Cirkulär 283. April 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Cirkulär 283. April 2017"

Transkript

1 Cirkulär 283 April 2017 INNEHÅLL Nya styrelsemedlemmar 2 Kommande program 4 Årsmötet 2017 protokoll 5 Medlemsärenden 6 Kommande möten 7 Kontaktuppgifter 8

2 - 2 - NYA STYRELSEMEDLEMMAR Jan Korander, ordförande Från Brusaby till Kammarteatern På årsmötet 2017 valdes Jan Korander till ny ordförande för Kammarteatern. Jan Korander fyller i år 40 och är far till tre barn. Han är från tidigare utexaminerad hästskötare från Brusaby, där han började 1997 med stora planer på att åka ut i världen och småningom bli skötare för de bästa travhästarna i världen. Efter det planerade han att komma hem igen och grunda ett eget stall. Ödet ville något annat. Genast efter utbildningen till hästskötare, kom Janne 1999 in på Teaterhögskolan i Helsingfors och blev utexaminerad som magister i teaterkonst år Man kan ju fråga sig varför grabben sökte sig till teatern? Kan hända att det hade någonting att göra med hans bakgrund som amatörteaterskådespelare och hans brinnande lust för att få förverkliga sig själv. Efter fyra år stod han där med diplom i handen, men märkte snart att arbetsmöjligheterna inom teaterbranschen inte alls motsvarade de stora satsningarna under utbildningstiden. Han sökte jobb, men det var inte så lätt. I stället för att gå till arbetslöshetskassan samlade han ihop en grupp konstnärer som själva började producera teater. Det innebar jobb åt Janne själv och jobb för hans kollegor. Ett problem för de många grupperna på det fria fältet var bristen på utrymme. Det fanns inte något "eget" ställe för grupperna. Så i slutet av året 2005 grundade Janne därför med hjälp av några vänner och med stöd av privata och offentliga finansiärer Teaterföreningen Reprum. Reprum har levt över 10 år men svårigheterna har varit många och festen har fått vänta. Just nu håller Janne på och renoverar ett nytt ställe, det fjärde i ordningen - och det hittills bästa - för Reprum i Fiskehamnen i Helsingfors. Jo, Janne renoverar också. Mest om somrarna, men lite annars också. Här och där. Renoverandet har blivit en del av hans arbetsbild. Allt måste i något skede renoveras, editeras, klippas och målas. Också teaterföreställningar måste repareras eller uppdateras ibland. Sedan Reprum startade har Janne arbetat som teaterproducent, skådespelare, regissör, pjäsförfattare och byggarbetare. Men inte gör det något tycker Janne, hästarna kommer nog ännu en dag, eller så tar sig Janne till hästarna. Från och med år 2017 ställer Janne upp som ordförande för Kammarteatern och det tycker han att ska bli lika roligt som spännande.

3 - 3 - David Lindström, ledamot David Lindström, 51 år, har valts in i styrelsen för Kammarteatern. Han är född i Saltvik på Åland, men flyttade efter studier i Borgå Folkakademi och Handelsläroverket på Drumsö till Helsingfors. Han arbetar som informatör och marknadsförare på Svenska Teatern, där han bland annat sköter om Svenska Teaterns hemsida, sociala medier, nyhetsbrev och pressmeddelanden samt marknadsföringsplanering tillsammans med kollegerna på marknadsavdelningen. Det är också David som producerat de senaste årens spelårsöppningar på Svenska teatern. David började arbeta som dekormålare på Svenska Teatern i augusti Då spelsäsongen öppnar i höst har han alltså arbetat på Svenska Teatern i 30 år med olika uppgifter. Under Lasse Svedbergs tid på Svenskis var han marknadsföringschef. Joachim Thibblin blir Davids fjärde teaterchef. Han fick uppleva Jack Witicka en kort tid innan George Dolivo tog över. Under 30 år har David sett 350 premiärer, några vill han särskilt nämna: Härlig är Jorden, HYPE, Topelius!, Bobby Fischer bor i Pasadena, Kristina från Duvemåla och nu senast Förvandlingen. David arbetar också som frilansjournalist och korsordsmakare för tidningen Nya Åland. Som eurovisionsexpert åker David varje år till Eurovision Song Contest och skriver för Nya Åland. I år åker han för 15:e gången och bevakar evenemanget på plats. Tävlingen hålls i Kiev, Ukraina i 9-14 maj. Som korsordsmakare har han tidigare gjort helgkryssen för jul, påsk och midsommar till HBL i 15 år, men också till en lång rad andra branschtidningar. För Nya Åland konstruerar han ett kryss i månaden. Han har varit politiskt aktiv inom SFP, där han i kommunalvalet varit uppställd kandidat två gånger. Privat intresserar han sig för musik, politik, media och teater, dvs saker som berör oss människor. Han är en öppensinnad person som älskar att resa utan plan och laga mat utan recept. David tycker att det skall bli roligt att dyka in i Kammarteaterns verksamhet och anta alla utmaningar som står för dörren. Han skickar glada vårhälsningar till Kammarteaterns medlemmar.

4 4 KOMMANDE PROGRAM On 17.5 kl. 16 (obs! tiden) Månadsmöte på Café Esplanad Sista månadsmötet för säsongen! Representanter för sommarteatrarna berättar om sin repertoar (preliminärt Finns, Lurens, Rampfeber m.fl). Det blir en intressant och mångsidig teatersommar med något för envar! Sö kl. 14. Sommarutfärd till Okänd Soldat i Harparskog på Hangö udd. Okänd soldat, baserad på Väinö Linnas klassiska roman, visar en del av krigshistorien under Finlands självständighetstid genom en naken skildring av den vanliga människan som i en pressad situation gör det som måste göras. Okänd soldat ges vid den autentiska Harparskoglinjen mellan Hangö och Ekenäs. Föreställningen regisseras av Erik Miki Pöysti. Start med buss kl. 11 vid Kiasma. Föreställningen tar ca 3 timmar. Pris 55 inklusive busskostnader och kaffe med dopp. Absolut sista möjlighet att anmäla sig inom april. Kontakta Leila (se sid.8)med det snaraste! On 6.9 kl. 17 (obs! tiden) Månadsmöte på Café Esplanad Teatrarnas höstprogram presenteras. Ti 12.9 kl. 19 TRO på Svenska Teatern, Amos. I Julian Garners nya pjäs TRO möter vi en österrikisk mor och son som anländer till ett litet finländskt bysamhälle under fortsättningskriget. TRO är en pjäs om människor som hittar sina sanna jag medan världen rasar samman omkring dem. Föreställningen som baserar sig på ny historieforskning nyanserar bilden av Finlands delaktighet i Förintelsen och visar krigets ansikte i nytt ljus. Anmälan till Gun (se sid. 8). Kammarteaterpris till föreställningen 12.9 är 24 /biljett. Fr 22.9 kl. 19 Det ordnar sig, Sapiens på Lilla Teatern. En nyskriven revy som tittar bakåt och in i framtiden Text och regi Marina Meinander och Kirsi Porkka. Musik Sofia Finnilä. Biljetter 36. Anmälningar till Gun (se sid. 8) senast To 28.9 kl. 19 Landet på Svenska Teaterns Stora scen Runt en familjs historia vävs en berättelse om tillhörighet, om gränser och avstånd. Landet bygger fritt på publikens egna berättelser och släkthistorier som teatern samlade in tillsammans med Svenska litteratursällskapet Svaren har bearbetats och stöpts om av dramatikern Christoffer Mellgren och blivit en livfull föreställning med lika delar drama, dans, sång och musik i Maria Lundströms regi. Anmälan till Gun (se sid. 8). Kammarteaterpris till föreställningen 28.9 är 25 /biljett. On kl. 17 (obs! tiden) Månadsmöte och höstmöte på Café Esplanad. Närmare uppgifter i höstens cirkulär Lö kl. 14 Piaf, jag ångrar ingenting på Åbo Svenska Teater. Ett musikdrama om sångerskan Piaf som försummade både vänskap och kärlek för karriärens skull. I föreställningen ingår många av Edith Piafs oförglömliga chansoner. Huvudrollen görs av Emma Klingenberg. Kammarteatern har lyckats få biljetter till den redan välsålda föreställningen. Vi åker till Åbo med hyrd buss. Närmare uppgifter i höstens cirkulär. Anmälningar till Leila (se sid. 8).

5 5 To 2.11 kl. 19 Stormskärs-Maja (Myrskyluodon Maija) på Kaupunginteatteri Höstens stora teaterhändelse och dragplåster. Musikalen som bygger på Anni Blomqvists roman ges nu för första gången med Lasse Mårtensons originalmusik. Kammarteaterns platser är redan fullbokade, men intresse för eventuella annulleringar kan anmälas till Gun (se sid. 8) On kl. 17 (obs! tiden) Månadsmöte på Café Esplanad Närmare uppgifter i höstens cirkulär Ti 5.12 kl. 19 Mannerheim ja saksalainen suudelma på Kaupunginteatteri. Biljetter 42. Närmare uppgifter i höstens cirkulär I december månadsmöte och julfest. Närmare uppgifter i höstens cirkulär. PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET Till ordförande för mötet valdes Algot Böstman och till sekreterare Ghita Jäntti 2. Till justeringsmän för protokollet valdes Birgitta Jansson-Koponen och Barbro Wallendahl. 3. Ordföranden redogjorde för verksamhetsberättelsen för år Verksamhetsgranskarens rapport upplästes. 5. Bokslutet presenterades och fastställdes. 6. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. 7. Förslaget till verksamhetsplan för 2017 godkändes. Ordföranden Lars Bergström redogjorde för budgetförslaget med alternativa lösningar till att balansera resultatet. Efter diskussion enades möte om oförändrad medlemsavgift, 25 euro. 8. Inga av medlemmarna framställda förslag noterades. 9. Jan Korander valdes till ny ordförande för föreningen 10. I tur att avgå från styrelsen var Thomas Backlund och Leila Valkonen, vilka omvaldes samt Gunilla Markkola, som avsagt sig omval. Till ny styrelseledamot valdes David Lindström. Den nya styrelsen består alltså av ordföranden Jan Korander jämte sex medlemmar för perioden till nästa årsmöte 2018 enligt följande: Jan Korander, ordförande (vald för ett år), Thomas Backlund (vald för 2 år), Gun Finne (1 år kvar), Ghita Jäntti (1 år kvar), Birgitta Karlsson (1 år kvar), David Lindström (vald för 2 år), Leila Valkonen (vald för 2 år). 11. Till verksamhetsgranskare för föreningen valdes Lars Bergström. 12. Övriga ärenden. I diskussionen om föreningens målsättningar och framtid framfördes åsikter gällande orsaken till den svaga uppslutningen på månadsmötena och föreslogs diverse ändringar i frekvens och tidtabell för mötena. Ytterligare framfördes förslag till och önskemål om mera synlighet i offentligheten. Styrelsen ålades att beakta åsikterna och pröva sig fram med olika alternativ. 13. Mötet avslutades kl Enligt uppdrag Algot Böstman, ordförande Ghita Jäntti, sekreterare Justerat: Birgitta Jansson-Koponen Barbro Wallendahl

6 - 6 - MEDLEMSÄRENDEN ANMÄLNINGAR och KONTAKT Kontaktuppgifterna finns på sidan 8 i cirkuläret. Vänligen ring helst vardagar mellan kl. 9 och 11 eller använd e-post/textmeddelande. E-POSTADRESSER OCH HEMSIDAN Cirkulären sänds i pappersformat per post till alla medlemmar. Den som har e- postadress får emellertid gärna meddela oss adressen Via e-post kan styrelsen snabbt få ut information om t.ex. sista-minuten-erbjudanden från teatrarna. Det lönar sig att då och då kolla Kammarteaterns hemsida ( under rubriken Aktuellt. MEDLEMSNYTT Ny medlem: Jan Korander. Välkommen! NYA MEDLEMMAR ÄR VÄLKOMNA Det populära medlemslotteriet fortsätter i år. Alla som under säsongen blir medlemmar i Kammarteatern eller värvar en ny medlem deltar och tävlar om att vinna ett säsongkort (värde ca ) till Svenska Teatern under nästa spelår. Var aktiva och sprid det glada budskapet! Inbetalningskort för medlemsavgiften kommer per post. KAMMARTEATERN PÅ FACEBOOK Nu kan vi också ta del av information och byta tankar och åsikter med varandra via en medlemsgrupp för Kammarteaterns medlemmar på Facebook. Om du är på Facebook så hittar du gruppen genom att skriva Kammarteatern - Svenska teaterklubben i sökfältet på Facebook. Klicka på "Gå med i grupp". Vi godkänner alla medlemmar. Senare kommer vi också att lansera en Kammarteaternsida på Facebook som är öppen för allmänheten. Sidan har bland annat som syfte att locka fler medlemmar till vår förening. På styrelsemötet den 11 april diskuterade vi också möjligheten att börja skicka nyhetsbrev med kompletterande nyheter vid sidan om detta cirkulär. Till det behöver vi din e-postadress. Meddela den gärna till david.lindstrom@svenskateatern.fi med "Kammarteatermedlem" i ärende-fältet. Har du frågor kring detta kan du vända dig till vår nya styrelsemedlem David Lindström via Facebook eller mejl.

7 - 7 - MÖTEN VÅREN 2017 OCH HÖSTEN 2017 Preliminärt hålls alla månadsmöten på Café Esplanad On 17.5 kl. 16 Månadsmöte Obs! Från hösten återgår vi på medlemmarnas begäran till att träffas kl. 17 On 6.9 kl. 17 On kl. 17 (höstmöte) On kl. 17 Om julfesten i december berättar vi vidare i nästa cirkulär. Kammarteaterns styrelse förbehåller sig rätt att vid behov ändra programmet och meddelar då så snart som möjligt om förändringarna. MEDLEMSAVGIFTEN Föreningen har kostnader som uppstår främst då man informerar om teaterverksamhet och arrangerar tillställningar och övriga aktiviteter för sina medlemmar. Kostnaderna täcks främst med medlemsavgiften. År 2017 är medlemsavgiften 25 euro. Ett inbetalningskort distribueras med detta cirkulär. Du deltar aktivt i stabiliseringen av föreningens ekonomi genom att ansvara för din medlemsavgift. Styrelsen tackar på förhand. FÖRMÅN Kammarteaterns medlemmar går för barnpris till de tre (3) på premiären följande föreställningarna på Svenska Teatern. Spara detta cirkulär! Nästa cirkulär (284) utkommer först i augusti/september Kammarteaterns medlemmar önskas en riktigt skön sommar!

8 - 8 - KONTAKTUPPGIFTER Styrelsen efter årsmötet i mars 2017 Jan Korander, ordförande, Kirvusvägen 35 E, Esbo, e-post: jan.korander@gmail.com, tfn Thomas Backlund, viceordförande, Johannesbrinken 2 C 24, Helsingfors, e-post: tomi.backen@gmail.com tfn Ghita Jäntti, sekreterare, Mannerheimvägen 41 b 29, Helsingfors, e-post; ghita.jantti@gmail.com, tfn Gun Finne, ledamot, Svartbäck 6, Ekenäs, e-post gun.finne@gmail.com, tfn eller Birgitta Karlsson, ledamot, Stenhagsvägen 10 C 25, 0310 Helsingfors, e-post: karlsson.birgitta@welho.com, tfn David Lindström, ledamot, Sjötullsgatan 31 B 20, Helsingfors, e-post: david.lindstrom@svenskateatern.fi tfn Leila Valkonen, ledamot, Sandvikskajen 5 C A 4, Helsingfors, e-post: leila.valkonen@elisanet.fi, tfn eller Skattmästare: Kristina Heikel e-post: kristina.heikel@gmail.com Verksamhetsgranskare: Lars (Lasse) Bergström Föreningens kontonummer i Aktia är IBAN FI Kammarteaterns postadress: Kammarteatern Johannesbrinken 2 C HELSINGFORS

Cirkulär 282. Mars 2017

Cirkulär 282. Mars 2017 Cirkulär 282 Mars 2017 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Verksamhetsberättelse år 2016 3 Verksamhetsplan för 2017 6 Föredragningslista för årsmötet 6 Medlemsärenden 7 Kommande möten 7 Kontaktuppgifter

Läs mer

Cirkulär 273. Maj 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 4-5 Årsmötet 6 Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8

Cirkulär 273. Maj 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 4-5 Årsmötet 6 Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8 Cirkulär 273 Maj 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 4-5 Årsmötet 6 Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - Ordförandens kolumn Uppoffrandets ädla konst Det känns

Läs mer

Cirkulär 280. November 2016

Cirkulär 280. November 2016 Cirkulär 280 November 2016 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Sommarutfärd 4 Övrigt av intresse 4 Teater på svenska i Helsingfors (1) 5 Medlemsärenden 6 Anmälningar och kontakt Medlemslotteriet

Läs mer

Övrigt. Kontaktuppgifter

Övrigt. Kontaktuppgifter Kammarteatern, cirkulär 268, april 2014 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Hemsidor Årsmötet Övrigt Personporträtt Kontaktuppgifter 4 5 6 7 8 Sida 2 Ordförandens kolumn Den blomstertid

Läs mer

Cirkulär 279. Augusti 2016 INNEHÅLL

Cirkulär 279. Augusti 2016 INNEHÅLL Cirkulär 279 Augusti 2016 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Övrigt av intresse 4 Glimtar ur Kammarteaterns historia (3) 5 E-postadresser, hemsidan, medlemsvärvning, medlemsnytt 6 Kommande

Läs mer

Kammarteatern, cirkulär 267, mars 2014 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn. Kommande program. Årsmöte 26. mars. Personporträtt. Övrigt

Kammarteatern, cirkulär 267, mars 2014 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn. Kommande program. Årsmöte 26. mars. Personporträtt. Övrigt Kammarteatern, cirkulär 267, mars 2014 INNEHÅLL Ordförandens kolumn Kommande program Årsmöte 26. mars Personporträtt Övrigt 2 3-4 4-5 6 7 Sida 2 Ordförandens kolumn Olika slags performance Man kan dra

Läs mer

Cirkulär 278. Maj 2016 INNEHÅLL

Cirkulär 278. Maj 2016 INNEHÅLL Cirkulär 278 Maj 2016 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Teaterresa till Stockholm 4 Årsmötet 2016 5 Kort om sommarteatrarna 2016 6 E-postadresser, hemsidan, medelmsvärvning, medlemsnytt

Läs mer

Cirkulär 271. Januari 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Profil 6 Verksamhetsplan 7 Kontaktuppgifter 8

Cirkulär 271. Januari 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Profil 6 Verksamhetsplan 7 Kontaktuppgifter 8 Cirkulär 271 Januari 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Profil 6 Verksamhetsplan 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - Ordförandens kolumn Que sera sera Vad vet vi om vår morgondag, vårt nya

Läs mer

Cirkulär 277. Mars 2016 INNEHÅLL

Cirkulär 277. Mars 2016 INNEHÅLL Cirkulär 277 Mars 2016 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Teaterresor 4 Aktuellt på Kammarteaterns månadsmöten 4 Verksamhetsberättelse 2015 5-6 E-postadresser och hemsidan 7 Medlemsnytt

Läs mer

Cirkulär 275. November 2015 INNEHÅLL

Cirkulär 275. November 2015 INNEHÅLL Cirkulär 275 November 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Glimtar ur Kammarteaterns historia 6-7 Kommande möten 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - ORDFÖRANDENS KOLUMN Vad far gör är alltid

Läs mer

Cirkulär 281. Januari 2017

Cirkulär 281. Januari 2017 Cirkulär 281 Januari 2017 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3 Med Kammarteatern Stockholm 8-11.11.2016 4 Medlemsärenden 7 Kommande möten 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - ORDFÖRANDES KOLUMN JUBILEUMSÅR

Läs mer

Cirkulär 272. Februari 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 5 Verksamhetsberättelse 6-7 Kontaktuppgifter 8

Cirkulär 272. Februari 2015 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 5 Verksamhetsberättelse 6-7 Kontaktuppgifter 8 Cirkulär 272 Februari 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Övrig information 5 Verksamhetsberättelse 6-7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - Ordförandens kolumn Konstens betydelse, det ena ger

Läs mer

Cirkulär 276. Januari 2016 INNEHÅLL

Cirkulär 276. Januari 2016 INNEHÅLL Cirkulär 276 Januari 2016 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Kammarteaterns julfest 5 Verksamhetsplan 6 Kommande möten 7 Medlemsnytt 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - ORDFÖRANDENS KOLUMN TEATERLEGENDER

Läs mer

Riddarhuset. Personporträtt

Riddarhuset. Personporträtt Kammarteatern, cirkulär 266, februari 2014 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Riddarhuset Personporträtt Övrigt Kontaktuppgifter 5 6 7 8 Sida 2 Ordförandens kolumn Minnesvärda incidenter

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus

Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Protokoll fört vid årsmötet för SPF Spångaveteranerna den 14 februari 2017 i Spånga Församlingshus Före årsmötet underhöll Tomas Edström och Janne Bumba med visor av gräddan av våra visdiktare och inte

Läs mer

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar PROTOKOLL fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Plats: Sturebyskolans aula Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar Föredragningslista

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 22 februari 2017 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Monica Helgesson hälsade de drygt 140 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Augusti 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn Kommande program 3-5 Glimtar ur Kammarteaterns historia Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8

Augusti 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn Kommande program 3-5 Glimtar ur Kammarteaterns historia Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8 Cirkulär 274 Augusti 2015 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-5 Glimtar ur Kammarteaterns historia 6 Höstens möten 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - Ordförandens kolumn Mygg på teatern Vad kan man

Läs mer

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo

PROGRAM. Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo PROGRAM Finlands Brandbefälsförbunds & Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbunds studiedagar och FSB:s höstmöte Sokos Hotel Caribia i Åbo Tid 15-16 november 2013 Adress Beskrivning Målsättning Sokos

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 Datum: Torsdag den 11 april 2013 1/5 Tid: kl. 19:30 21:10 Plats: Ålands Lyceum, hörsalen Närvarande: 16 medlemsorganisationer 1. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Information om Litteraturrundan 2016

Information om Litteraturrundan 2016 Information om Litteraturrundan 2016 Vad är Litteraturrundan? Litteraturrundan är ett fantastiskt tillfälle för författare och läsare att mötas. Konceptet är delvis samma som för Konstrundan, men med litteraturen

Läs mer

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat.

Olle tackade för informationen, förklarade årsmötet för öppnat. Fört vid årsmöte den 25 februari 2017. Plats: Allianslokalen i Alunda Närvarande: se särskild närvarolista PROTOKOLL 1 Mötets öppnande Olle hälsade välkommen till årsmötet 2017. Lennart Johansson ordförande

Läs mer

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING

GÅRVIKS BADORTSFÖRENING GÅRVIKS BADORTSFÖRENING Protokoll Årsmöte Dag/Tid 2015-07-25 kl 11.00-12.15 Plats; Gula Villan 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Åsa Gustaf- Jansson hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade årsmötet

Läs mer

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej!

E-information 2015/1 2015-03-07. Hej! 2015-03-07 E-information 2015/1 Hej! Vi närmar oss med stormsteg årets Tattoo som kommer att bli lite annorlunda. Det handlar mycket om att, trots ökade kostnader, få det att gå ihop så det gäller att

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

STADGAR för Storskärs Intresseförening. 1 Föreningens namn och språk

STADGAR för Storskärs Intresseförening. 1 Föreningens namn och språk STADGAR för Storskärs Intresseförening 1 Föreningens namn och språk Föreningens namn är Storskärs Intresseförening. Dess hemort är Malax Kommun i Västra Finlands län. Föreningens språk är svenska. 2 Föreningens

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010.

Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Protokoll fört vid årsmöte med Hjortnäs Sunnanängs samfällighetsförening den 13 april 2010. Närvarande: Lars Björk, Åke Dalin, Maria Werpers Dahl, Owe Danielsson, Agneta Kallur, Anna Moberg, Ulf Sunnanängs,

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt

Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt, Gunilla Björkman, Sofie Widal, Magnus Feldt Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndag den 5 mars 2018. Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Martin Engström, Johnny Petersson, Jan Bengtsson, Peter Ljungkvist, Claes Carlstedt,

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

3. Dagordningen godkändes efter att punkt 20 lades till efter punkt 10 på dagordningen.

3. Dagordningen godkändes efter att punkt 20 lades till efter punkt 10 på dagordningen. Årsmöte för Gotlands Guideförening 2019-02-09 Plats: Villa Manhem på Scandic i Visby. 45 deltagare. 1. Ordförande Gunilla Lauström hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Mötet ansåg årsmötet

Läs mer

Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9 C. Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet 2014 för öppnat.

Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9 C. Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet 2014 för öppnat. Sida 1 av 5 Protokoll från årsmöte i SeniorSchack Stockholm 2014 Tid: 9 januari, 2014, kl. 1100 Plats: Stockholms Schacksalonger, Ringvägen 9 C 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Svensk Internmedicinsk förenings 46:e årsmöte Onsdag 26 september 2012 Clarion Hotell Gillet, Uppsala Föredragningslista 1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Närvarande: Britt-Marie Strandahl, Carl Alsätra, Ulla Winroth, Lena Andersson, Helli Malers, Barbro Redin, Elisabeth Solin, Emma

Läs mer

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård

Protokoll från. Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening. 4 mars 2018 kl i Orkesta bygdegård Protokoll från Årsmöte i Orkesta Hembygdsförening 4 mars 2018 kl. 18.00 i Orkesta bygdegård 1. Årsmötet öppnas. Mötet öppnades och ordförande Marie-Louise Jansson hälsade mötesdeltagarna välkomna till

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2016-02-19 1. Mötets öppnande: Dagen började med att ungdomarna Frida Lindström och Daniel Nordenborg berättade om sina tankar och visioner för 2016. Önskar b.la. att

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

Årsmöte 2012 Stockholms hängflygklubb 27:e November, 2012

Årsmöte 2012 Stockholms hängflygklubb 27:e November, 2012 1. Öppnande av mötet 2. Mötets behöriga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av mötesordförande 5. Val av protokollförare 6. Val av justerare 7. Fastställande av röstlängd 8. Fastställande av

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER MEDLEMSBLAD 5/2015 NOVEMBER-DECEMBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Den Ideella föreningen Nationella Dramaturgiatet Org nr: Protokoll, ordinarie årsmöte

Den Ideella föreningen Nationella Dramaturgiatet Org nr: Protokoll, ordinarie årsmöte Den Ideella föreningen Nationella Dramaturgiatet Org nr: 802446-2239 Protokoll, ordinarie årsmöte Måndag 3 maj 2010 Kl 16.00-18.00 Teater Tre, Rosenlundsgatan 12, Stockholm Närvarande: Maria Ericson, Gustav

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Årsmöte Smålands bilsportsförbund

Årsmöte Smålands bilsportsförbund Årsmöte Smålands bilsportsförbund 2015-02-21 1. Mötets öppnande: Ordförande Roger Engström hälsade närvarande välkomna till årsmötet i Vrigstad och förklarade mötet öppnat. Han lämnade därefter över ordet

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2012-03-08 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem

Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem Föreningen SPF Seniorerna Västra Kind. Protokoll fört vid årsmöte på Solbackens Trygghetsboende Länghem 2016-02-10. 1 Mötet öppnades och ordförande hälsade välkommen. 2 Parentation hölls över 5 medlemmar

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film!

Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film! Medlemsblad 01/16 Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film! Innehåll Ledare..... s. 3 Biodag: Alvin och gänget, Gasen i botten s. 4 Motionskampanj 8.4-7.5...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

1) Ordföranden hälsade alla 47 närvarande välkomna och öppnade mötet.

1) Ordföranden hälsade alla 47 närvarande välkomna och öppnade mötet. Årsmöte 17 feb 2019 i Rävlanda Föreningsgård Protokoll 1) Ordföranden hälsade alla 47 närvarande välkomna och öppnade mötet. 2) Till ordförande för mötet valdes Sten Rylander. 3) Till sekreterare för mötet

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

Dyröns IF Årsmöte 2015

Dyröns IF Årsmöte 2015 Dyröns IF Årsmöte 2015 Tid och plats 2015-02- 28 kl 14.00, Dyröns IF samlingslokal. Närvarande Ann- Gerd Grahm Ordförande Suzanne Friis Sekreterare Maj- Britt Aronsson Christer Eliasson Eric Gustafsson

Läs mer

Cirkulär 270. November 2014 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Föreningens ekonomi 5 Svartå slott 6 Mötesdatum 7 Kontaktuppgifter 8

Cirkulär 270. November 2014 INNEHÅLL. Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Föreningens ekonomi 5 Svartå slott 6 Mötesdatum 7 Kontaktuppgifter 8 Cirkulär 270 November 2014 INNEHÅLL Ordförandens kolumn 2 Kommande program 3-4 Föreningens ekonomi 5 Svartå slott 6 Mötesdatum 7 Kontaktuppgifter 8 - 2 - Ordförandens kolumn Våra yngre generationer I dag

Läs mer

STADGAR ( reviderade och beslutade )

STADGAR ( reviderade och beslutade ) STADGAR ( reviderade och beslutade 2014-05-26 ) 1. Föreningens namn och hemort Föreningens namn är BMK Stinget och dess hemort är Mellerud 2. Syfte och verksamhetsformer Föreningens syfte är att främja

Läs mer

Nytt från Steg för Steg

Nytt från Steg för Steg Nytt från Steg för Steg VÅREN 2017 Ordförandens ruta Hej på er alla! Hur har ni det? Bra hoppas jag. Själv har jag det bra. Mycket på gång. Nytt jobb och nya utmaningar såhär till det nya årets ära. Våren

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

DUV Vingen Info 3/12

DUV Vingen Info 3/12 DUV Vingen Info 3/12 Innehåll 1. Styrelsen välkomnar! 2. DUV Mellersta Nyland fyller 40 år! 3. Konstklubbens vernissage 4. Kallelse till höstmöte 5. Duv-teaterns fotografier 6. Filmklubben 7. Bowlingen

Läs mer

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården

Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården Protokoll från Adelsö Hembygdslags årsmöte 2017 söndagen den 26 februari kl. 18 i Hembygdsgården 1. Årsmötets öppnande Hembygdslagets ordförande, Lars Skedinger, hälsade välkommen till 2017 års stämma.

Läs mer

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2011-05-16 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2011-05-16 Utskriven: 2011-05-17 Närvarande medlemmar: 44

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen!

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Medlemsblad 01/15 Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Innehåll Ledare..... s. 3 Cirkus Musikul.........s. 4 Motionskampanj 23.3-22.4...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014

The Oak Leaf. Medlemsblad för. Löv nummer 5, december 2014 The Oak Leaf Medlemsblad för Löv nummer 5, december 2014 God Jul och ett riktigt Gott Nytt Squaredans År 2015 1 Ordförandens spalt Som en tack för ännu en mycket trevlig danstermin kommer här en liten

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

Vasa Svenska Kvinnoklubb.

Vasa Svenska Kvinnoklubb. Stadgar för Vasa Svenska Kvinnoklubb. S i. Vasa Svenska Kvinnoklubb utgör en filial av Finlands Svenska Kvinnoförbund, som har sin centralstyrelse i Helsingfors. 2. Föreningens ändamål är att förena svenska

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Närvarande 22 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Per Malmqvist hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer