Beslut för vuxenutbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för vuxenutbildning"

Transkript

1 Dnr :10526 Hultsfreds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Hultsfreds kommun Skolinspektionen Box 330, Linköping, Besöksadress Storgatan 33

2 Dnr : (10) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Hultsfreds kommun att senast den 2 mars 2018 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen konstaterar att Hultsfreds kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Hemkommunen ser till att den som avser att påbörja särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå erbjuds studie- och yrkesvägledning. (21 kap. 10a skollagen) Huvudmannen ser till att kommunal vuxenutbildning är flexibel till arbetsformer, tid och bedrivs kontinuerligt under hela året så att den möter varje elev utifrån dennes behov och förutsättningar. (20 kap. 2, 16 och 24 skollagen; 2 kap och 25 förordning om vuxenutbildning; Lvux 12,2 Övergripande mål och riktlinjer, 2.1 Kunskaper, 2.4 Rektorns ansvar) Huvudmannen tillhandahåller särskild utbildning för vuxna på grundläggande och gymnasial nivå och ser till att den bedrivs på det sätt som författningarna kräver. (21 kap. 3 skollagen; 2 kap förordning om vuxenutbildning) Huvudmannen ser till att särskild utbildning för vuxna är flexibel så att den möter varje elev utifrån dennes behov och förutsättningar och bedrivs kontinuerligt under hela året. (21 kap. 2, 10 och 13 skollagen; 2 kap. 25 förordning om vuxenutbildning; Lvux 12,2 Övergripande mål och riktlinjer, 2.1 Kunskaper, 2.4 Rektorns ansvar) Huvudmannen ser till att en elev kan få sina kunskaper och sin kompetens validerade. (21 kap skollagen) Åtgärder - Hultsfreds kommun ska se till att den som avser att påbörja studier på särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå erbjuds studie- och yrkesvägledning. - Hultsfreds kommun ska se till att alla kurser inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå som ska finnas inom utbildningen erbjuds. - Hultsfreds kommun ska se till att särskild utbildning för vuxna och kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare bedrivs kontinuerligt under hela året.

3 Dnr : (10) - Hultsfreds kommun ska se till att undervisning inom kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå bedrivs på ett sådant sätt att den tillgodoser elevens behov och förutsättningar. - Hultsfreds kommun ska se till att en elev inom särskild utbildning för vuxna kan få sina kunskaper och sin kompetens validerade i enlighet med vad som framgår av författningarna. Utveckling av utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen konstaterar att Hultsfreds kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning. (4 kap. 3 och 6 skollagen) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om och genomför nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar dessa. (4 kap. 3 och 6 g skollagen; Lvux 12, 1 Utbildningens uppdrag och värdegrund, Utveckling av vuxenutbildningens verksamheter) Huvudmannen ser till att det i verksamheterna bedrivs ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling av elever. (6 kap. 6-8 skollagen; Lvux 12, 1 Utbildningens uppdrag och värdegrund, Grundläggande värden) Åtgärder - Hultsfreds kommun ska se till att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla särskild utbildning för vuxna. Kommunen ska analysera uppföljningen av verksamheten samt besluta och planera för utvecklingsåtgärder. Det systematiska kvalitetsarbetet ska dokumenteras. - Hultsfreds kommun ska säkerställa att det även inom vuxenutbildningens distansutbildning bedrivs ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling av elever. Avstående från ingripande Skolinspektionen har funnit följande brist/brister, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa. Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen konstaterar att Hultsfreds kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen tillhandahåller kommunal vuxenutbildning som svenska för invandrare och ser till att det bedrivs i den omfattning och enligt studievägarna som författningarna kräver. (20 kap. 3 och 24 g skollagen; Kursplan för utbildning i svenska för invandrare, Utbildningens uppbyggnad)

4 4(10) Atgärder - Hultsfreds kommun ska se till att de som har rätt till vuxenutbildning i svenska för invandrare får påbörja utbildningen inom tre månader. Bedömning Hultsfreds kommun behöver förbättra sitt systematiska kvalitetsarbete så att det även omfattar särskild utbildning för vuxna. Huvudmannen behöver efterfråga fler resultat från verksamheten och använda dessa som underlag för analys av utbildningen och för att fatta beslut om utvecklingsinsatser. Hultsfreds kommun behöver säkerställa att all vuxenutbildning bedrivs kontinuerligt under året utan att det blir för långa uppehåll. Hultsfreds kommun behöver även tillse att elever som läser sin utbildning via distans sommartid ges möjlighet till handledning under kursen gång. Det finns elever som har rätt att studera kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare som får vänta i 6-8 månader. Enligt skollagen ska utbildningen påbörjas inom tre månader. Hultsfreds kommun behöver därför säkerställa att alla som har rätt att studera svenska för invandrare ges möjlighet till detta inom den tid som författningarna föreskriver. Hultsfreds kommun behöver även tillse att elever inom särskild utbildning för vuxna erbjuds studievägledning samt möjlighet till validering av kunskap och kompetens. Vidare behöver Hultsfreds kommun säkerställa att de kurser som författningarna kräver erbjuds inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Hultsfreds kommun behöver slutligen säkerställa att det inom vuxenutbildningens distansutbildning bedrivs ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling av elever. Föreläggande Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Erbjudande om studie- och yrkesvägledning Skolinspektionen bedömer att Hultsfreds kommun inte erbjuder studie- och yrkesvägledning till alla som avser att påbörja studier på särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Utredningen visar att studie- och yrkesvägledning erbjuds inom grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt vuxenutbildning i svenska för invandrare men inte inom särskild utbildning för vuxna. Bristen får till följd att elever inom särskild utbildning för vuxna riskerar att inte få det vägledande stöd som de har rätt till. Enligt skollagen är hemkommunen skyldig att se till att den som avser att påbörja vuxenutbildning på särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå erbjuds studie- och yrkesvägledning.

5 5(10) Av intervju med rektorn och förvaltningen framgår att Hultsfreds kommun inte erbjuder studie- och yrkesvägledning på för personer som avser att studera inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Enligt förvaltningen är tanken att studie- och yrkesvägledare ansvariga för grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt vuxenutbildning i svenska för invandrare även ska ha hand om särskild utbildning för vuxna. Enligt förvaltningen har den stora ökningen av antalet sökande till vuxenutbildningen i svenska för invandrare inom kommunen fått till följd att svenska för invandrare har prioriterats framför särskild utbildning för vuxna. Skolinspektionen bedömer att Hultsfreds kommun inte erbjuder elever inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå möjlighet att läsa alla de kurser som ska ges inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Utredningen visar att det saknas lärarkompetens för att bedriva alla kurser. Bristen får till följd att elever inom utbildningen riskerar att gå miste om kurser som enligt författningarna ska erbjudas inom utbildningen. Enligt Förordning om vuxenutbildning bedrivs särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå som motsvarar den utbildning som ges inom grundsärskolan utom träningsskolan i form av kurser i svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, religionskunskap, historia, geografi, fysik, kemi, biologi, hem- och konsumentkunskap samt teknik. Av intervju med rektorn framgår att kurser i kemi, biologi, hem- och konsumentkunskap samt teknik inte erbjuds inom särskild utbildning för vuxna. Rektorn menar att det saknas lärarkompetens för detta. Av intervju med förvaltningen framgår att de inte känner till att det saknas kurser inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Flexibilitet och kontinuitet i studier inom särskild utbildning för vuxna och svenska för invandrare samt möta varje elev utifrån dennes behov och förutsättningar. Skolinspektionen bedömer att särskild utbildning för vuxna och vuxenutbildning i svenska för invandrare inte bedrivs kontinuerligt under hela året. Utredningen visar att Hultsfreds kommun tillämpar längre sommaruppehåll i utbildningarna än vad som är förenligt med författningarnas krav. Vidare bedömer Skolinspektionen att elever som läser på distans inom vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå inte möts utifrån deras behov och förutsättningar. Utredningen visar att elever på grundläggande och gymnasial nivå som läser sin utbildning på distans sommartid inte erbjuds handledning av vuxenutbildningens lärare under given period.

6 Dnr : (10) Enligt skollagen ska utgångspunkten för kommunal vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna vara den enskildes behov och förutsättningar. Enligt förordning om vuxenutbildning ska utbildningen bedrivas kontinuerligt under hela året. Av Läroplan för vuxenutbildning 2012 framgår att rektorn har ett särskilt ansvar för att utbildningen organiseras så att den så långt det är möjligt anpassas efter elevernas önskemål och val av kurser och att lärarna anpassar undervisningens upplägg, innehåll och arbetsformer efter elevernas skiftande behov och förutsättningar. Av intervjuer med rektorn och förvaltningen framgår att särskild utbildning för vuxna på grundläggande och gymnasial nivå har stängt under sommaren i samma omfattning som gymnasiesärskolan. Av intervjuer framgår vidare att vuxenutbildningen i svenska för invandrare har stängt fem veckor under sommaren (29 juni 7 augusti). Förklaringen som ges till att vuxenutbildningen i svenska för invandrare är stängt är att Arbetsförmedlingen ställer in all etablering under nämnda veckor, dessutom saknas barnomsorg under samma period. Enligt förvaltningen har kommunen tidigare tillämpat tre veckors sommaruppehåll inom vuxenutbildningen i svenska för invandrare. I dagsläget vet inte förvaltningen hur det kommer att bli nästa sommar men ambitionen är att återgå till tre veckors sommaruppehåll inom vuxenutbildningen i svenska för invandrare då inflödet av nyanlända till kommunen har minskat. Av intervjuer med rektorn och förvaltningen framgår att vuxenutbildningen i Hultsfreds kommun under terminstiderna erbjuder handledning en gång per vecka i en "studieverkstad" för alla vuxenutbildningens elever. Detta erbjuds även elever som läser någon av vuxenutbildningens distansutbildningar. Dock erbjuds inte handledning under sommaren för elever som läser någon av vuxenutbildningens distansutbildningar. Eleverna är istället hänvisade till den externa distansutbildningsanordnarens lärare inom ramen för de kurser de läser. Validering av kunskaper och kompetens erbjuds inte inom särskild utbildning för vuxna Skolinspektionen bedömer att Hultsfreds kommun inte erbjuder elever inom särskild utbildning för vuxna möjlighet att få sina kunskaper och sin kompetens validerade. Utredningen visar att vuxenutbildningen inte informerat om möjligheten till validering. Enligt Skollagen kan en elev i särskild utbildning för vuxna få sina kunskaper och sin kompetens validerade. Med validering avses en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering och dokumentation samt ett erkännande av kunskaper och kompetens som en person besitter oberoende av hur de förvärvats. Rektorn ska verka för att valideringen sker i enlighet med lag och andra författningar.

7 7(10) Av intervju med rektorn och förvaltningen framgår att elever inom särskild utbildning för vuxna inte kan få sina kunskaper eller kompetens validerade. Enligt rektorn har vuxenutbildningen varken pratat eller informerat om möjlighet till validering. Motivering till föreläggande som ingripande Då Hultsfreds kommun inte uppfyller de krav som ställs i författningarna, föreligger skäl att förelägga Hultsfreds kommun att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. Utveckling av utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen bedömer att det för särskild utbildning för vuxna inte sker kontinuerlig och systematisk uppföljning av kvaliteten av utbildningen. Utredningen visar att viss uppföljning sker på årsbasis men ett dokumenterat systematiskt kvalitetsarbete saknas. Bristen får till följd att kommunen saknar verktyg för att säkerställa att verksamheten bedrivs utifrån kraven i skollagen och andra författningar. Därmed finns en risk att de nationella målen inte uppfylls och att elevernas kunskapsutveckling äventyras. Vidare bedömer Skolinspektionen att Hultsfreds kommun behöver säkerställa att det inom vuxenutbildningens distansutbildning bedrivs ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling av elever. Utredningen visar att vuxenutbildningens rektor inte begärt att få ta del av någon dokumentation avseende den externa upphandlade distansutbildningens likabehandlingsarbete. Enligt skollagen ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Det systematiska kvalitetsarbetet ska dokumenteras. Vidare ska huvudmannen se till att det inom ramen för varje särskild verksamhet bedrivs ett målinriktat arbete för att motverka kränkande behandling av elever. Huvudmannen ska också se till att det genomförs åtgärder för att förebygga och förhindra att elever utsätts för kränkande behandling. Av intervjuer med rektorn, förvaltningen och nämnden framgår att för särskild utbildning för vuxna gör huvudmannen ingen systematisk och kontinuerlig uppföljning av verksamhetens resultat och måluppfyllelse. Förvaltningen begär in elevernas studieplaner samt närvarodokumentation, vidare får förvaltningen allmän löpande information om hur det går i särskild utbildning för vuxna. Den information som nämnden tar del av avseende särskild utbildning för vuxna är främst det som muntligen presentas på nämndens uppföljningsdagar som sker varje år. Skolinspektionen har tagit del av huvudmannens senaste kvalitetsredovisning för vuxenutbildningen ( ). I denna redovisas information för särskild utbildning för vuxna såsom elevantal, antal elever som avslutat sina studier samt en analys av

8 8(10) effekter av organisatoriska förändringar. Redovisningen innefattar ingen uppföljning av verksamhetens resultat som i sin tur kan ligga till grund för en analys och planering för utvecklingsåtgärder inom verksamheten. Av intervjuer med rektor och förvaltning framgår också att rektorn inte känner till om den externa utbildningsanordnaren Miroi med vilken kommunen har distansutbildningsavtal har någon plan mot diskriminering och kränkande behandling. Rektorn har inte heller efterfrågat något sådan dokumentation. Inte heller förvaltningen har gjort någon uppföljning av huruvida Miroi har ett målinriktat arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Motivering till föreläggande som ingripande Då Hultsfreds kommuns verksamhet inte uppfyller de krav som ställs i författningarna, föreligger skäl att förelägga Hultsfreds kommun att vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. Avstående från ingripande Förutsättningar för utbildningen i vuxenutbildningen Skolinspektionen bedömer att studerande som har rätt till vuxenutbildning i svenska för invandrare inte får påbörja utbildningen inom föreskriven tid. Utredningen visar att presumtiva elever får vänta i 6-8 månader innan utbildningen kan påbörjas. Detta medför att den studerandes möjligheter att lära sig det svenska språket försenas och elevens förutsättningar för att snabbt gå vidare till andra studier eller arbete begränsas. Av skollagen framgår att vuxenutbildningen i svenska för invandrare ska finnas tillgänglig så snart som möjligt efter det att en rätt till vuxenutbildning i svenska för invandrare inträtt. Om det inte finns särskilda skäl ska utbildningen påbörjas inom tre månader. Av förarbetena till skollagen (prop. 2009/10:165 s. 504 och prop. 1993/94:126 s. 21) framgår att särskilda skäl att dröja med att erbjuda undervisning t ex kan föreligga om det till en kommun inom en nära framtid väntas anlända invandrare som lämpligen kan ingå i samma undervisningsgrupp eller om invandraren efter det att uppehållstillstånd beviljats och folkbokföring skett, bor kvar i förläggning i avvaktan på att flytta till en annan kommun. Av intervjuer med rektor, förvaltning och nämnd framgår att i Hultsfreds kommun har antalet elever inom svenska för invandare ökat markant de senaste åren. Av intervju med förvaltningen framgår att inflyttningen av nyanlända till Hultsfreds kommun

9 9(10) fortfarande är stor. Av Statistiska centralbyråns statistik över Procentuell folkökning i Sverige under året 2016 jämfört med 2015 framgår att Hultsfreds kommun haft den största procentuella folkökningen i landet (4,9 procent). Enligt uppgift från förvaltningen står i oktober personer i kö för att få påbörja sin utbildning inom svenska för invandrare. Presumtiva elever kan få vänta i 6-8 månader innan utbildningen kan påbörjas. Av intervju med förvaltningen framgår att kommunen vidtagit flera åtgärder för att utöka antalet platser och minska kön till utbildningen i svenska för invandrare. Vuxenutbildningen utökade år 2016 med nya lokaler från att tidigare varit lokalintegrerat på Hultsfreds gymnasium. En ny rektorstjänst för vuxenutbildningen inrättades. Ytterligare en studie- och yrkesvägledare anställdes i syfte att effektivisera inskrivning av nya elever. I januari 2017 utökades utbildningen med ytterligare två klassrum för att ta emot fler elever. Från och med höstterminen 2017 ges svenska för invandrare även kvällstid och kommunen kan nu erbjuda utbildningen i tre-skift. Kommunen har även startat en särskild grupp samt samverkan med Röda korset för att studenter med kort utbildningsbakgrund ska vara bättre förberedda när utbildningen i svenska för invandrare väl startar. Motivering till avstående från ingripande Skolinspektionen konstaterar att studerande som har rätt till vuxenutbildning i svenska för invandrare inte får påbörja utbildningen inom föreskriven tid. Skolinspektionen avstår dock från att ingripa mot Hultsfreds kommun. Av framgår att Hultsfreds kommun har vidtagit en rad åtgärder för att bättre kunna tillgodose efterfrågan på utbildningsplatser inom svenska för invandrare. Skolinspektionen bedömer att det med hänsyn till omständigheterna finns särskilda skäl mot att ingripa. Skolinspektionen vill i detta sammanhang dock påpeka vikten av att huvudmannen fortsätter och förstärker arbetet med att se till att studerande som har rätt till vuxenutbildning i svenska för invandrare får påbörja utbildningen inom föreskriven tid. På Skoli pektionens vägnar Allan Westerdahl sfattare Tobias Thorén Föredragande

10 10 (10) Allmänt om tillsynen: Mer om Skolinspektionens tillsyn hittar du på Bilagor Bilaga 1: Fakta om Hultsfreds kommun

11 Bilaga 1 Dnr :10526 Fakta om Hultsfreds kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Hultsfreds kommun under våren Detta beslut avser huvudmannens samlade ansvarstagande för utbildningen inom skolformen vuxenutbildning Vuxenutbildningen i Hultsfred omfattar kommunal vuxenutbildning och särskild utbildning för vuxna. Verksamheten bedrivs dels i egna lokaler, dels lokalintegrerat med kommunens gymnasiesärskola. Merparten av den kommunala vuxenutbildningen bedrivs i egen regi men kommunen har också avtal med en extern distansutbildningsanordnare. Ansvarig nämnd för vuxenutbildning i Hultsfreds kommun är Barn- och utbildningsnämnden och ansvarig förvaltning är Barn- och utbildningsförvaltningen. Vårterminen 2017 finns ca 490 deltagare i vuxenutbildningen. Majoriteten studerar inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå och inom vuxenutbildning i svenska för invandrare. Ansvarig nämnd för vuxenutbildning i Hultsfreds kommun är Barn och utbildningsnämnden och ansvarig förvaltning är Barn- och utbildningsförvaltningen. Måluppfyllelse Kommunal vuxenutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå Av nationell statistik för år 2015 framgår att andelen kursdeltagare som slutförde vuxenutbildning på gymnasial nivå var 85,5 procent jämfört med genomsnittet för riket som var 71,4 procent. Nationell statistik avseende andelen kursdeltagare som slutförde vuxenutbildning på grundläggande nivå samma år saknas. Kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare Av nationell statistik för år 2015 framgår att andelen kursdeltagare som fick godkänt var 49 procent jämfört med 64 procent i riket. Särskild utbildning för vuxna För särskild utbildning för vuxna saknas nationell statistik. Kommunen har inte heller redovisat några resultat i samband med tillsynen.

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5976 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5782 Motala kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Vimmerby kommun kommun@vimmerby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Vimmerby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5795 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10421 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43-2016:10421 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:6151 Dorotea kommun info@dorotea.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Dorotea kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10385 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(11) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5765 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5736 Lunds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Ne# Dnr 43-2017:5424 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Stenungsunds kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2017:5424 2 (7) s beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rn i %if Skolinspektionen Dnr 43-2016:10613 Partille kommun kundcenter@partille.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Partille kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Skolinspektionen har funnit följande brist, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa.

Skolinspektionen har funnit följande brist, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa. Dnr 43-2016:10528 Hultsfreds kommun kommunen@hultsfred.se för förskola efter tillsyn i Hultsfreds kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43-2016:10528 2 (4) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning r a j Ne. Skolinspektionen Dnr 43-2016:4439 Lidingö kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:6691 Markaryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Markaryds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen Filipstads kommun kommun@filipstad.se för NI1 xenutbilohnirg efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Arvika kommun Arvika.kommun@arvika.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Arvika kommun 2(5) Uppföljning av tillsyn i Arvika kommun genomförde tillsyn av Arvika kommun under hösten

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10744 Arvika kommun arvika.kommun@arvika.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Arvika kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2016:10744 2 (5)

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5361 Karlsborgs kommun kommun@karlsborg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(9) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10885 Härnösands kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5403 Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Lidköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Växjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rn i Skolinspektionen Dnr 43-2016:10727 Falköpings kommun kommunen@falkoping.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Falköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5435 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10354 Sigtuna kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Sigtuna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10354 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5952 Vetlanda kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Malmö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Malmö kommun 2(13) Tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Malmö kommun under hösten 2016 och början av

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:8149 Melleruds kommun kommun@mellerud.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Melleruds kommun 2(12) Ti syn av skolformerna inom vuxenutbildningen i Melleruds kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Skolinspektionen Värnamo kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm 2 (13) Uppföljning av tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Marks kommun markskommun@mark.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Marks kommun 2(20) Tillsyn i Marks kommun har genomfört tillsyn av Marks kommun under våren 2016. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun

fin Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen efter tillsyn i Eslövs kommun Beslut Dnr :8948 Eslövs kommun fin Skolinspektionen Beslut Eslövs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund 2(13) Tillsyn i Eslövs kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Dnr 43-2016:10572 B åstad kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Båstad kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5779 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Egebyskolan L i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning

Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning 1 (5) Regelbunden tillsyn av huvudman vuxenutbildning Bedömningsunderlag Skolform: Vuxenutbildning Översikt över innehåll 1. Förutsättningar för utbildningen inom vuxenutbildningen 2. Utveckling av utbildningen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning ein Beslut Håbo kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Håbo kommun 1 Tillsyn i Håbo kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Håbo kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Skövde kommun Beslut 2(15) Tillsyn i Skövde kommun har genomfört tillsyn av Skövde kommun under hösten 2016. Detta

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning .rn Beslut Åsele kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i vuxenutbildningen Åsele kommun Skoiinspektionen 2(12) Tillsyn i vuxenutbildningen Åsele kommun har genomfört tillsyn av Åsele kommun under

Läs mer

Beslut avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10432 Norrköpings kommun norrkoping.komun@norrkoping.se avseende kommunens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Norrköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7124 Örnsköldsviks kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Örnsköldsviks kommuns vuxenutbildning Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:5821 Ronneby kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Ronneby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr 43-2017:5821

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11218 STEG för framtiden Aktiebolag Org.nr. 556753-8383 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av STEG för framtiden Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Nora kommun nora.kommun@nora.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Nora kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(10) Tillsyn i Nora kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10539 Olofströms kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Olofströms kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10539 2 (9) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Kungälvs kommun kommun@kungalv.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn av skolformerna inom vuxenutbildning i Kungälvs kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besök: Kungsgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10499 Tingsryds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tingsryds kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10499 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Upplands Väsby kommun efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Upplands Väsby kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Upplands Väsby kommun genomförde tillsyn av Upplands Väsby kommun under

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun. Dnr 43-2017:5767 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för förskola efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5095 Rotsunda Utbildning AB Org.nr. 556888-4240 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Norra Strandskolan i Sollentuna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6145 och 2017:6149 Dorotea kommun info@dorotea.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dorotea kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Kristianstads kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Kristianstads kommun genomförde tillsyn av Kristianstads kommun under

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Box 330, 581 03 Linköping 201 7-04-1 0 2(9) Tillsyn i Strängnäs kommun har genomfört tillsyn i Strängnäs

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Älmhults kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Älmhults kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Älmhults kommun genomförde tillsyn av Älmhults kommun under hösten 2017. fattade

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skoli.nspektionen Gotlands kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Gotlands kommun 2 (7) Tillsyn i Gotlands kommun har genomfört tillsyn av Gotlands kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Nee. Skolinspektionen j Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för grundsärskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning %eis Skolinspektionen Dnr 43-2017:5390 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2014-03-07 Hedemora kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Hedemora kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Bes ut för vuxenutbildning

Bes ut för vuxenutbildning Dnr 43-2014:8533 Södertälje kommun Bes ut för vuxenutbildning efter tillsyn i Södertälje kommun 2(10) Tillsyn i Södertälje kommun har genomfört tillsyn av Södertälje kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7138 Robertsfors kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Robertsfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2018:7138 2(5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning en Beslut Örebro kommun kommun@orebro.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Örebro kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Örebro kommun genomförde tillsyn av Örebro kommun under

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Nordmalings kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Nordmalings kommun 2(14) Uppföljning av tillsyn i Nordmalings kommun genomförde tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Täby kommun för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Kyrkskolan i Täby kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) efter riktad tillsyn i Kyrkskolan genomförde

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem NN, Skolinspektionen Dnr 44-2015:9878 Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Org.nr. 802400-7380 för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11263 Föräldrakooperativet i ur och skur mullebo, ek f Org.nr. 769600-8585 för fritidshem efter tillsyn av Föräldrakooperativet i ur och skur mullebo, ek f Skolinspektionen Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6137 Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Mora kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Göteborgs kommun goteborg@goteborg.se Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Göteborgs kommun Beslut 2 (16) Tj- syn av vamsnutbildnjngen i Gä ebess kommun har genomfört tillsyn av Göteborgs

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5984 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Alléskolans grundsärskola i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Olofströms kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Olofströms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Olofströms kommun genomförde tillsyn av Olofströms kommun under vårterminen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola OEStur 2019, 0.e,i9 kb1ez56-4/ skytiv Pj- E E' Lik-464rvbe-,z 6 js' Fe-rev: Dnr 43-2017:5780 LA--4enf Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Lag mansskolan Alfa MH i Mjölby

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Skara kommun skara.kommun@skara.se Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Skara kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Skara kommun genomförde tillsyn av Skara kommun under våren 2017.

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola fina Skolinspektionen Dnr 43-2017:5893 Sydnärkes utbildningsförbund för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alléskolan 2 i Hallsbergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rin Skolinspektionen Dnr 43-2016:4444 Lidingö kommun för grundsärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Alvesta kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alvesta kommun 2 (8) Tillsyn i Alvesta kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Alvesta kommun under våren 2015. Detta

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:4445 Lidingö kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Borlänge kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Borlänge kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under hösten 2015. fattade

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Hallstahammars kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Hallstahammars kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Hallstahammars kommun genomförde tillsyn av Hallstahammars kommun

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5920 Uppvidinge kommun för fritidshem efter tillsyn i Uppvidinge kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7129 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5858 Solna kommun för grundsärskola efter tillsyn i Solna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8682 Åmåls kommun bam.utbildning@amal.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Åmåls kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10) Tillsyn av fritidshemsverksamheten i Åmåls kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Valdemarsviks kommun kommun@valdemarsvik.se Dnr 43-2017:5933 2oisota 49_2-Acts._ s c.,< \lia 4.4( 16 för fritidshem efter tillsyn i Valdemarsviks kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer