Verksamhetsberättelse 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2013"

Transkript

1 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2013 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström Ola Seger Karin Grönberg ordförande vice ordförande, samordningsansvarig för integrations-och flyktingfrågor sekreterare kassör, firmatecknare ledamot, firmatecknare ledamot, ansvarig för Mötesplats Kupan ledamot, insamlingsansvarig ledamot ledamot Övriga Maria Ter-Bosch Marie Gärdby Eva Mårtensson Bengt Jarring Per Gillenius Ingela Beck revisor revisor revisor, ersättare revisor, ersättare valberedning, sammankallande valberedning Medlemmar Vid årets slut hade kretsen 110 medlemmar. Medlemsavgiften har varit 200 kr för huvudmedlem och 100 kr för familjemedlem. Av avgiften för huvudmedlemskap har 100 kr gått till central verksamhet och resterande till kretsverksamheten. Årsmöte Årsmötet hölls 25 februari 2013 på Mötesplats Kupan och 24 medlemmar deltog. Innan Årsmötet presenterades Leader-projektet Din bror-a new voice for boys. En tyst minut hölls för under året avlidna medlemmar. Vid Årsmötet presenterades och godkändes Verksamhetsplan Årsmötet beslöt också att snarast överföra :- till olika insamlingar. Årsmötet uttalade samtidigt fullt förtroende för styrelsens förmåga att på ett bra sätt förfoga över insamlade medel och gav mandat för styrelsen att bestämma om ytterligare utbetalningar under året.

2 Styrelsemöten Styrelsen har haft åtta protokollförda sammanträden under 2013; 15 januari, 25 februari (konstituering), 19 mars, 22 april, 10 juni, 27 augusti, 1 oktober och 20 november. Mötesplats Kupans secondhand Försäljningen fortsätter att utvecklas mycket positivt. Fler och fler kommer in under butikens öppettider och många kommer även från omkringliggande orter. Nya besökare återkommer gärna, och de frivilliga på Mötesplatsen möter mycket uppskattning. Mötesplatsen har behållit de utökade öppettiderna; tisdag, fredag och lördag klockan samt onsdag och torsdag klockan Antalet frivilliga som engagerat sig i butiksverksamheten har varit nio och volymen av skänkt material till försäljning har fortsatt att öka. Fler och fler blir medvetna om värdet av att ta tillvara kläder och prylar istället för att slänga dem och Mötesplats Kupan är en viktig kanal för denna ökande miljömedvetenhet. Under hela året, två dagar i veckan, har kretsen kunnat erbjuda en praktikplats i verksamheten. Under två perioder har också en elev från Norrängsskolan, Hässleholm, praktiserat en dag i veckan. 14:e augusti firades Mötesplats Kupans 1-årsjubileum i de nya lokalerna på Köpmangatan. Kretsen bjöd på kaffe och tårta, positiva artiklar skrevs i Norra Skåne och HD och besöksantalet och dagskassan blev betydande. Frivilliga från Mötesplatsen smyckade ett av Perstorps kyrkas fönster inför Skördevespern 13:e oktober. Anhörigstöd/Träffpunkten Kretsmedlemmar har medverkat som värdinnor på Perstorps Kommuns Träffpunkten då Röda Korset som en av sex organisationer deltagit i Träffpunktens aktiviteter på måndagarna. Under året har inte funnits någon aktiv grupp för anhörigstöd med frivilliga från Röda Korset. Insamling Kretsen har sänt: :- till Röda Korsets Globalprojekt Victoriasjön/Uganda :- till Röda Korsets insamling På flykt :- till Röda Korsets akutinsamling för Syrien :- till Röda Korsets insamling Aldrig ensam :- till Världens Barn-insamlingen :- till Röda Korsets akutinsamling för Filippinerna Summan av gåvorna har jämfört med tidigare år fördubblats eller mer men trots detta har kretsen vid årets slut ett högre eget kapital än vid inledningen av verksamhetsåret.

3 Sygrupp Gruppen svarade för lotteriet i samband med Årsmötet. Av ålderskäl har gruppens medlemmar upphört med sina tidigare regelbundna träffar men fortfarande förses Mötesplats Kupan med förkläden, väskor mm till försäljning. Stickcafé Gruppen har träffats ojämna veckor. De har bland annat stickat och virkat halsdukar, mössor, vantar och sockor som sedan sålts på Mötesplats Kupan. Öppna föreläsningar Under året har genomförts tre öppna föreläsningar på Mötesplats Kupan. I januari inleddes serien med att Anki Jacobi och Agneta Dentback från Brottofferjouren i Hässleholm presenterade sin verksamhet. Håkan Abrahamsson berättade i april om sin och familjens vistelse i Tanzania och i slutet av november hade Mötesplatsen besök av Aras Silah från Röda Korsets Behandlingscenter för krigs- och tortyrskadade. Föredragen har förutom medlemmar lockat nya besökare till Mötesplatsen men det finns möjligheter att ta emot ytterligare åhörare. I anslutning till föredragen har Röda Korset bjudit på förtäring. Regionverksamhet Ordförande Sven-Erik Sjöstrand är regionråd och kretsen får därför mycket information om den utveckling som sker och den diskussion som förs både regionalt och centralt inom Röda Korset vilket betyder mycket för Perstorpskretsens egna utveckling. 30 september svarade Perstorpskretsen för värdskapet vid Regionrådsmötet. Integrationsarbetet- Språkcafé I slutet av oktober startade Röda Korset i samarbete med Biblioteket Språkcafé. Språkcaféet har därefter varit öppet ytterligare tre måndagar. Perstorps Kommun har huvudansvaret för verksamheten men representanter från Röda Korset medverkar alltid. Besöksantalet har varierat mellan en och fem personer.

4 Utbildning och externa träffar Kretsens medlemmar har medverkat på följande utbildningar/träffar: - Utbildning i grundläggande Rödakorskunskap genomfördes på Mötesplats Kupan 9 februari med tretton deltagare representerande styrelse, valberedning och frivilliga. - Ordförandemöte i Landskrona 2 mars. - Rödakorsforum i Örebro 4-5 maj. - Studiebesök hos Språkcaféet på Hässleholms Bibliotek 16 maj. - Möte 16 maj hos Röda Korsets Helsingsborgskrets för kretsar med intresse av att arbeta med migrationsfrågor. - Studiebesök hos Ängelholms Rödakorskrets Mötesplats Kupan 24 augusti. - Nätverksmöte i Klippan 11 september. - Presentation av den nya kläddepån i Helsingborg 24 september. - Träffar med Perstorps Församling och Lions för samråd inför Världens Barninsamlingen. - Utbildningen Medmänskligt bemötande genomfördes 17 november med elva deltagare från kretsen. - Regionens höstmöte i Knisslinge 4 november. - Regionens höstmöte i Helsingborg 13 november. Övrigt - Under Perstorpsfestivalen 25 maj bjöds på kaffe med tilltugg på Mötesplats Kupan och besökarna hade stora möjligheter att fynda då specialerbjudanden fanns. - Mötesplats Kupan och kretsens verksamhet presenterades för frivilliga från kretsarna i Höör 21 maj. - Under Höstglöd 5 oktober fanns stånd på trottoaren utanför Mötesplats Kupan och Röda Korset bjöd på kaffe i caféet. - Försäljningssumman på Mötesplats Kupan under veckorna 40 och 41 gick oavkortat till Världens Barn-insamlingen. Sex medlemmar stod med bössor utanför ICA och Systembolaget under sammanlagt sex timmar fördelat på tre dagar under insamlingsperioden. - Volontärer från Celanese arbetade på Mötesplats Kupan 15 oktober. - Under julmarknaden 1:a advent såldes julklappar och lotter i det stora julgranslotteriet. I cafédelen bjöds på glögg och pepparkakor. - Rutiner har arbetats fram och kontrakt har skrivits i anledning av att bankerna helt har slutat med kontanthantering. - Hemsidan uppdateras kontinuerligt och kan nås på adressen: På sidan erhålls bland annat information om planerade och genomförda aktiviteter.

5 Slutord Styrelsen kan konstatera att måluppfyllelsen för Verksamhetsplan 2013 är god med något undantag som t ex medlemsvärvning. Sjutton månader har förflutit sedan Mötesplats Kupans flyttning till nya lokaler på Köpmangatan 4E och resultatet av denna kan sammanfattas i ett ord, succé. Besöksantalet fortsätter att öka och trivseln i lokalen är påtaglig. Till det senare bidrar i hög grad de frivilliga på Mötesplats Kupan genom att noggrant sortera materialet, presentera varorna på ett mycket smakfullt sätt och ge besökarna ett vänligt, serviceinriktat och på alla sätt positivt bemötande. Ett alldeles särskilt tack framförs därför av styrelsen till de frivilliga som engagerat sig i arbetet på Mötesplats Kupan. Det stora överskottet i försäljningsverksamheten har gjort att kretsen med ännu högre belopp än tidigare kunnat bidra till hjälparbetet här hemma och runtom i världen. Försäljningen på Mötesplats Kupan har dessutom som viktig bieffekt en minskad belastning på den gemensamma miljön då mindre råvaror för framställning av nya produkter förbrukas. Till alla som skänkt varor till försäljningen och handlat i vår butik framför styrelsen därför sitt stora tack. Trots att gåvogivarna uppmanas att endast lämna helt och rent material får Röda Korset tyvärr fortfarande ta emot material som inte uppfyller dessa kriterier. Att omhänderta sådant material orsakar mycket extraarbete för de frivilliga. Efter flytten av Mötesplats Kupan har vi fått hjälp med förvaring och borttransport av inte säljbart material av vår hyresvärd. För detta och annan hjälp med praktiska göromål vill vi också framföra ett stort tack. Med målet att bättre utnyttja våra lokaler men även för att synliggöra Röda Korset mer lokalt har genomförts tre öppna föreläsningar med skiftande tema. Verksamheten har tagits emot mycket positivt. Under hösten iordningsställdes en läshörna i den del av den nedre lokalen som tidigare disponerades som förråd av Sygruppen. Förhoppningen är att fler ska känna att våra lokaler är en öppen mötesplats där möjlighet finns till avkoppling samtidigt som social samvaro kan erbjudas. I samband med nyöppningen av Mötesplats Kupan väcktes Café-verksamheten till liv igen. Då tyvärr antalet intresserade kaffegäster varit få har caféet upphört med de regelbundna öppettiderna onsdag och torsdag. Om önskemål uttrycks kan dock alltid besökare få slå sig ned och bli serverade. Med det nya trivsamma Caféet har Röda Korset fått väsentligt förbättrade möjligheter att bjuda in allmänheten för en stunds samvaro i samband med olika arrangemang. Samtidigt har då kunnat informeras om det viktiga arbete som bedrivs inom kretsen. I samarbete med Biblioteket, Perstorps Kommun, startades ett språkcafé under senhösten. Efter en god inledning minskade besöksantalet. En utvärdering med kartläggning av behov, form, tidpunkt och plats har utförts som lett till bland annat förändrad mötesdag inför kommande verksamhetsår.

6 Då flera förtroendevalda och frivilliga känt behov av utbildning har kretsen satsat på två gemensamma utbildningar under året; Grundläggande Rödakordskunskap och Medmänskligt bemötande. Med dessa har en gemensam plattform för vidare utvecklingsarbete skapats och deltagarna har också erhållit en ökad trygghet i rollen som representanter för Röda Korset. Röda korset behövs både här i Sverige och internationellt och kanske mer idag än någonsin tidigare. Vi har en aktiv liten krets här i Perstorp och utan mångas frivilliga engagemang skulle inte Röda Korset överleva som förening. Styrelsen vill därför rikta ett sammanfattande varmt tack till alla engagerade och motiverade medlemmar och frivilliga som under verksamhetsåret bidragit till vår fina verksamhet. Perstorp Styrelsen

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2014 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2012 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ola Seger Karin Grönberg Lars Holmström Ulla-Britt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2017 Dubbeljubileum Grillning på ICA Julmarknad Dubbeljubileum Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Annette Thoresson Ingrid

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2015 Invigning av Röda Soffan Traditionellt julgranslotteri Världens Barn-insamling Nationaldagsfirande Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2016 Från Mat, Mingel och Musik 12 november Våreld Traditionellt julgranslotteri Julmarknad Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2018 Julgranslotteri Perstorpsdagar Sveriges Nationaldag Utflykt för frivilliga Insamling för Jemen på ICA Tidningsannons Förtroendevalda

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2018-02-12 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2017 Reviderad vid AU möte 2018-01-17 och därefter uppdaterad till Utgåva 2. Antagen och fastställd vid samverkansrådets

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Uppsala Rödakorsblad

Uppsala Rödakorsblad Några ord från styrelsen I detta nummer: * Några ord från styrelsen * Kretsens verksamheter under året som gått * Julfirande i kretsen * Kommande utbildningar och möten Många människor väntade på oss då

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018

SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 SOLNA RÖDAKORS VERKSAMHETSPLAN 2018 FRÅN RÖDAKORSFORUM 2017 DETTA SKALL VI TÄNKA PÅ INFÖR 2018 Framtid 2020 Röda Korset skall stärka den lokala organisationen och vara närvarande och synligt i lokalsamhället.

Läs mer

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017

Röda Korset Gefl ekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Röda Korset Geflekretsen Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen under 2017 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Lennart Karlström, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Roger Larsson

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad.

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. Tuve RödaKorskrets Protokoll fört vid årsmöte Inom Tuve Rödakorskrets den 26 februari 2013 1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. 2. Föredragningslistan

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2016 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2016 Anhörigstöd Ansvarig: Britta Heimer Dereborn Ett spännande projekt Ansvarig: Anna-Lena Hellman Verksamheten har bedrivits i samarbete med kommunen och andra organisationer.

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 1 Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 Lidingö 27 februari 2016 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2016-09-12 Närvarande: Anette Lirsjö, Elisabeth Johansson, Pär-Jonas Jönsson, Lena Larsson, Lilian Svensson, Inger Kindblad, Ingrid Augustinsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2017-02-15 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2017-02-15 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2016 Reviderad och antagen vid samverkansrådets granskande möte 2017-02-15.

Läs mer

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 På Kungsbackakretsens årsstämma den 27 februari 2017 beslöts om samgående med samtliga kretsar i kommunen och namnbyte till Kungsbackabygdens

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Kallelse till Årsmöte 2008

Kallelse till Årsmöte 2008 Kallelse till Årsmöte 2008 Härmed kallas Du/Ni till årsmöte med Blidö Idrottsförening Tid: Måndagen den 17 mars kl. 19.15 Plats: I föreningens Klubblokal vid Idrottsanläggningen i Oxhalsö Bästa medlemmar

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014

Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Söderhamns Kust& Skärgårdsförening Årsberättelse för verksamhetsåret 2014 Årsmötet äger rum ONSDAGEN den 18 mars kl 1900 i SMS-lokalen (Båtklubbens lokal) Kallelse till Kust & Skärgårdsföreningens Årsmöte

Läs mer

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt Sveriges Kristna Handikappförbund, SKrH PROTOKOLL fört vid förbundsmöte/årsmöte med Sveriges Kristna Handikappsförbund, SKrH, söndagen den 7 juni 2009 på Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping. Närvarande

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

En axplock av minnen från de gångna åren

En axplock av minnen från de gångna åren En axplock av minnen från de gångna åren 2019-03-30 1 1999 Dåvarande Röda Korskrets i Tölö öppnade i mars 1999 Kupan, en mötesplats med försäljning av begagnade kläder och annat. Tölökretsen fortsatt i

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Verksamhetsberättelse WAiK 2012

Verksamhetsberättelse WAiK 2012 Verksamhetsberättelse WAiK 2012 1. Fakta om året som gått Antal medlemmar vid årets slut: 114 stycken Medlemsavgift: För privatpersoner 40 kr per år. För företag, andra föreningar och organisationer 200

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Ekonomisk sammanställning

Ekonomisk sammanställning iktigt! Blanketterna kommer att läsas in maskinellt. exta tydligt. Använd antingen versaler (stora bokstäver) eller gemener (små bokstäver), blanda inte. Använd blå kulspetspenna. Krets Kretsnummer Kommun

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2010 30/6 2011 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 För perioden 1 Januari 2011 31 December 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Föreningen NÝSIR redovisar här med sin verksamhetsberättelse för

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Värmdö får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013

Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 Sidan 1 av 6 Visby Rödakorskrets verksamhetsberättelse för år 2013 1. Styrelsens sammansättning Ordförande Per Lindqvist Vice ordförande Gertrud Hagnell-Hammarström Sekreterare Liesen Lagerberg Kassör,

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer