markanvändning. Befintliga balkonger och uteplatser för BRF Paviljongen planläggs som kvartersmark, samtidigt som planen möjliggör att befintlig gång- och cykelbana kan byggas om så att det skapas utrymme för en tillfartsväg till Paviljongen 2 inom kvartersmark. En ombyggnation av gång- och cykelvägen medför även en förbättrad trafiksäkerhet i området. Kommunen kommer under genomförandet av detaljplanen få kostnader för ombyggnation av allmänna anläggningar om totalt ca kronor, varav ca kr bedöms utgöra kostnad för inlösen av mark. Kommunen kommer även erhålla intäkter från markförsäljning till BRF Paviljongen om ca kr, samt från markförsäljning av en parkeringsyta till Huge Bostäder AB med ca kr. Dessa fastighetsregleringar regleras genom särskilda avtal.

22 22 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Överläggning I ärendet yttrar sig Anders Abel (MP), Ann-Marie Högberg (S), Christian Ottosson (C), Helené Hill, Malin Danielsson (L) och Charlotta Thureson Giberg. Härefter förklaras överläggningen avslutad.

23 23 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Samråd för gång- och cykelväg i anslutning till väg 259 Tvärförbindelse Södertörn svar på remiss från Trafikverket Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Tvärförbindelse Södertörn är en ny väg som planeras att anläggas mellan E4/E20 vid Vårby backe och Trafikplats Jordbro på riksväg 73 i Haninge. Längs sträckan planeras även för en gång- och cykelförbindelse. Trafikverket har tagit fram en samrådshandling, PM Gång- och cykelväg, för att fånga in vad kommuner och andra aktörer anser om föreslagen utformning och sträckning. Rapporten kommer tyvärr i ett sent skede i vägplaneprocessen vilket innebär att en begränsning av möjligheten att påverka utformningen. Den föreslagna utbyggnaden av cykelväg längs Tvärförbindelsen kommer att innebära en avsevärd förbättring av framkomlighet och tillgänglighet för cyklister mellan Haninge, Huddinge och Vårby/Fittja. Förvaltningen har i vissa fall en annan uppfattning om cykelvägens lokalisering än den som förordas i rapporten. I rapporten görs en bedömning att cykelresorna längs Tvärförbindelsen år 2045 ska uppgå till 5-7 % av resorna. Förvaltningen anser att med de förbättringar som planeras för cykeltrafiken vid utbyggnaden av tvärförbindelsen borde cykelförbindelserna dimensioneras för större flöden än de cyklister per dygn som anges i rapporten. Detta innebär även att det bör ställas höga krav på utformningen av cykelvägsanläggningarna. Överläggning Nicklas Lord, sektionschef trafik- och landskapssektionen och Cin Hui Nilsson, trafikplanerare, föredrar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Yossi Sigal (S), Gunilla Helmerson (M), Anders Abel (MP), Christian Ottosson (C) och Britt Björneke (V). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

24 24 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Förslag till kategorisering av cykelnätet svar på remiss från Trafikverket Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Yttrande enligt bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 29 oktober 2018 överlämnas till Trafikverket som Huddinge kommuns svar på förslag till Kategorisering av cykelnätet. I dagsläget finns ingen systematisk nationell modell för hur cykelnätet ska delas in i kategorier och det finns därför ett flertal olika metoder i Sverige. Trafikverket har identifierat ett behov att utveckla en gemensam kategorisering av cykelnätet för att skapa ett för cyklisterna tydligt och enhetligt cykelnät. Tanken är att kategoriseringen ska kunna användas på statliga, kommunala och enskilda vägar då detta, för trafikanten, ger en sammanhållande bild av hela cykelnätet. Kategorisering av cykelvägnätet ska ske i den nationella vägdatabasen (NVDB). Överläggning I ärendet yttrar sig Nicklas Lord och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

25 25 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Upphandling av entreprenör för upprustning av Sjötorpsparken Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Upphandling av entreprenör för upprustning av Sjötorpsparken ska genomföras. Kommunstyrelsen uppdrar åt chefen för kommunstyrelsens trafik- och landskapssektion att på kommunstyrelsens vägnar besluta om tilldelning av kontrakt i upphandlingsärendet. Sjötorpsparken i Skogås är en viktig grön mötesplats i östra kommundelen som är i behov av upprustning. Här låg tidigare en populär djurlekplats som stängdes för många år sedan. Parken är idag i stort behov av upprustning. Sjötorpsparken ingår i parkprogrammet liksom lekplatsprogrammet och är även utpekad som viktig park i översiktsplanen. Parken kommer få ökad betydelse genom sin närhet till de nya bostäder som kommer att byggas i direkt anslutning till genom den pågående detaljplanen för Låset 1. Huddinge kommun kommer under 2019 att rusta upp Sjötorpsparken med ett rikt innehåll som vänder sig till alla åldrar. Barn från närområdet har varit med och gett inspel till hur parken ska utformas. Det kommer att bli en park med temat matematik. Till viss del bekostas upprustningen med intäkter från exploateringen inom ramen för Låset 1 men även med kommunala investeringsmedel för parkprojekt. Stöd från Boverket till utemiljöer i särskilda områden har också erhållits på 5,7 miljoner kronor. Den nya parken inriktas på rörelse, träning och lek med olika aktivitetsytor som t ex utegym. För att upprustningen av Sjötorpsparken ska kunna utföras behöver en upphandling av entreprenör genomföras. Projektering av parken pågår nu och ett förfrågningsunderlag tas nu fram enligt förvaltningens mallar och rutiner. Upphandling av entreprenör planeras att starta vintern 2019 för att kunna ha en entreprenör på plats i mars. Parken planeras vara färdigbyggd senast 1 oktober 2019.

26 26 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Planbesked för Ormen Långe 9 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen ställer sig negativ till planändring avseende fastigheten Ormen Långe 9 i Vårby kommundel och lämnar därmed ett negativt planbesked. Begäran om planbesked har inkommit avseende fastigheten Ormen Långe 9 i Masmo i Vårby kommundel. Begäran inkom den 19 juni Gällande detaljplan heter del av Haga 1:108, Ormen Långe 9 m. fl. (Solhagaparken) vilken vann laga kraft den 11 mars 2017 och har genomförandetid kvar. Detaljplanen medger förskola/skola för fastigheten Ormen Långe 9. Framtagande pågår för en utvecklingsplan för Vårby vilken kommer att se över den framtida utvecklingen av Masmo. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att ett negativt planbesked lämnas med anledning av att gällande detaljplan har genomförandtid kvar. Överläggning I ärendet yttrar sig Anders Abel (MP) och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

27 27 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Planbesked för Hängbjörken 1-3 och Asken 1,4 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen ställer sig positiv till planändring avseende fastigheterna Hängbjörken 1-3 och Asken 1 och 4 i centrala Huddinge och lämnar därmed ett positivt planbesked. JM AB har skickat in en begäran om planbesked avseende fastigheterna Hängbjörken 1-3 och Asken 1 och 4 i centrala Huddinge. Sökande har optionsavtal på att köpa fastigheterna Hängbjörken 1-3 och eventuellt någon ytterligare. Begäran inkom den 25 oktober Gällande stadsplan från 1927 medger friliggande bostäder i högst två plan. Kommunstyrelsens förvaltning bedömer att förslaget är förenligt med översiktsplanens intentioner och att det bidrar till en utveckling av centrala Huddinge i önskvärd riktning. Kommunstyrelsens förvaltning föreslår att ett positivt planbesked lämnas och att tidpunkten för när arbetet kan starta beslutas i nästa plan för samhällsbyggnad och lokalförsörjning i Huddinge kommun. Inför planeringsstart bör ägarna till intilliggande fastighetsägare kontaktas och avgränsningen av det aktuella detaljplaneområdet i möjligaste mån utökas till att gälla även Hängbjörken 4-7. Kommunens fastigheter Hängbjörken 6 och 7 bör ingå i planområdet. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S), Malin Danielsson (L), Charlotte Persson, Karl Henriksson (KD) och Anders Abel (MP). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

28 28 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2017/ Planbesked för Udden 8 i Fullersta Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen ställer sig positiv till planändring avseende fastigheten Udden 8 i Fullersta. Begäran om planbesked har inkommit avseende fastigheten Udden 8 i Fullersta. Begäran inkom den 27 februari Gällande detaljplan är fastställd 1980 och medger bostäder i vissa fall handel. Särskilda åtgärder i fasad krävs för buller. Kommunstyrelsens förvaltning bedömer att förslaget är förenligt med översiktsplanens intentioner men att det behöver utvecklas vidare för att bidra till att stärka platsen och utvecklingen av centrala Huddinge i önskvärd riktning. Överläggning I ärendet yttrar sig Ann-Marie Högberg (S), Anders Abel (MP), Gunilla Helmerson (M), Christian Ottosson (C), Malin Danielsson (L) och Yossi Sigal (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

