Anders Johansson (C), ordförande. Jens Robertsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Johansson (C), ordförande. Jens Robertsson"

Transkript

1 Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott (29) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 9 januari 2018 kl ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lars Hollner (S) Övriga närvarande Utses att justera Thomas Nilsson, teknisk chef, 3, 4, 6, 7, 9-14, 18, 20-22, 24, Lena Simonsson, miljöingenjör, 27 Ronnie Björkström, avdelningschef, 20, 21, 22 Henrik Eriksson, plan- och byggchef, 14, 18 Frida Emtorp, planarkitekt, 14, 18 Torbjörn Andersson, IT-chef, 2 Cecilia Drehmer, integrationshandläggare, 1 Emmeli Ottosson, integrationshandläggare, 1 Fredrik Johansson, kommunchef Birgitha Freij, kommunsekreterare Lars Hollner och Jens Robertsson Justering Onsdagen den 17 januari 2018 Under- Paragraf 1-28 Skrift Sekreterare... Birgitha Freij Ordförande... Anders Johansson Justerande Lars Hollner Jens Robertsson TILLKÄNNAGIVANDE Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den 18 januari

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/020 INFORMATION FRÅN ARBETSMARKNADS- ENHETEN Cecilia Drehmer och Emmeli Ottosson, Arbetsmarknadsenheten, informerar arbetsutskottet om möjligheterna att hyra en bostad i Mönsterås kommun. Under år 2017 anvisades 15 personer från Migrationsverket, 35 personer kom som anhöriga till personer som fått uppehållstillstånd och 217 personer valde själva att flytta till Mönsterås efter att ha fått uppehållstillstånd. Omsättningen på och tillgången till hyreslägenheter är begränsad, varför tillfälliga boendelösningar används. Informationen läggs till handlingarna.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott RAPPORT IT-AVDELNINGEN IT-chef Torbjörn Andersson rapporterar om aktuellt på IT-avdelningen, bland annat om arbetet med modernisering av nätverket, AD-konton, IT i skolan, Helpdesk. Rapporten läggs till handlingarna.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/204 SVAR PÅ MOTION: TROTTOARER TILL TÄTORTER Handling Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Kristina Nyman (S), Lars Hollner (S), Kenth Sejnehed (S) och Lene Hollner (S). Motionärerna anser att kommunen ska anlägga trottoarer i tätorterna och försöka få ner hastigheten på Storgatan i Mönsterås. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Tätorter med genomfartstrafik, där Trafikverket är väghållare, har i Mönsterås, Blomstermåla och Ålem i princip alltid trottoarer. Timmernabben och delar av Fliseryd saknar däremot trottoarer. Tekniska kontoret tolkar motionen som att det är utmed dessa vägar motionärerna anser att trottoarer ska anläggas. I Timmernabben, utmed väg 627 finns ett behov av trottoar/gång- och cykelväg, som knyter ihop cykelvägen till Ålem med planerad cykelväg till Mönsterås. Denna går i dag väster om väg 627 och utgörs både av gång- och cykelvägar och gator med blandtrafik. I Fliseryd saknas bland annat en gångbana mellan kyrkan och skolan utmed Kyrkvägen. För Storgatan i Mönsterås har åtgärder genomförts i samråd med det kommunala Funktionshinderrådet och Mönsterås Handel i syfte att få ner hastigheten. Storgatan måste användas av både distributionsfordon och räddningstjänst, varför det inte går att genomföra så stora åtgärder. Tätare hastighetsövervakningar från polisen tillsammans med genomförda åtgärder är de möjligheter som finns om inte Storgatan ska bli en gågata och det är i dagsläget inga handlare som förespråkar en sådan förändring. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att avslå motionens första att-sats eftersom det är Trafikverkets ansvar men tekniska kontoret tar med sig förslaget i kontakterna med Trafikverket, samt att bifalla andra att-satsen om att kommunen ska försöka få ner hastigheten på Storgatan i Mönsterås genom att diskutera frågan med berörda parter såsom Mönsterås Handel och polismyndigheten.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/214 SVAR PÅ MOTION: ATT UTREDA TILLGÅNGEN TILL VAKTMÄSTARE I DE KOMMUNALA SKOLORNA Handling Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Mikael Karlsson, Sverigedemokraterna. Motionären föreslår att kommunfullmäktige uppdrar till lämplig nämnd att utreda hur tillgången till vaktmästare såg ut på de skolor som fanns innan kommunaliseringen genomfördes, samt att utreda kostnaden idag för att uppnå den mängd med vaktmästare som fanns på skolorna innan kommunaliseringen, och återkomma till kommunfullmäktige med kostnadsberäkning. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för verksamhetsvaktmästeri på skolorna i Mönsterås tätort. För skolorna i övriga tätorter köper förvaltningen dessa tjänster av tekniska kontoret. Fastighetsvaktmästeri handläggs av tekniska kontoret på alla skolor i Mönsterås kommun. År 2006 gjordes en vaktmästeriutredning av PWC och den visade att Mönsterås kommun hade en normal bemanning i förhållande till storleken på lokalytorna. Tekniska kontoret gjorde år en kartläggning av renhållningen och gata/ service. Efter beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott pågår en liknande kartläggning för fastighetsavdelningen och den beräknas vara klar i mars Denna utredning omfattar även vaktmästerifunktionen. Kommunstyrelsens föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen eftersom en utredning av vaktmästartillgången tidigare år inte kan anses relevant för dagens och framtidens organisation av vaktmästeri.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/222 SVAR PÅ MOTION: DIGITALT UTANFÖRSKAP Handling Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Britt-Marie Domeij och Curt-Rune Roos, Moderaterna. Motionärerna vill att grupper som inte kan ta del av den service som erbjuds via nätet identifieras och erbjuds hjälp med att tillägna sig kunskaper inom området digitala tjänster, samt att samordning med andra aktörer, t.ex. banker initieras för att undvika digitalt utanförskap. Yttrande från kommunledningskontoret föreligger. Arbetsutskottet uppdrar till kommunchefen att komplettera förslaget till beslut i enlighet med arbetsutskottets diskussion. Ärendet återupptas vid sammanträdet den 23 jan 2018.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2016/063 SVAR PÅ MOTION: TA FRAM REGELVERK PÅ MINI- MINIVÅ FÖR FRI- OCH LEKYTOR FÖR DE KOM- MUNALA FÖRSKOLORNA Handling Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Mikael Karlsson, Sverigedemokraterna. Motionären föreslår att kommunfullmäktige ger lämplig nämnd i uppdrag att utreda förutsättningar, kostnader och möjligheter för att ta fram regelverk kring miniminivå på friyta för lek vid utevistelse respektive lek inomhus på de kommunala förskolorna, samt att utreda om det redan finns ett liknande regelverk i någon annan kommun. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Det finns enstaka större kommuner som har riktlinjer för friytor utomhus, till exempel Malmö som anger 30 kvadratmeter för barn. Boverkets rekommendation ligger på kvadratmeter per barn. Andra viktiga parametrar är kvalitet, tillgänglighet och säkerhet. Tekniska kontoret har tidigare gjort en sammanställning av friytor vid kommunens förskolor och konstaterat att det är tillräckligt med friytor på alla förskolor. En förskolebyggnads invändiga ytor ska vara ändamålsenliga och alla dessa byggnader är bygglovpliktiga. Kommunstyrelsens föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen eftersom att förskolorna har tillräckligt med ytor både utomhus och inne i byggnaderna och att ytterligare ett regelverk för detta inte är nödvändigt.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/177 SVAR PÅ MOTION: FORTSATT ARBETE FÖR FOSSILBRÄNSLEFRI KOMMUN Handling Motionens syfte Yttrande Motion inlämnad av Kenth Sejnehed och Robert Rapakko, Socialdemokraterna. Motionärerna föreslår att tekniska förvaltningen får i uppdrag att aktivt arbeta för en fossilbränslefri grönyteförvaltning. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Teknisk service har ambitionen att bli fossilbränslefria. Inom avdelningen finns biogas- och elfordon. Elmoped är beställd. Efterhand som fordon byts ut kommer i första hand biogas och/eller el att väljas. Avdelningen undersöker möjligheten att tanka befintliga diselfordon på HVO i avvaktan på utbyte. Gräsklippare körs på det mest miljövänliga bränslet - Aspen. Anbudshandlingar för en ny gräsklippare kommer att skickas ut inom kort och där krävs högsta miljöklass. Avdelningen kommer också att byta ut befintliga häcksaxar och grästrimmer till elverktyg. Tekniska kontoret kommer att fortsätta arbetet med att kommunen ska bli fossilbränslefri och Teknisk service kommer löpande att ersätta verktyg, maskiner och fordon med de mest miljövänliga produkterna som finns på marknaden, förutsatt att de klarar verksamhetskraven i övrigt. Kommunstyrelsen föreslås besluta föreslå kommunfullmäktige att bifalla motionen.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/232 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG: MÖNSTERÅS KOMMUN BEHÖVER EN HANDLINGSPLAN FÖR HUR SJÄLVMORDEN SKA MINSKA Handling Medborgarförslag inlämnat av Maria Pedersen, Mastvägen 14, Timmernabben. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren föreslår att Mönsterås kommun snarast tar fram en handlingsplan för att förebygga självmord. Yttrande från kommunchef Fredrik Johansson föreligger. Av yttrandet framgår att Mönsterås kommun är ansluten till Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa, samt Handlingsprogram för själmordsförebyggande åtgärder i Kalmar län. Arbetsutskottet beslutar att uppdra till kommunledningskontoret att se till att ovanstående dokument kan nås via kommunens hemsida, under rubriken social omsorg, psykisk ohälsa. Kommunstyrelsen föreslås avslå medborgarförslaget med motiveringen att Mönsterås kommun har anslutit sig till den länsgemensamma handlingsplanen gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa och det gemensamma handlingsprogrammet för självmordsförebyggande åtgärder, och agerar aktivt för att minska den psykiska ohälsan och genom aktiviteter som även finns med i folkhälsoplanen arbeta förebyggande mot självmord.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2016/168 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG ANGÅENDE ATT INGEN MARK I MÖNSTERÅS KOMMUN UPPLÅTS TILL CIRKUSAR SOM I KOMMERSIELLT SYFTE UT- NYTTJAR DJUR Handling Medborgarförslag inlämnat av Ingmari Rosberg Johansson, Uvavägen 10, Mönsterås. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren föreslår att ingen kommunal mark upplåts till cirkusar som i kommersiellt syfte utnyttjar djur. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Cirkusar som nyttjar kommunens mark måste ha kommunens tillstånd för markupplåtelse, samt tillstånd från både polis och räddningstjänst. När en cirkus anländer till länet för att bedriva sin verksamhet kontaktar länsstyrelsen kommunerna för meddelande om djurhantering. Mönsterås kommun upplåter inte mark till cirkusar som har föreläggande enligt djurskyddslagen. Kommunen uppmanar andra markägare att följa kommunens beslut. Kommunstyrelsen föreslås besluta att avslå medborgarförslaget eftersom Mönsterås kommun inte ensam kan förbjuda all djurhantering på cirkusar.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2016/230 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG: BELYSNING LÄNGS VÄG 603 HÄGGEMÅLA Handling Medborgarförslag inlämnat av Eva-Maria Bellander, Häggemåla 710, Ålem. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren vill att Mönsterås kommun monterar ett lämpligt antal ljuspunkter längs väg 603, Häggemåla, f.d. Gröndal. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Under de kommande åren finns medel till offentlig belysning anslagna i investeringsbudgeten. I första hand är det cykelvägar som ingår i denna satsning. Alla belysningsönskemål som kommer in till kommunen handläggs av tekniska kontoret. Rubricerat projekt kommer att utredas tillsammans med andra projekt, för att sedan om krav uppfylls och medel finns tillgängliga komma med i investeringsbudgeten. Kommunstyrelsen föreslås besluta bevara medborgarförslaget med ovanstående yttrande, det vill säga att önskemålet finns noterat i tekniska kontorets planering för offentlig belysning.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/144 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG ANGÅENDE LEK- PLATSEN I BLOMSTERMÅLA Handling Förslagets syfte Yttrande Medborgarförslag inlämnat av Emma Lopanic Ekstam, Koverhultsvägen 23, Mönsterås. Förslagsställaren föreslår att lekplatsen i Blomstermåla förses med system för sopsortering. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Tekniska kontoret har upprättat ett förslag till renhållningsordning som just nu är föremål för utställning. Efter sommaren 2018 påbörjas också insamling av matavfall. Även återvinningsstationerna kommer att ses över, och i samband med det arbetet utreder Tekniska kontoret hur sopsortering kan ske på de större områdeslekplatserna. Kommunstyrelsen föreslås besluta att besvara medborgarförslaget med ovanstående yttrande där det framgår att tekniska kontoret kommer under hösten 2018 att utreda sopsortering på bl.a. de större lekplatserna.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/163 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG ANGÅENDE TRAFIK Handling Medborgarförslag inlämnat av Håkan Karlsson, Bryggerigatan 7, Mönsterås. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren föreslår att Mönsterås kommun förskotterar nybyggnad av rondeller på E22:an, öppnar rondellen Storgatan/Sjögatan för in- och utfart till Bryggerigatan, öppnar Västra Oknebäcksvägen för in- och utfart till Södra vägen, samt bygger en rondell vid ICA Drakenäsvägen/Södra vägen. Yttrande från tekniska kontoret föreligger. Arbetsutskottet uppdrar till tekniske chefen att komplettera förslaget till beslut i enlighet med arbetsutskottets diskussion. Ärendet återupptas vid sammanträdet den 23 jan 2018.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/183 SVAR PÅ MEDBORGARFÖRSLAG ANGÅENDE ÅTER- VINNINGSSTATIONEN VID KVARNGATAN, MÖNSTERÅS Handling Medborgarförslag inlämnat av Eivor Krüger, Kvarngatan 21 lgh 1009, Mönsterås. Förslagets syfte Yttrande Förslagsställaren föreslår att återvinningsstationen vid hembygdsgården på Kvarngatan flyttas alternativt inhägnas. Yttrande från tekniska kontoret föreligger: Tekniska kontoret har upprättat ett förslag till renhållningsordning som just nu är föremål för utställning. Efter sommaren 2018 påbörjas också insamling av matavfall. Även återvinningsstationerna kommer att ses över, och i denna översyn ingår anläggningen vid Kvarngatan. Kommunstyrelsen föreslås besluta att besvara medborgarförslaget med ovanstående yttrande där det framgår att anläggningen vid Kvarngatan ingår i den översyn av återvinningsstationerna som tekniska kontoret kommer att göra under hösten 2018.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/206 SVAR PÅ REMISS: ÖVERSIKTSPLAN FÖR OSKARS- HAMNS KOMMUN Handlingar Samrådshandlingar från Oskarshamns kommun, Box 706, Oskarshamn. Yttrande Förslag till yttrande från plan- och byggchef Henrik Eriksson. Arbetsutskottet beslutar att lämna följande synpunkter: För Mönsterås kommuns och regionens framtida utveckling är det viktigt med regionalt samarbete, samt att grannkommunerna är ambitiösa och satsar på attraktiva och hållbara långsiktiga mål som rör samhällsbyggnadsfrågor. Mönsterås kommun ser därför positivt på att översiktsplanen lyfter fram det regionala samarbetet Mer Kalmarsund så tydligt. Samarbetet är betydelsefullt på flera plan, inte minst för infrastruktur-, trafik-, och bebyggelsefrågor. Superbusskonceptet med kollektivtrafikplatser är en viktig del i detta arbete. Det är av vital betydelse med förbättrade kommunikationer längs kusten, men det är också av oerhört stor betydelse att den befintliga järnvägen, Stångådalsbanan, säkerställs och förbättras. En översiktsplan ska redovisa hur mark- och vattenområden bör användas i framtiden. En sådan redogörelse saknas för stora delar av kommunens landsbygd, inte minst i de södra delarna som gränsar mot Mönsterås kommun.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/235 STRANDA TRÄDGÅRDSSÄLLSKAP ANSÖKAN OM EVENEMANGSBIDRAG Handlingar Ansökan om evenemangsbidrag från Stranda Trädgårdssällskap, Hjördis Sjöberg, Snäppegränd 8, Mönsterås. Ansökan avser bidrag till anordnande av föreläsning den 22 mars Föreläsningen är öppen för alla och entréavgift tas ut. Arbetsutskottet beslutar att bevilja Stranda Trädgårdssällskap ett bidrag om kr till anordnande av föreläsning. Bidraget betalas ut efter det att återrapportering från Stranda Trädgårdssällskap lämnats. Återrapporteringen ska innehålla en beskrivning av hur evenemanget genomförts och hur kommunen varit synlig. (Blankett för återraportering finns på kommunens hemsida).

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/230 REVISIONSRAPPORT: GRANSKNING AV INTERN KONTROLL Handling Revisionsrapporten Granskning av intern kontroll, från kommunens revisorer. Enligt kommunallagen 6 kap 6 ska nämnderna var och en inom sitt område se till att verksamheten bedrivs i enlighet med de mål och riktlinjer som fullmäktige har bestämt samt de bestämmelser i lag eller annan författning som gäller för verksamheten. De ska också se till att den interna kontrollen är tillräcklig och att verksamheten bedrivs på ett i övrigt tillfredsställande sätt. Revisorerna ska enligt kommunallagen 12 kap 1 pröva om verksamheten sköts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt, om räkenskaperna är rättvisande och om den interna kontrollen som görs inom nämnderna är tillräcklig. Revisionsrapporten är ställd till kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden. Kommunledningskontoret får i uppdrag att ta fram ett förslag till svar på rapporten.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2016/196 UTREDNINGSUPPDRAG: UTOMHUSPLAN FÖR INNEBANDY Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade enligt 23/2017 att besvara ett medborgarförslag om byggande av utomhusplan för innebandy genom att uppdra till tekniska kontoret att utreda förutsättningarna för en eventuell byggnation. Utredningsdirektiv lämnas av arbetsutskottet. Arbetsutskottet uppdrar till tekniska kontoret att utreda förutsättningarna för eventuellt byggande av ovanstående plan. Utredningen ska innehålla en bedömning av behov, kostnad (investering och drift), placering, en uppskattning av hur en plan skulle kunna användas för kombination med andra aktiviteter, samt möjlighet till samordning med den flyttbara isbanan.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/224 FÖRDJUPAD ÖVERSIKTSPLAN FÖR MÖNSTERÅS- TIMMERNABBEN Handling Byggnadsnämndens beslut 206/2017. Mönsterås kommuns översiktplan är uppdelad i tre delar; Mål och strategier, Kusten samt Inlandet. Översiktplanen kan förändras genom en fördjupning över ett bestämt geografiskt område och görs när ett område kräver en mer detaljerad och djupgående redogörelse. Den aktuella fördjupningen omfattar landskapet i anslutning till Strandavägen mellan Mönsterås och Timmernabben. Planområdet går från Kronobäcks klosterkyrkoruin i norr, söderut genom Sjömålen, Långnäs, Kråkebäck och Råsnäs i söder. Syftet med fördjupningen är att ange framtida markanvändning och möjliggöra en bebyggelseutveckling i området. AU 5 dec 2017 Arbetsutskottet godkände förslaget till Fördjupad översiktsplan för Mönsterås - Timmernabben för samråd. Aktuellt Samråd 15 dec feb Planarkitekt Frida Emtorp redogör för samrådshandlingarna. Arbetsutskottet tillstyrker planförslaget.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/234 REMISS: GENOMFÖRANDE AV WEBBTILLGÄNGLIG- HETSDIREKTIVET Handling Remisshandlingar från Regeringskansliet, Finansdepartementet, Stockholm. I promemorian lämnas förslag till genomförande av EU:s direktiv om tillgänglighet avseende offentliga myndigheters webbplatser och mobila applikationer. Det föreslås att direktivet genomförs genom införande av en särskild lag om tillgänglighet till digital offentlig service. Med digital offentlig service avses tjänster och information som en offentlig aktör tillhandahåller via en teknisk lösning. Webbtillgänglighetsdirektivet omfattar bland andra kommuner. Kommunledningskontoret får i uppdrag att ta fram ett förslag till remissvar.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/211 UPPHANDLING AV GRÄSKLIPPARE TILL TEKNISKA FÖRVALTNINGEN AU 14 nov 2017 Handling Handling Upphandling av gräsklippare till Gata/Service, från tekniska kontoret, Tekniska förvaltningen avser att upphandla en ny åkgräsklippare för leverans till säsongen Medel för inköp av fordon och gräsklippare finns i budget Arbetsutskottet beslutade att tekniska kontoret fick i uppdrag att i kravspecifikationen ta med ljudnivå respektive bränslet biogas. I övrigt godkändes upphandlingsunderlaget. Upphandlingsprotokoll. Tekniska kontoret får i uppdrag att upphandla två nya gräsklippare samt byta in två av kommunens äldre maskiner. Merkostnaden kr finansieras i samband med beslut om revidering av investeringsbudget 2018.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2018/004 UPPHANDLING AV SOPBIL FÖR MATAVFALLS- INSAMLING Handling Förfrågningsunderlag för en baklastad sopbil med kran. Kommunstyrelsen har beslutat av införa matavfallsinsamling med start under hösten Arbetsutskottet beslutar att godkänna förfrågningsunderlaget för upphandling av sopbil för matavfallsinsamling.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2018/005 UPPHANDLING AV HJULLASTARE TILL AVFALLS- VERKSAMHETEN Handling Upphandling av hjullastare till avfallsverksamheten, från tekniska kontoret. Arbetsutskottet uppdrar till tekniska kontoret att genomföra upphandlingen av hjullastare i enlighet med upphandlingsprotokollet.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2018/007 DELEGATIONSBESLUT: UPPLÅTELSE AV MARK 2017 Handling Redovisning av delegationsbeslut avseende upplåtelse av mark under år Redovisningen läggs till handlingarna.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2015/126 DEN KOMMUNALA ENERGI-, TRANSPORT- OCH KLIMATRÅDGIVNINGEN Bakgrund Aktuellt Arbetsutskottet uppdrog i oktober 2016 till Thomas Nilsson, teknisk chef, och Fredrik Johansson, kommunchef, att undersöka närliggande kommuners intresse för samverkan inom rådgivningsverksamheten. Thomas Nilsson informerar om att kommunerna Borgholm, Högsby, Hultsfred, Mörbylånga och Vimmerby har intresse av att samverka. Ansökan om bidrag från Energimyndigheten har skickats. Arbetsutskottet godkänner Mönsterås kommuns deltagande i samverkan kring energirådgivningen , och står bakom den bidragsansökan som skickats.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott SKRIVELSER FRÅN KOMMUNALA FUNKTIONS- HINDERRÅDET Handlingar Funktionshinderrådets protokoll 21/2017, framtagande av ny tillgänglighetsguide, samt 23/2017 trygghetsvandring i Mönsterås tätort. Arbetsutskottet uppdrar till kommunsekreteraren att bereda skrivelsen om tillgänglighetsguide. Funktionshinderrådet meddelas av trygghetsvandringar genomförs kontinuerligt i alla kommunens tätorter och dessa avser även tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2013/059 GÅNG- OCH CYKELVÄG TIMMERNABBEN MÖNSTERÅS ANGÅENDE UPPHANDLING KF 25 jan 2016 Aktuellt Kommunfullmäktige beslutade att godkänna Medfinansieringsavtal för gångoch cykelväg Ålem-Timmernabben Mönsterås, etapp Timmernabben- Mönsterås, samt Avtal för förskottering av objekt; GC-väg Timmernabben- Mönsterås. Thomas Nilsson, teknisk chef, rapporterar att Trafikverket genomfört upphandling av projektet, men att företaget som fick uppdraget har avsagt sig detsamma. Oro för ökade kostnader samt tidsförsening föreligger. Thomas Nilsson får i uppdrag att med arbetsutskottets diskussion som grund diskutera projektet med Trafikverket.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott KS 2017/187 TOLKNING AV VA-TAXA KF 24 apr 2017 Kommunfullmäktige beslutade att fastställa en utökning av det kommunala verksamhetsområdet för VA i Ramsås. Det har uppstått frågor om vilken anläggningsavgift som gäller. Arbetsutskottet uppdrar till tekniska kontoret att informera fastighetsägare om att enligt taxan för Mönsterås kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning gäller enligt 4 punkt 2 Avgiftsskyldighet inträder när huvudmannen upprättat förbindelsepunkt för ändamålet och informerat fastighetsägaren om förbindelsepunktens läge. Punkt 3: Anläggningsavgift ska beräknas enligt taxa som gäller vid den tidpunkt när avgiftsskyldigheten inträder.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott ANGÅENDE BEGÄRAN OM HASTIGHETSSÄNKNING PÅ VÄG E22 Mönsterås kommun har hos Länsstyrelsen i Kalmar län ansökt om hastighetsbegränsningar på E22:an genom Mönsterås. Trafikverket motsätter sig detta, en skrivelse som kommunen har att yttra sig över. Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande, och Thomas Nilsson, teknisk chef, får i uppdrag att för Mönsterås kommun skicka ett yttrande över Trafikverkets skrivelse om nej till hastighetsbegränsningar på E22 genom Mönsterås. Arbetsutskottet vidhåller att för säkerheten för trafikanterna måste hastigheten sänkas fram till dess att ombyggnader är klara. -

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Anders Johansson (C), ordförande. Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Anders Johansson (C), ordförande. Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-05 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 5 december 2017 kl. 10.20 12.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Johansson (C), ordförande Jens

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Lars-Jonny Andersson (KD)

Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (28) Plats och tid Kommunhuset den 6 februari 2018 kl. 13.00 16.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Fredrik Johansson, kommunchef

Fredrik Johansson, kommunchef Sida 1 (29) Plats och tid Mönsterås Bibliotek måndagen den 26 feb 2018 kl. 18.30-20.00 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko +MÖNSTERÅS KOMMUN Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-18 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 18 sep 2018 kl. 13.00 14.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (9) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-12:30 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (14) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (14) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 4 april 2017 kl. 13.00 14.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 (9) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 28 augusti 2018 kl. 08.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 31 jan 2017 kl. 08.00 12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-11-14 1 (14) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 14 november 2017 kl. 08.00 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Johansson (C), ordförande Jens

Läs mer

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1 (14) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 6 mars 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef Sida 1 (14) Plats och tid Mönsterås Bibliotek måndagen den 26 mars 2018 kl. 18.30-20.45 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Kommunhuset Tid, Klockan 08:00-11:00 Anders Johansson (C) ande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (16) Plats och tid Kommunhuset den 4 september 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 november 2016 kl. 14.00 15.45 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 9 juni 2015 kl. 08.00 10.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S), ordförande, 108, 119. Lars Hollner och Jens Robertsson

Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S), ordförande, 108, 119. Lars Hollner och Jens Robertsson Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-17 1 (18) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 17 april 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande, ej 108, 119 Jens Robertsson (C) Britt-Marie

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-11 1 (15) Plats och tid Mönsterås Kommunhus den 11 april 2017 kl. 08.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige (17)

Kommunfullmäktige (17) Sida 1 (17) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 25 sep 2017 kl. 18.30-19.10 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Britt-Marie Domeij Lars Hollner. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Britt-Marie Domeij Lars Hollner. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-29 1 (16) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 29 aug 2017 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-06-13 1 (17) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 13 juni 2017 kl. 08.00-12.30 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M), ej 209 Robert Rapakko

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13 1 (20) Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13 1 (20) Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13 1 (20) Plats och tid Kommunhuset den 13 januari 2015 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 10 april 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Ann Petersson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Lars Hollner

Läs mer

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef Sida 1 (15) Plats och tid Mönsterås Bibliotek måndagen den 23 april 2018 kl. 18.30 20.00 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 4 oktober 2016 kl. 13.00 15.15 ande Roland Åkesson (C), ordf Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C), 163,165,170,171,175,176

Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C), 163,165,170,171,175,176 Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-22 1 (16) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 22 maj 2018 kl. 10.00 16.30 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C), 163,165,170,171,175,176

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-23 1 (7) Plats och tid Kommunhuset den 23 september 2014 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 26 januari 2016 kl. 08.00-12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande, 20, 22-29 Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-12-12 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 12 december 2017 kl. 08.00-12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef. Håkan Johansson och Agnetha Landberg

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef. Håkan Johansson och Agnetha Landberg Sida 1 (18) Plats och tid Mönsterås Bibliotek måndagen den 28 maj 2018 kl. 18.30 20.00 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

(12) Britt-Marie Domeij Lars Hollner

(12) Britt-Marie Domeij Lars Hollner MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-13:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson och Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-14 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 14 april 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-05-15 1 (18) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 15 maj 2018 kl. 08.00 16.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige (10)

Kommunfullmäktige (10) Sida 1 (10) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 24 april 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Daniel Backenius

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-07 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 7 maj 2013 kl. 10.00-12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Lars Hollner (S) Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Lars Hollner (S) Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1 (12) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 26 september 2017 kl. 08.00 13.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Kommunstyrelsen (11) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsen (11) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 5 september 2017 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Lars Hollner (S) Jens Robertsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-11 1 (23) Plats och tid Kommunhuset den 11 nov 2014 kl. 08.00 16.00 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Curt-Rune Roos (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-03-10 1 (10) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-03-10 1 (10) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 10 mars 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 1 december 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-24 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 24 november 2015 kl. 08.00 12.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den 29 aug

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla den 29 aug Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-14 1 (21) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 14 augusti 2018 kl. 08.00 11.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

(20) Plats och tid Kommunhuset 23 oktober 2018 klockan 08:00-15:00

(20) Plats och tid Kommunhuset 23 oktober 2018 klockan 08:00-15:00 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (20) 1 Plats och tid Kommunhuset 23 oktober 2018 klockan 08:00-15:00 ande Övriga Närvarande Utsedda att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.13:00-15:30 Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Lars Hollner (S)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1 (24) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 24 april 2018 kl. 08.00 16.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 3 februari 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 feb 2017 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS

Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Josefin Karlsson. Laila Neck (S) ANSLAG/BEVIS Plats och tid Inredia, kl 18.00-20.50 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Johanna Eriksson, förslagsställare, 40 Ulf Jansson, Tf kommunchef Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

För pensionärsföreningarna

För pensionärsföreningarna Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-09-25 1 (8) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 25 september 2015, kl. 09.30-11.15 Beslutande För pensionärsföreningarna Göte Pettersson, PRO Sam.org. Inger

Läs mer

Kommunstyrelsen (11) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen (11) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 5 april 2016 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG 45 KS/2016:25. Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-03-14 1 (1) Sida 45 KS/2016:25 Obesvarade motioner och medborgarförslag mars 2016 Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning ska kommunstyrelsens

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M), ej 31 Robert Rapakko (S) Lars Hollner (S)

Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M), ej 31 Robert Rapakko (S) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-23 1 (27) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 23 januari 2018 kl. 08.00 12.30 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Kommunfullmäktige (13)

Kommunfullmäktige (13) Sida 1 (13) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 30 mars 2015 kl. 18.30 21.15 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson. Robert Rapakko. Jens Robertsson och Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande. Jens Robertsson. Robert Rapakko. Jens Robertsson och Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-06-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 juni 2016 kl. 08.00 11.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7)

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 mars 2015, kl. 09.30-11.30. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsen (10) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset den 28 november 2017 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S)

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263

Gun Törnblad stadsarkitekt, , 265 Christina Johansson planarkitekt, 257 Ola Lindholm markchef, 258 Kari Anttila fastighetsansvarig, 263 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.10 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Daniel Åkervall (MP) ledamot,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

(11) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare

(11) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus Tid, Klockan 08:00-12:00 ande Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare Per Lindeberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (29) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Anders Johansson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott (29) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Anders Johansson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-03-28 1 (29) Plats och tid Mönsterås Kommunhus den 28 mars 2017 kl. 08.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lars

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Madelene Amberman (S), tjänstgörande ersättare Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Madelene Amberman (S), tjänstgörande ersättare Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-16 1 (15) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 16 maj 2017 kl. 10.00 14.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C), 166, 167, 178 Britt-Marie

Läs mer

(12) Torbjörn Uddén (L)

(12) Torbjörn Uddén (L) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats Mönsterås Bibliotek Tid, Klockan 18:30-21:10 ande Anders Johansson (C) Åsa Ottosson (M) Robert Rapakko (S) Christer Olsson (SD) Ann Petersson (C) Håkan

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S)

Kommunstyrelsen (13) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Sida 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 15 mars 2016 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen klockan 11.00-11.40 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Rune Skogsberg (C) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer