Vanliga frågor och svar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vanliga frågor och svar"

Transkript

1 Vanliga frågor och svar Innehåll Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp... 2 Frågor beträffande blankett M - Maskinhall... 6

2 Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp Vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få så rättvisande taxeringsvärden som möjligt. Om du som fastighetsägare inte skickar in blanketten, eller om blanketten skickas in tom, kommer du att få en påminnelseblankett. Vad ska blanketten användas till? De uppgifter som lämnas på blanketten kommer att användas i förberedelsearbetet inför den förenklade fastighetstaxeringen av lantbruk år 2020 för att kunna fastställa korrekta värdenivåer. Uppgifterna kommer inte att föras över till Skatteverkets fastighetstaxeringsregister. När ska jag lämna in blanketten? När är senaste inlämningsdag? Senaste inlämningsdag är förifyllt uppe till vänster på blankettens första sida. Kan jag få uppskov? Om du inte har möjlighet att skicka in blanketten i tid meddela detta till Lantmäteriet. E-post: lantbruk@lm.se Tel: (måndag-onsdag samt fredag kl 9-12, torsdag kl 13-16) Varför har jag fått två blanketter? Om du har fått blanketten vid två olika tillfällen kan det bero på att du inte har skickat in den första blanketten, skickat in den för sent eller skickat in den utan uppgifter och därför fått en påminnelse. Den senaste utskickade blanketten är då markerad med texten PÅMINNELSE. Varför fick jag som delägare inte någon blankett? Om en fastighet har flera delägare har vi valt att skicka blanketten till en av delägarna. Det kan vara den som i registret står först av ägarna.

3 Jag äger den minsta andelen i fastigheten och har inget ansvar för verksamheten. Varför är det jag som får blanketten och inte de andra delägarna? Om en fastighet har flera delägare har vi valt att skicka blanketten till en av delägarna. Det kan vara den som i registret står först av ägarna. Om du inte själv kan svara på uppgifterna, be den av delägarna som bäst kan besvara blanketten att göra det. Byggnaden/-erna på fastigheten ska rivas/renoveras. Hur ska jag fylla i blanketten? Tala om det under "Lämna övriga uppgifter", skicka sedan in blanketten. Kan jag göra ändringar/kompletteringar trots att jag redan har skickat in blanketten? Kontakta Lantmäteriet via telefon eller e-post med de uppgifter som blanketten ska ändras/kompletteras med. Vi kan även bistå med att skicka en ny blankett. E-post: lantbruk@lm.se Tel: (måndag-onsdag samt fredag kl. 9-12, torsdag kl ) Jag har nyligen lämnat samma uppgifter i något annat sammanhang. Fastigheten har inte förändrats sedan dess. Är jag tvungen att fylla i blanketten? Ja, du är tvungen att lämna uppgifterna på nytt. Vi saknar bl.a. uppgifter om virkesförråd och vi vill även att ni kontrollerar övriga förifyllda uppgifter. Observera att detta inte är en deklarationsblankett. Uppgifterna som lämnas på blanketten används endast i förberedelsearbetet och överförs inte till Skatteverkets Fastighetstaxeringsregister. Skatteverket kommer sedan inför den förenklade fastighetstaxeringen av lantbruk 2020 skicka ut en fastighetsdeklaration hösten 2019 där uppgifter inför själva taxeringen ska lämnas. Jag känner inte igen den förifyllda fastighetsbeteckningen? Köpet kan bestå av flera fastigheter, dock syns bara en fastighetsbeteckning på blanketten. Vad ska jag fylla i på blanketten? 1. Börja med att kontrollera förifyllda uppgifter. Rätta om någon av de förifyllda uppgifterna är felaktiga eller om något saknas. 2. Svara på Ja- och Nej-frågorna (kryssfrågorna). 3. Ange virkesförrådet om det finns en skogsareal. 4. Fördela ut det totala virkesförrådet på barrskog och lövskog om skogsarealen är 30 ha eller mer. 5. Skriv under blanketten med namn, telefon och eventuell e-postadress.

4 Vad ska uppgifterna på blanketten användas till? De uppgifter som lämnas kommer att användas i förberedelsearbetet inför den förtida fastighetstaxeringen av lantbruk år 2020 för att kunna fastställa korrekta värdenivåer. Behöver jag fylla i blanketten om fastigheten är såld och jag inte länge är ägare? Ja, om fastigheten är såld nyligen och du har uppgifter om virkesförrådets storlek vid försäljningen (gäller endast lantbruksfastigheter med produktiv skogsmark). Har du inte tillgång till uppgifter om virkesförrådet, ange detta på blanketten under Lämna övriga uppgifter. Ange även att fastigheten är såld, vilket datum, skriv under och skicka in blanketten. Varför stämmer inte uppgifterna på blanketten? Förifyllda uppgifter kan ha blivit inaktuella genom förändringar som inte har slagit igenom i Fastighetstaxeringsregistret från vilket uppgifterna hämtas. Om de förifyllda uppgifterna inte stämmer med förhållandena som gällde vid köpetidpunkten är det viktigt att du som fastighetsägare rättar felaktiga uppgifter. Om köpesumma och köpedatum inte stämmer tyder det på att det nyligen har skett ytterligare ett ägarbyte och att de förifyllda uppgifterna avser ett tidigare köp. Ange de korrekta uppgifterna under "Lämna övriga uppgifter" och skicka sedan in blanketten. Uppgifterna hämtas från inskrivningsregistret och motsvarar de uppgifter som står i köpebrevet. Jag saknar uppgifter om hur det totala virkesförrådet är fördelat på barr- och lövskog. Hur ska jag fylla i blanketten? För de lantbruksfastigheter som har en skogsmarksareal som understiger 30 ha behöver inte virkesförrådet anges uppdelat på barr och löv. Ange däremot det totala virkesförrådet. Om lantbruksfastigheten har en skogsmarksareal som överstiger 30 ha, gör en bedömning av virkesförrådets storlek för barr respektive lövskog. Ange det totala virkesförrådet och tala om svårigheten att dela upp virkesförrådet på barr och löv under "Lämna övriga uppgifter". Huset är byggt t.ex Varför står det på blanketten att nybyggnadsåret är 1929? Om det inte finns exakta uppgifter om nybyggnadsåret i fastighetstaxeringsregistret och byggnaden är uppförd 1929 eller tidigare anges 1929 som nybyggnadsår. Det förifyllda värdeåret hämtas från fastighetstaxeringsregistret och ska spegla fastighetens ålder med avseende på eventuella omfattande om- och tillbyggnader eller renoveringar som har skett på fastigheten senare än nybyggnadsåret men före år Har inga sådana förändringar skett för fastigheten är normalt värdeår lika som nybyggnadsår. Om nybyggnadsår är 0 så saknas uppgift om detta i Fastighetstaxeringsregistret.

5 Vad menas med större om- eller tillbyggnad? Har det skett en om- eller tillbyggnad av småhus/ekonomibyggnad som kan ha påverkat värdet för fastigheten ska det beskrivas under Lämna övriga uppgifter. Ange vad om- eller tillbyggnaden omfattar och när den avslutades (år och månad). Ange också alla kostnader det har medfört.

6 Frågor beträffande blankett M - Maskinhall Vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få så rättvisande taxeringsvärden som möjligt. När ska jag lämna in blanketten? När är senaste inlämningsdag? Senaste inlämningsdag är förifylld uppe till vänster på blankettens första sida. Kan jag få uppskov? Om du inte har möjlighet att skicka in blanketten i tid meddela detta till Lantmäteriet. E-post: lantbruk@lm.se Tel: (måndag-onsdag samt fredag kl. 9-12, torsdag kl ) Varför fick inte jag som delägare någon blankett? Om en fastighet har flera delägare har vi valt att skicka blanketten till en av delägarna. Det kan vara den som i registret står först av ägarna. Jag äger den minsta andelen i fastigheten och har inget ansvar för verksamheten. Varför är det jag som får blankett men inte de andra delägarna? Om en fastighet har flera delägare har vi valt att skicka blanketten till en av delägarna, det kan vara den som i registret står först av ägarna. Om du inte själv kan svara på uppgifterna, be den av delägarna som bäst kan besvara blanketten att göra det. Vad är en maskinhall? En maskinhall tillhör ekonomibyggnadskategori 32 - maskinhall, gårdsverkstad eller liknande med värdeår 1980 eller senare. Jag har ingen maskinhall, varför har jag fått en blankett? Blanketten har skickats ut till vissa ägare av lantbruksfastigheter där maskinhall kan ingå. Uppgifterna är hämtade från den senaste fastighetstaxeringen. Finns det ingen maskinhall på fastigheten så kryssa för svarsalternativ Nej på frågan Finns maskinhall på fastigheten?, underteckna och skicka in blanketten.

7 Maskinhallen ska rivas/renoveras. Hur ska jag fylla i blanketten? Tala om det under "Lämna övriga uppgifter", skicka sedan in blanketten. Vad ska jag fylla i på blanketten? 1. Börja med att kontrollera förifyllda uppgifter. Rätta om någon av de förifyllda uppgifterna är felaktiga eller om något saknas. 2. Besvara frågorna genom att sätta kryss för det alternativ som stämmer bäst för dig. 3. Ange om möjligt uppskattad nybyggnadskostnad. 4. Skriv under blanketten med namn, telefon och eventuell e-postadress. Är du tveksam angående någon av frågorna, lämna en förklaring under Lämna övriga uppgifter. Kan jag göra ändringar/kompletteringar trots att jag redan har skickat in blanketten? Kontakta Lantmäteriet via telefon eller e-post med de uppgifter som blanketten ska ändras/kompletteras med. Vi kan även bistå med att skicka en ny blankett. E-post: lantbruk@lm.se Tel: (måndag-onsdag samt fredag kl. 9-12, torsdag kl ) Vilka kostnader ska räknas med i nybyggnadskostnader? Exempel på nybyggnadskostnader är byggnadsmaterial, hantverkskostnader och värdet av eget arbete. Har en väsentlig del av arbetet utförts själv, ange omfattningen under Lämna övriga uppgifter. Däremot ska inte kostnader för bygglov, markundersökning, försäkringar, tomtinköp och kostnad för iordningställande av mark tas med. Ingår några av dessa kostnader, beskriv omfattningen under Lämna övriga uppgifter. Jag kan inte ange en uppskattad nybyggnadskostnad för maskinhallen, vad ska jag fylla i? Lämna rutan för nybyggnadskostnad tom, men fyll i övriga kryssfrågor. Vad ska uppgifterna användas till? Detta är en uppgiftsinsamling. De insamlade uppgifterna kommer att användas i förberedelsearbetet inför den förenklade fastighetstaxeringen av lantbruksfastigheter år 2020 som hjälp för att utveckla en värderingsmodell för ekonomibyggnadskategorin maskinhall. Uppgifterna överförs inte till Skatteverkets fastighetstaxeringsregister.

8 Jag har två maskinhallar, hur fyller jag i blanketten? Fyll i en blankett per maskinhall. En extra blankett kan skrivas ut via Lantmäteriets hemsida ( eller erhållas genom kontakt med Lantmäteriet per telefon eller e-post. Kom ihåg att fylla i fastighetsbeteckning även på den utskrivna blanketten.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR 2017-05-09 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR Frågor beträffande blankett Hb Vad händer om jag inte skickar in blanketten? Fastighetsägare är enligt lag skyldiga att lämna de berörda uppgifterna. Syftet är att få

Läs mer

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar Vanliga frågor och svar Innehåll Frågor beträffande blankett Frgl - Fastighetsregleringar... 2 Frågor beträffande blankett L - Lagfarna lantbruksköp... 5 Frågor beträffande blankett R - Ridhus bestånd...

Läs mer

* Skatteverket UPPGIFTSINSAMLING. Fyll gärna i blanketten på Lantmäteriets hemsida: Ingen e-legitimation krävs.

* Skatteverket UPPGIFTSINSAMLING. Fyll gärna i blanketten på Lantmäteriets hemsida:  Ingen e-legitimation krävs. * Skatteverket I samarbete med antmäteriet Fyll gärna i blanketten på antmäteriets hemsida: http://fui.lantmateriet.se/lbkop Ingen e-legitimation krävs. ogga in med hjälp av: öpnummer Kontrollnummer UPPGIFTSINSAMING

Läs mer

SKV 384 utgåva 9 Deklarera hyreshus

SKV 384 utgåva 9 Deklarera hyreshus SKV 384 utgåva 9 Deklarera hyreshus Deklarera senast den 1 november 2018. Du kan deklarera via vår e-tjänst eller pappersblankett. E-tjänst Blankett Deklarera senast den 1 november 2018 Som hyreshus räknas

Läs mer

960 (hyra) x 9,5 (H-nivå) x 0,91 (kap.faktor) = kkr kkr (hyra) x 7,0 (H-nviå) x 0,88 (kap.faktor) = 6 622kkr 6 600kkr

960 (hyra) x 9,5 (H-nivå) x 0,91 (kap.faktor) = kkr kkr (hyra) x 7,0 (H-nviå) x 0,88 (kap.faktor) = 6 622kkr 6 600kkr Lösningar till övningsexempel - Fastighetstaxering och fastighetsbeskattning (Alla riktvärden är beräknade med hänsyn till tillämpliga avrundningsregler) 1. TAXERINGSVÄRDE 2010 2010 skedde senast förenklade

Läs mer

* Skatteverket I samarbete med Lantmäteriet

* Skatteverket I samarbete med Lantmäteriet * Skatteverket I samarbete med Lantmäteriet Registrera blanketten via webben http://fui.lantmateriet.se/inbes Du kan även fylla i och skicka din blankett till adressen: Lantmäteriet Uppgiftsinsamling AFT19

Läs mer

A U K T I O N S P R O M E M O R I A

A U K T I O N S P R O M E M O R I A 1 (5) A U K T I O N S P R O M E M O R I A Observera att kartan inte har rättsverkan. Det kan således inte garanteras att fastighetsmarkeringarna ovan är exakta. För exakta markeringar hänvisas till Lantmäteriets

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2007:1416 Utkom från trycket den 28 december 2007 utfärdad den 18 december 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3

FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3 FASTIGHETSUTDRAG - TOSSENE-ANNERÖD 1:3 Datum 2015-10-25 Fastighet Församling Godkänd FR: 2007-01-17 Godkänd IR: 2015-07-28 Aktualitetsdatum IR: 2015-10-23 Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

Läs mer

LANTMÄTERIET. Betänkandet Bostadstaxering - avveckling eller förenkling (SOV 2012:52) (såvitt avser förslaget om förenkling av fastighetstaxeringen)

LANTMÄTERIET. Betänkandet Bostadstaxering - avveckling eller förenkling (SOV 2012:52) (såvitt avser förslaget om förenkling av fastighetstaxeringen) I " " ' LANTMÄTERIET f xp /2.- /2-1&-/ fg1r 1 (9) YTIRANDE 2012-12-14 Dnr 102-201213804 Ert dnr Fi201213060 Regeringskansliet Finansdepartementet 10333 STOCKHOLM Betänkandet Bostadstaxering - avveckling

Läs mer

SCB Statistik över byggande, bostäder och fastigheter

SCB Statistik över byggande, bostäder och fastigheter SCB Statistik över byggande, bostäder och fastigheter Rein Billström & Martin Verhage 2017-09-07 Byggprocessens början Bygglov för bostäder och lokaler Nybyggnad av bostäder Påbörjade lägenheter (kommunnivå)

Läs mer

SKV 356 utgåva 4 Fastighetstaxering 2020 Deklarera lantbruk

SKV 356 utgåva 4 Fastighetstaxering 2020 Deklarera lantbruk SKV 356 utgåva 4 Fastighetstaxering 2020 Deklarera lantbruk Deklarera senast den 1 november 2019. Du kan deklarera i e-tjänsten eller på pappersblanketten. E-tjänst Blankett Deklarera senast den 1 november

Läs mer

SKV 356 utgåva 3 Fastighetstaxering Deklarera senast den 1 november 2016.

SKV 356 utgåva 3 Fastighetstaxering Deklarera senast den 1 november 2016. SKV 356 utgåva 3 Fastighetstaxering 2017 Deklarera lantbruk Deklarera senast den 1 november 2016. Det är dags för dig som äger lantbruk att fastighetsdeklarera. Det finns tre olika deklarationsblanketter.

Läs mer

Stentorp 8 Sorsele - Abmoberg 3:92

Stentorp 8 Sorsele - Abmoberg 3:92 Stentorp 8 Sorsele - Abmoberg 3:92 Välkommen till Stentorp som har detta tvåvåningshus med vidbyggt garage, takaltan, äldre ladugård och fullt fungerande bagarstuga. Jordvärme installerades under 2016.

Läs mer

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Ändring av reglerna om uppgiftsskyldighet för ägare av elproduktionsenhet

Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen. Ändring av reglerna om uppgiftsskyldighet för ägare av elproduktionsenhet Finansdepartementet Skatte- och tullavdelningen Ändring av reglerna om uppgiftsskyldighet för ägare av elproduktionsenhet Oktober 2010 1 Sammanfattning I promemorian föreslås att reglerna om förtida uppgiftsinsamling

Läs mer

Skatteverkets författningssamling

Skatteverkets författningssamling Skatteverkets författningssamling ISSN 1652-1420 Skatteverkets föreskrifterm om förberedelsearbetet inför 2015 års allänna fastighetstaxering av småhusenheter; beslutade den 30 september 2013. * Fastighetstaxering

Läs mer

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom%

https://www5.infotorg.se/ff/sokff?mode=taxi&fastny= &q=dalom% Sida 1 av 5 Fastighetsinformation - utökad taxeringsinformation Fastighet Fastighetsbeteckning: HÄRNÖSAND DALOM 2:16 Kommun (kommunkod): HÄRNÖSAND (80) Senast ajourfört, fastighetsregistret: 2016-01-12

Läs mer

Fastighetstaxering. LTH Hösten 2011

Fastighetstaxering. LTH Hösten 2011 Fastighetstaxering LTH Hösten 2011 Fastighetstaxering Syfte med fastighetstaxering Materiella regler och organisation Taxering av småhus Taxering av hyreshus Taxering av industrier Fastighetstaxering Fastighetstaxering!

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

Tomtmark till hyreshus de kla re ras också som hy res hu sen het.

Tomtmark till hyreshus de kla re ras också som hy res hu sen het. Du deklarerar! Allmän fastighetstaxering Allmän fastighetstaxering sker vart sjätte år enligt ett rullande schema. Mitt emellan de allmänna fastighetstaxeringarna sker en förenklad fastighetstaxering av

Läs mer

Nyheter i Kapitalvinstberäkning

Nyheter i Kapitalvinstberäkning Nyheter i Kapitalvinstberäkning 2006.1 I denna version av Kapitalvinstberäkning har vi lagt stor vikt vid användarvänligheten. Vi har förändrat i strukturen och sett över ordval. Sådant som används ofta

Läs mer

S K O G S F A S T I G H E T 23 H A T R U E D A T O R P

S K O G S F A S T I G H E T 23 H A T R U E D A T O R P S K O G S F A S T I G H E T 23 H A T R U E D A T O R P Del av fastigheten Truedatorp 1:1 om ca 23,0 ha skogsmark ligger ca 6 km öster om Vittsjö och 23 km norr om Hässleholm. Det totala virkesförrådet

Läs mer

Betänkandet Fastighetstaxering av anläggningar för el- och värmeproduktion (SOU 2016:31)

Betänkandet Fastighetstaxering av anläggningar för el- och värmeproduktion (SOU 2016:31) Remissvar 1(6) Finansdepartementet 103 33 Stockholm Betänkandet Fastighetstaxering av anläggningar för el- och värmeproduktion (SOU 2016:31) Remiss 2016-05-03; dnr. Fi2016/01520/S1 1 Sammanfattning Skatteverket

Läs mer

Skatteverkets författningssamling

Skatteverkets författningssamling Skatteverkets författningssamling ISSN 1652-1420 * Skatteverkets föreskrifter om förberedelsearbetet inför 2014 års förenklade fastighetstaxering av lantbruksenheter; beslutade den 24 september 2012. Fastighetstaxering

Läs mer

Fastighetsskatt och fastighetsavgift

Fastighetsskatt och fastighetsavgift Fastighetsskatt och fastighetsavgift Deklarationen 2014 och framåt Innehåll Sammanfattning 2 Fastighetsskatt eller fastighetsavgift? 2 Vem ska betala fastighetsskatten eller fastighetsavgiften? 3 Småhus

Läs mer

Torsås Skörebo 1:10, 1:11 och1:27

Torsås Skörebo 1:10, 1:11 och1:27 1 Torsås Skörebo 1:10, 1:11 och1:27 Beskrivning: Ägare: Fastigheten Torsås Skörebo 1:10, 11 och 27 i Torsås kommun är belägen i i en naturskön miljö mellan Gullabo och Torsås i sydöstra Småland. Fastigheten,

Läs mer

MARKNADSVÄRDERING. Rune Lind 470714-1778 2/7-del Soldalsvägen 4 B, 151 68 Södertälje

MARKNADSVÄRDERING. Rune Lind 470714-1778 2/7-del Soldalsvägen 4 B, 151 68 Södertälje OFFENTLIG AUKTION Advokat Richard Ploman är av Gotlands tingsrätt förordnad som god man enligt samäganderättslagen, att på offentlig auktion sälja obebyggda jordbruksfastigheten Gotland Stenkumla Gardrungs

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i fastighetstaxeringsförordningen (1993:1199); SFS 2004:281 Utkom från trycket den 18 maj 2004 utfärdad den 6 maj 2004. Regeringen föreskriver i fråga om

Läs mer

för försäljning av fastigheterna Ale Nödinge 5:59, 6:76, Ale Nödinge Stommen 1:18, 1:19, 1:21 och 1:47 på auktion enligt lagen om samäganderätt.

för försäljning av fastigheterna Ale Nödinge 5:59, 6:76, Ale Nödinge Stommen 1:18, 1:19, 1:21 och 1:47 på auktion enligt lagen om samäganderätt. Alingsås den 23 maj 2012 BESKRIVNING OCH FÖRSÄLJNINGSVILLKOR för försäljning av fastigheterna Ale Nödinge 5:59, 6:76, Ale Nödinge Stommen 1:18, 1:19, 1:21 och 1:47 på auktion enligt lagen om samäganderätt.

Läs mer

Fastighetsskatt och fastighetsavgift

Fastighetsskatt och fastighetsavgift SKV 296 utgåva 20 Fastighetsskatt och fastighetsavgift Deklarationen 2012 och framåt Sammanfattning Kommunal fastighetsavgift Avgiftspliktiga fastigheter med bostäder som är uppförda, dvs. färdigbyggda

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

A U K T I O N S P R O M E M O R I A

A U K T I O N S P R O M E M O R I A 1 (10) A U K T I O N S P R O M E M O R I A Offentlig auktion avseende fastigheterna Överkalix Jock 7:10 och 7:13 Advokat Jerker Gramner har genom Haparanda tingsrätts beslut den 17 september 2014 i Ä 493-14

Läs mer

Förslag till nytt taxeringsvärde

Förslag till nytt taxeringsvärde SKV 351 utgåva 4 2018 Förslag till nytt taxeringsvärde Här kan du läsa om det förslag till beslut om nytt taxeringsvärde som du fått inför 2018 års fastighetstaxering av ditt småhus. Om alla uppgifter

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 * Skatteverkets allmänna råd om riktvärdeangivelser och grunderna för taxeringen och värdesättningen av hyreshusenheter och ägarlägenhetsenheter vid 2010 och senare

Läs mer

Skatteverkets författningssamling

Skatteverkets författningssamling Skatteverkets författningssamling ISSN 1652-1420 Skatteverkets föreskrifter om värderingen av lantbruksenheter vid 2011 års och senare års fastighetstaxeringar beslutade den 30 augusti 2010 * Fastighetstaxering

Läs mer

Skogsfastighet ca 40 ha

Skogsfastighet ca 40 ha Skogsfastighet ca 40 ha Klippan Östra Ljungby 3:72, del av Skogsfastighet belägen i Östra Ljungby skog ca 10 km norr om Klippan. 41,5 ha varav 39 ha produktiv skog. Virkesförråd om 6951 m3sk med medelbonitet

Läs mer

Skattereduktion för vissa miljöförbättrande installationer (Miljö-ROT)

Skattereduktion för vissa miljöförbättrande installationer (Miljö-ROT) SKV 323 utgåva 1 Skattereduktion för vissa miljöförbättrande installationer (Miljö-ROT) Denna information vänder sig till ägare av småhus ägare av lantbruksenhet med småhus Du kan få skattereduktion om

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING

STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Statistikens framställning version 1 1 (6) STATISTIKENS FRAMSTÄLLNING Bostadsbeståndet Ämnesområde Boende, byggande och bebyggelse Statistikområde Bostadsbyggande och ombyggnad Produktkod BO0104 Referenstid

Läs mer

Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6. Senaste ändringen. inskrivningsdelen Nyckel: i allmänna delen

Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6. Senaste ändringen. inskrivningsdelen Nyckel: i allmänna delen Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Munkedal Julseröd 1:6 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140222479 2001-04-27 2015-12-02 11:47 2016-05-30

Läs mer

Fastighetsskatt och fastighetsavgift

Fastighetsskatt och fastighetsavgift SKV 296 utgåva 19 Fastighetsskatt och fastighetsavgift Deklarationen 2011 och framåt Nyheter Kommunal fastighetsavgift Fler småhus och tomter får en kommunal fastighetsavgift från och med deklarationen

Läs mer

Fastighetsskatt och fastighetsavgift

Fastighetsskatt och fastighetsavgift SKV 296 utgåva 21 Fastighetsskatt och fastighetsavgift Deklarationen 2013 och framåt Sammanfattning Kommunal fastighetsavgift Avgiftspliktiga fastigheter med bostäder som är uppförda, dvs. färdigbyggda

Läs mer

Övertagande. Anvisning till blanketten Övertagande av SAM-ansökan och åtagande SAM-ansökan. Vem behöver blanketten?

Övertagande. Anvisning till blanketten Övertagande av SAM-ansökan och åtagande SAM-ansökan. Vem behöver blanketten? Anvisning till blanketten Övertagande av SAM-ansökan och åtagande 2014 Följ anvisningen så att du fyller i ansökan rätt. Kom ihåg att lämna in den i rätt tid! Observera att länsstyrelserna har särskilda

Läs mer

FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT

FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT - Principer och grundbegrepp - Värdering av hyreshus och industrienheter - Fastighetsskatt/fastighetsavgift November 2013 Peter Samuelsson Innehållsförteckning GRUNDPRINCIPER

Läs mer

FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13. TIDIGARE BETECKNING T-KIL ULLAVI ELLER KULLBY 5 13 Registrerat: Akt: /55 T-KIL ULLAVI KULLBY 5 13

FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13. TIDIGARE BETECKNING T-KIL ULLAVI ELLER KULLBY 5 13 Registrerat: Akt: /55 T-KIL ULLAVI KULLBY 5 13 FASTIGHET ÖREBRO ULLAVI 5:13 Fastighetsnyckel: 180043639 Aktualitet FR: 2012-04-02 Län: 18, ÖREBRO Kommun: 80, ÖREBRO Distrikt: 211044, KIL Församling (2015 12 31): 13, Axberg TIDIGARE BETECKNING T-KIL

Läs mer

SKV 252 utgåva Information om blankett K12

SKV 252 utgåva Information om blankett K12 SKV 252 utgåva 6 2017 Information om blankett K12 Vem ska lämna blankett K12? Onoterat företag Du ska lämna blankett K12 som en bilaga till Inkomstdeklaration 1 om du har fått utdelning från ett onoterat

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 * Skatteverkets allmänna råd om riktvärdeangivelser och grunderna för taxeringen och värdesättningen av hyreshus- och ägarlägenhetsenheter vid 2013 års allmänna

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Lommeland Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Strömstad Lommelands-Mörk 2:9 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140241186 2010-11-11 2016-02-18

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i fastighetstaxeringsförordningen (1993:1199) Utfärdad den 2 maj 2019 Publicerad den 7 maj 2019 Regeringen föreskriver att 1 kap. 6, 7 b, 17, 19 och 21

Läs mer

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie

Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2003-12-22 RAPPORT 1 Fritidshus som tagits i anspråk för permanent boende mellan 1991 och 2002. En metodstudie 0 Sammanfattning En samarbetsgrupp mellan har studerat ändrad användning

Läs mer

Regeringens proposition 1996/97:74. Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop.

Regeringens proposition 1996/97:74. Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk. Propositionens huvudsakliga innehåll. Prop. Regeringens proposition 1996/97:74 Vissa frågor inför allmän fastighetstaxering år 1998 av lantbruk Prop. 1996/97:74 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 13 mars 1997 Göran

Läs mer

FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT. - Principer och grundbegrepp. - Värdering av hyreshus och industrienheter. - Fastighetsskatt/fastighetsavgift

FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT. - Principer och grundbegrepp. - Värdering av hyreshus och industrienheter. - Fastighetsskatt/fastighetsavgift FASTIGHETSTAXERING OCH FASTIGHETSSKATT - Principer och grundbegrepp - Värdering av hyreshus och industrienheter - Fastighetsskatt/fastighetsavgift November 2010 Peter Samuelsson Innehållsförteckning GRUNDPRINCIPER

Läs mer

Skattereduktion för bredband

Skattereduktion för bredband SKV 399 utgåva 4 Skattereduktion för bredband Denna information vänder sig till småhus- och hyreshusägare dig som bedriver näringsverksamhet från fast driftställe Du som installerar bredband och tar installationen

Läs mer

Fastighetsavgift och fastighetsskatt

Fastighetsavgift och fastighetsskatt SKV 296 utgåva 18 Fastighetsavgift och fastighetsskatt Deklarationen 2009 Nyheter Kommunal fastighetsavgift på bostäder Alla bostäder i småhus och hyreshus får en kommunal fastighetsavgift från och med

Läs mer

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5

SKOLVIS LISTA ÖVER TURER. Sida 1 av 5 MÅNDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - M6111 8.05 8.38 Sida 1 av 5 TISDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - TI6111 Sida 2 av 5 ONSDAG Korsängsgatan - Enköping Östra Ringgatan - O6111

Läs mer

Garde Frindarve 1:49 och 1:57

Garde Frindarve 1:49 och 1:57 Garde Frindarve 1:49 och 1:57 Fastigheterna Garde Frindarve 1:49 och 1:57 är belägna mellan Hemse och Ljugarn vid Garde. Den totala arealen är ca 117 ha varav 104 ha skogsmark, 1 ha bete och 12 ha impediment

Läs mer

Skatteverkets meddelanden

Skatteverkets meddelanden Skatteverkets meddelanden ISSN 1652-1447 Skatteverkets information om vissa frågor rörande 2010 års fastighetstaxering av hyreshus- och ägarlägenhetsenheter * SKV M 1 Inledning En förenklad fastighetstaxering

Läs mer

AFT FFT FTF FTL OMR SFT

AFT FFT FTF FTL OMR SFT AFT Allmänna fastighetstaxering FFT Förenklad fastighetstaxering FTF Fastighetstaxeringsförordning FTL Fastighetstaxeringslagen OMR Omräkning med omräkningstal SFT Särskild fastighetstaxering från 2002

Läs mer

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄR-DATABASEN. Cirkulärnr: 11:02 Diarienr: 11/0043 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet:

UPPGIFTER FÖR CIRKULÄR-DATABASEN. Cirkulärnr: 11:02 Diarienr: 11/0043 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: UPPGIFTER FÖR CIRKULÄR-DATABASEN Ändra ej på fältnamnen! Cirkulärnr: 11:02 Diarienr: 11/0043 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Niclas Johansson Ekonomi och styrning Ekonomisk analys Datum: 2011-01-04

Läs mer

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Ärtemark

Senaste ändringen. i allmänna delen Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Socken: Ärtemark Fastighet Beteckning Senaste ändringen Senaste ändringen i Aktualitetsdatum i Bengtsfors Hökhult 1:23 i allmänna delen inskrivningsdelen inskrivningsdelen Nyckel: 140709794 2017-03-23 2013-10-17 13:00

Läs mer

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 9 7836 kvm 9 7836 kvm

Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt 9 7836 kvm 9 7836 kvm Fast i g h et Beteckning Senaste ändringen Bengtsfors Laxarby-Heden 3:4 i allmänna delen Nyckel: 140711223 2007-02-01 Kan ingå i glesbygdsområde enligt jordförvärvslagen (SFS 1979:230). Församling Laxarby-Vårvik

Läs mer

Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter

Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter 2014-06-16 Översikt - förändringar i leveransformatet för Fastighetsprisprodukter Köpet Vid införandet av en ny informationsstruktur för inskrivningsuppgifter kommer köpen att redovisas på ett bättre och

Läs mer

KÖPING Slyta 3:29. Beskrivning

KÖPING Slyta 3:29. Beskrivning KÖPING Slyta 3:29 Beskrivning Fastigheten är belägen i skogsbygd med insprängda gårdar i skogslandskapet. Området präglas av ett skogbeklätt slättlandskap med närhet till tätorter och kommunikationer.

Läs mer

Beläget Fastigheten är belägen i skogslanskapet mellan Vretstorp och Östansjö.

Beläget Fastigheten är belägen i skogslanskapet mellan Vretstorp och Östansjö. Vi har nöjet att utbjuda en 32 ha stor skogsfastighet till försäljning, belägen mellan Östansjö och Vretstorp, väster om Hallsberg. De fakta som ligger till grund för försäljningen följer härnedan. Information

Läs mer

Skogsfastighet Ljungby 16 ha

Skogsfastighet Ljungby 16 ha Ljungby Horsaberga 2:5 Skogsfastighet belägen ca 20 km söder om Ljungby. Huvudsakligen yngre granskog i ett skifte. Nyligen upprättad skogsbruksplan. Produktiv skogsmark ca 16,3 ha med virkesförråd om

Läs mer

Äkta/oäkta bostadsrättsföreningar Information om skatteregler

Äkta/oäkta bostadsrättsföreningar Information om skatteregler Äkta/oäkta bostadsrättsföreningar Information om skatteregler 20170202 Sven Sjölinder sven.sjoelinder@swipnet.se 1. Är föreningen äkta eller oäkta? 2. Hur räknar man ut det? 3. Hur stor blir skatten? 1

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 Skatteverkets allmänna råd om de allmänna grunderna för taxeringen och värdesättningen fr.o.m. 2015 års fastighetstaxering Skatteverket lämnar med stöd av 3 kap.

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kapitalvinst Vitec Express VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031360 61 00 KALMAR: BOX

Läs mer

Min skog. Fastighet: STRÖMS-ÖN 1:27 Kommun: STRÖMSUND

Min skog. Fastighet: STRÖMS-ÖN 1:27 Kommun: STRÖMSUND Min skog Fastighet: STRÖMS-ÖN 1:27 Kommun: STRÖMSUND 1/15 2/15 3/15 Om det gröna kuvertet Ett grönt kuvert är en sammanställning av information ur myndigheternas register om en eller flera fastigheter.

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Bengtsfors Kvarnviken 2:2 Nyckel: 140710498 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2015-08-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen

Läs mer

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48

Metria FastighetSök - Dals-Ed Rörviken 2:48 038 Allmän+Taxering 2015-09-17 Fastighet Beteckning Dals-Ed Rörviken 2:48 Nyckel: 140720444 Senaste ändringen i allmänna delen 2010-08-19 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2015-04-23 Anmärkning: Kan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2003:650 Utkom från trycket den 18 november 2003 utfärdad den 6 november 2003. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Lägenhetsregistret. Marianne Leckström, SKL. Presentation utifrån bilder av Per Gullberg, Lantmäteriet

Lägenhetsregistret. Marianne Leckström, SKL. Presentation utifrån bilder av Per Gullberg, Lantmäteriet Lägenhetsregistret Marianne Leckström, SKL Presentation utifrån bilder av Per Gullberg, Lantmäteriet Volymer Reglering av lägenhetsregistret Lag (2006:378) om lägenhetsregister Förordning (2007:108) om

Läs mer

9 HA SKOG I ALMUNGE. Belägen i Uppsala kommun och Almunge Församling. Pris: kr eller högstbjudande. Tillträde efter överenskommelse.

9 HA SKOG I ALMUNGE. Belägen i Uppsala kommun och Almunge Församling. Pris: kr eller högstbjudande. Tillträde efter överenskommelse. Tadinge 6:1 9 HA SKOG I ALMUNGE Fastighet Fastigheten Uppsala Tadinge 6:1 Adress Belägen i Uppsala kommun och Almunge Församling. 9 ha skog i Almunge Skog i ett skifte intill sjön Testen med egen jakt.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30 Förslag: Eivind Orvarsson

Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30 Förslag: Eivind Orvarsson KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Justerare Kultur- och fritidsnämnden Tisdagen 20 maj 2014 kl. 17.00 i Öckerö kommunbibliotek OBS! Förmöte alliansen kl.16.30

Läs mer

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun

Skogsbruksplan. Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län. Fastighet Församling Kommun Län. Ägare. Borlänge Kommun Skogsbruksplan Fastighet Församling Kommun Län Borlänge Kommun2011 Stora Tuna Borlänge Dalarnas län Ägare Borlänge Kommun Upprättad år Planen avser tiden Förrättningsman 2008 2011-2020 Rickard Larsson

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710500 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2015-08-21 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Sandhem

Senaste ändringen i allmänna delen Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen Församling Socken: Sandhem Fastighet Beteckning Mullsjö Tinghalla 1:4 Nyckel: 060304527 Senaste ändringen i allmänna delen 2012-06-13 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2012-05-08 13:00 Aktualitetsdatum i inskrivningsdelen 2016-05-03

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2012 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Fastigheten kan förvärvas som helhet, alt. byggnader och mark var för sig.

Fastigheten kan förvärvas som helhet, alt. byggnader och mark var för sig. T R U E D A T O R P Gården Truedatorp har ett enskilt och trevligt läge omgiven av betesmark, skog, två dammar i anslutning till byggnationen samt en bäck med bra flöde i fastighetens västra gräns. Byggnationen

Läs mer

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal

Senaste ändringen i allmänna delen Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Fastighet Beteckning Nyckel: 140710499 Socken: ärtemark Belägen i glesbygd. Förvärvstillstånd kan behövas. Senaste ändringen i allmänna delen 2017-06-09 Senaste ändringen i inskrivningsdelen 2014-02-14

Läs mer

2. Hur används huset? Permanentboende Fritidshus

2. Hur används huset? Permanentboende Fritidshus 1 (6) Enkät angående vatten- och avloppsförhållanden 2019 Använd en enkät per avloppsanläggning. Kontakta Miljöförvaltningen om du behöver fler enkäter, alternativt skriv ut fler från vår webbsida. 1.

Läs mer

Förslag till ändringar i fastighetstaxeringsförordningen (1993:1199) inför den allmänna fastighetstaxeringen år 2015 av småhusenheter (AFT15).

Förslag till ändringar i fastighetstaxeringsförordningen (1993:1199) inför den allmänna fastighetstaxeringen år 2015 av småhusenheter (AFT15). Bilaga 1 Förslag till ändringar i fastighetstaxeringsförordningen (1993:99) inför den allmänna fastighetstaxeringen år 2015 av småhusenheter (AFT15). Skatteverket Den 17 februari 2014 2 Förslagen i promemorian

Läs mer

Täkt. Deklarera täktmark. Fastighetsdeklaration Upplysningar till. Fastighetstaxering

Täkt. Deklarera täktmark. Fastighetsdeklaration Upplysningar till. Fastighetstaxering Fastighetstaxering 2013 Fastighetsdeklaration Upplysningar till Täkt Deklarera täktmark Du får här en förifylld blankett för fastighetsdeklaration av din täktmark. Täktmark och byggnad på täktmark indelas

Läs mer

Deklarera ditt lantbruk på Internet du med!

Deklarera ditt lantbruk på Internet du med! Den här broschyren innehåller information om fastighetstaxering av lantbruk 0, 0 och 0. Fastighetstaxering Lantbruk 0 0 Deklarera ditt lantbruk på Internet du med! Allt fler väljer att lämna sina uppgifter

Läs mer

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse

Anvisning till ansökan om bidrag till vård och förvaltning av kulturhistoriskt värdefull bebyggelse 1 (7) Anvisning till ansökan Sista ansökningsdag är den 1 september året före projektets genomförande. Många byggnader har ett kulturhistoriskt värde. Det kan bestå i t ex att det finns ursprungliga byggnadsdetaljer

Läs mer

TILL SALU! Mindre gård, Dagsås-Perstorp. Offentlig auktion Adress Dagsås Perstorp Tvååker. Huvudbyggnad (Bostad) Interiör.

TILL SALU! Mindre gård, Dagsås-Perstorp. Offentlig auktion Adress Dagsås Perstorp Tvååker. Huvudbyggnad (Bostad) Interiör. TILL SALU! Mindre gård, Dagsås-Perstorp Fastigheten Varberg Perstorp 1:1, med adress Dagsås Perstorp 1 skall försäljas på offentlig auktion genom av Varbergs tingsrätt förordnad god man, advokat Anders

Läs mer

Område N, E (SWEREF 99 TM) N, E (SWEREF ) Registerkarta Växjö

Område N, E (SWEREF 99 TM) N, E (SWEREF ) Registerkarta Växjö Samfällighet Beteckning Växjö Målajord s:3 Nyckel: 070118223 Församling Söraby Socken: Söraby Senaste ändringen i allmänna delen 2009-12-11 Areal Område Totalareal Därav landareal Därav vattenareal Totalt

Läs mer

(6) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen. Byggnadsminnen. Taxeringsregler, försäkring och bidrag

(6) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen. Byggnadsminnen. Taxeringsregler, försäkring och bidrag 2014-01-01 1 (6) Vägledning för tillämpning av Kulturmiljölagen Byggnadsminnen Taxeringsregler, försäkring och bidrag 2014-01-01 2 (6) Riksantikvarieämbetet Box 5405 11484 Stockholm www.raa.se 2014-01-01

Läs mer

Vi bifogar här våra kommentarer och det reviderade underlaget för kännedom.

Vi bifogar här våra kommentarer och det reviderade underlaget för kännedom. Lars-Åke Tis 2015-05-19, 13:45 Nu när stämman är över och protokollet är justerat och klart kan vi (styrelsen) ta itu med våra uppdrag. Ett av dessa var ju att ta fram ett kostnadsförslag för en jurist

Läs mer

Fastighetstaxering. Småhus 2015 2017

Fastighetstaxering. Småhus 2015 2017 Fastighetstaxering Fastighetstaxering Småhus 2015 2017 Den här broschyren innehåller information om fastighetstaxering av småhus 2015, 2016 och 2017. Deklarera ditt småhus gärna på Internet Om du lämnar

Läs mer

Tillbyggnation av en- och tvåbostadshus

Tillbyggnation av en- och tvåbostadshus Tillbyggnation av en- och tvåbostadshus När krävs det bygglov? Plan- och bygglagen (PBL) är beslutad av Riksdagen och det är PBL som säger att det krävs bygglov för vissa åtgärder så som exempelvis nybyggnad,

Läs mer

Min skog. Fastighet: SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: UPPSALA

Min skog. Fastighet: SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: UPPSALA Min skog Fastighet: SKUTTUNGE-HAGBY 3:2 m.fl. Kommun: UPPSALA 1/9 2/9 3/9 Om det gröna kuvertet Ett grönt kuvert är en sammanställning av information ur myndigheternas register om en eller flera fastigheter.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetstaxeringslagen (1979:1152); SFS 2009:1407 Utkom från trycket den 14 december 2009 utfärdad den 3 december 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Skatteverkets allmänna råd

Skatteverkets allmänna råd Skatteverkets allmänna råd ISSN 1652-1439 Skatteverkets allmänna råd om grunderna för taxeringen och värdesättningen fr.o.m 2014 års fastighetstaxering Skatteverket lämnar med stöd av 3 kap. 6 fastighetstaxeringsförordningen

Läs mer

FASTIGHETSTAXERING. - Principer och grundbegrepp. - Värdering av hyreshus och industrienheter. November Peter Samuelsson

FASTIGHETSTAXERING. - Principer och grundbegrepp. - Värdering av hyreshus och industrienheter. November Peter Samuelsson FASTIGHETSTAXERING - Principer och grundbegrepp - Värdering av hyreshus och industrienheter November 2008 Peter Samuelsson Innehållsförteckning GRUNDPRINCIPER OCH BEGREPP 1 GENOMFÖRANDE 3 ALLMÄNNA TAXERINGSREGLER

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Tillträde tidigast Husviksvägen 30

Län Gatuadress Kommun Storlek Tillträde tidigast Husviksvägen 30 Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 4 rum (2 sovrum) / 83 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 9 www.hemverket.se - Sida 2 av 9 Tomt Trädgård samt

Läs mer

Behöver du fördjupa dig i din avstämning?

Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Behöver du fördjupa dig i din avstämning? Börja alltid med att följa dokumentet/checklistan med årsskiftesrutiner och använd detta avstämningsdokument om du behöver fördjupa dig i varför din avstämning

Läs mer