Verksamhetsberättelse 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2017"

Transkript

1 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2017 Dubbeljubileum Grillning på ICA Julmarknad Dubbeljubileum

2

3 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Annette Thoresson Ingrid Sönnerby Eva Olsson Karin Grönberg Kerstin Wester Lars Holmström Ulla-Britt Nilsson Signe Ilmarinen Övriga Maria Ter-Bosch Marie Gärdby Mats Ekedahl Bengt Jarring Per Gillenius Ingela Beck ordförande vice ordförande sekreterare kassör, firmatecknare ledamot, firmatecknare ledamot, ansvarig för Mötesplats Kupan ledamot, insamlingsansvarig ledamot ledamot revisor revisor revisor, ersättare revisor, ersättare valberedning, sammankallande valberedning Syfte och mål för verksamheten Bland kretsens syften och mål har märkts: - Utvecklingen av de befintliga verksamheterna samtidigt som försök gjorts att skapa nya enligt Röda Korsets centrala dokument om verksamhetsinriktning. - En fortsatt ökning av Röda Korsets synlighet i Perstorp - Att resurserna i form av frivilliga, lokaler och ekonomiska tillgångar används på bästa sätt. - Att kretsen verkar för mångfald inom organisationen och välkomnar människor i alla åldrar, kön och etnisk bakgrund. Medlemmar Vid årets slut hade kretsen 109 medlemmar. Medlemsökningen kan i första hand förklaras av att medlemmar överförts från den nedlagda kretsen i Örkelljunga. Medlemsavgiften var under året 250 kr för huvudmedlem och 125 kr för familjemedlem. Av avgiften för huvudmedlemskap har 125 kr gått till central verksamhet och resterande till kretsverksamheten. Årsmöte Årsmötet hölls 13 februari 2017 på Mötesplats Kupan och 15 medlemmar deltog. Vid Årsmötet presenterades och godkändes Verksamhetsplan 2017.

4 Styrelsemöten Styrelsen har haft åtta protokollförda sammanträden under 2017; 16 januari, 13 februari (konstituering), 20 mars, 24 april, 22 maj, 7 augusti, 18 september, 24 oktober och 27 november. Mötesplats Kupans secondhand Försäljningssumman under året har varit fortsatt mycket god men har i förhållande till föregående år minskat nästan :-. Som en följd av detta har kretsen skickat motsvarande lägre summa till livräddande arbete i katastrofområden. Den mest troliga förklaringen till försäljningsminskningen är att en annan hjälporganisation skänker bort kläder, hushållsinventarier mm till personer som redan fått en fristad i Sverige samt pensionärer. Två personer har under året erbjudits sysselsättning under del av dag. Handledningen har fungerat bra och praktikanterna gör ett gott arbete. Anhörigstöd/Träffpunkten Kretsmedlemmar har medverkat som värdinnor på Perstorps Kommuns Träffpunkten då Röda Korset som en av flera organisationer deltagit i Träffpunktens aktiviteter på måndagarna. Under året har inte funnits någon aktiv grupp för anhörigstöd med frivilliga från Röda Korset. Bössinsamling Frivilliga från kretsen deltog under fyra dagar i den med Perstorps Församling gemensamma bössinsamlingen för Världens Barn. Projekt SIMS Perstorps kommun har beviljats stöd från Jordbruksverket för ett Leader-projekt kallat SIMS (SamhällsInformation-Mötesplats-Språkcafé). Projektet är ett integrations- och arbetsmarknadsprojekt som syftar till att öka möjligheterna för kommunens nyanlända att integreras på arbetsmarknaden och i andra sociala sammanhang. Projektet startade under 2016 och löper på till och med En av projektets viktigaste delar är Språkcaféet där kretsen spelar en betydande roll.

5 Gåvor som förmedlats :- Stoppa hungern :- Världens Barn :- Integrationsprojekt, Röda Korsets Ungdom :- Katastrofreserven :- Katastrofhjälpen, Myanmar :- Aldrig ensam Totalt :- Pengar har i år bland annat satsats på människor på flykt där hjälp i närområdet har prioriteras. Dessutom har bidrag givits för att minska svälten i områden av Afrika. Det finns även många som har det svårt och behöver hjälp här i Sverige. Röda Korsets vision är att ingen ska behöva vara ofrivilligt ensam. Det finns ett stort behov av mer medmänsklighet i vårt samhälle och det kan frivilliga visa med t ex besök av ensamma äldre och telefonjour. Våra frivilliga är livsnerven i Röda Korset frivilliga förändrar och räddar liv. Utan frivilliga kan vi inte bedriva vår verksamhet som hjälper över hundratusen människor i Sverige varje år. Även om frivilliga arbetar ideellt och uträttar enormt mycket utan krav på ersättning, har vi kostnader för utveckling, rekrytering, utbildning, samordning, försäkringar, telefonräkningar och hyror. För att våra frivilliga ska kunna fortsätta arbeta för människor i svåra situationer i Sverige har kretsen därför skänkt :- till insamlingen Aldrig ensam. Sygrupp Av ålderskäl har gruppens medlemmar upphört med sina tidigare regelbundna träffar men fortfarande förses Mötesplats Kupan med förkläden, kassar mm till försäljning. Stickcafé Gruppen har träffats ojämna veckor. De har bland annat stickat och virkat halsdukar, mössor, vantar och sockor som sedan sålts på Mötesplats Kupan. Gruppen har också svarat för förberedelserna inför bland annat Jubileum, Julmarknad och Skördevesper. Regionverksamhet Ordförande Sven-Erik Sjöstrand är regionråd och kretsen får därför mycket information om den utveckling som sker och den diskussion som förs både regionalt och centralt inom Röda Korset med positiva följdeffekter för Perstorpskretsen.

6 Integrationsarbetet- Språkcafé En viktig del som berör kretsens verksamhet är utökningen av Språkcaféet med veckoträffar från april månad. Antalet deltagare på Språkcaféet har genomgående varit fler än tjugo. Fler frivilligorganisationer har nu engagerats i arbetet som en följd av SIMS-projektet. Behovet av volontärer är dock fortsatt stort. Mötesplats Perstorp Intresse fanns hos såväl Bibliotek som ABF att fortsätta samarbetet kring Mötesplats Perstorp. Kretsen ansökte därför hos Perstorps Kommun om medel för att även under detta verksamhetsår anordna en mångkulturell dag i samma form som Medel tillstyrktes och några inledande möten hölls men planeringsarbetet fick tyvärr avbrytas då de personella resurserna inte räckte till. Om en sådan dag ska kunna genomföras igen måste antalet frivilliga öka. Utbildning och externa träffar Kretsens medlemmar har medverkat på följande utbildningar/träffar: - Ordförande deltog som representant för Regionrådet i Rödakorsdialogen i Stockholm mars. - Inspirationsmöte i Helsingborg. - Ordförande har deltagit i diverse Regionrådsmöten; bland annat i Helsingborg. - - Samråd med Perstorps Församling inför Världens Barn-insamlingen. - Riksstämma 6 maj med val av ny ordförande - Röda Korsets nya ordförande Margareta Wahlström besökte kretsar och regionråd i Region Syd 30 augusti-2 september. Ordförande deltog i Malmö och sekreteraren vid lunchen i Hässleholm. - Planeringsträffar med SIMS-gruppen - Planeringsträffar för Träffpunkten - Rödakorsforum i Nyköping oktober - Höstmöte i Hässleholm 23 oktober Övrigt - Då ICA firar 2017 firat 100 år genomfördes 27 maj en gemensam aktivitet. Röda Korset grillade korv och ordnade fiskdamm. ICA skänkte korven och några vinster. Intäkterna gick ograverat till Världens Barninsamlingen. Grillningen blev ett väl genomfört arrangemang med många medlemmar engagerade. - Röda Korset representerades i fanborgen på Sveriges Nationaldag juni anordnades en mycket uppskattad medlemsutflykt till Vallåkra Stenkärlsfabrik, Landskrona och Örenäs Slott under ledning av Irma och Sven Stenberg. - Försäljningssumman på Mötesplats Kupan under veckorna 39 och 40 gick oavkortat till Världens Barn-insamlingen.

7 - Vid Skördevespern 8 oktober i Perstorps Kyrka smyckades ett av fönstren traditionellt med Röda Korsflaggan, ljus, frukter och blommor: - Under Julmarknaden 1:a advent såldes julklappar och lotter i det stora julgranslotteriet. I cafédelen bjöds på glögg och pepparkakor. Kommersen var i full gång och gästfriheten mycket uppskattad. Kommunikation Hemsidan uppdateras kontinuerligt och nås på adressen Här erhålls bland annat information om planerade och genomförda aktiviteter. På kretsens Facebooksida, finns till exempel uppskattad information om vad secondhandbutiken kan erbjuda: På Mötesplats Kupan informeras kontinuerligt om Röda Korsets hjälpinsatser och vilka ändamål de insamlade medlen används till. Genom pressreleaser försöker kretsen uppmärksamma det viktiga arbete som utförs. Inför Julmarknaden hade kretsen en annons i samverkan med Företagarna:

8 Jubileum 2017 var det 5 år sedan Mötesplats Kupan öppnade på Köpmangatan och det var även 80 år sedan Perstorpskretsen startade. Kretsen bjöd därför 19 augusti på dryck och tårta och en härlig stund för både vuxna och barn. För dagen fanns det extra bra erbjudande på utvalda varor. Alla barn fick en gratis fisketur i vår fiskdamm. Slutord Styrelsen kan konstatera att måluppfyllelsen för Verksamhetsplan 2017 är relativt god men att det fortfarande finns frågor att arbeta vidare med. Arbete med globala frågor har inte kunnat startas, nätverksträffarna med andra kupor har upphört och tyvärr har det inte genomförts några offentliga möten under verksamhetsåret. Kretsen har dock fortsatt försöken att synliggöra sig och Facebook-sidan är mycket uppskattad. Intäkterna av secondhandförsäljningen har minskat men ligger fortfarande på hög nivå. Många talar om den påtagliga trivseln i lokalen. Till denna bidrar i hög grad de frivilliga som genom att noggrant sortera varorna och presentera dem på ett mycket smakfullt sätt förmedlar intryck av att butiken är högklassig. De ger också besökarna ett vänligt, serviceinriktat och på alla sätt positivt bemötande. Alla välkomnas som mycket viktiga kunder! Även den som inte handlar känner sig välkommen. Ett alldeles särskilt tack framförs därför av styrelsen till de frivilliga som engagerat sig i arbetet med secondhandförsäljningen på Mötesplats Kupan. Överskottet i försäljningsverksamheten har gjort att kretsen kunnat ge stora bidrag till hjälparbetet här hemma och runtom i världen. Försäljningen på Mötesplats Kupan har dessutom som viktig bieffekt en minskad belastning på den gemensamma miljön då mindre råvaror för framställning av nya produkter förbrukas. Till alla som skänkt varor till försäljningen och handlat i vår butik framför styrelsen därför sitt stora tack. Trots att gåvogivarna uppmanas att endast lämna helt och rent material får Röda Korset tyvärr fortfarande ta emot material som inte uppfyller dessa kriterier. Att omhänderta sådant material orsakar mycket extraarbete för de frivilliga. Rutinerna med transport till depån i Helsingborg har fungerat bra och vi har haft mycket hjälp av Hässleholmskretsen till vilken vi framför ett stort tack. Med Caféet har kretsen möjlighet att bjuda in allmänheten för en stunds samvaro. Att vid utvalda tillfällen kunna slå sig ned för en stunds avkoppling och samtidigt bli bjuden på kaffe med tilltugg har varit uppskattat. Samtidigt har kretsen då kunnat informera om det viktiga arbete som bedrivs och vart pengarna hamnat som insamling och försäljning genererat. Kretsen har beslutat att regelbundet, en gång per vecka, bjuda på kaffe med tilltugg. Insatsen är dock alldeles för tidig att utvärdera.

9 Samarbetet kring språkcaféet med Perstorps Kommun har varit fortsatt gott. Språkcaféet utgör en viktig del i Leader-projektet SIMS och kretsen har svarat för inköpen av dryck och bröd till träffarna. Förutom Språkcaféet har genomförts ett antal planeringsträffar inom projektet. Med kontanthanteringen har problemen fortsatt att öka då handlarna upphört att ta emot kontanter. Kassören har några gånger under året kunnat åka till Hässleholm där det finns en insättningsautomat. Om denna möjlighet kommer att finnas kvar är dock tveksamt. Styrelsen för fortlöpande diskussioner om alternativa betalningsmetoder. Med Direktdialog värvas månadsgivare till Svenska Röda Korset. Under hösten var en grupp aktiva i Perstorp och innan kretsen fått bekräftat att besökarna var utsända från Röda Korset hade stor oro spridit sig. Styrelsen krävde då att inför nästa kampanj ska kretsen kontaktas i god tid så att frågan ordentligt kan ventileras och eventuellt genomföras på ett annat sätt. Detta arbetssätt har ju också vissa fördelar för kretsen då värvarna också informerar om hur man kan vara med och påverka Röda Korsets viktiga arbete hemma och internationellt genom att bli medlem i den lokala kretsen. Röda korset behövs både här i Sverige och internationellt och kanske mer idag än någonsin tidigare. Vi har en aktiv liten krets här i Perstorp och utan frivilligas engagemang skulle inte Perstorpskretsen överleva som förening. Styrelsen vill därför rikta ett sammanfattande varmt tack till alla engagerade och motiverade medlemmar och frivilliga som under verksamhetsåret bidragit till vår fina verksamhet. Perstorp

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2014 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2018 Julgranslotteri Perstorpsdagar Sveriges Nationaldag Utflykt för frivilliga Insamling för Jemen på ICA Tidningsannons Förtroendevalda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2016 Från Mat, Mingel och Musik 12 november Våreld Traditionellt julgranslotteri Julmarknad Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2015 Invigning av Röda Soffan Traditionellt julgranslotteri Världens Barn-insamling Nationaldagsfirande Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2013 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2012 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ola Seger Karin Grönberg Lars Holmström Ulla-Britt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad.

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. Tuve RödaKorskrets Protokoll fört vid årsmöte Inom Tuve Rödakorskrets den 26 februari 2013 1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. 2. Föredragningslistan

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se 2 Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 23 februari 2014 kl. 15.00

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Uppsala Rödakorsblad

Uppsala Rödakorsblad Några ord från styrelsen I detta nummer: * Några ord från styrelsen * Kretsens verksamheter under året som gått * Julfirande i kretsen * Kommande utbildningar och möten Många människor väntade på oss då

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 FÖRENINGEN NORDEN SKÅNEDISTRIKTET Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsen för Föreningen Norden, lämnar följande redogörelse för verksamheten år 2012. Styrelse Ulla Stenow ordförande Ängelholm Sonja Svensson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 19 februari 2012 kl 15.00

Läs mer

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 På Kungsbackakretsens årsstämma den 27 februari 2017 beslöts om samgående med samtliga kretsar i kommunen och namnbyte till Kungsbackabygdens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2018-02-12 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2017 Reviderad vid AU möte 2018-01-17 och därefter uppdaterad till Utgåva 2. Antagen och fastställd vid samverkansrådets

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

PROTOKOLL - SWEA Barcelona Årsmöte

PROTOKOLL - SWEA Barcelona Årsmöte PROTOKOLL - SWEA Barcelona Årsmöte Tid: Lördagen den 20 Februari 2016 klockan 18,30 Var: Avenida Palace Barcelona På plats från Styrelsen: Anna Krossling, Tina Hjerpe, Kristin Lindgren, Viveka Nilsson,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2017-02-15 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2017-02-15 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2016 Reviderad och antagen vid samverkansrådets granskande möte 2017-02-15.

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10)

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN Styrelsen för Röda Korset Karlskronakretsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

Föreningen KVINNOR I SAMVERKAN

Föreningen KVINNOR I SAMVERKAN Göteborg den 9 april, 2014 Hej! Måndagen den 28 april 2014 kl 18.00 har vi årsmöte. Vi samlas hos Bodil på Saltholmsgatan 21 i Långedrag. Du är hjärtligt välkommen. Anmälan om deltagande kan göras per

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 24 februari 2013 kl. 15.00

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2016 Anhörigstöd Ansvarig: Britta Heimer Dereborn Ett spännande projekt Ansvarig: Anna-Lena Hellman Verksamheten har bedrivits i samarbete med kommunen och andra organisationer.

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna.

PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma. Byagillets ordförande öppnar årsstämman och hälsar de närvarande välkomna. BRÖSARPS BYAGILLE PROTOKOLL, fört vid Byagillets årsstämma Årsstämman den 13 februari 2012 Närvarande 28 personer framgår av bilagd närvarolista. 115 Årsstämman öppnas Byagillets ordförande öppnar årsstämman

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS BARN OCH UNGDOMSORGANISATION (UKJK-BUO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 25 augusti 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-BUO är ett kristet Barn och Ungdomsorganisation,

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer