Förslag till förändring av utbildningsinsatser inom Samverkande sjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till förändring av utbildningsinsatser inom Samverkande sjukvård"

Transkript

1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 0,3 Utkast Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Dokumentbeskrivning: Samverkande sjukvård inom Fyrbodal Steg 1 hösten 2016 inför genomförande av Utbildningsplan Samverkande sjukvård 2017 Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Utbildningsgrupp/Arbetsgruppen Samverkande sjukvård Projektledningsgrupp Samverkande sjukvård Referensgrupp Samverkande sjukvård Till Enhetschefer och avdelningschefer inom kommunal hälso- och sjukvård, ambulansverksamhet, 1177 Vårdguiden och MÄVA Förslag till förändring av utbildningsinsatser inom Samverkande sjukvård Förslag till beslut av respektive huvudman att: Ställa sig bakom förslag till förändring av utbildningsinsatser, vilket innebär Utse coacher som samordningsansvariga för utbildning av ny och ordinarie personal i Samverkande sjukvård, samt utse utbildningsansvariga för D-HLR och Retts. Skicka coacher och utbildningsansvariga i D-HLR och Retts på Samverkande sjukvårds utbildning under hösten Projektledning tar fram utbildningsverktyg och kontaktlistor Coachernas och kontaktpersonernas uppdrag enligt nedanstående startar 1 januari 2017 Uppföljning och utvärdering görs vid coachträffar och referensgruppsmöten. Bakgrund Då en ny kommun gått med i Samverkande sjukvård har samtlig personal inom den kommunala hälso-och sjukvården utbildats i samverkansformer, D-HLR, triageringsverktyget Retts och behandlingsriktlinjer. För några år sedan infördes refreschutbildningar i Samverkande sjukvårds regi två gånger om året med syfte att fräscha upp kunskaperna för den personal som varit med ett tag och som kände att de behövde en uppdatering. För nyanställd personal har det inte funnits någon framtagen utbildning och därför har refreschutbildningarna fått fungera både som uppfräschning för befintlig personal och utbildningstillfälle för nyanställd personal. Ett fåtal personer inom respektive kommun har getts möjligheten att delta och inga utbildningstillfällen i samverkansformer har anordnats gemensamt för ny personal inom 1177 Vårdguiden, MÄVA och ambulanssjukvården.

2 2 När vi nu ska ta fram en ny utbildningsplan för 2017 ser vi att det finns ett behov av att fortlöpande utbildningsinsatser görs inom den befintliga verksamheten för att snabbt kunna utbilda ny personal så att de kan börja ge och utföra uppdrag. Vi har också kunnat identifiera behov av samordning av vidareutbildning av befintlig personal så att all personal får uppdatering och inte bara det fåtalet som kunnat åka på refreschutbildning. Projektledningens förslag till strategier för att förbättra utbildningsinsatser har diskuterads vid projektledningsgrupp den 5 april och referensgruppsmöte den 22 april. Referensgruppen ställde sig bakom förslaget och enades om att nedanstående förslag utsänds till respektive organisation för ställningstagande. Ställningstagande samt namn på coacher och utbildningsansvariga i D-HLR och Retts tillsändes maria.klingberg@vgregion.se senast måndag 23 maj. Om respektive huvudman ställer sig bakom förslaget samordnar projektledning uppstart under hösten 2016 och utvärdering av uppstart sker vid referensgruppsmöte i november. Förslag till förändring av utbildningsinsatser inom Samverkande sjukvård Mål och syfte med förändring Snabbare implementering för nyanställda Större självständighet för verksamheter Större engagemang genom ökad delaktighet Bättre uppdatering bland befintlig personal och större kontroll på kunskapsnivå Bättre samverkan genom ökad kännedom om varandras verksamheter. 1. Inom kommunal hälso- och sjukvård Förslaget innebär att enhetschefer ger coacher i uppdrag att samordna utbildning enligt framtaget utbildningspaket (se punkt 3), samt att den kommunala hälso- och sjukvården utser egna eller samordnar med annan kommun ansvariga för utbildning i D-HLR och Retts. Mentorer för D-HLR och Retts, samt utbildare i behandlingsriktlinjer utses inom ambulanssjukvården, se figur 1. Projektledning för Samverkande sjukvård samordnar inledningsvis 2017 utbildning i behandlingsriktlinjer i februari, mars, september och november och ansvarar för att ta fram utbildningsverktyg. Figur 1 - organisation Enhetschef övergripande ansvar Kunskapstest Behandlingsriktlinjer Ansvarig: Ambulansöverläkare D-HLR Ansvarig från verksamheten Mentor: Utses inom ambulanssjukvården RETTS Ansvarig från verksamheten Coach Utbildningsansvarig Uppdragsformer Praktisk kunskap Utrustning Behandlingsriktlinjer Mentor: Utses inom ambulanssjukvården Utbildare: Utses inom ambulanssjukvård

3 3 Förslaget innebär att coacherna övertar samordning av utbildning från och med För att detta ska vara möjligt måste flera aktiviteter genomföras under hösten Uppdragsbeskrivning Uppdrag coach kommun Ge utbildning till nyanställd personal kring samverkansformer, rutiner, riktlinjer och utrustning Ansvara för att samordna utbildning i D-HLR och Retts tillsammans med av verksamheten utsedda ansvariga. Anmäla deltagare till utbildning i behandlingsriktlinjer Uppdatera befintlig personal kontinuerligt om samverkansformer, rutiner, behandlingsriktlinjer mm Uppdrag utbildare i D-HLR På uppdrag av coachen ge utbildning till nyanställd personal i D-HLR Hålla sig uppdaterad inom området D-HLR Kontinuerligt uppdatera kollegor inom området D-HLR Kan vid behov kontakta utsedda mentorer för råd och stöd Ingå i uppstartsutbildning som anordnas av Samverkande sjukvård hösten 2016 Uppdrag mentor/bollplank D-HLR Instruktör inom ambulansen Finns tillgänglig för frågor Uppdatera de utbildningsansvariga inom kommunen vid nyheter och förändringar. Uppdrag utbildare i Retts På uppdrag av coachen ge utbildning till nyanställd personal i Retts Hålla sig uppdaterad inom området Retts Kontinuerligt uppdatera kollegor inom området Retts Kan vid behov kontakta utsedda mentorer för råd och stöd Ingå i uppstartsutbildning som anordnas av Samverkande sjukvård hösten 2016 Uppdrag mentor/bollplank Retts Instruktör inom ambulansen Finns tillgänglig för frågor Uppdatera de utbildningsansvariga inom kommunen vid nyheter och förändringar.

4 4 Utbildare från ambulanssjukvård behandlingsriktlinjer Instruktör från ambulanssjukvården. Projektledningen samordnar initialt utbildningstillfällen i februari, maj, september och november. Struktur tas fram av projektledning. 2. Inom Ambulanssjukvård, 1177 Vårdguiden och MÄVA Avdelningschef ger uppdrag till coach att samordna utbildning för nyanställd personal och uppdatera befintlig personal enligt framtaget utbildningspaket som tas fram av projektledning för Samverkande sjukvård. Uppdrag som coach Ge utbildning till nyanställd personal om samverkansformer, rutiner och anvisningar enligt framtaget utbildningspaket. Uppdatera befintlig personal kontinuerligt om samverkansformer och rutiner. Coacherna deltar vid uppstartsträff som samordnas av Samverkande sjukvård. Förslag är att coacherna övertar samordning av utbildning från och med Utbildningspaket Projektledning inom Samverkande sjukvård kommer tillsammans med utbildningsansvariga ta fram ett utbildningspaket som kan användas av coacherna i deras utbildning av ny personal. Enhetschefer för den kommunala hemsjukvården ansvarar för att samtliga sjuksköterskor i verksamheten genomför kunskapstest av behandlingsriktlinjer enligt framtagen mall från ambulansöverläkare och rapporterar avvikande resultat till ambulansläkare. Kunskapstest ska göras varje år och sparas i tre år. Den som utses till utbildningsansvarig i D-HLR ska ha genomgått instruktörsutbildning i D- HLR. Om behov finns kan Samverkande sjukvård bistå med instruktörsutbildning i D-HLR. Utbildningsansvarig i D-HLR ska hålla utbildning regelbundet för att behålla sin instruktörskompetens. Samverkande sjukvård bekostar inköp av dockor för D-HLR-utbildning, som finns att låna hos områdets ambulanssjukvård. Samverkande sjukvård bekostar inledningsvis utbildningsmaterial för D-HLR utbildning. Om behov finns av återanskaffning av utbildningsmaterial bekostas detta av respektive kommun. 4 Ekonomi: Samverkande sjukvård bekostar: Lönekostnad för utbildare i behandlingsriktlinjer totalt fyra utbildningsdagar á 3 timmar. Konferenskostnad bekostas av Samverkande sjukvård. Lönekostnad till ambulansverksamheten för 2 dagar/år/per mentor inom D-HLR och Retts. Framtagande av utbildningsmaterial Inköp av utbildningsmaterial och dockor till D-HLR-utbildning. Behov av återanskaffning bekostas av respektive kommun. Lönekostnader för coacher och ansvariga utbildare vid uppstartsmöte som anordnas av Samverkande sjukvård.

5 5 Egna enheten bekostar: Lönekostnad för coach och utbildare i D-HLR och Retts vid utbildning av ny och befintlig personal i den egna verksamheten Lönekostnad för personal som utbildas (exklusive lönekostnad för coacher och utbildningsansvariga vid uppstartsutbildningen) Lokal- och eventuell förtäring vid utbildning av ny och befintlig personal bekostas av egna verksamheten Utvärdering av nya utbildningsmodellen kommer att ske fortlöpande vid coachträffar och referensgruppsmöten 5) Om beslut tas av respektive huvudman Efter att respektive huvudman har ställt sig bakom förslag till förändring av utbildningsinsatser inom Samverkande sjukvård och gett coacher och kontaktpersoner utbildningsuppdrag ansvarar projektledning för Samverkande sjukvård för att under hösten 2016: Utse arbetsgrupp som tar fram utbildningsmaterial (juni) Utbildare och mentorer inom ambulansverksamheten träffas för att diskutera utbildningsinnehåll (september). Coacher inom kommuner, D-HLR-instruktörer och RETTS-ansvariga träffar utbildare och mentorer inom ambulansen och går igenom utbildningsmaterial, diskuterar upplägg av utbildning för nyanställda och utbildningsuppdraget (oktober) Coacher inom ambulansen, 1177 Vårdguiden och MÄVA träffas och går igenom utbildningsmaterial, diskuterar upplägg av utbildning för nyanställda och utbildningsuppdraget (oktober) Samverkande sjukvård står för lönekostnader/konferenskostnad vid ovanstående mötestillfällen För Samverkande sjukvård Projektledningsgrupp Samverkande sjukvård

Utbildningsplan Samverkande sjukvård

Utbildningsplan Samverkande sjukvård Utbildningsplan Samverkande sjukvård Syfte med utbildningsplanen är att strukturerar våra utbildningar inom Samverkande sjukvård där vi kan följa upp planen och utbildningsinsatser som görs inom ramen

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS Uppdragsbeskrivningar - de samverkande parternas uppdrag i TRIS 1 Till läsaren I TRIS ingår Landstinget Sörmland, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunerna (socialtjänsten) i länet. I detta

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering

Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2012-04-04 Socialförvaltningen 1 (5) Catrin Ullbrand Utredare Diarienummer 2011/SN 0047 005 Socialnämnden Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Stockholms län

Läs mer

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se Information- dialogmöte HVK 170921 Bakgrund Vi har ansvar enligt lag att utse fast vårdkontakt, det finns bestämmelser om fast vårdkontakt i hälso- och sjukvårdslagen sedan 2010 och bestämmelsen finns

Läs mer

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund

Projektplan. Ersätta fax av epikriser med NPÖ. Projektplanen godkänns: Namnförtydligande Koncernkontoret. Namnförtydligande Fyrbodals Kommunalförbund Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen 0.4 Utkast 1 (11) Projektplan Utfärdat av: Utf. datum: Godkänt av: Godk. datum: S Torstensson/G Augustsson 2016-12-16

Läs mer

Brandskyddsplan Bilaga 2 - Utbildningsplan

Brandskyddsplan Bilaga 2 - Utbildningsplan Version 1.2 2009-11-20 Förvaltnings AB GöteborgsLokaler Brandskyddsplan Bilaga 2 - Utbildningsplan INNEHÅLL UTBILDNINGSPLAN ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER 3 UTBILDNING & ORGANISATION 4-5 UPPFÖLJNING 5 2 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

Projektbeskrivning Implementation av IT-stöd för Samordnad vårdplanering

Projektbeskrivning Implementation av IT-stöd för Samordnad vårdplanering Dokument nr: Version: Status: S i d a : 1,0 Utgåva Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument IT-stöd för samordnad vårdplanering Implementation i ReKo Sjuhärad av IT-stöd för samordnad vårdplanering

Läs mer

Vård nära hemmet Samverkande sjukvård

Vård nära hemmet Samverkande sjukvård Vård nära hemmet Samverkande sjukvård Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Projekt: Samverkande Sjukvård inom Fyrbodal. Utfärdat av Projektledningsgrupp 2019-03-11 Fyrbodal Samverkande

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2016 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Genomförd Inventering 2015 Sammanställning

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Linn Wallér Odette Escobar

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Linn Wallér Odette Escobar Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Utkast/Utgåva (1)5 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Säker informationshantering ur ett verksamhetsperspektiv 110301 Utfärdat

Läs mer

Beslutas att Rutin Följa upp miljömål, version 1.0, som ska börja tillämpas fr.o.m. den 12 september 2014.

Beslutas att Rutin Följa upp miljömål, version 1.0, som ska börja tillämpas fr.o.m. den 12 september 2014. PROTOKOLL Nr H- 31/2014 Datum 2014-09-04 1(1) Närvarande: Monika Stridsman Göran Rune Peter Blombäck Jimmy Lundblad Linda Munter Generaldirektör, beslutande Avdelningschef Enhetschef Miljöstrateg T.f.

Läs mer

Rutin vid delegering av medicinska arbetsuppgifter

Rutin vid delegering av medicinska arbetsuppgifter Rutin vid delegering av medicinska arbetsuppgifter Denna delegeringsrutin används när någon som tillhör hälso- och sjukvårdspersonalen och som är formellt kompetent för en medicinsk arbetsuppgift överlåter

Läs mer

Slutrapport Trygg Hemma med digital teknik går det att samordna?

Slutrapport Trygg Hemma med digital teknik går det att samordna? 0.03 Utgåva (1)7 Dokumenttyp: Projekt: Slutrapport 1401-13 Dokumentbeskrivning: Slutrapport etjänster Trygg Hemma med digital teknik -går det att samordna? Skaraborgskommuner Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Tydligare beskrivning av dokumentets inriktning / syfte Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Tydligare beskrivning av dokumentets inriktning / syfte Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 0.00 Utkast/Utgåva (1)5 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument Namn på projekt Nummer för projekt Tydligare beskrivning av dokumentets inriktning / syfte

Läs mer

Uppdragsavtal. - de samverkande parternas uppdrag i Pilotmodell Samordningsteam Västerås. Naturunderstödd och kognitiv metodik med existentiell grund

Uppdragsavtal. - de samverkande parternas uppdrag i Pilotmodell Samordningsteam Västerås. Naturunderstödd och kognitiv metodik med existentiell grund BILAGA 2 Uppdragsavtal - de samverkande parternas uppdrag i Pilotmodell Samordningsteam Västerås Naturunderstödd och kognitiv metodik med existentiell grund 2013-09-13 I Pilotmodell Samordningsteam Västerås

Läs mer

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre Bakgrund 2008 planerade Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) att förbättra omhändertagandet av hjärtstopp inom sjukhuset. ÅHS ville införa enhetliga rutiner för HLR, först på sjukhuset, och därefter inom hela

Läs mer

Detaljering av vald lösning

Detaljering av vald lösning Detaljering av vald lösning Projektnamn: Säker roll- och behörighetsidentifikation Fastställt av: Lars Eriksson Dokumentansvarig Bo-Gunnar Johansson Dokumentidentitet Detaljering/pilot Version 1.3 Datum

Läs mer

Utskottet för omsorg

Utskottet för omsorg 1 Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön 2017-01-10 08:30 Ledamöter: Bertil Olsson (S) Maria

Läs mer

Avtal avseende genomförande av verksamhetsförlagd utbildning för lärare (VFU).

Avtal avseende genomförande av verksamhetsförlagd utbildning för lärare (VFU). Avtal avseende genomförande av verksamhetsförlagd utbildning för lärare (VFU). Diarie nr; 1 Avsiktsförklaring Detta avtal reglerar samarbetet kring den verksamhetsförlagda utbildningen inom lärarutbildningen

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust Anteckningar 1 (5) Dnr: nr Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla och Orust 140120 Närvarande: Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla kommun Doris Söderman, MAS, Uddevalla kommun Jan-Erik Samuelsson,

Läs mer

Samverkande sjukvård. Samverkansuppdrag 2017

Samverkande sjukvård. Samverkansuppdrag 2017 Samverkande sjukvård Samverkansuppdrag 2017 Totalt antal utförda samverkansuppdrag 1065 Totalt antal samverkansuppdrag under 2017 var 1065 st. Av dessa var 267 st assistansuppdrag som kan ges från vårdcentral/jourcentral,

Läs mer

Riktlinje för samordnad utskrivningsplanering och Prator

Riktlinje för samordnad utskrivningsplanering och Prator Diarienummer ALN-2015-0123.37 OSN-2015-0239.37 SCN-2015-0187.37 Riktlinje för samordnad utskrivningsplanering och Prator Utgår från övergripande styrdokument för hälso- och sjukvård i Uppsala kommun omfattande

Läs mer

Samordnad individuell plan (Sip) i Uppsala län

Samordnad individuell plan (Sip) i Uppsala län ViS - Vård i samverkan kommun - landsting Godkänt den: 2016-12-11 Ansvarig: Monica Jonsson Kommun(er): Länets samtliga kommuner Landstingsförvaltning(ar): Samtliga Förvaltningar Fastställt av: TKL 2016-11-18

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Prel Utgåva (1)9 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning Dokumentbeskrivning: Underlag för beslut om stimulansmedel Mobilitet Mobila tjänster Utfärdat

Läs mer

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017

Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017 Lokal handlingsplan enligt Måldokument (lokal överenskommelse) 2017 Bästa möjliga vård och omsorg ska erbjudas den enskilde med utgångspunkt från personens behov Inventering 2019 Länsgemensam inventering

Läs mer

Slutrapport Digitala signeringslistor

Slutrapport Digitala signeringslistor 0.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Mobilitet Digitala signeringslistor Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk

Läs mer

Karlsborgs ~ kommun J

Karlsborgs ~ kommun J Karlsborgs ~ kommun J Rutin för delegering av medicinska arbetsuppgifter Dokumenttyp: Reviderad rutin Diarienummer: 2017-62 Beslutande: Socialchefen Gäller fr.o.m.: 2017-05-02 Reviderad: 2013-11-28, 2014-05-20,2016-01-18,

Läs mer

PROJEKTPLAN

PROJEKTPLAN 2011-12-31 PROJEKTPLAN Bakgrund Socialstyrelsen har fastställt Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder. Huvudansvaret för implementeringen av de nationella riktlinjerna vilar på huvudmän

Läs mer

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015

Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa. Rapport från ett projekt genomfört 2015 Samverkan runt barn och unga för psykisk hälsa Rapport från ett projekt genomfört 2015 Bakgrund, vem ansvarar för att barn och unga får hjälp Föräldrar Social tjänst Hälso och sjukvård Skola Skolan Lärande

Läs mer

Min plan Tillgängliga samordnade individuella planer

Min plan Tillgängliga samordnade individuella planer Min plan Tillgängliga samordnade individuella planer 2016-2019 Barriärer Förseningar och glapp i kommunikationen Bristande dokumentation Bristande samarbetsstrategier IT-stöd stödjer inte processen Bristande

Läs mer

Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård

Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(1) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Johan Karlsson Administrativa enheten +46155245000 2016-05-19 NSV16-0024-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för samverkan kring socialtjänst

Läs mer

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad

Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Övergripande ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete inom vård och omsorg i Malmö stad Datum: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2012-06-13 Stadskontoret Stadsområdesförvaltningar/Sociala Resursförvaltningen

Läs mer

Samverkansuppdrag 2018

Samverkansuppdrag 2018 Samverkansuppdrag 2018 Totalt 1457 uppdrag 2018 Under 2018 har totalt 1457 uppdrag utförts. Patienter har fått närmare och snabbare vård tack vare att sjuksköterskor från olika verksamheter hjälps åt.

Läs mer

Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning

Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning Yrkesintroduktion för baspersonal inom stöd och service för personer med funktionsnedsättning Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR BASPERSONAL INOM STÖD OCH SERVICE FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Läs mer

Slutrapport Teknikprojekt mobilitet

Slutrapport Teknikprojekt mobilitet 0.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Mobilitet Teknikprojekt i Strömstad och Tanum kommun Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

RIKTLINJE. Version Datum Utfärdat av Godkänt Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Ann-Britt Lundin Maj Forsberg

RIKTLINJE. Version Datum Utfärdat av Godkänt Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Ann-Britt Lundin Maj Forsberg RIKTLINJE Version Datum Utfärdat av Godkänt 1 2011-02-14 Ann-Britt Lundin Maj Forsberg 2 2012-01-24 Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Riktlinje för Hemdok 1 (6) 1. Inledning Dokumentation är en viktig del

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård

21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-05-27 NSV16-0024-3 21/16 Regional handlingsplan social barn- och ungdomsvård Diarienummer: NSV16-0024

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen

Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR BASPERSONAL INOM ÄLDREOMSORGEN 1 Guide till webbaserat stöd Yrkesintroduktion för baspersonal inom

Läs mer

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ 1.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projekt: Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Carina Arvidsson, Karl Fors Slutrapport Införande

Läs mer

Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård

Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Samverkande sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård Kvartalsstatistik samverkansuppdrag juli-sept 18 Primärvård Totalt utfördes samverkansuppdrag av ambulans och hemsjukvård juli-sept 18 1 Antal uppdrag

Läs mer

POSOM-plan. Härnösands kommun Socialförvaltningen Helene Brändström, RUTIN. Rutin KS

POSOM-plan. Härnösands kommun Socialförvaltningen Helene Brändström, RUTIN. Rutin KS Socialförvaltningen Helene Brändström, 0611-348309 helene.brandstrom@harnosand.se RUTIN POSOM-plan Dokumentnamn POSOM-plan Dokumenttyp Rutin Fastställd av Kommunstyrelsen 2015-12-01 Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Bedömningsunderlag 2010. - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 2010-06-07. Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats

Bedömningsunderlag 2010. - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 2010-06-07. Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats 2010-06-07 Bedömningsunderlag 2010 - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats Enhet/arbetsplats: Bygg & Projektering Chef för enheten/kontaktperson: Bo

Läs mer

Bilaga 14 1 (1) Datum 2015-09-29 Uppdragsbeskrivning kanslifunktion för samverkansnämnden Uppdrag Samordna och administrera samverkansnämndens sammanträden inklusive tjänstemannaberedningar. Administrera

Läs mer

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning

Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Bilaga IT till förfrågningsunderlag Bil 3 Inledning Innehåll Detta dokument innehåller beskrivning av de åtaganden rörande IT som gäller för privata utförare att förhålla sig till som krav innan man ansöker

Läs mer

Slutrapport AD-inloggning med SITHS-kort

Slutrapport AD-inloggning med SITHS-kort 1.10 Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Säker roll och behörighetsidentifikation AD-inloggning med SITHS-kort Utfärdat

Läs mer

Förutom beslutet att stadsdelsnämnderna ska bli tio till antalet har nämndernas uppdrag förändrats jämfört med tidigare:

Förutom beslutet att stadsdelsnämnderna ska bli tio till antalet har nämndernas uppdrag förändrats jämfört med tidigare: Förutom beslutet att stadsdelsnämnderna ska bli tio till antalet har nämndernas uppdrag förändrats jämfört med tidigare: Nämndernas arbete ska bygga på kompetens om lokala frågor med beaktande av ett hela-staden-perspektiv.

Läs mer

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2015-10-28 Temagrupp Barn och Unga www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 Arbetsutskottets förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att avslå motionen.

Läs mer

PROGRESSRAPPORT

PROGRESSRAPPORT Projekt: Kunskapsmentorer Preliminär Utfärdat av: Utf datum: Dokument nr: Utgåva - Issue: Tobias Henriksson 2011-05-23 Ange Dokumentnummer 001 Status: KUNSKAPSMENTORER PROGRESSRAPPORT 2011-05-23 Tobias

Läs mer

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN 2018-11-09 RUTIN SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Ej fastställd av Chefsforum 2018-11-09 Innehållsförteckning Inledning... 1 Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård... 1 Den

Läs mer

Slutrapport Åtkomst mobil dokumentation

Slutrapport Åtkomst mobil dokumentation 1.10 Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Säker roll och behörighetsidentifikation Åtkomst mobil dokumentation Utfärdat

Läs mer

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Hälso och sjukvårdsledningens administrativa 1.0 5 enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Beredningsgruppen

Läs mer

Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län

Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering. Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommuner i Stockholms län Innehållet i denna överenskommelse är framtaget av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 24-25 oktober 2016 Gävle sjukhus Gävle Klinisk fysiologi Sjukhus Ort Klinik Karin Rodmar och Eva Persson Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter

Läs mer

Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik

Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik Styrande dokument Rutindokument Rutin Kvalitetshandbok för medicintekniska produkter och tjänster Del 2 Sida 1 (7) Roller och Ansvar - Medicinsk Teknik Sida 2 (7) Innehållsförteckning Roller och Ansvar

Läs mer

UTBILDNINGSKONCEPT Klinisk bedömning och strukturerad kommunikation i Värmland 2015-2017

UTBILDNINGSKONCEPT Klinisk bedömning och strukturerad kommunikation i Värmland 2015-2017 Klinisk bedömning och strukturerad kommunikation i Värmland 2015-2017 BAKGRUND Ett viktigt led i patientsäkerhetsarbete och gott patientomhändertagande är noggrann, systematisk och strukturerad bedömning

Läs mer

Projektorganisation. Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst. Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst

Projektorganisation. Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst. Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst Projektorganisation Kriskommunikation över kommungränserna i Skåne Nordväst Projektet har initierats av kommundirektörerna i Skåne Nordväst Tillsammans blir vi starka. När samhället skakas av kriser sluter

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Rutin delegering av läkemedel

Rutin delegering av läkemedel Ansvarig för rutin Avdelningschef Vård- och äldreomsorg Upprättad (av vem och datum) Victoria Azad, enhetschef, Beslutad (av vem och datum) Socialförvaltningens ledningsgrupp, Reviderad (av vem och datum)

Läs mer

KRIS- OCH KATASTROFPLAN

KRIS- OCH KATASTROFPLAN KRIS- OCH KATASTROFPLAN Upprättad 2009-11-26 Reviderad 2010-08-07 1. SYFTE OCH MÅL Syftet med kris- och katastrofplanering vid Föreningen Ekonomerna vid Stockholms universitet är att skapa handlingsberedskap

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan

Länsgemensam ledning i samverkan Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Rapport om Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård 2016-2019 Planering

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

Bedömning av egenvård, riktlinjer för region Jämtland / Härjedalen och kommunerna i Jämtlands län

Bedömning av egenvård, riktlinjer för region Jämtland / Härjedalen och kommunerna i Jämtlands län för region Jämtland / Härjedalen Version: 4 Ansvarig: 2(12) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2014-12-11 2. 2015-01-12 redigering 3 2015-02-06 4 2015-03-30 Nyutgåva baserad

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Utkast/Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projekbeskrivning IT- och teknikcoach Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Kungälvs kommun 2013-11-26 Sektor vård- och äldreomsorg Sektor arbetsliv och stöd

Kungälvs kommun 2013-11-26 Sektor vård- och äldreomsorg Sektor arbetsliv och stöd Kungälvs kommun 2013-11-26 Sektor vård- och äldreomsorg Sektor arbetsliv och stöd Riktlinjer för Delegering av hälso- och sjukvårdsuppgifter Inledning Delegering innebär att en person som är legitimerad

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015 RIKTLINJE 1 (5) Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Landstinget Västmanland är värdlandsting

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Digitala signeringslistor Dokumentbeskrivning:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Digitala signeringslistor Dokumentbeskrivning: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)7 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument Digitala signeringslistor Dokumentbeskrivning: Test av digitalt verksamhetsstöd för delegerade och ordinerade

Läs mer

Hjärtstopp hos patient inskriven i kommunal hälso- och sjukvård

Hjärtstopp hos patient inskriven i kommunal hälso- och sjukvård Hjärtstopp hos patient inskriven i kommunal hälso- och sjukvård Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig MAS Skribent MAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 317/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Arbetsmarknadsöversikt maj 2008

Arbetsmarknadsöversikt maj 2008 Arbetsmarknadsöversikt maj 2008 Socialstyrelsen klassificerar sin utgivning i olika dokumenttyper. Detta är en Lägesbeskrivning. Det innebär att den innehåller redovisning och analys av kartläggningar

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre.

Temagrupp Äldre. Strategi Att stärka och systematiskt förbättra samverkan i vård och omsorg för äldre. Temagrupp Äldre Äldre med sjukdom/funktionsnedsättning ska känna att vård, stöd och omsorgsinsats är tillgänglig, trygg, säker och samordnad av kommun, primärvård, sjukhus och tandvård. Strategi Att stärka

Läs mer

FAKULTETSMANUAL. Version 1( )

FAKULTETSMANUAL. Version 1( ) FAKULTETSMANUAL Version 1(2015 05) 1 proact course proactcourse är en svensk-norsk ideell förening som bildades 2013. Föreningens styrelse består av sjuksköterskor och läkare med instruktörserfarenhet

Läs mer

Vård nära hemmet Samverkande sjukvård

Vård nära hemmet Samverkande sjukvård Vård nära hemmet Samverkande sjukvård Verksamhetsberättelse 2017 Fyrbodal Samverkande sjukvård finns i tio av Fyrbodals kommuner. Bengtsfors kommun går med i Samverkande sjukvård i början av 2018. Intentionen

Läs mer

Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP)

Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP) Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP) 1. Syfte och omfattning Efter ändringar i hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) 1 januari 2010 ska landsting och kommun tillsammans ska

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner

Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Samverkan vid utskrivning - Blekingerutiner Slutenvården planerar i samråd med patienten den slutenvård som ska ges, samt informerar fortlöpande kommun och öppenvård om hur planen och den enskildes status

Läs mer

Rutin fast vårdkontakt

Rutin fast vårdkontakt Arbetsområde: Rutin Fast Rutin fast För personer i ordinärt boende utses den fasta en bland hälsooch sjukvårdspersonal inom landstinget med undantag av de personer som är bedömda som hemsjukvårdspatienter.

Läs mer

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2016-03-17 Temagrupp Barn och Unga I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen,

Läs mer

SKURUPS KOMMUN Ungdomens hus 2006-12-13. Slutrapport från projektet Lions-quest utbildning för samtlig skolpersonal i Skurups kommun

SKURUPS KOMMUN Ungdomens hus 2006-12-13. Slutrapport från projektet Lions-quest utbildning för samtlig skolpersonal i Skurups kommun Ungdomens hus -1-13 Till; Länsstyrelsen i Skåne län Samhällsbyggnadsenheten Sociala funktionen Marianne Bentzel Håkansson Slutrapport från projektet Lions-quest utbildning för samtlig skolpersonal i Skurups

Läs mer

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m.

DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. DELREGIONAL FÖRVALTNINGSORGANISATION Rutin och IT-tjänst för samordnad vårdplanering inom Vårdsamverkan Skaraborgs område fr.o.m. 2011-01-01 1 Innehållsförteckning Inledning..3 Delregional förvaltningsorganisation

Läs mer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer

Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Kvalitetsledningssystem för Socialnämnden i Timrå kommun Utgångspunkter, ansvar och processer Upprättad 2013-12-18 2(5) Kvalitetsledningssystem i Timrå Bakgrund Socialtjänstlagen (SoL) 3 kap 3 säger insatserna

Läs mer

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST)

Vårdgivardirektiv angående läkarnas specialiseringstjänstgöring (ST) Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Vårdgivardirektiv 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Marie-Louise Mauritzon övergripande studierektor Vårdgivardirektiv angående

Läs mer

Delprojektbeskrivning

Delprojektbeskrivning Dokument nr: Version: Status: Sida: 2.00 Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument etjänstekort Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk

Läs mer

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF

Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM MAGNUS FRITHIOF Patiensäkerhetsberättelse PSYKIATRICENTRUM 171227 MAGNUS FRITHIOF Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Övergripande mål och strategier... 3 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet... 3 Struktur

Läs mer

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun

Samverkan vid in- och utskrivning i slutenvården, lokal rutin Håbo kommun ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Håbo kommun Region Uppsala: Primärvården i Håbo, Psykiatrimottagningen i Håbo och Enköpings lasarett Fastställt av: Tjänstemannastyrgruppen för närvårdsamverkan Datum:

Läs mer

Samordnare för våld i nära relation Slutrapport

Samordnare för våld i nära relation Slutrapport Slutrapport Kirsti Kanttikoski 2010-03-25 Sammanfattning I samband med att social- och äldrenämnden antog en plan för samverkan mellan socialtjänsten, andra myndigheter och frivilligorganisationer och

Läs mer

Handledarrollen - steg 3 i VO-College Skåne

Handledarrollen - steg 3 i VO-College Skåne Handledarrollen - steg 3 i VO-College Skåne Handledarutbildning steg 3 Definition handledare steg 3 Uppdrag att handleda handledare (steg 1 och steg 2) enskilt eller i grupp, samordna samt utveckla det

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade

Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade Överenskommelse mellan Stockholms läns landsting och kommunerna i Stockholms län angående uppsökande verksamhet för vissa äldre och funktionshindrade PARTER: Stockholms läns landsting genom Hälso- och

Läs mer

N Y T T F R Å N SIKTA

N Y T T F R Å N SIKTA Nr 3/09 N Y T T F R Å N SIKTA Kommunförbundet Skåne och Region Skåne har tilldelats statliga medel till det 3-åriga samverkansprojektet SIKTA (Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Beskrivning av teknikprojekt inom kommunerna Strömstad och Tanum

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Beskrivning av teknikprojekt inom kommunerna Strömstad och Tanum Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 Utkast/Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning Teknikprojekt mobilitet 1 Dokumentbeskrivning: Beskrivning av teknikprojekt inom kommunerna

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Patientfall: Process vid behov av samordning efter utskrivning där SIP görs efter slutenvårdstillfället Patientfall: Viola Uppdaterad 2018-09-12

Läs mer

ARBETSMILJÖ- AVTAL. Grafiska Företagens Förbund. Grafiska Fackförbundet Mediafacket. Ledarna. Grafiska Medieförbundet. Sif

ARBETSMILJÖ- AVTAL. Grafiska Företagens Förbund. Grafiska Fackförbundet Mediafacket. Ledarna. Grafiska Medieförbundet. Sif ARBETSMILJÖ- AVTAL Grafiska Företagens Förbund Grafiska Fackförbundet Mediafacket Ledarna Grafiska Medieförbundet Sif Sveriges Civilingenjörsförbund 1993 reviderat 2002 ARBETSMILJÖ OCH FÖRETAGSHÄLSOVÅRD

Läs mer

Slutrapport SSBTEK bättre beslutsunderlag för ekonomiskt bistånd

Slutrapport SSBTEK bättre beslutsunderlag för ekonomiskt bistånd 0.00 Utgåva (1)7 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Insatsområde SSBTEK i Svenljunga kommun Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk

Läs mer