Strategierna. förverkligas. Håll sverige rent sid 3. husmingel. Bättre utemiljö. Så förhindrar du vattenskador sid 11 FOTBOLL!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Strategierna. förverkligas. Håll sverige rent sid 3. husmingel. Bättre utemiljö. Så förhindrar du vattenskador sid 11 FOTBOLL!"

Transkript

1 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR Håll sverige rent sid 3 GÅ PÅ sid12 FOTBOLL! Bättre utemiljö sid 6 Öppet sid 8 husmingel Så förhindrar du vattenskador sid 11 Strategierna förverkligas sid 4-5 SOMMARJOBBARE SID. 7 POSITIVT BOKSLUT SID. 9 ODLINGSSTART SID. 9 AKTUELLA PROJEKT SID. 10

2 2 BoNytt nr 2 Juni 2017 BoNytt Äntligen Fredriksberg! Under sommaren 2017 kommer LudvikaHem att köpa samtliga 101 lägenheter som Ludvika kommun äger i Fredriksberg. Affären ingår som en del i den renodling och effektivisering som pågår, där bostäder ska ägas och förvaltas av LudvikaHem AB medan verksamhetslokaler (som skolor, daghem och servicehus) ska ägas och förvaltas av Ludvika kommunfastigheter AB. I och med att LudvikaHem tar över ägandet av bostäderna i Fredriksberg kommer vi att upprätta en handlingsplan som visar hur vi ska arbeta med att bygga bort oljeberoendet samt öka standarden på bostäderna. Mer information om detta kommer direkt till alla boende i dessa lägenheter. I maj genomfördes ett Öppet hus i vår nya Bobutik. Nästan 300 personer besökte lokalen och fick ta del av information om bland annat kommande bostadsprojekt, energifrågor och aktuellt från hyresgästföreningen. Ett samlat intryck var att samtliga tycker att den nya Bobutiken är en rätt satsning för att på så sätt samla alla som arbetar med bostads- och fastighetsfrågor under samma adress. Vi fick också mycket beröm för att lokalen var fin och trivsam och att våra medarbetare är väldigt trevliga och serviceinriktade. Äntligen har också sommaren visat att den är på gång med stormsteg, detta efter att halva maj nästan känts som en vintermånad! I år har vi som vanligt cirka 20 laddade och arbetsvilliga sommarjobbare som kommer att finnas ute på våra bostadsområden. Passa på att stanna upp och hälsa på dem och prata en stund, många av dem kan komma att bli en del av framtidens organisation på LudvikaHem. LudvikaHem AB Box 13, Ludvika Besöksadress: Bobutik Köpmansgatan 2 Tel: Jour: Fax: E-post: info@ludvikahem.se Hemsida: ludvikahem.se Ansvarig utgivare Hans Gustavsson Telefon: Text Meningsbyggare Eva Wikström och LudvikaHem Formgivning Landet Reklambyrå Foto Fotograf Maria Hansson, Ryan Garrison, Eva Wikström, Landet Reklambyrå, Wizwork Studios och LudvikaHem. LudvikaHem LudvikaHem är Ludvika kommuns bostadsbolag. Bolaget äger och förvaltar 3380 lägenheter samt 350 lokaler för bland annat kommersiell service. LudvikaHem har 49 anställda och omsätter ca 231 miljoner kronor. Vad vill du läsa om i BoNytt? Hör gärna av dig med dina synpunkter och önskemål om BoNytt. Ring Hans Gustavsson eller Ulf Rosenqvist på tel eller maila oss på info@ludvikahem.se. Jag vill passa på att önska alla nya och gamla hyresgäster en riktigt skön sommar! Ulf Rosenqvist VD, LudvikaHem AB Omslagsfoto: fotograf Maria Hansson

3 3 Håll Sverige rent! LudvikaHem vill att bostadsområdena ska vara rena och fina. Alla behöver hjälpas åt med detta, så att husvärdarnas tid kan användas till bättre saker än att städa upp efter andra. Många minns säkert de intensiva kampanjer som genomfördes i Sverige på 1980-talet. Den klassiska dekalen Håll Sverige rent blev en symbol för den värdegrund som skolor, företag och föreningar fortfarande arbetar för. Idag känns det som att kampanjen borde spridas ännu mer. Och naturligtvis inte bara i Ludvika och i Sverige, utan i hela världen. De flesta har säkert läst om hur världshaven och många söderhavsöar fylls av plastskräp som dumpats av giriga rederier ute på världshaven. Och då ska vi veta att detta ändå bara är toppen på det isberg som finns på alla havens bottnar. Men vad är egentligen skillnaden på att slänga en plastflaska på gräsmattan i Ludvika eller ute i Stilla havet? Många av världens okunniga och oförståndiga människor behöver vakna! I Sverige är det straffbart att skräpa ner, trots detta är det tyvärr mycket få fall som bötfälls. Och den rätta vägen att gå är nog inte genom högre straff utan istället mera utbildning, information och en bättre värdegrund. LudvikaHem arbetar hårt med att hålla bostadsområdena rena och fina. Tyvärr får husvärdarna lägga alltför stor tid på detta och det ger högre hyror, helt i onödan. Här behöver alla hjälpas åt med att tänka till och sluta att sprida sopor. Vi behöver en stor kampanj med Håll Sverige Rent!

4 4 BoNytt nr 2 Juni 2017 Ser till att strategie Gunilla Hultin är förvaltningschef på Ludvika kommunfastigheter och LudvikaHem. Hennes viktigaste uppgift är att se till att hela organisationen jobbar för att förverkliga styrelsens strategier. Gunilla har varit förvaltningschef i precis ett år, och innan dess arbetade hon med verksamhetsutveckling inom koncernen i drygt två år. Mitt uppdrag är att förverkliga de krav som vår ägare, Ludvika kommun, ställer på oss om att värna utvecklingen av kommunen. För vår del handlar det främst om att ha en aktiv och effektiv fastighetsförvaltning genom att koordinera förvaltningen inom båda bolagen, säger Gunilla. I kraven ingår även att på olika sätt ta socialt ansvar. Det gör vi till exempel genom att erbjuda sommarpraktik, instegsjobb och andra insatser för integration. En annan aspekt är att det ska finnas bostäder för alla. Vi ska se till att även betalningssvaga grupper och grupper med sociala problem har möjlighet att få bostad. Det är också viktigt att verksamheten inom Ludvika kommunfastigheter och LudvikaHem harmonierar med kommunens övergripande mål, till exempel vad gäller miljö och säkerhet. Min roll är att hålla ihop avdelningen så att vi alla jobbar åt samma håll. ALLA KAN BIDRA Gunilla är chef för cheferna inom drift, lokalvård och service. I hennes personalansvar ingår även de som arbetar med miljö, säkerhet och fastighetsekonomi samt en förvaltningsassistent. Min roll är att hålla ihop avdelningen så att vi alla jobbar åt samma håll i våra uppdrag. För att nå målet med aktiv och effektiv fastighetsförvaltning prioriteras att se över arbetssättet. All personal ingår i mindre husgrupper, som träffas en timme per vecka. Tillsammans finner de lösningar och förbättringar som utvecklar deras eget arbete för verksamhetens bästa.

5 5 rna förverkligas Alla våra medarbetare ska vara friska, må bra och känna sig trygga. Vi vill skapa en tydlig, medskapande och välmående organisation och därmed förverkliga strategierna med hjälp av ledorden vi, dialog, samarbete och kunskap, säger Gunilla. FLER ARBETSUPPGIFTER Eftersom koncernen inte har någon egen personalavdelning arbetar Gunilla även med övergripande personal- och arbetsmiljöfrågor. Vi behöver se till att vi har rätt kompetens på rätt befattning, det vill säga utforma bra kravprofiler, och vi ska vara en attraktiv arbetsgivare. Under de närmaste tio åren kommer vi att ha stora pensionsavgångar och måste skapa rätt organisation för att kunna hantera det. En god arbetsmiljö är också jätteviktig, alla våra medarbetare ska vara friska, må bra och känna sig trygga i sin anställning. GOLF OCH SKIDOR Gunilla är ursprungligen från Värmland och bor nu tillsammans med sina två halvvuxna döttrar i centrala Borlänge. Innan hon kom till Ludvika kommunfastigheter och Ludvika- Hem har hon arbetat inom helt andra branscher i det privata näringslivet som chef och projektledare. Gunilla reser gärna så mycket hon kan, det blir både sol- och vintersemestrar. Golf är den nya hobbyn, som hon ser fram emot att förkovra sig i under sommaren. Vintertid är det skidor som gäller, slalom och snowboard sedan gammalt medan längdåkning är nytt.

6 6 BoNytt nr 2 Juni 2017 Bättre utemiljö bakom Storgatan 30 Kvarteret bakom BK, Synsam och Bredenbergs påverkades när gång- och cykelbron byggdes. Nu är det dags att justera planeringen av området så att det både fungerar smidigare och ser bättre ut. Infarten till den övre delen av parkeringen, den som tillhör LudvikaHem, var tidigare från Storgatan. Nu sker all trafik från Bergslagsgatan. Det har varit så trångt att lastbilarna som levererar varor till butikerna har fått backa hela vägen upp till byggnaden, säger Mats-Erik Aldén, Alle, som är ansvarig för ombyggnaden. Nu breddas den asfalterade ytan för att leveranserna ska kunna ske enklare och snabbare, räddningstjänsten ska smidigt kunna komma fram och hyresgästerna ska kunna parkera. Samtidigt planteras en ny häck mellan den övre och nedre parkeringsytan. Det är tråkigt att det blir så lite grönt, men transporterna måste ju fungera. Samtidigt ställer vi i ordning ytorna och ser till att containrar och annat material kommer bort från boningshuset, säger Alle. Hyresgästerna bjöds in till ett möte om utemiljön och efter det har ritningarna reviderats. Det framkom önskemål om en mindre sittgrupp, som kommer att omges av urnor med blomster, säger Alle och avslutar: Sedan, efter omskyltning, kommer parkeringsbevakning att ske så att bilar enbart står på markerade hyrda platser.

7 7 Sommarjobbare Som vanligt tar Ludvika kommunfastigheter och LudvikaHem emot ett stort antal sommarjobbare som för det mesta ska arbeta med utemiljön. De är till stor hjälp för den ordinarie personal som arbetar över sommaren samtidigt som de får arbetslivserfarenhet. I år har ett 20-tal sommarjobbare anställts och de kommer att arbeta i mellan fem och tio veckor med handledning av Christina Gunderson. De ansvarar för att områdena klipps och rensas och ska se till att det är snyggt där, säger hon. Christina planerar att de ska gå samman och arbeta i grupper när det är större uppgifter som ska genomföras. Det är viktigt att de känner sig som arbetskamrater och delaktiga i företaget. Genom att hjälpa och stötta varandra vid större projekt blir det roligare att arbeta och därmed bättre resultat. När det regnar alltför ihärdigt kommer sommarjobbarna att hjälpa till med arbetsuppgifter inomhus. Försenat bygge i kvarteret Tjädern Kvarteret Tjädern (parkeringen nedanför Systembolaget), där LudvikaHem avser att bygga 49 hyreslägenheter, har stött på problem. Anledningen är det parkeringsavtal som kommunen tecknade 1993 med Systembolaget. Avtalet kanske fortfarande gäller men det är mycket otydligt formulerat. Enligt avtalet har fastigheten som Systembolaget ligger i rätt att nyttja 25 p-platser på kommunens parkering. På grund av detta har bygglov och byggstart skjutits framåt i tiden. Ludvika kommun jobbar nu med att hitta lösningar för att komma vidare ur den uppkomna situationen och för att därefter kunna sälja ytan till LudvikaHem.

8 8 BoNytt nr 2 Juni 2017 Hög stämning på Öppet hus Närmare 300 personer besökte LudvikaHems Bobutik och nya lokaler på Köpmansgatan 2 när det var dags för Öppet hus den 11 maj. En jämn ström av besökare välkomnades in under eftermiddagen. Efter att ha beundrat den nya Bobutiken fick de ta en titt på kontoren och det stora lunchrummet en trappa upp i den nya byggnaden. Där bjöds på fika med sju sorters kakor och en bakelse. Frukt och godis samt ballonger till barnen bidrog också till feststämningen. Hyresgästföreningen informerade om sin verksamhet och vad de kan hjälpa till med och personal från förvaltningsavdelningen berättade om LudvikaHems miljöarbete och om några planerade byggprojekt. Det var härligt positiv och glad stämning bland alla besökare. De verkade mycket nöjda och många berömde de fina och ljusa lokalerna, säger Eva-Lena Gunningberg, marknadskoordinator på LudvikaHem, som var en av dem som arrangerade det öppna huset. Under eftermiddagen arrangerades en kort tipspromenad, som ledde besökarna till fikat i lunchrummet. De tre vinnarna hade full pott och det som avgjorde placeringen var utslagsfrågan. GRATTIS! 1. Charlotte Fagerberg 2. Sten Sylvan 3. Anita Holmberg

9 9 LudvikaHems positiva bokslut LudvikaHem AB redovisar ett positivt resultat för verksamhetsåret Resultatet efter skatt uppgick till tusen kronor ( år 2015), omsättningen ökade till 230,8 miljoner kronor (223,3 år 2015) och balansomslutningen till 828,5 miljoner (799,0 miljoner år 2015). En fortsatt stor efterfrågan på hyresrätter i kombination med den rekordlåga räntan fortsätter att stärka bolaget ekonomiskt. Den goda ekonomin tillåter hög nivå på underhållsinsatser i fastighetsbeståndet. Under 2016 genomfördes reparations- och underhållsarbeten för 58,7 miljoner kronor (60,8 miljoner år 2015), vilket motsvarar ca 250 (260) kronor per kvadratmeter. LudvikaHem står inför många spännande uppgifter. För att kommunens tillväxtmål ska uppnås krävs ökad nyproduktion av bostäder och här måste LudvikaHem spela en aktiv roll. En av våra utmaningar är att snabbt hitta attraktiva platser för nya bostadsområden och att snabba på processen. Det är viktigt att bolagets ekonomi fortsätter att gå bra för att skapa utrymme både för nyproduktion och underhåll av det befintliga beståndet, säger Ulf Rosenqvist, vd för LudvikaHem AB. För närvarande arbetar bolaget med förberedelser av nya bostäder på områden som kvarteret Tjädern, Laggarudden, Hammarbacken och kvarteret Svanen. Områden som tillsammans inom de närmaste åren kan komma att innehålla omkring 240 nya hyresrätter. Under 2016 firade LudvikaHem 70 år som kommunens bostadsbolag. Genom åren har bolaget utvecklat bostäderna och verksamheten och är idag en ledande aktör på bostadsmarknaden. Vår välskötta ekonomi tillsammans med många duktiga och motiverade medarbetare gör att framtiden känns oerhört innehållsrik och intressant, säger Ulf Rosenqvist. Odlare i startgroparna I slutet av maj hölls första träffen på plats vid de nya odlingslotterna i Marnäs. Intresserade hyresgäster fick veta mer om upplägget och kunde boka sin plats. Området är nyplöjt och till midsommar beräknas det vara klart med indelning och fördelning av odlingslotterna. Sedan är det bara att börja så frön och plantera. Några odlare hade redan helt klart för sig vad de ska ha på sin odlingslott, medan andra funderade vad de skulle inrikta sig på. Efter information om hur det är tänkt att fungera med odlingslotterna och diskussion som rätade ut en del frågetecken bjöd LudvikaHem på grillkorv. Odlingslotterna kommer att vara ca 50 kvadratmeter och kosta 300 kronor per år att hyra. Det finns lotter kvar, så du kan fortfarande boka din egen täppa! E-post: info@ludvikahem.se Tel: Bobutiken,

10 10 BoNytt nr 2 Juni 2017 Lediga lokaler OCH SNART ÄVEN BOSTÄDER! Aktuella projekt PROJEKTERING För kvarteret Tjädern pågår fastighetsreglering. STAMRENOVERING, RENOVERING AV BADRUM Kvarteret Motorn, Magnetbacken 5 Kvarteret Rödhaken, Timmermansvägen 14 I K UTEMILJÖ Storgatan 30 RENOVERING AV TVÄTTSTUGOR Vasalunden TAKRENOVERING Kvarteret Rödhaken, Timmermansvägen 14 E H Renoverade tvättstugor i Vasalunden De tre tvättstugorna i Vasalunden har nyligen fräschats upp med nymålade väggar och tak och får samtidigt nya bokningstavlor. PARKERING Kvarteret Idun, för boende i kvarteret Freja RENOVERING BACKGÅRDEN Plan 9 är klart inom kort FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Laggarudden, etapp 1: parhus i två våningar med fyra lägenheter per hus

11 11 Förhindra vattenskador Varje år drabbas flera av LudvikaHems lägenheter av fukt- och vattenskador. Vi är tacksamma om du som hyresgäst vill hjälpa till för att undvika dem. Här kommer några tips. BADRUM Rengör bottenventilen i handfat och badkar samt golvbrunnen regelbundet för att undvika stopp i avloppet och dålig lukt. Använd alltid duschdraperi, även när det finns badkar. Spola inte vatten på väggar och tak. Rengör dem i stället med fuktad trasa och rengöringsmedel avsedda för badrum. Gör inte hål i badrummets tätskikt, det vill säga borra inte i väggar och golv. Kontakta husvärden omgående om något verkar fel eller trasigt. Var uppmärksam på sprickor i golv och väggar. Det kan vara tecken på skador i tätskiktet. Anslutning av el, vatten och avlopp till eventuell tvättmaskin ska göras av en fackman. KÖK Kontrollera vattenledningarna under diskbänken då och då, så att de inte läcker. Droppande under lång tid kan orsaka stora skador. Eventuell diskmaskin ska stå på vattentätt underlag. Anslutning av el, vatten och avlopp ska göras av fackman. Använd diskmaskinsavstängningen och använd bara diskmaskinen när någon är hemma och vaken. Tänk på att de flesta vattenslangar har en begränsad livslängd på ungefär fem år.

12 Ha en skön sommar! Gå på fotboll! LudvikaHem bjuder alla hyresgäster på fotbollsmatch mellan: LUDVIKA FK AVESTA AIK Tisdagen den 20 juni kl på Hillängen Välkomna! Ta med kupongen som inträdesbiljett. Gäller för dig och din familj. Du vet väl att det är gratis Wi-Fi i Engelbrekt Galleria? ENGELBREKTGALLERIA.SE Öppettider hos LudvikaHem Husvärdarna och Bobutiken har numera samma arbets- och öppettider året om. Husvärdarnas arbetstid: måndag-fredag 07:00 16:00 Husvärdarnas telefontid: måndag-fredag 8:30 9:30 Bobutikens öppettider: måndag 09:00 12:00 & 13:00 17:30 tisdag torsdag 09:00 12:00 & 13:00 16:00 fredag 09:00 12:00 Bobutikens telefontider: måndag torsdag 10:00 12:00 & 14:00 16:00 fredag 10:00 12:00

Odlingslott på gång. Ladda elbilen. Fortfarande finns nytt att lära sig. i Brunnsvik sidan 6 STUDENT- BOSTÄDER. sidan 4-5.

Odlingslott på gång. Ladda elbilen. Fortfarande finns nytt att lära sig. i Brunnsvik sidan 6 STUDENT- BOSTÄDER. sidan 4-5. BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 3 2017 www.ludvikahem.se STUDENT- BOSTÄDER i Brunnsvik sidan 6 Fortfarande finns nytt att lära sig sidan 4-5 Ladda elbilen hemma sidan 3 Odlingslott

Läs mer

arbete Omväxlande LudvikaHem går plus bygger ut. Bergslagskonditoriet Grönare miljö för ökad trivsel GÅ PÅ FOTBOLL! sid 10 Tävling: SIDAN 9 sidan 7

arbete Omväxlande LudvikaHem går plus bygger ut. Bergslagskonditoriet Grönare miljö för ökad trivsel GÅ PÅ FOTBOLL! sid 10 Tävling: SIDAN 9 sidan 7 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 2 2016 www.ludvikahem.se GÅ PÅ FOTBOLL! sid 10 Bergslagskonditoriet bygger ut. sidan 7 LudvikaHem går plus sidan 3 Omväxlande arbete sidan 4-5

Läs mer

tackar för sig Allas vår Alle Glada vinnare i tävlingen grönare miljö NÖJD MED STAM - RENOVERING Tävling: sidan 6

tackar för sig Allas vår Alle Glada vinnare i tävlingen grönare miljö NÖJD MED STAM - RENOVERING Tävling: sidan 6 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 3 2015 www.ludvikahem.se Glada vinnare i tävlingen grönare miljö sidan 6 NÖJD MED STAM - RENOVERING sidan 5 Tävling: Tre av våra hyresgäster

Läs mer

Välkommen in till nya Bobutiken!

Välkommen in till nya Bobutiken! BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2017 www.ludvikahem.se Välkommen in till nya Bobutiken! sidan 4 sidan 6 Störningsfritt sidan 7 SLÄCK LJUSET EARTH HOUR 2017 VENTILATIONSKOLL

Läs mer

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga?

Nya bostäder. på Folketshusparkeringen. Så här används dina hyrespengar. Vanja går i pension. Hur många lägenheter är lediga? BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2015 www.ludvikahem.se Så här används dina hyrespengar sidan 4 Tävla om biljetter till CIRKUS BRAZIL JACK Personalnytt Vi välkomnar Tomas

Läs mer

Information från polisen

Information från polisen GRANSAMVERKANSNYTT SEPTEMBER 2018 Information från polisen Hej. Nu har sommarmånaderna passerat och hösten är på annalkan vilket innebär att den mörkare delen av året börja infinna sig. Vi vill påminna

Läs mer

De fixar. byggandet. Lyckliga vinnare. INSPIRATIONS- RESA till Torsångs handelsträdgård sidan 6 GRÖNARE MILJÖ FÖR ÖKAD TRIVSEL.

De fixar. byggandet. Lyckliga vinnare. INSPIRATIONS- RESA till Torsångs handelsträdgård sidan 6 GRÖNARE MILJÖ FÖR ÖKAD TRIVSEL. BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 2 2015 www.ludvikahem.se INSPIRATIONS- RESA till Torsångs handelsträdgård sidan 6 Lyckliga vinnare sidan 5 De fixar byggandet Tävling: GRÖNARE

Läs mer

Muminsidan 7. hjälper sina landsmän. Vackraste utemiljön fick pris. i samma lägenhet. Nu har vi nytt utseende! Personalnytt

Muminsidan 7. hjälper sina landsmän. Vackraste utemiljön fick pris. i samma lägenhet. Nu har vi nytt utseende! Personalnytt BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 3 2014 www.ludvikahem.se Muminsidan 7 hjälper sina landsmän 50 i samma lägenhet sidan 8 år Nu har vi nytt utseende! Vackraste utemiljön fick

Läs mer

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader

Större & starkare. Berit lämnar över. driftavdelning. Madeleine är ny husvärd. Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2013 www.ludvikahem.se Var med och tävla om vackraste utemiljön! Undvik extrakostnader Större & starkare driftavdelning sidan 4 Betala hyran

Läs mer

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN

Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Renovering, ombyggnad och ev tillbyggnad av REGNBÅGEN Bakgrund till varför vi bygger om Regnbågen Regnbågen (eller kvarteret Harven 2-4) byggdes under miljonprogramtiden, 1965-1967 vilket innebär att husen

Läs mer

Vill du veta mer om Höörs Fastighets AB kan du gå in på vår hemsida, eller skanna QR-koden.

Vill du veta mer om Höörs Fastighets AB kan du gå in på vår hemsida,   eller skanna QR-koden. Höörs Fastighets AB Vår långsiktighet din trygghet Höörs Fastighets AB är ett kommunalägt fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar kommunala verksamhetslokaler, bostäder, kommersiella lokaler för kontor,

Läs mer

Känn dig trygg i vått och torrt

Känn dig trygg i vått och torrt Känn dig trygg i vått och torrt Buildings denna broschyr ger dig råd om hur du kan förebygga vattenskador i ditt hem. Ett samarbete alla vinner på Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC, och If har sedan många

Läs mer

Julrabatt. Nya studentbostäder i Brunnsvik. Christina integrerar. hyreshöjning. En skön säker jul. från Engelbrekt Galleria till våra hyresgäster.

Julrabatt. Nya studentbostäder i Brunnsvik. Christina integrerar. hyreshöjning. En skön säker jul. från Engelbrekt Galleria till våra hyresgäster. BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 4 2016 www.ludvikahem.se Christina integrerar Nya studentbostäder i Brunnsvik sidan 8 sidan 3 & En skön säker jul sidan 6-7 Minimal sidan 9

Läs mer

vacker utemiljö Härligt 70-årskalas Esbjörn vill ha Grönare miljö för ökad trivsel. sidan 8 SNART NY BOBUTIK sidan 7 sidan 4-6 sidan 3

vacker utemiljö Härligt 70-årskalas Esbjörn vill ha Grönare miljö för ökad trivsel. sidan 8 SNART NY BOBUTIK sidan 7 sidan 4-6 sidan 3 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 3 2016 www.ludvikahem.se Grönare miljö för ökad trivsel. sidan 8 SNART NY BOBUTIK sidan 7 Esbjörn vill ha vacker utemiljö sidan 3 Härligt 70-årskalas

Läs mer

Nyheter. Ett första. för dina odlingar! för administrativa avdelningen. Stämmer din hyra? Kolla din lägenhetsdeklaration. sidan 7.

Nyheter. Ett första. för dina odlingar! för administrativa avdelningen. Stämmer din hyra? Kolla din lägenhetsdeklaration. sidan 7. BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 2 2013 www.ludvikahem.se Stämmer din hyra? sidan 7 Kolla din lägenhetsdeklaration Nyheter sidan 3 för administrativa avdelningen Tips och trix

Läs mer

Folk ska veta att vi finns!

Folk ska veta att vi finns! BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 2 2014 www.ludvikahem.se Folk ska veta att vi finns! Intervju med s marknadskoordinator sidan 3 testar Solceller! sidan 8 Personalnytt sidan

Läs mer

Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta?

Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta? Jag ska bygga kök eller badrum. Vad behöver jag veta? OBJEKT: KUND: ADRESS: AVVIKELSER FRÅN KRAVEN I BRANSCHREGLER SÄKER VATTENINSTALLATION PÅ GRUND AV: ORT: DATUM: BRANSCHLEGITIMATIONSNR: KONTAKTPERSON:

Läs mer

Så här får du en bra inomhusmiljö

Så här får du en bra inomhusmiljö Så här får du en bra inomhusmiljö Fräsch luft och koll på avloppen Enkla, smarta tips kommer här! VENTILATION OCH AVLOPP Ventilation Rena ventiler Håll alla ventiler rena från damm och smuts. Torka av

Läs mer

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga

Badrummet. Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga Badrummet Badkar Toalettstol Golvbrunn Golv Vägg Ventilation Tvättstuga I HANDDUK KAKEL TANDBORSTE BADANKA VATTEN BOMULLSTOPS SCHAMPO DUSCHDRAPERI NYRAKAD Toalettstol Om du har en toalett som står och

Läs mer

Innehåll. 06 08 10 11 Ekonomi. 14 Verksamhet. 16 Personal. Vi utvecklar och investerar. Om LudvikaHem. Nyckeltal & fakta. Inledning av VD.

Innehåll. 06 08 10 11 Ekonomi. 14 Verksamhet. 16 Personal. Vi utvecklar och investerar. Om LudvikaHem. Nyckeltal & fakta. Inledning av VD. Affärsplan 2016 2019 Innehåll Vi utvecklar och investerar Inledning av VD. 05 Om LudvikaHem Vision Det bästa boendet, affärsidé, värdegrund, organisation. LudvikaHems bostadsområden. Ägaren bestämmer syftet

Läs mer

fint fint Fint på väggar och golv hemma hemma Kontakta oss och tillval för hela hemmet Läs mer på stockholmshem.se/finthemma

fint fint Fint på väggar och golv hemma hemma Kontakta oss och tillval för hela hemmet Läs mer på stockholmshem.se/finthemma Kontakta oss Vill du beställa eller har frågor om Fint Hemma? Kontakta oss så hjälper vi till! Kundtjänst: tel 08-508 39 000 Måndag torsdag 7.00-16.00 Fredag 7.00-15.00 Fint Hemma-butiker: Distrikt Västerort/Innerstaden

Läs mer

& Ny personal på LudvikaHem

& Ny personal på LudvikaHem BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 3 2013 www.ludvikahem.se Blomsterprakt & Ny personal på LudvikaHem Vi välkomnar Ulf Adolfsson och Linda Angelin sidan 7 odlingsglädje sidan

Läs mer

Renovering på KRÖGARVÄGEN

Renovering på KRÖGARVÄGEN Renovering på KRÖGARVÄGEN Nu ska vi RENOVERA DITT HUS Botkyrkabyggen ska renovera 80 procent av våra ca 10 600 lägenheter under en tio- till femtonårsperiod. Nu är det dags för ditt hus. Vi delar upp renoveringen

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 1-127 2018-11-15 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Alla har rätt till en bra bostad!

Alla har rätt till en bra bostad! Alla har rätt till en bra bostad Bostadspolitiskt program Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn Bostadsbrist Idag råder det bostadsbrist i Södertäljes och Nykvarns kommuner och framför allt saknas det

Läs mer

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING?

VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? VAD HÄNDER VID EN UPPRUSTNING? 1 UPPRUSTNING PÅ GÅNG I DITT BOSTADSOMRÅDE Din hyresvärd planerar att genomföra en upprustning i ditt hus. En upprustning är en omfattande renovering av fastighetens lägenheter

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Rådjursvägen 10 82 2018-10-22 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Bygg och underhållsavdelningen

Bygg och underhållsavdelningen Bygg och underhållsavdelningen Avdelningen Bygg och underhåll ansvarar för genomförande av bygg- och underhållsåtgärder inom fastighetsbolaget. Samråd angående genomförande och teknisk utformning sker

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista

Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista Objektbeskrivning Exklusiv medelhavsinspirerad 3:a i Kista Stockholm, Kista Sorögatan 117 Boarea: 80 m 2 Avgift: Utgångspris: 4 100 kr 1 500 000 kr Budgivning e-bud: Ange objektnr 639 -använd länken i

Läs mer

KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV

KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV INFLYTTNING 2018 2019 KVARTERET FORSBACKEN NATURSKÖNT LÄGE VID VASSARA ÄLV I KVARTERET FORSBACKEN BOR DU I VÄLPLANERADE LÄGENHETER I ETT ATTRAKTIVT BOSTADSOMRÅDE PÅ GÅNGAVSTÅND FRÅN GÄLLIVARE CENTRUM.

Läs mer

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg!

Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Välkommen till Informationsmöte för badrumsrenovering Marieberg! Björnvägen 174-288 2018-09-05 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Vanja löser det mesta. Tävla om finaste utemiljö! till våra hyresgäster sidan 4 5 VIKTIG INFORMATION. som assistent på förvaltningsavdelningen sidan 3

Vanja löser det mesta. Tävla om finaste utemiljö! till våra hyresgäster sidan 4 5 VIKTIG INFORMATION. som assistent på förvaltningsavdelningen sidan 3 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 1 2014 www.ludvikahem.se Nu är det dags igen! Tävla om finaste utemiljö! sidan 6 VIKTIG INFORMATION till våra hyresgäster sidan 4 5 Vanja löser

Läs mer

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10

Info! Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars. Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 April 2014 Till dig som bor på Tuvgränd 7 och Västra Idrottsallén 10 Uppföljande information efter dialogmötet den 26 mars I mars bjöd vi in till ett möte där du fick komma med önskemål och förslag inför

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst

Om oss. Om Hyresgästföreningen. Innehåll. Var med i Hyresgästföreningen. lättläst Om oss Var med i Hyresgästföreningen lättläst Om Hyresgästföreningen I den här broschyren kan du läsa om Hyresgästföreningen. Vi berättar om vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på. Ring oss på telefon

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

Så gick det för oss under 2015

Så gick det för oss under 2015 Så gick det för oss under 2015 En helt ny utemiljö och en ny marklägenhet på Ankdammsgatan var några av de satsningar som styrelsen gjorde under 2015. Resultatet visade åter en förlust, men på avsevärt

Läs mer

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE

HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING INFOMÖTE HSB BRF BOCKEMOSSEN STAMBYTE / VÅTRUMSRENOVERING 2017-2020 INFOMÖTE 2017-03-16 AGENDA Varför ombyggnad Vattenskador Föreningens / Boendes ansvar Omfattning Kvarboende Samrådsgrupp Val och tillval Samtycke

Läs mer

Gurkbladet NR 8 2010-12-10

Gurkbladet NR 8 2010-12-10 Gurkbladet NR 8 2010-12-10 VÄLKOMNA TILL GURKANS KVARTERSBLAD Vi vill passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna! Gurkbladet är en information från styrelsen för Visbyhus nr 13 i kvarteret Gurkan.

Läs mer

At t ombilda till bostadsrät t. Information till dig som ges möjlighet att ombilda din hyresrätt till bostadsrätt.

At t ombilda till bostadsrät t. Information till dig som ges möjlighet att ombilda din hyresrätt till bostadsrätt. At t ombilda till bostadsrät t Information till dig som ges möjlighet att ombilda din hyresrätt till bostadsrätt. Ombildningsbeslutet ligger i dina händer Från och med nu är det möjligt med ombildningar

Läs mer

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad

Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Snart får du ett nytt badrum! Information från Svenska Bostäder om badrumsombyggnad Alla hus åldras och behöver renoveras Vid en badrumsombyggnad får badrum och el-installationer en ny modern standard

Läs mer

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17

Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nytändning! Dags för renovering av ditt kök och badrum. Etapp 1 - Rombergsgatan 15 och 17 Nu får Romberga en ansiktslyftning! Alla lägenheter får ett nytt, modernt kök och badrum. Vi moderniserar också

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3

Nya Finlandshusen. etapp 1 pråmgatan 3 etapp 1 pråmgatan 3 Nya Finlandshusen 32 moderna bostäder nära centrum och mitt i naturen invid Tivoliparken och Helge å, i första hand avsedda för sökande över 60 år. Området nära till allt Att bo centralt

Läs mer

KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING

KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING KONTOR, ÖSTRA STORGATAN 11, JÖNKÖPING LJUS LOKAL MITT I CENTRUM Lokalen är belägen på Östra Storgatan 11 mitt i citykärnan, närhet till resecentrum och E4:an. Lokalen är ljus med stora fönsterpartier många

Läs mer

Med stöd av beslutade policies formuleras årligen handlingsplaner och uppdrag i verksamheten

Med stöd av beslutade policies formuleras årligen handlingsplaner och uppdrag i verksamheten I Förbos affärsplan anges bolagets affärsidé, mål och strategier för att nå visionen om att Förbo ska uppfattas som en av Sveriges bästa hyresvärdar. Affärsplanen baseras på en analys av hur Förbo kan

Läs mer

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg!

Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Välkommen till informationsmöte för badrumsrenovering på Marieberg! Björnvägen 34 144 2018-06-19 Dagordning Presentation och introduktion Information om renoveringarna Tidplan för renoveringarna Så påverkas

Läs mer

Vi gör inte som alla andra

Vi gör inte som alla andra Vi gör inte som alla andra D. Carnegie & Co gör inte som alla andra istället för att evakuera och renovera hela trapphus eller fastigheter, renoveras lägenhet för lägenhet i takt med den naturliga omflyttningen.

Läs mer

Carlshem: Flintvägen 2-6, 3-15, 10-72, Gnejsvägen 1 47, 2 14, Kvartsvägen 5 13 och Kvartsvägen 3 (tomtmark).

Carlshem: Flintvägen 2-6, 3-15, 10-72, Gnejsvägen 1 47, 2 14, Kvartsvägen 5 13 och Kvartsvägen 3 (tomtmark). 2017-11-16 Ska Bostaden sälja fastigheter? Ja, vi säljer 1 601 lägenheter på Mariehem och Carlshem. Vi säljer alla våra fastigheter på Carlshem och stora delar av Mariehem. De adresser som ingår i försäljningen

Läs mer

rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn

rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn 2 rum & kök vid Askuddsvägen 1 C 15 i Mariehamn Fin tvåa om 59 m 2 bekvämt belägen på markplan vid Askuddsvägen 1 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning med nyrenoverat badrum samt stenlagd

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och vad

Läs mer

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

ATT BO I HYRESRÄTT. Information och tips för dig som bor i hyresrätt ATT BO I HYRESRÄTT Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 I den här broschyren har vi samlat viktig information och tips för dig som bor i hyresrätt. Här beskrivs vad som är ditt ansvar och

Läs mer

Familjebostäder är en. 60 år. Hos oss bor ca göteborgare Vi förvaltar och utvecklar lägenheter. 60 procent av våra lägenheter är ettor

Familjebostäder är en. 60 år. Hos oss bor ca göteborgare Vi förvaltar och utvecklar lägenheter. 60 procent av våra lägenheter är ettor Hos oss bor ca 33 000 göteborgare Vi förvaltar och utvecklar 18 000 lägenheter Familjebostäder är en 60 procent av våra lägenheter är ettor och del tvåor av Göteborg sedan 60 år Familjebostäder grundades

Läs mer

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara

Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara 10 okt 2014 Hyresförhandlingarna för Hus 3 på Pennygången är klara Förhandlingarna kring hyran i Hus 3, Pennygången 33 47, efter renoveringen är klara. Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Avdelning Bostad. Servicedeklaration

Avdelning Bostad. Servicedeklaration Avdelning Bostad Avdelning Bostad har ansvaret för förvaltning och utveckling av bostadsfastigheterna. I verksamheten ingår även Kundtjänstfunktionen med uthyrning, felanmälan och lägenhetsbesiktningar.

Läs mer

Bästa lösningen för sidan 4

Bästa lösningen för sidan 4 BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM NR 4 2014 www.ludvikahem.se Bästa lösningen för sidan 4 byggprojektet Ny rehab sidan 6 på Köpmansgatan Dags för julshopping! Rabattkuponger från

Läs mer

Inför kommande renoveringar

Inför kommande renoveringar December 2017 Till dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra Norrlandsgatan 38 A E Inför kommande renoveringar I slutet av november bjöd vi in dig som bor på Västra Kyrkogatan 8 A E och Västra

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt 2 Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla

Läs mer

AKTIELÄGENHET VID TORGGATAN 8 Centrala Mariehamn

AKTIELÄGENHET VID TORGGATAN 8 Centrala Mariehamn AKTIELÄGENHET VID TORGGATAN 8 Centrala Mariehamn Stor aktielägenhet om 4 rum och kök i Mariehamns absoluta centrum. Lägenheten är totalrenoverad 2010 och har klassisk inredning med ekparkettgolv, vita

Läs mer

Hyr ut på boplats.se. Gör något bättre med dina kvadratmeter

Hyr ut på boplats.se. Gör något bättre med dina kvadratmeter Hyr ut på boplats.se Gör något bättre med dina kvadratmeter Har du ett rum som bara står och samlar skräp? Ett vinterbonat fritidshus som står tomt största delen av året? Bor du större än vad du behöver?

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS SEPTEMBER Trafikskola i Kungsängen Ny bovärd i Bro. HEMMA HOS September

NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS SEPTEMBER Trafikskola i Kungsängen Ny bovärd i Bro. HEMMA HOS September NYHETER FÖR DIG SOM ÄR HYRESGÄST HOS UPPLANDS-BROHUS SEPTEMBER 2018 Trafikskola i Kungsängen Ny bovärd i Bro HEMMA HOS September 2018 1 LEDAREN Denna sommar har på många sätt varit fantastisk, men jag

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt

TILL DIG SOM FLYTTAR. Information och tips för dig som bor i hyresrätt TILL DIG SOM FLYTTAR Information och tips för dig som bor i hyresrätt Kontakta gärna ditt bostadsföretag om det är något du undrar över. Viktigt att tänka på När du ska flytta är det en del att hålla reda

Läs mer

Vänliga, tillmötesgående och korrekta

Vänliga, tillmötesgående och korrekta Det skulle vara bra med en grillplats Vänliga, tillmötesgående och korrekta Vi hör tydligt hissen Under hösten 2013 genomfördes en undersökning för att ta reda på hur du som hyresgäst uppfattar Saxborn

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag September 2008 I detta Nyhetsbrev berättar vi om Neptunhusets lokaler och dess trevliga hyresgäster. Ålgårdsläktaren på Borås Arena har uppgraderats med ny loge, stor mingelyta och yterligare anpassats för rörelsehindrade.

Läs mer

Nya moderna kontor mitt i Linköping

Nya moderna kontor mitt i Linköping Nya moderna kontor mitt i Linköping Kvarteret Braxen vid Storgatan, Ågatan och Repslagaregatan i Linköping LBE-0584-bofakta-Braxen.indd 1 2013-11-14 14.07 Stadskärnan förvandlas och knyter an till nya

Läs mer

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge

Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge Norrevångsgatan 2 Ljusa lägenheter i attraktiv design och på bästa läge I de 27 ljusa och väldesignade lägenheterna i Vellinge är livet enkelt. Det centrala läget ger bekväm närhet till det mesta. Till

Läs mer

skicka vanlig post till Arvika Fastighets AB, 11 Administration, ARVIKA besöka oss, adress Östra Esplanaden 5, Arvika

skicka vanlig post till Arvika Fastighets AB, 11 Administration, ARVIKA besöka oss, adress Östra Esplanaden 5, Arvika Avdelning Bostad Avdelning Bostad har ansvaret för förvaltning och utveckling av bostadsfastigheterna. I verksamheten ingår även Kundtjänstfunktionen med uthyrning, felanmälan och lägenhetsbesiktningar.

Läs mer

Nu bygger vi 52 nya lägenheter!

Nu bygger vi 52 nya lägenheter! BoNytt INFORMATION TILL DIG SOM ÄR HYRESGÄST I LUDVIKAHEM Nr 2 2012 www.ludvikahem.se Midsommar i Ludvika! Nog är väl midsommar en av de finaste av alla våra svenska högtider? När midsommarstången är lövad

Läs mer

BOSTADS AB POSEIDON. Kort om Bostads AB Poseidon

BOSTADS AB POSEIDON. Kort om Bostads AB Poseidon 2014 KORT OM BOSTADS AB POSEIDON Kort om Bostads AB Poseidon 2 Kort om Bostads AB Poseidon Vi bygger det hållbara samhället för Framtiden Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings

Läs mer

Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn

Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn Renoverad etta med balkong i Strandnäs, Mariehamn Du kommer att älska ditt nästa hem! Fräsch lägenhet i andra våningen med balkong. Utanför fönstret ses skogens vackra skiftningar som du kan njuta av.

Läs mer

rum & kök vid Parkgatan 8 i centrala Mariehamn

rum & kök vid Parkgatan 8 i centrala Mariehamn 4 rum & kök vid Parkgatan 8 i centrala Mariehamn Utgångspris: 265 000 (Skuldfritt pris) Väldisponerad fyra om 95,9 m 2 med mycket centralt läge med stor balkong med utsikt över naturparken Tullarns äng

Läs mer

ERNST ROSÉN KONCERNEN

ERNST ROSÉN KONCERNEN ERNST ROSÉN KONCERNEN Med Hederskristallen tar vi sats mot framtiden Ernst Rosén är ett av de största privatägda fastighetsbolagen i Göteborg. År 2017 firade vårt familjeföretag 65 år. Under dessa år har

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

KFAB och KIAB. Förord. Professionellt bemötande. Entreprenörshandbok 3. 2 Entreprenörshandbok

KFAB och KIAB. Förord. Professionellt bemötande. Entreprenörshandbok 3. 2 Entreprenörshandbok Entreprenörshandbok 2 Entreprenörshandbok Entreprenörshandbok 3 Förord KFAB och KIAB Välkommen som entreprenör hos oss på KFAB och KIAB. Vi vill ge våra hyresgäster bästa tänkbara service. Det är viktigt

Läs mer

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Mars 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Mars 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Årsstämman 2015 Sopning av våra vägar Takprojektet 2015 Fasadprojektet 2015 Rensning av våra avlopp och brunnar Vårens städdag Expeditionens

Läs mer

Stutaliden 17. www.hemverket.se - Sida 1 av 6

Stutaliden 17. www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Län Halland Gatuadress Kommun Kungsbacka Storlek 6.0 rum (5 sovrum) / 158 m² Område Palta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Välskött och välplanerat kedjehus

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

ostadshus i Godby, Finström.

ostadshus i Godby, Finström. B ostadshus i Godby, Finström. I-I½plans hus med 5 rum och kök.. Stort fristående garage. Renoveringar utförda från 1997-2007. 2250 m 2 tomt på promenadavstånd till butiker, skola, daghem och idrottsanläggningar

Läs mer

Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn

Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn Fin trea med balkong i omtyckta Johannebo, Mariehamn Du kommer att älska ditt nästa hem! Fin gavellägenhet i andra våningen med soldränkt och insynsskyddad balkong om hela 12 m 2. Bostadens 71,5 välplanerade

Läs mer

BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION

BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION BOSTADSBOLAGETS NYPRODUKTION - BYGGPLANER OCH IDÉSKISSER MAJ 2019 BOSTADSBOLAGET I MJÖLBY Mjölby kommun har en tydlig vision om att bli 30 000 invånare 2025 och vi är på god väg. Befolkningen i kommunen

Läs mer

Minnesanteckningar från bomöte

Minnesanteckningar från bomöte 2018-10-14 Minnesanteckningar från bomöte Vi är otroligt glada över att ni var så många som kom för att lyssna och ställa frågor. Uppskattningsvis var ni runt 400 hyresgäster som kom för att träffa oss.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag Oktober 2009

Information från (IBAB) Industribyggnader i Borås AB Ett kommunalt bolag Oktober 2009 Välkomna till IBAB:s Nyhetsbrev. I detta nummer presenterar vi de tre nya cheferna på ESPIRA Tillväxtcenter, PROTEKO:S projekt Friskare Arbetsliv i Sjuhärad samt en presentation av IBAB:s marknadsundersökning.

Läs mer

NYA HEM ATT LÄNGTA TILL.

NYA HEM ATT LÄNGTA TILL. Vikingavallen NYA HEM ATT LÄNGTA TILL. Nu bygger vi den andra etappen bostäder på Vikingavallen med 56 trivsamma lägenheter och planerad inflyttning våren 2019. 56 LÄGENHETER MED INBJUDANDE PLANLÖSNINGAR.

Läs mer

rum & kök vid Skrakvägen 5 B 53 i Mariehamn

rum & kök vid Skrakvägen 5 B 53 i Mariehamn 2 rum & kök vid Skrakvägen 5 B 53 i Mariehamn Utgångspris: 135 000 (skuldfritt pris) Totalrenoverad tvåa om ca 47,2 m 2 på andra våningen. Lägenheten är smart planerad med en inglasad balkong mot väster

Läs mer

NYA HEM ATT LÄNGTA TILL.

NYA HEM ATT LÄNGTA TILL. Vikingavallen NYA HEM ATT LÄNGTA TILL. Nu bygger vi den andra etappen bostäder på Vikingavallen. 56 trivsamma lägenheter med planerad inflyttning våren 2019. Vissa bilder i denna broschyr är inspirationsbilder

Läs mer

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare

I februari påbörjas ett servicearbete på samtliga garageportar. Berörda kommer att informeras ytterligare Januari 2015 Stamarbetet är igång för fullt, nu i Hus 10. Arbetet i samtliga fastigheter kommer att vara slutfört i vår. PEAB kontaktar varje medlem i god tid innan de behöver få tillgång till lägenheten.

Läs mer

Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen

Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen 1 Finlandshusen FINLANDSGATAN 5 & 7 74 hyresbostäder på ett av Kristianstads bästa lägen 2 Bo vid Tivoliparken I kvarteret där Finlands bryggeri huserade fram till 1963 reser sig nu husen på Finlandsgatan

Läs mer

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta

SVAMPEN. Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta SVAMPEN Längbrogatan/Dalbygatan Bofakta Nära till allt! När du hyr vid Svampen har du nära till allt. Beläget alldeles nedanför det välkända vattentornet Svampen men ändå på promenadavstånd till vacker

Läs mer

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma

Välkommen till informationsmöte! Där du känner dig hemma Välkommen till informationsmöte! Dagordning Presentation och introduktion Information om byggandet Tidplan för renoveringarna Så påverkas du som hyresgäst under renoveringarna Frågor och funderingar Vi

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Län Kalmar Typ Hyresfastighet Kommun Nybro Storlek 500 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Silversparregatan 28

Län Kalmar Typ Hyresfastighet Kommun Nybro Storlek 500 m2 Tillträde tidigast Gatuadress Silversparregatan 28 Silversparregatan 28 Län Kalmar Typ Hyresfastighet Kommun Nybro Storlek 500 m2 Område Tillträde tidigast Gatuadress Silversparregatan 28 Hyresfastighet med 8 lägenheter! Nu finns det möjlighet att värva

Läs mer

Nu bygger vi om i Akalla

Nu bygger vi om i Akalla Nu bygger vi om i Akalla Nu startar vi ombyggnaden av våra hus och lägenheter på Järva. Vi bygger om för dig som bor i Svenska Bostäder Så här planerar vi att bygga om i Akalla Hus för hus Det tar omkring

Läs mer

rum & kök vid Askuddsvägen 5 A 3 i Mariehamn

rum & kök vid Askuddsvägen 5 A 3 i Mariehamn 2 rum & kök vid Askuddsvägen 5 A 3 i Mariehamn Utgångspris: 100 000 (Skuldfritt pris: 126 256 ) Fin tvåa om 60 m 2 på andra våningen vid Askuddsvägen 5 i norra Mariehamn. Lägenheten har trivsam planlösning

Läs mer