SOLNA STAD Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors BND 2015:35. inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i augusti 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOLNA STAD Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors BND 2015:35. inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i augusti 2016"

Transkript

1 SOLNA STAD Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors BND 2015:35 1 (10) Samrådsredogörelse Detaljplan för Fröet 1 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i augusti 2016 Innehåll 1. Bakgrund 2. Sammanfattning 3. Yttranden under samrådet - Remissinstanser - Sakägare enligt fastighetsförteckningen och boende 4. Samrådsmötet 5. Förändringar efter samrådet 1. Bakgrund Byggnadsnämnden beslutade den 14 oktober 2015, 121, att genomföra samråd av detaljplanförslaget. Detaljplanens syfte är att möjliggöra bostadsändamål samt skola utöver befintlig kontorsanvändning på fastigheten. Länsstyrelsen, kommunens förvaltningar, sakägare och andra berörda har beretts tillfälle att lämna synpunkter på förslaget. Handlingarna har visats på biblioteket i Solna Centrum och vid Solna forum i Solna stadshus under tiden 4 november 30 november Fastighetsägare, boende och andra intressenter inbjöds till ett samrådsmöte för att få information om förslaget och möjlighet att ställa frågor torsdagen den 19 november Sammanfattning Yttranden i korthet Länsstyrelsen anser att det inte framgår om man tagit i beaktande att tidigare verksamhet i byggnaden kan gett upphov till föroreningar inuti kontorsbyggnaden. Hyresgästföreningen förutsätter att bostäderna i Fröet 1 blir hyreslägenheter.

2 2 (10) Storstockholms brandförsvar (SSBF) förutsätter att exploatören säkerställer att brandpostsystemet i området är tillräckligt tätt. Pulsen fastighet oroar sig för att en ombyggnation till bostäder skulle medföra skador på den skyddsklassificerade byggnaden. Befintliga kontorslokaler bör bevaras, inte minst för att bidra till att möjliggöra för lokala och mindre företag att fortsätta bedriva sin verksamhet på platsen. Kommunen borde ta ett helhetsgrepp om området och se den samlade utvecklingspotentialen på platsen. Brf. Bergshamra gård samt närboende oroar sig för vad en öppning av Bergshamra Allé kommer innebära. Kontorsbyggnaden har ett betydande skönhetsvärde, balkonger och carports med tak skulle kunna påverka detta värde negativt. Miljö- och hälsoskyddsnämnden anser att planbeskrivningen och plankartan bör kompletteras med information om skydd av träd inom Kungliga nationalstadsparken. Dessutom anser miljö- och hälsoskyddsnämnden att planbeskrivningen ska kompletteras med information om buller- luftföroreningssituationen inom planområdet, redovisning av dagvattenrecipienten samt beskrivning av befintliga naturvärden på fastigheten. En bedömning av detaljplanens konsekvenser med avseende på dessa frågor bör redovisas. Förvaltningens kommentarer i korthet Det har efter samrådet genomförts en provtagning av damm, inomhusluft samt träoch betonggolv i befintlig byggnad. Trots att halterna som påträffats i dammet kan anses som relativt höga är totalmängden av lindan och metaller liten. Vid ombyggnation till bostäder kan det komma att krävas en sanering. Det är inte möjligt att i detaljplan reglera om tillkommande lägenheter ska vara hyres- eller bostadsrätter. Exploatören kommer att säkerställa att det är ett längsta avstånd på 75 meter från brandpost till uppställningsplats. Förvaltningen har gjort bedömningen att endast huvudbyggnadens exteriör behöver skyddas med planbestämmelser i detaljplan. Byggnaderna förses även med förbund mot rivning. Staden har genom den så kallade Bergshamrastrategin påbörjat ett arbete som innebär en helhetssyn på utvecklingen av Bergshamra. Att öppna upp Bergshamra allé innebär endast att den delen av allén som leder till fastigheten rustas upp, inte att den ska öppnas upp för trafik. Detaljplanen medger att balkonger får uppföras mot innergården, då åtgärden inte bedöms påtagligt påverka det kulturhistoriska värdet av byggnaden. Carportar skall anpassas till befintliga byggnaders kulturhistoriska värde med avseende på byggnadstekniska kvalitéer, materialval och kulör och bedöms ej påtagligt negativt påverka kulturvärdet på byggnaden. Detta säkras genom planbestämmelse.

3 3 (10) Plankartan har kompletterats med bestämmelse gällande skydd av träd inom Kungliga nationalstadsparken. Planområdet bedöms inte vara påverkat av några större buller- eller luftföroreningar med tanke på det långa avståndet till stora trafikleder. Planbeskrivningen har kompletterats med information gällande vattenkvalitén i recipienten. Under förutsättning att lämpliga materialval görs för tak och byggnadskonstruktioner för tillkommande carports/tilläggsbyggnad och anslutande grönytor bedöms dagvattnet inte som förorenat. Detaljplanen bedöms inte utgöra ett hinder för att nå uppsatta miljömål för recipienten Ulvsundasjön. 3. Yttranden under samrådet Remissinstanser Länsstyrelsen Under nu kända förhållanden, bedömer Länsstyrelsen att det inte finns skäl att anta att Länsstyrelsen kommer att pröva kommunens beslut och upphäva detaljplanen med stöd av de statliga ingripandegrunderna i 11 kap. 11 PBL. Detta under förutsättning att kommunen beaktar de synpunkter som Länsstyrelsen fört fram nedan. Markföroreningar I Länsstyrelsens databas över eventuellt förorenade områden finns det ett objekt registrerat på fastigheten Fröet 1 som ingår i aktuellt planområde. Den tidigare verksamheten finns väl beskriven i planhandlingarna och undersökningarna av marken redovisar inte heller några halter av bekämpningsmedel eller metaller som överstiger riktvärden. Det framgår däremot inte om man tagit i beaktande att verksamheten i byggnaden kan ha gett upphov till några föroreningar. Eftersom det både funnits labb och förvaringsrum där bekämpningsmedel kan hanterats och förvarats i byggnaderna bör det säkerställas att dessa är säkra för bostadsändamål. Om grönytorna i området ska användas på ett sådant sätt att barn och ungdomar riskerar att exponeras för de bekräftade föroreningarna i de ytliga marklagren anser Länsstyrelsen att föroreningssituationen bör utredas och avgränsas vidare. Förvaltningens kommentar: Det har genomförts en provtagning av damm, inomhusluft samt trä- och betonggolv i befintlig byggnad. I utförda analyser på trägolv och damm har lindan, DDT och dess nedbrytningsprodukter DDD och DDE påträffats i halter över rapporteringsgränsen. De riktvärden som använts för jämförelse av uppmätta halter gäller för miljö- och hälsorisker i jord, och baseras således bland annat på intag av jord. Överskridande av riktvärde behöver därför inte betyda att det föreligger en hälsorisk för människor som vistas i byggnaden. Vid ombyggnation till bostäder kommer de boende (vid ett normalt brukande) ha en mycket begränsad kontakt med dammet som finns mellan golvspringorna. Trots att halterna som påträffats i dammet kan anses som relativt höga är totalmängden av lindan och metaller liten Vid ombyggnation till bostäder kan det komma att krävas en sanering. En kompletterande markundersökning har genomförts, halterna av kvicksilver och bly kommer troligen ligga under eller i nivå med de platsspecifika riktvärdena.

4 4 (10) Förvaltningen gör bedömningen att fastigheten är lämplig för bostadsändamål. Norrenergi Har befintliga fjärrvärme- och fjärrkyleledningar inom och i anslutning till fastigheten Fröet 1 och förutsätter att de beaktas i detaljplanearbetet. Befintliga ledningar kan klara kommande expansion, exploatören kan med fördel vända sig till Norrenergis marknadsavdelning. Förvaltningens kommentar: Förvaltningen informerar exploatören att de kan vända sig till Norrenergis marknadsavdelning. Hyresgästföreningen Ser med tillfredsställelse att man förenar hänsyn till kulturhistoriska värden och tar hänsyn till de gigantiska behoven av bostäder i kommunen. Efter att i många år omdanat bostäder till kontor är det nu på tiden att man gör tvärtom i planeringen! Eftersom Solna har den minsta andelen hyreslägenheter i hela länet förutsätter vi att bostäderna i kv. Fröet 1 blir hyreslägenheter. Förvaltningens kommentar: Det är inte möjligt att i detaljplan reglera om tillkommande lägenheter ska vara hyres- eller bostadsrätter. Storstockholms brandförsvar (SSBF) Utifrån SSBF:s underlag ser det ut som att brandpostsystemet i området är tillräckligt, dock måste detta säkerställas. För ett konventionellt brandpostsystem rekommenderar SSBF ett avstånd om 75 meter från brandpost till uppställningsplats för räddningsfordon, dvs. 150 meter mellan två brandposter. Förvaltningens kommentar: Området bedöms kunna klara SSBF rekommendationer om ett längsta avstånd på 75 meter från brandpost till uppställningsplats. Exploatören säkerställer att så är fallet vid ombyggnad. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Miljöövervakningsenheten bedömer att omvandlingen från kontor till bostäder och skola på det sätt som föreslås i detaljplanen, inte påverkar Kungliga nationalstadsparken värden, samt att läget för bostäder och skola är relativt bra från hälsosynpunkt. Nämnden anser att: Planbeskrivningen ska kompletteras med information om gällande detaljplan för skydd av träd inom Kungliga nationalstadsparken, samt om de generella skyddsbestämmelserna för Kungliga nationalstadsparkens och bedömning av planens konsekvenser med avseende på Kungliga nationalstadsparkens värden. Det ska övervägas att föra in skyddsbestämmelser för träd i den nya detaljplanen. Planbeskrivningen ska kompletteras med information om bullerluftföroreningssituationen inom planområdet, dagvattenrecipienten samt befintliga naturvärden på fastigheten och bedömningar av detaljplanens konsekvenser med avseende på dessa frågor.

5 5 (10) Förvaltningens kommentar: Plankartan har kompletterats med information och bestämmelser gällande skydd av träd inom Kungliga nationalstadsparken. Planområdet bedöms inte vara påverkat av några större buller- eller luftföroreningar med tanke på det långa avståndet till större trafikleder. Planbeskrivningen har kompletterats med information gällande vattenkvalitén. Under förutsättning att lämpliga materialval görs för tak och byggnadskonstruktioner för tillkommande carports/tilläggsbyggnad och anslutande grönytor bedöms dagvattnet inte som förorenat. Detaljplanen bedöms inte utgöra ett hinder för att nå uppsatta miljömål för recipienten Ulvsundasjön. Remissinstanser som inte har någon erinran mot planen Trafikförvaltningen Trafikverket Försvarsmakten TDC Skanova Solna vatten Vattenfall Sakägare Pulsen fastighet Ställer sig tveksamt till föreliggande förslag till ny detaljplan och motsätter sig det i föreliggande skede. Pulsen Fastigheter förbehåller sig dock rätten att senare under planförfarandet ta slutlig ställning till huruvida man anser det projekt som planförslaget omfattar är acceptabelt. Omständigheter Pulsen Fastigheter är sedan 2000 lagfaren ägare till den till planområdet närbelägna grannfastigheten Växten 1, belägen i Bergshamra i Solna kommun. På fastigheten är en större byggnad från 1920-talet belägen, i vilken bedrivs en väl etablerad kontorsverksamhet samt viss konferens- och lagerhållning. Byggnaden i sig är skyddsklassificerad, och det aktuella området har karaktäristisk natur/omgivningar och omfattas av skyddsreglering av olika slag. Det aktuella planområdet är likaså beläget i Bergshamra vid Brunnsvikens norra del, och omfattar endast fastigheten Fröet 1, med äldre bevarandevärda byggnader, även dessa karaktäristiska för området. Fröet 1 ägs av Brunnsviken Fröet 1 Fastighets AB. Så som framgår av planhandlingarna har fastigheten ett uttalat kulturhistoriskt värde och gränsar också till det så kallade Tivoliområdet, med kulturhistoriskt mycket betydelsefull miljö. Fastigheten ingår i Kungliga Nationalstadsparken och har ålagts särskilt skyddsvärde i för området gällande planer. Detaljplanens syfte så som det framgår i planhandlingarna är att möjliggöra bostadsändamål samt skola. Då det utöver befintliga kontorsetableringar redan i dagsläget bedrivs skola och finns bostäder inredda på fastigheten är detaljplanens faktiska funktion dels att i efterhand tillåta den faktiska situationen, dels också möjliggöra ombyggnation till fler bostäder. Det får anses oklart utifrån vad som anges i planhandlingarna om vad som faktiskt planera göras framöver; om befintlig verksamhet ska bevaras eller om den kommer ändras. Det anges dock på annat ställe

6 6 (10) i underlaget för planförslaget att fastighetsägaren utreder möjligheten att bygga om befintliga kontorslokaler i huvudbyggnaden till fler bostäder. Det kan självklart anföras vara angeläget och prioriterat med fler bostäder. Det får dock anses vara tveksamt av flera skäl om ett sådant projekt är lämpligt på den aktuella platsen. Fler bostäder innebär ökad trafik och rörelse i området. Området i sig är som anfört lugnt, naturnära och skyddsklassificerat. Området lämpar sig i dagsläget väl för rekreation och friluftsliv, medan ombyggnation för fler bostäder skulle medföra att platsen får en mer privatiserad karaktär vilket riskerar att avhålla allmänheten från området. En ombyggnation till bostäder skulle självklart och av förklarliga skäl innebära risk för ingripande åtgärder och eventuell omvandling/förvanskning av den skyddsklassificerade byggnaden, vilket skulle vara olyckligt. Av den antikvariska utredningen framgår att den inte omfattar byggnaden interiört, vilket den borde ha gjort om planförslaget syftar till att möjliggöra ombyggnation av befintlig byggnad till bostäder. Detta är en brist i planhandlingarna. De aktuella byggnaderna och fastigheten i sig bör bevaras i nuvarande skick och utförande. Förändringar såväl exteriört som interiört och avseende användningen, ändrar inte bara byggnadens karaktär i sig, utan även omgivningarna och områdets karaktär. Av den antikvariska förundersökningen liksom av den miljötekniska undersökningen, vilka ingår i planunderlaget, framgår att såväl byggnader som omgivande naturmiljö är känsliga och skyddsvärda. Det har också genom den miljötekniska undersökningen uppmärksammats och påtalats förekomst av viss förorening i marken. Även om risken har bedömts vara mindre, så får framhållas det tveksamma i att välja att bygga fler bostäder på en sådan plats. Särskilt med tanke på områdets karaktär av barnfamiljsboende. Det ifrågasätts om inte frågan om markföroreningar bör utredas närmare och även åtgärdas före det att eventuella nya bostäder inrättas på fastigheten. Det får framhållas att befintliga kontorslokaler bör bevaras, inte minst för att bidra till att möjliggöra för lokala och mindre företag att fortsätta bedriva sin verksamhet på platsen. Det föreliggande detaljplaneförslaget avser en så kallad frimärksplan som omfattar endast en fastighet. Det ifrågasätts det lämpliga i att förnya området genom ett så splittrat förhållningssätt, med fokus på endast en fastighet i taget. Det får anföras att kommunen istället borde ta ett helhetsgrepp om området och se på den samlade utvecklingspotentialen på platsen. På så sätt tordes även de starka skyddsvärden som finns på platsen tillgodoses på ett bättre sätt. En annan helhetssyn skulle möjliggöra erforderlig uppfräschning av området, inkluderande även andra fastigheter så som exempelvis den närliggande fastigheten Växten 1, tillhörande Pulsen Fastighet. För det fall att det aktuella planförslaget genomförs och de gamla byggnaderna på fastigheten Fröet 1 byggs om till moderna bostadslägenheter, med de förändringar interiört som exteriört och av området karaktär i sig som detta innebär, torde detta

7 7 (10) dock i sig innebära förbättrade förutsättningar för de kompletterande åtgärder till befintlig byggnad som Pulsen Fastighet önskar genomför på sin fastighet Växten 1. Man avser inkomma med förnyad ansökan om lov för omarbetad flygeltillbyggnad samt avvaktar för närvarande kommunens förnyade handläggning och ställningstagande till lovsökt parkering, efter återförvisning från Länsstyrelsen. Pulsen Fastighet förbehåller sig rätten att ta slutlig ställning till huruvida man accepterar den förändring av området som det aktuella detaljplaneförslaget innebär till dess man fått närmare klarhet om hur området kommer att utvecklas generellt. Som företag verkande på platsen är man självklart mer välvilligt inställd till förändringar i omgivningarna om även den egna fastigheten tillåts utvecklas och tas om hand på önskvärt och erforderligt sätt. Pulsen Fastighet ser den planerade utvecklingen på Fröet 1 som ett tecken på, och incitament för, att även lovsökta åtgärder på fastigheten Växten 1 bör tillåtas, i enlighet med det förändrade hållningssättet i området. Förvaltningens kommentar: I dagsläget bedrivs inte skolverksamhet på fastigheten. Konstskolan som har bedrivit verksamhet där flyttade i slutet på sommaren Fastighetsägarens avsikt är i nuläget att i första hand inreda bostäder även i huvudbyggnaden. Om byggnaden skulle omvandlas till bostäder bedöms inte trafiken längs med Pipers väg påverkas i någon större omfattning. De kontor som finns på fastigheten genererar motsvarande trafikmängd. Gräsmattorna bedöms idag ha en tydlig privat karaktär en ombyggnad till bostäder bör inte inskränka närboendes möjlighet till rekreation. Den antikvariska utredningen tar upp interiöra delar, förvaltningen har gjort bedömningen att endast fastighetens exteriör behöver skyddas med planbestämmelser i detaljplanen. Markundersökningen visar att det finns föroreningar i marken, men att dessa är av sådan låg grad att någon åtgärd ej anses nödvändig. Staden har genom den så kallade Bergshamrastrategin påbörjat ett arbete som innebär en helhetssyn på utvecklingen av Bergshamra. Den aktuella detaljplanen bedöms inte påverka detta arbete. Brf. Bergshamra gård På samrådsmötet som hölls den 19 november framkom att de nya husägarna släppt tanken på skola och endast vill bygga om till bostäder samt att de vill bevara och skydda exteriören på byggnaderna och det kulturhistoriska värdet på området. De nya ägarna planerar ett antal carports plus handikapp-platser, alla med tak, liksom sophus. De har också planer på att bygga balkonger på den sida av kontorsbyggnaden som vetter mot den stora gräsmattan och bostadsrättsföreningen. De vill dessutom öppna upp Bergshamra Allé fram mot entrén till kontorsbyggnaden. Styrelsen för brf. Bergshamra gård har följande synpunkter på förslaget till detaljplan och det som därutöver framkom vid mötet.

8 8 (10) 1. Styrelsen har inget att invända mot att kontorsbyggnaden byggs om till bostäder. 2. Skulle Bergshamra Allé öppnas mot kontorsbyggnaden är det dock väsentligt att den på intet sätt kan utnyttjas som genomfartsväg till Pipers väg eller som genväg förbi den hårt trafikerade Bergshamraleden. Genomfartstrafik skulle förstöra miljö- och kulturhistoriska värden i nationalstadsparken för alla som vistas där, inklusive de omkringboende och de som flyttar in i det ombyggda konstorhuset. 3. Kontorsbyggnaden har nu ett betydande skönhetsvärde. Balkonger mot den stora gräsmattan skulle minska detta värde, eftersom balkonger inte passa in i byggnadens klassicistiska stil. Samtliga av byggnadens fasader är väl synliga, inte bara dess framsida. 4. Tjugo till trettio carports med tak för de boendes bilar skulle också vara störande ut skönhetssynpunkt. Förvaltningens kommentar: Att öppna upp Bergshamra allé innebär endast att den delen av allén som leder till fastigheten rustas upp, inte att den öppnas upp för biltrafik. Detaljplanen medger att balkonger endast får uppföras mot innergården. Åtgärden bedöms inte av byggnadsantikvarien påtagligt påverka det kulturhistoriska värdet av byggnaden. Balkonger ges en utformning som anpassas till 20-tals arkitekturen. Förvaltningen bedömer det olämpligt att huvudfasaden i fonden på Bergshamra allé förses med balkonger. Carportar skall anpassas till befintliga byggnaders kulturhistoriska värde med avseende på byggnadstekniska kvalitéer, materialval och kulör och bedöms ej påtagligt negativt påverka kulturvärdet på byggnaden. Mängden carports som får uppföras begränsas också med en planbestämmelse. Anita Nordmark 1. Har inget att invända mot att kontorsbyggnaden byggs om till bostäder. 2. Skulle Bergshamra allé öppnas mot kontorsbyggnaden är det dock väsentligt att den på intet sätt kan utnyttjas som genomfartsväg till Pipers väg eller som genväg förbi den hårt trafikerade Bergshamraleden. Genomfartstrafik skulle förstöra miljö- och kulturhistoriska värden i nationalstadsparken för alla som vistas där, inklusive de omkringboende och de som flyttar in i det ombyggda konstorhuset. 3. Kontorsbyggnaden har nu ett betydande skönhetsvärde. Balkonger mot den stora gräsmattan skulle minska detta värde, eftersom balkonger inte passa in i byggnadens klassicistiska stil. Samtliga av byggnadens fasader är väl synliga, inte bara dess framsida. 4. Tjugo till trettio carports med tak för de boendes bilar skulle också vara störande ut skönhetssynpunkt. Förvaltningens kommentar: Se svar till Brf. Bergshamra gård Niclas och Frida Kanslätt 1. Förändring från kontor till bostad, inga invändningar utan försiktigt positiv. 2. Starka invändningar gentemot att öppna Bergshamra allé för trafik fram till PV 165. Ställer oss kraftigt emot och ifrågasätter detta förslag.

9 9 (10) Jag förstår ej nyttan och vad detta skulle medföra för mervärde. Att binda ihop Pipers väg och Bergshamra allé skulle kunna nyttjas som genomfart/förbifart vid köer på Bergshamraleden vilket skulle medföra mycket ökad trafik. Om vägarna skulle hållas åtskilda förstår jag ej nyttan med att kunna köra in via Bergshamra allé. Inga tidsbesparingar eller speciellt kortare väg skulle finnas. Vägen nyttjas idag som cykelförbifart av både stora och små, hur skall detta lösas med ökad trafik. För barn kan idag gångvägarna inom bostadsområdet nyttjas fram till Pipers vägs ände för att undvika trafik och fara för barn till dagis m.m. som barn från boende på Pipers väg, Bergshamra allé och Carl Malmstens väg rör sig till och från hem/dagis/vänner. Lekpark, som jag förstått planerar (har planerat) Solna kommun en lekpark att då öppna upp för biltrafik precis bredvid är fullständigt ologiskt. Närområdet nyttjas även vintertid som pulkabacke/fritidsområde där barn i massvis samlas för att leka och vara ute i naturen. Att öppna för biltrafik precis här skulle hämma hela området och göra naturen/fritidsområden mer otillgängliga genom att barn och vuxna skulle behöva korsa en bilväg. (För att förstå omfattningen skulle jag rekommendera åtminstone en beslutsfattare att besöka området när första snön lagt sig för att förstå vidden) Avgränsa boende mot naturområdena, tyvärr skulle öppnandet likt nämnt ovan försvåra för båda dagisverksamheterna att ta sig till grönområdena som ligger söder om Bergshamra allé. Detta kombinerat med att det redan finns en befintlig väg som fungerar alldeles utmärkt för övriga boende på Pipers väg samt kontorspersonal gör att jag inte ens kan förstå ett enda skäl till varför det ens är i åtanke. Det skulle medföra konsekvenser för hela södra Bergshamra som absolut går emot detaljplanen för Bergshamras framtid. 3. Carports och balkonger skulle medföra och påverka skillnader i det vackra och arkitektoniska intrycket väsentligt, vilket jag skulle tycka vore extremt tråkigt. Om man tar hänsyn till arkitekturen både gällande balkonger (mot Bergshamra gårds brf.) och carports så skulle det vara bättre. Förvaltningens kommentar: Se svar till Brf. Bergshamra gård 4. Samrådsmötet Samrådsmöte hölls den 19 november 2015 i huvudbyggnaden, Pipers väg165. På mötet kom ett 20-tal personer. Synpunkter som huvudsakligen framfördes vid mötet var oron över utformningen av tillkommande carports i övrigt var synpunkterna mestadels positiva. 5. Förändringar efter samrådet En kompletterande provtagning av byggnadsmaterial inuti kontorsbyggnaden har tagits fram. Planbeskrivningen har kompletterats gällande vattenkvalitet, föroreningar inom byggnaden samt skydd av träd inom nationalstadsparken.

10 10 (10) Efter inkomna synpunkter under samrådet och reviderade utredningar har plankartan reviderats enligt följande: Utformningsbestämmelse gällande utformning och placering av balkonger. Bestämmelse gällande skydd av träd inom nationalstadsparken Ann-Christine Källeskog Plan- och byggchef Jonas Ellenfors Planarkitekt

SOLNA STAD Standard förfarande 1 (7) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors BND 2015:35

SOLNA STAD Standard förfarande 1 (7) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors BND 2015:35 SOLNA STAD Standard förfarande 1 (7) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2016-08-30 BND 2015:35 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Fröet 1 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan

Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan Sida 1 av 6 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer B/2011:446 Detaljplan för BOSTÄDER VID ULVÅSVÄGEN, MELLBY 2:165 GRANSKNINGSUTLÅTANDE - detaljplan SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Detaljplanesamråd har genomförts enligt

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Samrådsredogörelse för

Samrådsredogörelse för 2017-10-17 2015/00554 Samrådsredogörelse för Detaljplaneändring för stadsplan för område vid Tingsholm. Berörd fastighet. Adjunkten 7 i Ulricehamn, Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum Dnr SHB19/37 2019-05-06 Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2015-02-13 SBN2014/0691 Detaljplan för del av Vänersvik 1:1, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i november 2014 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Älvdalens kommun Dalarnas län. Upprättat i juni SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING 1(5) Detaljplan Idre 11:3 Älvdalens kommun Dalarnas län Upprättat i juni 2011. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur utställningen bedrivits Inkomna yttranden Detaljplanen har varit på samråd i form

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

inom stadsdelen Solna strand, upprättad i februari 2014

inom stadsdelen Solna strand, upprättad i februari 2014 SOLNA STAD Stadsbyggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2014-01-17 2010:911 1 (8) Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Stenhöga inom stadsdelen Solna strand, upprättad i februari 2014 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Utlåtande efter granskning Detaljplan för kv Motorn

Utlåtande efter granskning Detaljplan för kv Motorn 1 (5) SOLNA STAD Miljö- och byggnadsförvaltningen 2017-10-31 BND/2015:451 Utlåtande efter granskning Detaljplan för kv Motorn Inom stadsdelen Råsunda, upprättad oktober 2017 Innehåll 1. Bakgrund 2. Yttranden

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län

GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 & 3 i Tyresö kommun, Stockholms län Samhällsbyggnadsförvaltningen September 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0287 GRANSKNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för fastigheten Kumla 3:242 & 3:245, Malmstigen 1 &

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN Detaljplan för Skene 5:12 m fl, Skene station SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING Diarienummer PBN 2016-11 214 Detaljplan för RYDAL 7:2, RYDALS BIL Rydal, Marks kommun, Västra Götalands län. Upprättad 2017-11-24 Planarkitekt, Hani Alsayah 1 (5) Tidigare avstämningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Spiran 2 2018-10-11 Centrum Motala kommun Förslag till GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr 17-SB0029 SAMRÅD Ett förslag till detaljplan har tagits fram för del av fastigheten Spiran2. Syftet

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft P15/1 Jonas Ellenfors SBN 2014:135

SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft P15/1 Jonas Ellenfors SBN 2014:135 SOLNA STAD Enkelt förfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft 2015-01-14 P15/1 Jonas Ellenfors 2014-11-26 SBN 2014:135 Planbeskrivning Detaljplan för kv Falkeneraren inom stadsdelen Hagastaden,

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Inre Sållaren Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för Inre Sållaren upprättas med enkelt planförfarande, vilket innebär att planen kommer att

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Planenheten Dnr ONS 1/ PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Miljö & Stadsbyggnad Dnr ONS 1/2002 214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Sicklaön 151:4 och en del av Sicklaön 40:14 (Värmdövägen 199), Nacka kommun Enkelt planförfarande. Upprättad på

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 4:61 m.fl, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att säkerställa befintliga användningsområden och möjliggöra ett samlat industri/verksamhetsområde

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter:

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling 2014-05-05. Kvarstående synpunkter: 1 Antagandehandling 2014-05-05 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pingstliljan 16 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2014-03-26

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden beslöt den 19 april 2017 att en detaljplan skulle upprättas och att samråd skall ske med berörda.

Samhällsbyggnadsnämnden beslöt den 19 april 2017 att en detaljplan skulle upprättas och att samråd skall ske med berörda. SBN 2017/195 UTLÅTANDE Detaljplan för Vevstaken 2 Kumla, Kumla kommun, Örebro län Planens syfte och huvuddrag Detaljplanens syfte är att möjliggöra för fastighetsägaren Schur Pack Sweden AB att bygga ut

Läs mer

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande Dnr 2011.0028.214 Samrådsredogörelse 2011-05-18 1 (5) Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER NORR OM NORRKÖPINGSVÄGEN (RIKSVÄG 51) Hårstorp 1:1 m.fl Finspångs kommun, Östergötlands län Normalt planförfarande

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande

Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner för delar av kvarteret Göta Kanal inom stadsdelen Nordstaden i Göteborg, enkelt planförfarande Samrådsutlåtande Datum: 2012-06-20 Diarienummer: 0466/10 (FIIa 5181) Sirpa Ruuskanen Johansson Telefon: 031-368 17 87 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av EII 3596 och EII 2426, stadsplaner

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antaget förslag Dnr 2005.248.214 PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Detaljplan för Del av Örnen 7 i Klippans kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun

Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun Samrådsredogörelse Detaljplan för Bärstad- Smörsoppsvägen, Hammarö kommun 2018-09-28 Dnr 2017/317 1 Inledning Kommunledningskontoret fick 2018-02-12 av kommunstyrelsens arbetsutskott i uppdrag att ta fram

Läs mer

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön

Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön DETALJPLAN FÖR Eknö 1:501, fritidshus på Trovill, Sandön VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Antagandehandling PBL (2010:900) Datum: 2017-04-12 Ansvarig handläggare: Sten Hammar Samhällsbyggnadsavdelningen

Läs mer

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Datum Dnr. 1(4) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-11-25, 288, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås

Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-09-12 Dnr PL/2016:70 (189086) Detaljplan för verksamheter inom Frillesås-Rya 1:254 i Frillesås Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2017-02-09 70

Läs mer

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun

Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun Detaljplan för Pantbanken 2,3 och 4 Utökad handel, bostäder och kontor Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 303/2015 Dnr ByggR: P 2015-07 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Plansamråd Detaljplanen har varit utsänd för samråd under

Läs mer

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras.

Inkomna yttranden Under samrådet inkom tre skriftliga yttranden. Yttranden redovisas sammanfattade eller i sin helhet och kommenteras. 2013-10-03 DETALJPLAN FÖR KORPILOMBOLO 8:22, Samrådsredogörelse Hur samrådet har bedrivits Förslag till detaljplan har varit på samråd 2013-09-11 t.o.m. 2013-10-03. Detaljplaneförslaget handläggs med normalt

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

KVARTERET ÅKERMANNEN

KVARTERET ÅKERMANNEN DETALJPLAN FÖR KVARTERET ÅKERMANNEN I VADSTENA KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsstid 7 juli 17 augusti 2016 Granskningsutlåtande 2016-10-27 Pob 2016-47 Projektnr 9320 INNEHÅLL Kvarteret Åkermannen...

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län SBN 2013.0111 Detaljplan för Rosendalskorsningen - Bofors 1:25 m fl, Karlskoga Karlskoga kommun Örebro län Upprättad 2014-06-10 av Samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga Normalt planförfarande, enligt

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-03-24 Hur samrådet har bedrivits Samråd med normalt planförfarande enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen har

Läs mer

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun

Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Kopparslagaren i Sävsjö Sävsjö kommun GRANSKNINGSHANDLING Handlingar Planhandlingarna består av: plankarta med planbestämmelser (separat karta) denna planbeskrivning

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet

UTLÅTANDE Efter granskningsskedet Detaljplan för Nolgård 1:334, 1:335, 1:336 Hammarö kommun Värmlands län UTLÅTANDE Efter granskningsskedet PLANENS SYFTE Syftet av planändringen är att fastigheten Nolgård 1:334 blir mark för handel, småindustri

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan.

Höjden 32. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2015:162. Detaljplan. 2016-11-28 Dnr MSN/2015:162 Detaljplan Höjden 32 stadsdelen Hersby Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter s. 3 5. Sammanfattande

Läs mer

PM Översiktlig miljöteknisk utredning, förorenat område - Översiktlig beskrivning och bedömning av föroreningssituation

PM Översiktlig miljöteknisk utredning, förorenat område - Översiktlig beskrivning och bedömning av föroreningssituation PM Översiktlig miljöteknisk utredning, förorenat område - Översiktlig beskrivning och bedömning av föroreningssituation Uppdrag: Översiktlig miljöteknisk utredning för detaljplan för kvarteret Alen, fastighet

Läs mer

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län

Hajom 5:2, Hajomskolan SAMRÅDSREDOGÖRELSE. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer PBN Detaljplan för. Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer PBN 2014-21 214 Detaljplan för Hajom 5:2, Hajomskolan Hajom, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad datum 2016-08-03 Planarkitekt, Anna Häggson Bygg och miljökontoret, Marks kommun INNEHÅLL

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Utökning av kv. Munin

Utökning av kv. Munin Dnr: 2010-1336 Detaljplan för Utökning av kv. Munin Sankt Anne Äng 1:1, Marieberg 1:1 Skara tätort, Skara kommun, Västra Götalands län Granskningsutlåtande SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA KOMMUN SKARA

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

del av Dunshult 1:1, 1:5

del av Dunshult 1:1, 1:5 Detaljplan för del av Dunshult 1:1, 1:5 Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2013-04-05 Planenheten Antagen av byggnadsnämnden 2013-04-18 Laga kraft 2013-05-13 UTLÅTANDE

Läs mer

Granskningsutlåtande för

Granskningsutlåtande för 2019-02-14 2016/558 Granskningsutlåtande för del av Stockrosen 1 m.fl. i Ulricehamn Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Miljö och samhällsbyggnad TELEFON 0321-59 50 00 E-POST miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Läs mer