Utvärderingsrapport och beslut inför fas 1. ITS Innovation Stockholm Kista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utvärderingsrapport och beslut inför fas 1. ITS Innovation Stockholm Kista"

Transkript

1 Utvärderingsrapport och beslut inför fas 1 ITS Innovation Stockholm Kista Dnr T

2 1. BAKGRUND HUVUDMAN FÖR INNOVATIONSTÄVLINGEN BAKGRUND OCH UTMANING Utmaning och mål AVTALSTID FÖRFARANDE ANNONSERING TÄVLINGSINBJUDAN INKOMNA TÄVLINGSBIDRAG PRÖVNING OCH UTVÄRDERING AV TÄVLINGSBIDRAG Individuella utvärderingar Styrgruppens granskning av tävlingsbidragen PRÖVNING AV TÄVLINGSBIDRAG (STEG 1) INNOVATION Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag UTVÄRDERING AV TÄVLINGSBIDRAG (STEG 2) UTVÄRDERINGSKRITERIER Utvärdering Kriterium 1 utmaning Utvärdering Kriterium 2 mål- och slutanvändargrupp Utvärdering Kriterium 3 innovativ höjd Utvärdering Kriterium 4 affärsmodell Utvärdering Kriterium 5 realiserbarhet REDOVISNING AV UTVÄRDERING Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag (21)

3 3.2.9 Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag SAMMANFATTNING UTVÄRDERING KRAV PÅ TÄVLINGSDELTAGARE (STEG 3) TÄVLINGSBIDRAG TÄVLINGSBIDRAG TÄVLINGSBIDRAG TÄVLINGSBIDRAG TÄVLINGSBIDRAG TÄVLINGSBIDRAG TILLGÄNGLIGA DATA LEVERANTÖRSUNDERSÖKNING BESLUT (21)

4 1. Bakgrund 1.1 Huvudman för Innovationstävlingen Stockholms kommun genom dess trafik- och renhållningsnämnd (hädanefter benämnd Stockholms stad) är huvudman för innovationstävlingen. Övriga tävlingsarrangörer är Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting, Trafikverket, Kista Science City AB och ITS-rådet. Medfinansiär är Vinnova. 1.2 Bakgrund och utmaning Världens städer växer i en ökande takt. Sedan 2008 bor över hälften av jordens befolkning i städer och om 50 år spås två tredjedelar av världens population leva i urbana miljöer. En av anledningarna till urbaniseringen är de fördelar som ökad närhet mellan företag och människor för med sig, vilket kommer till uttryck i bland annat ökad kunskapsöverföring och produktionseffektivitet. Men de konkreta fördelar som kommer av urbaniseringen ger också upphov till uppenbara nackdelar. Ökad trängsel och pendlingskostnader är påtagliga nackdelar som i regel drabbar städer ju större och tätare de blir. I denna bemärkelse kan städernas fördel även sägas utgöra dess nackdel. För att skapa växande hållbara städer och regional tillväxt är det nödvändigt att minimera städers nackdelar Utmaning och mål Innovationstävlingens utmaning ligger i att möta Kistas konkreta behov av effektivare resor och transporter, dels under den ansträngda trafiksituation som pågående infrastrukturprojekt ger upphov till men även efter färdigställandena. Innovationstävlingens mål är att det skapas innovativa lösningar för effektivare resor och transporter till och från Kista, såväl till vardags som när trafikproblem uppstår. Utgångspunkten är Kistas konkreta trafiksituation men tanken är även att lösningarna ska vara skal- och duplicerbara och kunna leverera nytta för andra områden än Kista, exempelvis vid ombyggnaden av Slussen eller vid andra större projekt och händelser som påverkar trafiken i Stockholmsregionen. Lösningarna ska vara så innovativa, nyttobringande och ha tillräckligt genomtänkta affärsmodeller så att de efter innovationstävlingens slut kommer att kunna leva vidare. 1.3 Avtalstid Uppdraget är uppdelat i två faser ( Fas 1 och Fas 2 ) omfattande, i den ordningen, en prototypfas respektive en vidareutvecklingsfas. Faserna beskrivs närmare i Tävlingsinbjudan. Avtal som kommer att tecknas med tävlingsdeltagare kommer att omfatta båda faserna men blir vid Parternas undertecknande endast bindande för Fas 1. Utses Tävlingsdeltagaren till vinnare fortsätter Avtalet att gälla även för Fas 2. Vinnare får under Fas 2 vidareutveckla sin Lösning. 1.4 Förfarande Innovationstävlingen genomförs som en förkommersiell upphandling. 4 (21)

5 Med förkommersiell upphandling avses ett förfarande för upphandling av forsknings- och utvecklingstjänster fram till kommersialisering. Enligt kap 1 6 p. 6 gäller inte lagen (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU) för kontrakt som avser forsknings- och utvecklingstjänster, med undantag för sådana vilkas resultat inte endast tillkommer en upphandlande myndigheten i den egna verksamheten och som inte endast finansieras av den upphandlande myndigheten. Förutsättning föreligger för att tillämpa undantaget från LOU i förevarande fall eftersom tävlingen syftar till att med Kista som plattform stimulera nya och innovativa lösningar, resultatet av tävlingen tillkommer annan än Stockholms stad och tävlingen finansieras av flera aktörer. 1.5 Annonsering Tävlingsinbjuden har offentliggjorts genom att underlaget offentliggjordes på tävlingens hemsida den 28 november Utöver detta skickades annons för innovationstävlingen till Visma Opic för publicering den 28 november Tillkännagivandet har Notis-ID samt till TED den 28 november 2012 och hade id. nr. 2012/S Tävlingsinbjudan Samtliga krav som Stockholms stad ställde på tävlingsdeltagaren, genomförandet av åtagandet samt kommersiella villkor redovisades i den skriftliga tävlingsinbjudan som utgjort underlag för lämnande av tävlingsbidrag. Tävlingsinbjudan fanns tillgängligt elektroniskt på under hela tävlingstiden. Tio förtydliganden i form av Frågor & svar har publicerats på tävlingens hemsida under tiden tävlingsinbjudan annonserats. Dessa förtydliganden har inte föranlett några förändringar av de förutsättningar och krav som uppställts i tävlingsinbjudan. 1.7 Inkomna tävlingsbidrag Sista dag för inlämnande av tävlingsbidrag var den 13 februari tävlingsbidrag inkom och inlämnades före sista dag att inkomma med tävlingsbidrag. Tävlingsbidragen öppnades den 15 februari Tävlingsbidrag från följande tävlingsdeltagare inkom: Tävlingsbidrag Tävlingsdeltagare Org. nummer Tävlingsbidrag 1 Mårten Wiman Tävlingsbidrag 2 Triona AB Tävlingsbidrag 3 Trivector AB Tävlingsbidrag 4 Cristian Tapia Tävlingsbidrag 5 Parkera i Sverige AB Tävlingsbidrag 6 KB Salg; Anders Gullberg Tävlingsbidrag 7 Hodos Media Limited Tävlingsbidrag 8 Ann-Katrin Haraldsson/Respite concept (21)

6 Tävlingsbidrag 9 B3IT Connect Compute AB Tävlingsbidrag 10 Darcy AB Tävlingsbidrag 11 Veridict AB Tävlingsbidrag 12 Christer Ekman Ej angivet Tävlingsbidrag 13 SpaceTime Communication AB Tävlingsbidrag 14 Panchannel AB Prövning och utvärdering av tävlingsbidrag Tävlingsbidragen har prövats och utvärderats enligt förutsättningarna i tävlingsinbjudan. Samtliga tävlingsbidrag utom bidrag nr 12 har upptagits till prövning. Tävlingsbidrag 12 har inte upptagits till prövning p.g.a. att beskrivningar inte lämnats om varför lösningen är en innovation eller om lösningens affärsmodell. Föreskrivet tävlingsformulär har heller inte använts. Prövningen och utvärderingen av tävlingsbidragen har genomförts i tre steg där första steget syftade till att i enlighet med avsnitt 5.1 i Tävlingsinbjudan fastställa om tävlingsbidraget uppfyller ställda krav på innovation. De tävlingsbidrag som uppfyllt ställda krav på innovation har i steg 2 utvärderats och poängsatts enligt avsnitt i Tävlingsinbjudan. Tävlingsbidragen med de sex högsta totalpoängen har i steg 3 prövats mot ställda krav i Tävlingsinbjudans avsnitt 4, Krav på tävlingsdeltagare. Dessutom har det kontrollerats att samtliga villkor i avtalet har accepterats. De tre till sex tävlingsbidrag som fått högst totalpoäng och som uppfyller samtliga ställda krav kommer att erbjudas att teckna avtal med Stockholms stad för fas Individuella utvärderingar Inledningsvis har utvärderingen av tävlingsbidrag genomförts av en utvärderingsgrupp bestående av personer från tävlingsarrangörerna samt externa organisationer med breda kompetenser inom resenärs-, teknik-, innovations- och affärsmässighetsfrågor. Varje tävlingsbidrag har utvärderats av fem utvärderare som genomfört individuella utvärderingar. För varje utvärderingskriterium har ett medelvärde av utvärderarnas poängsättningar räknats fram. Medelvärdet per kriterium har summerats till en totalpoäng för tävlingsbidraget. Tävlingsbidragens totalpoäng har legat till grund för en preliminär rangordning av tävlingsbidragen Styrgruppens granskning av tävlingsbidragen En slutgiltig granskning av tävlingsbidragen har gjorts av tävlingens styrgrupp. Styrgruppens granskning har resulterat i en slutgiltig poängsättning av tävlingsbidragen. 6 (21)

7 2. Prövning av tävlingsbidrag (steg 1) Samtliga inkomna tävlingsbidrag utom tävlingsbidrag 12 har prövats för att se att de uppfyller kravet om innovation. 2.1 Innovation Lösningen ska vara en innovation. Tävlingsdeltagare ska beskriva och motivera varför erbjuden lösning är en innovation. Med innovation avses en lösning som har förmågan att framgångsrikt utveckla och införa nya strategier, koncept, metoder, verktyg, tekniker eller processer som resulterar i betydande förbättringar av kvalitet, effektivitet eller ändamålsenlighet för en marknad. Det kan exempelvis handla om nya perspektiv på gamla problem, utveckla kvalitet i befintliga tjänster, förändra sätten på vilka tjänster levereras och att hitta nya eller förbättrade samverkansformer och affärsmodeller. Eller som det definieras i SOU 2010:56 med innovation avses en nyskapande kombination av olika resurser som tar formen av ett värdehöjande erbjudande som svarar mot en efterfrågan på en marknad Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag 6 Tävlingsbidrag 6 levererar många kloka resonemang för att åstadkomma trafikförbättringar. Dock bygger idén i huvudsak på ökad samverkan mellan för frågan viktiga intressenter, något som inte bedömts vara en innovation som tävlingsdeltagaren kan implementera i en lösning, produkt eller tjänst. Kravet på att lösningen ska vara en innovation är därmed inte uppfyllt Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag 9 7 (21)

8 Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Tävlingsbidrag Utvärdering av tävlingsbidrag (steg 2) Tävlingsbidragen som gick vidare till steg 2 har utvärderats av fem utvärderare per tävlingsbidrag. Uppgiften för varje utvärderare har varit att för vart och ett av kriterierna nedan välja det svarsalternativ avseende uppfyllnad som de anser bäst överensstämmer med tävlingsdeltagarnas beskrivningar i det inlämnade tävlingsbidraget, samt att motivera varför. 3.1 Utvärderingskriterier Tävlingsbidragen har, enligt förutsättningarna i avsnitt i Tävlingsinbjudan, utvärderats individuellt utifrån nedanstående fem kriterier. Kriterium 1 utmaning Kriterium 2 mål- och slutanvändargrupp Kriterium 3 innovativ höjd Kriterium 4 affärsmodell Kriterium 5 realiserbarhet Nedan följer en kort redogörelse för de fem kriterierna Utvärdering Kriterium 1 utmaning Tävlingsdeltagaren beskriver sin lösning och hur den möter utmaningen och når målen för tävlingen, se avsnitt 1 i tävlingsinbjudan. Av beskrivningen framgår exempelvis lösningens funktion, användningsområde och informationskanal (exempelvis teknisk plattform, medium etcetera) för att nå slutanvändaren. Mål med Uppfyllnad Poängsättning Beskriven lösning möter utmaningen och uppnår tävlingen väl. Redovisningen/-arna är till fullo 300 p 225 p 8 (21)

9 trovärdiga. mestadels endast delvis inte 75 p 0 p Utvärdering Kriterium 2 mål- och slutanvändargrupp Tävlingsdeltagaren definierar lösningens målgrupp, det vill säga de som erbjuden lösning vänder sig till. Tävlingsdeltagaren ska även motivera varför denna målgrupp är aktuell för lösningen. Tävlingsdeltagaren definierar, beskriver och anger storleken på lösningens förväntade slutanvändargrupp, det vill säga de som tävlingsdeltagaren bedömer kommer att använda sig av lösningen. Tävlingsdeltagaren anger tydligt hur denne kommit fram till den angivna slutanvändargruppen och storleken på denna. Mål med Uppfyllnad Poängsättning Att tävlingsdeltagarens har en väl definierad målgrupp och har stor kännedom om lösningens slutanvändargrupp. Redovisningen/-arna är trovärdiga. till fullo mestadels endast delvis inte 100 p 75 p 25 p 0 p Utvärdering Kriterium 3 innovativ höjd Tävlingsdeltagaren beskriver sin lösnings innovativa höjd. Mål med Uppfyllnad Poängsättning Lösningen har en stor innovativ höjd. 200 p 9 (21)

10 Redovisningen/-arna är trovärdiga. till fullo mestadels endast delvis inte 150 p 50 p 0 p Utvärdering Kriterium 4 affärsmodell Tävlingsdeltagaren redovisar nedanstående aspekter av lösningens affärsmodell: intäkts- och finansieringskällor (till exempel reklam, avgifter som betalas av slutanvändare, riskkapitalister etcetera), kostnadsposter (till exempel driftskostnader, marknadsföringskostnader etcetera) och hur dataförsörjning till erbjuden lösning kommer att hanteras efter tävlingens avslutande, dels för Kista men även för lösningens skal- och duplicerbarhet. Mål med Lösningen har en hållbar och trovärdig affärsmodell, med realistiska beskrivningar avseende intäkts- och finansieringskällor, kostnadsposter samt dataförsörjning efter tävlingens avslutande. Redovisningen/-arna är trovärdiga. Uppfyllnad till fullo mestadels endast delvis inte Poängsättning 200 p 150 p 50 p 0 p 10 (21)

11 3.1.5 Utvärdering Kriterium 5 realiserbarhet Tävlingsdeltagaren redovisar hur denne kommer att nå nedanstående mål för fas 1 och fas 2: 1. Målet med fas 1 är att tävlingsdeltagaren skapar en prototyp som är så pass utvecklad att den tydligt visar hur lösningen är tänkt att fungera 2. Målet med fas 2 är att tävlingsdeltagaren vidareutvecklar sin lösning tills dess att lösningen kan introduceras till marknaden Tävlingsdeltagaren redovisar även hur lösningen kommer att realiseras och introduceras till marknaden efter tävlingens avslutande. Redovisningarna sker genom att exempelvis beskriva: Resurser och metoder för utvecklingsarbete och realisering Marknadsföringskanaler för att fånga slutanvändarnas intresse Mål med Tävlingsdeltagaren visar att de med stor sannolikhet kommer att nå målen för fas 1 och fas 2. Tävlingsdeltagaren visar att de har en genomtänkt plan för att realisera och introducera lösningen till marknaden efter tävlingens avslutande. Redovisningen/-arna är trovärdiga. Uppfyllnad 3.2 Redovisning av utvärdering till fullo mestadels endast delvis inte Poängsättning 100 p Tävlingsbidragen har för varje kriterium bedömts utifrån hur väl tävlingsdeltagarnas inkomna beskrivningar uppfyller målen för respektive kriterium. Nedan redovisas de fem utvärderarnas genomsnittliga poäng för varje kriterium samt den totalpoäng som genomsnittliga poäng för varje kriterium summeras till, efter styrgruppens slutliga granskning. Även en sammanfattning av samtliga inkomna motiveringar redovisas. Maximalt poäng för samtliga kriterier är 900 poäng. 75 p 25 p 0 p 11 (21)

12 3.2.1 Tävlingsbidrag 1 Tävlingsbidrag 1 1 Utmaning Lösningen har bedömts kunna bidra till ett 210 effektivare användande av trafikresurser genom möjliggörande av välinformerade beslut, men lösningens effekt i att möta utmaningen har inte bedömts som tillräckligt hög för ett högre betyg. 2 Mål- och Målgruppen har bedömts som väldefinierad och bör 85 slutanvändargrupp attraheras av lösningen. Dock har tävlingsdeltagarens målgruppskännedom bedömts som för generell för att högsta poäng ska kunna ges. 3 Innovativ höjd Att presentera denna typ av information har 120 bedömts kreativt och attraktivt för målgruppen. Helt banbrytande är det dock inte. 4 Affärsmodell Oklart hur tävlingsdeltagaren ska lyckas förse 80 lösningen med nödvändiga data. Frågetecken har även bedömts finnas på intäktssidan, att en av tävlingsarrangörerna antas finansiera lösningens driftskostnader har renderat i lägre poäng på affärsmodell. 5 Realiserbarhet Tekniskt är det absolut genomförbart, men de grafiska inslagen har bedömts bli en utmaning att realisera. 60 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 2 Tävlingsbidrag 2 1 Utmaning En effektivare nyttjandegrad har bedömts möta 195 utmaningen väl, lösningens effekt hänger dock mycket på hur väl man lyckas fånga målgruppen. 2 Mål- och En väldefinierad målgrupp, dock bedöms 50 slutanvändargrupp tävlingsdeltagaren möjligen inte ha tagit tillräckligt stor hänsyn till sin målgrupps vilja eller ovilja att ändra sitt beteende. 3 Innovativ höjd Att fungera som en tvärgemensam plattform för 70 andra tjänster har endast bedömts som någorlunda innovativt, inte jätteoriginellt. 4 Affärsmodell Affärsmodellen har bedömts som osäker då man i hög utsträckning förlitar sig på offentliga organisationers vilja att finansiera. Dessutom har det bedömts kunna vara besvärligt att komma över (21)

13 nödvändiga data. 5 Realiserbarhet Lösningen är realiserbar ur ett tekniskt perspektiv, och krafterna bakom förslaget har bedömts erfarna. Dock bedöms det finnas en osäkerhet avseende de samordningsinsatser som krävs för att realisera lösningen. Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 3 Tävlingsbidrag 3 1 Utmaning Trots många väldigt intressanta tankar om 120 beteendepåverkan bedöms bidraget i sig inte möta utmaningen i hög grad, det förlitar sig för mycket på andra lösningars förmåga att möta utmaningen för att en högre poäng ska kunna ges. 2 Mål- och Tävlingsbidragets målgruppskännedom bedöms 70 slutanvändargrupp som relativt god, möjligen är de positiva effekterna för respektive undergrupp något otydligt beskrivna. 3 Innovativ höjd En intressant idé, men lösningens innovativa höjd 100 har ändå bedömts relativt lågt då portaltanken är gammal. 4 Affärsmodell Högt finansieringsberoende från 90 tävlingsarrangörerna samt vaga beskrivningar om hur man ska lyckas sälja annonser har gjort att affärsmodellen bedömts som relativt svag. 5 Realiserbarhet Lösningen bedöms som tekniskt realiserbar även om det beskrivs något otydligt hur lösningen ska realiseras i fas 2. Hade önskat mer resonemang om hur ägare till de andra lösningarna ska övertygas. 65 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 4 Tävlingsbidrag 4 1 Utmaning Bedömningen är att större företag med många 195 anställda som reser mycket skulle kunna nappa på idén. Lösningen torde även kunna göra nytta vid kollektivtrafikstörningar. Dock har påverkan på totala trafiksituationen bedömts som relativt liten varför kriteriet inte bedömts högre. 2 Mål- och Bidraget omfattar både en lokal målgruppsanalys (21)

14 slutanvändargrupp samt en målgruppsutökning, vilket bedömts som trovärdigt. Frågetecken dock för om lösningen adresserar ett tillräckligt stort problem i förhållande till andra problem för att lyckas attrahera användare. 3 Innovativ höjd Bedömningen för lösningens innovativa höjd lider av att det finns likartade initiativ runt om i världen. Positivt att man adresserar delningskostnadsproblemet på ett smart sätt. 4 Affärsmodell Intressant affärsmodell med olika priser för olika grupper, dock blir den lite spretig då den baseras på väldigt många aktörer. Viss skepsis har bedömts finnas för intäktsmodellen baserad på förskottsbetalning. 5 Realiserbarhet Tekniken har inte bedömts vara problemet, däremot är det inte så tydligt redovisat hur man tänker sig genomförandet, vilket sänkt betygen. Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 5 Tävlingsbidrag 5 1 Utmaning Lösningen har fått relativt låga bedömningar på 135 kriterium 1 då lösningen mest bedömts bidra till att minska trafiken inom Kista, inte på trafiklederna till och från. 2 Mål- och Målgruppen bedöms som mindre än 50 slutanvändargrupp tävlingsdeltagaren angett, en stor del av de arbetande i Kista bedöms inte uppleva problemen så stora som angetts i tävlingsbidraget. 3 Innovativ höjd Ett intressant inslag i användandet av många 90 datakällor, men bidragets innovativa höjd har dock inte bedömts som särskilt hög. Liknande tjänster finns. 4 Affärsmodell Det finns idéer på finansiering men både kostnader 90 och intäktskällor har bedömts som svagt redovisade, varför bidragets affärsmodell inte bedömts som helt övertygande. 5 Realiserbarhet Planen har bedömts som relativt trovärdig, dock har teknisk uppkoppling mot vissa befintliga system bedömts som svårgörligt. 65 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för (21)

15 3.2.6 Tävlingsbidrag 7 Tävlingsbidrag 7 1 Utmaning Ett intressant grepp att engagera folk i sitt resande. 210 Nackdelar finns och har bedömts ligga i potentiellt höga trösklar för att engagera sig tillräckligt i lösningen, korta livslängder samt att lösningen inte erbjuder särskilt mycket resenärsstöd vid trafikstörningar. 2 Mål- och Bidraget har bedömts ha relativt bra 70 slutanvändargrupp målgruppskännedom, dock är antalet som kommer använda sig av lösningen kanske inte detsamma som antalet som ändrar sitt sätt att resa, något som hade kunnat belysas mer i redovisningen. 3 Innovativ höjd Att försöka förbättra trafiksituationen på det sätt 150 som tävlingsbidraget gör har bedömts innovativt. Dock är beskrivningarna i många fall för abstrakta för att full pott ska kunna ges. 4 Affärsmodell Att låta användandet vara gratis med möjlighet att 110 lägga till betaltjänster har bedömts som en relativt ändamålsenlig affärsmodell. Detsamma gäller intäkter från reklam och sponsring, men huruvida större företag vill haka på och köpa in sig så som beskrivs, blir en utmaning. Här hade det krävts ett mer utvecklat resonemang för en högre poäng. 5 Realiserbarhet Det är en mycket ambitiös lösning som föreslås, dock finns viss tveksamhet i redovisningarna för hur tävlingsdeltagaren ska lyckas realisera lösningen. Bedömningen är att det kommer att krävas en stor insats för att få en produkt som lockar till sig användare och finansiärer. 55 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 8 Tävlingsbidrag 8 1 Utmaning Bedömningen är att lösningen inte kommer att 180 påverka tillräckligt många människor för att påverka trafiksituationen, men för enskilda användare kan effekten bli stor. 2 Mål- och slutanvändargrupp Bedömningen är att lösningen möjligen passar sämre för Kistas företag än för andra stora arbetsgivare, exempelvis inom sjukvården. Att (21)

16 inledningsvis fokusera på Kista riskerar att ge ett negativt resultat. 3 Innovativ höjd Den innovativa höjden har bedömts som relativt hög i sin enkelhet, ett kreativt grepp att försöka reducera arbetsresandet. 4 Affärsmodell Sannolikheten att arbetsgivare i någon högre grad vill vara med och bekosta lösningen har bedömts som relativt låg. 5 Realiserbarhet En tekniskt relativt enkel lösning att implementera, det svåra bedöms vara att få med arbetsgivare på initiativet. Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 9 Tävlingsbidrag 9 1 Utmaning Lösningen har fått låga bedömningar på kriterium 1, 90 då lösningen mest bidrar till att minska trafiken inom Kista, inte till och från. 2 Mål- och Målgruppen bedöms som mindre än 45 slutanvändargrupp tävlingsdeltagaren angett, en stor del av de arbetande i Kista bedöms inte uppleva problemen så stora som det beskrivits i tävlingsbidraget. 3 Innovativ höjd Bidragets innovativa höjd har inte bedömts som 90 särskilt hög. Liknande tjänster finns. 4 Affärsmodell Affärsmodellen har erhållit låg poäng då 50 redovisningen av finansieringskällorna bedömts som osäkra. 5 Realiserbarhet Det finns ett stegvis tillvägagångssätt som bedömts trovärdigt. Det bedöms dock finnas hinder på vägen för en lyckad realisering, bland annat metoderna för datafångst som förutsätter att både ägare och operatörer är positiva. 55 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 10 Tävlingsbidrag 10 1 Utmaning Bedömningen är att lösningen möter utmaningen relativt väl, lösningen levererar mervärden åt resenärer av alla trafikslag samt har en god tanke om hur man ska få resenärer att använda lösningen (21)

17 även till vardags. Dock bedöms det finnas frågetecken för om lösningen kommer kunna locka över vanebilister till andra transportmoder. 2 Mål- och Bred och väl definierad målgrupp samt bra slutanvändargrupp resonemang kring slutanvändargruppen. 3 Innovativ höjd Bedömningen är att lösningen har relativt hög innovativ höjd, möjligheten till matchning mellan olika dataset har bedömts innovativt, dock inte banbrytande. 4 Affärsmodell Affärsmodellen har bedömts som bidragets svaga länk, möjligen kunde alternativ till händelsedriven försäljning även beaktas. 5 Realiserbarhet Bedömningen är att beskrivningarna av upplägget är genomtänkta och trovärdiga, om än ibland något svårbedömda. De många datakällorna har bedömts kunna göra lösningen svårgenomförbar. Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 11 Tävlingsbidrag 11 1 Utmaning Bedömningen är att lösningen kombinerar och 255 presenterar data från relevanta trafikslag för användaren på ett ändamålsenligt och effektivt sätt. Ytterligare resonemang om hur bidraget skulle kunna adressera transportörer saknas dock. 2 Mål- och Ett plus för att lösningen även är användbar för 75 slutanvändargrupp mobilovana, möjligen är målgruppen väl översiktligt beskriven. 3 Innovativ höjd Innovativa höjden har bedömts relativt högt då 160 snabb och effektiv återkoppling ges resenären. Den innovativa höjden hade bedömts högre om andra språk än svenska varit möjligt. 4 Affärsmodell Bedömningen är att affärsmodellen innehåller 110 många kloka tankar som har potential att trygga lösningens existens. Dock efterfrågas mer konkreta siffror, främst för kostnader men även för intäkter. 5 Realiserbarhet Bedömningen är att tävlingsdeltagaren bör kunna realisera lösningen men ett utförligare resonemang om resurser hade varit önskvärt. 80 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för (21)

18 Tävlingsbidrag 13 Tävlingsbidrag 13 1 Utmaning Bedömningen är att bidraget möter utmaningen 210 relativt väl då lösningen bör kunna bidra till att resor effektiviseras. Bidraget har dock upplevts svårtolkat, där bl.a. kollektivtrafikens roll i lösningen upplevts svårbedömd. 2 Mål- och Målgruppen bedöms som relativt trovärdig, med 70 slutanvändargrupp viss reservation för att den är väl övergripande beskriven. 3 Innovativ höjd Den innovativa höjden bedöms finnas i lösningens 120 systemövergripande funktioner, men det har bedömts svårt att urskilja tävlingsbidraget från andra tjänster som tävlingsdeltagaren också levererar, varför en högre poäng inte kunnat ges. 4 Affärsmodell Affärsmodellen har bedömts som trovärdig, trots att 180 marknadsvärderingen bedöms överskattad, det kommer vara mycket svårt att nå det genomslaget. 5 Realiserbarhet Tävlingsdeltagaren har bedömts ha god insikt om vilka resurser som krävs, lösningens realiserbarhet har bedömts som hög. 95 Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Tävlingsbidrag 14 Tävlingsbidrag 14 1 Utmaning Lösningen bedöms kunna ge relativt bra effekter i 225 att möta utmaningen, dock har lösningens fokus på Kista bedömts som aningen svagt. 2 Mål- och Målgruppen är stor men redovisningen är för 75 slutanvändargrupp övergripligt beskriven. Uppskattningar om antal efterfrågas i större utsträckning liksom en djupare analys av slutanvändargruppens beteenden. 3 Innovativ höjd Lösningen bedöms som kreativ och innovativ i sin 140 enkelhet, men redovisningen är för vag och allmänt hållen för att nå högre poäng. 4 Affärsmodell Redovisningen om hur tävlingsdeltagaren ska lyckas sälja sin lösning till kommuner, fastighetsägare och företag har bedömts som för dåligt underbyggd. Detsamma gäller hur tävlingsdeltagaren ska lyckas värva externa finansieringspartners för kampanjer (21)

19 Affärsmodellens trovärdighet har därför bedömts som låg. 5 Realiserbarhet Lösningens realiserbarhet bedöms som relativt låg, en utförligare beskrivning om hur plattformen är tänkt att implementeras saknas. Total poäng för tävlingsbidraget (summan av medelpoängen för Sammanfattning utvärdering Nedan följer en sammanfattning av tävlingsbidragens totalpoäng: Tävlingsbidrag Erhållen totalpoäng (maxpoäng är 900) Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidrag poäng Tävlingsbidragens totalpoäng har resulterat i följande rangordning: 1. Tävlingsbidrag poäng 2. Tävlingsbidrag poäng 3. Tävlingsbidrag poäng 4. Tävlingsbidrag poäng 5. Tävlingsbidrag poäng 6. Tävlingsbidrag poäng 7. Tävlingsbidrag poäng 8. Tävlingsbidrag poäng 9. Tävlingsbidrag poäng 10. Tävlingsbidrag poäng 11. Tävlingsbidrag poäng 12. Tävlingsbidrag poäng 4. Krav på tävlingsdeltagare (steg 3) De sex tävlingsbidrag med högst totalpoäng har prövats mot ställda krav i avsnitt 4, Krav på tävlingsdeltagare samt att samtliga villkor i avtalet har accepterats. 19 (21)

20 4.1 Tävlingsbidrag 1 Kraven är uppfyllda. 4.2 Tävlingsbidrag 4 Kraven är uppfyllda. 4.3 Tävlingsbidrag 7 Kraven är uppfyllda. 4.4 Tävlingsbidrag 10 Kraven är uppfyllda. 4.5 Tävlingsbidrag 11 Kraven är uppfyllda. 4.6 Tävlingsbidrag 13 Kraven är uppfyllda. 5. Tillgängliga data Tävlingsarrangörerna kan inte garantera tillgången på de för tävlingsbidragen relevanta data som tävlingsdeltagare avser hämta utanför den för innovationstävlingen upprättade datamarknaden. Detta gäller exempelvis för Tävlingsbidrag 1 där en del av det för tävlingsbidraget nödvändiga data i dagsläget inte finns tillgängliga varken från tävlingens datamarknad eller från Trafiklab.se. 6. Leverantörsundersökning Leverantörsundersökning Stockholms stad följer kontinuerligt upp hur det är att delta i våra upphandlingar och hur staden uppfattas som avtalspart. Bidra gärna med dina synpunkter och erfarenheter i vår leverantörsenkät. I enkäten får du ta ställning till några korta påståenden och den tar endast några minuter att genomföra. Länk till enkäten är: Tack för att du vill vara med och bidra till utvecklingen av vår upphandlingsverksamhet! 20 (21)

21 7. Beslut I enlighet med uppdrag från styrgruppen för ITS Innovation Stockholm Kista den 12 april 2013 fattas följande beslut: Efter genomförd utvärdering av inkomna tävlingsbidrag i innovationstävlingen ITS Innovation Stockholm Kista beslutar Stockholms stad genom dess trafik- och renhållningsförvaltning att teckna avtal med följande tävlingsdeltagare: Tävlingsbidrag Tävlingsdeltagare Org. nummer Tävlingsbidrag 1 Mårten Wiman Tävlingsbidrag 4 Cristian Tapia Tävlingsbidrag 7 Hodos Media Limited Tävlingsbidrag 10 Darcy AB Tävlingsbidrag 11 Veridict AB Tävlingsbidrag 13 SpaceTime Communication AB Motivering: Tävlingsbidragen har fått högst totalpoäng i utvärderingen och uppfyller ställda krav. Stockholms stad kommer att ingå avtal tidigast 23 april Stockholms stad genom dess trafik- och renhållningsförvaltning den 12 april Per Anders Hedkvist Trafikdirektör 21 (21)

Utvärderingsrapport och beslut inför Fas 2. ITS Innovation Stockholm Kista

Utvärderingsrapport och beslut inför Fas 2. ITS Innovation Stockholm Kista Utvärderingsrapport och beslut inför Fas 2 ITS Innovation Stockholm Kista Dnr T2012-006-06457 1. BAKGRUND OCH UTVÄRDERING INFÖR FAS 1... 3 1.1 HUVUDMAN FÖR INNOVATIONSTÄVLINGEN... 3 1.2 BAKGRUND OCH UTMANING...

Läs mer

Bilaga 2: Formulär för Fas 1-rapport och för uppdatering

Bilaga 2: Formulär för Fas 1-rapport och för uppdatering Datum/Date Dnr/Ref.no. 2014-05-14 137-KB 415-2014 Bilaga 2: Formulär för Fas 1-rapport och för uppdatering 1.1. Uppgifter om Innovationsdeltagaren Innovationsdeltagare: Person- eller organisationsnummer:

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0

Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster. Dnr Af 2012/ Ver 1.0 Sida: 1 av 14 Utvärdering - upphandling av ramavtal avseende IT-juristtjänster Dnr Af 2012/060444 Ver 1.0 Sida: 2 av 14 1. Utvärdering upphandling av avtal avseende IT- juristtjänster...3 1.1 Allmän information...3

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering

Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering Upphandlingsprotokoll och beslut för Upphandling av Ramavtal fastighetstransaktioner och fastighetsvärdering 1(10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Upphandlingsförfarande... 3 1.2 Annonsering...

Läs mer

5. Utvärdering av anbud

5. Utvärdering av anbud Förfrågningsunderlag 2013-07-12 Upphandlande organisation Upphandling Socialstyrelsen Konsulter för utvärdering och uppföljning inom vård och omsorg Kristina Lundin 13/28 Sista anbudsdag: 2013-08-22 Symbolförklaring:

Läs mer

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd

Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (8) 2011-05-18 DNR 2.2.2.- 138/2011 UPPHANDLINGSRAPPORT/ TILLDELNINGSBESLUT Upphandling av utförande av personlig assistans inom Norrmalms stadsdelsnämnd 1 Bakgrund

Läs mer

Utvärdering av ansökningar till Förkommersiell Innovationsupphandling till Kungliga biblioteket (KB)

Utvärdering av ansökningar till Förkommersiell Innovationsupphandling till Kungliga biblioteket (KB) Datum/Date Dnr/Ref.no. 2014-09-24 137-KB 415-2014 Avd. för verksamhetsstöd, K. Jortfelt Avd. för digitala samlingar, S-L Molneryd Utvärdering av ansökningar till Förkommersiell Innovationsupphandling till

Läs mer

Stockholm Business Region AB

Stockholm Business Region AB SID 1 av 13 Stockholm Business Region AB UPPHANDLINGSPROTOKOLL UPPHANDLING AV PERSONALUTHYRNINGSTJÄNSTER SID 2 av 13 Innehåll 1. Bakgrund... 4 1.1 Upphandlande myndighet... 4 1.2 Upphandlingens omfattning...

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Kvalificering av anbudsgivare

UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Upphandlande organisation UPPHANDLINGSPROTOKOLL. Kvalificering av anbudsgivare UPPHANDLINGSPROTOKOLL 2013-09-16 Upphandlande organisation ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling Mätningstekniker Af-2013/263850 UPPHANDLINGSPROTOKOLL Arbetsförmedlingen, Upphandlingsavdelningen,

Läs mer

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING

INSTRUMENT FÖR GEODETISK MÄTNING c" UPPHANDLINGSPROTOKOLL & 0 STADSBYGGNADSKONTORET tri STADSMÄTNINGSAVDELNINGEN T it9. cjo t90ktft Stadsbyggnadskontoret Inkom2012-10- 29 Reg. Dnr: UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH UPPHANDLING AV INSTRUMENT FÖR

Läs mer

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen 2012-04-27 Dnr 2011/2214 Beslutande: Jennv Rolling Föredragande: Björn Wallgren Övriga närvarande: Jan Maarten Dijkgraaf,

Läs mer

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5)

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsenheten Caroline Sandlin caroline.sandlin@pts.se 1. Upphandling av ramavtal för auktionskonsulttjänster 1.1. Bakgrund

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

Innovationsupphandling av återanvändningssystem Bilaga 2 - Om innovationsupphandling

Innovationsupphandling av återanvändningssystem Bilaga 2 - Om innovationsupphandling Innovationsupphandling av återanvändningssystem Bilaga 2 - Om innovationsupphandling Innehåll Beskrivning av innovationsupphandling... 3 Semantiken i denna upphandling... 3 FoU-undantag... 3 Processen...

Läs mer

Upphandlingsprotokoll

Upphandlingsprotokoll SID 1 (12) Upphandlingsprotokoll Upphandling av Kommunikationstjänster Informationskampanj avseende brott i nära relationer SID 2 (12) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 UPPHANDLINGENS

Läs mer

Utvärdering upphandling Kuvert med tryck

Utvärdering upphandling Kuvert med tryck Sida: 1 av 8 2012-11-01 Utvärdering upphandling Kuvert med tryck Dnr Af-2012/198621 Arbetsförmedlingen Förvaltningsavdelningen/Upphandlingsavdelningen Sida: 2 av 8 Utvärdering upphandling Kuvert med tryck...

Läs mer

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15

4. UTVÄRDERING. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. 4.1. Utvärdering i upphandlingen 2012-02-15 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Tryckeritjänster Birgitta Engström 96-71-2011 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Upphandling av Rättsdatabas

Upphandling av Rättsdatabas PM59100 PM59008 2.1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Upphandlingens form... 3 1.2 Avtalsperiod och omfattning... 3 1.3 Annonsering... 3 1.4 Arbetsgrupp... 3 1.5 Inkomna anbud... 3 2 Prövning och utvärdering...

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm.

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm. Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2009-02-18 Dnr: 09-190 1(10) Upphandlingsenheten Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1. Upphandling av tekniska konsulttjänster 1.1. Bakgrund PTS

Läs mer

Upphandlingspolicy för RUM

Upphandlingspolicy för RUM Upphandlingspolicy för RUM Slupskjulsvägen 34, 111 49 Stockholm Inledning Detta dokument beskriver riktlinjer och rutiner för genomförande av upphandlingar inom RUM. Dokumentet beskriver en komplett upphandlingsprocess.

Läs mer

Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter

Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter 1/10 Datum 2012-10-12 ESV Dnr 18-311/2012 Handläggare Birger Tellmann/EAS UPPHANDLINGSPROTOKOLL Statligt ramavtal avseende Ekonomisystem för myndigheter och servicecenter Drottninggatan 89 Tfn 08-690 43

Läs mer

Upphandling av administration av Telepriskollen

Upphandling av administration av Telepriskollen PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-05-05 Dnr: 11-1283 1(5) Administrativa avdelningen Anna-Karin Hellsten 08-678 58 22 anna-karin.hellsten@pts.se Upphandling av administration av Telepriskollen 1

Läs mer

Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18)

Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för brukaren (SOU 2008:18) YTTRANDE Vårt dnr 08/2336 Styrelsen 2008-09-26 Ert dnr S2008/2789/ST Avd för vård och omsorg Gigi Isacsson Socialdepartementet 103 33 STOCKHOLM Evidensbaserad praktik inom socialtjänsten till nytta för

Läs mer

29 Antagande av leverantör upphandling av tolktjänst i Stockholms län HSN

29 Antagande av leverantör upphandling av tolktjänst i Stockholms län HSN 29 Antagande av leverantör upphandling av tolktjänst i Stockholms län HSN 2016-4150 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2016-4150 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Samverkan och stöd Razvan

Läs mer

Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget

Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget 1/9 Datum 2014-06-27 ESV Dnr 7.1-362/2013 Handläggare Elisabeth Perntz UPPHANDLINGSPROTOKOLL Statligt ramavtal avseende BI-system med funktioner för Rapportering och Analys samt Budget Drottninggatan 89

Läs mer

Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut

Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut SID 1 (13) Upphandlingsprotokoll och tilldelningsbeslut Upphandling av lokalvårdstjänster till Polismyndigheten i Stockholms län A016.875/2013 SID 2 (13) Innehållsförteckning Bakgrund... 4 1 Upphandlingsförutsättningar...

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall

Utvärderingsrapport för upphandling. DU-UPP Transport av avfall Utvärderingsrapport för upphandling DU-UPP13-163 Transport av avfall 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Upphandlingsobjekt 3 1.2 Upphandlande enhet 3 1.3 Ansvarig för upphandlingen 3 1.4 Projektgrupp 4 1.5 Typ

Läs mer

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt

Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid. Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Var med och forma centrala södra Helsingborgs framtid Administrativa föreskrifter Projekttävling för H+, 2008 och framåt Innehåll Inledning 1.1 Förfrågningsunderlag 1.2 Om Projekttävlingen Upphandlings

Läs mer

Innovationsupphandling utvecklar din verksamhet

Innovationsupphandling utvecklar din verksamhet Innovationsupphandling utvecklar din verksamhet Alla offentliga verksamheter har möjligheter att göra innovationsupphandlingar. Inledning Offentlig sektor upphandlar årligen varor och tjänster för cirka

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se

STADSBYGGNADSKONTORET. Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster. stockholm.se STADSBYGGNADSKONTORET Upphandlingsprotokoll och beslut avseende upphandling av rekryteringstjänster stockholm.se 2 (13) Stadsbyggnadskontoret Tilldelningsbeslut December 2013 Dnr: 2013-09654-22 Utgivare:

Läs mer

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring Ansökningsinbjudan för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring 1 1 Om Compare 1.1 Allmänt Compare är en stiftelse som stiftades år 2000. Vi är ett kluster på närmare 100 IT-företag

Läs mer

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS

Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder enligt LSS Norrmalms stadsdelsförvaltning Dnr 2017/166-2.2.2 Sida 1 (6) 2017-10-24 Handläggare: Christina Fagerström, Serviceförvaltningen: 08-508 11 846 Tilldelningsbeslut-Driften av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

2. Utvärderingsbilaga

2. Utvärderingsbilaga Förfrågningsunderlag 2014-02-07 Upphandlande organisation Upphandling Stockholms stad, Rinkeby-Kista Drift av bostäder enligt LSS, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning stadsdelsnämnd Christina Fagerström

Läs mer

45 Antagande av leverantör upphandling av geriatrisk vård på Löwenströmska och Nacka sjukhus. HSN

45 Antagande av leverantör upphandling av geriatrisk vård på Löwenströmska och Nacka sjukhus. HSN 45 Antagande av leverantör upphandling av geriatrisk vård på Löwenströmska och Nacka sjukhus. HSN 2018-0370 Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Allmänmedicin och geriatrik Camilla

Läs mer

UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER.

UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER. UPPHANDLINGSPROTOKOLLOCH BESLUT OM INGÅENDE AV RAMAVTAL AVSEENDE VARUGRUPPERNA MÅLERI, TRÄ, METALL, PLAST OCH TEXTILIER. SID 1 (10) SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2

Läs mer

Urvalskriterier för projekt inom lokalt ledd utveckling

Urvalskriterier för projekt inom lokalt ledd utveckling Sida 1 av 7 2015-06-01 Enheten för lokalt ledd utveckling Urvalskriterier för projekt inom lokalt ledd utveckling Dessa riktlinjer visar hur ni kan ta fram urvalskriterier för att prioritera mellan inkomna

Läs mer

Principerna för finansiering av infrastruktur behöver utvecklas

Principerna för finansiering av infrastruktur behöver utvecklas SKRIVELSE Vårt dnr: 2014-06-30 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Cecilia Mårtensson Regeringen 103 33 Stockholm Principerna för finansiering av infrastruktur behöver utvecklas Det finns stora

Läs mer

Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning

Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning PROGRAMINFORMATION Datum Vår referens Sida 2010-03-26 Dnr: 10-2324-4 1(5) Innovationstävling smarta lösningar för arbete och utbildning PTS innovationstävling Kommunikationsmyndigheten PTS efterlyser nya

Läs mer

Dnr 1279/2012 Stockholm den 27 september 2013

Dnr 1279/2012 Stockholm den 27 september 2013 Dnr 1279/2012 Stockholm den 27 september 2013 Swedish Medtech och Swedish Labtechs kommentarer till Tandvårds- och läkemedelsförmånsverkets slutrapport- Regeringsuppdrag att göra hälsoekonomiska bedömningar

Läs mer

26 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad kirurgi i öppenvård i Region Stockholm HSN

26 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad kirurgi i öppenvård i Region Stockholm HSN 26 Antagande av leverantör upphandling av specialiserad kirurgi i öppenvård i Region Stockholm HSN 2018-1634 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1634 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Utvärderingsprotokoll gällande upphandlingar av arbetsmarknadsutbildning Vård och omsorgsutbildning, dnr Af-2012/

Utvärderingsprotokoll gällande upphandlingar av arbetsmarknadsutbildning Vård och omsorgsutbildning, dnr Af-2012/ Sida: 1 av 7 Bilaga 1 Dnr Af-2012/279 404 Utvärderingsprotokoll gällande upphandlingar av arbetsmarknadsutbildning Vård och omsorgsutbildning, dnr Af-2012/279 404 Arbetsförmedlingen har genomfört sammanlagt

Läs mer

Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet

Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet 2011-11-25 Innovationstävling för studenter Sverige Det nya matlandet 1. Sammanfattning Skapat en helt ny innovationstävling inom svensk livsmedelsproduktion.

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093. Upphandling Internettjänst Danderyds kommun

UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093. Upphandling Internettjänst Danderyds kommun UPPHANDLINGS-PM Upphandling Diarienummer KS 2013/0093 Upphandling Danderyds kommun Sidan: 2 (5) 1 INLEDNING 1.1 Bakgrund Danderyds kommun har givit Sentensia Q AB i uppdrag att bistå vid denna upphandling.

Läs mer

Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen. hos

Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen. hos Skatteverket Annie Sörensen Dalum 2012-10-01 Dnr 131-467684-12/21 Konsulttjänst för utveckling av IT-målarkitekturen hos www.skatteverket.se Postadress 171 94 SOLNA Skatteverket 0771-567 567 E-posladress

Läs mer

Föredragande borgarrådet Ulla Hamilton anför följande.

Föredragande borgarrådet Ulla Hamilton anför följande. PM 2014: RII Dnr (001-842/2014) Nationell strategi och handlingsplan för användning av ITS (intelligenta transportsystem) Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 15 september 2014 Borgarrådsberedningen

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Upphandlingen har genomförts enligt ett öppet förfarande enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU).

Upphandlingen har genomförts enligt ett öppet förfarande enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU). UPPHANDLINGSRAPPORT 1 INLEDNING Göteborgs Stadsteater (Stadsteatern) har genomfört en upphandling avseende ramavtal för Ljud-, ljusoch bildutrustning för professionell teaterverksamhet. 1.1 Omfattning

Läs mer

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter 1 [8] Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter Upphandlingens omfattning Upphandlingen avsåg: Ramavtal avseende upphandlings- och inköpskonsulttjänster Ansvarig för upphandlingen: Sara

Läs mer

Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling

Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling Datum Dnr 2014-01-07 2013-02934 Beslut om tilldelning av kontrakt enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling VINNOVA har genomfört en upphandling av översättningstjänster inom området offentlig

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2011-02-15 Upphandlingsansvarig Upphandling Region Gotland Destinationsmarknadsföring Gotland - Turism och näringsliv Carina Westergren Larsson 2010/537 Symbolförklaring:

Läs mer

AVTAL för innovationsdeltagare

AVTAL för innovationsdeltagare Avdelning Digitala samlingar Dnr 137-KB 415-2014 AVTAL för innovationsdeltagare Detta avtal har tecknats mellan (1) Kungl. biblioteket (KB), organisationsnummer 202100-1710 och (2) XYZ (Innovationsdeltagaren),

Läs mer

Organisation, roller och attityder resultat från en enkät om upphandlingens strategiska betydelse

Organisation, roller och attityder resultat från en enkät om upphandlingens strategiska betydelse Organisation, roller och attityder resultat från en enkät om upphandlingens strategiska betydelse Innehållsförteckning På den strategiska agendan hos upphandlande myndigheter sid 4 Upphandling som strategiskt

Läs mer

OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt Via telefon och projektplatsen

OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt Via telefon och projektplatsen OTU Styrgrupp Beslutpunkt M13 Tilldelning av kontrakt 2016-06-01 Via telefon och projektplatsen Annons, prekvalificering Annonsen avseende upphandlingen publicerades i TED Upphandlingen genomfördes som

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Förkommersiell upphandling en metod att anskaffa forskning, kunskapsutveckling och innovation genom konkurrensutsättning Sofia Elfving & Lisa

Förkommersiell upphandling en metod att anskaffa forskning, kunskapsutveckling och innovation genom konkurrensutsättning Sofia Elfving & Lisa Förkommersiell upphandling en metod att anskaffa forskning, kunskapsutveckling och innovation genom konkurrensutsättning Sofia Elfving & Lisa Silvemark, Trafikverket Trafikverket avser att satsa på behovsdriven

Läs mer

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans

Antagande av anbud i upphandling av utförande av personlig assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-14 Handläggare: Stefan Tengbom, 08-508 13 069 Kjell Carlsson, 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd Antagande av anbud i upphandling

Läs mer

Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster

Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster RAPPORT 2017-03- 20 Dnr 2016/1206 Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster Innehållsförteckning 1 Resultat från utvärderingen... 1 2 Allmänt om upphandlingen... 1 2.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

Kalmar augusti 2013. Bild 1

Kalmar augusti 2013. Bild 1 Kalmar augusti 2013 Bild 1 Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Innovationsupphandling Bild 2 Innovationsupphandling Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Upphandling

Läs mer

7. Prövning och utvärdering av anbud

7. Prövning och utvärdering av anbud Upphandlingsdokument 2017-09-26 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Aida Colakovic Upphandling Mediebyråtjänster 23.3-5032-2017 Sista anbudsdag: 2017-12-15 23:59 Symbolförklaring

Läs mer

Stockholms framtida avloppsrening Om- och utbyggnad av Henriksdals reningsverk

Stockholms framtida avloppsrening Om- och utbyggnad av Henriksdals reningsverk TO(E Hotu VattenS DNR 14SV175 Stockholms framtida avloppsrening Om- och utbyggnad av Henriksdals reningsverk UPPHANDLING AV MEMBRANANLÄGGNING Upphandlingsrapport Stockholm Vatten VA AB Org nr 556175-1867

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av Hjälpmedelsverksamhet för förbrukningshjälpmedel i Stockholms län

Antagande av leverantör - upphandling av Hjälpmedelsverksamhet för förbrukningshjälpmedel i Stockholms län Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-09-22 1 (6) HSN 1304-0501 Handläggare: Elizabeth Knudsen Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-10-16, p 27 Antagande av leverantör - upphandling av Hjälpmedelsverksamhet

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Datum: 2010-03-09 AVSNITT I: IUC TRÄ I VÄSTERBOTTEN AB OCH WEWOOD PROJEKTET IUC Trä i Västerbotten

Läs mer

Remissyttrande avseende betänkandet Innovationsupphandling, SOU 2010:56

Remissyttrande avseende betänkandet Innovationsupphandling, SOU 2010:56 Fel! Okänt namn på dokumentegenskap. YTTRANDE 2010-12-06 Dnr 516/2010 1 (5) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Remissyttrande avseende betänkandet Innovationsupphandling, SOU 2010:56 Sammanfattning

Läs mer

Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Innovationsupphandling

Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Innovationsupphandling Hösten 2013 Bild 1 Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Innovationsupphandling Bild 2 Innovationsupphandling Upphandling av innovation Innovationsvänlig upphandling Upphandling av innovationer

Läs mer

Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning

Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-10-16 p 23 1 (5) Handläggare: Lena Johnsson Antagande av leverantör - upphandling av intensivträning för barn och ungdomar med rörelsenedsättning

Läs mer

Utvärderingsrapport Förbetalda kort

Utvärderingsrapport Förbetalda kort RAPPORT 2017-03- 20 Dnr 2016/1206 Utvärderingsrapport Förbetalda kort Innehållsförteckning 1 Resultat från utvärderingen... 1 2 Allmänt om upphandlingen... 1 2.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

Lokalt ledd utveckling

Lokalt ledd utveckling Lokalt ledd utveckling Komplettering av strategin Annelie Ström annelie.strom@jordbruksverket.se 12 och 13 maj 2015 2015-05-20 Indikatorer för de horisontella målen 2015-05-20 - Hur vill ni mäta målen?

Läs mer

Borgen för lån 2015-01-20. Regionledningskontoret

Borgen för lån 2015-01-20. Regionledningskontoret 2015-01-20 Regionledningskontoret Borgen för lån Landstingsstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Protokollsutdrag från Landstingsstyrelsens sammanträde 2014-12-16 MISSIV 1(3) 2014-12-16 LJ2014/1742

Läs mer

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet.

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. STIPENDIet Presenteras i samarbete med: Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. Genom startkapital, mentorskap och kontorsplatser ger stipendiet en unik möjlighet

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Tilldelningsbeslut ekonomisystem

Tilldelningsbeslut ekonomisystem 2016-05-03 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/839-050 Kommunstyrelsen Tilldelningsbeslut ekonomisystem Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar, under förutsättning att överenskommelse om avtal kan träffas,

Läs mer

Upphandlingsrapport. Bakgrund. Tilldelningsbeslut Dnr 2007/1669 Bilaga 1, Upphandlingsrapport 2008-05-15

Upphandlingsrapport. Bakgrund. Tilldelningsbeslut Dnr 2007/1669 Bilaga 1, Upphandlingsrapport 2008-05-15 Tilldelningsbeslut Dnr 7/669 Bilaga, 8-- Bakgrund Riksgäldskontoret har i uppdrag att upphandla och ingå ramavtal avseende betalningstjänster för statliga myndigheter. Befintliga ramavtal för betalkort,

Läs mer

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Strategi för Kulturrådets arbete med icke offentlig finansiering

Strategi för Kulturrådets arbete med icke offentlig finansiering STRATEGI S2010:28 Dnr KUR 2010/1320 Strategi för Kulturrådets arbete med icke offentlig finansiering Bakgrund Sverige har på många områden en tätposition i Europa när det gäller kultur. Vi ligger i topp

Läs mer

Kommittédirektiv. Åtgärder för att öka småföretagens itanvändning. Dir. 2011:54. Beslut vid regeringssammanträde den 22 juni 2011

Kommittédirektiv. Åtgärder för att öka småföretagens itanvändning. Dir. 2011:54. Beslut vid regeringssammanträde den 22 juni 2011 Kommittédirektiv Åtgärder för att öka småföretagens itanvändning Dir. 2011:54 Beslut vid regeringssammanträde den 22 juni 2011 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska bl.a. analysera it-användningen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Jessica Ulfgren Samhällsplanerare 040-675 32 36 Jessica.Ulfgren@skane.se YTTRANDE Datum 2018-05-18 Dnr 1801072 1 (5) Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se

Läs mer

Front Advokater. IOP Spelregler för upphandling av välfärdstjänster och juridiska ramar. Umeå 16 februari 2017

Front Advokater. IOP Spelregler för upphandling av välfärdstjänster och juridiska ramar. Umeå 16 februari 2017 Front Advokater IOP Spelregler för upphandling av välfärdstjänster och juridiska ramar Umeå 16 februari 2017 Finns det ett systemfel i det svenska upphandlingsregelverket? Hur ser regelverket ut idag?

Läs mer

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde: Norrmalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Dnr 2.2.2.-633/2015 Sida 1 (3) 2016-01-11 Upphandling av leverans av matlådor till brukare inom den öppna hemtjänsten inom Norrmalms stadsdelsnämndsområde:

Läs mer

En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39)

En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39) KKV1001, v1.1, 2009-04-24 YTTRANDE 2009-09-07 Dnr 320/2009 1 (7) Näringsdepartementet 103 33 Stockholm En ny kollektivtrafiklag (SOU 2009:39) N2009/4523/TR Sammanfattning Konkurrensverket är positivt till

Läs mer

Datum bilaga 1b Dnr

Datum bilaga 1b Dnr Datum 2011-09-30 Kvalificering avseende samhällsekonomiska undersökningar inom områdena spektrum, bredbandsinfrastruktur och samhällsomfattande tjänster, bilaga 1b till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

20 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om uteblivna kliniska studier vid sällsynta sjukdomar HSN

20 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om uteblivna kliniska studier vid sällsynta sjukdomar HSN 20 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om uteblivna kliniska studier vid sällsynta sjukdomar HSN 2019-1022 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2019-1022 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

Utvärdering av anbud. Stockholm, den 17 mars 2017

Utvärdering av anbud. Stockholm, den 17 mars 2017 Utvärdering av anbud Stockholm, den 17 mars 2017 Frågeställningar Vad säger lagen? Vad säger rättspraxis Hur ska jag förhålla mig? Metod Vad säger lagen, 16 kap. LOU Tilldelning av kontrakt och grunder

Läs mer

Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet. ehälsa nytta och näring

Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet. ehälsa nytta och näring Sammanfattning av rapport 2011/12:RFR5 Näringsutskottet ehälsa nytta och näring ehälsa nytta och näring Förord I Sverige finns goda förutsättningar att förbättra vården och omsorgen med hjälp av moderna

Läs mer

Att utvärdera kvalitet

Att utvärdera kvalitet Att utvärdera kvalitet Att utvärdera mervärden objektivt, transparent och förutsebart tillsammans med sakkunniga: Så genomförde serviceförvaltningen, Stockholms stad, upphandlingen av vård och omsorgsboenden

Läs mer

RAPPORT Dnr 2015/918. Utvärderingsrapport

RAPPORT Dnr 2015/918. Utvärderingsrapport RAPPORT 2016-05-09 Dnr 2015/918 Utvärderingsrapport Innehållsförteckning 1 Allmänt om upphandlingen... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 1.3 Upphandlingens omfattning... 2 2 Prövning av kraven på tjänsterna...

Läs mer

Administrativa föreskrifter Städning av soprum UH

Administrativa föreskrifter Städning av soprum UH Administrativa föreskrifter UH-2014-376 Stöd för dig som vill bli leverantör till Sundsvalls kommun hittar du på sundsvall.se. Klicka på länken: http://www.sundsvall.se/anbud Sida 1 (5) Innehåll 1 Administrativa

Läs mer

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30)

Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) 1(6) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 15 Information om pågående för- och programstudie inför nya trafikaffärer pendelbåtar (E30) Ärendebeskrivning

Läs mer

Yttrande över Innovationsupphandling (SOU 2010:56) (Ert Dnr: N2010/6152/FIN

Yttrande över Innovationsupphandling (SOU 2010:56) (Ert Dnr: N2010/6152/FIN Näringsdepartementet 103 33 Stockholm 2010-12-22 Maria Sandqvist maria.sandqvist@teknikforetagen.se 08-782 09 30 Yttrande över Innovationsupphandling (SOU 2010:56) (Ert Dnr: N2010/6152/FIN Sammanfattning

Läs mer

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Regional tågtrafik Mälardalen 2012

Inbjudan att inkomma med anbudsansökan. Regional tågtrafik Mälardalen 2012 Sida 1 (6) Inbjudan att inkomma med anbudsansökan avseende Regional tågtrafik Mälardalen 2012 Trafikföretag inbjuds härmed att inkomma med ansökan om att delta i upphandlingen av regional tågtrafik i Mälardalen.

Läs mer

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION

2.0 FÖRETAGSPRESENTATION 1.0 ANBUDSSÖKANDE Ange företagsuppgifter nedan: Företagsnamn: Organisationsnummer: Adress: Postnummer och ort: Behörig företrädare för anbudsansökan: Kontaktperson under tiden för anbudsansökan: Telefon:

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2013-10-10 Upphandlande organisation REGION GOTLAND Upphandling Familjerådgivning Gun Sävhammar 2013-22 Sista anbudsdag: 2013-11-19 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer