Mikael Jareke, Kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Johan Åkerman, Sekreterare. Johan Åkerman. Peter Söderström.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mikael Jareke, Kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Johan Åkerman, Sekreterare. Johan Åkerman. Peter Söderström."

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Peter Söderström, ordförande (S) Aina Wåhlund, 1:e vice ordförande (S) Kristina Bengtsson Nilsson, 2:e vice ordförande (M) Sten Fransson (S) Lena Kandergård (S) Gert Raiml (V) Per-Olov Ålander (C), ersätter Mona Smedman (C) Mikael Jareke, Kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Johan Åkerman, Sekreterare Justerare Per-Olov Ålander Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli den 13 november 2017 Paragrafer Sekreterare Johan Åkerman Ordförande Peter Söderström Justerare Per-Olov Ålander ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Närarkivet Underskrift Johan Åkerman

2 Sammanträdesprotokoll 2 (11) Innehåll Ärende Sida Motion om fler simlektioner som förebyggande åtgärd mot drunkningsolyckor... 3 Motion om utveckling av kommunpolisen... 5 KPMG AB och Kommunrevisionen - Granskning avseende ägarstyrning... 7 Ansökan om kommunalt stöd till allmän samlingslokal - Glava Bygdekontor - Glava Ordenshus, Lövås 6:1. omläggning av tak... 9 Ansökan om bidrag för underlag i ridhus, Arvika Ridklubb... 11

3 Sammanträdesprotokoll 3 (11) KLU 164 Dnr KS 2017/ Motion om fler simlektioner som förebyggande åtgärd mot drunkningsolyckor Utskottets förslag till Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige konstaterar att Arvika kommun priorieterar frågan om simkunnighet bland invånarna och erbjuder idag en mängd simundervisning för olika grupper i simhallen. Grundskolan ger inom ramen för idrottsämnet alla barn simundervisning under hela skolperioden med högre intensitet i de lägre årskurserna. Motionen avslås. Sammanfattning Christopher Jakobsson (KD) föreslår i en motion att Arvika kommun ska erbjuda fler simlektioner till alla familjer i simhallen för att förhindra drunkningar och därmed öka säkerheten och tryggheten för invånarna. I motionen föreslås att kommunen utökar personalen på simhallen för att kunna erbjuda fler simlektioner till de familjer som har behov. Beslutsunderlag Christopher Jakobsson (KD) motion den 25 augusti 2017 Kommunfullmäktiges protokoll den 28 augusti 2017, 173 Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 30 oktober 2017 Bedömning Frågan om simkunnighet bland kommunens invånare är prioriterad och den kommunala simhallen försöker tillmötesgå behov och efterfrågan. Simhallsverksamheten arbetar löpnade med att försöka utveckla verksamheten och tillmötesgå behov och efterfrågan. Tidigare bedrevs kommunala simskolor utomhus under sommartid, men då vattnet ofta är för kallt för att bedriva en optimal simundervisning genomförs denna numera i simhallen. Samtliga elever i grundskolans årskurs 2 och 3 har simundervisning varannan vecka. Utbildad simlärare ansvarar och leder simundervisningen. Övriga elever i grundskola och gymnasieskola har simundervisning vid minst tre tillfällen per terminen. Då har undervisande lärare i idrott huvudansvaret för simundervisningen, men simlärare är i mån av tid gärna behjälpliga i samtliga årskurser. De elever som inte uppnår kunskapskraven (åk 3, 6 och 9) i simning erbjuds en intensivkurs på 5 veckor.

4 Sammanträdesprotokoll 4 (11) KLU 164 forts. Den kommunala simhallen nyttjas mycket att olika aktörer och rehabbassängen är ofta fullbokad. Då rehab-bassängens djup går att justera och är varmare än den stora bassängen lämpar den för simundervisning. Förutom den kommunala verksamheten används rehab-bassängen av LSS, Friskvården, Korpen, pensionärsförening, Reumatikerföreningen, sjukgymnaster, Simsällskapet m.fl. Även om man skulle utöka med fler simlärare i simhallen så krävs det även utrymme för respektive grupp samt lämpliga lediga tider i bassängen vilket det inte gör idag.

5 Sammanträdesprotokoll 5 (11) KLU 165 Dnr KS 2017/ Motion om utveckling av kommunpolisen Utskottets förslag till Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att anse motionen som besvarad. Sammanfattning Kristina Bengtsson Nilsson (M) med flera har väckt en motion om utveckling av kommunpolisen. Motionärerna skriver att den nya polisorganisationen skulle innebära en bättre kommunikation med kommunerna och menar att den polisorganisation som trädde i kraft den 1 januari 2015 inte lever upp till vad som utlovats. Motionärerna skriver att den nuvarande organisationen med kommunpolis har vare sig mandat eller resurser för att i tillräcklig omfattning arbeta brottsförebyggande och infria givna medborgarlöften. Motionärerna yrkar därför att Arvika kommun tar initiativ att tillsammans med Eda, Säffle och Årjängs kommuner, ta fram en bild av hur kommunpolisens verksamhet fungerar och vilka förbättringar och prioriteringar som kommunerna önskar. Säkerhetssamordningen delar bilden av resursbrist inom polisen och det har förekommit att planerat arbete har fått läggas åt sidan då även kommunpolisen blivit tvungen att arbeta i yttre tjänst. Säkerhetsanordningens synpunkt är dock att resursbristen inom polisen påverkar hela polisens arbete och således inte har någon direkt koppling till att funktionen som kommunpolis infördes. Säkerhetssamordningen delar därför inte motionärernas bild av att det är just kommunpolisens verksamhet som behöver utredas utan att eventuell resursbrist inom polisen behöver ses ur ett större perspektiv. Säkerhetssamordningens bedömning är vidare att det fortlöpande pågår en dialog tillsammans med polisen kring hur det gemensamma trygghetsskapande arbetet ska utvecklas och optimeras. Denna dialog dokumenteras årligen i det så kallade medborgarlöftet som undertecknas av kommunstyrelsens ordförande och lokalpolisområdeschefen. Möjlighet finns att inom ramen för medborgarlöftesprocessen utveckla de tankegångar som motionärerna framför. Myndighetsstaben föreslår kommunstyrelsen att anse motionen som besvarad.

6 Sammanträdesprotokoll 6 (11) KLU 165 forts. Beslutsunderlag Motion från Kristina Bengtsson Nilsson m.fl. daterad den 26 juni 2017 Myndighetsstabens tjänsteskrivelse den 16 augusti 2017 Bedömning Kristina Bengtsson Nilsson (M) med flera har väckt en motion om utveckling av kommunpolisen. Motionärerna skriver att den nya polisorganisationen skulle innebära en bättre kommunikation med kommunerna och menar att den polisorganisation som trädde i kraft den 1 januari 2015 inte lever upp till vad som utlovats. Motionärerna skriver att den nuvarande organisationen med kommunpolis har vare sig mandat eller resurser för att i tillräcklig omfattning arbeta brottsförebyggande och infria givna medborgarlöften. Information från polisen: Polisens organisation från den 1 januari 2015 innefattar en ny funktion som kommunpolis. Kommunpolisens roll är att leda samverkan med kommunen. En viktig uppgift är att utarbeta förslag till medborgarlöften, det vill säga medborgar- och medarbetardialoger samt genomförande och uppföljning. Till kommunpolisen skulle även polisresurser i form av personal kopplas för att arbeta med de aktiviteter som krävs för att fullgöra undertecknade löften. Arbetet genom kommunpolisen är även en stor del i polisens ambition att komma närmare medborgarna. Förvaltningens ståndpunkt: Säkerhetssamordningen upplever att funktionen som kommunpolis har varit till stor nytta för kommunen sett till samverkan. Både vad det gäller förbyggande arbete samt vid inträffade händelser. Säkerhetssamordnare och kommunpolis har arbetat mycket nära i medborgardialoger och i arbetet med att finna bra strukturer för samverkan mellan kommun och polis. Kommunpolisen har även varit delaktig i framtidsgruppens medborgardialoger. Säkerhetssamordningens bedömning är vidare att det fortlöpande pågår en dialog tillsammans med polisen kring hur det gemensamma trygghetsskapande arbetet ska utvecklas och optimeras.

7 Sammanträdesprotokoll 7 (11) KLU 166 Dnr KS 2017/ KPMG AB och Kommunrevisionen - Granskning avseende ägarstyrning Utskottets förslag till Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens beslutar att anta upprättat yttrande som svar på revisionsrapporten Granskning av ägarstyrning av de kommunala bolagen. Sammanfattning De förtroendevalda revisorerna har granskat hur kommunstyrelsen utövar sin uppsikt över de kommunägda företagen. Granskningsrapporten är daterad Granskningen anger att revisionens övergripande bedömning är att kommunstyrelsen uppfyller sin uppsiktsplikt gentemot bolagen samt att bolagen följs upp på i huvudsak samma sätt som kommunens övriga verksamheter och omfattas av kommunens planerings- och uppföljningsprocess. Revisionen anger vidare att det finns förbättringsområden som kan utveckla kommunstyrelsens ägarstyrning av de kommunala bolagen. Beslutsunderlag Granskning av ägarstyrning av de kommunala bolagen den 5 september 2017 Kommunförvaltningens tjänsteskrivelse den 6 november 2017 Bedömning Granskningen anger att revisionens övergripande bedömning är att kommunstyrelsen uppfyller sin uppsiktsplikt gentemot bolagen samt att bolagen följs upp på i huvudsak samma sätt som kommunens övriga verksamheter och omfattas av kommunens planerings- och uppföljningsprocess. Revisionen anger vidare att det finns förbättringsområden som kan utveckla kommunstyrelsens ägarstyrning av de kommunala bolagen. Revisionen rekommenderar kommunen att: Se över samtliga styrdokument rörande bolagen. En översyn av styrdokument kommer att göras då uppdateringar har gjorts i Aktiebolagslagen.

8 Sammanträdesprotokoll 8 (11) KLU 166 forts. Formalisera och dokumentera möten mellan kommunstyrelsen och bolagens styrelser och VD. Inom ramen för kommunstyrelsen uppsiktsplikt kallas respektive bolag under året till kommunstyrelsen för att rapportera om bolagets verksamhet. Detta dokumenteras i KS protokoll. Kommunstyrelsen kommer att utarbeta former för hur information om bolagens verksamhet delas av kommunstyrelsens ledamöter. Fatta ett samlat årligt beslut om prövning av om varje enskilt bolag under föregående år har bedrivit sin verksamhet i förenlighet med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna, i enlighet med kommunallagen 6 kap 1a. Kommunstyrelsen har för avsikt att årligen fatta ett samlat beslut om varje enskilt bolag under föregående år har bedrivit sin verksamhet i förenlighet med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för de kommunala befogenheterna, i enlighet med kommunallagen 6 kap 1a. I ärendelistan för årsstämman ta upp fastställande av ägardirektiv Kommunstyrelsen har för avsikt att i ärendelistan för respektive årsstämma inarbeta en punkt om fastställande av ägardirektiv. Överväga att presentera protokollen från samtliga bolag via kommunens hemsida. Kommunstyrelsen kommer att överväga att presentera protokollen från samtliga kommunala bolag via kommunens hemsida. Utvärdera bolagens förbättringsarbete löpande i syfte att säkerställa en god effektivitet. Granskningsrapporten anger att kommunstyrelsen har en fungerande uppföljning av effektiviteten i de kommunala bolagen då bland annat systematiska jämförelser görs med stöd av officiell statistik från SABO, SKL m.fl.

9 Sammanträdesprotokoll 9 (11) KLU 167 Dnr KS 2017/ Ansökan om kommunalt stöd till allmän samlingslokal - Glava Bygdekontor - Glava Ordenshus, Lövås 6:1. omläggning av tak Utskottets beslut beviljar Föreningen Glava Bygdekontor beviljas max kronor som 30 procent medfinansiering för projektet, under förutsättning att Boverket beviljar föreningens ansökan. Finansieras inom ramen för Kommunledningsstabens budget. Summan kan komma att revideras om: - föreningen beviljas medel från Länsstyrelsen - föreningen beslutar att byta skiffertak mot annan takbeläggning Sammanfattning Föreningen Glava Bygdekontor ansöker om kronor i kommunalt bidrag för att reparera och lägga om taket på samlingslokalen, Glava Ordenshus, Lövås 6:1. Bygdekontorets tak är belagt med skiffer. Sedan en tid tillbaka sviktar taket. Det behöver läggas om och underliggande tak och takstolar behöver repareras. Föreningen planerar att söka stöd från Boverket för genomförandet av takarbetet. Boverket kräver beslut om 30 procent medfinansiering från kommunen (vilket summan kronor utgör). Enligt offert beräknas totalkostnad för reparation och omläggning av skiffertak kosta kronor. Finansieringen: Stöd från Boverket 50 procent kronor Stöd från kommunen 30 procent kronor Egen insats 20 procent kronor Föreningen söker även stöd från Länsstyrelsen för merkostnad för skiffertak. Föreningen har inte någon offererad kostnad på nedplockning av skiffertak och omläggning till tegeltak. Beslutsunderlag Föreningen Glava Bygdekontors bidragsansökan den 23 maj 2017 Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 27 oktober 2017

10 Sammanträdesprotokoll 10 (11) KLU 167 forts. Bedömning Arvika kommun ser positivt på den verksamhet för alla åldrar som bedrivs i samlingslokalen. Breda förenings- och kulturverksamheter utanför Arvikas centralort är värdefullt. Det är viktigt att samlingslokalen är en tillgänglig och säker plats för verksamheter och möten. Beslutet skickas till Glava Bygdekontor Bitr. kommunchefen Kultur- och fritidschefen

11 Sammanträdesprotokoll 11 (11) KLU 168 Dnr KS 2017/ Ansökan om bidrag för underlag i ridhus, Arvika Ridklubb Utskottets beslut beviljar ansökan om stöd till del av kostnad för iordningställande av underlagen i de båda ridhusen om kronor. Finansieras via Kommunledningsstabens driftbudget. Sammanfattning Arvika Ridklubb har inkommit med en ansökan om ett extra föreningsstöd då de varit tvungna att byta underlagen i de båda ridhusen. Underlagen utgjorde en kraftig förhöjd säkerhetsrisk för både ryttare och hästar och ett byte blev ett måste. Man körde ut allt gammalt material och byggde upp manegen från botten i de båda ridhusen till en kostnad av kronor. Det betyder att det blev en kraftig belastning för föreningens ekonomi vilket gör att de ansöker om ett finansieringsstöd till del av kostnad med kronor. Beslutsunderlag Arvika Ridklubbs ansökan den 23 oktober 2017 Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse 23 oktober 2017 Beslutet skickas till Arvika Ridklubb Bitr. kommundirektören Kultur-och Fritidschefen Föreningskonsulenten

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.35 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mia Johansson, alkoholinspektör Mattias Thorängen, sekreterare.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mia Johansson, alkoholinspektör Mattias Thorängen, sekreterare. Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Kristina Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (34) Se nästa sida.

Sammanträdesprotokoll 1 (34) Se nästa sida. Sammanträdesprotokoll 1 (34) Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, hörsalen, kl. 19.00 20.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Johan Åkerman, sekreterare Malin Linell, musikledare 38. Johan Åkerman Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.15 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S) ej 36 Lars-Ove Jansson, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, Ordförande (S), ej 64 Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.05 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund(S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Jan-Åke Hermansson, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund, 1:e

Läs mer

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd

Evelina Lilja, sekreterare Mia Johansson, enhetschef Jenny Österberg, skolskjutssamordnare, 54. Stefan Jonsson. Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.35 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.55 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.20 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Joensuu (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 12.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Henrik Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-12-09 119 Plats och tid Beslutande Ledamöter Olssons Brygga kl.13.00-15.00 Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.00 Sten Fransson, ordförande (S) Bertil Nilsson Agneta Wiss Carlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare

Övriga närvarande Anna Wikstrand, biträdande kommundirektör, 4 Kent Erlandson, förvaltare, Arvika Fastighetsbolag AB, 5 Mia Nilsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 14.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund,

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2012-08-16 74 Plats och tid Beslutande Ledamöter Garvaren röd, kl13.15-17.00 Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Johan Åkerman, sekreterare. Johan Åkerman. Peter Söderström.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Johan Åkerman, sekreterare. Johan Åkerman. Peter Söderström. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 09.20 Peter Söderström, (S) ordförande Kristina Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Onsdagen den 2 maj kl 13.00 16.30 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare

Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e vice ordförande (M) Anna Karlsson (S) Stefan Jonsson (S) Ingela Jonsson (C), ersättare Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Peter Joensuu, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum Kongsvinger, kl 08.30-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha von Wachenfeldt

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 08.00 11.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Eda lista) ordförande Johanna Söderberg (C) Bertil Börjesson (Hela Edas lista)ersättare

Läs mer

Mattias Thorängen. Peter Söderström. Kristina Bengtsson Nilsson

Mattias Thorängen. Peter Söderström. Kristina Bengtsson Nilsson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30-10.30 Peter Söderström (S), ordförande Kristina Bengtsson

Läs mer

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson

Erika Norqvist, sekreterare Anna Bäckström (HSO), Erika Norqvist. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum, Ylöjärvi, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid ANC, repslagaren, 08.00 11.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Lisbeth Öjstrand, Vice

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice ordförande Maria

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF)

Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Stig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 Beslutande ledamöter Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 11.50 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer