Anteckningar Kommunberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar Kommunberedningen"

Transkript

1 Kommunberedningen Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson (ordf.), Stefan Bengtsson, Lise-Lotte Bensköld-Olsson, Per Stané Persson, Elisabeth Babic, Kjell Henriksson, Ronny Löfquist, Anna Roos, Anders Rosén, Mari-Louise Wernersson, Per Svensson, Ann-Charlotte Stenkil, Jana Nilsson och Eva Borg Tjänstemän Catarina Dahlöf, Peter Andreasson, Charlotte Johansson, Carl Bartler och Pia Wiberg (sekr.) Föredragande/Övriga deltagare Fredrik Dahlberg och Glenn Larsson, Region Halland (ärende 1), Nina Mårtensson, Region Halland (ärende 6) Förhinder Carl Fredrik Graf, Henry Bengtsson, Per Borg, Dag Hultefors, Jörgen Preuss, Hans Forsberg och Ann-Charlotte Järnström lista 1. IVPA I väntan på ambulans 2. SKLs förvärv av Inera AB 3. SKLs arbete med strategi för hälsa 4. Fyllnadsval Hylte kommun 5. Överenskommelse missbruk- och beroendevården 6. Kommunberedningens internat januari Regionfrågan

2 REGIONAL SAMVERKAN 1. IVPA I väntan på ambulans Senaste avtalet skrevs En utredning har pågått under drygt ett års tid och levererades till regionens politik i augusti. Den handlar om en utvärdering av avtalet. Återkoppling av utvärderingen och beskrivning av hur Region Halland tänker framåt. och återkoppling Föredragande Fredrik Dahlberg och Glenn Larsson, Region Halland Bildspel från mötet På sammanträdet informerade Region Halland om bakgrunden till och innehållet i IVPA-avtalet samt om resultatet av utvärderingen av avtalet. Den slutsats som man har kunnat dra av utvärderingen är att den medicinska nyttan med IVPA är i samband med misstänkt hjärtstopp, men inte vid övriga uppdrag. Mot bakgrund av detta föreslår Region Halland att man ska gå från IVPA till SAMS (saving more lifes in Sweden), vilket också stämmer överens med hur man ser på frågan nationellt. På förmiddagen den 30 november presenterades utvärderingen för samtliga räddningstjänster i Halland. Frågor som diskuterades på Kommunberedning: - Hur ser det ut på kommunnivå? Vilka ekonomiska konsekvenser får en övergång till SAMS för kommunerna? - Hur påverkar en övergång från IVPA till SAMS den faktiska respektive den upplevda tryggheten? - Kommunerna önskar få ut ärendet på remiss. Medskick från Kommunberedningen: - t behöver förankras i kommunerna innan beslut fattas om en övergång från IVPA till SAMS. - Inom ramen för det regionala samarbetet/den regionala stödstrukturen behöver en dialog föras kring trygghetsskapande åtgärder för exempelvis invånare som bor i områden med längst utryckningstid. Tillägg efter Kommunberedningens möte: Avtalen löper per helår. Avtalet förlängs automatiskt ett år i taget om inte någon av parterna sagt upp det ett halvår före avtalets utgång. Nuvarande avtal gäller till och med och behöver senast sägas upp för att inte gälla ytterligare 12 månader. Om Region Halland är överens med räddningstjänsterna kan däremot ett nytt avtal tecknas tidigare.

3 ÖVRIGA FRÅGOR 2. SKLs förvärv av Inera AB SKL:s styrelse har beslutat godkänna att SKL Företag förvärvar Inera AB. om processen framåt. Föredragande Catarina Dahlöf Mail från SKL SKLs förvärv innebär bland annat att kommunerna kommer att erbjudas att köpa aktier i Inera AB efter den 1 mars 2017 till en kostnad av kr per kommun. t med förvärvet är att både kommuner, landsting och regioner ska kunna använda sig av den struktur och det arbetssätt som Inera har för gemensamma lösningar, för både infrastruktur och tjänster, och att detta ska vara möjligt utan föregående upphandling. Respektive ägare ska utse en ordinarie ledamot och en ersättare.

4 ÖVRIGA FRÅGOR 3. SKLs arbete med strategi för hälsa om SKLs arbete med strategi för hälsa där man vill komma ut och möta regionen och kommunerna i en gemensam dialog på ett kommande möte med Kommunberedningen (förslagvis på KB:s möte i mars eller maj). Föredragande Mats Eriksson, Lise-Lotte Bensköld Olsson Bildspel från mötet SKL:s webb: Strategi för hälsa Region Halland informerade om SKLs kongressbeslut om att ta fram en sammanhållen och långsiktig strategi för hälsa. Strategin ska tas fram med bred förankring och delaktighet hos SKL:s medlemmar och andra aktörer med målet att SKL:s styrelse ska besluta om strategin i november Bland annat kommer länsvisa idéworkshoppar att genomföras. På Kommunberedningen diskuterades bland annat kring vilka som är berörda aktörer i Halland och som exempel nämndes lokala nämnder, primärvård, skolhälsovården med flera. Medskick från Kommunberedningen: - Chefsgrupp Halland får i uppdrag att fundera kring arbetets avgränsningar (vad bör man göra gemensamt på nationell nivå, vilka som är berörda intressenter och som därmed bör vara aktuella för kommande workshoppar etc.). - Var och en i Kommunberedningen behöver förarbeta frågan på hemmaplan.

5 ÖVRIGA FRÅGOR 4. Fyllnadsval Hylte kommun Henrik Erlingson (C) har avsagt sig sitt uppdrag i kommunberedningen. Kommunfullmäktige i Hylte kommun har beslutat att utse Anna Roos (C) som representant i Kommunberedningen för resten av mandatperioden. Föredragande Mats Eriksson Kommunberedningen informerades om Hylte kommuns beslut om att utse Anna Roos (C) som representant i Kommunberedningen.

6 REGIONAL SAMVERKAN 5. Överenskommelse missbruk- och beroendevården Återkoppling och förankring av hur vi verkställer det vi överenskommit avseende det gemensamma arbetet med missbrukoch beroendevården. och återkoppling Föredragande Catarina Dahlöf Bildspel från mötet Förslag till utveckling av missbruksoch beroendevården ( ) Region Halland informerade i korthet om utredningens huvudförslag, om tillhörande beslutsgång samt om nuläget när det gäller öppenvården och beroendeavdelningen. Samtliga kommuner respektive regionen har tidigare godkänt utredningens förslag, dock har Hylte kommun och Falkenbergs kommun reserverat sig mot den föreslagna finansieringsmodellen. I utredningen (se sidan 9 i Förslag till utveckling av missbruks- och beroendevården daterad ) föreslogs en kostnadsfördelning mellan kommunerna enligt samma modell som gäller för sociala jouren där varje huvudman ansvarar för en fast kostnadsdel och där resterande kostnad beräknas enligt folkmängd. Region Halland står för 50 procent av den totala kostnaden. Den sedvanliga principen som har använts i andra sammanhang är en modell som innebär att kommunerna inte betalar för en fast kostnadsdel utan enbart betalar en summa per kommuninvånare. Hylte kommun kommer endast att medverka i det gemensamma arbetet under förutsättning att finansieringsprincipen utgår från sedvanlig modell som bygger på en ersättning per invånare. Uppstarten av beroendeavdelningen har dragit ut på tiden och först i mitten av september i år kunde avdelningen starta i mindre omfattning (6 vårdplatser) för att successivt utökas till full drift med 12 vårdplatser inom de närmsta månaderna. Mot bakgrund av att uppstarten har dragit ut på tiden har regionen ännu inte fakturerat kommunerna något för denna verksamhet men av bildspelet från mötet framgår vilken summa som kan komma att bli aktuell att fakturera för innevarande år. Medskick från kommunberedningen Var och en tar hem frågan om möjligheten att övergå till en kostnadsfördelning i enlighet med sedvanlig ersättningsmodell som innebär en summa per kommuninvånare från och med 2017 (i enlighet med modell 2 i bifogat bildspel).

7 KOMMUNBEREDNINGENS VERKSAMHETSPLAN 6. Kommunberedningens internat januari Diskussion och avstämning om innehåll och upplägg på Kommunberedningens internat, som äger rum den januari 2017 på Tylebäcks Kursgård i Halmstad. Diskussion och avstämning Föredragande Nina Mårtensson, Region Halland Bildspel från mötet Kommunberedningen diskuterade förslag till upplägg och innehåll på kommunberedningens internat. Fokus föreslås ligga på ett förändrat arbetssätt utifrån bland annat nedanstående frågor. - Hur använder vi Kommunberedningen som forum? Hur lyfts frågor in och av vem? - Kommunberedningens arbetsformer. - Behov av att vitalisera Kommunberedningens möten. - Systemanalysen som en RUS-fråga. - Möjligheten att koppla Kommunberedningen till tillitsdelegationens uppdrag? - Hur kommer vi framåt rent konkret när det gäller Kommunberedningens verksamhetsplan och beslutade fokusområden? - Hur hanterar vi svåra frågor eller frågor där vi inte förstår eller är överens med varandra, exempelvis bredband, IVPA, integration (ansvarsfördelning, psykisk ohälsa, mobila team, primärvården), infrastrukturprioriteringar. - Hur tar vi nästa steg efter storregionfrågan? Jobba gemensamt för att påverka nationell nivå i olika frågor som exempelvis infrastruktur. - Ska Kommunberedningens samtliga möten framöver förläggas till Falkenberg? - Ambitionen och målet med internatet är att vi ska ha en gemensam syn på vad vi ska nå samt hur vi ska nå dit med båda dimensionerna beaktade (nutid och framtid). Medskick från Kommunberedningen: Chefsgrupp Halland under ledning av Region Halland får i uppdrag att arbeta vidare med planeringen av Kommunberedningens internat i enlighet med dagens diskussioner.

8 KOMMUNBEREDNINGENS VERKSAMHETSPLAN 7. Regionfrågan Lägesrapport i regionfrågan. Föredragande Mats Eriksson Civilminister Ardalan Shekarabi har meddelat att stödet som krävs från riksdagspartierna för att gå vidare med regionreformen inte finns. Dock kommer man titta vidare på den statliga indelningen. Regionkontoret har fått i uppdrag att jobba vidare med Hallandsinitiativet och i detta ingår bland annat ett aktivt deltagande på Almedalen 2017.

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-08-24 Lokal: Laholms teater, Laholms kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-10-19 Lokal: Lokal B1 i Stadshus B, Östra Långgatan 18 i Varberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-05-25 Lokal: Kungsbackarummet, Kungsbacka stadshus, Kungsbacka kommun Tid: 13.30-16.20 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-03-23 Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-04-20 Lokal: Lokal Hörsalen, Hylte kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-02-17 Lokal: Lokal B1, Hamn- och gatuförvaltningen, 2:a våningen (Östra Långgatan 18, Varberg) Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2017-05-31 Lokal: Charlottenlund, Långaryd Tid: 08.30-11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-09-28 Lokal: Regionens Hus, sammanträdesrummet Borgsalen, Halmstad Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-11-01 Lokal: Arena Vesterhavet, Falkenberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Lise-Lotte

Läs mer

Minnesanteckningar Kommunberedningen

Minnesanteckningar Kommunberedningen Minnesanteckningar Kommunberedningen 2018-11-14 Lokal: Brandstationen, Falkenberg Tid: Kl. 09.00 11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2015-06-03 Lokal: Kommunstyrelsens sessionssal, plan 2, Rådhuset i Halmstad Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-06-15 Lokal: KS sessionssal, Rådhuset, Halmstads kommun Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-05-13

Anteckningar Kommunberedningen 2015-05-13 Kommunberedningen 2015-05-13 Lokal: Borgsalen, Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Lokal: Lokal Kungsbackarummet, Kommunstyrelsens förvaltning i Stadshuset Tid: Kl. 13.30-15.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Närvarande: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Ann Charlotte Stenkil, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08 Kommunberedningen 2015-04-08 Lokal: Campus lokal E313, Varberg 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik

Läs mer

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat 2017-01-25--26, Tylebäck i Halmstad Laholms kommun: Elisabet Babic (M), Kjell Henriksson (S), Peter Andreasson deltog dag 1 Halmstads

Läs mer

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 KOMMUNBEREDNINGENS Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 Lokal: Kungsbackarummet, kommunhuset i Kungsbacka Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6

Läs mer

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen 14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-04-12

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Strategi för hälsa. inom - och i samverkan mellan skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg

Strategi för hälsa. inom - och i samverkan mellan skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg Strategi för hälsa inom - och i samverkan mellan skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg Bakgrund Kongressbeslut om en sammanhållen och långsiktig strategi. Tas fram med bred förankring

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 86 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 RS160646

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2016-01-27--28 Plats: Ullared Tid: 2016-01-27 kl. 09.00-17.00 2016-01-28 kl. 08.30-12.00 Närvarande Politiker Mats Eriksson (ordf.), Lise-Lotte Bensköld Olsson, Stefan Bengtsson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Närvarande: Gösta Bergenheim, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Jörgen Warborn, Eva Borg, Mats Eriksson, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen INFORMATION FRÅN VÄRDKOMMUNEN Kommunberedningen 2015-02-25 NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Elisabet Babic, Marie-Louise Wernersson, Per Svensson,

Läs mer

19 Avtal I väntan på ambulans (IVPA) RS160659

19 Avtal I väntan på ambulans (IVPA) RS160659 19 Avtal I väntan på ambulans (IVPA) RS160659 Ärendet Tidigare Hälso- och sjukvårdsstyrelsen gav Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa (ADH) i uppdrag att implementera I Väntan På Ambulans (IVPA)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Motion 34 Nationell sammanhållen kunskapsstyrning Motion 71 Landstingen och regionerna ska utveckla sitt samarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet

Motion 34 Nationell sammanhållen kunskapsstyrning Motion 71 Landstingen och regionerna ska utveckla sitt samarbete inom hälso- och sjukvårdsområdet MOTIONSSVAR 2015-10-23 Vård och omsorg Sofia Tullberg Gunilla Thörnwall Bergendahl Motion 34 Nationell sammanhållen kunskapsstyrning Motion 71 Landstingen och regionerna ska utveckla sitt samarbete inom

Läs mer

Protokoll, Strategisk nivå inom regional samverkan, socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård.

Protokoll, Strategisk nivå inom regional samverkan, socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård. Protokoll, Strategisk nivå inom regional samverkan, socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård. Fredagen den 16 sep 2016 Strategisk nivå 09.00-12.00 Plats: Hallands sjukhus Varberg, konferensrum

Läs mer

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET

AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET AVTAL OM GEMENSAM NÄMND FÖR HJÄLPMEDELSVERKSAMHET Mellan Borgholms kommun, Emmaboda kommun, Hultsfreds kommun, Högsby kommun, Kalmar kommun, Mönsterås kommun, Mörbylånga kommun, Nybro kommun, Oskarshamns

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 9 maj 2019 klockan 10.00 13.50 Regionhuset, Styrelserummet Närvarande Region Norrbotten: Kenneth Backgård (SJVP), ordf. Erika Sjöö (SJVP) Linda Frohm

Läs mer

Förslag Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-01-07 Regionstyrelsen Tid Onsdag 7 januari 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Regional utveckling, social hållbarhet Tamara Spiric Avdelningschef Datum Diarienummer 2017-03-03 RS160557 Regionstyrelsen Motion om att underlätta integrationen genom

Läs mer

Strategi för hälsa. En sammanhållen långsiktig strategi för framtidens hälsa, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg

Strategi för hälsa. En sammanhållen långsiktig strategi för framtidens hälsa, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg Strategi för hälsa En sammanhållen långsiktig strategi för framtidens hälsa, hälso- och sjukvård, socialtjänst, vård och omsorg Bakgrund Kongressen har beslutat om en sammanhållen och långsiktig strategi.

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Kvalitetsdialog, strategigruppen

Kvalitetsdialog, strategigruppen Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-28 Dnr Dnr 6.7-2018-116 Kvalitetsdialog, strategigruppen Datum: 27 februari 2018 Ordförande: Charlotte Åstrand, Länsbibliotek Sörmland Sekreterare: Elisabet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Hans-Göran Johansson,

Läs mer

Förslag att gå från IVPA (i väntan på ambulans) till SAMS (saving more lives in Sweden)

Förslag att gå från IVPA (i väntan på ambulans) till SAMS (saving more lives in Sweden) TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum 2016-11-24 Diarienummer Förslag att gå från IVPA (i väntan på ambulans) till SAMS (saving more lives in Sweden) Förslag Förslaget är att få ett förändrat uppdrag som innebär

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB

8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB 8 Överenskommelse omhändertagande enligt LOB Presidiets förslag Nämnden beslutar att anteckna informationen till protokollet Ärendet Strategisk grupp har tagit fram ett förslag till överenskommelse tillsammans

Läs mer

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352

41 Mål och budget 2018 och ekonomisk plan för 2019 och 2020 RS160352 RS160352, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden Närsjukvård, Driftnämnden Regionservice, Driftnämnden kultur och skola, Patientnämnden,

Läs mer

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten 16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-05-27 109

Läs mer

Mötesprotokoll för Inera AB styrelse

Mötesprotokoll för Inera AB styrelse Mötesprotokoll för Inera AB styrelse När: Fredagen den 10 februari 2017, kl. 09.00-13.00 Plats: Inera,, Stockholm, lokal Magasinera Närvarande styrelsen: Närvarande övriga: Ej närvarande övriga: Anders

Läs mer

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S)

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) STRATEGIDOKUMENT 2014-06-30 1 (5) Vård och omsorg Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) Syfte Syftet med NSK-S är att samordna arbetet med strategiska frågor som

Läs mer

Beroendevårdkedja Halland Uppdrag avgränsningar. Utvecklingsledare Sven Eric Alborn Psykiatriförvaltningen

Beroendevårdkedja Halland Uppdrag avgränsningar. Utvecklingsledare Sven Eric Alborn Psykiatriförvaltningen Beroendevårdkedja Halland Uppdrag avgränsningar Utvecklingsledare Sven Eric Alborn Psykiatriförvaltningen Ansvarfördelning Beroende Missbruksvård Överenskommelse Region Kommuner Halland 2015 Socialtjänsten

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2016-01-20 Plats: Närvarande: SKL, Stockholm Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Börje Wennberg, Landstinget i Uppsala län, 1-5e Fredrik Larsson,

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019

20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019 20 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016, fördelning stimulansmedel RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019

21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 21 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2016 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Jönköpings län ska bli en region som präglas av högt IT-användande som gynnar en hållbar utveckling. Regionförbundet, Landstinget och Länsstyrelsen i Jönköpings län

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland 1(5) Datum Diarienummer 2012-12-20 RS110117 Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland Syfte Syftet med avtalet är att skapa förutsättningar för utveckling av gymnasiesärskolan. Avtalade parter

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå

Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Kommunfullmäktige Kungörelse Tid och plats för Tisdag 13 november 2018, klockan 10.00 sammanträde Forumsalen, Campus Skellefteå Skellefteå kommuns medverkan i val av ombud till Sveriges kommuner och landstings

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser inom området psykisk ohälsa för att utveckla vården för personer med psykisk

Läs mer

Överenskommelse rörande lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB)

Överenskommelse rörande lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) Regionkontoret Styrning och Stöd Angelica Eriksson Nämndssekreterare Datum 2015-09-02 Diarienummer Gemensamma nämnden för hemsjukvård och hjälpmedel Överenskommelse rörande lagen

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag

Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Bilaga 3 Aktivitetsplan, bilaga till nämndplan för Hyltenämnden år 2013 LNHY130002 (Uppdaterad 2013-09-17) Lokala nämndens uppdrag Det övergripande uppdraget för lokal nämnd är att ur ett invånarperspektiv

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C)

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C) Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 14:30-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter

Läs mer

Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. En kvalitets- och utvecklingsnämnd

Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel. En kvalitets- och utvecklingsnämnd Gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel En kvalitets- och utvecklingsnämnd Bakgrund Projektet framtidens hemsjukvård bedrevs mellan Hallands kommuner och Region Halland under 2012-2013 Syftet med

Läs mer

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE

Protokoll. Styrgruppen för social välfärd. 1. Lokal ungdomspolitik (Lupp) NÄRVARANDE Protokoll NÄRVARANDE Ledamöter Henrik Ripa (M), Lerum, ordförande Eva Borg (S), Kungsbacka, vice ordförande Sebastian Aronsson (S), Alingsås Marcus Claesson (L), Mölndal Siw Hallbert (S), Härryda Kent

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 13:00-15:00 Ledamöter Ersättare Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Erland Linjer (M) (Varbergs kommun) Gunnar

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Information om statliga stimulansmedel aktuella för Kalmar län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen 2015 avseende socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Utlåtande 2016:19 RVIII (Dnr 152-1797/2015) Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Möte med Socialchefer i GR 30/11 2017 (Camilla Wiberg, Socialstyrelsen och ) Anneli Jäderland, Sveriges kommuner och Landsting

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer