Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003"

Transkript

1 Protokoll Kommunstyrelsen 10 mars 2003 Ks 40 Dnr KS03/ ABF Värmland och AOF Hedmark, förstudie av projektet "Den öppna gränsen Hundra år av samarbete " ABF Värmland och AOF Hedmark har under två år arbetat med att starta ett projekt kring Unionsupplösningen. Syftet har varit att uppmärksamma den fredliga lösningen av en konflikt mellan två länder och det samarbete som sedan dess skett mellan länderna. Historien är unik i Europa och kommer att intressera såväl ländernas befolkning som hela den Europeiska Unionen. Länsstyrelsen har bedömt att ett sådant projekt ska ledas av två kommuner, en på var sida gränsen. ABF Värmland och AOF Hedmark anhåller om att Arvika och Kongsvinger kommuner övertar projektet "Den öppna gränsen Hundra år av samarbete " och upprättar en förstudie som underlag till en projektansökan till Interreg III A. 1 Arvika kommun övertar för sin del huvudmannaskapet för projektet "Den öppna gränsen Hundra år av samarbete ". 2 Kontakter tas med ARKO för den praktiska hanteringen. Jäv Sten Fransson deltar inte i behandlingen av ärendet på grund av jäv. Ks 41 Dnr KS02/ Inbjudan att bli medlem i Nationellt Centrum för Älvskadeteknik (NÄC)

2 Karlstads universitet inbjuder Arvika kommun att bli medlem i Nationellt Centrum för Älvskadeteknik. Arvika kommun har en särställning genom den omfattande översvämningen hösten Kommunens stöd till NÄC skall motsvara 1 kr/kommuninvånare och år. Karlstads universitet uppger i skrivelse att ett Nationellt Centrum för Älvskadeteknik, NÄC, inrättats och översänder kontrakt om regler och villkor för anslutning som intressent för tiden fr.o.m. den 1 februari 2003 t.o.m. den 31 januari Därefter förlängs avtalet automatiskt med ett år i taget. Arvika kommuns kostnad uppgår till 26 tkr per år. 26 tkr beviljas av kommunstyrelsens medel för oförutsedda behov för medverkan och stöd i Nationellt Centrum för Älvskadeteknik. Ks 42 Dnr KS03/ Förslag till bostadsförsörjningsprogram för Arvika kommun KommunTeknik, planeringsavdelningen, uppger i skrivelse att fr.o.m. den 1 januari 2001 gäller en ny lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar. KommunTeknik har upprättat ett förslag till bostadsförsörjningsprogram för Arvika kommun som avser att ge en bild av nuvarande utbud och efterfrågan av lägenheter samt att ge en syn på hur bostadsproduktionen ser ut de närmaste åren. Avsikten är inte att styra bostadsproduktionen, utan syftar istället till att ha en god framförhållning för detaljplanering om läget för bostadsbyggandet snabbt skulle ändras. En översyn av bostadsprogrammets aktualitet avses att göras vartannat år eller om marknadsläget så erfordrar. Till grund för programmet har enkäter ställts till större fastighetsägare med lägenhetsinnehav, representerade mäklare i Arvika och berörda förvaltningar i kommunen. Statistikuppgifter har samlats in från SCB, länsstyrelsen och kommunen. Programmet har skickats till berörda instanser för samråd. 1 Förslaget till bostadsförsörjningsprogram för Arvika kommun godkänns.

3 2 Programmets aktualitet ses över vartannat år eller när marknadsläget så erfordrar. Ks 43 Dnr KS02/ Ansökan bidrag samt tillstånd till utbyggnad av lilla crossbanan vid Bergdalsbanan Team Westom MC har inkommit med önskemål om att få bygga ut sin knattecrossbana. Intresset för crossåkning har ökat markant och medlemsantalet i klubben har fördubblats under säsongen Klubben önskar ta i anspråk ett markområde, dels för att bygga ut knattecrossbanan med en mer avancerad slinga samt ett område för att ställa i ordning fler parkeringsplatser. Utbyggnaden innebär att ett område med växande skog måste avverkas. Virket föreslås tillfalla klubben. Klubben har erhållit beslut från Miljö- och hälsoskyddsnämnden där utbyggnaden och ändring av verksamheten tillstyrks. Fritidsnämnden har beviljat särskilt bidrag till utbyggnaden samt inköp av en knattecrosscykel med skyddsutrustning. KommunTeknik har tagit fram ett förslag till nytt avtal för Team Westom MC:s verksamhet. 1 Nyttjanderättsavtal för Team Westom MC crossverksamhet inom del av fastigheten Rackstad 2:166 i Arvika godkänns. 2 Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson undertecknar nyttjanderättsavtalet. Ks 44 Dnr KS00/ Försäljning av Berg med Jösseforsen 1:56, del 3 Kommunfullmäktige beslutade den 29 maj 2000, 66, att sälja fastigheten Berg med Jösseforsen 1:56, det gamla vattenverket. Två områden av fastigheten har genom beslut i kommunstyrelsen den 10 september 2001, 101, sålts till angränsande fastighetsägare. Nu önskar ägarna till Berg med Jösseforsen 1:62 som också gränsar till kommunens fastighet, förvärva det tredje området av rubricerad fastighet.

4 KommunTeknik har upprättat förslag till avtal om fastighetsreglering. 1 Godkänna att ägaren till Berg med Jösseforsen 1:62 genom fastighetsreglering förvärvar del 3 av Berg med Jösseforsen 1:56 till ett pris av kronor. 2 Kommunstyrelsens ordförande Claes Pettersson och tekniske chefen Rolf Gustafsson undertecknar avtalet om fastighetsreglering. Ks 45 Delegationsärenden Anmäles följande fram till dagens sammanträde med stöd av delegation fattade beslut: Tekniska utskottets protokoll den 21 januari Beslut fattade av kommunstyrelsens ordförande: Förköpsärenden nr , dnr KS03/ Beslut fattade av markingenjören: Arrende, nr , dnr KS03/ Beslut fattade av stadsträdgårdsmästaren: Arrende, nr , dnr KS03/ Beslut fattade av underhållsingenjören: Anmälan av inköpsbeslut, skåpbil, dnr KS03/ Beslut fattade av trafikingenjören: Utnyttjande av allmän platsmark jan-feb 2003, dnr KS03/ Dispenser, handikapptillstånd, tillfälliga lokala trafikföreskrifter, jan-feb 2003, dnr KS03/ Beslut fattade av lokalteknikern: Uthyrning av lokaler och bostäder, nov-dec 2002, dnr KS02/ Beslut fattade av inköpsledaren: Inköpsbeslut, formpassade rör, dnr KS03/ Inköpsbeslut, storköksservice, dnr KS03/ Beslut fattade av förvaltningschefen: Avskrivningar, dnr KS03/74,

5 Beslut fattade av räddningschefen: Beslutsattester, dnr KS03/ Beslut fattade av brandmästaren: Inköpsbeslut, hydralverktyg, dnr KS03/ Inköpsbeslut, räddningsmaterial, dnr KS03/ Beslut i personalfrågor fattade enligt delegationsordningen, kommunstyrelsen 151/99: A+G Anställningar Dnr KS03/ B Uppsägningar av anställningar Dnr KS03/ C Löneöverenskommelser Dnr KS03/ D Förhandlingar MBL 10 Dnr KS03/ F Pensioner, försäkringar Dnr KS03/ (löpnr 1 6/2003) Ks 46 Dnr KS03/ Vägverket, remiss om förslag till bärighetsplan baserad på NRLvägnätet för Värmlands län Arvika kommun har beretts tillfälle att yttra sig över Vägverkets förslag till bärighetsplan baserad på NRL-vägnätet för Värmlands län. KommunTekniks förslag till yttrande utgör kommunens remissvar i ärendet. Ks 47 Dnr KS03/ Vägverket, remiss om förslag till nationell plan för vägtransportsystemet

6 Arvika kommun har beretts tillfälle att yttra sig över Vägverkets förslag till nationell plan för vägtransportsystemet. KommunTekniks förslag till yttrande utgör kommunens remissvar i ärendet. Ks 48 Dnr KS03/ Banverket, remiss om framtidsplan för järnvägen Arvika kommun har beretts tillfälle att yttra sig över Banverkets förslag till framtidsplan för järnvägen Planen består av tre delar. I del 1 redovisas samtliga förslag till satsningar i ett nationellt perspektiv samt en beskrivning av Banverkets sektorsarbete. I del 2 redovisas investerings- och driftsåtgärder per stråk. I del 3 redovisas planförslagets effekter på de transportpolitiska målen samt miljökvalitetsmålen. KommunTekniks förslag till yttrande utgör kommunens remissvar i ärendet. Ks 49 Dnr KS03/ Länsstyrelsen Värmland, remiss om förslag till "Länsplan för regional transportinfrastruktur i Värmlands län " Arvika kommun har beretts tillfälle att yttra sig över länsstyrelsen Värmlands förslag till "Länsplan för regional transportinfrastruktur i Värmlands län ". KommunTekniks förslag till yttrande utgör kommunens remissvar i ärendet med tillägget att möjligheten att förkorta och förbättra väg- och järnvägsanslutningarna från Västvärmland till Karlstads universitet bör studeras vidare.

7 Ks 50 Dnr KS01/ Överenskommelse om ekonomisk slutreglering mellan Arvika kommun och Wermelns Fastighets AB med anledning av tvångsförvaltning av Årnäs 4:5 i Brunskog En överenskommelse har upprättats om ekonomisk slutreglering mellan Arvika kommun och Wermelns Fastighets AB med anledning av tvångsförvaltning av Årnäs 4:5 i Brunskog. 1 Förslag till överenskommelse mellan Arvika kommun och Wermelns Fastighets AB godkänns. 2 Finansieringen beaktas i samband med ombudgeteringen för kommunstyrelsens verksamheter. Ks 51 Dnr KS03/ Kunskapslyftet och utvecklingen av vuxenutbildningen i Arvika kommun Anna-Greta Nyman, områdeschef för gymnasieskolan och Komvux i Arvika kommun har i samarbete med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, Vuxenutbildningsrådet i Arvika kommun samt tidigare och nuvarande vägledare inom Vuxenutbildningen i Arvika kommun sammanställt en rapport om Kunskapslyftet och utvecklingen av vuxenutbildningen i Arvika kommun Rapporten avser att ge en bild av den utveckling som Kunskapslyftet initierat och att presentera resultatet av vuxenutbildningssatsningen. I rapporten görs även en bedömning av kvarstående effekter av satsningen i kommunen och en redovisning av de mål som återstår att nå för att fullfölja de åtaganden som kommunen har gjort och för att utveckla vuxenutbildningen enligt regerings- och riksdagsbeslut. Rapporten kan även tjäna som underlag för kommunens kvalitetsredovisning av vuxenutbildningen.

8 Kommunstyrelsen ställer sig bakom rapporten. Barn- och utbildningsnämnden ges i uppdrag att följa upp och utvärdera verksamheten för perioden Ks 52 Dnr KS03/ Utbyggnad av Rv 61 Förslag till överenskommelse mellan Vägverket Region Väst, Arvika kommun, Eda kommun och Kils kommun avseende framtagande av nödvändiga bygghandlingar för etapperna: Väg 61 Klätten-Dalen, Väg 61 Dalen-Åmotfors och Väg 61 Högboda-Furtan För att nödvändig etappvis utbyggnad av Riksväg 61 ska kunna genomföras under kommande planperiod är det nödvändigt att erforderliga detalj- och arbetsplaner tas fram i en samplanering mellan kommunerna Arvika, Eda samt Kil och Vägverket. Kommunfullmäktige beslutade därför den 25 mars 2002, 24 att bevilja 1 miljon kronor av eget kapital att utgöra medfinansiering vid framtagandet av arbetsplaner längs Riksväg 61. Kommunstyrelsens arbetsutskott bemyndigas också att träffa avtal med Vägverket och medfinansiering av arbetsplaner. 1 Föreliggande förslag till överenskommelse mellan Vägverket Region Väst, Arvika kommun, Eda kommun och Kils kommun avseende framtagande av nödvändiga bygghandlingar för etapperna: äg 61 Klätten-Dalen, Väg 61 Dalen-Åmotfors och Väg 61 Högboda-Furtan godkänns. 2 Kommunalrådet Claes Pettersson undertecknar överenskommelsen. 3 Arvika kommuns kostnader för överenskommelsen, kronor, finansieras genom ianspråktagande av för ändamålet avsatta medel.

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 15 april 2002 Ks 39 Dnr KS02/171 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av driftanslag Ekonomiavdelningen översänder sammandrag av förslag till ombudgeteringar från driftbudget 2001.

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 3 juni 2002 Ks 67 Dnr KS02/148 212 Inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet Administrativa kontoret har upprättat förslag till inriktningsbeslut för översiktsplanearbetet.

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 oktober 2002 Ks 111 Dnr KS02/521 511 KommunTeknik, Hantverksgatan - ändring till dubbelriktad trafik Hantverksgatan har enkelriktats mellan Storgatan och Fabriksgatan. Ombyggnationen

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 11 augusti 2003 Ks 133 Dnr KS03/71 435 Länsstyrelsen, fisktrappsprojekt i Slorudsälven i Brunskog, Arvika kommun Länsstyrelsen uppger i skrivelse att ett högprioriterat projekt

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 15 mars 2004 Ks 28 a Dnr KS04/175 100 Föreläsning "Välfärdsutmaningen" Björn Sundström, Svenska kommunförbundet föreläser om "Välfärdsutmaningen", som behandlar den utmaning vi

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Ansökan om medel för samverkansaktivitet

Ansökan om medel för samverkansaktivitet Protokoll Kommunstyrelsen 17 januari 2005 Ks 6 KS04/598 106 Ansökan om medel för samverkansaktivitet I Arvika kommun finns en etablerad samverkan mellan arbetsförmedling, försäkringskassa, landsting och

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 oktober 2003 Ks 163 Dnr KS03/256 311 Förslag till gång- och cykelväg vid Styrmansgatan, farthinder på Strandvägen mm Bostadsrättsföreningen Strand har inkommit med en skrivelse

Läs mer

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund

Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Protokoll Kommunstyrelsen den 12 september 2005 Ks 105 Dnr KS05/297 701 Ny förbundsordning för Värmlands Läns Vårdförbund Sedan 1 mars 2005 har social- och omsorgsförvaltningen i Forshaga kommun övertagit

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98

Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001. Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan. Försäkring av pensionsförmåner i PFA 98 Protokoll Kommunstyrelsen 12 november 2001 Ks 137 Dnr KS01/316 531 Värmlandstrafik AB, förslag till strategisk plan Värmlandstrafik AB har berett Arvika kommun tillfälle att yttra sig över förslag till

Läs mer

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB

Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Protokoll Kommunstyrelsen 9 maj 2005 Ks 68 Dnr KS05/124 105 Kommunikationsstrategi för Arvika kommun Information - Arvika har sedan 2000 ansvaret för övergripande marknadsföring, information och kommunikation

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn

Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn Kommunstyrelsen den 13 mars 2006 Ks 34 Dnr KS05/566 200 Medborgarförslag om belysning i stadshusets torn En privatperson föreslår i ett medborgarförslag att stadshusets torn förses med belysning. KommunTeknik

Läs mer

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006

Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Protokoll Kommunstyrelsen den 16 januari Ks 3 Dnr KS05/537 141 Ung företagsamhet Värmland, ansökan om verksamhetsbidrag för år 2006 Ung företagsamhet är en ideell organisation som jobbar med ett utbildningskoncept

Läs mer

KommunTeknik, försäljning av hus vid simhallen (Skolläraren 9)

KommunTeknik, försäljning av hus vid simhallen (Skolläraren 9) Protokoll Kommunstyrelsen den 16 augusti 2004 Ks 117 Dnr KS04/215 760 Remiss - Länsstyrelsen Värmland, förslag till alkohol- och drogpolitiskt länsdokument 2004-2008 för Värmlands län Länsstyrelsen Värmland

Läs mer

Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning

Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Protokoll Kommunstyrelsen den 14 juni 2004 Ks 97 Dnr KS04/239 024 Förslag till ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Administrativa kontoret uppger i skrivelse att arbetet med att anpassa kommunens

Läs mer

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun

Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 3 december 2001 Ks 151 Dnr KS00/77 023 Förslag om införande av tidsbegränsade chefsförordnanden i Arvika kommun Administrativa kontoret uppger i skrivelse att de snabba och genomgripande

Läs mer

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika

Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan 38 i Arvika Protokoll Kommunstyrelsen den 14 november 2005 Ks 131 Dnr KS03/470 702 Återkallelse av serveringstillståndet för Viljan finns i Arvika AB med serveringsställe Restaurang September med adress Kyrkogatan

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 9 februari 2004 Ks 14a Dnr KS04/101 106 Presentation av företaget Volvo Wheel Loaders AB Produktionsdirektör Bengt Lundström lämnar en presentation av företaget Volvo Wheel Loaders

Läs mer

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland

Remiss - samverkan kring kalkningsverksamheten i Värmland Protokoll Kommunstyrelsen 14 augusti 2000 Ks 94 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Ärende Lissbritt Aurvind (v) har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 2 december 2002 Ks 137 Dnr KS02/407 294 Sällskapet MIDGÅRDS VÄNNER, förslag till permanent utnyttjande av magasin C och D i Arvika hamn Sällskapet MIDGÅRDS VÄNNER, genom sekreterare

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Översyn av handlings- och åtgärdsplaner avseende samverkan i barn- och ungdomsfrågor samt inom drogpolitiken

Översyn av handlings- och åtgärdsplaner avseende samverkan i barn- och ungdomsfrågor samt inom drogpolitiken Protokoll Kommunstyrelsen 10 maj Ks 69 a Dnr KS 04/296 106 Information om Arvika Gjuteri AB Verkställande direktören vid Arvika Gjuteri AB, informerar om företaget och dess framtida planer. Ks 74 Dnr KS03/762

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 14 januari 2002 Ks 4 Dnr KS01/719 214 Remiss Program för handelsområde i Välsviken förslag till detaljplan Karlstad kommun, stadsbyggnadskontoret, har berett kommunen tillfälle

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002

Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Protokoll Kommunfullmäktige 25 mars 2002 Kf 20 Dnr KS01/587 261 Motion om att skapa förutsättningar för ett nytt koloniområde i Arvika, Phebe Östman (fp) Phebe Östman föreslår i motion att kommunen skapar

Läs mer

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning.

Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att han avser inkomma med en motion med annan skrivning. Protokoll Kommunstyrelsen 15 oktober 2001 Ks 108 Dnr KS01/161 101 Motion om motionsrätt för allmänheten, Leif Björnlod (mp) Vid dagens sammanträde meddelar Leif Björnlod att han återtar motionen och att

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 5 april 2004 Ks 46 a Dnr KS04/226 005 Information om nya hemsidan Informationssekreterare Eva Österlind informerar om Arvika kommuns nya hemsida. Ks 47 Dnr KS03/706 311 Information

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 16 september 2002 Ks 94 Dnr KS02/431 012 Information om Region Värmlands strategiarbete Företrädare för Region Värmland informerar kommunstyrelsen om den strategi som ska ligga

Läs mer

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar

Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar Kommunfullmäktige den 27 februari 2006 Kf 19 Dnr KS05/411 531 Medborgarförslag om att den lokala kollektivtrafiken ska få nyttjas gratis av barn och ungdomar En privatperson föreslår i ett medborgarförslag

Läs mer

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift

Remiss - Föreningen Vänerland, förslag till höjd medlemsavgift Protokoll Kommunstyrelsen 11 september 2000 Ks 108 Dnr KS00/352 282 Kompetensgruppen i Värmland AB, uppsägning av hyreskontrakt för lokaler på Snickaregatan 8, Arvika Kompetensgruppen i Värmland AB uppger

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 14 april 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 14 april 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 14 april 2003 Ks 56 Dnr KS03/257 042 Årsredovisning, Schröderska släktfonden Stiftelsen Schröderska släktfonden överlämnar förvaltningsberättelse och årsredovisning för år 2002.

Läs mer

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp)

Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Motion om kommunal information som stöd för demokratin, Gösta Frödin (fp) Protokoll Kommunfullmäktige 27 september 1999 Kf 93 Dnr KS99/195 619 Motion om skolans roll för stärkt självförtroende, Sten Fransson (s) Sten Fransson föreslår att flickor i högstadiet och gymnasiet får

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 15 december 2003 Kf 183 Dnr KS03/589 330 Medborgarförslag om utvecklingen av hamnen och torget i Arvika, Margaretha Troell och Meta Flodén Margaretha Troell och Meta Flodén

Läs mer

Motion om badplats i Stadsparken, Marie-Louis Johansson (s)

Motion om badplats i Stadsparken, Marie-Louis Johansson (s) Protokoll Kommunstyrelsen den 13 februari Ks 13 Dnr KS05/404 811 Motion om badplats i Stadsparken, Marie-Louis Johansson (s) Marie-Louis Johansson föreslår i en motion att en badplats skapas i Stadsparken.

Läs mer

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun", enligt bilaga.

Ärende Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa Rutiner för rehabilitering inom Arvika kommun, enligt bilaga. Protokoll Kommunstyrelsen 15 november 1999 Ks 158 Dnr KS99/496 026 Rutin för rehabilitering inom Arvika kommun Administrativa kontoret föreslår att kommunstyrelsen beslutar fastställa "Rutiner för rehabilitering

Läs mer

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall

KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Kommunstyrelsen den 12 juni 2006 Ks 78 Dnr KS06/295 450 KommunTeknik, skatt på förbränning av avfall Regeringen föreslår att skatt på förbränning av avfall införs från den 1 juli 2006. Skatten gäller förbränning

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 25 augusti 2003 Kf 122 Dnr KS03/132 029 Motion om förkortad arbetstid, Flemming Vilhelm-Molander (mp) Flemming Vilhelm-Molander yrkar i en motion att kommunen prövar arbetstidsförkortning

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-09-07 1 (10) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 7 september 2009, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-09-07 1 (10) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 7 september 2009, klockan 13.00 14. 2009-09-07 1 (10) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 7 september 2009, klockan 13.00 14.00 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C)

Ann-Charlotte Wikerud (KD) Christer Björkegren (KD) Hans Hansson (C) Kjell Andersson (SPI) Thomas Lundell (SPI) Torsten Hansson (C) 1(14) 2010-02-24 Tekniska förvaltningen nämndsekreterare Kemvik.Ann-Margarethe Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kommunhuset, rum 1 Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Tommy Larsson (M) (ordföranden)

Läs mer

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation

Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Ks 173 Dnr KS06/595 001 Nytt reglemente för kommunstyrelsen, ny organisation Kommunstyrelsens reglemente har reviderats med anledning av ny organisation. Kommunfullmäktige beslutar anta reviderat reglemente

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp)

Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Protokoll Kommunfullmäktige 29 maj 2000 Kf 63 Dnr KS99/504 101 Motion om öppna nämndsammanträden m.m. Leif Björnlod (mp) Leif Björnlod föreslår i motion att kommunfullmäktige beslutar att kommunstyrelsen

Läs mer

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m)

Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Protokoll Kommunfullmäktige den 20 december 2004 Kf 182 Dnr KS04/442 005 Motion om att sätta upp webbkameror i kommunen för publicering på kommunens hemsida, Andy von Essen (m) Andy von Essen föreslår

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3

Björn Thorsson, föreståndare, Lennart Hermansson, teknisk chef, 45, 49 och 52 punkt 1 Mickael Bucht, renhållningsingenjör, 52 punkt 3 1(11) Plats och tid Kommunhuser, Lokal Kulltorp, Tid: 08.00-11.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Översiktsplan Årjängs kommun. Synpunkter som inkommit under samrådstiden april-maj 2006: Länsstyrelsen Sammanfattning SAMRÅDSREDOGÖRELSE Översiktsplan Årjängs kommun Översiktsplanen har, under april-maj 2006, varit ute på samrådsremiss till kommunala nämnder och förvaltningar, politiska partier, byalag, föreningar, angränsande

Läs mer

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital.

Kommunfullmäktiges beslut: Tilläggsanslag/ombudgetering beviljas med 31 799 tkr vilket finansieras av eget kapital. Protokoll Kommunfullmäktige 29 mars 1999 Kf 29 Dnr KS99/57 042 Tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt 1998 Ekonomiavdelningen redovisar tilläggsanslag/ombudgeteringar av investeringsobjekt

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 13 januari 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 13 januari 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 13 januari 2003 Ks 2 Dnr KS03/85 101 Val av ledamöter och ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden 2003-2006 Kommunstyrelsen beslutar utse följande personer

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april år 2006

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april år 2006 Kommunstyrelsen den 15 maj 2006 Ks 63 Dnr KS06250 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april år 2006 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige ska kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18 Beslutsärenden KS 1 Yttrande, buller- och vibrationsutredning för järnvägsnära bostäder 2 Tillsvidareanställning, utbildningschef 3 Arrendekontrakt skidbacke m m 4 Remissvar

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999.

Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Protokoll Kommunfullmäktige 21 juni 1999 Kf 65 Dnr KS99/305 042 Budgetuppföljning 1999 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 1999. Socialnämndens

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 18-32 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet klockan 09.00-09.30, 11.00-14.30 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika

Läs mer

Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad

Yttrande över motion från Jan Wettmark (m) angående tidigareläggning av löneutbetalning i december månad Ks 134 Dnr Ks 06/396 001 God ekonomisk hushållning Arvika kommun Revisorerna träffar kommunstyrelsen för en överläggning om kommunstyrelsens övergripande arbete. Ks 135 Dnr KS06/544 860 Förvärv av skulpturer,

Läs mer

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000

Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i oktober 2000 Protokoll Kommunfullmäktige 30 oktober 2000 Kf 106 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000/delårsrapport Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år

Läs mer

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka)

Bo Bertelsen (ka) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Annika Funkqvist. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande Bo Bertelsen (ka) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-06-21 1. Plats och tid Kommunkontoret, kl. 15.00 17.05 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Reidun Lorentzon (kd)

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde, Plats: KS-salen, Drottninggatan 22, Gävle Tid: Tis. 22 februari kl

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde, Plats: KS-salen, Drottninggatan 22, Gävle Tid: Tis. 22 februari kl K AL L E L S E / Sid 1 () Kommunstyrelsen kallas till sammanträde, Plats: KS-salen, Drottninggatan 22, Gävle Tid: Tis. 22 februari kl 13.00-2011-02-14 Förhinder anmäls till kommunledningskontorets diarium,

Läs mer

Allmänna utskottet 2007-06-11

Allmänna utskottet 2007-06-11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi kl. 10.00-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 167 Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS 2011-287 KF Beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233. Kommunsekreterare Maj-Inger Carlsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233. Kommunsekreterare Maj-Inger Carlsson 2006-08-09 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, 15.05 15.20 Beslutande Övriga deltagande Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m), 219-227, 229-233 Kommunsekreterare Maj-Inger

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 36-43 Plats och tid Gillbergarummet, Städet, kl 14.00 16.25 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Gunnar Ericson, stadsträdgårdsmästare,

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000.

Ärende Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Protokoll Kommunfullmäktige 26 juni 2000 Kf 73 Dnr KS00/271 042 Budgetuppföljning 2000 Ekonomiavdelningen redovisar nämndernas/förvaltningarnas beräknade totala budgetavvikelser för år 2000. Socialnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s)

Kommunstyrelsen (336) Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson (s) Aina Wåhlund (s), ordförande Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Kommunstyrelsen 2007-11-12 319(336) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, klockan 14 00-16 00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Håkan Jivesand (s) ers för Claes Pettersson

Läs mer

onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30

onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1994-05-04 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 4 maj 1994, kl 17.10-17.30 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 47-50 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Nils-Olof Andersson (m) Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare

Läs mer

Fördelning av betalningsansvar för Ädelpersonalens

Fördelning av betalningsansvar för Ädelpersonalens Almänna 2007-01-31 Au 18 Dnr KS07/68 020 Fördelning av betalningsansvar för Ädelpersonalens m fl avtalspensioner Förbundsstyrelserna för Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet rekommenderar kommuner

Läs mer

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun

Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Service- och tekniknämndens handling nr 5/2018 Delegationsordning för Service- och tekniknämnden i Katrineholms kommun Senast reviderad av Service- och tekniknämnden 23 Dnr: STN/2018:67-002 Beslutshistorik

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003

Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Protokoll Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Ks 98 Dnr KS03/346 107 Val av ombud till bolagsstämma i Arvika Stadshus AB Arvika Stadshus AB kallar till bolagsstämma den 16 juni 2003. Stämman hålls i direkt anslutning

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003

Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Protokoll Kommunfullmäktige 28 april 2003 Kf 57 Dnr KS03/157 101 Redovisning av motioner som är äldre än ett år och vilkas beredning inte avslutats i april 2003 Enligt arbetsordning för kommunfullmäktige

Läs mer

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2 1(2) Anne-Marie Pedersen tel. 040-626 8057 Annemarie.pedersen@svedala.se Alf Rasmussen tel. 040-626 8223 alf.rasmussen@svedala.se Tjänsteskrivelse 2017-05-09 Dnr: 2017-000127 Utökning av investeringsbudget

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-11-17 1 (16 ) Plats och tid Studiebesök Olshammar, 2003-11-17 kl. 15.00 16.00. Sammanträde Olshammarsgården, Olshammar, 2003-11-17 kl.16.00 16.45. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-09-01 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004

Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Protokoll Kommunfullmäktige 26 januari 2004 Kf 1 Dnr KS03/433 514 Medborgarförslag om att ta bort två parkeringsplatser utanför bokhandeln Bokträdet, Arild Petterson Arild Petterson, innehavare av bokhandeln

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, onsdagen den 28 januari 2010, klockan 16.00 18.15 Beslutande Görel Nilsson (S), 1-2 Lennart Pettersson (S) Elisabeth Persson (S) Börje Andersson (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer