Administrativt stöd. Sektorsövergripande. Organisation. Sektorns uppdrag. Politiska uppdrag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Administrativt stöd. Sektorsövergripande. Organisation. Sektorns uppdrag. Politiska uppdrag"

Transkript

1 Administrativt stöd Sektorsövergripande Organisation Sektorns uppdrag Sektorn tillhandahåller service till den politiska organisationen, till förvaltningen samt till företag och medborgare och övriga externa intressenter. Under sektorn organiseras funktionerna för utveckling, ekonomi och upphandling samt personaladministration. Sektorn styrs av reglementen, lagar, avtal, policyer och beslut från kommunstyrelse samt kommunfullmäktige. Politiska uppdrag Sektorn behandlar löpande politiska uppdrag som ges löpande under året När det gäller näringslivsverksamheten har det gjorts en politisk prioritering avseende ambitionsnivå och omfattning som innebär behov av omprioritering av resurserna inom förvaltningen.. Utöver dagens verksamhet är det aktuellt med näringslivslots och resurser för centrumutveckling. Vidare sorterar Råda Säteri under näringslivsfunktionen och även här har ambitionsnivån höjts. Även ambitionsnivån avseende kommunikation har prioriterats politiskt. De strategiska kommunikationsfrågorna har blivit alltmer aktuella och behovet av stöd till både politik och förvaltning ökar. Ett antal områden som idag ligger i sektorerna kommer successivt att prövas för att föra över ansvar och resurser till utvecklingsfunktionen. Inför denna prövning behövs politisk prioritering avseende ambitionsnivå och omfattning. Som underlag för en sådan prövning tar förvaltningen fram separata underlag och dialoger genomförs utifrån politiska initiativ. 120(129)

2 Sektorns ekonomi Resultatbudget/plan - Belopp i tkr Bokslut Taxor och avgifter Hyror och arrenden Bidrag Försäljning av verksamhet och entreprenad Övriga intäkter Summa intäkter Lönekostnaderna m.m Köp av huvudverksamhet Lokalhyror och markhyror Avskrivningar och internränta Övriga kostnader Summa kostnader Nettokostnader Ekonomifunktionen utökas med budget för 2,0 ekonomer och 0,5 upphandlare. Finansiering har skett genom överföring från sektorn för socialtjänst och sektorn för samhällsbyggnad. Räddningstjänstförbundet räknar årligen upp medlemsavgiften. Jämfört med plan är uppräkningen för och lägre än plan men ökar igen för. Sektorn lämnar finansiering avseende 1,0 tjänst e- tjänstsamordnare till IT-funktionen. Miljö- och hälsoskydd flyttas organisatoriskt till egen anslagsbindningsnivå inom sektorn för samhällsbyggnad. Näringslivsverksamheten har flyttats från sektorn för samhällsbyggnad och ingår i utvecklingsfunktionen. Total överförd budget för näringsliv är tkr i intäkter och tkr i kostnader. en för före detta IT-chefen flyttas från IT inom sektorn för teknik och förvaltningsstöd med kostnader på 956 tkr till utvecklingsfunktionen inom sektorn för administrativt stöd. 121(129)

3 Fördelning av bruttokostnader för år Investeringsbudget/plan Verksamhet, tkr Bokslut Inkomst Utgift Nettoutgift Investeringarna består i huvudsak av den kommungemensamma budgeten för konstnärlig utsmyckning som motsvarar 0,5 procent av kommunens samlade investeringsbudget. Under budgeterar sektorn för investering i en e-handelsmodul (129)

4 Ledning Beskrivning Kommunledningen består av kommundirektören, som är kommunens högsta tjänsteman. Kommundirektören är även sektorschef för sektorn för administrativt stöd. Under funktionen budgeteras dessutom förbundsavgifter och förvaltningsgemensamma utredningar. I förbunds-avgifterna ingår bland annat medlemsavgift till Räddningstjänstförbundet Storgöteborg vars uppgift är att ansvara för räddningstjänst samt förebyggande åtgärder mot brand. Ekonomi Ledning, tkr Bokslut Intäkt Kostnad Netto Räddningstjänstförbundet räknar årligen upp medlemsavgiften. Jämfört med plan är uppräkningen för och lägre än plan men ökar igen för. Funktionen lämnar finansiering avseende 1,0 tjänst e- tjänstsamordnare till IT samt finansiering för diverse licenser till utvecklingsfunktionen samt personalfunktionen. för inköp av profilprodukter förs över kommunikationsenheten. 123(129)

5 Utvecklingsfunktion Uppdrag Den nya utvecklingsfunktionen inrättades i juli och ersätter den tidigare kanslifunktionen. Näringslivsverksamheten flyttas från sektorn för samhällsbyggnad till utvecklingsfunktionen. Administration och sekretariat samlas inom en enhet med en chef underställd utvecklingschefen. Dessutom ingår kommunikationsverksamheten i funktionen, liksom ansvaret för frågor om digitalisering och Agenda Ett antal områden som idag ligger i sektorerna kommer successivt att prövas för att föra över ansvar och resurser till utvecklingsfunktionen. Funktionens uppdrag och innehåll kommer att byggas upp efter hand. Funktionen styrs huvudsakligen av lagar, avtal, policyer och reglementen samt av kommunstyrelsens verksamhetsmål. Funktionen ska fullgöra förvaltningens uppgifter vad avser post och diarium, ärendehantering, centralarkiv, allmänna val och information, samt svara för sekreterarskap för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, revisorer, pensionärsråd, rådet för funktionshinderfrågor och kommundelsstämmor. I uppdraget ingår också att vara administrativt stöd till kommunfullmäktiges fasta och tillfälliga beredningar. Funktionen ansvarar för intern konsultation och utbildning i juridiska frågor till sektorerna samt samordning av strukturerna i kommunens långtidsplanering, ärendehantering och gemensamma administrativa rutiner. Kommunikation är ett prioriterat område under. Förvaltningen ska utvecklas mot att bli en serviceorganisation där kommunikation är ett strategiskt ledningsverktyg. Bilden av kommunen ska utvecklas med hjälp av varumärkesplattform för såväl kommunvarumärke som arbetsgivarvarumärke. Arbetet med att utveckla kommunikationen leds och samordnas av kommunikationsverksamheten. De globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, är ett annat prioriterat område för. En strategisk plan ska utarbetas för hur kommunen ska arbeta med Agenda en ska beskriva prioterade områden inom t ex miljö, hälsa och internationella insatser samt beskriva hur uppföljning av arbetet ska ske. Näringslivsarbetet utgår från det politiska inriktningsmålet "Härryda kommun ska vara en ledande och attraktiv näringslivskommun". Kommunen ska attrahera nya företag samt stimulera entreprenörskap och tillväxt i befintligt näringsliv. Kommunen ska verka i regionala forum för att utveckla näringslivet och regionen. Förvaltningens internationella arbete samordnas inom näringsliv. Genom internationella kontakter ska förvaltningens verksamheter utvecklas och samtidigt bidra till utveckling av omvärlden. Sedan år 2015 ligger ansvaret för utvecklingen av Råda säteri inom Näringslivsverksamheten. Grundtanken är att Råda säteri ska utvecklas ytterligare mot ett lokalt rekreationsområde och också ett mer attraktivt område för närturism. Informationsmått Utfall Antal företagsbesök Antal diarieförda ärenden (129)

6 Ekonomi Utvecklingsfunktion, tkr Bokslut Intäkt Kostnad Netto Funktionen har utökats med budget för profilprodukter och licenser. Finansiering har delvis skett internt inom sektorn. Verksamheten för näringsliv flyttas över från sektorn för samhällsbyggnad till utvecklingsfunktionen. Kommunstyrelsens verksamhetsmål med plan för måluppfyllelse Inriktningsmål Verksamhetsmål för måluppfyllelse Härryda kommun ska vara en ledande och attraktiv näringslivskommun. Härryda kommun medverkar aktivt till utvecklingen av starka och långsiktigt hållbara profilområden i kommunens näringsliv. Härryda kommun är en professionell, kommunikativ och serviceinriktad dialogpartner till näringslivet. Härryda kommun har en aktiv roll i samarbetet med skolan och regionala organisationer som arbetar med näringslivsfrågor. Härryda kommun ska aktivt arbeta tillsammans med Business Region Göteborg för att utveckla identifierade affärsområden. Härryda kommun ska kontinuerligt tillhandhålla relevant information till företagen. Härryda kommun ska vara bland de 10 främsta kommunerna i landet avseende mätning av lokalt företagsklimat Härryda kommun jobbar aktivt med omvärldsbevakning. Härryda kommun ska ha ett nära samarbete med de lokala företagarnätverken. Härryda kommun ska varje år genomföra en näringslivsdag. Kommunen arbetar aktivt för samarbetet mellan skolan och regionala organisationer genom olika projekt såsom arbetslivsdag och fadderföretag. Närheten till flygplatsen och den strategiska närheten till Göteborg och Borås skapar förutsättningar för bra företagsetableringar. Genom att delta i aktiviteter anordnade av Business Region Göteborg tar Härryda kommun en aktiv roll för företagsetableringar inom regionen. Tre gånger per år skickas tidningen Näringslivet till kommunens alla företag och nio gånger årligen skickas det digitala nyhetsbrevet ut. Tidningen och nyhetsbrevet informerar om frågor som rör företagen som är etablerade i Härryda kommun. Kommunen arbetar ständigt på att informera företagen om aktuell och relevant information som underlättar företagandet på olika digitala kanaler. Målet ska uppfyllas genom att arbeta för att: - förenkla för företagen genom digital service - erbjuda en förutsägbar, transparent och samordnad ärendeprocess med tydlig kommunikation - förstärka bemötande, tillgänglighet och kompetens inom myndighetsutövning - mark skall finnas tillgänglig för företagsetableringar Att arbeta aktivt med omvärldsbevakning är ett centralt arbete inom Näringsliv, varför medarbetare både arrangerar och deltar i nationella och internationella aktiviteter. Samarbetet med de lokala företagarnätverken sker kontinuerligt under året med olika aktiviteter och styrelsearbete. Kommunen arrangerar tillsammans med de lokala företagarnätverken en näringslivsdag för att öka samarbetet mellan kommunen och företagen. 125(129)

7 Inriktningsmål Verksamhetsmål för måluppfyllelse Härryda kommun är drivande och tar regionalt ansvar i näringslivspolitiska frågor. Informationen från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen ska vara professionell. Funktionen ska ha ett konsultativt arbetssätt och sträva efter att nyttja den mest effektiva kommunikationskanalen för varje informationstillfälle samt anpassa kommunikationen till målgruppen. Funktionen kommer under perioden arbeta med att ytterligare utveckla och digitalisera de administrativa rutinerna avseende bland annat dokument- och ärendehantering e-arkiv samt tjänster till företagen i kommunen. 126(129)

8 Ekonomi och upphandling Uppdrag Funktionens uppgift är att vara kommunens samlade enhet för ekonomi- och upphandlingsfrågor. I uppdraget ingår att stödja kommunstyrelsen och förvaltningen i ekonomiska frågor och hantera kommunens samtliga kund- och leverantörsfakturor. Funktionen upprättar månadsrapporter, bokslut samt sammanställer kommunens förvaltningsberättelse och budget. Funktionen hanterar alla kommungemensamma ramavtal samt ramavtal som är specifika för sektor för socialtjänst samt utbildning och kultur. Kommunens försäkringar samordnas. Informationsmått Utfall Antal leverantörsfakturor Varav elektroniska Antal kundfakturor Ekonomiska rapporter till KS Ekonomi Ekonomi och upphandling, tkr Bokslut Intäkt Kostnad Netto Funktionen utökas med budget för 2,0 ekonomer och 0,5 upphandlare. Finansiering har skett genom överföring från sektorn för socialtjänst samt sektorn för samhällsbyggnad. Kommunstyrelsens verksamhetsmål med plan för måluppfyllelse Inriktningsmål Verksamhetsmål för måluppfyllelse Information från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen ska vara professionell. Chefsenkät görs vartannat år. Beslutstödssystemet Qlikview kommer att fortsätta utvecklas och fler applikationer kommer anslutas för att ytterligare förbättra och bredda möjligheterna till information och uppföljning. 127(129)

9 Personal Uppdrag Personalfunktionen är kommunens centrala resurs för personalfrågor. Huvuduppgifterna är att genom ett konsultativt arbetssätt stödja chefer i personalfrågor. Funktionen ska se till att kommunen som arbetsgivare följer lagar, avtal och policyer inom området, samt följer upp och kontrollerar bland annat sjukfrånvaron. Funktionen arbetar även med strategiska personalfrågor som ledarutveckling och kompetensförsörjning. Till arbetsuppgifterna hör även kommuncentrala förhandlingar och samordning av löneöversynen i kommunen. Funktionen ansvarar för all lönehantering, pensionshantering och personalstatistik av olika slag. Den förebyggande personalvårdsenheten Oasen ingår som en del av personalfunktionen. Oasen har två huvuduppgifter: dels att arbeta med att förebygga ohälsa, dels att arbeta med verksamhetsutveckling och arbetslagsutveckling. Oasen arbetar även med rehabilitering av medarbetare i nära samarbete med personalspecialisterna. Informationsmått Utfall Antal löneutbetalningar per år Antal tillsvidareanställda Antal visstidsanställda Ekonomi Personal, tkr Bokslu t Intäkt Kostnad Netto Verksamhetens budget har utökas med medel för licenser. Finansiering har skett internt inom sektorn. Kommunstyrelsens verksamhetsmål med plan för måluppfyllelse Inriktningsmål Verksamhetsmål för måluppfyllelse Information från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen skall vara professionell. Funktionen har som målsättning att under de kommande åren bibehålla nivån på service, kvalitet och tillgänglighet gentemot chefer och övriga medarbetare. Funktionen kommer, i samråd med kommundirektören och förvaltningens ledningsgrupp, att fortsätta utveckla chefs- och ledarutbildningen i kommunen. 128(129)

10 Indikatorer Verksamhetsmål Indikator Utfall Härryda kommun har en aktiv roll i samarbetet med skolan och regionala organisationer som arbetar med näringslivsfrågor. Härryda kommun ska aktivt arbeta tillsammans med Business Region Göteborg för att utveckla identifierade affärsområden. Härryda kommun ska kontinuerligt tillhandhålla relevant information till företagen. Härryda kommun ska vara bland de 10 främsta kommunerna i landet avseende mätning av lokalt företagsklimat Härryda kommun jobbar aktivt med omvärldsbevakning. Härryda kommun ska ha ett nära samarbete med de lokala företagarnätverken. Härryda kommun ska varje år genomföra en näringslivsdag. Information från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen skall vara professionell. Information från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen ska vara professionell. Informationen från funktionen ska uppfattas som tydlig och servicen ska vara professionell. Härryda kommun deltar aktivt i Business Region Göteborgs nätverksträffar för näringslivschefer. Antal nätverksträffar. Ska vara aktiva i minst två för kommunen viktiga profilområden. Tidningen Näringslivet i Härryda kommun skickas till samtliga företag två ggr/år. Ett digitalt nyhetsbrev skickas till företagen minst åtta ggr/år. Svenskt Näringslivs årliga rankning Lokalt företagsklimat. Härryda kommun deltar på/arrangerar varje år fyra nationella eller internationella aktiviteter för ökad kunskap. Samarbete i minst ett projekt/aktivitet per år och företagarnätverk. Uppföljningen av företagens nöjdhet med dagen (Betygsskala 1 4). Jag får bra service av personalen på personalfunktionen, %. Jag får ett vänligt bemötande av personalen på personalfunktionen, %. Den information jag får av personalfunktionen är av hög kvalitet, %. Personalen på personalfunktionen är tillgänglig när jag behöver hjälp, %. Jag får bra service av personalen på ekonomi- och upphandlingsfunktionen, %. Jag får ett vänligt bemötande av personalen på ekonomi- och upphandlingsfunktionen, %. Den information jag får av ekonomioch upphandlingsfunktionen är av hög kvalitet, %. Informationsindex avseende kommunens webbplats, % av maximal , ,1 9,1 9,1 9,1 8,3 129(129)

SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD

SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD SEKTORNS UPPDRAG Sektorn tillhandahåller service till den politiska organisationen, till förvaltningen samt till medborgare och övriga externa intressenter. Sektorns arbetsuppgifter

Läs mer

SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD. Kommundirektör/Sektorschef Karina Djurner. Ekonomi och upphandling. Personal. Funktionschef Anders Pettersson

SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD. Kommundirektör/Sektorschef Karina Djurner. Ekonomi och upphandling. Personal. Funktionschef Anders Pettersson SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD Kommundirektör/Sektorschef Karina Djurner Kansli/ stöd till politiska beredningar och upphandling Personal Miljöoch hälsoskydd Funktionschef Lena Magnusson Funktionschef

Läs mer

Sektorn för administrativt stöd

Sektorn för administrativt stöd Sektorn för administrativt stöd Sektorns uppdrag Sektorn tillhandahåller service till den politiska organisationen, till förvaltningen samt till medborgare och övriga externa intressenter. Sektorns arbetsuppgifter

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunledning

Verksamhetsberättelse Kommunledning Verksamhetsberättelse Kommunledning KS 21 mars 2019 Innehållsförteckning Kommunledning... 3 Organisation... 3 Sektorns uppdrag... 3 Politiskt fastställda mål... 3 Sammanfattning av måluppfyllelse... 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse Administrativt stöd. Godkänd av kommunstyrelsen 11 mars 2016

Verksamhetsberättelse Administrativt stöd. Godkänd av kommunstyrelsen 11 mars 2016 Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen 11 mars 2016 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 2 SEKTORNS UPPDRAG 2 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 2 SAMMANFATTNING AV MÅLUPPFYLLELSE

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen den 13 mars 2017

Verksamhetsberättelse 2016 Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen den 13 mars 2017 Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen den 13 mars 2017 Innehållsförteckning Sektor för administrativt stöd... 3 Organisation... 3 Sektorns uppdrag... 3 Politiskt fastställda mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Administrativt stöd

Verksamhetsberättelse 2017 Administrativt stöd Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen den 12 mars 2018 HK2601, v1.0, -12-16 Innehållsförteckning Sektor för administrativt stöd... 4 Organisation... 4 Sektorns uppdrag...

Läs mer

verksamhetsberättelse 2014 Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen

verksamhetsberättelse 2014 Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen verksamhetsberättelse Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen 2015-03-13 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 2 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 2 DRIFTREDOVISNING, SEKTORN TOTALT 3 RESULTATRÄKNING,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Godkänd av kommunstyrelsen 2014-03-14 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 3 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 3 SAMMANSTÄLLNING AV MÅLUPPFYLLELSE 4 DRIFTREDOVISNING,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-11 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 2 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 2 BEDÖMNING AV MÅLUPPFYLLELSE MED PILAR 2 SAMMANSTÄLLNING

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Fastställd av kommunstyrelsen 2012-03-12 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD... 2 DRIFTSREDOVISNING, SEKTORN TOTALT... 2 INVESTERINGSREDOVISNING, SEKTORN

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Agenda 2030-arbetet i Härryda

Agenda 2030-arbetet i Härryda Agenda 2030-arbetet i Härryda Uppdrag - Agenda 2030 För oss i den politiska majoriteten är Agenda 2030 Globala mål för hållbar utvecklig viktigt. För att nå bästa möjliga måluppfyllelse i detta arbete

Läs mer

Introduktion ny mandatperiod

Introduktion ny mandatperiod Introduktion ny mandatperiod Politisk organisation Förvaltningens organisation och arbetssätt 9 januari 2019 Peter Lönn Kommundirektör sedan januari 2017 HÄRRYDA KOMMUN 1 Härryda i korthet 37 750 invånare

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen 1 (2) Verksamhetsplan Kommunstyrelsen 2019

Verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen 1 (2) Verksamhetsplan Kommunstyrelsen 2019 Verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen 1 (2) Verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen 2019 2 (7) Innehållsförteckning 1 Nämndens uppdrag...3 2 Mål och aktiviteter...3 2.1 Effektmål...3 2.2 Aktiviteter...4 3

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen 2 (9) Beskrivning av verksamheten Inledning Kommunstyrelseförvaltningen är en av kommunstyrelsens två förvaltningar. Den andra är den Tekniska förvaltningen.

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar

Läs mer

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eje Ringborn Vårt uppdrag Vi svarar för Kommunledningskontoret svarar för att Kommunfullmäktiges och Kommunstyrelsens

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige 2018-12-12

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2015

Verksamhetsplan 2013-2015 Verksamhetsplan 2013-2015 10.5. KOMMUNSTYRELSEN...19 10.5.1. Ledningssidé...19 10.5.2. Uppdraget...19 10.5.3. Inriktningar med resultatmål...19 10.5.4. Kvalitetsmål...20 10.5.5. Servicegarantier...21 10.5.6.

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av Näringslivsverksamheten. Krokoms kommun

Revisionsrapport Granskning av Näringslivsverksamheten. Krokoms kommun Revisionsrapport Granskning av Näringslivsverksamheten Krokoms kommun 17 november 2014 Innehåll Sammanfattning... 2 1.Inledning... 3 2.Granskningsresultat... 4 3. Bedömning och rekommendationer... 8 1

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

Göteborgs Stads program för IT

Göteborgs Stads program för IT Göteborgs Stads program för IT Detta dokument gäller för Anställda och förtroendevalda i Göteborgs Stads förvaltningar, bolag och anknutna stiftelser Fastställd 2012-xx-xx Beslutande Kommunfullmäktige

Läs mer

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2015-05-13, 56, dnr KS 2015/65 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Plan/ Handlingsplan Näringslivsarbetet i Trosa kommun

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Den strategiske mångsysslaren 10 år senare. Jan Torége E-post: Telefon: Mobil:

Den strategiske mångsysslaren 10 år senare. Jan Torége E-post: Telefon: Mobil: Den strategiske mångsysslaren 10 år senare Jan Torége E-post: jan.torege@skl.se Telefon: 08-452 78 89 Mobil: 070-359 18 60 Vilket är ditt kön? Kön År 2008 År 2018 Differens, %- enheter Kvinna 21% 48% +27

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning

Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivning för Stab, utveckling och ledning Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till Stab, utveckling och ledning. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-2021 2019 ARVIKA STADSHUS AB /Moderbolaget/ ARVIKA LOKAL OCH MARK AB FASTIGHETS AB NYA ARVIKA GJUTERI Innehåll Kommunövergripande styrning erings- och uppföljningsprocessen -------------------------------------------------------------------

Läs mer

Näringslivsprogram 2018

Näringslivsprogram 2018 1(5) Näringslivsprogrammets syfte Styrningen i Täby utgår från kommunens vision att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet för en hållbar framtid. Visionen om frihet och trygghet definieras bland annat

Läs mer

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun

MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN. 1 2014-10-30 Administrativt stöd Copyright Härryda kommun MEDBORGARDIALOG I HÄRRYDA KOMMUN 1 2014-10-30 Administrativt stöd INNEHÅLL SKL:s projekt om medborgardialog Process för medborgardialog i Härryda kommun Dialog om framtida boende för personer med funktionshinder

Läs mer

Förändring av kommunstyrelsens budgeterade kostnader från 2014 till 2018

Förändring av kommunstyrelsens budgeterade kostnader från 2014 till 2018 DANDERYDS KOMMUN PM 1 (7) Förändring av kommunstyrelsens budgeterade kostnader från 2014 till 2018 Sammanfattning Kommunstyrelsens (KS) kostnader har under perioden 2014 2018 ökat med ca 54 mnkr eller

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Yttrande över remiss av motion (2016:75) om en hearing för ett bättre företagsklimat i Stockholm

Yttrande över remiss av motion (2016:75) om en hearing för ett bättre företagsklimat i Stockholm Arbetsmarknadsförvaltningen Utveckling- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-12-08 Handläggare Rebecka Hagman Telefon: 08-508 356 03 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 december 2016 Ärende

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

Delårsbokslut Kommunledningsstab

Delårsbokslut Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser...4 Ekonomikontor...4 Kommunledningskontor...4 Personalkontor...4 Ekonomiskt utfall/finansiell analys...4

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB Organisationsnummer 556509-7663 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Näringslivs AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att allmänt främja

Läs mer

Ekonomipolicyn definierar principerna för hanteringen av ekonomistyrning och redovisning i Skövde kommun.

Ekonomipolicyn definierar principerna för hanteringen av ekonomistyrning och redovisning i Skövde kommun. Innehåll Inledning... 3 Syfte med ekonomipolicyn... 3 Ekonomi- och verksamhetsstyrning... 3 Anslagsbindningsnivå... 4 Kommunfullmäktige... 4 Kommunstyrelsen... 4 Nämnden... 5 Resultatenhet... 5 Balansräkningsenhet...

Läs mer

Näringslivspolitisk plan för Kristinehamns kommun

Näringslivspolitisk plan för Kristinehamns kommun Kommunledningsförvaltningen Peter Eskebrink, 0550-85836 peter.eskebrink@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse 2017-05-03 Ks/2012:179 1 Näringslivspolitisk plan för Kristinehamns kommun 2018-2022 Förslag till

Läs mer

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen 1 (8) 2018-02-02 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (8) 4 (8) 1. Öppet klimat mellan politiker,

Läs mer

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb

Näringslivsprogram Tillsammans mot nya jobb Näringslivsprogram 2017 Tillsammans mot 70 000 nya jobb Näringslivsprogram 2017 Inledning Näringslivsprogrammet beskriver Uppsala kommuns långsiktiga näringslivsarbete och är ett kommunövergripande styrdokument.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6

Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6 Uppdragsbeskrivning för Team Skola år F-6 Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till teamet. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar under året. Teamet

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Organisationsförändring

Organisationsförändring Beredningen Allmänna utskottet 2007-12-05 74 24 Socialnämnden 2007-12-14 170 29 Dnr 2007/450-70 Organisationsförändring Bilagor: Organisationsskisser; nuvarande samt förslag till förändringar Ärendebeskrivning

Läs mer

Policy för ledning och organisation

Policy för ledning och organisation Policy för ledning och organisation Vara kommun Antagen av kommunfullmäktige 2018-03-26 26 Innehållsförteckning Ledning och styrning i Vara kommun... 1 Bakgrund... 1 Syfte och innehåll... 1 Medarbetarskap...

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Team Hemvård

Uppdragsbeskrivning för Team Hemvård Uppdragsbeskrivning för Team Hemvård Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till teamet. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar under året. Teamet

Läs mer

NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA

NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA 1 Fotografer: Agne Hörnestig: sid 1 och 8 Ingrid Sjöberg: sid 3, 5, 6, 10 och 11 123RF: sid 9 Lycksele kommun: sid 12 2 Lycksele Näringslivsråd har

Läs mer

Näringslivsprogram Karlshamns kommun

Näringslivsprogram Karlshamns kommun Programmet antaget av kommunfullmäktige 2014-04-07 Näringslivsprogram Karlshamns kommun 1 (7) Karlshamns kommun Kommunledningsförvaltningen Näringslivsenheten Rådhuset 374 81 Karlshamn Tel +46 454-810

Läs mer

Granskning av kommunens näringslivsarbete

Granskning av kommunens näringslivsarbete Revisionsrapport Granskning av kommunens näringslivsarbete Motala kommun December 2009 Matti Leskelä Håkan Lindahl Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och revisionell bedömning... 3 2 Bakgrund och syfte...

Läs mer

Politiska inriktningsmål för integration

Politiska inriktningsmål för integration Dnr 2016KS524 078 Politiska inriktningsmål för integration Förord Kommunen har enligt lag det yttersta ansvaret för att enskilda får det stöd och den hjälp som de behöver. I detta ansvar ryms att förhålla

Läs mer

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policyn visar stadens förhållningssätt till informationsteknik

Läs mer

(tkr) Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön -6 793-726 3 150

(tkr) Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön -6 793-726 3 150 Budget 2016-2019, Norrköpings kommun (tkr) Antal: 35 Kommunstyrelsen Summa: 46 426 Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön 2016: 46 426 2017: 39 633 2018: 38 907

Läs mer

Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplan 2012 Kommunikation Företagsbesök Regelbundna kontakter mellan kommunledning och Hörbys näringsliv ska äga rum i syfte att utveckla goda relationer och utökad samverkan. Vår bas för detta

Läs mer

Verksamhetsplan Miljö- och hälsoskyddsnämnd

Verksamhetsplan Miljö- och hälsoskyddsnämnd Verksamhetsplan 2019 Miljö- och hälsoskyddsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...3 4 Mål...4 4.1 Hög attraktivitet...4 4.2 Stor

Läs mer

Nämndens årsredovisning 2018 Valnämnd

Nämndens årsredovisning 2018 Valnämnd 2019-01-20 Valnämnd Innehållsförteckning 1 Året som gått... 3 1.1 Årets resultat... 3 1.2 Viktiga händelser... 3 2 Faktorer i omvärlden som påverkat oss under... 4 3 Uppföljning mål... 5 3.1 En attraktiv

Läs mer

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18

IT-Policy för Tanums kommun. ver 1.0. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 IT-Policy för Tanums kommun ver 1.0 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-03-18 1 Inledning Tanums kommuns övergripande styrdokument inom IT-området är IT-Policy för Tanums kommun. Policyn anger kommunens

Läs mer

Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB

Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB Bilaga E Styrelsen 1 Diarienummer: 0065/17 Handläggare: Peter Berggren Tel: 031-368 54 56 E-post: peter.berggren@gshab.goteborg.se Förslag till ägardirektiv för Business Region Göteborg AB Förslag till

Läs mer

Policy för socialt företagande

Policy för socialt företagande Policy för socialt företagande Antagen av kommunfullmäktige 2015-02-25 3 Policy Socialt företagande Innehållsförteckning Inledning... 1 Definition sociala företag... 1 Policy... 1 Syfte... 2 Möjligheter

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Kävlinge kommun Ärende 5 KS 2017/380

Instruktion för kommundirektören i Kävlinge kommun Ärende 5 KS 2017/380 Instruktion för kommundirektören i Ärende 5 KS 2017/380 Sida 6 av 225 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-01-08 Dnr: KS 2017/380 Kommunstyrelsen Instruktion för kommundirektören i Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Diarienummer 241/17 Digitaliseringsstrategi för Hallstahammars kommun Dagens samhällsutveckling drivs och formas till stor del av digitalisering. Digitaliseringen för med sig att vi kan göra helt nya saker

Läs mer

Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun

Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun Förklaringsdokument till näringslivsstrategi för Lerums kommun Förklaringsdokument till reviderad näringslivsstrategi för Lerums kommun. Beredningen för näringsliv och turism genomförde under 2011 en rad

Läs mer

Internationell policy för Eksjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, , 25

Internationell policy för Eksjö kommun. Antagen av kommunfullmäktige, , 25 Internationell policy för Eksjö kommun Antagen av kommunfullmäktige, 2018-02-22, 25 2(5) Innehåll Internationell policy för Eksjö kommun...3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Övergripande mål... 3 Strategi arbetsmetod...

Läs mer

Politiska inriktningsmål för folkhälsa

Politiska inriktningsmål för folkhälsa Dnr 2016KS630 078 Politiska inriktningsmål för folkhälsa Förord Med folkhälsa menas den gemensamma hälsan i en avgränsad grupp till exempel invånare i Härryda kommun. Det talas också om folkhälsan på nationell

Läs mer

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun

Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Riktlinjer för inköp och upphandling inom Värmdö kommun Detta dokument beskriver hur professionella inköp och upphandlingar ska göras, vilka generella riktlinjer som finns och hur ansvarsfördelningen ser

Läs mer

Strategi för digital utveckling

Strategi för digital utveckling Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Strategi Utvecklings- och 6 kommunikationsavdelningen Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Henrik Svensson Landstingsstyrelsen 2018-05-22

Läs mer

Månadsrapport oktober

Månadsrapport oktober Månadsrapport oktober Socialnämnden Okt Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER

Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Utbildningen Förenkla - helt enkelt FÖR KOMMUNER SOM VILL FÖRBÄTTRA SINA FÖRETAGSKONTAKTER Sveriges Kommuner och Landsting erbjuder på nytt den uppskattade utbildningen Förenkla helt enkelt som syftar

Läs mer

IT-policy för Växjö kommun

IT-policy för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2011-05-02 IT-policy för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig IT-enheten Dokumentnamn IT-policy för Växjö kommun Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Näringslivsstrategi för Österåkers kommun 2017-2018 Antagen av Kommunfullmäktige 2017-08-28, 8:25 Dnr: KS 2016/0150 Kommentar: Till näringslivsstrategin finns en tillhörande

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Ekonomikontoret

Årsredovisning verksamheter 2013. Ekonomikontoret Årsredovisning verksamheter 2013 Ekonomikontoret Ekonomikontoret, Årsredovisning verksamheter 2013 2(13) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Ekonomikontoret har hand om kommunens pengar, kravverksamhet, leverantörs- och

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Näringslivsplan för Trosa kommun

Näringslivsplan för Trosa kommun Näringslivsplan för Trosa kommun 2019-2022 Näringslivsenheten är till för företagen och för att fånga upp näringslivets behov. Näringslivsenheten är en förmedlande länk till kommunens organisation och

Läs mer

Näringslivsrådets reglemente

Näringslivsrådets reglemente Kommunfullmäktige REGLEMENTE Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2015-10-26 119 Rev. 2017-06-19 107 Näringslivsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Näringslivsrådets reglemente... 3 1.1 Inledning...

Läs mer

(6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun

(6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige 2018-12-12

Läs mer

Näringslivsplan

Näringslivsplan 1/6 DIARIENUMMER KS/2016:216-140 Näringslivsplan 2017 2020 Antagen av kommunfullmäktige 2017-05-22, 52 Vision och mål Visionen för Burlövs kommun är att vara Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv,

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan och internbudget Kommunledningskontoret -Strategiskt stöd -Räddningstjänsten

Kommunstyrelsens verksamhetsplan och internbudget Kommunledningskontoret -Strategiskt stöd -Räddningstjänsten Kommunstyrelsens verksamhetsplan och internbudget 2015 -Kommunledningskontoret -Strategiskt stöd -Räddningstjänsten 2015-03-17 2 Mål Kommunövergripande prioriterade mål Piteå ska år 2020 ha 43 000 invånare

Läs mer

Innehåll. Verksamhetsplan Stadskansliet

Innehåll. Verksamhetsplan Stadskansliet Innehåll Verksamhetsplan 2015 Stadskansliet 1 Innehåll Köpings kommun Rapporten skriven av: Kajsa Landström Antagen av: Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. 2 Innehåll Innehåll

Läs mer

E-program för Jönköpings kommun

E-program för Jönköpings kommun E-program för Jönköpings kommun Ks 2008:225 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder E-program för Jönköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 303 1 2 1 (7) E-program för Jönköpings kommun

Läs mer

Handlingsplan för EU-och internationellt arbete i Kristinehamns kommun

Handlingsplan för EU-och internationellt arbete i Kristinehamns kommun HANDLINGSPLAN 1(9) Kommunledningsförvaltningen Åsa Askerskär, 0550-882 29 asa.askerskar@kristinehamn.se Plan Policy Handlingsplan Rutin Instruktion Riktlinje Handlingsplan för EU-och internationellt i

Läs mer

Uppdragsplan Kommunstyrelsens uppdragsplan KS 2017/0406. Fastställd av kommunstyrelsen den 3 april 2017

Uppdragsplan Kommunstyrelsens uppdragsplan KS 2017/0406. Fastställd av kommunstyrelsen den 3 april 2017 Uppdragsplan 2017 2017-04-03 Kommunstyrelsens uppdragsplan 2017 KS 2017/0406 Fastställd av kommunstyrelsen den 3 april 2017 Uppdragsplanen innehåller planeringsförutsättningar, uppdrag, mål och fokusområden

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 4 4 Verksamhetsmål, uppföljning och övergripande prioriteringar 7 4.1 Här

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunstyrelsen

Verksamhetsplan Kommunstyrelsen Verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...4 4 Mål...6 4.1 Hög kvalitet...6 4.2 Stor valfrihet...7 4.3

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende

Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende Uppdragsbeskrivning för Team Särskilt boende Uppdragsbeskrivningen är kommunstyrelsens uppdrag till teamet. Här anges verksamhetens inriktning, vad som ska göras och särskilda prioriteringar under året.

Läs mer

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Dnr 26/2014-041 Budget 2015 Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

Lycksele näringslivsråds förslag till Näringslivsprogram för Lycksele kommun

Lycksele näringslivsråds förslag till Näringslivsprogram för Lycksele kommun 2017-03-06 Lycksele näringslivsråds förslag till Näringslivsprogram för Lycksele kommun Bakgrund och syfte När företagen växer skapas fler arbetstillfällen, mer skatteintäkter som bygger välfärd och en

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Politiska inriktningsmål för vård och omsorg

Politiska inriktningsmål för vård och omsorg Dnr 2017KS562 078 Politiska inriktningsmål för vård och omsorg Förord En helhetssyn med utgångspunkt från den enskildes behov och alla människors lika värde tillsammans med självbestämmande, trygghet och

Läs mer

Dialogmöten Näringslivsstrategi

Dialogmöten Näringslivsstrategi Näringslivsenheten Näringslivsstrategi Skapa engagemang genom dialog om kommunens näringslivsstrategi och om Flen som näringslivskommun Näringslivsstrategi Situationsanalys av Flen som näringslivskommun

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01 Diarienummer: KS2013/0195 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2013-11-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Anette Olsson Revideras senast: 2018-06-01

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Barn och Utbildning Per Jönsson. Mål för Gymnasie - och vuxenutbildningsnämnden 2015-201. GoV.2015.

ESLÖVS KOMMUN. Barn och Utbildning Per Jönsson. Mål för Gymnasie - och vuxenutbildningsnämnden 2015-201. GoV.2015. ESLÖVS KOMMUN GoV.2015.0154-2 2015-05-06 Barn och Utbildning Per Jönsson Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Mål för Gymnasie - och vuxenutbildningsnämnden 2015-201 Ärendebeskrivning Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Läs mer