29 29 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Ny gruppbostad i Ängsgården - beslut om investeringsram Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner förvaltningens förslag att genomföra ombyggnation enligt offert från Huddinge Samhällsfastigheter med en investeringsram om 20 miljoner kronor. Huddinge Samhällsfastigheter AB har fått i uppdrag av Huddinge kommun att utreda om lokaler på Mogårdsvägen i Vårby skulle passa för LSS-boende. Fastigheten ägs av Huge AB. Förslaget innebär att bygga om lokaler som tidigare varit förskola till ett LSS-gruppboende med sex lägenheter. Investeringen är beräknad till 20 miljoner kr och Huddinge Samhällsfastigheter erbjuder Huddinge kommun ett 30- årigt hyresavtal med en hyra om kr/år vilket motsvarar 2595 kr/kvm. Överläggning I ärendet yttrar sig Anders Abel (MP) och Karl Henriksson (KD). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

30 30 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering avseende fastigheten Lyftkranen 5 inom kommundelen Länna Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering avseende fastigheten Lyftkranen 5 inom kommundelen Länna godkänns i enlighet med kommunstyrelsens tjänsteutlåtande daterat den 16 oktober Avtalet innebär att fastigheten Lyftkranen 5 genom fastighetsreglering säljs till Huddinge Industrifastigheter som äger den angränsande fastigheten Lyftkranen 7. Fastigheten är kvm stor och är belägen i Länna industriområde. Huddinge Industrifastigheter AB är ett dotterbolag till Trendstaden AB som sedan tidigare är verksamma i Länna industriområde. Trendstaden AB har 10 hyresgäster med drygt 190 anställda. Försäljningen kommer att möjliggöra en expansion för företaget 13:e Protein import AB som är en befintlig hyresgäst. Hyresgästen kommer i och med den utökade lokalytan skapa cirka 30 arbetstillfällen. På fastigheten kommer ytterligare kvm lokalarea kunna tillhandahållas för ytterligare hyresgäster. Huddinge Industrifastigheter AB erlägger en ersättning om kronor för fastigheten Lyftkranen 5. Överläggning I ärendet yttrar sig Sara Heelge Vikmång (S) och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad. Beslutet delges KS Delegationsbeslut F3.1 Trendstaden AB Huddinge Industrifastigheter AB

31 31 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Diarienummer KS-2018/ Information - kortuppföljning och aktualitetsbedömning av Huddinges översiktsplan 2030 Samhällsbyggnadsutskottet har tagit del av informationen. Kortuppföljning av översiktsplanen ska från och med år 2018 genomföras årligen och kopplar till kommunens styrnings- och uppföljningsprocess. Den består dels av uppföljningen av inriktningen av översiktsplanen genom fem utvalda måttgrupper, samt av en inledande aktualitetsbedömning som behöver göras årligen. Varje år får samhällsbyggnadsutskottet information om kortuppföljningen och samhällsbyggnadsavdelningen för slutsatserna av den till. Planeringsförutsättningarna utgör starten på kommunens årliga budgetarbete. Minst vart fjärde år, eller när förutsättningarna av någon annan anledning ändras, behöver en aktualitetsprövning göras som är en större process som behöver beslutas i kommunfullmäktige. Den senaste aktualitetsprövningen beslutades den 12 juni Kommunen har beställt information från SCB om statistik med inflytt och utflytt från Huddinge kommuns olika kommundelar för att förbättra underlaget till utvecklingen av översiktsplanen. Överläggning Charlotte Persson, sektionschef strategiska sektionen och Sandra Dovärn, statistiker, informerar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Karl Henriksson (KD), Gunilla Helmerson (M), Sara Heelge Vikmång (S) och Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

32 [IJ Huddinge 32 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Delgivning - grundskolenämndens beslut om tematiska strategier för grundskolenämndens lokalförsörjning Samhällsbyggnadsutskottet har tagit del av grundskolenämndens beslut om tematiska strategier för grundskolenämndens lokalförsörjning.

33 33 (33) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 27 november Övriga frågor Samhällsbyggnadsutskottet har behandlat den övriga frågan. Malin Danielsson påminner samhällsbyggnadsutskottet om att info-sbu hålls den 11 december liksom ordinarie SBU den 18 december. Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V).

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 juni 2017 KS-2017/1240 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 juni 2017 Tid och plats Klockan 09:00-12:15, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), ordförande

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 augusti 2018 KS-2017/2925 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 augusti 2018 Tid och plats Klockan 09:00,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S).

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 januari 2019 KS-2018/2610 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 januari 2019 Tid och plats Klockan 09:00-12:06,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 augusti 2018 KS-2018/1377 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 13 augusti 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING KS-2018/

TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING KS-2018/ i Huddinge TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Datum Diarienummer 2018-10-31 KS-2018/2370.214 1 (3) Handläggare Eric Tällberg Eric.Tallberg@huddinge.se Kommunstyrelsen Förlängning av intentionsavtal

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 december 2018 KS-2018/2611 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 18 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kallelse till Kultur- och fritidsnämnden

Kallelse till Kultur- och fritidsnämnden KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Tid Tisdag den 12 juni 2018, klockan 18:00 Plats Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge OBS! Studiebesök till Tensta konsthall och Järfälla

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 april 2019 KS-2018/2615 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 23 april 2019 Tid och plats Klockan 09:00-11:20,

Läs mer

Marica Lindblad Justerande

Marica Lindblad Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2018 KS-2018/65 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-16:00, A-salen Ledamöter

Läs mer

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 juni 2018 KFN-2018/16 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 12 juni 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:30, Folkes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 april 2018 KS-2017/2921 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 19 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Sara Heelge Vikmång Justerande

Sara Heelge Vikmång Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 november 2017 KS-2017/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 8 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00-15:25, A-salen

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 juni 2019 KS-2018/2617 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 juni 2019 Tid och plats Klockan 09:00 10:50,

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 maj 2016 KS-2015/2490 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 maj 2016 Tid och plats Klockan 13:30-15:40, ajournering kl. 14:40-14:50,

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 28 april 2016 KS-2015/2489 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 28 april 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19.05, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S)

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 april 2018 KS-2017/2911 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 18 april 2018 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014

Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 26 maj 2014 26 Paragraf Diarienummer KS-2014/696.919 Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

Jj Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 december 2018 KS-2017/ (128) Kommunfullmäktige

Jj Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 december 2018 KS-2017/ (128) Kommunfullmäktige Jj Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 december 2018 KS-2017/2906 1 (128) Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 17 december 2018 Tid Klockan 13:00 21:00, med ajournering 17:00 18:00 Plats Beslutande

Läs mer

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V)

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 januari 2017 KS-2015/2611 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 januari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-15:30, ajournering kl. 14:25-14:35,

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd

Huddinges brottsförebyggande råd SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2017 KS-2017/231 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 17 maj 2017 Tid och plats Klockan 15:30-17:25, A-salen Beslutande

Läs mer

Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge kommuns revisorer

Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge kommuns revisorer KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 januari 2019 13 Paragraf Diarienummer KS-2018/2398.912 Granskning av lokalförsörjningsprocessen svar på revisionsrapport från Huddinge

Läs mer

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 14 januari 2015 9 Paragraf Diarienummer KS-2014/786.358 Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen

Läs mer

Justering av budgetramar 2015

Justering av budgetramar 2015 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 4 mars 2015 5 Paragraf Diarienummer KS-2015/215.182 Justering av budgetramar 2015 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING KS-2018/

TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING KS-2018/ i Huddinge TJÄNSTEUTLÅTANDE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNNG Datum Diarienummer 2018-10-25 KS-2018/243.104 1 (3) Handläggare Therése ngerdal 08-53536065 Therese.ngerdal@huddinge.se Kommunstyrelsen Bygg en utomhushinderbana

Läs mer

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD)

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 februari 2017 KS-2015/2612 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 16 februari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, ajournering kl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 november 2016 KS-2015/2494 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare Nämnd Samhällsbyggnadsnämndens ordförandemöte Sid 1-12 Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag Måndagen den 8 juli 2013 Tid och plats Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen

Läs mer

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 1 november 2016 TN-2016/36 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Delvis Sammanträdesdag 1 november 2016 Tid och plats Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 maj 2018 KS-2018/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 16 maj 2018 Tid och plats Klockan 15:30-17:30, A-salen Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00-18:05, A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 november 2017 AN-2017/24 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-18:05, A-salen

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, klockan 09:00 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad inkallar vederbörande ersättare Plats och tid Centrumhuset, Henån, sammanträdesrum Årholmen, 2019-03-06 klockan 09:00 Ledamöter Ulla

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (7) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 27 mars 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 6 mars 2018 KS-2017/2919 1 (43) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 6 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 februari 2017 KS-2016/2922 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 februari 2017 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF)

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 april 2016 11 Paragraf Diarienummer KS-2015/1934.474 Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) Kommunstyrelsens

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 februari 2019 KS-2018/ (37) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 februari 2019 KS-2018/ (37) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 februari 2019 KS-2018/2612 1 (37) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 19 februari 2019 Tid och plats Klockan 09:00-11:30,

Läs mer

Planbesked för Diamanten 7, ByggR

Planbesked för Diamanten 7, ByggR 2016-09-30 NBN-2016/3475.309 1 (2) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Planbesked för Diamanten 7, ByggR 2016-2008 Förslag till beslut Natur- och

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (1) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 11 april 2018, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inför en handlingsplan mot hedersrelaterat

Läs mer

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag 2017-08-01 KS-2017/1400 1 (5) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Fredag 20 april 2018, kl 09.00, i tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Fredag 20 april 2018, kl 09.00, i tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 april 2018 TN-2018/8 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 17 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-17.30, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 juni 2019 BTN-2019/320 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 27 juni 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017

Uppföljning av projektplan för samhällsbyggnadsprojekt 2014-2016 och remiss inför projektplan 2015-2017 SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2014-07-25 SN-2014/2852.319 1 (2) HANDLÄGGARE Johan Andersson 08-535 37805 johan.andersson@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS 1 (12).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 14.00 15.30 Beslutande Hans Stifors (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Boel Rosdahl (S) ledamot

Läs mer

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 28 januari 2015 17 Paragraf Diarienummer KS-2014/857.359 Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt

Läs mer

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 30 januari 2018 KS-2017/2890 1 (32) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 30 januari 2018 Tid och plats Klockan 09:00

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Ändring av taxa för upplåtelse av offentlig plats (HKF 1210)

Ändring av taxa för upplåtelse av offentlig plats (HKF 1210) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING DATUM DIARIENR SIDA 2014-04-15 KS-2014/598.184 1 (4) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Kommunstyrelsen Ändring av taxa för upplåtelse av offentlig

Läs mer

Avtal om ändring och tillägg till ramavtal mellan Huddinge kommun och Espa Invest Oy rörande del av fastigheten Kvadraten 3 i Kungens kurva

Avtal om ändring och tillägg till ramavtal mellan Huddinge kommun och Espa Invest Oy rörande del av fastigheten Kvadraten 3 i Kungens kurva KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 25 augusti 2014 14 Paragraf Diarienummer KS-2014/842.214 Avtal om ändring och tillägg till ramavtal mellan Huddinge kommun och Espa Invest

Läs mer

Klockan 18:00-18:25, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 18:00-18:25, A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 augusti 2014 GSN-2014/1047 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Grundskolenämnden Ja Sammanträdesdag 14 augusti 2014 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-18:25, A-salen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 9 maj 2017 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, ajournering kl 19:33-19:40

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades mellan klockan 17:45 till 18:00. A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades mellan klockan 17:45 till 18:00. A-salen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 november 2018 AN-2018/24 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 13 november 2018 Tid och plats Klockan 17:00 18:10. Sammanträdet ajournerades

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum Kommunledningskontoret, samhällsbyggnadsenheten POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(6) Diarienummer 251 Foto: Marcus Reidevall Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagen av Kommunfullmäktige

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station

Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Klicka här för att ange text. Genomförandeavtal med SLL - Planskild korsning Enebybergs station Ärende Trafikförvaltningen på Stockholms läns landsting, SLL, har

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/ KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 maj 2018 22 Paragraf Diarienummer KS-2018/729.109 Promemoria om Mer fastighetsnära insamling av förpackningsavfall och returpapper

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare

Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) David Westlund (S) ersättare Håkan Larsson (MP) ersättare Fredrik Ottesen (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 14.00-14.45 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Läs mer

Birgitta Ljung Justerande

Birgitta Ljung Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 november 2017 KS-2017/77 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 23 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629

Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2018-01-15 22 Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet.

Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet. 1(5) Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet. Besök Tid Ärende Frida Andersson 13.20 24 b Ingrid Ivarsson 13.20 24 b Bert Runesson 13.45 20-23 1. Val av protokolljusterare

Läs mer