Anteckningar Kommunberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar Kommunberedningen 2015-05-13"

Transkript

1 Kommunberedningen Lokal: Borgsalen, Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Tid: Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Kjell Henriksson, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Elisabet Babic, Per Svensson, Stefan Bengtsson, Jana Nilsson, Hans Forsberg, Henrik Erlingsson, Ann Charlotte Stenkil, Anders Rosén och Per Persson samt Dag Hultefors. Filip Bertilsson ersatte Marie-Louise Wernersson Tjänstemän: Nils Danred, Ann-Charlotte Järnström, Catarina Dahlöf, Jörgen Preuss, Ann-Britt Ulfgren och Caroline Johansson. Henry Bengtsson ersatte Fredrik Geijer Förhinder: Carl-Fredrik Graf, Marie-Louise Wernersson, Ronny Löfquist, Rolf Landholm, Fredrik Geijer och Per Borg. Föredragande: Vid punkt 1 deltog Boel Abelson Crossley och Pernilla Isaksson, Region Halland, vid punkt 3 Åse Allberg och Björn Johansson, Region Halland, vid punkt 4 och 5 Ann-Mari Bartholdsson, Region Halland, vid punkt 6 Jeanette Larsson och Ellinore Swahn, Region Halland.

2 KOMMUNBEREDNINGENS 1. Integration - Integrationsrådet Syfte Föredragande Återkoppling från förmiddagens aktiviteter Jörgen Preuss Tid Avstämning och återkoppling från förmiddagens möte med integrationsrådet. Resonemang om fortsatt arbete och kommande möten. Två slutsatser från förmiddagens möte är att processen är för lång och att det behövs ett ökat individfokus i frågan. Det är positivt att vi nu börjar prata om vad som kan göras i stället för att bara se problem. Civilsamhället har rapporterat om svårigheter med att ta sig in på boendena. Behovet av stöttning från Integrationsrådet handlar dels om ekonomiskt stöd men även om att öppna dörrar. Även näringslivet behöver stöttas. Länsstyrelsen arbetar för tillfället tillsammans med Studieförbundet, Röda Korset och Rädda Barnen m.fl. på en ansökan till asyl- och migrationsfonden. Ansökan ska vara klar i augusti. Det vore intressant att få till en kompetenskartläggning och en översyn av SFI. Det är viktigt att de som har drivet bemöts med rätt förutsättningar. Arbetet med en processkartläggning har nu påbörjats av Region Halland, med stöd av länsstyrelsen och Hylte kommun. Syftet är att Kommunberedningen ska ha en delad faktabild inför fortsatta diskussioner. Regionen har inte tillräckliga resurser för att driva detta arbete själva - konkret stöd behövs från övriga organisationer. Det är givet att arbete måste ske ute i respektive kommun, men värdet med ett integrationsråd är att lyfta frågor högre och lära

3 KOMMUNBEREDNINGENS av varandra. Det finns en önskan om att ta del av konkreta exempel av arbetet ute i kommunerna. Regionens roll bör vara att samordna detta. Det finns många idéer om insatser men allt kan inte göras samtidigt. En viktig del i arbetet handlar om prioriteringar. Åtgärd: - Regionen får i uppdrag att tillsammans med kommunerna och länsstyrelsen se över vad som kom in under dagens möte och ta fram förslag till prioriteringar. - Gemensam påverkan mot nationell nivå vore önskvärt, exempelvis avseende hur upphandling av boenden går till. - Nästa rådsmöte hålls på förmiddagen den 4 november, i samband med Kommunberedningens möte i Kungsbacka. - Språkfrågan och möjlighet till uppdragsutbildning tas på upp i chefsgruppen den 20 maj. 2. Regionfrågan Lägesrapport kring pågående arbete. Information Syfte Lägesbeskrivning På stormötet i Kristianstad med de sydsvenska regionerna Föredragande Jörgen Preuss diskuterades samarbete över gränserna. Sakkunnig från civilministern och SKL närvarade för närmare beskrivning av Tid regionfrågan. Det framkom då att regeringen och SKL har en tydlig dagordning för bildandet av storregioner. Det handlar om när och hur, inte om. Regeringen utser förhandlingspersoner som ska diskutera hur den nya regionindelningen ska se ut. Den tillsätter även en utredning av praktiskt juridiska frågor.

4 Skåne visade stort intresse för att få med sig Halland i dessa diskussioner. Samverkan med grannregioner blir nu än viktigare för Halland, såväl norr- som söderut. Olika frågor kräver olika typer av samarbeten. Forumet har fortsatt att titta på alternativ till samverkansformer. Man håller för tillfället på att diskutera inom vilka områden det behövs en starkare samverkan, för att i höst fortsätta att diskutera i vilka former detta bör ske. Halland behöver utöva påverkan mot såväl regeringen som mot SKL. Regionens tjänstemän fortsätter att bevaka frågan och håller på att ta fram en halländsk kommunikationsplan. Förhandlingspersonerna kommer att ta sig ut till de olika regiorena under hösten. Frågan behöver behandlas i Kommunberedningen innan dess. Regionen ser positiv på en utökad samverkan inom vissa frågor. Åtgärd: - Hallands utgångspunkt ska vara samarbete över gränserna i funktionella sammanhang.

5 KOMMUN-BEREDNINGENS 3. Infrastruktur/kollektivtrafik Rapport kring pågående arbete med trafikförsörjningsprogram, Sverigeförhandling/nationell plan, gemensam artikel om Västkustbanan. Information Syfte Föredragande Tid Lägesbeskrivning Åse Allberg Arbetet med Trafikförsörjningsprogrammet pågår. Resultatet kan falla ut i infrastrukturbehov, som då behöver spelas in i nationell infrastrukturplan, liksom i Sverigeförhandlingsprocessen. Arbetet utförs därför tillsammans med Sverigeförhandlarna, Trafikverket och grannregioner. Detta är ett konkret exempel på en funktionell region. Trafikverkets regionalekonomiska analyser kommer att presenteras inom kort. Till detta behöver Halland komplettera med regionens underlag. Sverigeförhandlarna har visat stort intresse för möjligheterna med Västkustbanan. De har gett ett tydligt besked om att Halland bör fokusera satsningar hit. Halland behöver driva på vad det gäller Västkustbanan. Regionen arbetar redan brett med frågan. Därefter är det viktigt att få med Skåne och VGR i ett gemensamt påverkansarbete. I frågan om medfinansiering krävs påverkan mot staten. En alltför stor del av finansieringen förväntas komma från lokal/regional nivå.

6 KOMMUN-BEREDNINGENS 4. Innovationssystem Region Halland har fått i uppdrag att driva en process för att få fram ett förslag till ett nytt regionalt innovationsstöd i Halland. Information Syfte Information om processen Arbetet kretsar kring tre parallella processer för ett förnyat stödsystem. En del handlar om att bredda innovationsstödet till Föredragande Ann-Mari Bartholdsson att finnas i hela Halland, en om att hitta en ny styr- och Tid finansieringsmodell för främjandesystemet och en för att se över formerna för ett nytt Science Park i samverkan med högskolan. De två första delarna är redan påbörjade och sker i samverkan med näringslivscheferna i kommunerna och med andra regioner i Sverige Regionstyrelsens tillväxtutskott har nu fattat beslut om ett omställningsstöd till Nyföretagarcentrum på 300 tkr, som kommer att gälla fram till årsskiftet. Pengarna tas från regionens utvecklingsmedel. De kommuner som vill ha kvar Nyföretagarcentrum efter årsskiftet kommer att behöva finansiera detta i samverkan med näringslivet. Åtgärd: - Kommunerna tar hem frågan för avstämning med näringsliv. Därefter återkommer den till Kommunberedningen. - Chefsgruppen diskuterar möjligheterna till en gemensam ansökan för avseende ett regionalt utvecklingscentrum för destinations- och företagsutveckling i Halland.

7 KOMMUNBEREDNINGENS 5. Destinationsutveckling - Avtal Syfte Föredragande Ann-Mari Bartholdsson Tid Processen kring en ny regional funktion kring utvecklingen av besöksnäringen har nu kommit till det stadiet att vi har ett klart avtalsförslag som är förankrat i tjänstemannagruppen. Avtalet beskriver rollfördelning och innehåll i det regionala besöksnäringsarbetet. Avtalsparter är Region Halland och de halländska kommunerna. Det är viktigt med ett konkret avtal om att vi nu är överens. Utöver avtalet kommer tjänstemännen att ta fram en gemensam verksamhetsplan. Avtalet kommer att skickas ut till respektive kommun för vidare bearbetning. Näringslivscheferna är överens om innehållet men det behöver även inarbetas i respektive organisation. I nuläget rör det sig inte om att skjuta till nya medel utan mer om att utarbeta gemensamma former för det fortsatta arbetet. Först därefter kan det bli tal om nya satsningar. Än så länge sköts finansieringen genom överenskommelsen om de regionala medfinansieringsmedlen som togs fram under hösten Åtgärd: - Fortsatt diskussion för förankring i respektive organsation tas på chefsgruppens möte den 20 maj. Förhoppningen är att kunna få till ett beslut hyfsat omgående.

8 KOMMUNBEREDNINGENS 6. Bredband Presentation av marknadsanalys och fortsatt arbete. Syfte Lägesavstämning Regionens roll är att ta fram en strategi. Föredragande Tid PPT Bredband Det man ser redan nu är att en viktig uppgift för kommunerna är att arbeta för en ökad förståelse för behovet av bredband, det vill sägas den digitala agendan. Kommunerna behöver även skapa förutsättningar för operatörerna. Markavtalen behöver göras tillgängliga för alla. Kommuner såväl som regionen kan bidra genom att fiberförse alternativt tillgängliggöra befintlig fiber till den egna verksamheten. Planen är att beslut om remissutgåva ska fattas av regionstyrelsen i september. Samma månad fattas beslut om utbetalning i landsbygdsprogrammet. Slutgiltigt beslut tas i Regionfullmäktige i december.

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2015-06-03 Lokal: Kommunstyrelsens sessionssal, plan 2, Rådhuset i Halmstad Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08 Kommunberedningen 2015-04-08 Lokal: Campus lokal E313, Varberg 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik

Läs mer

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Närvarande: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Ann Charlotte Stenkil, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-05-25 Lokal: Kungsbackarummet, Kungsbacka stadshus, Kungsbacka kommun Tid: 13.30-16.20 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-10-19 Lokal: Lokal B1 i Stadshus B, Östra Långgatan 18 i Varberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 KOMMUNBEREDNINGENS Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 Lokal: Kungsbackarummet, kommunhuset i Kungsbacka Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-03-23 Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-02-17 Lokal: Lokal B1, Hamn- och gatuförvaltningen, 2:a våningen (Östra Långgatan 18, Varberg) Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Lokal: Lokal Kungsbackarummet, Kommunstyrelsens förvaltning i Stadshuset Tid: Kl. 13.30-15.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-04-20 Lokal: Lokal Hörsalen, Hylte kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-11-30 Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen INFORMATION FRÅN VÄRDKOMMUNEN Kommunberedningen 2015-02-25 NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Elisabet Babic, Marie-Louise Wernersson, Per Svensson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-11-01 Lokal: Arena Vesterhavet, Falkenberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-08-24 Lokal: Laholms teater, Laholms kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Närvarande: Gösta Bergenheim, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Jörgen Warborn, Eva Borg, Mats Eriksson, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-09-28 Lokal: Regionens Hus, sammanträdesrummet Borgsalen, Halmstad Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar Kommunberedningen

Minnesanteckningar Kommunberedningen Minnesanteckningar Kommunberedningen 2018-11-14 Lokal: Brandstationen, Falkenberg Tid: Kl. 09.00 11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2017-05-31 Lokal: Charlottenlund, Långaryd Tid: 08.30-11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-06-15 Lokal: KS sessionssal, Rådhuset, Halmstads kommun Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2016-01-27--28 Plats: Ullared Tid: 2016-01-27 kl. 09.00-17.00 2016-01-28 kl. 08.30-12.00 Närvarande Politiker Mats Eriksson (ordf.), Lise-Lotte Bensköld Olsson, Stefan Bengtsson

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2014-01-28 RS140069 Ann-Mari Bartholdsson Näringsliv 035-179887 Ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se Regionstyrelsen Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 Förslag

Läs mer

Projektansökan Livskraft

Projektansökan Livskraft 01054 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-11-14 RS140411 Boel Abelson-Crossley, Verksamhetschef Utvecklingscentrum 035-179883 REGIONSTYRELSEN Projektansökan Livskraft Förslag till

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet

Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet Bakgrund Hösten 2014 beslutades om en Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020. Strategin fungerar idag som ett ramverk vilken anger riktningen i det gemensamma

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

Hallands basutbud för näringslivsstöd till nya och etablerade företag 2014

Hallands basutbud för näringslivsstöd till nya och etablerade företag 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-04-26 RS130236 Sandra Johansson Utvecklingsledare Näringslivsutveckling 035-17 98 74 Regionstyrelsen Hallands basutbud för näringslivsstöd till

Läs mer

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Det regionala utvecklingsuppdraget Genom den regionala tillväxtpolitiken ska människor och företag kunna växa och utvecklas av egen kraft. Strategiskt

Läs mer

Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband

Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband 2016-09-28 Region Halland Region Hallands övergripande vision är att Halland ska vara bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin för Halland har som mål att

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288

Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-29 261 Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-09-25 1 Plats och tid Beslutande Adjungerade Övriga deltagande Rådhus Skåne, Kristianstad 2014-09-25 kl 12.00-16.30 (inklusive IT-nämnd) Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene

Läs mer

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat 2017-01-25--26, Tylebäck i Halmstad Laholms kommun: Elisabet Babic (M), Kjell Henriksson (S), Peter Andreasson deltog dag 1 Halmstads

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 Ärendet Med tanke på Hallands geografiska läge, mitt i ett starkt växande

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

Regional stödstruktur för socialtjänstområdet Boel Abelson-Crossley, Avdelningen för regional samverkan

Regional stödstruktur för socialtjänstområdet Boel Abelson-Crossley, Avdelningen för regional samverkan Regional stödstruktur för socialtjänstområdet Boel Abelson-Crossley, Avdelningen för regional samverkan 2012-05-28 Regional stödstruktur plattform i Halland Uppdragsgivare Chefsgrupp Halland Kommunchefer

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet

Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet REGIONSTYRELSEN YTTRANDE Sida 1 (5) Dnr 01724-2019 Finansdepartementet M2019/00661 Remissyttrande över Agenda 2030 och Sverige (SOU 2019:13): Världens utmaning världens möjlighet Sammanfattning Sveriges

Läs mer

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12

Integrationsrådet. Plats Stadshuset i Kalmar PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00. Omfattning 1-12 Tid Onsdagen den 14 februari 2018, kl. 14:30 17:00 Plats Stadshuset i Kalmar Omfattning 1-12 Närvarande Dzenita Abaza, kommunalråd och ordförande Bertil Dahl, kommunalråd Christina Fosnes, oppositionsråd

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet Handlingsplan för fortsatt arbete 27 april 2016 Arbetsgruppens fortsatta arbete På kort sikt: Fortsätta arbeta med idé och erfarenhetsutbyte i nätverks- och seminarieform.

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

Framtida arbete med Regionalt utvecklingsprogram (RUP) - när regionkommun bildats i Västmanland

Framtida arbete med Regionalt utvecklingsprogram (RUP) - när regionkommun bildats i Västmanland 1 (9) 1 BAKGRUND 1.1 Förordningen om regionalt tillväxtarbete Detta dokument beskriver hur den framtida regionkommunen i Västmanland kan hantera det styrande strategidokumentet Regionalt utvecklingsprogram

Läs mer

Genomförandeavtal Hede stationshus

Genomförandeavtal Hede stationshus TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionkontoret Ekonomi och finans Åke Bengtsson Finanschef Datum Diarienummer 2017-03-07 RS160602 Regionstyrelsen Genomförandeavtal Hede stationshus Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Timbanken beslut om finansiering

Timbanken beslut om finansiering Regionkontoret Näringslivsavdelningen Bea Lindell TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-08 Diarienummer RS160130 1(6) Regionstyrelsen Timbanken 2017-2020 - beslut om finansiering Förslag till beslut Regionstyrelses

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärende 13 RS 2017-03-01 13 Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärendet I den halländska tillväxtstrategin prioriteras utvecklade former för samverkan och samplanering mellan kollektivtrafik, infrastruktur,

Läs mer

Hälsoteknikcentrum Halland

Hälsoteknikcentrum Halland 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-09-10 RS130346 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Hälsoteknikcentrum Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen 14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-04-12

Läs mer

CONNECT Väst 2014. Förslag till beslut

CONNECT Väst 2014. Förslag till beslut RS 03-- TJÄNSTESKRIVELSE (3) Ann-Mari Bartholdsson Verksamhetschef, Näringsliv 035-79887 ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se Datum Diarienummer 03--0 RS30 Regionstyrelsen CONNECT Väst 04 Förslag till

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Jeanette Söderström (S), Ann-Marie Hedlund (FP) ersätter Per Hansson (FP) Berry Lilja (S), Elin

Läs mer

Samrådsyttrande Framtidsplan 2030

Samrådsyttrande Framtidsplan 2030 1(6) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-05-29 RS120408 Ellinore Swahn Avdelning Infrastruktur 035-164363 Till: Kommunstyrelsen@halmstad.se Samrådsyttrande Framtidsplan 2030 Strategisk översiktsplan

Läs mer

Problemställning och förbättringsförslag 2014-05-15

Problemställning och förbättringsförslag 2014-05-15 FEMSJÖ FÄRGARYDS FIBERFÖRENING Problemställning och förbättringsförslag 2014-05-15 Mikael Nykvist, Johnny Andersson, Ulrik Bertilsson Nuvarande status Femsjö Färgaryds Fiberförening Ekonomisk förening

Läs mer

Hur går det för Halland? Marie Karlsson, Region Halland

Hur går det för Halland? Marie Karlsson, Region Halland Hur går det för Halland? Marie Karlsson, Region Halland 2015-09-04 Resan mot bästa livsplatsen - en mer attraktiv, inkluderande och konkurrenskraftig region år 2020 än 2014 ATTRAKTIVITET Befolkning Boende

Läs mer

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(8) HANDLÄGGARE Ann-Mari Bartholdsson, Avdelningen för Näringslivsutveckling 035-179887 Datum Diarienummer 2012-11-15 RS120436 Regionstyrelsen Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum

Läs mer

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Jönköpings län ska bli en region som präglas av högt IT-användande som gynnar en hållbar utveckling. Regionförbundet, Landstinget och Länsstyrelsen i Jönköpings län

Läs mer

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Regional utveckling, social hållbarhet Tamara Spiric Avdelningschef Datum Diarienummer 2017-03-03 RS160557 Regionstyrelsen Motion om att underlätta integrationen genom

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16 l Tid och plats Edsbyns hotell, 09.00-14.00 Paragrafer 219-230 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Olov Nilsson Sträng Mikael Löthstam (S) Lars Molin (M) Markus Evensson (S) Monica Olsson (S) Tor Tolander

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(10) Diarienummer och miljö Plats: Regionens hus sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl

Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl. 13.30-17.00 Lokal: Hörsalen, Biblioteket, Fabriksgatan 1A Hyltebruk. Närvarande: Gösta Bergenheim, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Thomas

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland

Tillväxtstrategi för Halland Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Det regional uppdraget Region Halland har uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Leda och samordna

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet 22 augusti Syfte med arbetsgruppens arbete Främja social hållbarhet i Göteborgsregionen Detta sker genom kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och metodutveckling Vad

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 13:00-15:00 Ledamöter Ersättare Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Erland Linjer (M) (Varbergs kommun) Gunnar

Läs mer

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 Ärendet För att genomföra ägaranvisningens intentioner föreslås att Region Hallands del av basanslaget ligger kvar på samma nivå som de senaste

Läs mer

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete

Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Åsa Johansson, utredare/ nämndsekreterare Tfn: 0345-18236 E-post: asa.johansson@hylte.se Riktlinjer för Hylte kommuns internationella arbete Kommunfullmäktige 2014-06-18 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte...

Läs mer

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning

Eva Borg (S) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet Klockan 10.00-11.50 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S)

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Protokoll 2(11)

Protokoll 2(11) Protokoll 2(11) Innehållsförteckning 120 Fastställande av föredragningslista 3 121 Regionala utvecklingsnämndens verksamhetsplan 2016 (RUN/874/2015) 4 122 Förlängning av avtal med Torsta AB (RUN/920/2015)

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C)

Protokoll. Sammanträdesdatum Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C) Plats och tid Fataburen, klockan 11:00-15:00 Ledamöter Övriga GunMarie Stenström (M) Therese Stoltz (S) Per Stané Persson (S) (ordförande) Kristina Karlsson (C) ersätter Stefan Bengtsson (C) Jörgen Preuss

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-25 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson

Läs mer

Externa relationer. Koncernstab Kommunikation och Externa relationer. Presentation vid kommunledningskonferens i Skåne

Externa relationer. Koncernstab Kommunikation och Externa relationer. Presentation vid kommunledningskonferens i Skåne Externa relationer Koncernstab Kommunikation och Externa relationer Presentation vid kommunledningskonferens i Skåne 20150522 Varför arbetar vi med externt påverkansarbete? Över 50% av alla beslut som

Läs mer

Motion 33 - Förbättra förutsättningarna för digitaliseringen

Motion 33 - Förbättra förutsättningarna för digitaliseringen MOTIONSSVAR Vårt dnr: 15/4255 2015-10-23 Avdelningen för digitalisering Sara Meunier Anders Nordh Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Katarina Svärdh Motion 33 - Förbättra förutsättningarna för

Läs mer

13 Redovisning av pågående motioner juni 2016

13 Redovisning av pågående motioner juni 2016 13 Redovisning av pågående motioner juni 2016 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 106 Redovisning av pågående motioner juni 2016 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

AKTIVIETSLOGG. Lena Risfelt Möte med Anna Frykenstig, juridiska

AKTIVIETSLOGG. Lena Risfelt Möte med Anna Frykenstig, juridiska AKTIVIETSLOGG Nedan finns en redovisning av aktiviteter som genomförts kopplat till uppdrag Handlingsplan för implementering av överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs Stad och sektorn social ekonomi.

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

EUROPAFORUM 9 maj 2018

EUROPAFORUM 9 maj 2018 EUROPAFORUM 9 maj 2018 PROGRAM Vi tar bland annat upp.. Moderator Johan Wester Ledarskapets roll för ökad delaktighet i EU EU förändras. Vad innebär det för våra regioner? Vilken roll spelar vi i Europa?

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning 0(7) Datum Diarienummer 2017-05-10 LN HYL170015 HYLTENÄMNDEN Verksamhetsinriktning 2018 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress: Södra vägen 9. Tfn: 035-13 48 00. Fax: 035-13 54

Läs mer

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30.

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm Tommy

Läs mer

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet Dag 2017-08-30 Tid Plats Beslutande Övriga deltagande 08.00 09.20 ca Umeå folkets hus Christina Lidström,

Läs mer

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR)

Anteckningar från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) från möte med delregionala kollektivtrafikrådet (DKR) Tid: Fredag 19 maj 2017, kl. 13.00-15.00 Plats: Kommunhuset, Tjörn Närvarande Jonas Ransgård (M), Göteborg, ordf. Stefan Svensson (M), Partille Per

Läs mer

Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer

Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer Resultat från kartläggning av hur kvinnor som driver företag i Halland upplever bemötandet hos främjande aktörer 361 respondenter (1282 utskickade) 140 120 100 80 60 40 20 0 Halmstad Varberg Kungsbacka

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om regionalt tillväxtarbete; Utkom från trycket den 30 juni 2017 utfärdad den 15 juni 2017. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser 1 I denna förordning

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 13.30 16.15 Fikapaus klockan 15.40 15.50 ande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Kerstin Åklundh Infrastrukturstrateg Region Skåne kerstin.aklundh@skane.se 0703-588512 MEDBORGARDIALOG I KÄVLINGE 2015-04-09

Kerstin Åklundh Infrastrukturstrateg Region Skåne kerstin.aklundh@skane.se 0703-588512 MEDBORGARDIALOG I KÄVLINGE 2015-04-09 Kerstin Åklundh Infrastrukturstrateg Region Skåne kerstin.aklundh@skane.se 0703-588512 MEDBORGARDIALOG I KÄVLINGE 2015-04-09 Det öppna Skåne 2030 Skånes regionala utvecklingsstrategi Region Skåne har statens

Läs mer

Verksamhetsplan och basbudget 2015 för regionkontoret

Verksamhetsplan och basbudget 2015 för regionkontoret 01054 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Staben 2014-11-19 RS140375 Nina Mårtensson, administrativ direktör Regionstyrelsen Verksamhetsplan och basbudget 2015 för regionkontoret Förslag till beslut

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013 Styrelsen 2013-06-13 1 Plats och tid Beslutande Broby Gästgivaregård, Broby Start kl 08.30 slut kl 11.30 den 13 juni 2013 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen Sammanträdesdatum (7) 2008-12-05 1 (7) Tid Fredagen den 5 december 2008 kl.08.15 08.45 Plats Beslutande Ledamöter Utvandrarnas Hus, Vilhelm Mobergs gata 4, Växjö Marie-Louise Hilmersson, (c) ordförande Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 Ärendet PwC har genomfört en granskning av regionstyrelsens miljöarbete. Resultatet av denna granskning visar att miljöarbetet inte fullt ut bedrivs på

Läs mer