Verksamhetsberättelse 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014"

Transkript

1 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2014 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström Ola Seger Karin Grönberg ordförande vice ordförande, samordningsansvarig för integrations-och flyktingfrågor sekreterare kassör, firmatecknare ledamot, firmatecknare ledamot, ansvarig för Mötesplats Kupan ledamot, insamlingsansvarig ledamot ledamot, samordningsansvarig för Språkcafé Övriga Maria Ter-Bosch Marie Gärdby Eva Mårtensson Bengt Jarring Per Gillenius Ingela Beck revisor revisor revisor, ersättare revisor, ersättare valberedning, sammankallande valberedning Syfte och mål för verksamheten Ett syfte har varit att utveckla de befintliga verksamheterna men att samtidigt försöka skapa nya enligt Röda Korsets centrala dokument om verksamhetsinriktning. Synligheten av Röda Korset i Perstorp skulle fortsätta öka och resurser i form av frivilliga, lokaler och ekonomiska tillgångar skulle användes på bästa sätt. Kretsen skulle verka för mångfald inom organisationen och välkomna människor i alla åldrar, kön och etnisk bakgrund. Medlemmar Vid årets slut hade kretsen 99 medlemmar. Medlemsavgiften har varit 250 kr för huvudmedlem och 125 kr för familjemedlem. Av avgiften för huvudmedlemskap har 125 kr gått till central verksamhet och resterande till kretsverksamheten.

2 Årsmöte Årsmötet hölls 25 februari 2014 på Mötesplats Kupan och 23 medlemmar deltog. Vid Årsmötet presenterades och godkändes Verksamhetsplan Årsmötet uttalade fullt förtroende för styrelsens förmåga att på ett bra sätt förfoga över insamlade medel och gav mandat för styrelsen att bestämma om utbetalningar under året. Styrelsemöten Styrelsen har haft nio protokollförda sammanträden under 2014; 29 januari, 25 februari (konstituering), 17 mars, 15 april, 9 juni, 7 juli, 25 augusti, 29 september och 19 november. Mötesplats Kupans secondhand Försäljningen har fortsatt att utvecklas mycket positivt. Under årets sista månader sattes nya försäljningsrekord. Många uttrycker sin tacksamhet för verksamheten och det trevliga bemötande besökare får. Vid årsskiftet 2013/2014 började Perstorps Rödakorskrets att tillämpa Svenska Röda Korsets nya regler för återvinning. Vi får tyvärr fortfarande in textilier, skor mm som inte går att sälja. Detta osäljbara material samlas nu i säckar och transporteras till depån i Helsingborg. Lastbilar som transporterat tulpaner till Sverige från Holland och som i annat fall hade gått tomma tillbaka fylls nu istället med avfallssäckar som transporteras till Holland. Där görs det inte säljbara materialet om till användbara varor som tröjor, isolermaterial mm. Tidvis har gåvorna som lämnats in varit av så låg kvalitét att avfallsmängderna blivit mycket stora och belastat de frivilliga med mer än vad som kan begäras egentligen. Styrelsen har då av arbetsmiljöskäl beslutat att restriktioner i mottagande skulle införas. Tyvärr har dessa förändringar mottagits mycket negativt varför styrelsen måst ompröva sitt beslut och hanteringen har fått återgå till tidigare rutiner. Med mycket avfall att hantera kan därför antalet frivilliga i verksamheten behöva öka. Tre dagar i veckan finns det praktikanter i verksamheten. Praktikanterna är tre till antalet och de arbetar alla 1 dag/vecka. Anhörigstöd/Träffpunkten Kretsmedlemmar har medverkat som värdinnor på Perstorps Kommuns Träffpunkten då Röda Korset som en av sex organisationer deltagit i Träffpunktens aktiviteter på måndagarna. Under året har inte funnits någon aktiv grupp för anhörigstöd med frivilliga från Röda Korset.

3 Bössinsamling Frivilliga från kretsen deltog under fyra dagar i den med Lions Club och Perstorps Församling gemensamma bössinsamlingen för Världens Barn. Gåvor Kretsen har under året förmedlat: :- till Röda Korsets insamling för mat till familjer i Syrien under en månad. Pengarna täckte kostnaderna för 150 familjer :- till Röda Korsets Katastrofhjälp :- till Röda Korsets insamling för Sydsudan :- till Världens Barn-insamlingen :- till Röda Korsets insamling Aldrig ensam :- till Röda Korsets insamling Ebola Gåvan till Världens Barn innefattar hela bössinsamlingen, :-, som gjordes gemensamt med Lions Club och Perstorps Församling. Även utan Lions och församlingens bidrag utgör gåvosumman den hittills största under kretsens 77-åriga historia. Sygrupp Av ålderskäl har gruppens medlemmar upphört med sina tidigare regelbundna träffar men fortfarande förses Mötesplats Kupan med förkläden, kassar mm till försäljning. Stickcafé Gruppen har träffats ojämna veckor. De har bland annat stickat och virkat halsdukar, mössor, vantar och sockor som sedan sålts på Mötesplats Kupan. Gruppen har också svarat för förberedelserna inför bland annat Julmarknaden. Öppna föreläsningar Under året har genomförts tre öppna föreläsningar på Mötesplats Kupan. Dessa har gällt föredrag där Perstorps Kommuns verksamhet presenterats. Första föreläsningen, 13 maj, handlade om det nya hemtagningsteamet. Detta följdes sedan 7 oktober av föredrag om frivilligverksamheten och 11 november om demensvården. Föredragen har varit mycket uppskattade.

4 Regionverksamhet Ordförande Sven-Erik Sjöstrand är regionråd och kretsen får därför mycket information om den utveckling som sker och den diskussion som förs både regionalt och centralt inom Röda Korset med positiva följdeffekter för Perstorpskretsen. 18 augusti svarade Perstorpskretsen för värdskapet vid Regionrådsmötet. Integrationsarbetet- Språkcafé I början av året förändrades formen något för samarbetet mellan Röda Korset och Perstorps Bibliotek. Träffarna genomfördes fortfarande var 14:e dag men hälften av dem var på Mötesplats Kupan. Under hösten har verksamheten utvecklats mycket positivt. Utbildning och externa träffar Kretsens medlemmar har medverkat på följande utbildningar/träffar: - Samråd med Perstorps församling 27 februari för samordning av hjälpinsatser för utsatta människor - Dialogmöte 12 april i Helsingborg med gemensamma diskussioner om Röda Korsets verksamhet kommande fyra år, uppdrag Humanitet samt eventuella förändringar för arbetet på Mötesplats Kupan - Träffar med Perstorps Församling och Lions för samråd inför Världens Barninsamlingen. - Regionens höstmöte i Hässleholm 12 oktober. - Utbildning inför Riksstämman Övrigt - Under Vårelden 8 mars i Coops gamla lokaler presenterades Röda Korsets arbete med en skärmutställning. Tröjor mm från stickcaféet samt böcker såldes samtidigt. - På Röda Korsets dag 8 maj bjöds allmänheten på kaffe med kaka. - I mitten av juni ordnades en mycket uppskattad medlemsutflykt till Göingebygden med besök bland annat i Svarta Bergen. - 2-årsjubileumet av flytten till Köpmangatan firades med paj 14 augusti. - Försäljningssumman på Mötesplats Kupan under veckorna 40 och 41 gick oavkortat till Världens Barn-insamlingen. - Under Höstglöden 4 oktober i Folkets Park såldes bland annat choklad till förmån för Världens Barn. - Under julmarknaden 1:a advent såldes julklappar och lotter i det stora julgranslotteriet. I cafédelen bjöds på glögg och pepparkakor. Kommersen var i full gång och gästfriheten mycket uppskattad.

5 Kommunikation Hemsidan uppdateras kontinuerligt och nås på adressen Här erhålls bland annat information om planerade och genomförda aktiviteter. På Mötesplats Kupan informeras kontinuerligt om Röda Korsets hjälpinsatser och vilka ändamål de insamlade medlen används till. Där finns även en liten utställning med fragment ur Röda Korsets historia. Kretsen har under året satsat något mer på annonsering i tidningar och på kartor. Summering Styrelsen kan konstatera att måluppfyllelsen för Verksamhetsplan 2014 är relativt god men att det fortfarande finns frågor att arbeta vidare med. Till dessa hör en eventuell utveckling av anhörigarbetet, förbättring av medlemsvärvning samt arbetet med globala frågor. Kretsen har dock varit mycket lyckosam med att synliggöra sig och bland annat medverkat vid flera offentliga arrangemang i kommunen. Tid har också satsats på att delta i diskussionerna kring det framtida Mötesplats Kupan och Röda Korsets verksamhetsinriktning Intäkterna av secondhandförsäljningen har fortsatt att öka och besöksantalet är stort. Många talar om den påtagliga trivseln i lokalen. Till denna bidrar i hög grad de frivilliga genom att noggrant sortera varorna och presentera dem på ett mycket smakfullt sätt. De ger också besökarna ett vänligt, serviceinriktat och på alla sätt positivt bemötande. Alla välkomnas som mycket viktiga kunder! Även den som inte handlar känner sig välkommen. Ett alldeles särskilt tack framförs därför av styrelsen till de frivilliga som engagerat sig i arbetet med secondhandförsäljningen på Mötesplats Kupan. Det stora överskottet i försäljningsverksamheten har gjort att kretsen med ännu högre belopp än tidigare kunnat bidra till hjälparbetet här hemma och runtom i världen. Försäljningen på Mötesplats Kupan har dessutom som viktig bieffekt en minskad belastning på den gemensamma miljön då mindre råvaror för framställning av nya produkter förbrukas. Till alla som skänkt varor till försäljningen och handlat i vår butik framför styrelsen därför sitt stora tack. Trots att gåvogivarna uppmanas att endast lämna helt och rent material får Röda Korset tyvärr fortfarande ta emot material som inte uppfyller dessa kriterier. Att omhänderta sådant material orsakar mycket extraarbete för de frivilliga. Rutinerna med transport till depån i Helsingborg för vidaretransport till Holland har fungerat tillfredställande men tidvis anhopas mycket avfall vilket medför brist på lagringsutrymmen. Utvärdering av hanteringen kommer förhoppningsvis ske i samband med Riksstämman. Med målet att bättre utnyttja våra lokaler men även för att synliggöra Röda Korset mer lokalt har genomförts tre öppna föreläsningar med teman från Perstorps Kommuns verksamhet. Föreläsningarna har varit uppskattade men tyvärr har besöksantalet varit lågt. Det bör därför undersökas om vi inte når ut tillräckligt eller om ämnena inte upplevts som tillräckligt intressanta så att förändringar kan göras så att fler åhörare kommer.

6 Med Caféet har kretsen fått goda möjligheter att bjuda in allmänheten för en stunds samvaro i samband med olika arrangemang. Att kunna slå sig ned för en stunds avkoppling och samtidigt bli bjuden på kaffe med tilltugg har varit uppskattat. Samtidigt har kretsen då kunnat informera om det viktiga arbete som bedrivs och vart pengarna hamnat som insamling och försäljning genererar. Samarbetet kring språkcaféet med Biblioteket, Perstorps Kommun, har varit fortsatt gott. Numera sker vartannat möte på Mötesplats Kupan vilket uppfattats positivt. Verksamheten har under hösten utvecklats fint och antalet besökare, förutom arrangörerna, har varit 6-8 vid träffarna. Röda korset behövs både här i Sverige och internationellt och kanske mer idag än någonsin tidigare. Vi har en aktiv liten krets här i Perstorp och utan mångas frivilliga engagemang skulle inte Perstorpskretsen överleva som förening. Styrelsen vill därför rikta ett sammanfattande varmt tack till alla engagerade och motiverade medlemmar och frivilliga som under verksamhetsåret bidragit till vår fina verksamhet. Perstorp Styrelsen

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2015 Invigning av Röda Soffan Traditionellt julgranslotteri Världens Barn-insamling Nationaldagsfirande Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2013 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ulla-Britt Nilsson Kerstin Wester Lars Holmström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2017 Dubbeljubileum Grillning på ICA Julmarknad Dubbeljubileum Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Annette Thoresson Ingrid

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2016 Från Mat, Mingel och Musik 12 november Våreld Traditionellt julgranslotteri Julmarknad Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2018 Julgranslotteri Perstorpsdagar Sveriges Nationaldag Utflykt för frivilliga Insamling för Jemen på ICA Tidningsannons Förtroendevalda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Perstorps Rödakorskrets av Svenska Rödakorset Verksamhetsberättelse 2012 Förtroendevalda Styrelsen Sven-Erik Sjöstrand Adisa Avdovic Ingrid Sönnerby Eva Olsson Ola Seger Karin Grönberg Lars Holmström Ulla-Britt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2018-02-12 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2017 Reviderad vid AU möte 2018-01-17 och därefter uppdaterad till Utgåva 2. Antagen och fastställd vid samverkansrådets

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 1 Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 Lidingö 27 februari 2016 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad.

1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. Tuve RödaKorskrets Protokoll fört vid årsmöte Inom Tuve Rödakorskrets den 26 februari 2013 1. Ordföranden Bengt-Åke Johansson hälsade alla välkomna till årsmötet och förklarade stämman öppnad. 2. Föredragningslistan

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

Uppsala Rödakorsblad

Uppsala Rödakorsblad Några ord från styrelsen I detta nummer: * Några ord från styrelsen * Kretsens verksamheter under året som gått * Julfirande i kretsen * Kommande utbildningar och möten Många människor väntade på oss då

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016

Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 Kungsbackabygdens Rödakorskrets Verksamhetsberättelse för år 2016 På Kungsbackakretsens årsstämma den 27 februari 2017 beslöts om samgående med samtliga kretsar i kommunen och namnbyte till Kungsbackabygdens

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm

Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan Hässleholm Röda Korset, Hässleholmskretsen med Mötesplats Kupan Östergatan 17 281 32 Hässleholm 0451-826 91 hassleholm@redcross.se Org nr 837001-2679 Kretsnr 11033 BG 5395-1232 www.redcross.se/hassleholm www.facebook.com/rodakorsethassleholm..

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. Verksamhetsberättelse 2010 Idé och utvecklingsgruppen Karlholm Västland FÖRSLAG TILL DAGORDNING VID ÅRSMÖTE MED IDÉ OCH UTVECKLINGSGRUPPEN KARLHOLM-VÄSTLAND DEN 29 MARS 2011. 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SOLNA RÖDAKORSKRETS 2017 Aktivitet Berättelse Stämma Styrelse Hölls 22 januari 2017 på Mötesplatsen. 17 medlemmar deltog 7 protokollförda sammanträden har hållits samt 1 konstituerande

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2011 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 19 februari 2012 kl 15.00

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10)

RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN 1(10) RÖDA KORSET KARLSKRONAKRETSEN Styrelsen för Röda Korset Karlskronakretsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Samt dagordning till Årsmöte Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se 2 Kretsstämma/årsmöte Tid Söndagen den 23 februari 2014 kl. 15.00

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11

Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 Årsmötesprotokoll Protokoll fört vid rasklubben Bernhardinernas ordinarie årsmöte 2006-03-11 på Sikargården i Norrköping. 1. Mötet öppnas av ordförande Roine Lindberg som hälsar alla varmt välkomna. 2.

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl

Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl Protokoll vid styrelsemöte med Karlskrona rödakorskrets 2018-05-14 Röda Korsets lokal, Militärhemmet kl. 18.00 Närvarande: Ordförande Ingrid Augustinsson Swennergren, Inger Kindblad, Elisabeth Johansson,

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS

VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS VERKSAMHETSP.I.RASION FÖR VERKSAMHETSÅRET 2016 UPPSALA RÖD,AKORSKRETS Uppdraget Vid årsstämman i februari 2016 fick vi uppdraget att vara verksamhetsrevisorer (förvaltningsrevision). Vi har på olika sätt

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse WAiK 2012

Verksamhetsberättelse WAiK 2012 Verksamhetsberättelse WAiK 2012 1. Fakta om året som gått Antal medlemmar vid årets slut: 114 stycken Medlemsavgift: För privatpersoner 40 kr per år. För företag, andra föreningar och organisationer 200

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 28 februari 2016 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1 Mötet öppnas, parentation - Yvonne Haglöf, vår ordförande hälsade alla närvarade välkomna. - Hon tände ett ljus och

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 01 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK- KO är en kristen Kvinnoorganisation, är

Läs mer

Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014

Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014 Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014 Erikshjälpen vill förändra världen genom att ge liv åt barns drömmar! För att kunna göra det behöver vi samla in pengar. Så här tänker

Läs mer

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018

Geflekretsens. Verksamhetsberättelse 2018 Geflekretsens Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen under 2018 Rolf Nilsson, ordförande Britta Heimer Dereborn, vice ordförande Marie Höglund, sekreterare Yvonne Eriksson, kassör Holger Wiklund Anki Spåls

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 MSVR Sida: 1 ( 8) Region Gotland 2017-02-15 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2017-02-15 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2016 Reviderad och antagen vid samverkansrådets granskande möte 2017-02-15.

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Medlemsbrev våren 2017

Medlemsbrev våren 2017 Medlemsbrev våren 2017 Föreningen Backamo Vänner kallelse till årsmöte 29 april Alla är hjärtligt välkomna till årsmötet, ingen föranmälan. Årsmöte 29 april Vi samlas i matsalen, byggnad 40. Programmet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inbjuder till 45:e årsmötet Fredag den 22 februari 2013 Kl 18.00 45-årsjubiléumsfest Kl 19.00 Lokal: Polarisgården Varmt välkomna! 2 3 DAGORDNING FÖR TORNETRÄSK FRITIDSFÖRENING

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Stadgar för Européringen Antagna på årsmötet och årsmötet

Stadgar för Européringen Antagna på årsmötet och årsmötet Stadgar för Européringen Antagna på årsmötet 2014-04-13 och årsmötet 2015-04-11 1 Föreningens namn, säte, målsättning, verksamhet och organisation 1.1 Föreningens namn Föreningens namn är Européringen,

Läs mer

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018

Uppsala rödakorskrets verksamhetsplan 2018 Vision Uppdrag Prioriterad målgrupp Verktyg Övergripande mål Ingen skall lämnas ensam i kris eller katastrof. Vi ger hopp och räddar liv i Uppsala och i världen. De mest utsatta. Det medmänskliga stödet

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

RUNSKRIFTEN. Medlemstidning för SPF Seniorerna Runstenen Västerhaninge Nr 1 januari 2019

RUNSKRIFTEN. Medlemstidning för SPF Seniorerna Runstenen Västerhaninge Nr 1 januari 2019 RUNSKRIFTEN Medlemstidning för SPF Seniorerna Runstenen Västerhaninge Nr 1 januari 2019 1 Ordföranden har ordet Välkomna tillbaka till ett nytt och innehållsrikt år med Runstenen. Jag hoppas att det nya

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken

Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken Välkommen alla medlemmar till Föreningsmöte för Föräldraföreningen vid Stuxbergsgatans Fritidspark Måndagen den 27 augusti 2012 kl. 18:45 Föreningslokalen i Stuxbergsparken 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande,

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Gomsätern i Norra Finnskoga. Gomsätern är en av de sätrar som ingår i vår säterdokumentation, som startades för ett år sedan. Den var ursprungligen en dalbysäter och låg på Gunneby

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer