Svar på skrivelse från partierna V, S, MP: Informationsinsatser samt andra akuta åtgärder för en fungerande färdtjänst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svar på skrivelse från partierna V, S, MP: Informationsinsatser samt andra akuta åtgärder för en fungerande färdtjänst"

Transkript

1 1(4) Sara Catoni Trafiknämnden , punkt 14 Svar på skrivelse från partierna V, S, MP: Informationsinsatser samt andra akuta åtgärder för en fungerande färdtjänst beskrivning Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet de gröna har i en gemensam skrivelse anfört; färdtjänsten fungerar sämre, det beror på lägsta anbud vann upphandlingen, det inte ställts krav på kollektiv-avtalsliknande villkor i upphandling, vilket påverkar taxiförare. Sammantaget påverkas resenärers livsvillkor. Skrivelsen begär; en bättre resenärs-kommunikation om genomförda aktiviteter, en förbättrad och förändrad funktion på resegaranti och kundtjänst och lämnar fyra förslag till uppdrag åt trafikförvaltningen. Förslagen till uppdrag beskrivs och besvaras nedan. Beslutsunderlag Förvaltningschefens tjänsteutlåtande den 23 februari Skrivelse från (V, S, MP): Informationsinsatser samt andra akuta åtgärder för en fungerande färdtjänst (bilaga) Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta anse skrivelsen besvarad.

2 2(4) Bakgrund och förtydliganden Trafikform Förvaltningen förutsätter skrivelsen avser trafikformen färdtjänsttaxi. ens övriga trafikformer (rullstolstaxi och bårtaxi) har inte på samma sätt funnits med i höstens kritik från resenärer och media. De har inte heller samma trafikala uppbyggnad, varför några av de i skrivelsen föreslagna uppdragen inte är möjliga implementera. Det som förvaltningen anför i skrivensen avser därför i huvudsak trafikformen färdtjänsttaxi (förutom den del som avser kundservicefunktion). Kvalitetsutvärdering Skrivelsen anger lägsta anbud vann upphandlingen vilket inte stämmer. LOU medger utvärdering av anbud enligt lägsta pris, men också enligt alternativet ekonomiskt mest fördelaktiga, vilket är den form som ibland och i dagligt tal kallas kvalitetsutvärdering och det var den senare formen som användes vid samtliga färdtjänstupphandlingar med driftstart under Upphandling taxi hade följande beskrivning av anbudsutvärdering: Upphandlingen genomförs som en öppen upphandling enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling, LOU. Efter anbudsöppning sker prövning av anbuden i följande två steg: 1. Prövning av obligatoriska krav (ska-krav) 2. Anbud utvärderas enligt ekonomiskt mest fördelaktiga De ekonomiskt mest fördelaktiga anbuden för respektive anbudsområde kommer väljas utifrån tre tilldelningskriterier: Vägt pris per anbudsområde Utbildning av taxiförare och operatörer Hur Mjuka värden hanteras Förvaltningens förslag och motivering Trafikförvaltningen följer löpande och arbetar aktivt med de brister i leveransen som påverkat färdtjänsten under hösten, Ett flertal årgärder har ss in i samverkan med leverantörer.

3 3(4) En mer detaljerad information över påbörjade förbättringsåtgärder lämnades vid trafiknämndens sammanträde Sådan information berörde delar av de frågor som skrivelsen omfar. Att det skett försämringar i trafiken har redovisats tydligt i flera olika sammanhang exempelvis i resursgrupp, i svar på skrivelser och i resenärssamråd. Hemsidan används för viss information. I samband med årsskiftet skickade förvaltningen även ut en personlig information i brevform till samtliga färdtjänstresenärer. För åtgärda belastningen på både Resegaranti färdtjänst och Kundservice för färdtjänst och sjukresor har förändringar införts. Ytterligare personal hos färdtjänstens leverantör av callcentertjänster för resegaranti och kundservice har utbildats och nu påbörjat arbetet. Eftersom den leverantör som upphandlats har kombinatoriska uppdrag så har det funnits möjlighet omfördela personal och få fler handläggare till färdtjänstens uppdrag. Det har tagit tid i anspråk för utbildning i nya arbetsuppgifter men vartefter de är klara ökar kapaciteten. För komma if när det gäller återbetalning av utlägg vid resegaranti så har förvaltningen anställt tillfällig personal. Samtliga åtgärder införs underhand som personal utbildats och It-teknik utvecklas. Den generella bristen på taxiförare medverkar till leveransproblemen. Prisbilden mellan taxibolagens olika trafikavtal skiljer stort och påverkas av när trafiken utförs. I färdtjänstens fall så finns en fördel med en stor andel av färdtjänstresor sker på tider då andra inte reser i taxi. Tyvärr har dock inte denna fördel, med en god beläggning över dygnets alla timmar, fått genomslag fullt ut vilket påverkar färdtjänstresenärerna genom en del förare uttrycker negativism om färdtjänsten. Det är därför även en väsentlig del i leverantörernas interna förbättringsarbete fortutbilda förare för få fram en tydligare förståelse för trafikformen. Kommentarer till V, S, MP:s förslag om beslut till uppdrag 1. Att kontinuerligt rapportera till handikapporganisationer och färdtjänstresenärer vilka aktiviteter som genomförs och resultatet av dem. Förvaltningen informerar redan resenärsorganisationer i samband med samråd och resursgruppsmöten. Därtill har förekommit ett flertal skriftväxlingar. En personligt riktad information har utsänts till samtliga resenärer i anslutning till julhelgen. Förvaltningen avser fortsätta med löpande kommunicera till resenärsgrupperna på sådana sätt.

4 4(4) 2. Att i det fall färdtjänsten inte snarast förbättras ändra resegarantin så resenärer slipper göra egna utlägg. Resegaranti inom färdtjänst är beslutad ha motsvarande grundupplägg som SL:s vilken dock numera enligt ny lagstiftning benämns förseningsersättning. Det finns dock skillnader mellan SL:s och färdtjänstens ersättningssystem. Inom färdtjänsten finns särskild personal på Resegarantin som eftersöker färdtjänstbilen och försöker ordna en ny taxi utan kostnad/utlägg för resenären. Vidare kan resenär själv ordna en egen taxibil där taxameterkvittot sänds in för betalning. SL:s förseningsersättning är maximerad till 1120: - vilket är en begränsning som inte finns inom ens resegaranti. Ett förändrat upplägg där resenären skulle kunna beställa en taxi från valfritt taxibolag som Resegaranti vilket bolag fakturerar en skulle kräva en upphandling av tjänsten/funktionen som sådan. Därtill ett behov av IT-tekniska åtgärder för kontroller av riktigheten och därtill leverantörer/anbudsgivare som klarar leveranstider samt åtagandet som sådant. 3. Att tillse väntetiden till kundtjänst ska vara maximalt 5 minuter Såväl funktionen Kundservice som Resegaranti har förbättrats under senaste tiden och den upphandlade leverantören har god möjlighet sätta in fler resurser vid hög belastning. Vad gäller resegarantin så har samverkan etablerats med trafikleverantörerna i syfte göra det lättare nå utföraren. Svarstiderna har tydligt förbättrats för såväl Kundservice som Resegaranti. 4. Att snarast utveckla ett system med aktiv återkoppling till färdtjänstresenärer med bekräftelse beställningen av resan mottagits samt förväntad ankomsttid Ett sådant systemstöd finns inte i dagens IT-system och skulle innebära en stor förändring i dagens trafik/it-upplägg. Det skulle sannolikt vara enklare implementera något sådant i kommande upphandlingar i samverkan med leverantörer (dock alltid föruts principerna om likabehandling och proportionalitet kan upprätthållas). Caroline Ottosson Förvaltningschef Sara Catoni Trafikdirektör

5 Trafiknämnden 1(2) VÄNSTERPARTIET SOCIALDEMOKRATERNA MILJÖPARTIET DE GRÖNA SKRIVELSE Informationsinsatser samt andra akuta åtgärder för en fungerande färdtjänst Under hösten har färdtjänsten i Stockholms län fungerat allt sämre, kundnöjdheten sjunker drastiskt. Det beror på lägsta anbud vann upphandlingen och inga krav ställdes på kollektivavtalsliknande villkor för personalen. Vinnande anbud är så lågt så timpenningen för en utförd färdtjänstresa är under 30 kronor enligt rapport från Transportarbetarförbundet. Det råder också sämre transportvillkor för en person med funktionsnedsättning jämfört med exempelvis soptransporter. Många färdtjänstresenärer beskriver hur deras livsvillkor kraftigt försämrats. Många kommer inte längre i tid till jobbet och de är oroliga för mista sin anställning. De vet inte heller när de kommer hem från arbetet. De vet därför inte när de kan ge sina barn mat eller om de kan följa med på barnens fritidsaktiviteter eller föräldramöten. Många vittnesmål finns också om missade läkarbesök och andra viktiga sociala möten och tillställningar. Trafikförvaltningen informerade trafiknämnden på senaste sammanträdet man nu genomför en rad aktiviteter för på kort sikt få färdtjänsten fungera. Vi begär nu med denna skrivelse de aktiviteter som genomförs och de förväntade resultaten av dessa löpande, till exempel genom nyhetsbrev, kommuniceras till handikapporganisationer och färdtjänstresenärer. Personer med färdtjänsttillstånd har oftast mycket lägre inkomst än de som inte har en funktionsnedsättning. Resegarantin fungerar därför inte, många färdtjänstresenärer har inte råd ligga ute med kronor i avvaktan på taxiresan återbetalas. De tvingas därför vänta i timmar och återigen beställa en resa eller avstå från resa, då beställd färdtjänstresa uteblir. Om problemen inte snarast förbättras, trots genomförda aktiviteter, anser vi resegarantin ska ändras så resenärer inte ska behöva ligga ute med pengar, oavsett vilket taxibolag de väljer. Informationen fungerar också dåligt, de som beställer en affärs eller privat taxiresa blir kontaktade via en app eller ett telefonsamtal när bilen är på väg och förväntas anlända. En färdtjänstresenär får ingen återkoppling på beställd resa utan får själv ringa och fråga vad som hänt med beställd bil. resenärer vittnar också om kundtjänst har en telefonkö på upp emot minuter innan de få svar på frågan var färdtjänstbilen tagit vägen. Vi anser detta problem omgående måste åtgärdas. I första hand utöka kundtjänsten så samtalet kopplas fram med högst 5 minuters väntetid. På lite längre sikt

6 Trafiknämnden 2(2) behöver upphandlingen kompletteras så den som beställt en resa informeras om och när en bil förväntas anlända via telefonsamtal eller via en app. Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta uppdra åt trafikförvaltningen kontinuerligt rapportera till handikapporganisationer och färdtjänstresenärer vilka aktiviteter som genomförs och resultatet av dem i det fall färdtjänsten inte snarast förbättras ändra resegarantin så resenärer slipper göra egna utlägg tillse väntetiden till kundtjänst ska vara maximalt 5 minuter snarast utveckla ett system med aktiv återkoppling till färdtjänstresenärer med bekräftelse beställningen av resan mottagits samt förväntad ankomsttid

Svar på skrivelse till Färdtjänstberedningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas protester

Svar på skrivelse till Färdtjänstberedningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas protester 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sll.se beredningen 2016-08-17, punkt 5 Svar på skrivelse till beredningen från Vänsterpartiet om konsekvenser för resenärer i samband med taxiförarnas

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Svar på skrivelse från (MP)om samverkan innovativt mellan buss och taxi för att få varierande busstorlekar, bättre service och bättre ekonomi

Svar på skrivelse från (MP)om samverkan innovativt mellan buss och taxi för att få varierande busstorlekar, bättre service och bättre ekonomi 1(5) Handläggare Ragna Forslund 08 606 1959 ragna.forslund@sll.se Version 1.0 Trafiknämnden 2014-05-13, punkt 14 Svar på skrivelse från (MP)om samverkan innovativt mellan buss och taxi för att få varierande

Läs mer

Svar på skrivelse från (S) angående tilldelningsbeslut i upphandling av kollektiv sjötrafik i Stockholms skärgård (E29)

Svar på skrivelse från (S) angående tilldelningsbeslut i upphandling av kollektiv sjötrafik i Stockholms skärgård (E29) 1(3) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-02-23, punkt 16 Svar på skrivelse från (S) angående tilldelningsbeslut i upphandling av kollektiv sjötrafik i Stockholms skärgård

Läs mer

Svar på skrivelse från (S) med rubriken Förbättra och utveckla färdtjänsten

Svar på skrivelse från (S) med rubriken Förbättra och utveckla färdtjänsten 1(6) Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sll.se 2014-09-23 Trafiknämnden 2014-10-07, punkt 16 Svar på skrivelse från (S) med rubriken Förbättra och utveckla färdtjänsten Ärendebeskrivning

Läs mer

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång.

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 12:00-15.00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Pehr Elfstrand Malin Strand NÄRVARANDE organisationer

Läs mer

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Förslag till beslut

Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag. Förslag till beslut 1(3) Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2018-02-20, punkt 16 Svar på skrivelse från S och MP - Kostnader för automatiserad drift på röda linjen samt skrivelse från MP Ny upphandling

Läs mer

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-01 Handläggare Linnéa Lundbäck Telefon: 08 508 10 100 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Rapport Framtida inriktning för

Läs mer

Information om Transporttjänster för patienter inom SLL

Information om Transporttjänster för patienter inom SLL Till Vårdgivare Information om Transporttjänster för patienter inom SLL Förtydligande av gällande regler för olika transportmöjligheter för patienter inom Stockholms läns landsting. Innehåll Förtydligandet

Läs mer

Svar på remiss; Transportstyrelsens skrivelse om prov i lokalkännedom för taxiförare N2016/03924/MRT

Svar på remiss; Transportstyrelsens skrivelse om prov i lokalkännedom för taxiförare N2016/03924/MRT 1(2) Trafikavdelningen Färdtjänst Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-08-28 Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 18 Ärende TN 2016-0833 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen)

Läs mer

Yttrande över motion 2016:24 från av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för Färdtjänsten

Yttrande över motion 2016:24 från av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för Färdtjänsten 1(4) Trafikavdelningen Färdtjänsten Trafiknämnden 2016-11-29, punkt 14 Yttrande över motion 2016:24 från av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för Färdtjänsten beskrivning Anna Sehlin, Håkan Jörnehed,

Läs mer

Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017

Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017 Arbetsmaterial 1 Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017 Trafikförvaltningen 24 maj 2017 ARBETSMATERIAL 2 Agenda 1. Introduktion Kedjan från mål till leveranskvalitet inom färdtjänsttrafiken

Läs mer

Svar på skrivelse från (MP) Redovisning av läget och prognos för kostnader avseende spärrlinjer i SLtrafiken

Svar på skrivelse från (MP) Redovisning av läget och prognos för kostnader avseende spärrlinjer i SLtrafiken 1(4) Trafikavdelningen Resenärsservice Handläggare Sara Catoni 08 686 1739 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-10-23 Trafiknämnden 2015-12-08, punkt 12 Ärende/Dok. id. TN 2015-1401 Infosäk. klass

Läs mer

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster

Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 Trafiknämnden 2014-06-03, punkt 5 Anskaffningsbeslut avseende upphandling av trygghetsresurser innefattande ordningsvakts- och trygghetsvärdstjänster Ärendebeskrivning

Läs mer

Svar på skrivelse "Förloras värdefull medarbetarkompetens på grund av whistleblowing"

Svar på skrivelse Förloras värdefull medarbetarkompetens på grund av whistleblowing Stockholms läns landsting Trafiknämnden Handläggare: Sara Catoni 08-686 1937 1(3) TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Identitet 2013-01-12 TN 1211-0239 STYRELSESAMMANTRÄDE 2013»02-0 5 [ÄRENDE tili Svar på skrivelse

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun Riktlinjer för färdtjänst Enköpings kommun LAGEN OM FÄRDTJÄNST De grundläggande förutsättningarna för tillstånd anges i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736). Färdtjänst är till för dem som på grund av funktionshinder

Läs mer

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30)

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) 1(6) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 15 Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) Ärendebeskrivning

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

Beslut avseende tillägg till uppdragsavtal E19 för. busstrafikområdena Huddinge/Botkyrka/Söderort och Nacka/ Värmdö

Beslut avseende tillägg till uppdragsavtal E19 för. busstrafikområdena Huddinge/Botkyrka/Söderort och Nacka/ Värmdö 1(6) Buss och Färdtjänst Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2014-09-23, punkt 8 TN 2014-0449 Beslut avseende tillägg till uppdragsavtal E19 för busstrafikområdena Huddinge/Botkyrka/Söderort

Läs mer

Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen

Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen 1(4) Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2017-01-31, punkt 14 Förslag till yttrande över motion (2016:32) av Vivianne Gunnarsson (MP) om toaletter på Östra station och Slussen beskrivning

Läs mer

Svar på skrivelse från (S), (MP) och (V) angående upphandlingsprocessen i trafiknämnden

Svar på skrivelse från (S), (MP) och (V) angående upphandlingsprocessen i trafiknämnden 1(4) Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2017-01-31, punkt 15 Svar på skrivelse från (S), (MP) och (V) angående upphandlingsprocessen i trafiknämnden beskrivning Socialdemokraterna,

Läs mer

Kollektivtrafik för alla

Kollektivtrafik för alla Färdtjänst Kollektivtrafik för alla Färdtjänst är till för att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt, även den som har en funktionsnedsättning. När du reser med färdtjänst får du därför räkna med att

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2013-12-17 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst

Läs mer

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2 Möte 2 kravgenomgång Välkomna! Claudia Busch Bäckman Kravgenomgång 1. Inledning 2. Kravområde, krav 3. Nästa steg Praktikaliteter Mötestid 2 timmar Presentationen skickas till alla via mail. Närvarande:

Läs mer

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär:

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär: 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Therese Gusén Annika

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 091201 1(5) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Åre, Ragunda, Bräcke och Bergs kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 110516 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Ragunda och Åre kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: 2017-03-14- kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Annika

Läs mer

Information angående utveckling av Access

Information angående utveckling av Access In Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se INFORMATIONSÄRENDE Trafiknämnden 2016-05-31, punkt 20 1(5) Information angående utveckling av Access Bakgrund I förstudien Förstudie gällande inriktning

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun.

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. 2019 Färdtjänst och Riksfärdtjänst Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. Vad är Färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad beroendevård för vuxna i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-26 1 (5) HSN 1508-0956 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-04-10 Antagande av leverantör - upphandling av specialiserad

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till Arlanda och vidare utom länet till Uppsala

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till Arlanda och vidare utom länet till Uppsala 1 (2) FÖRSLAG 2013:21 LS 1212-1704 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till Arlanda och vidare utom länet till Uppsala Föredragande landstingsråd: Christer

Läs mer

Svar på skrivelse från (V) angående trafikförvaltningens resor

Svar på skrivelse från (V) angående trafikförvaltningens resor 1(2) Ledningsstaben Handläggare Björn Holmberg 08-686 1588 Bjorn.holmberg@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-08-11 Version Trafiknämnden 2015-09-08, punkt 22 Ärende/Dok. id. TN 2015-0779 Infosäk. klass K1 (Öppen)

Läs mer

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna angående vikten av behöriga fordonstekniker

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna angående vikten av behöriga fordonstekniker 1(4) Handläggare Fredrik Cavalli-Björkman 08-686 3904 fredrik.cavalli-bjorkman@sll.se Trafiknämnden 2019-08-27, punkt 22 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna angående vikten av behöriga fordonstekniker

Läs mer

Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer

Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer 1(13) Handläggare Christian Arntzen 2017-09-04 Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer I :et redogörs för organisationernas

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter

Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-6861937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2017-02-21, punkt 7 Förslag till beslut om inledande av upphandling av betalväxeltjänst till e- handlade biljetter beskrivning Idag

Läs mer

Remissvar gällande Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten

Remissvar gällande Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten Verksamhetsområde Äldre och Funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-07-06 Handläggare Kerstin Karlstedt Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö Stadsdelsnämnd Remissvar gällande Rapport Framtida

Läs mer

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken Staffanstorps kommun Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken 1 Färdtjänsttillstånd Färdtjänst i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för dig som, på grund

Läs mer

Välkommen till. färdtjänsten TAXI

Välkommen till. färdtjänsten TAXI Välkommen till färdtjänsten Välkommen till färdtjänsten! Du har beviljats färdtjänsttillstånd enligt bifogat beslut. Beslutet är ditt personliga färdtjänsttillstånd. I beslutet kan du läsa hur länge ditt

Läs mer

Svar på skrivelse av (MP) Gör det enkelt för sällanresenärer och företag

Svar på skrivelse av (MP) Gör det enkelt för sällanresenärer och företag 1(3) Handläggare Ragna Forslund 08-686 1959 Trafiknämnden 2014-02-11, punkt 20 Svar på skrivelse av (MP) Gör det enkelt för sällanresenärer och företag Ärendebeskrivning Miljöpartiet de gröna har i skrivelse

Läs mer

Sammanträde med Färdtj änstberedningen den 10 november 2015

Sammanträde med Färdtj änstberedningen den 10 november 2015 Trafiknämnden PROTOKOLL Färdtjänstberedningen 2015-11-10 Kl 13:30-15.15 41 Sammanträde med Färdtj änstberedningen den 10 november 2015 /' Fredrik Wallén elström Plats: TF, Lindhagensgatan 100, mötesrum

Läs mer

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST?

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST? Färdtjänst VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform, som efter behovsprövning är tillgänglig för personer som på grund av funktionshinder

Läs mer

Svar på skrivelse från (V) om turtäthet på busslinje 74

Svar på skrivelse från (V) om turtäthet på busslinje 74 1(2) Trafikavdelningen Handläggare Sara Catoni 08-678 1937 sara.catoni@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-01-22 Version Trafiknämnden 2015-02-03, punkt 12 Ärende/Dok. id. TN 2015-0124 Infosäk. klass K1 (Öppen)

Läs mer

Motion av Mohamad Hassan (L) om att snarast förbättra färdtjänsten i Uppsala

Motion av Mohamad Hassan (L) om att snarast förbättra färdtjänsten i Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Åhrman Josefin (SBF) Datum 2015-11-25 Diarienummer KSN-2015-0508 Kommunstyrelsen Motion av Mohamad Hassan (L) om att snarast förbättra färdtjänsten

Läs mer

Motion av Mohamad Hassan (FP) om att snarast förbättra färdtjänsten i Uppsala

Motion av Mohamad Hassan (FP) om att snarast förbättra färdtjänsten i Uppsala 4 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Davidsson Per (KLK) Åhrman Josefin (SBF) Datum 2015-08-11 Diarienummer KSN-2015-0508 Gatu- och samhällsmiljönämnden Motion av Mohamad Hassan (FP) om att snarast

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2018-06-07 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del

Läs mer

Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till Arlanda och vidare utom länet till Uppsala

Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till Arlanda och vidare utom länet till Uppsala Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2013-02-20 LS 1212-1704 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 3-03- 02 000 1 5 ' Taxor för färdtjänst vid resa med pendeltåg till

Läs mer

18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt

18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt 18 Antagande av leverantör upphandling av psykiatrisk öppenvård för vuxna med områdesansvar i Hägersten-Liljeholmen, Älvsjö och Skärholmen samt Järfälla och Upplands-Bro, SLL1162 HSN 2018-0455 Hälso- och

Läs mer

Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst

Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst För dig som har tillstånd att resa med färdtjänst 1 oktober 2010 I denna broschyr kan du läsa om hur det går till att resa färdtjänst, vad resan kostar samt få

Läs mer

Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell validering av mobila biljetter

Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell validering av mobila biljetter 1(8) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-12-08, punkt 5 Genomförande av vissa åtgärder som föreslagits i förstudien Inriktning för köp och validering av biljett Maskinell

Läs mer

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län Informationen gäller dig som är folkbokförd i Stockholms län. Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län EN DEL AV DEN SÄRSKILDA KOLLEKTIVTRAFIKEN September 2015 Vad är en sjukresa? En sjukresa

Läs mer

Landstingsrådsberedningen LS Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänsten

Landstingsrådsberedningen LS Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänsten P 35, 2017-04-04 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-03-29 LS 2016-0679 Landstingsstyrelsen Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänsten Föredragande landstingsråd:

Läs mer

tning nedan; önskan om svar sjukresor föreslås besluta att Allergianpassat cirka Trafiknämnden nden , p 17 1(4) LÅTANDE

tning nedan; önskan om svar sjukresor föreslås besluta att Allergianpassat cirka Trafiknämnden nden , p 17 1(4) LÅTANDE Trafikavdelningenn Buss och Färdtjänst Handläggare Ragna Forslund Trafikdirektör ragna.forslund@sll.se Trafiknämn nden 2013-05-21 1, p 17 1(4) TN2-2013-00483 Svar på skrivelse om villkoren för sjukresor

Läs mer

Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09)

Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09) 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-04-19, punkt 9 Direktupphandling av förlängning av avtal för IT-drift och Support (DIT09) Ärendebeskrivning Ärendet avser

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:65 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2001:36 av Johan Sjölander (s) om att återinföra generell rätt till ledsagare i färdtjänsten Föredragande landstingsråd: Anna Berger

Läs mer

Nyheter från Färdtjänsten

Nyheter från Färdtjänsten Nyheter från Färdtjänsten Här får du veta vad som förändras under 2019 för dig som är färdtjänstresenär. Resenär räcker över färdtjänstkort till föraren. Nya priser från 1 januari 2019 Prishöjningarna

Läs mer

Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i kollektivtrafiken

Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i kollektivtrafiken 1(3) Fredrik Cavalli-Björkman 08-686 3904 fredrik.cavalli-bjorkman@sll.se Trafiknämnden 2017-09-26, punkt 18 Yttrande över motion 2017:13 av Malin Karlsson (MP) om den upplevda otryggheten i beskrivning

Läs mer

Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör

Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-05-25 1 (5) Identitet TN 1206-0142 Handläggare: Ragna Forslund 08-686 1959 Beslut gällande utlösande av option med befintlig kundserviceentreprenör Bakgrund I

Läs mer

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 4.6.3 Antagna av kommunfullmäktige 18/06 Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för den som på grund av någon funktionsnedsättning ej kan anlita

Läs mer

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län En del av den särskilda kollektivtrafiken Februari 2018 Informationen gäller dig som är folkbokförd i Stockholms län. Vad är en sjukresa? En sjukresa

Läs mer

Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter

Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter 1(6) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2015-10-13, punkt 6 Beslut om rabattnivå och kriterier för evenemangsbiljetter Ärendebeskrivning Försäljningen av rabatterade evenemangsbiljetter

Läs mer

Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar

Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar 1(4) Handläggare Sara Catoni 08-686 1937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-10-25, punkt 8 Beslut om att inleda upphandling av drift och underhåll för biogasanläggningar beskrivning Upphandling av drift

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

Svar på skrivelse från V angående kvaliteten på städning av pendeltågen

Svar på skrivelse från V angående kvaliteten på städning av pendeltågen 1(5) Fredrik Cavalli-Björkman 08-686 3904 fredrik.cavalli-bjorkman@sll.se Trafiknämnden 2017-10-24, punkt 13 Svar på skrivelse från V angående kvaliteten på städning av pendeltågen beskrivning MTR Pendeltågen

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-10 1 (6) HSN 1508-0955 Handläggare: Moa Isacsson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 Antagande av leverantör - upphandling av Transkulturell

Läs mer

Svedala Kommuns 2:33 Författningssamling 1(5)

Svedala Kommuns 2:33 Författningssamling 1(5) Författningssamling 1(5) Taxa och regler för färdtjänst i Svedala kommun antagen av kommunfullmäktige 2010-01-13, 5, 2015-10-14 137 Gäller från 2016-01-01 Vad är färdtjänst och vem har rätt till färdtjänst?

Läs mer

21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN

21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN 21 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad ätstörningsvård i Stockholms län HSN 2016-4431 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Psykiatri Rosmarie Cizinsky Sjödahl

Läs mer

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Innehållsförteckning Vad står i beslutet? 3 Var och när får jag åka, vad gäller vid resa? 3 Medresenär, ledsagare 4 Beställning av resa 5 Resegaranti

Läs mer

Yttrande över laglighetsprövning avseende Waxholmsbolagets tillfälliga upphandlingar av skärgårdstrafik

Yttrande över laglighetsprövning avseende Waxholmsbolagets tillfälliga upphandlingar av skärgårdstrafik 1(1) Juridik och internrevision Handläggare Daniel Angermann TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-17 Version Trafiknämnden 2014-02-11, punkt 14 Yttrande över laglighetsprövning avseende Waxholmsbolagets tillfälliga

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av vård för personer i hemlöshet i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-01-12 1 (5) HSN 1508-0957 Handläggare: Maria Hägerstrand Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-02-20, p [XX] Antagande av leverantör - upphandling av

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut 1 (2) FÖRSLAG 2013:10 LS 1203-0468 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2012:11 av Pia Ortiz Venegas och Gunilla Roxby Cromvall (V) om angelägna regelförändringar i färdtjänsten Föredragande

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting 20

JIL Stockholms läns landsting 20 JIL Stockholms läns landsting 20 Trafiloiämnden PROTOKOLL Färdtjänstberedningen Kl 13:30-16:15 34-40 Sammanträde med Färdtjänstberedningen iden 1 september 2015 ("FTB") f\ I Fredrik Wallén Conny ^ö^élström

Läs mer

Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik

Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik 1 (8) Landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen Överföring av all verksamhet inom Färdtjänstnämnden exklusive myndighetsutövning till AB Storstockholms lokaltrafik Ärendet Landstingsfullmäktige

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun 1 Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun Färdtjänsten är en ersättning för kollektivtrafikens bussar och betraktas som en transportfråga. Samåkning skall ske såvida inte särskilda skäl till ensamåkning

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxan är densamma som motsvarande resa med kollektivtrafiken plus en avgift på 18 kr/enkelresa. Kommunstyrelsen informerar Färdtjänst Aktuellt taxa finns på närmaste busstation,

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun

Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun RIKTLINJER OCH REGLER Sid: 1 (5) Riktlinjer och regler för färdtjänsten i Katrineholms kommun Överordnade styrdokument Lag (1997:736) om färdtjänst. Allmänt Färdtjänsten betraktas som en transportform

Läs mer

Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken

Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken 1(5) Handläggare Sara Catoni 08-6861937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2013-08-27, punkt 9 Yttrande över projektrapport 14/2012 Risker för oegentligheter inom kollektivtrafiken Ärendebeskrivning Landstingsrevisorernas

Läs mer

311. Stockholms läns landsting. Sammanträde medfördtjänf'juts ttetden3i oktober fifi kl. 13: po[iuåa titinrfbmäii 7/2018

311. Stockholms läns landsting. Sammanträde medfördtjänf'juts ttetden3i oktober fifi kl. 13: po[iuåa titinrfbmäii 7/2018 311. Stockholms läns landsting Trafiknämnden Färd6änstutskottet PROTOKOLL 2018-10-31 kl. 13:00-13.20 7/2018 fifi 31-36 Sammanträde medfördtjänf'juts ttetden3i oktober 2018 Conny Plats: Trafikförvaltningen,

Läs mer

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst 1(5) Handläggare Helene Ljungqvist 2016-04-05 Deltagare: Hamaddah Mansour, SRF Alma Asic, HSO Birgitta Flogenfeldt, HSO Karin Lemberg, HSO Inge-Britt Lundin, HSO Jaan Kaur, DHR Amir Amirriazi, DHR Sirkka

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut. att

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut. att Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-10-10 1 (5) HSN 1501-0102 Handläggare: Eva Bohlin Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-11-22 Antagande av leverantör - upphandling av barn- och ungdomspsykiatrisk

Läs mer

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning

Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning 1(5) Ragna Forslund 08-686 1959 ragna.forslund@sll.se Trafiknämnden 2016-11-29, punkt 9 Beslut om genomförande av upphandling som avser nytt systemstöd för kundtjänst och försäljning beskrivning Beslut

Läs mer

Trafiknämnden har beslutat att föreslå höjning av avgift för resenärer till och från Arlanda C.

Trafiknämnden har beslutat att föreslå höjning av avgift för resenärer till och från Arlanda C. Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2016-0758 Landstingsstyrelsen Höjning av avgift för resenärer till Arlanda C Föredragande landstingsråd: Kristoffer Tamsons

Läs mer

UTKAST Förutsättningar och effekter av dagens kundval enligt koncept Rullstolstaxi för alla färdtjänstresor

UTKAST Förutsättningar och effekter av dagens kundval enligt koncept Rullstolstaxi för alla färdtjänstresor Handläggare Mikael Eriksson/ Helene Ljungqvist mikael.b.eriksson@sll.se 1(14) TN 2014-0463 UTKAST Förutsättningar och effekter av dagens kundval enligt koncept Rullstolstaxi för alla färdtjänstresor Obegränsat

Läs mer

FÖRSLAG 2017:45 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänst

FÖRSLAG 2017:45 LS Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänst FÖRSLAG 2017:45 LS 2016-0679 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2016:24 av Anna Sehlin m.fl. (V) om nya avtal för färdtjänst Stockholms läns landsting 50 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 3/2017

Läs mer

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län

Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län Sjukresor till vård och behandling i Stockholms län En del av den särskilda kollektivtrafiken Oktober 2019 Informationen gäller dig som är folkbokförd i Stockholms län. Vad är en sjukresa? För att göra

Läs mer

Yttrande över motion 2017:15 av Malin Fijen Pacsay (MP) om värdet av att miljömärka kollektivtrafiken

Yttrande över motion 2017:15 av Malin Fijen Pacsay (MP) om värdet av att miljömärka kollektivtrafiken 1(3) Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2017-10-24, punkt 10 Yttrande över motion 2017:15 av Malin Fijen Pacsay (MP) om värdet av att miljömärka kollektivtrafiken beskrivning

Läs mer

Förstudie och anskaffningsbeslut inför upphandling av färdtjänstverksamheten (E26)

Förstudie och anskaffningsbeslut inför upphandling av färdtjänstverksamheten (E26) 1(6 Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-11-10 Version 1.0 Trafiknämnden 2015-03-12, punkt 4 Ärende/Dok. id. TN 2014-0614 Förstudie och

Läs mer

Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern tillitsbaserad styrning

Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern tillitsbaserad styrning 1(8) Dennis Danielsson 08-686 1612 dennis.danielsson@sll.se Trafiknämnden 2017-09-26, punkt 20 Yttrande över motion 2017:24 av Jonas Lindberg och Gunilla Roxby-Cromvall (v) m.fl om att införa en modern

Läs mer

Stockholms läns landsting 1(2)

Stockholms läns landsting 1(2) Stockholms läns landsting 1(2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-14 LS 1212-1650 Landstingsstyrelsen Motion 2012:28 av Yvonne Blombäck (MP) och Annika Hjelm (MP) om inrätta en gemensam trafikledningscentral

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning

Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 23 1 (5) Handläggare: Lena Johnsson Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning

Läs mer

Yrkande Ordförande Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 14 augusti 2019.

Yrkande Ordförande Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 14 augusti 2019. Region Stockholm Ärende 20 Förslag 2019:73 Rotel: III Föredragande regionråd: Kristoffer Tamsons (M) Regionstyrelsen PROTOKOLL 2019-08-27 RS 2019-0063 148 Motion 2017:67 av Gunilla Roxby Cromvall (V) om

Läs mer

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet angående sänkta ambitioner för färdtjänsten

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet angående sänkta ambitioner för färdtjänsten 1(5) Handläggare Amanda Svensson 08-686 19 82 Amanda Svenson@sll.se nämnden 2019-08-21, punkt 9 FTN 2019-0080 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna och Vänsterpartiet angående sänkta ambitioner för

Läs mer

.JJL Trafikförvaltningen

.JJL Trafikförvaltningen .JJL Trafikförvaltningen STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 1(8) Trafikavdelningen SVAR PÅ REMISS Ärende Färdtjänst 2017-03-14 TN 2016-1602 Handläggare Sara Catoni 08-686 19 37 sara.catoni@sii.se K1 (Öppen) Remissvar;

Läs mer

Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen ambulanssjukvårdstjänst i Stockholms län

Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen ambulanssjukvårdstjänst i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-02-01 1 (8) HSN 2017-0194 Handläggare: Britt Stålhandske Hälso- och sjukvårdsnämnden 2018-02-20 Antagande av leverantörer - upphandling av vägburen

Läs mer

Gemensamt regelverk för färdtjänst i Skåne.

Gemensamt regelverk för färdtjänst i Skåne. Datum 2005-01-17 Beteckning Kenneth Gravin Tfn 046-71 99 45 Gemensamt regelverk för färdtjänst i Skåne. Inledning och syfte Skånetrafiken har ett samlat ansvar för handikappanpassning av den allmänna kollektivtrafiken.

Läs mer

Genomförandebeslut avseende lågfrekvent underhåll av X60, X60A och X60B pendeltågsfordon

Genomförandebeslut avseende lågfrekvent underhåll av X60, X60A och X60B pendeltågsfordon 1(5) Handläggare Sara Catoni 46 8 6861937 sara.catoni@sll.se Trafiknämnden 2016-04-19, punkt 12 Genomförandebeslut avseende lågfrekvent underhåll av X60, X60A och X60B pendeltågsfordon 2016-2020 Ärendebeskrivning

Läs mer