- + EGET INITIATIV, EGEN BEDÖMNING. Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "- + EGET INITIATIV, EGEN BEDÖMNING. Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 1"

Transkript

1 Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 1 EGET INITIATIV, EGEN BEDÖMNING Många faktorer ingår i den helhet som påverkar hur aktiva vi är och hur mycket egna initiativ vi tar. Det är också en av orsakerna till att uppmaningen att ta egna initiativ på arbetsplatsen, möten osv inte alltid fungerar på önskat sätt. Gå igenom samtliga nedanstående meningar och gör en bedömning på en skala från 0 (-) till 5 (+). * Markera siffran 0 vid alla de meningar/påståenden som verkligen behöver utvecklas. * Markera siffran 5 vid alla de meningar som du är nöjd med. De visar dig var din bästa kompetens ligger. - + * Jag godkänner och uppskattar mig själv * Jag godkänner och uppskattar mina medmänniskor (visar på vilket sätt jag förhåller mig till dem och vilken attityd jag intar). * Jag godkänner olikheter (personlighet, ålder, kön, kultur, kompetens/inkompetens...). * Mitt tålamod (gäller både sakfrågor och personliga relationer) * Jag är uppriktig och rakt på sak (t ex påpekar missförhållanden, ger negativ feedback). * Jag vågar vara öppen (t ex ta emot feedback, försvara en avvikande åsikt). * Jag är ödmjuk (fjäskar inte) * Jag vågar tänka annorlunda och ta risker * Jag vågar stå i rampljuset, vara medelpunkten i olika sammanhang. * Jag vågar ta tag i svåra situationer (t ex motsätta mig orättvis maktutövning). * Jag är beslutsam och målmedveten (trots att situationen känns skrämmande). * Mitt självförtroende Räkna ihop alla siffror i samtliga kolumner.

2 Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 2 EGET INITIATIV / RESULTAT George Betts: Det krävs arbete och energi för att man skall klara sig igenom livet i fullständig harmoni med sina medmänniskor. Man måste älska sig själv, ha ett positivt förhållningssätt till sina medmänniskor, man behöver tålamod och mod att vara öppen för det okända. Det krävs också ett aktivt ingripande i olika situationer, mod att ta risker och beslutsamhet att stå kvar på sin post även om man skulle vilja fly sin väg. Att kunna uttrycka sig och vara aktiv skapar positiva relationer. Att våga stå för en egen vilja och åsikt uppskattas av andra. När man kan uttrycka sig själv blir man förstådd. När man blir förstådd, blir man också godkänd och omtyckt. Passivitet skapar sällan positiva relationer. Rädslan att inte blir förstådd är självuppfyllande. Om man är rädd för att inte bli förstådd, blir man det inte heller, även om man försöker uttrycka sig tydligt. Och när människor inte förstår, har de svårt att godkänna och tycka om. POÄNG 0-15 Ditt poängtal är lågt, vilket innebär att din egen initiativ- och aktivitetsförmåga är svag. Motsvarar detta din egen Resultatet visar att du sällan ingriper i situationer som uppstår i din närhet och även om du skulle göra det, är du nervös och rädd. Du har svårt för att försvara dig/stå på dig även i helt vanliga situationer. Upplever du ofta att ditt självförtroende är för svagt? Anser man att du är känslig och tystlåten? Det kanske är lätt att utnyttja dig. Tänker du ofta att man inte tycker om dig eller att dina åsikter inte är värda någonting? Har du någon gång funderat på vad som kan ha gjort att sådana tankar (attityder) har uppstått? Alla människor har problem. Du är inte ensam. Många känsliga personer har befunnit sig i samma situation, men sedan har något inträffat som fått dem att reagera och försvara sig. Är det månne din tur nu? Se på listan på föregående sida och välj den mening som just nu verkar vara lättast att förändra till det bättre. Om du har markerat exempelvis siffran två: vad behöver du under de närmaste dagarna göra för att nästa vecka kunna markera en trea? Varenda murare vet att om en mur skall bli tillräckligt stadig måste varje tegelsten muras med stor omsorg. Han tänker inte på vilket stort arbete han har framför sig. Han koncentrerar sig på en tegelsten i taget. På detta sätt skall du också jobba. En dag i sänder. Efter något år kommer du kanhända att bli förvånad över hur ditt självförtroende, ditt sätt att ta egna initiativ och din aktivitet har vuxit.

3 Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 3 POÄNG Ditt poängtal är relativt lågt, vilket innebär att du enligt denna bedömning ibland tar egna initiativ och är aktiv, men i nästan lika många situationer låter tillfället gå dig förbi. Motsvarar detta din egen Resultatet visar att du kan ingripa i olika situationer som uppstår i din närhet, men förvånansvärt ofta låter bli. När du bedömer att en situation är viktig för dig, kan du uppenbarligen stå för din åsikt (försvara dig). Men om situationen inte är speciellt betydelsefull, väljer du ofta att vara passiv, något som efteråt kan förarga dig. Kan du ibland känna att ditt självförtroende skulle behöva förbättras? Allt som oftast anses du vara känslig och tystlåten, men ibland överraskar du din omgivning genom att vara aktiv och ingripa i olika situationer. Ibland är det lätt att utnyttja dig, men i vissa lägen kan du tuffa till dig och stå för din åsikt. Har du någon gång funderat på vad dina svängningar beror på? Vilka omständigheter har gett upphov till dem? Trots allt har du erfarenhet av hur dina egna initiativ och aktiva handlingar har fått saker och ting att rulla vidare. Bekräfta dessa erfarenheter mentalt. Med hjälp av dem kan ditt mod växa så att du i fortsättningen kan klara av olika situationer bättre än tidigare. Se på listan på föregående sida och välj den mening som ur din synpunkt skulle vara viktigast att förbättra just nu. Vad behöver du göra under de närmaste dagarna för att nästa vecka kunna markera en högre siffra? Besvara frågorna på den sista sidan. POÄNG Ditt poängtal är bra. I många situationer tar du egna initiativ och är aktiv. Motsvarar detta din egen Resultatet visar att du kan ingripa i olika situationer som uppstår i din närhet och även föreslå lösningar, men ibland låter du ändå bli. Beror det på ett medvetet val eller är det av känslomässiga skäl? Det händer nämligen att man ibland inför sig själv förskönar sina egna val; innerst inne är man rädd för att blanda sig i och då hittar man på olika förnuftsskäl som gör det klokt att inte agera. Du kan ofta försvara dig själv och din sak. Du vågar framföra dina åsikter och ta initiativ, även om de skulle avvika från andras tankar. Du har också goda erfarenheter av hur ett aktivt förhållningssätt och en påverkan på omgivningen har förbättrat resultatet både för dig själv och för andra. Ditt självförtroende är gott. Det är uppenbart att du sällan råkar i situationer där du känner dig tveksam i förhållande till dina medmänniskor. Du uppskattar olikheter och kan se flera sidor av saker och ting. Sannolikt är det dessa egenskaper som får din omgivning att förstå dina tankar så att du kan genomdriva din vilja.

4 Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 4 Resultatet visar också att du i många situationer kan välja rätt på axeln dominerande - medgörlig. Du kan ofta bedöma när det är bäst att vara beslutsam och när det är bättre att ge efter. Se på listan på första sidan och välj den mening som ur din synpunkt skulle vara viktigast att förbättra just nu. Vad bör du under den närmaste veckan göra - och i vilka situationer - för att nästa vecka kunna markera en högre siffra. Besvara frågorna på den sista sidan. POÄNG Ditt poängtal är högt, dvs du tar egna initiativ och är också aktiv. Motsvarar detta din egen Resultatet visar att du på ett målmedvetet och tufft sätt kan ingripa i situationer i din omgivning, göra förslag och försvara dina åsikter. Du blir sällan förvirrad, trots att du ibland kan hamna i knipa på grund av dina åsikter eller din vilja. Du kan skilja på sak och person. Du kan också sätta ett aktuellt problem i relation till helheten och vid behov ge efter, vara ödmjuk Du kan försvara dig själv och även dem som är svagare. Du är modig och har förmåga att ingripa i situationer där orättvis maktutövning förekommer. Du har många goda erfarenheter av hur ett aktivt handlingssätt och aktiv påverkan på omgivningen har lett till bättre resultat både för dig själv och för andra. Ditt självförtroende är gott, egentligen är det något du sällan tänker på. Du uppskattar olikheter och kan se flera sidor av saker och ting. Sannolikt är det dessa egenskaper som får din omgivning att förstå dina tankar så att du kan genomdriva din vilja. Resultatet visar också att du kan välja rätt på axeln dominerande - medgörlig. Du kan bedöma när det är bäst att vara beslutsam och när det är bättre att ödmjukt ge efter. Se på frågeformuläret på första sidan. Välj några meningar som du kan vidareutveckla. Vad kan du under de närmaste veckorna göra och i vilka situationer? Besvara frågorna på sista sidan. Eller vore det kanske bättre för dig att hjälpa någon i din omgivning som är lite svagare? Vad kan du göra för att hjälpa någon annan att hitta en liknande stig som du har trampat upp? Vad kan du göra för att hjälpa en arbetskamrat, en familjemedlem eller vän att övervinna sig själv och växa mentalt.

5 Karl-Magnus Spiik Ky Eget initiativ / sidan 5 EGET INITIATIV / BESLUT Målsättningen med denna bedömning är att öka din självkännedom (inte att bevisa något, eftersom alla livssituationer är specifika) och att hjälpa dig att vidareutveckla något delområde. Vidareutvecklingsområde (från första sidan) Vad tänker du göra (i vilken situation, med vem, när, hur ). Kan du göra upp en noggrannare plan och bestämma följande: 1. målsättning 2. plan 3. tidsplan 4. uppföljning 5. på vilket sätt du kommer att belöna dig själv när du har lyckats

1. När du talar med människor, har du då en känsla av att de inte förstår dig? 1 2 3 4 5 6 7

1. När du talar med människor, har du då en känsla av att de inte förstår dig? 1 2 3 4 5 6 7 KASAM frågeformulär 29 frågor Här är några frågor (29) som berör skilda områden i livet. Varje fråga har 7 möjliga svar. Var snäll och markera den siffra som bäst passar in på just dig. Siffrorna 1 och

Läs mer

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4.

1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. Färdighet 1: Att lyssna 1. TITTAR Jag tittar på personen som talar. 2. TÄNKER Jag tänker på vad som sägs. 3. VÄNTAR Jag väntar på min tur att tala. 4. SÄGER Jag säger det jag vill säga. Färdighet 2: Att

Läs mer

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium 1 Tunadalskyrkan 130915 Luk 7:11-17 Ett heligt mysterium Olika bibelöversättningar ger olika varianter av bibeltexten. I en av de nyare The Message på svenska är det också tillrättalagt för att det lättare

Läs mer

FÄRDIGHET 1: Att lyssna FÄRDIGHET 2: Att inleda ett samtal FÄRDIGHET 3: Att samtala FÄRDIGHET 4: Att ställa en fråga FÄRDIGHET 5: Att säga tack

FÄRDIGHET 1: Att lyssna FÄRDIGHET 2: Att inleda ett samtal FÄRDIGHET 3: Att samtala FÄRDIGHET 4: Att ställa en fråga FÄRDIGHET 5: Att säga tack FÄRDIGHET 1: Att lyssna FÄRDIGHET 2: Att inleda ett samtal FÄRDIGHET 3: Att samtala FÄRDIGHET 4: Att ställa en fråga FÄRDIGHET 5: Att säga tack FÄRDIGHET 6: Att presentera sig FÄRDIGHET 7: Att presentera

Läs mer

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt?

Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Vad är det som gör ett svårt samtal svårt? Budskapets innehåll Var mottagaren befinner sig kunskapsmässigt, känslor, acceptans Konsekvens av det svåra samtal, vad det ger för resultat Relationen Ämnet

Läs mer

GRUPPER OCH REGLER. Scen 1

GRUPPER OCH REGLER. Scen 1 Socialpsykologi GRUPPER OCH REGLER Scen 1 Du kliver in i en hiss där det står en annan person. Det är gott om plats med du går och ställer dig bredvid den andra så att era ärmar nuddar varandra. Scen 2

Läs mer

Psykisk hälsa som livskraft

Psykisk hälsa som livskraft Psykisk hälsa som livskraft Carola Lindholm- Gerlin Psykisk hälsa som livskraft Mål: Identifiera och stärka den vuxnas roll i ungdomars psykiska hälsa Må bra - handen Känsloturbulens speciellt i ungdomsåren

Läs mer

Livsstilsfrågeformulär KASAM

Livsstilsfrågeformulär KASAM Livsstilsfrågeformulär KASAM (Hälsans Mysterium Aaron Antonovsky) Här är några frågor (29) om berör skilda områden av livet. Varje fråga har 7 möjliga svar. Var snäll och markera den siffra som bäst passar

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Frågeformulär till vårdnadshavare

Frågeformulär till vårdnadshavare Frågeformulär till vårdnadshavare Kod: (behandlare fyller i) Datum: (ÅÅMMDD) Innan du svarar på dessa frågor ska din behandlare ha gett dig information om den aktuella studien. Genom att svara på frågorna

Läs mer

Scouternas gemensamma program

Scouternas gemensamma program Scouternas mål Ledarskap Aktiv i gruppen Relationer Förståelse för omvärlden Känsla för naturen Aktiv i samhället Existens Självinsikt och självkänsla Egna värderingar Fysiska utmaningar Ta hand om sin

Läs mer

Konstruktiv feedback

Konstruktiv feedback Konstruktiv feedback Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, men att mena allt man säger Hypolite de Livry Begreppet Återkoppling eller feedback? Föda åter bidra till utveckling Stefan Gunnarsson

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Doe ID: HB290763

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Doe ID: HB290763 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Jane Doe ID: HB290763 Testdatum: Mars 07,

Läs mer

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser.

Många gånger förväxlar vi gränslöshet med vänlighet och är rädda för att personer som vi gillar inte skulle gilla oss om vi satte gränser. Att sätta gränser på arbetet är en bra grund för att skapa en trivsam och effektiv arbetsmiljö. Vi, tillsammans med våra kollegor, har olika värderingar, behov och föreställningar om vad som är rätt. Otydliga

Läs mer

2 Tankens makt. Centralt innehåll. Innebörden av ett salutogent förhållningssätt. 1. Inledning 2. Vem är jag?

2 Tankens makt. Centralt innehåll. Innebörden av ett salutogent förhållningssätt. 1. Inledning 2. Vem är jag? 2 Tankens makt Centralt innehåll Innebörden av ett salutogent förhållningssätt. Inledning Vem är jag? Självuppfattning Johari fönster Kontroll lokus Self eficacy Självkänsla och självförtroende Det salutogena

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 0/0/0 RAPPORT FÖR Andrew Jones DATUM FÖR IFYLLANDE 0/0/0 PÅLITLIGHET - 99.% Svaren var mycket sannolikt noggranna och sanningsenliga ORGANISATION Harrison Assessments

Läs mer

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se

Tre saker du behöver. Susanne Jönsson. www.sj-school.se Steg 1 Grunden 0 Tre saker du behöver veta Susanne Jönsson www.sj-school.se 1 Steg 1 Grunden Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att

Läs mer

11. Jag är bra på att se till så att saker och ting fungerar. Jag blir ofta ombedd att leda grupper och projekt.

11. Jag är bra på att se till så att saker och ting fungerar. Jag blir ofta ombedd att leda grupper och projekt. RESILIENCE ATTITUDES Det finns inget riktigt bra svenskt ord för resilience. Det betyder ungefär: återhämtning/spänstighet/motståndskraft. Resilience kan liknas vid fjädringen på en bil. Fjädern pressas

Läs mer

Hur mycket har du besvärats av:

Hur mycket har du besvärats av: SCL 90 Namn: Ålder: Datum: INSTRUKTIONER Nedan följer en lista över problem och besvär som man ibland har. Listan består av 90 olika påståenden. Läs noggrant igenom ett i taget och ringa därefter in siffran

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Average ID: UH002959

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Jane Average ID: UH002959 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Jane Average ID: UH002959 Testdatum: April

Läs mer

18 beteenden som hindrar och irriterar

18 beteenden som hindrar och irriterar 18 beteenden som hindrar och irriterar Bra och meningsfulla mål kan bidra till både motivation och inspiration. Men det handlar inte enbart om att ha och sätta mål för att få önskade resultat och eget

Läs mer

+ + ESS 2002 A K. Den europeiska socialundersökningen

+ + ESS 2002 A K. Den europeiska socialundersökningen ESS 2002 A K Den europeiska socialundersökningen Du har blivit intervjuad av en av SCB:s intervjuare. Vi är mycket tacksamma om du även vill besvara frågorna i detta formulär. Det är viktigt att frågorna

Läs mer

IF YOU HAVE A DREAM WE HAVE A SOLUTION EXPECT A BETTER TOMORROW

IF YOU HAVE A DREAM WE HAVE A SOLUTION EXPECT A BETTER TOMORROW IF YOU HAVE A DREAM WE HAVE A SOLUTION EXPECT A BETTER TOMORROW Lite om mig: Managmentkonsult Magine by Sigma Business Manager Bakgrund: Rekryteringsansvarig Ekonomi Konsultchef Projektledare Jobbcoach

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

1. Ont i ryggen Nervositet eller inre oro Återkommande tankar, ord eller idéer som Du inte kan göra Dig fri från

1. Ont i ryggen Nervositet eller inre oro Återkommande tankar, ord eller idéer som Du inte kan göra Dig fri från INSTRUKTIONER Din ålder: Nedan följer en lista över problem och besvär som man ibland har. Listan består av 90 olika påståenden. Läs noggrant igenom ett i taget och ringa därefter in siffran till höger

Läs mer

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS

Smakprov DIG SJÄLV. ur: KÄRLEKSBOMBA NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Smakprov ur: KÄRLEKSBOMBA DIG SJÄLV NINA JANSDOTTER BRAIN BOOKS Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2007 Nina Jansdotter, samt Brain Books AB Avtal genom Tönnheim Literary Agency

Läs mer

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Needbuilder: Kanske är du som jag och kämpar med din tro ibland på olika sätt. - Kanske du är överlåten till församlingen och lever livet för Gud,

Läs mer

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Detta frågeformulär ges i anslutning till avslutade rehabiliteringsinsatser till alla patienter som deltar i uppföljningen

Läs mer

VARFÖR ÄR DU SOM DU ÄR?

VARFÖR ÄR DU SOM DU ÄR? Karl-Magnus Spiik Ky Självtroendet / sidan 1 VARFÖR ÄR DU SOM DU ÄR? Självförtroendet är människans inre bild av sig själv. Man är sådan som man tror sig vara. Självförtroendet är alltså ingen fysisk storhet

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Det är viktigt som tränare att vi förstår vår uppgift fullständigt och på så sätt har de bästa möjliga förutsättningarna

Läs mer

Frågor till dig som söker arbete hos oss

Frågor till dig som söker arbete hos oss Frågor till dig som söker arbete hos oss För att vi ska få en mer utförlig bild av dig och dina förväntningar på oss, samtidigt som du får en bild av oss och våra förväntningar, vill jag be dig läsa igenom

Läs mer

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Kärleken till Dig. Känner du igen dig i något av nedanstående påstående? Kärleken till Dig. Vad har kärlek med saken att göra? De flesta har svårt att förstå varför det är viktigt att känna kärlek till sig själv. Hur känner du? Känner du igen dig i något av nedanstående påstående?

Läs mer

Fem tips för att HANTERA en oförstående omgivning!

Fem tips för att HANTERA en oförstående omgivning! K Ä N N E R D U D I G D Ö M D? Fem tips för att HANTERA en oförstående omgivning! Du är inte ensam Inspiration för en väl fungerande vardag med barn med adhd. Metoder för att minska kaos och konflikter.

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Hur pratar man med sitt barn om funktionsnedsättningen?

Hur pratar man med sitt barn om funktionsnedsättningen? Hur pratar man med sitt barn om funktionsnedsättningen? Lena Sorcini Leg psykolog HC Söderstaden 2018-03-08 Identitet Formas under hela livet Identitet skapas i samverkan med omgivningen Gör en person

Läs mer

Studiebrev 5. Háskóli Íslands Svenska lektoratet Höstterminen. Grammatik I (2,5 p) H [ects: 5] Lärare: Maria Riska

Studiebrev 5. Háskóli Íslands Svenska lektoratet Höstterminen. Grammatik I (2,5 p) H [ects: 5] Lärare: Maria Riska Háskóli Íslands Svenska lektoratet Höstterminen Grammatik I 05.70.03 (2,5 p) H [ects: 5] Lärare: Maria Riska mar@hi.is Studiebrev 5 Den här veckan kommer vi att fortsätta jobba med ordklassen verb. Den

Läs mer

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser

Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser PID/MCEID Kod: Multimodal rehabilitering Frågeformulär 2 efter avslutade rehabiliteringsinsatser Detta frågeformulär ges i anslutning till avslutade rehabiliteringsinsatser till alla patienter som deltar

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ APRIL. Skellefteå skriver. 3 Det vardagliga vansinnet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ APRIL. Skellefteå skriver. 3 Det vardagliga vansinnet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 3 Det vardagliga vansinnet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april

Läs mer

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Testa Person ID: HC275500

K A R R I Ä R H O G A N U T V E C K L I N G. Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling. Rapport för: Testa Person ID: HC275500 U R V A L U T V E C K L I N G L E D A R S K A P H O G A N U T V E C K L I N G K A R R I Ä R Hogans Personlighetsinventorium för Karriärutveckling Rapport för: Testa Person ID: HC275500 Testdatum: Februari

Läs mer

LIAkalendern. Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig

LIAkalendern. Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig LIAkalendern Att söka en LIAplats är KRÄVANDE. Om du vill lyckas med att få LIA, måste du marknadsföra dig Det gäller att känna produkten du skall marknadsföra, dvs. DU! Det är absolut största vikt att

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING A FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING TILL INTERVJUPERSONEN: Om Ni är man, svara på frågorna i GS1. Om Ni är kvinna, svara på frågorna i GS2. GS1. MÄN: Här beskrivs kortfattat några personers egenskaper.

Läs mer

Sätta mål och få det att hända personligt ledarskap i mästarklass. Bengt Kallenberg!

Sätta mål och få det att hända personligt ledarskap i mästarklass. Bengt Kallenberg! Sätta mål och få det att hända personligt ledarskap i mästarklass Bengt Kallenberg! Du kommer få med dig... Från dröm till mål som fungerar Ha mål eller go with the flow? Viljans betydelse och dess sju

Läs mer

När ni väl sitter i mötet finns det ytterligare några saker att tänka

När ni väl sitter i mötet finns det ytterligare några saker att tänka 13 När ni väl sitter i mötet finns det ytterligare några saker att tänka på. Att det är ett allvarligt samtal ska märkas från början, av respekt för din medarbetare. Det är därför inte lämpligt med kallprat

Läs mer

PERSONLIGT LEDARSKAP

PERSONLIGT LEDARSKAP PERSONLIGT LEDARSKAP 1 Uppdrag CHEF och LEDARE Att leda sig själv öka sin självkännedom Att leda andra förstå individer och hantera gruppers utveckling Att leda verksamhet våga förändring och utveckling

Läs mer

Flickor, pojkar och samma MöjliGheter

Flickor, pojkar och samma MöjliGheter Malin Gustavsson Flickor, pojkar och samma MöjliGheter hur du som förälder kan bidra till mer jämställda barn Alla barn har rätt att uppleva att de duger precis som de människor de är. Det ska inte göra

Läs mer

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur

NÄRMARE VARANDRA. Övningshäfte till NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION. Natur & Kultur MARIA BURMAN ANNA-KARIN NORLANDER PER CARLBRING GERHARD ANDERSSON Övningshäfte till NÄRMARE VARANDRA NIO VECKOR TILL EN STARKARE PARRELATION Natur & Kultur VALENTINSKALAN 1. Jag kan samarbeta väl och lösa

Läs mer

Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden

Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden 090503 Det är en ganska märklig text vi snart ska läsa. Den är lite märklig och svår både i sitt innehåll, men också kanske för att den återger ett så speciellt tillfälle.

Läs mer

diskussionsunderlag SÅ HIMLA ANNORLUNDA

diskussionsunderlag SÅ HIMLA ANNORLUNDA diskussionsunderlag BAKGRUND TILL FILMENS TEMA Syskon till funktionshindrade är ofta en bortglömd grupp såväl i samhället som i barnens närmaste omgivning. Till och med i den egna familjen kommer syskonens

Läs mer

1. Sammanfatta. 2. Summera. 3. Hemuppgiften. 4. Läs! 5. Arbeta med! 6. Sammanfatta. Session 6. Datum: kortfattat föregående session

1. Sammanfatta. 2. Summera. 3. Hemuppgiften. 4. Läs! 5. Arbeta med! 6. Sammanfatta. Session 6. Datum: kortfattat föregående session Datum: 1. Sammanfatta kortfattat föregående session 2. Summera Session 6 kortfattat hur veckan varit 3. Hemuppgiften Finns det fler alternativa tankar som du kommer på nu när du ser schemat på avstånd?

Läs mer

MBT och gruppbehandling

MBT och gruppbehandling MBT och gruppbehandling Grupperna är centrala i MBT Det är inte så att individualterapin är det viktiga i MBT och grupperna utfyllnad. Tvärtom: patienterna har mer grupp än individualterapi. MBT innehåller

Läs mer

Källa: Aaron Antonovsky, Hälsans Mysterium, ISBN , Bokförlaget Natur och Kultur, År 1991

Källa: Aaron Antonovsky, Hälsans Mysterium, ISBN , Bokförlaget Natur och Kultur, År 1991 Antonovski KASAM Bakgrund Aaron Antonovsky beskriver i sin bok Hälsans mysterium, Bokförlaget Natur och Kultur, 1991, (ISBN 91-27-02193-9) begreppet KASAM- Hanterbarhet. Begriplighet, Meningsfullhet. I

Läs mer

Feedbackfrågor för personlig utveckling.

Feedbackfrågor för personlig utveckling. Personligt frågeformulär för att precisera utgångsläget (var du står idag) och för intresseanalys om vad du tycker är intressant. Besvara nedanstående frågor genom att välja en siffra mellan 1 och 9. Räkna

Läs mer

Gemensam problembild och orsaksanalys - Hur gör vi? Caroline Mellgren Institutionen för kriminologi Malmö högskola

Gemensam problembild och orsaksanalys - Hur gör vi? Caroline Mellgren Institutionen för kriminologi Malmö högskola Gemensam problembild och orsaksanalys - Hur gör vi? Caroline Mellgren Institutionen för kriminologi Malmö högskola Att arbeta kunskapsgrundat - Utgångspunkter Utgå från kunskap om problemet: kartlägg problembilden

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av:

Jämförelserapport. För Christina Jonsson som samarbetar med Lars Andersson Denna rapport tillhandahålls av: Jämförelserapport För Christina Jonsson som samarbetar med Andersson 07.09.2018 Denna rapport tillhandahålls av: Lambertson Consulting Riddarvägen 42 184 51 Österskär E-mail: urban@u-lab.se Mobil: +46

Läs mer

Att blansera mellan kontroll och kontakt Lokala polisers arbete med ungdomar

Att blansera mellan kontroll och kontakt Lokala polisers arbete med ungdomar Att blansera mellan kontroll och kontakt Lokala polisers arbete med ungdomar Tove Pettersson Kriminologiska institutionen, Stockholms universitet Syfte Att studera betydelse av olika interaktionsmönster

Läs mer

Matt 6:31-34, 15:e sönd.eft.tref. 1:a årg

Matt 6:31-34, 15:e sönd.eft.tref. 1:a årg Matt 6:31-34, 15:e sönd.eft.tref. 1:a årg. 090920. Det är mycket människor runt Jesus, han går upp på berget, sätter sig ner och håller sin långa så kallade bergpredikan. Innan dagens avsnitt så har han

Läs mer

Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss.

Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss. Varför vi är onödigt besatta av vad andra människor tycker om oss. För att kunna förstå varför vi alla går runt med den här galna fixeringen om att hela tiden bry oss om, och oroa oss över vad andra tycker

Läs mer

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund Trygghet Kreativitet Öppet klimat Samarbete Höga förväntningar Vi tror på trygghet för alla. På vår skola ser och lyssnar vi på varandra. Vi hälsar och bemöter varandra positivt och visar att vi bryr oss

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

Konflikthantering. Tänk efter efter. Vill jag vara en en del av lösningen eller en del av konflikten? Konflikthantering: 3 okt 2011 GDK2 Rune Olsson

Konflikthantering. Tänk efter efter. Vill jag vara en en del av lösningen eller en del av konflikten? Konflikthantering: 3 okt 2011 GDK2 Rune Olsson Inställning till konflikter som förenklar hanteringen Konflikthantering 3 okt 2011 GDK2 Rune Olsson Konflikter är ofrånkomliga. Konflikter är viktiga mänskliga processer - de är grunden till utveckling.

Läs mer

Forskningsprojektet Egenorganiserade föreningar bland personer med intellektuell funktionsnedsättning

Forskningsprojektet Egenorganiserade föreningar bland personer med intellektuell funktionsnedsättning Forskningsprojektet Egenorganiserade föreningar bland personer med intellektuell funktionsnedsättning Vi har gjort en kort sammanfattning över vad vi har kommit fram till i projektet. Det är bra om du

Läs mer

Sammanfattning föreläsning Föräldrar emellan. Det bästa med självkänslan är att den kan tränas upp

Sammanfattning föreläsning Föräldrar emellan. Det bästa med självkänslan är att den kan tränas upp Jana Söderberg www.janasoderberg.se jana@janasoderberg.se Sammanfattning föreläsning Föräldrar emellan Det bästa med självkänslan är att den kan tränas upp Kungsbacka, 2018-11-08 Inom den moderna motivationspsykologin

Läs mer

Personliga ledarskapet

Personliga ledarskapet Personliga ledarskapet sätta mål, få det att hända och ha balans Bengt Kallenberg! Du kommer bl.a få med dig... Hur du sätter mål som ger energi och motivation Viljans betydelse och dess sju kvaliteter

Läs mer

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Sida 1 VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Förbundsstämman 2011 antog värdegrunden för Civilförsvarsförbundets verksamhet på lokal, regional och nationell nivå med där ingående värden rangordnade i den

Läs mer

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg

Ungdomars resor. - Ungdomars upplevelser av transportsystem. Linda Hallenberg Ungdomars resor - Ungdomars upplevelser av transportsystem Linda Hallenberg RAP. 6 juli 2005 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING...5 2 SYFTE...6 3 METOD...6 4 RESULTAT...6 4.1 T-BANAN ÄR EN OTRYGG OCH

Läs mer

En undersökning av samiska ungdomars hälsa och levnadsvillkor.

En undersökning av samiska ungdomars hälsa och levnadsvillkor. UMEÅ UNIVERSITET Inst för Klinisk Vetenskap 901 85 Umeå En undersökning av samiska ungdomars hälsa och levnadsvillkor. Detta är undersökning som vänder sig till samiska ungdomar från åk 6 till gymnasiet.

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

tar fysisk kontakt söker fysisk kontakt

tar fysisk kontakt söker fysisk kontakt Fysisk kontakt reagerar på fysisk kontakt klarar av att ta emot fysisk kontakt tar fysisk kontakt söker fysisk kontakt Ögonkontakt ser på den person som försöker få uppmärksamhet bibehåller ögonkontakt

Läs mer

Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla?

Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla? Hur kan vi hjälpa barn till en bättre självkänsla? Lisa Clefberg, Fil. Dr. Leg. psykolog, leg. psykoterapeut Clefberg Psykologi AB Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm www.clefbergpsykologi.se Tel: 0735-333035

Läs mer

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult

Min Ledarskapsresa. Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Min Ledarskapsresa Mats Strömbäck UGL handledare och ledarskaps konsult Dina första förebilder De första ledare du mötte i ditt liv var dina föräldrar. De ledde dig genom din barndom tills det var dags

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala)

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 3 Medlemsvård,

Läs mer

Hantera motstånd och få ett bättre liv

Hantera motstånd och få ett bättre liv Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa

Läs mer

De viktigaste. Till Inre balans och välmående

De viktigaste. Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen Till Inre balans och välmående De viktigaste stegen till inre balans Att hitta hem Att bli hel Att leva i inre balans Inre styrka Beskrivningarna från våra deltagare, på hur de upplever

Läs mer

Konflikträdda chefer orsakar konflikter

Konflikträdda chefer orsakar konflikter Manpower Work Life Rapport 2015 Manpower Work Life Rapport 2015 Konflikter på arbetet är någonting som de flesta av oss stöter på förr eller senare i vår karriär, men vad tycker egentligen svenskarna ligger

Läs mer

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN INNEHÅLL 1 Så här använder du diskussionskorten 2 Vad är dialog? 3 Förbättra din förmåga att lyssna 4 Förberedelser inför att föra en diskussion 5 Exempel ur manuset för

Läs mer

Att skrika, sjunga, låtsas som att man inte förstår eller bara börja prata om något helt annat.

Att skrika, sjunga, låtsas som att man inte förstår eller bara börja prata om något helt annat. Scenariona är framtagna tillsammans med unga för att spegla en dialog som de känner igen från sin vardag. Det innebär att det i flera scener även förekommer mängder av kränkningar i form av skämt, skitsnack

Läs mer

Utveckla ditt personliga ledarskapet

Utveckla ditt personliga ledarskapet Utveckla ditt personliga ledarskapet sätt mål och få det att hända Bengt Kallenberg! Du kommer bl.a få med dig... Från dröm till mål Mål som fungerar Viljans betydelse och dess sju kvaliteter Gör en plan

Läs mer

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6)

INRIKTNING Underbilaga 1.1. HÖGKVARTERET Datum Beteckning 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) 2015-06-26 FM2015-1597:2 Sida 1 (6) Försvarsmaktens Värdegrund Vår värdegrund Syfte Förvarsmaktens värdegrund är en viljeförklaring. Den beskriver hur vi vill vara och hur vi vill leva, som individ, grupp

Läs mer

Denna bilaga finns också att hämta på Gothia Förlags hemsida www.gothiaforlag.se

Denna bilaga finns också att hämta på Gothia Förlags hemsida www.gothiaforlag.se Bilaga 1 50 SOCIALA FÄRDIGHETER Denna bilaga finns också att hämta på Gothia Förlags hemsida www.gothiaforlag.se Nr: 1 Lyssna 1. Titta på den som pratar. 2. Tänk på vad som sägs. 3. Vänta på din tur att

Läs mer

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor.

Skriv ner din upplevelse under visualiseringen: bilder, känslor eller ord som kommer från din inrementor. Din inrementor Den inrementorn är en 20 år äldre, visare version av dig. Allteftersom du får en levande känsla för denna äldre, visare och mer autentisk version av dig själv, kommer du märka att hon existerar

Läs mer

081901Brida.ORIG.indd

081901Brida.ORIG.indd i mörkret skymtade Brida mästarens gestalt som försvann in bland träden i skogen. Hon var rädd för att bli lämnad ensam, därför kämpade hon för att bevara sitt lugn. Detta var hennes första lektion och

Läs mer

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN

KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN KORT FÖR ATT LEDA DISKUSSIONEN INNEHÅLL 1 Så här använder du diskussionskorten 2 Vad är dialog? 3 Förbättra din förmåga att lyssna 4 Förberedelser inför att föra en diskussion 5 Exempel ur manuset för

Läs mer

Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus

Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus ENKÄT 1 Datum: Löpnr: Projektdeltagarnas erfarenheter av projekt Columbus Vi som arbetar i projekt Columbus vill ta reda på om Du och de andra deltagarna tycker att projektet varit till någon nytta. Vänligen

Läs mer

Extramaterial till skola och förskola

Extramaterial till skola och förskola Extramaterial till skola och förskola Hej! För tredje året i rad lanserar vi Snällkalendern en julkalender med uppmaningar om att göra något snällt varje dag fram till julafton. Vi har tagit fram Snällkalendern

Läs mer

Myter om mästerskap - del 2: Vägen till mästerskap

Myter om mästerskap - del 2: Vägen till mästerskap Myter om mästerskap - del 2: Vägen till mästerskap Medfödd talang är en myt. Du kan bli en talang på vad som helst, menar professor K Anders Ericsson, som i över 30 år studerat mästerskap och vad som ligger

Läs mer

Vad är rättvisa skatter?

Vad är rättvisa skatter? Publicerad i alt., #3 2008 (med smärre redaktionella ändringar) Vad är rättvisa skatter? Det är uppenbart orättvist att många rika privatpersoner och företag genom skatteplanering och rent fusk lägger

Läs mer

ÖVNING 1: DAGSTEMPERATUREN

ÖVNING 1: DAGSTEMPERATUREN ÖVNING 1: DAGSTEMPERATUREN Läs igenom följande frågor och ringa in, eller skriv in direkt i svarsformuläret på blad 4, den siffra du tycker bäst motsvarar din uppfattning om dig själv. Svara så spontant

Läs mer

Södra Älvsborgs Sjukhus. Visualisera

Södra Älvsborgs Sjukhus. Visualisera Visualisera Traumamedveten Omsorg Hälsopedagoger Andrea Ramos Da Cruz Therese Eklöf BUP Asylmottagning Södra Älvsborgs Sjukhus Agenda Salutogent förhållningssätt Migrationsprocessen och insatser Vad är

Läs mer

BEDÖMNINGSKRITERIER FÖR ACC, PCC OCH MCC COACHNINGSÖVERENSKOMMELSEN

BEDÖMNINGSKRITERIER FÖR ACC, PCC OCH MCC COACHNINGSÖVERENSKOMMELSEN BEDÖMNINGSKRITERIER FÖR ACC, PCC OCH MCC Detta dokument är baserat på International Coach Federation (ICF):s dokument Assessors Key Distinctions document och beskriver skillnaden mellan coachsamtal som

Läs mer

Professionella samtal. verktyg för effektiv kontroll

Professionella samtal. verktyg för effektiv kontroll Professionella samtal verktyg för effektiv kontroll Kontroll är möte mellan människor Det viktigaste verktyg vi har är samtalet Nå företagarna Målet positiva möten, men ändå kontroll Få fram information,

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

SET. Social Emotionell Träning. www.set.st

SET. Social Emotionell Träning. www.set.st www.set.st Varför livskunskap i skolan? Förebygga psykisk ohälsa Värdegrundsarbete Inlärning Förebygga mobbing Jämlikhet Skyddsfaktorer God social kapacitet Impulskontroll Kunna hantera konflikter Kunna

Läs mer

Pussel DISC/Morot Kombination

Pussel DISC/Morot Kombination Pussel DISC/Morot Kombination Kommunikation Din beteendestil och drivkrafter på jobbet - En sammanfattning ID: 90139 Ensize International AB Analysdatum: 2013-01-21 Tid: 18 minuter Utskriftsdatum: 2013-11-18

Läs mer

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt.

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt. Att Leva som du lär Många upplever att de har en obalans i sina liv, denna obalans kan komma av att de delar upp sitt liv även känslomässigt. Att dela upp sitt liv på olika sätt behöver vi ofta göra, vi

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ÅTGÄRDER MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING OCH TRAKASSERIER

RIKTLINJER FÖR ÅTGÄRDER MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING OCH TRAKASSERIER Blad 1 RIKTLINJER FÖR ÅTGÄRDER MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING OCH TRAKASSERIER Antagna av kommunfullmäktige 8 mars 2017, 75, ersätter policy och handlingsplan mot trakasserier på arbetsplatsen. Förhållningssätt

Läs mer

Rapport för Andrew Jones

Rapport för Andrew Jones Rapport för Andrew Jones Datum för ifyllande 09/16/2013 RAPPORT FÖR Andrew Jones 0 5 10 15 Totalt Tillfredsställelseresultat = 58% 20 25 30 35 40 45 50 55 60 65 70 75 80 85 90 95 100 DATUM FÖR IFYLLANDE

Läs mer

Cheeta Apanzon. Djupa Djungeln Om du har frågor om denna rapport, kontakta Lise & Co AB på telefon Organisation: Datum:

Cheeta Apanzon. Djupa Djungeln Om du har frågor om denna rapport, kontakta Lise & Co AB på telefon Organisation: Datum: Djupa Djungeln 2013.04.22 Om du har frågor om denna rapport, kontakta Lise & Co AB på telefon 08-571 402 01 Extended DISC Profil II (grundprofil) Profil II illustrerar en persons naturliga reaktion på

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer