SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON"

Transkript

1 SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL WORKBOOK COACH MAX PERSSON

2 Max Persson Din Golf Coach Max har studerat motorisk inlärning sedan 2013 med inriktning på att effektivisera träningen för golfare och hur de lär sig nya bättre rörelser, och förstärker de rörelser som fungerar bra. Hans spelare får dagligen dra nytta av hans erfarenhet, oavsett om det är under distanscoaching eller en lektion på klubben i Klövsjö eller Östersund. Max utbildning inom motorisk inlärning inkluderar bl.a. TPI Level 2 & 3 Golf Mechanic, WGFS 2014 & 2016, flertalet föreläsningar med Dr. Tim Lee, och Motor Learning Summit Johan har spelat golf i 30 år och räknar ett JSM-guld som toppen av "spelarkarriären". Ett starkt intresse för personlig utveckling, coaching och 15 år inom marknadsföring och försäljning i olika positioner hos Callaway och TaylorMade adidas Golf banade väg för det som idag är Golfway. Visionen var stark redan från början; att öka antalet golfare i Sverige genom att göra det lättare och roligare att spela bättre. Idag, 3 år efter start är Johan Lundkvist Golfway Sveriges ledande coaching och träningsplattform Din Värd & Grundare Golfway för golfare.

3 Live Webinarie i 5 delar SMARTARE TRÄNING > BÄTTRE SPEL INNEHÅLL Onsdag 22 november, kl. 20:00-21:30 Del 1: Bakgrund och förståelse Motorisk Inlärning (MI) Ordlista..Appendix 1-3 Onsdag 29 november, kl. 20:00-21:30 Del 2: Tränings- och Fokustyper Måndag 11 december, kl. 20:00-21:30 Del 3: Utvärdering och Målsättning Torsdag 14 december, kl. 20:00-21:30 Del 4: Planering och Genomförande Onsdag 20 december, kl. 20:00-21:30 Del 5: Utveckling, Fallgropar & Koncept

4 1 Kapitel 1 - Hur och inte vad? I detta kapitel går vi igenom i stora drag vad motorisk inlärning är för något. I sin enkelhet handlar motorisk inlärning kort och gott om kunskapen kring människors sätt att lära sig en motorisk rörelse. Alla slag vi gör på golfbanan är olika exempel av motoriska rörelser eller program. Inlärningen av det skiljer sig mycket mot t.ex. inlärningen av kunskap (kognitiv inlärning). Motorisk inlärning för golfare fokuserar mer på hur du lär dig än vad du lär dig.

5 2 Kapitel 2 - Boken i bokhyllan Din golfsving är som en bok i en bokhylla, ditt motoriska program är boken du läser vid de olika slagen. Motorisk inlärning och förståelsen för hur motoriska program fungerar hjälper dig förstå hur du på bästa sätt ska förändra din golfsving långsiktigt och kortsiktigt. Många golfare har en tendens att se golfsvingen som något helt annorlunda, men vi vet genom studierna av vår inlärning att det inte är någon skillnad på att lära sig att kasta en boll, sparka en fotboll eller svinga en golfklubba.

6 3 Kapitel 2 - Exempel Boken i bokhyllan: Bokhyllan är din hjärna, den är full med olika böcker. En kanske heter kasta boll en annan heter svinga driver. Dessa böcker är motoriska program som tas fram i olika situationer. Ju tydligare du skriver din bok, desto lättare är det att använda och ta med förändringarna ut på banan. Din grundsving är som en första utgåva av en bok, med alla halvdana förändringar som du försöker göra om svingen med, som klotter på sidorna bara. När pressen och stressen ökar (som på golfbanan) kommer du läsa första utgåvan och helt ignorera allt klotter.

7 4 Kapitel 3 - Golfträning vs. effektiv träning I detta kapitel kommer vi in mer på hur träningen påverkar dina resultat och hur effektiv träning med grund i forskningen av motorisk inlärning skiljer sig ifrån den klassiska träning som en stor majoritet av golfare i Sverige använder sig av. Målet för oss alla är att bli bättre, effektiviteten från träningen kommer alltid vara ett viktigt steg här för oss.

8 5 Kapitel 3 - Exempel Klassisk blockträning i Sverige - du står på rangen med järnsjuan i handen och slår den tills det känns bra. Oftast helt utan ett mål och utan koll på om du slår tre eller trettio bollar. Vad tränar du på? Golfaren tror många gånger att det faktiskt är golf. Men hur ofta slår du ens tre bollar från exakt samma ställe från exakt samma sätt till exakt samma mål på golfbanan? Gå vidare till matte-exemplet: Tänk dig att du och jag skulle ha en multiplikationstävling om 30 dagar. 1:an till 9:ans gångertabell ska vi tävla i, om du tränar 7x9 om och om igen i 30 dagar och jag tränar helt slumpmässiga multiplikationer, vem är mest redo för en tävlingen efter 30 dagar?

9 6 Kapitel 4 - Populära inlärningsmyter En personlig favoritdel av forskning är möjligheten att bevisa (eller motbevisa) förstådda sanningar som helt enkelt får leva kvar. Inlärnings-mässigt finns det väldigt många förstådda sanningar och jag hör många av dem dagligen i mitt arbete. I detta kapitel kommer vi nudda vid de jag tycker vi verkligen måste undvika för att effektivisera vår träning. Lär du dig bäst genom känsla, ljud eller att titta? Finns det perfekt träning som ger perfekta resultat? Vad säger forskningen om muskelminnet? Och övningssvingar - vad gör de egentligen?

10 7 Kapitel 4 - Exempel VAK - det finns inga bevis i motorisk inlärning att människor skulle lära bäst på olika sätt. Ändå använder vi detta som en vald sanning. Perfect practice, makes perfect - eller är det verkligen så? Faktum är att en viss grad av misslyckande och långt ifrån perfekta träningsförhållanden anses vara en viktig del för din utveckling. Har alla dina muskler i kroppen små hjärnor i sig som minns rörelser? Eller är det helt enkelt myolin-banorna som förstärks genom bra (och korrekta) repetitioner? Övningssvingar - om vi kopplar övningssvingarna med kapitel 3 och böckerna. En sving med boll och en sving utan boll är faktiskt olika böcker i bokhyllan. Övningssvingar utan boll är inte värdelösa, snarare tvärtom, men vi behöver förstå hur de påverkar och inte påverkar våra verkliga resultat.

11 8 Frågor Del 1 Kapitel 1 - Hur och inte vad? Studerar du motorisk inlärning studerar du hur.. lär sig en..... Människor lär sig kognitiva och motoriska kunskaper på samma sätt?.. Kapitel 2 - Boken i bokyllan När pressen ökar på golfbanan kommer din kropp genomföra.den är van vid i den är i. Människor lär sig att kasta en boll, slå ett golfslag och skriva på olika sätt?..

12 9 Frågor Del 1 Kapitel 3 - Golfträning vs effektiv träning Klassisk golfträning är många. av samma slag, vilket är en träningsform som kallas.. Golflik träning innebär att du slår med. och inte om och om igen. Kapitel 4 - Populära inlärningsmyter Muskelminne.. i forskningen och beskrivs bättre som Övningssvingar hjälper golfare att.., en perfekt övningssving innebär dock inte att ditt slag kommer att bli lika bra. Övningssvingar är ett annat motoriskt program än att..

13 1 ORDLISTA: SMARTARE TRÄNING Motorik - Betyder rörelsemönster, rörelseförmåga. Motorik betecknar processer som involverar kroppens muskler, och kan delas in i två delar: grovmotorik och finmotorik. Grovmotorik är vår golfsving. Motorisk Inlärning - Inlärningen av rörelsemönster eller rörelser för kroppen. En naturlig del av människors utveckling från ung ålder. Kognitiv Inlärning - Inlärningen av teoretisk kunskap i hjärnan. T.ex. språk. Kognitiv kunskap skiljer sig väldigt ifrån motorisk kunskap. Motoriska Program - En rörelse eller ett rörelsemönster som människor tränar in genom sitt nervsystem. Golfsvingen är ett motorisk program, din puttrörelse en annan, din bunkersving en tredje och så vidare. Andra motoriska rörelser du använder varje dag är att gå, öppna en dörr eller att dricka ur ett glas. Myelin - Material som kroppen bildar runt nervceller för att hjälpa nervimpulser att röra sig snabbare. Mängden myelin ökar ju mer du tränar på något motoriskt. Medveten Träning - Medveten träning innebär att hjärnan är ständigt i arbete i processen du genomför. Medveten träning kan enkelt beskrivas som träning som tröttar ut hjärnan innan du tröttar ut kroppen. Träningssätt - Studier kring motorisk inlärning har identifierat olika träningssätt. Hur du genomför träningen kommer innebära att du använder dig av olika träningssätt.

14 2 ORDLISTA: SMARTARE TRÄNING Blockträning - Innebär att du genomför samma sak om och om igen. För en golfare skulle detta kunna vara att slå samma enmeters-putt tio gånger i rad på putting green. Slumpmässig Träning (slumpträning) - Innebär att du genomföra olika saker kontinuerligt under träningspasset och aldrig upprepar samma sak flera gånger i rad. För en golfare kan det vara att byta avstånd på puttarna mellan varje putt du slår. Experimentell Träning - Träningsformen där du experimenterar med olika uppgifter kan också kallas att missa med flit. Här försöker spelaren att genomföra olika uppgifter för att lära sig vad som händer men också för att komma tillbaka till standard när det behövs. Resultatträning - Fokuserar på just resultat. Detta innebär att spelaren fokuserar mer på vad bollen faktiskt gör istället för något annat - alltså att bollen tar sig från punkt A till punkt B. Rutinträning - En utveckling av resultatträningen där du även får med det som händer inför varje slag för att skapa en helhet. Fokus - Människors riktade medvetna tankar. Människors fokus är direkt påverkande på genomförande av motoriska program. Internt fokus - Tankar riktade inåt (t.ex. böj höger armbåge).

15 3 ORDLISTA: SMARTARE TRÄNING Externt Fokus - Tankar riktade mot något utanför dig för att avgöra vad du ska genomföra. T.ex. träffa bollen på den inre halvan av bladet, inte den yttre, för att flytta svingspåret. Resultatfokus - Tankar riktade direkt till hur du vill att resultatet ser ut. T.ex. jag vill kasta bollen till hålet där borta. Neutralt Fokus - För golfare handlar det om att släppa fokus från genomförande eller resultat. Enkelt beskrivet är det som att blockera dina medvetna tankar för att låta ditt motoriska program ta över rörelsen. Transcendent Fokus - Eller vad de flesta gillar att kalla zonen, känslan som infinner sig när allt bara stämmer men du inte riktigt vet hur det funkar.

UTVÄRDERING & MÅLSÄTTNING

UTVÄRDERING & MÅLSÄTTNING 19 Kapitel 1 - Hur utvärderar vi golf? Vi börjar med utvärdering av golfen, något som borde vara grunden för all träningsplanering och inlärning. Resultatet på golfbanan är troligen det minst effektiva

Läs mer

UTVECKLING, FALLGROPAR & KONCEPT

UTVECKLING, FALLGROPAR & KONCEPT 37 Kapitel 1 - Steget efter genomförandet I detta avslutande webinariet kommer vi gå igenom hur du fortsätter framåt och skapar en helhet av din nya kunskap, inte bara under vintersäsongen utan under hela

Läs mer

1. Jag har bra självkänsla och tycker om mig själv som jag är oavsett vad jag presterar.

1. Jag har bra självkänsla och tycker om mig själv som jag är oavsett vad jag presterar. Balanshäftet, arbetsblad Nedanstående påståenden hjälper dig att hitta balans eller obalans i dig själv och din tillvaro just nu. Läs varje påstående lugnt och noggrant och försök att svara med det du

Läs mer

FATTA BESLUT (håll fast vid det, lita på det) = DETTA SKAPAR VARAKTIG FÖRÄNDRING. Det här gäller all förändring! Mat, rökning, golf etc.

FATTA BESLUT (håll fast vid det, lita på det) = DETTA SKAPAR VARAKTIG FÖRÄNDRING. Det här gäller all förändring! Mat, rökning, golf etc. Tänk i golf. Cai Nilsson Som människor styrs vi av inlärda vanor och mönster, att bryta dessa gör oss osäkra och otrygga. (matvanor, rökning, motion osv..) Dessa måste brytas och ersättas med nya för att

Läs mer

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen

GOLFINSPIRATION 2015. Inledning. Släpp kontrollen GOLFINSPIRATION 2015 Inledning Släpp kontrollen En golfsving är en komplex rörelse. Med många tankar, muskler och flera kroppsdelar involverade ska vi träffa en liten boll med ett verktyg som bara är 1

Läs mer

PLANERING & GENOMFÖRANDE

PLANERING & GENOMFÖRANDE 28 Kapitel 1 - Tid på rangen betyder inte alltid träning Förhoppningsvis har spelare som följt med i de tidigare delarna börjat förstå att det är en väldig skillnad mellan träning och att vara på rangen

Läs mer

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GOLFKLUBB Pendelstav Pendel puttningsstaven kopplar ihop din putter och axeln runt vilken rörelsen roterar. De flesta känner redan efter första putten med pendelstaven att detta

Läs mer

Damträning i Marbella

Damträning i Marbella Damträning i Marbella Detta är en inbjudan till dig som vill träna golf tillsammans med andra skandinaviska kvinnor. Vare sig du är en inbiten golfare, spelar ibland eller är nybörjare så är du väldigt

Läs mer

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn:

Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA. Namn: Redo för golf. EN REFLEKTIONSBOK ATT SPARA Namn: Välkommen! Redo för golf är din väg in i spelet. Klubben och tränaren har utbildats för att du ska få uppleva golfens bästa delar. Tillsammans välkomnar

Läs mer

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy

Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck. Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy Hemuppgift 090123, Robert Orelind, Emil Widing Andersson och Fredrik Rydbeck Träningsläger för 9st elitjuniorer från klubb yyy 9st elitjuniorer och en golfinstruktör åker på träningsläger under en vecka.

Läs mer

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum]

[Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] [Företagets namn] [Dokumenttitel] [Dokumentets underrubrik] Susanne Persson (Golf) [Datum] Första träffen välkommen till golfen Beskrivning Under den första träningen är spelet och fördelarna med golf

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Golfäventyret i skolan.

Golfäventyret i skolan. Golfäventyret i skolan. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att skapa en lektion i golf! Golfäventyret i skolan. Med fantasi och Golfäventyret i skolan-väskan kan du skapa banor och övningar

Läs mer

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet.

Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG. 9bra saker. att veta. om spelet. Välkommen till golfen. SÅ KOMMER DU IGÅNG 9bra saker att veta om spelet. 18 Green. Vattenhinder. Bunker. Fairway. Tee. 1. Golfbanan. En bana består oftast av 18 hål med olika längd: par 3 som är kortast,

Läs mer

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret!

Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret. GOLF PÅ BARNS VILLKOR. Glädje! Det är kul och enkelt att utvecklas med Golfäventyret! Golfäventyret gör det enklare. Golfäventyret är barnens resa i golfen vägen från att vara ny till att

Läs mer

VG Golf Academy Newsletter

VG Golf Academy Newsletter VG Golf Academy Newsletter Tiden går snabbt, juli månad är snart här, det börjar bli varmt och banorna är i kanonskick, vad mera kan man önska sig. Om ni vill förkovra er i lektioner eller gå någon av

Läs mer

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA

SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA OLA 52 SCHENSTRÖM VÄGAR TILL MINDFULNESS RÅD FÖR EN BÄTTRE VECKA BONNIER FAKTA Innehåll FÖRORD NÄR DU VAKNAR FOKUSERA OMSORG

Läs mer

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011 Stegen Träningsgrupper för Åkersberga GK s ungdomar 2011 Putter Wedge Hybrid Rescue Spoon Driver Officiellt hcp + 36 Anki, Knatte,Fnatte,, Tjatte Knatteskoj Knatteskoj I den här knattegruppen finns det

Läs mer

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj

Hills Business Club. Eventkalender Custom fitting klubbprovardag, datum tbc. Maj Hills Business Club Eventkalender 2017 26 januari Nätverkslunch och föreläsning med Kristina Landgren 8 februari Padeltennis på Padel Center, Högsbo 15 mars Föreläsning med Emma Green och Camilla Kallin

Läs mer

Hills Golf & Sports Club Säsong 2015. Golfkurser för dig som är senior. Kursupplägg

Hills Golf & Sports Club Säsong 2015. Golfkurser för dig som är senior. Kursupplägg Hills Golf & Sports Club Säsong 2015 Golfkurser för dig som är senior Hills kan under säsong 2015 erbjuda ett brett urval av kurser, både för dig som är sugen på att förbättra svingen, eller kanske lära

Läs mer

HUVUDTESTER. Lars Hägglund www.lhgolf.com

HUVUDTESTER. Lars Hägglund www.lhgolf.com HUVUDTESTER BOLLSTART En test för att starta bollen på linjen För detta test använder du träningsredskapet Tutor. Placera kulorna längs fram på svåraste nivån. Målet är att starta bollen mellan kulorna

Läs mer

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015

TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015 TRÄNINGSHJÄLPMEDEL HULTA GK 2015 Golf-In-Sync Ett fantastiskt träningshjälpmedel för närspel. Går att använda vid träning av alla typer av närspelsslag putt, chip, pitch, lobb och bunker. Syncen tar bort

Läs mer

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an

Nyhetsbrev #2. Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Nyhetsbrev #2 2016 Ny kanslist Välkommen! Golfens dag 7:e maj Dam- medlemsträning Banan i toppskick Nya bunkrar 10:an + 1:an Sida 1 av 4 I höstas på höstmötet presenterade vi en verksamhetsplan för 2016.

Läs mer

Först inträffar det instinktiva därefter när / om hjärnan uppfattat vad som hänt träder det intränade kunskapen fram.

Först inträffar det instinktiva därefter när / om hjärnan uppfattat vad som hänt träder det intränade kunskapen fram. IBR / Instinctive Body Reactions Kroppens Instinktiva Försvars Reaktioner Vid olika former av överraskande angrepp kommer kroppen att reagera rent reflexmässigt / instinktivt. Kroppen kommer att tvinga

Läs mer

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA

PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA PRELIMINÄRT PROGRAM FÖR AFTONBLADET SÖNDAGS MÅ- BRA RESA Måndag 9/1 15.30 17.00 Bassängtid simma i din egen takt och väck kroppen efter flygresan 18.00 Rundvandring på anläggningen 18.20 Välkomstmöte Tisdag

Läs mer

En halv tusendels sekund!

En halv tusendels sekund! En halv tusendels sekund! Hur använder vi det vi lärt oss? Blockerade signaler från hjärnan till musklerna Stress Motivation Självförtroende Självbild Ledarskap Målsättningar Fysiologisk anspänning Uppmärksamhet

Läs mer

Innehåll. Fystester Planeringsunderlag Socialt... 9 Strategiskt Tekniskt Fysiskt Mentalt... 21

Innehåll. Fystester Planeringsunderlag Socialt... 9 Strategiskt Tekniskt Fysiskt Mentalt... 21 2018-10-01 0(31) 1(31) Innehåll Inledning... 2 Frågor och svar... 3 Ramar för Supercamp... 4 Utvecklingsplan 13 15 år som verktyg... 5 Jag och min omgivning... 7 Spelarutvecklingshjulet... 8 Socialt...

Läs mer

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap)

Grupp Inriktning Avgifter Golfkul 5-7 år Första kontakten med golf 500 kr (ink medlemskap) Juniorgolf 2018 Hammarö GK Golf ska vara kul för alla. Det finns de som vill spela golf bara för att det är så himla kul och det finns de som drömmer om att bli lika bra som Jonas Blixt eller Anna Nordqvist.

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ STÖTTAR DU UNGDOMAR PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så stöttar du ungdomar vid tävlingar. Den här checklistan innehåller

Läs mer

GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF

GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF GOLFVETT OCH REGELPROV TILL GOLFÄVENTYRET MIN FÖRSTA GOLF Mitt namn: Mitt golf ID: Du skall klara 15 frågor om golfvett och 15 frågor om golfregler. Vi rekommenderar att du svarar muntligt på frå gorna

Läs mer

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter Spelarutbildningsplan Fotboll 2019 Inledning Om spelarutbildningsplanen Detta dokument förklarar hur Ängby IF Fotboll bedriver sin verksamhet i åldrarna 6 19 år. Dokumentet ska förmedla såväl en vision

Läs mer

Efter första bollträffen är du såld på golfen

Efter första bollträffen är du såld på golfen Efter första bollträffen är du såld på golfen Den dag du står på övningsbanan och träffar bollen helt rent, ser den lyfta mot skyn i en hög båge det är då du förstår. Förstår tjusningen med golfen. Förstår

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Här följer en övningsbank för gruppträning

Här följer en övningsbank för gruppträning Här följer en övningsbank för gruppträning Passen är uppbyggda så att första delen handlar om grunder och teknik. Den andra delen består av övningar som är mer inriktade på själva bollflykten. Jag anser

Läs mer

Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1. Våga nå toppen. En e-bok om grunderna i mental träning. Cattis Olsson Capuma

Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1. Våga nå toppen. En e-bok om grunderna i mental träning. Cattis Olsson Capuma Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 1 Våga nå toppen En e-bok om grunderna i mental träning Cattis Olsson Capuma Olsson / VÅGA NÅ TOPPEN / 2 Våga nå toppen är utgiven av Capuma.se Text: Cattis Olsson Omslag, form

Läs mer

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF

KURSPROGRAM PÅ RIKSTEN 2016 GOLF BLI-KLAR-KURS MAX ANTAL DELTAGARE: 9 Mycket populär kurs och ett utmärkt tillfälle att verkligen komma igång med din golf! Kursen är öppen för dig som har gått en nybörjarkurs eller har ett hcp mellan

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Det är lättare att lura hjärnan än kroppen

Det är lättare att lura hjärnan än kroppen Det är lättare att lura hjärnan än kroppen Från mivida 2013-03-12 15:18 Susanne Wolmesjö vill ha mer rörelse i skolan. Men hon tänker inte i första hand på extra idrotts- eller friskvårdstimmar. Nej, hon

Läs mer

GOLFÖVNINGAR LEVEL 6. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING I FYRA VÄDERSTRECK 20 I RAD

GOLFÖVNINGAR LEVEL 6. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING I FYRA VÄDERSTRECK 20 I RAD 1. PUTTNING 1 KLOCKAN, 1,3 M LUTNING 1,3 m Lägg 12 bollar runt ett hål, 1,3 m från hål. Välj ett hål med plant underlag. Läs linjen inför varje putt. Du är klar med övningen när du satt minst 10 av 12

Läs mer

Skridskoteknik för BandyKul. Håkan Södergren UNIK BandyKul

Skridskoteknik för BandyKul. Håkan Södergren UNIK BandyKul Skridskoteknik för BandyKul Håkan Södergren UNIK BandyKul Tänkvärt om barn och BandyKul Om man övar på för svåra övningar och rörelser som barnen inte är mogna för, tycker de att träningen är tråkig. Risken

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ STÖTTAR DU BARN PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så stöttar du barn på tävlingar. Tips! Ha med dig checklistan i bakfickan

Läs mer

Träningslära. Elitymposium 2007. www.johnhellstrom.com www.golfpyramid.se

Träningslära. Elitymposium 2007. www.johnhellstrom.com www.golfpyramid.se Träningslära Elitymposium 2007 www.johnhellstrom.com www.golfpyramid.se Utveckling RESULTAT Nr1 Nr50 Nr200 ÅRTIONDEN Periodisering Volym Struktur Intensitet Frekvens Tävlingsspel Innehåll Träningsspel

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

Pris: 1295kr betalas senast 23 maj till Tee View, Top View AB BGNR: 5517-0583 (ange namn och grupp)

Pris: 1295kr betalas senast 23 maj till Tee View, Top View AB BGNR: 5517-0583 (ange namn och grupp) Äldre junior akademin, tjejer & killar HCP 21 eller lägre Tiden är 19.30-20.20 Äldre junior akademin, tjejer & killar 14år- Tiden är 19.30-20.20 Junior akademin, lär dig spela golf, tjejer 10-13 år Tiden

Läs mer

Föräldramöte P Gävle Golfklubb

Föräldramöte P Gävle Golfklubb Föräldramöte P05-06 Gävle Golfklubb 20150511 VISION Gävle GK Vi är inom golf den ledande elit och ungdomsklubben i Sverige och det naturliga valet när barn och ungdomar väljer idrott i Gävle. Värdegrund

Läs mer

Träningspass, övningar och tester

Träningspass, övningar och tester 2017-10-10 0(13) 1(13) Innehåll Träningspass, övningar och tester... 2 Praktiska pass... 3 Supercamp 1 Putt 1... 3 Supercamp 1 Putt 2... 5 Supercamp 1 Sving 1... 6 Supercamp 1 Sving 2... 8 Supercamp 1

Läs mer

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B

Golfsäsongen 2012 G O L F K LU B B Golfsäsongen 2012 HUDIKSVALLS G O L F K LU B B Välkommen till säsongen 2012 Vintern är äntligen över och golfsäsongen drar igång. Årets program är fullt av aktiviteter som vi hoppas skall vara roliga och

Läs mer

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll

vecka 9-14 okt IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll vecka 9-14 okt. 2017 IFU Arena Uppsala Kom och inspireras med oss... kostnadsfritt! Foto: Emilia Bergmark-Jiménez Med bl a Kalle Zackari Wahlström. Föreläser på måndag kväll 41 Foto: Om inget annat anges

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Träningslära 1 Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Uppvärmning Förbereder oss fysiskt och mentalt Fysiskt O Huvudsyfte med uppvärmning är att förebygga skador, lederna smörjs och blodcirkulationen

Läs mer

Golf ur ett motoriskt perspektiv

Golf ur ett motoriskt perspektiv Golf ur ett motoriskt perspektiv Diskret färdighet Snabb, har en tydlig början och ett tydligt slut. Hela rörelsen programmeras i förväg. Motorisk färdighet Rörelsen/motoriken är avgörande för framgång.

Läs mer

Hur optimerar jag min inlärning?

Hur optimerar jag min inlärning? Hur optimerar jag min inlärning? Tips från en gymnasieelev 1. Inledning Alla är inte genier som kan gå till skolan utan att göra någonting, för att sedan på prov prestera på topp. Det är många ungdomar

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer

STEG 1 STEG 2 STEG 3 STEG 4 STEG 5

STEG 1 STEG 2 STEG 3 STEG 4 STEG 5 VIKNINGSINSTRUKTIONER STEG Skriv ut övningen på en A4-papper. Anpassa inte skalan till dokumentets storlek. Behåll istället originalstorleken (00%) Du kan göra nödvändiga justeringar via skrivarinställningarna

Läs mer

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga:

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga: Studieteknik Sätt upp mål och ha något roligt som morot Sätt upp några få, större mål för terminen. Det kan till exempel vara att höja betyget i något eller några ämnen. För att målen inte ska verka avlägsna

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Välkommen till föräldramöte på PGK

Välkommen till föräldramöte på PGK Välkommen till föräldramöte på PGK Elitlag/utvecklings grupp Träningsgrupp 12-18 år Träningsgrupp 7-11 år Golfskola 7-18 år Lära sig grunderna i golf samt ta grönt kort så man får spela på banan. Knattegolf

Läs mer

personlig hälsa per appelqvist

personlig hälsa per appelqvist per appelqvist Så förhöjer vi båtupplevelsen forskning på hjärnaktivitet visar att om vi fokuserar på en sak i taget så blir vi lyckligare. vägen dit går via mindfulness. en av landets ledande experter,

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Kursmaterial D-60 träning 2008. Tema: Timing

Kursmaterial D-60 träning 2008. Tema: Timing Kursmaterial D-60 träning 2008 Tema: Timing Temat för årets kurs var timing. Vi startade med en genomgång i studion där Niklas demonstrerade vad en screening var för något. Därefter förevisades hur man

Läs mer

Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green. Mor & Dotter. Alla Kan Gympa

Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green. Mor & Dotter. Alla Kan Gympa Vilka är vi? Birgitta & Jessica Green Mor & Dotter Alla Kan Gympa Matilda - Född 2000 - Misstanke om något år 2000 - Bengt Hagberg 2004 - Hjärnstamsundersökning 2010 - Diagnos Rett syndrom Träning Träning

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Checklista för ledare.

Checklista för ledare. Checklista för ledare. SÅ COACHAR DU BARN PÅ TÄVLINGAR Samarbete! Tränare, ledare och föräldrar tillsammans. 2 SVENSKA GOLFFÖRBUNDET Så gör du tävlingar för barn. Tips! Ha med dig checklistan i bakfickan

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Golfföräldrar. Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar!

Golfföräldrar. Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar! Golfföräldrar Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar! Lisa Häggkvist Svenska Golfförbundet Att vara idrottsförälder Det

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Skillnader i språkanvändning beroende på i vilket sammanhang, med vem och med vilket syfte man kommunicerar. (SV åk 7 9)

Skillnader i språkanvändning beroende på i vilket sammanhang, med vem och med vilket syfte man kommunicerar. (SV åk 7 9) SIDAN 1 Jag Y Glitterojken Lärarmaterial Vad handlar boken om? Lilly är en tjej som älskar glitter och bling. Hennes väninna Ally tycker att hon ska ha lite mindre glitter och bling på sig. En dag börjar

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

TRÄNA DIG I TENTAFORM. Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson

TRÄNA DIG I TENTAFORM. Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson TRÄNA DIG I TENTAFORM Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson INNEHÅLL Vad händer när man tränar? Hur påverkar träning studierna? Hur får man till träningen? Vad, varför och hur ska man träna? Hur får man

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA!

SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! SLUTA SKJUTA UPP BÖRJA PLUGGA! OM UPPSKJUTARBETEENDE & ATT ÄNDRA SITT BETEENDE CHRISTINA JOHANSSON, STUDENTHÄLSAN W WW. HIS. SE / STUDENTHALSAN Bild 1 DAGS ATT BÖRJA H T T P S : / / W W W. Y O U T U B

Läs mer

Mat/näring Uppdrag 1

Mat/näring Uppdrag 1 Mat/näring Uppdrag 1 Ät minst tre saker under dagen som är bra för hjärnan. Tips: o Rågbröd o Gröt o Müsli o Fisk o Skaldjur o Kaffe o Färgrann frukt o Vinbär o Nässlor o Grönkål o Jordgubbar o Spenat

Läs mer

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd.

Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. SÄLJGUIDE Behovspyramiden. Efter många år på arenor, festivaler och andra events så har vi insett vad våra kunders behov är dvs vad som triggar dem att vilja ha hörselskydd. Det finns huvudsakligen 3 behov:

Läs mer

Spånga 2 - Inlägg/cutback

Spånga 2 - Inlägg/cutback SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING Spånga 2 - Inlägg/cutback Försvarsspel - 4 övningar. Nivåer: 3 Position och ställning (förberedelse) Position på medspelare, styr situationerna (kommunikation)

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014

Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Visioner och mål för juniorverksamheten 2015-17 framtagen jan - april 2014 Vision Brevikens golfklubb skall vara en attraktiv, naturlig och familjär mötesplats för golfintresserade ungdomar. Värdegrund

Läs mer

Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik. Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum

Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik. Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum Agenda Att vara ny Hur gör du? Om stress Uppskjutaren/ Perfektionisten Studieplanering/ studieteknik

Läs mer

Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik. Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum

Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik. Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum Sluta skjuta upp - om uppskjutandebeteende och studieteknik Carina Bäckström & Olof Samuelsson Studentcentrum Plugga, slappa, leva - om studieteknik och stresshantering Carina Bäckström & Olof Samuelsson

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Barn- och ungdomsträning på Barsebäck Golf Academy

Barn- och ungdomsträning på Barsebäck Golf Academy Barn- och ungdomsträning på Barsebäck Golf Academy Golfkul 4-6 år x Inga förkunskapskrav förutom att man kan vara ifrån mamma och pappa i 45 min x Träningsdag vår och höst är måndag kl 17.00 och 18.00

Läs mer

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna

Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Hjärnan som hjälpte guldlaget att våga vinna Artikel i Svenska Dagbladet, Av Henrik Ennart, Tor 2 Juli, 2015, 07.24 En unik satsning på mental träning bäddade för de heroiska insatser som gav EMguld. U21-laget

Läs mer

Sommarträning utomhus Tips på träningspass

Sommarträning utomhus Tips på träningspass Sommarträning utomhus Tips på träningspass Träna tufft utomhus utan redskap Att träna utomhus sommartid är ett härligt sätt att njuta av naturen medan man får dagens träning gjord. Man behöver inte träna

Läs mer

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb

Föräldramöte P05. Gävle Golfklubb Föräldramöte P05 Gävle Golfklubb 20180508 Värdegrund Gävle GK Utvecklas - Lära nya saker - Känna spänning - Gemenskap/Träffa kompisar - Ha kul, genomsyrar all verksamhet som vi gör tillsammans. Spelare

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Gränna GK. golf och trivsel för alla

Gränna GK. golf och trivsel för alla Gränna GK golf och trivsel för alla Natursköna Gränna GK en plats för trivsel Gränna. Tankarna far säkert mot polkagrisar, Visingsö och semestermys. Men Gränna är också platsen för en av Sveriges bästa

Läs mer

GOLFÖVNINGAR LEVEL 5. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG KLOCKAN, 1 M LUTNING LÄNGDKÄNSLA, 1-6 M

GOLFÖVNINGAR LEVEL 5. HCP PUTTNING 1 2. PUTTNING 2 3. PUTTNING 3 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG KLOCKAN, 1 M LUTNING LÄNGDKÄNSLA, 1-6 M 1. PUTTNING 1 KLOCKAN, 1 M PLANT UNDERLAG Lägg 12 bollar runt ett hål, 1 m från hål. Välj ett hål med plant underlag. Läs linjen inför varje putt. Du är klar med övningen när du satt minst 10 av 12 puttar.

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Speciallärare inom småbarnspedagogik och förskola Camilla Nyman och Ann-Britt Forsblom

Speciallärare inom småbarnspedagogik och förskola Camilla Nyman och Ann-Britt Forsblom Speciallärare inom småbarnspedagogik och förskola Camilla Nyman och Ann-Britt Forsblom Lågaffektivt bemötande i det dagliga mötet med barnen gör skillnad för både stora och små Leg.psykolog Bo Hejlskov

Läs mer

Foto: Peter Zachrisson/Zmedia. Henrik Ankarcrona. Mental träning & prestation

Foto: Peter Zachrisson/Zmedia. Henrik Ankarcrona. Mental träning & prestation Foto: Peter Zachrisson/Zmedia Henrik Ankarcrona Mental träning & prestation I n n e h å l l s f ö r t e c k n i n g INTRODUKTION sid 3 Problembeskrivning sid 3 Syftet med arbetet sid 3 Frågeställning sid

Läs mer