Säljes 1 st HellyHansen regnkläder: Jacka m avtagbar huva och hög hängselbyxa strl 92 Färg mörkrosa 200kr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Säljes 1 st HellyHansen regnkläder: Jacka m avtagbar huva och hög hängselbyxa strl 92 Färg mörkrosa 200kr"

Transkript

1 Viktiga datum 8/12 Nobelfest för skolbarnen i Skabersjö 13/12 Lucia Linsbo kl /12 Lucia Skabersjö kl /12 Lucia och julfest EkoMyran kl /12 Julfest Linsbo kl /12 Julfest Skabersjö 9/1 Stängt EkoMyran, Linsbo och Skabersjö 10/1 Terminsstart Rektor har ordet Tack alla barn, ledare och föräldrar för denna termin! Jag önskar er alla en riktigt skön jul- och nyårshelg och önskar er varmt välkomna tillbaks till vårterminens start den 10 januari Från och med den 1 januari 2012 drivs I Ur och Skur EkoMyran av samma ekonomiska förening som I Ur och Skur Skabersjöskolan och I Ur och Skur Linsbo. Varmt välkomna alla barn och föräldrar samt personal! Säljes 1 st HellyHansen regnkläder: Jacka m avtagbar huva och hög hängselbyxa strl 92 Färg mörkrosa 200kr 1 st Helly Hansen vinterkläder: Jacka m avtagbar huva och hög hängselbyxa strl 92 Färg mörkrosa 400kr Eller båda tillsammans 500 kr. Båda dressarna är använda en säsong och i mycket gott skick. Ebba & Emils mamma Susanne Askonius, Linsbo nordan1970@hotmail.com Skridskor märke Visent strl kr Ryggsäck märke Tatonka Mowgli med avbärarbälte, vadderad baksida och vadderat bärsystem. Färg: Orange/grå, strl 16 l utmärkt fr 6 år kr Innegympaskor märke Nike vit - lila strl kr Elins mamma Anna Winge, Skabersjö. EkoMyrans önskemål återanvändning! Dockkläder (Mikaela) Linsbos önskemål återanvändning! Stora glasburkar med metallock, inför lucian. T ex sylt-, honungs och inläggningsburkar. (Gunilla) Liten äldre resväska i skinn/pressat papp, gärna sliten. (Gunilla) Skrinda (Gunilla) Skabersjös önskemål återanvändning! Snickis önskar bidrag så som: kapsyler, vinkorkar, toarullar och skokartonger (Anna) Leksaksmat/frukt/grönsaker i trä eller plast till engelsk undervisningen (Petra) Krukfat ca: cm i diameter En fjärilsbuske (Eva) Lavendelplantor (Eva) Kladdpapper till barnen (Marita) Gamla eller nya penslar (Marita) Passa på att annonsera gratis här! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till strovarna@skabersjoskolan.se för införande i nästa nummer!

2 En koltrast på besök I början på höstterminen fick vi glädjen att få ha en liten koltrastunge med oss en hel vecka här på skolan. Barnen var alla engagerade, respektfulla och varsamma. Mask grävdes i massor för att hålla vår lilla Sky mätt och belåten. Några byggde ett hus, andra vindskydd till sina nyckelpigor. Sky blev ompysslad och växte till sig rejält. Så vad hände med vår koltrast? Vi ringde KFV- katastrofhjälp fåglar och vilt där fick vi reda på att vilda djur inte får hållas i fångenskap mer än 48 timmar. OJ OJ Oj men nu har vi lärt oss detta och vet bättre till nästa gång. Sky blev lämnad till KFV och en vecka senare flög vår koltrast åter ute i det fria. Några hade gjort en godisbutik med mycket gott i. Uppfinningsrikedomen var stor, t ex skulle det finnas: Hittar ni något djur som av någon anledning inte kan klara sig själv ute i naturen så ring gärna till KFV eller /9 Gemensam skogsdag Bokskogen Skabersjöbarnen och Linsbobarnen hade en underbar dag i Bokskogen tillsammans. Vi samlades vid Kejsarvägens vindskydd där vi hade vårt nya basläger. Efter samlingen, där vi framförde våra sånger tillsammans, gick vi iväg i smågrupper där både skol- och förskolebarn var blandade och utförde ett gemensamt uppdrag. Uppdraget var att bygga ett boställe eller läger. Fantasin bland barnen flödade och vi fick se många varianter på en boplats toalett.. och en egen eldstad. Barnen tyckte det var roligt och dom var mycket engagerade vilket var härligt att se!! Mullebarnen från både Linsbo och Skabersjö fick möjligheten att träffa Skogsmulle! Mulle berättade om hösten i skogen och de lekte lekar tillsammans.

3 6-7/10 Strövarläger vid Krankesjön Den 6-7 oktober var det dags för Strövarnas läger vid Krankesjön. Det var pirrigt för många och det allra första lägret för flera. Nu är det full rulle igen! Bilen och cykeln på gården har nu blivit lagade. Tjohoo vad det går undan!! Barnen får genom fordonen via turtagning och stoppur möjlighet att visa varandra respekt och ansvar för gemensamma regler. Tack för hjälpen med lagningen! Vid tangentbordet förskolan Skabersjö Det blev två härliga höstdagar som bjöd på vind, regn, sol och många olika aktiviteter. Några blev överlyckliga när de hittade en boll, andra hjälpte ivrigt till med att såga ved och grästrollen tittade också förbi Vinbergssnäckor fanns det många att studera närmre. Ettorna som på lägret tog sitt knivbevis var oerhört stolta! Fritids En eftermiddag på fritids gjorde vi pärldjur. Man tar ett snöre som man lägger dubbelt. Sen trär man in pärlan genom den ena änden av snöret. Sen använder man den andra änden för att låsa fast pärlan. På så sätt kan man bygga olika mönster och idag byggde de flesta djur. Efter en spännande reflexpromenad i mörkret och lite godismys runt lägerelden var alla barnen så trötta att de somnade. Efter nio sov alla och lugnet spred sig i stugan, ett lugn som varade fram till sju följande morgon. Innan vi skulle hem igen hann vi också med en promenad ner till Krankesjön där vi lagade strövargodis på stormkök, mums! Det var många trötta men väldigt nöjda barn och ledare som slutligen kom hem på fredag eftermiddag.

4 Hälsning från EkoMyran Hallå i höstmörkret! Här kommer EkoMyrans allra första inlägg i Skabersjönytt! Vi är mycket glada över att nu vara en del av Skabersjö! Vi ser fram emot att få nya erfarenheter och fler kollegor! Här på EkoMyran firar vi att hösten kommit till oss. Vi målar av löv, tittar på dem & beundrar deras vackra höstfärger! Vi pratar om Kalle Klorofyll som nu har gått och lagt sig för att sova hela hösten och vintern. Stora lövhögar krattar/samlar vi ihop för att hoppa i dem och vi använder vår fallskärm för att göra härliga "lövregn"! Många varma höstkramar Från oss på EkoMyran! 19/10 Mullebarn hälsar på hos strövarbarnen Det blev trångt på stockarna i skolträdgården när mullebarn från Väderleken, Ekomyran, Linsbo och Skabersjö och deras ledare var på besök. Efter en lång presentation läste Anna en saga för oss om en pojke och hans storebror. Därefter försökte vi oss på "blinkleken" lite knepigt när vi var många, vem blinkar hon/han på? Lite frukt piggar upp och sedan rast, vad är det? Leka vad man vill! Jaaa! Efter rasten gjorde barnen pinntroll, utav pinnar förstås och garn, tyg, pärlor, färg och lim, vilka häftiga figurer det blev. Nu var det dags för lunch och rast igen. Klockan ringer och vi får uppdrag, som vi ska utföra i grupper medan vi går upp till möllan. Det är "hämtadikter" Ex: hämta något blått och något som känns vått - hämta något krokigt och något som är tokigt osv. Väl uppe vid möllan redovisade vi för varandra, vilka uppfinningsrika barn vi har. Tänk vad dagen gick fort och så mycket vi gjort men nu är det slut för i dag. Dags att säga hej då till alla besökare, vi ses! Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den också!

5 Källsortering på förskolan i Skabersjö Denna termin har vi fördelen att källsorteringen sträcker sig över tre veckor, detta gör att vi får en kontinuitet och barnen får en helhetsbild där vi kan jämföra föregående veckas sortering. Vi frågar oss t ex. - Hur lång blir skräpormen? - Hur många steg lång är den? - Blir det någon skillnad om man har långa eller korta ben? Nyfikenheten och lusten att lära gör att vårt skräp kommer i rätt kärl med glädje och entusiasm. Alla tar ansvar och utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga genom att välja och veta vilket kärl kartong, plast, metall m.m. skall kastas i. Hälsningar från förskolan i Skabersjö lägger vi våra späntade stickor och ovanpå stickorna lite större pinnar. Eftersom det blåste så tog det lite tid innan vi fick eld på våra tidningspapper, men sen upptäckte vi vilken fördela vi hade av vinden för så fort vinden kom med extra syre så brann det jättemycket. Vi satt kvar och mös vid våra eldar ett bra tag. Efter lunchen hade vi tänkt måla med kolkritor. Fast först måste vi ju tillverka dem. Varje par fick en konservburk. Den fyllde vi till hälften med sand från sandlådan. Sen letade vi upp färska pinnar från lövträd. Dessa pinnar skulle vara lika tjocka som en lillfinger. Vi ställde dessa upp i burken och täckte sedan över med mer sand. Burkarna ställdes i elden och fick stå där medans vi åt lunch. Efter lunch plockades burkarna ut och när vi vände på dem så ramlade kolkritorna ut. Alla fick måla varsin teckning som vi sedan satte in i våra pärmar. 19/10 Ettornas dag När F-klassen fick besök av mullebarnen hade vi ettor en dag som handlade om eld. Vi skulle försöka göra upp vår alldeles egna eld. Vi pratade om att en eld behöver värme+material+syre. Det blåste väldigt mycket så vi pratade om säkerhet extra länge. Vi arbetade parvis med elden. Vi började med att spänta stickor av plankor. En satte kniven på plankan medans den andre tog ett vedträ och slog på knivens blad. Detta tyckte vi var så roligt att vi tog slut på hela förrådet av uppsågade plankbitar. Nu var det äntligen dags att tända brasorna. Men vad ska vara underst och vad ska ligga överst? Efter många diskussioner kom vi fram till att tidningspappret ska ligga underst (för att det brinner lättast). Ovanpå tidningspappret 24/10 FN-dagen Detta år uppmärksammades FN-dagen på ett annorlunda vis. Istället för att samlas allihop runt flaggstången träffades eleverna i lufsarrummet. Där visade ledarna ett bildspel om FN. De sjöng även sånger, lyssnade till dikter och diskuterade. Därefter delade eleverna upp sig ålders vis och diskuterade vidare, målade och funderade. F-1:orna hade så mycket att fundera över att ledarna bestämde att deras nästkommande projekt skulle handla om Lika och olika.

6 Spökfest på höstlovet Trettio modiga barn vågade komma på årets spökfest. De välkomnades av en skrämmande grindvakt som skrämde några föräldrar. Efter en samling och presentation vid elden bjöds det på köksans fingrar och några hjärnor. Därefter kom en blodig tårta fram. Efter maten delades barnen in åldersvis för att spela pumpabingo, blåsa spöken, känna på läskiga saker i ett mörkt rum och lyssna till spökhistorier. Festen avslutades med mördarleken och dansstopp. Skattjakt i Torup på höstlovet Torsdagen på höstlovet begav sig förskola och fritids till Bokskogen. Där bjöds det på en rolig bildskattjakt med guldmynt som pris! Hinderbanan var rolig för stora såväl som små!

7 10/11 Mårtensmiddag Skabersjö Den 10 november var det dags att fira Mårten Gås. I år belyste vi Mårten Gås, och även gäss, på lite olika sätt. Alla grupper hade olika uppgifter att förbereda inför firandet för att framföra för övriga. Förskolan tillverkade bordsdekorationer till samtliga bord med söta gäss och berättade för skolbarnen hur de gjort. Förskoleklassen visade upp en gåsdans som alla dansade med i. De ansvarade även för dukningen av matsalen. Ettorna skrev en egen Mårtengåssång på melodin "Jag är en liten undulat". De gjorde även placeringskort som lades ut, så alla barn fick nya sittplatser. Strufsare, Nellys mentorselever, skapade med bild och form om varför vi firar Mårten Gås just nu. Strufsare, Louises mentorselever, skrev en gåsdikt som framställdes med drama. 17/11 Förskoleklassens besök på Linsbo En torsdag var förskolebarnen och Linda på besök hos Mullebarnen på Linsbo. Vi samlades på Linsbo och när alla barnen hade kommit gick vi till dungen. Där fick vi fömiddagsfika och sedan fick vi presentera oss. Två och två fick barnen sedan dra olika uppdragskort som de skulle gå ut i skogen och hitta. När de var färdiga fick de vars en sandpapperbit som de skulle måla på med naturmaterial. Det bästa på hela dagen var när vi gick till ravinen och barnen kunde åka kana ner för den branta slänten. Tillbaks på Linsbo fick vi smaka Maggans goda kycklinggryta med pärlcouscous. Vi fick inte plats alla runt bordet så vi satt på golvet och åt som på en riktig picknick. Efter en saga gick vi ut och lekte tillsammans på gården och alldeles för snart var det dags att åka tillbaka till Skabersjöskolan, trist tyckte barnen, vi hade ju haft så roligt och trevligt tillsammans! Strufsare, Jonnas mentorselever, hade sökt fakta om gäss och om andra Skånska kännetecken. Därefter serverades vi den härliga Gåsmåltiden som avslutades med äppelmuffins som fritidsbarnen bakat! En helt underbar dag, alltså!

8 Förskolegrupp Linsbo Annica Ollerstam (Ninas mamma) Pernilla Edström (Aron) Linda Lundberg (Julia) Förskolegrupp Skabersjö Tina Stark (Leona) Helena Petersen Schön (Ella) Skolgrupp Skabersjö Storströvarförälder Bodil Andersson (Tor) Stoströvarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) Strövar- och storströvarförälder Sylvia Bianconi (Cristian och Isabella) Telefonnummer Ekomyran: Telefonnummer Linsbo Tfn: När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Lämna gärna bidrag till Skabersjönytt via e-post: Tidningen utkommer: Februari/mars April/maj Juni/juli/augusti September Oktober/november December/januari Deadline 20 januari 20 mars 20 maj 20 augusti 20 september 20 november Redaktör: Petra Vensryd. Ansvarig utgivare Mathilda Lindström Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Mailadresser Mathilda: mathilda@skabersjoskolan.se Övriga ledare: fornamnefternamn@skabersjoskolan.se Rektor och förskolechef Mathilda Lindström Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö mathilda@skabersjoskolan.se Biträdande rektor Peter Nilsson: Måndag fram till Fredagar fram till peternilsson@skabersjoskolan.se

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 N Y T T Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 8-9/6 Torsdag-fredag Strövarläger Skrylle 8-9/6 Torsdag-fredag Storströvarläger Krankesjön

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 12-13/10 tor-fre Strövarläger 14/10 Trädgårdsdag Ekom. 9.00-13.00 14/10 Trädgårdsdag Skabersjö förskola 9.00-13.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem December-januari 2016-2017 8/12 Kulturfest Ekomyran 13/12 Lucia firande FSK kl: 15.45 13/12 Lucia

Läs mer

December-Januari 2018

December-Januari 2018 December-Januari 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 13/12 Luciafirande Skabersjö förskola kl 15.45 13/12 Luciafirande Ekomyran kl 15.45

Läs mer

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem NYTT April-Maj 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: 7/4 Trädgårdsdag Skolan 9/4 STÄNGT Fortbildning 11/4 Påskfest Ekomyran 11/4 Påskfest

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

Juni - juli - augusti 2019

Juni - juli - augusti 2019 Juni - juli - augusti 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: Sommarlov!!! Tack alla för ett härligt läsår, önskar er en skön sommar! Glöm inte

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem April- Maj 2017 1/4 Trädgårdsdag FSK Skabersjö 1/4 Trädgårdsdag Ekomyran 6/4 Påskfest Ekomyran 6/4 Påskfest FSK Skabersjö

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran 15.45 11/12 Lucia Linsbo 15.45 11/12 Lucia Skabersjö 17.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 Aktuella datum 8/12 Kulturfest förskolan i Skabersjö 10/12 Nobelfest

Läs mer

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem September 2016 Aktuella datum 25/8 Skördefest Linsbo 4/9 Bokskogens dag 6/9 Skördefest skolan

Läs mer

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem September 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 4/9 Föräldramöte skolan kl 18.00 5/9 Skördefest förskolan Skabersjö 10/9 Fotografering Skabersjö

Läs mer

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Fritids Läsåret 2015/2016 En vecka på fritids Måndag: Gemensamma lekar Tisdag: Vi tränar inför vår kabaré Onsdag: Prova på aktiviteter, teknikkul och pyssel/spelaktiviteter Torsdag: Utedag för

Läs mer

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. 333333333333333333333333333 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan

Läs mer

EkoMyrans önskemål återanvändning! Dockkläder (Mikaela)

EkoMyrans önskemål återanvändning! Dockkläder (Mikaela) Viktiga datum 16/2 Skolbarnens vintershow kl 18.30 28/2 Reflexrunda för förskolan i Skabersjö 29/2 Skrinnauppvisning skolår F-3 29/3 Påskfest Ekomyran 29/3 Påskfest Linsbo 30/3 Påskfest Skabersjö Säljes/köpes

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Solen, pedagogisk omsorg, kommer att erbjuda barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Solens hemvist är en lokal på Domarvägen i Huddinge

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Gnistan

VERKSAMHETSPLAN Gnistan VERKSAMHETSPLAN Gnistan Hösten -09 Våren -10 Sanna Alvén Anna Stengard Ann-Kristin Lilja Marianne Fredriksson En dag på Gnistan 6:30 Förskolan öppnar, öppningsavdelning Gnistan 8:00 Frukost 8:30 lek ute/inne

Läs mer

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke

BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke BJÄLBOTULLNYTT Nyhetsbrev juni 2014 Redaktör Nina Engelke I huvudet på Linda Hej igen, Det är med stor förundran jag inser att det redan nalkas sommar och terminsavslut. Ett tydligt tecken är att det snart

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november 2016

Tranbärets månadsbrev november 2016 Tranbärets månadsbrev november 2016 Nu börjar julen närma sig. I söndags gick vi in i adventstiden och vi tänder lite mer ljus än annars. Mer ljus, är något vi alla behöver när dagarna är gråa, solen inte

Läs mer

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42 Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Tisdag v 47 Utvärdering Avslutning Torsdag v 46 Vattnets kretslopp Tisdag v 45 Kretslopp Tippen

Läs mer

Månadsbrev december-januari-13

Månadsbrev december-januari-13 Månadsbrev december-januari-13 Det har nu hunnit bli nytt år och ny termin på förskolan. Vi har inte skrivit något månadsbrev sen november men här kommer en sammanfattning av vad vi gjort under december

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 Aktuella datum 2/4 Drop ut på Linsbo 9/4 Föräldramöte på Ekomyran kl 18 10/4 Föräldramöte

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 12 barn, 10 flickor och 2 pojkar 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 Personal

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Tranbärets månadsbrev januari 2016

Tranbärets månadsbrev januari 2016 Tranbärets månadsbrev januari 2016 Julen har passerat och det har blivit nytt år. Januari har bjudit på varierat väder. Snö, kyla, sol, regn och blåst. Alla har vi våra åsikter om vilket väder vi helst

Läs mer

Planeringsdagar för pedagogerna. Förskolan stängd. Inskolning Sigge.

Planeringsdagar för pedagogerna. Förskolan stängd. Inskolning Sigge. Grovplanering HT 15 Varje jämn torsdag har vi planering 16.00-19.00, barnen hämtas då senast 15.45. Varje ojämn torsdag går Kottarna på heldagsutflykt med matsäck. Vi tänker att barnen har med sig ryggsäck

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

VECKOBREV V PÄRLAN 1

VECKOBREV V PÄRLAN 1 VECKOBREV V. 49-51 PÄRLAN 1 Hej alla elever och föräldrar i Pärlan 1! 4 december 2014 Vi har nu landat i december månad och varje morgon hör jag flera barn som räknar ner till självaste julafton :) Tänk

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött.

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. en bok av mamma Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. Men inte så där trött att hon skulle somna så fort

Läs mer

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den!

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den! Viktiga datum 12/6 Linsboloppet 12/6 Skabersjöloppet 15/6 Skolavslutning i kyrkan 10.00 med efterföljande tårtbuffé (förhoppningsvis i gröngräset) 7-9/8 Fritidsläger 17/8 All verksamhet stängd då ledarna

Läs mer

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete

Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Bilarnas äventyr ett helt års projektarbete Höstterminen startade med två veckors inspirationsaktiviteter i närmiljön. Barnen gick på utflykt till bl.a lekplatser, fårhagen och till Landevi som höll på

Läs mer

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar

Inskolning. Lämning. Hämtning. Barnens egna lekar Inskolning Mål: Barnet skall introduceras på avdelningen för att lära känna lokaler, barn och personal. Barnet visas runt på avdelningen. Barnet får bekanta sig med de andra barnen och personal. De gamla

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 38 Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, men det är rysligt vad dagarna går fort! Jag skulle ha suttit på en sten och haft tråkigt, så hade det inte tagit

Läs mer

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015

Kvalitetsarbete. Teman - vårterminen 2015 Kvalitetsarbete Teman - vårterminen 2015 Förskolan Utsiktens kvalitetsredovisning våren 2015 Blåbär Blåbärens kvalitetsredovisning om tema skräp våren 2015 Under några veckor har blåbärsbarnen fått arbeta

Läs mer

Examensarbete VT Börja på förskolan

Examensarbete VT Börja på förskolan Examensarbete VT 2013 Börja på förskolan Att börja på förskolan kan var en stor omställning i livet för hela familjen. Somliga är bekanta med förskolans värld andra inte. Kanske har du frågat vänner och

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Arbetsplan för Korallen 2014_2015

Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Arbetsplan för Korallen 2014_2015 Gruppens sammansättning Vi har 17 barn. 10pojkar och 7 flickor. 2 barn födda 13 9 barn födda 12 6 barn födda 11 Personal Heléne Runesson förskollärare 80 % Annelie Quist

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Humlans månadsbrev januari 2014

Humlans månadsbrev januari 2014 Humlans månadsbrev januari 2014 Välkomna till en ny och händelserik termin, den sista innan era/våra barn tar steget in i skolans värld. Vi har tillsammans med personal från förskoleklass och fritidshem

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Längd: 44 minuter Ursprung: Sverige 2008 Språk: Svenska Regi: Karin Nilsson, Lasse Persson, Per Åhlin Rekommenderas för: Förskola förskoleklass

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i "Sjunga in julen" i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara.

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i Sjunga in julen i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara. 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2014 Aktuella datum 12/2 Genrep inför Vintershowen. Förskolebarn samt skolbarnens

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8

Veckobrev för Opalen 1 v 6-8 Veckobrev för Opalen 1 v 6-8!!! 12 februari 2015 Hej alla barn och föräldrar!!!! Äntligen har det kommit snö och det är underbart att se vilken aktivitet det blir ute på än gång. Eleverna leker, bygger

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2014-2015 Dessi Kerstin Irina Sofie Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Så firade vi Förskolans dag på Överby förskola!

Så firade vi Förskolans dag på Överby förskola! Så firade vi Förskolans dag på Överby förskola! I år kom vi på idén att skapa stationer med olika aktiviteter ute på gården för att fira Förskolans dag tillsammans. Vi bjöd även in kollegor och barn från

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA

VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA VERKSAMHETSPLAN FÖR POMPERIPOSSA REVIDERAD SEPTEMBER 2010 PERSONAL: Malin Lundberg Förskollärare 100% Karin Persson Barnskötare 100% Kerstin Wihlborg Barnskötare 100% BARNGRUPPENS SAMMANSÄTTNING: Totalt

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli

barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli barnhemmet i muang mai onsdag 13 juni - måndag 2 juli Vad gjorde ni på midsommar? Vi lekte och dansade runt årets vackraste midsommarstång, åt fantastisk lunch- och middagsbuffé och hade kareokee-disco

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT

HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Förskolan Almbacken Lund November 2017 - Oktober 2018 VÅR RESA GICK I MÅL 03 OKTOBER 2018 HÄLSNINGAR FRÅN HÅLL SVERIGE RENT Tack för er fina rapport, nu ska ni få fira att ni fått Grön Flagg-diplomering!

Läs mer

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola

Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan Vårterminen 2016 Riddersborgs Förskola Verksamhetsplan för Frilufts Förskolor Mål och metoder Vi arbetar efter Lpfö 98, Läroplan för förskolan, och vi följer Kommunens förskole- och skolplan.

Läs mer

Läxa nummer 1 klass 2

Läxa nummer 1 klass 2 Läxa nummer 1 klass 2 Rita hur det ser ut när du gör matteläxan! Skriv ditt namn också. Det här är din läxbok för klass 2. Du kommer i regel att få en läxa i veckan hela året. Skriv vilket tal som är X

Läs mer

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare 333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2014 Aktuella datum 3-5/6 Lufsarläger 4-5/6 Strövarläger 5/6 Världsmiljödagen 6/6 Sveriges nationaldag:

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag.

Sjösa förskola. Min tid i Sjösa är 30 % (efter förändring i ledar-resursen)och den tiden är fördelad på tisdagar och del av fredag. Sjösa förskola Informationsbrev september 2016 Välkomna till en ny höst på Sjösa förskola, Vi njuter av ett härligt höstväder tillsammans med era barn och planerar för en höst med nya spännande utmaningar.

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

KOMPISPROJEKT HT-15. Marina Undenius och Carina Nilsson

KOMPISPROJEKT HT-15. Marina Undenius och Carina Nilsson KOMPISPROJEKT HT-15 Marina Undenius och Carina Nilsson Bakgrund: Gruppen består av 15 barn. Det är 1 kille och 4 tjejer som är 5 år, 5 tjejer som är 4 år och 4 tjejer och 1 kille som är 3 år. I början

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2015 En vanlig vecka på Blomman: Vi går ut varje morgon efter frukost, kl.9.30 äter vi frukt tillsammans ute. Efter detta går vi in i våra grupper och arbetar till 10.45.

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad:

Arbetsplan 2018/2019. Sjöängens förskola. Avdelning Lingon. Förskolechef Thomas Edström. Upprättad Utvärderad: Sjöängens förskola Avdelning Lingon Förskolechef Thomas Edström Upprättad 2018-09-13 Utvärderad: 2019-05-17 5.1. Normer och vä 1. NORMER OCH VÄRDEN Förskolans mål Vi strävar efter: att varje barn utvecklar

Läs mer

Öppen förskola. Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. E-mail : kulansoppnaforskola@live.

Öppen förskola. Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. E-mail : kulansoppnaforskola@live. Öppen förskola Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98

Nyckelpigan. Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Nyckelpigan Vårt arbetssätt Enligt läroplanen Lpfö -98 Normer och värden Avsnittet Normer och värden i läroplanen handlar om att vi som personal ska se till att barnen får träna sig i att förstå att man

Läs mer

Känslor och tankar om naturen

Känslor och tankar om naturen Känslor och tankar om naturen I Ur och Skur i skola och på fritidshem är en av Friluftsfrämjandets verksamheter och har utvecklats sedan 1995. Med utgångspunkt från Läroplan grundar sig pedagogiken och

Läs mer

IGELKOTTENS Arbetsplan

IGELKOTTENS Arbetsplan STENBITENS FÖRSKOLA IGELKOTTENS Arbetsplan LÄSÅRET 2016-2017 Dessi Kerstin Irina Mattias Arbetsplan för Igelkotten Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision

Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan Sätraängs Arbetsplan Vår Vision Förskolan skall lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten skall vara trygg, rolig och lärorik. Alla barn skall känna en tillhörighet, gemenskap och

Läs mer