Kerstin Karlsson (M) Agneta Nordenström (MP) t o m 66

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kerstin Karlsson (M) Agneta Nordenström (MP) t o m 66"

Transkript

1 Protokoll 1 (21) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Petra Frelin-Nilsson (M) t o m 63 Birgitta Medin (M) 1:e vice ordf. Tommy Ljung (M) t o m 63 Kerstin Karlsson (M) Agneta Nordenström (MP) t o m 66 Agneta Palmqvist (M) t o m 66 Marcus Olsson (C) Christina Falk (C) Ann-Marie Eriksson (C) Lillemor Nilzén (KD) Göran Thapper (S) 2:e vice ordf. Maria Johansson (S) t o m 66 Kent Kanon (S) Majvor Westberg-Jönsson (S) Daniel Fors (S) t o m 63 Petra Frelin-Nilsson f r o m 64 Mona Celander (S) Gunnar Björn (S) Övriga deltagare: Utses att justera: Sekreterare Gunilla Andersson, förvaltningschef Pia Andersson, ekonom Samir Filipovic 58, färdtjänsthandläggare Hans Johansson 61 och 65, projektledare Jannie Pevik Fasth 62 och 63, projektledare Eva-Lisa Krabbe 62 och 63, verksamhetschef Renée Poulsen 64 och 65, enhetschef Siv Pettersson 64, personal från grupp- och servicebostäderna Trapphuset, Storgatan, Kolmo och Sunnansjö 64, verksamhetschef Inger Myrsten 65, verksamhetschef Katarina Niemi 65. Ann-Marie Eriksson Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen den 3 juni kl Underskrifter: Paragrafer: Sekreterare: Gunilla Andersson Ordförande: Per Almberg Justerande: Ann-Marie Eriksson

2 Protokoll 2 (21) Bevis/anslag Protokollet är justerat. Justeringen tillkännagiven genom anslag. Anslagstid, från och med till och med Förvaringsplats för protokollet Omsorgsförvaltningen Underskrift Gunilla Andersson

3 Protokoll 3 (21) Innehållsförteckning 56 Anmälan av övriga frågor Föredragningslistan Ekonomisk redovisning till och med april Svar på övriga frågor Avveckling av Rosa Villan Trafikförsörjningsprogram för färdtjänst och riksfärdtjänst Redovisning av stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg Kultur som resurs i vården Bemanna rätt redovisning omsorgen om personer med funktionsnedsättning Uppföljning enligt nämndsplanen - Vi vill veta vad du tycker Lex Sarah anmälningar Tillsynsärenden Förvaltningen informerar Delegationsbeslut Rapport från ledamöters studiebesök som områdespolitiker Rapproter från nämndens representanter i RSMH, Staffansgården, Anhörigcenter och Glada Hudikteaterns supporterklubb Rapport från kurser och konferenser... 21

4 Protokoll 4 (21) 56 Anmälan av övriga frågor Birgitta Medin (M), Kerstin Karlsson (M) och Lillemor Nilzén (KD) ställer varsin övrig fråga.

5 Protokoll 5 (21) 57 Föredragningslistan Föredragningslistan fastställs utan ändringar.

6 Protokoll 6 (21) 58 Ekonomisk redovisning till och med april 2013 Dnr Ekonom Samir Filipovic redovisar det ekonomiska resultatet till och med april månad Efter justeringar är nettoresultatet kronor, årsporgonsen på ett nollresultat kvarstår. Det är framförallt hemtjänsten i centrala området som inte ligger i balans och åtgärder kommer att vidtas. tackar för informationen.

7 Protokoll 7 (21) 59 Svar på övriga frågor Kerstin Karlsson (M) ställer en övrig fråga om det finns en företeckning över de lokaler som omsorgen hyr, varför det hyrs externa lokaler när det finns lediga kommunala lokaler och om förvaltningen har en fastighetsstrateg. Förvaltningschef Pia Andersson svarar att tekniska förvaltningen har en förteckning över de lokaler som förvaltningen hyr. De lediga lokaler som finns stämmer ofta inte överens med behovet och går därmed inte att hyra. Förvaltningen har en lokalsamordnare anställd. Birgitta Medin (M) ställer en övrig fråga från pensionärsrådet om varför en avdelning på Edshammar är stängd när behov av platser finns i Dellenbygden. Förvaltningschef Pia Andersson svarar att avdelningen stängdes när det var ett överskott av platser och att den nu används av hemsjukvåden. Så snart hemsjukvården hittar andra lokaler kommer avdelningen att öppnas igen, om behov finns. Lillemor Nilzén (KD) ställer en övrig fråga om vad som gäller när en person i något av våra boenden får en stor viktuppgång. Förvaltningschef Pia Andersson svarar att det personalen kan göra är att informera om och motivera till en hälsosammare livsstil, men de har ingen rätt att hindra en person från att äta.

8 Protokoll 8 (21) 60 Avveckling av Rosa Villan Dnr Fram till omorganisationen 2007, då kommundelsnämnderna avskaffades, förfogade Hudiksvalls kommundel över Rosa Villan och den övertogs då av omsorgsförvaltningen eftersom kommunens socialpsykiatri fanns i huset. Dessutom bodde (och bor fortfarande) en person med boendebeslut enligt LSS i Rosa Villan. Personen har varit folkbokförd på Rosa Villan sedan I huset bodde och bor även flera personer med behov av psykosocialt stöd, dessa får stöd från social- och fritidsförvaltningen samt omsorgsförvaltningen. Försök har gjorts att öppna en boendeenhet på Rosa Villan, men det har inte lyckats flyttade socialpsykiatrins administration och psykrehab ut ur Rosa Villan. Psykrehab lades ner, sjuksköterskeresurser fördes tillbaka till landstinget, enhetschefer och administratör flyttade in till Guldsmeden plan 5. Rosa Villan uppfyller inte kraven för LSS-boende och bör därför avvecklas för att istället helt övertas av Vuxenenheten inom social- och fritidsförvaltningen. Den person som bor på Rosa Villan med LSS-boendebeslut har inte velat flytta till en gruppbostad. Ett motivationsarbete har pågått för att förmå personen att flytta till en gruppbostad i enlighet med sökt och beviljad insats. Personen har tackat nej till en lägenhet i nybyggda gruppbostaden Kristinebergsvägen. Sedan mitten av april bor personen på prov på Rödebo gruppbostad, men har kvar sin lägenhet på Rosa Villan. Förvaltningens ståndpunkt är att eftersom Rosa Villan inte uppfyller kraven på LSSboende bör den avveckals och istället helt övertas av Vuxenenheten inom social- och fritidsförvaltningen. Verksamhetschef Renée Poulsen föredrar ärendet för arbetsutskottet och berättar att personen nu flyttat till Rödebo, därmed är de konsekvenser som presenteras i tjänsteutlåtandet och som rör personen i fråga inte längre aktuella, lika så utgår den andra att-satsen i förslaget till beslut, och förslaget bli i stället enligt nedan. Förslag till beslut Avveckla Rosa Villan som särskilt boende inom socialpsykiatrin från och med den 1 augusti 2013.

9 Protokoll 9 (21) Arbetsutskottet föreslår omsorgsnämnden besluta att avveckla Rosa Villan som särskilt boende inom socialpsykiatrin från och med den 1 augusti Vid nämndens sammaträde föredrar förvaltningschef Pia Andersson ärendet. Hon poängterar, efter skriverier i dagspressen, att förvaltningen aldrig tvingar någon att flytta. beslutar att avveckla Rosa Villan som särkskilt boende inom socialpsykiatrin från och med den 1 augusti 2013.

10 Protokoll 10 (21) 61 Trafikförsörjningsprogram för färdtjänst och riksfärdtjänst Dnr Den 1 januari 2012 trädde en ny kollektivtrafiklag ikraft. Kommunerna och landstinget har beslutat att landstinget numera är kollektivtrafikmyndighet. Färdtjänsten är genom den nya lagen en del av den regionala kollektivtrafiken och omfattas av det regionala trafikförsörjningsprogrammet. För de kommuner som överlämnat tillståndsgivningen till den regionala kollektivtrafikmyndigheten upprättar denne trafikförsörjningsprogam. För länets övriga kommuner finns krav att trafikförsörjningsprogram för färdtjänst och riksfärdtjänst upprättas och antas av kommunfullmäktige. Planen ska sedan regelbundet revideras. Ärendet har beretts på kommunledningskontoret med underlag från kommunens färdtjänsthandläggare. Förslaget har sänts till tre olika remissorgan, varav två besvarat remissen. Färdtjänsthandläggare Hans Johansson föredrar ärendet. Han konstaterar att de tre stora åtgärdsområdena är bemannat resecentrum, hållplatsutrop på bussarna samt utvidgat färdtjänstområde. förselås besluta att tillstyrka trafikförsörjningsprogrammet för färdtjänst och riksfärdtjänst. Vid nämndens sammanträde föredrar färdtjänsthandläggare Hans Johansson ärendet. beslutar att tillstyrka trafikförsörjningsprogrammet för färdtjänst och riksfärdtjänst.

11 Protokoll 11 (21) 62 Redovisning av stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg 2012 Dnr Projektledare Jannie Pevik Fasth redovisar hur och till vad stimulansmedlen använts år De områden som det arbetats med under hela projektperioden är: Rehabilitering Kost och nutrition Demensprojekt Sociala innehållet Förebyggande hembesök och andra förebyggande insatser Stimulansmedlen upphörde vid årsskiftet 2012 och nämnden beslutade i december om förändringar i verksamheten. Arbetet fortsätter att utvecklas i samverkansmodellen Hudiksvall Hela Livet, inom området Sociala innehållet. Dessutom fortsätter kommunen att satsa på volontärsamordning och träffpunktsverksamhet för seniorer. beslutar att godkänna redovisningen.

12 Protokoll 12 (21) 63 Kultur som resurs i vården Projektledare Eva-Lisa Krabbe informerar om projektet och berättar att förstudien beräknas vara klar till halvårsskiftet. En idé finns om att ordna en utbildning kring kultur i vården. Projektet görs på uppdrag av Region Gävleborg. Eva-Lisa berättar att Hudiksvall Hela Livet är unikt i Sverige, ingen annan har en sådan bredd i verksamheten. tackar för informationen.

13 Protokoll 13 (21) 64 Redovisning Bemanna rätt omsorgen om personer med funktionsnedsättning Två personal från vardera service-/gruppbostaden Trapphuset, Storgatan, Kolmo och Sunnansjö informerar om hur de jobbat med olika delar av Bemanna rätt på sina respektive arbetsplatser. Trapphuset informerar om att de har tydliggjort uppdraget, fått ett tydligare fokus på de boende, fått förståelse för att de kan lyfta frågor till en högre nivå. De har också arbetat med KASAM Känsla Av Sammanhang, som består av tre delkomponenter; begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Storgatan har jobbat mycket med effektiva team, vad som kännetecknar en effektiv organisation, och de pratar mycket om röd- (förlorad), gul- (förutsättningsskapande) och grön- (värdeskapande) tid. Kolmo gruppbostad berättar att de fått en helt annan inblick i vad sjukfrånvaron kostar. Både den korta och den långa sjukfrånvaron kostar men på olika sätt. Vid den korta sjukfrånvaron är sjuklönen det som kostar mest, medan det vid långtidsfrånvaron är de fasta kostnaderna som dominerar. De tycker att flextidsavtalet är det bästa som hänt, det är bra för personalen och för verksamheten. Kolmo var med och arbetade fram den flextidsmodell som nu används. De konstaterar att det är mycket viktigt med friskvård, de har idag inga långtidssjukskrivna. Sunnansjö berättar hur de ser helheten i kommunens vision, omsorgens värdegrund och hur alla utbildningar och projekt hänger samman och drar åt samma håll. En av flera positiva saker med Bemanna rätt är att de får vara delaktiga under utbildningen. Sunnansjö drivs som intraprenad från den 1 januari i år. De poängterar vikten av att alla får komma till tals, även de mer tystlåtna, och använder sig av visuell dialog. Det innebär att alla får skriva ner sina synpunkter på en postitlapp, alla måste stå för det de skriver, och sedan utgår de från dessa synpunkter när de ska lösa någon hur fråga. Verksamhetschef Renée Poulsen informerar om att cheferna gått utbildningen tillsammans med sin personal och att det varit mycket dialog. tackar för informationen.

14 Protokoll 14 (21) 65 Uppföljning enligt nämndsplanen - Vi vill veta vad du tycker Dnr Verksamhetscheferna Renée Poulsen, Inger Myrsten, Karatina Niemi och färdtjänsthandläggare Hans Johansson redovisar de synpunkter, förslag och klagomål, nedan kallat synpunkter, som kommit in under perioden 1 januari till och med 30 april Omosorgen om personer med funktionsnedsättning har fått in fem synpunkter, en gällander personlig assistans, tre gällande boendestöd och en gällande gruppbostad. Renée konstaterar att det är svårt att få in synpunkter. Inger informerar om både centrala området och ytterområdet. Ytterområdet har fått in 23 klagomål och 19 beröm. För centrala området har det kommit in 26 klagomål och 6 beröm. Inger konstaterar att det kommer mycket beröm men att allt inte syns i sammanställningen. Katarina informerar de fått in två synpunkter på kosten. Hon konstaterar att synpunkter på kosten ofta fastnar i de andra verksamheterna och aldrig når kostenheten, vilket gör det svårt för dem att åtgärda eventuella problem. Hans berättar att alla klagomål på entreprenörerna rapporteras direkt till X-trafik. Det sker mellan 1500 och 1600 färdtjänsteresor per månad, under 2012 kom det in 5-6 klagomål. tackar för informationen.

15 Protokoll 15 (21) 66 Lex Sarah anmälningar Dnr Enligt bestämmelserna om Lex Sarah i socialtjänstlagen (SoL) och i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS): ska personalen genast rapportera missförhållanden till den som bedriver verksamheten, ska den som bedriver verksamheten utreda och avhjälpa eller undanröja det rapporterade missförhållandet utan dröjsmål, ska den som bedriver verksamheten, om det visar sig att missförhållandet är allvarligt, snarast anmäla det till Socialstyrelsen. En oönskad händelse är inte lika allvarligt som ett missförhållande, men flera oönskade händelser kan leda till en rapport om missförhållande. Konstateras det att det är ett allvarligt missförhållande ska en anmälan göras till Socialstyrelsen. Förvaltningschef Pia Andersson informerar om en rapport om missförhållanden och fem utredningar av rapporterade missförhållanden. tackar för informationen.

16 Protokoll 16 (21) 67 Tillsynsärenden Förvaltningschef Pia Andersson informerar om två beslut från Socialstyrelsen, ett om en egeninitierad tillsyn på Fredens Kulle där de begär uppgifter från förvaltningen. Det andra ärendet gäller tillsyn utifrån ett regeringsuppdrag att granska hur kommuner arbetar med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnar våld. Socialstyrelsen beslutar att avsluta ärendet. tackar för informationen.

17 Protokoll 17 (21) 68 Förvaltningen informerar Förvaltningschef Pia Andersson informerar. Två domar från Förvaltningsrätten i Falun och tre domar från Kammarrätten i Sundsvall har kommit. Domarna från förvaltningsrätten avser dels ett ärende om personkretstillhörighet där den sökande överklagat, den andra domen gäller ett beslut om tillfällig utökning av personlig assistans där den sökande överklagat. Förvaltningsrätten avslår de båda överklagningarna. Domarna från kammarrätten gäller tre ärenden där prövningstillstånd begärts. I två av fallen avslås begäran, i ena fallet är det kommunen och i det andra fallet sökanden som begärt prövningstillstånd. I den tredje domen beviljar Kammarrätten kommunen prövningstillstånd i ett ärende om bistånd och beslutar också att förvaltningsrättens beslut tillsvidare inte ska gälla, så kallad inhibition. På grund av ett missförstånd fick pensionärsorganisationerna aldrig remissen om e- hemtjänst. De kommer att få vara med i referensgruppen som utvärderar försöksperioden och de kommer att få yttra sig innan beslut tas. De fyra miljoner kronor i extra anslag till äldreomsorgen som nämnden beslutade om användning av tidigare i vår kommer under 2013 att användas enligt beslutet. Ett nytt beslut om användningsområde tas för tackar för informationen.

18 Protokoll 18 (21) 69 Delegationsbeslut Förvaltningschef Pia Andersson redovisar sammanställning av delegationsbeslut ur Treserva för perioden april 2013 samt förteckning nr 7 år 2013 Typ av delegationsbeslut Delegat Antal beslut Färdtjänst med/utan ledsagare Handläggare 22 Färdtjänst i form av arbetsresor - Riksfärdtjänst - 41 Riksfärdtjänst med specialfordon - Färdtjänst avslag - - SoL - Hjälp i hemmet SoL Trygghetstelefon - 43 SoL Matdistribution - 56 SoL Dagverksamhet - 13 SoL Boendestöd - 0 SoL Kontaktperson - 1 SoL Korttidsplats - 71 SoL - Särskilt boende SoL Verkställighet särskilt boende SoL Växelvård - 2 SoL Avslag - 0 SoL Funktionshindrade Handläggare 44 SoL Funktionshindrande avslag - 0 LSS beslut (inom parentes ekonomiskt stöd) - 30 (0) LSS avslag (inom parentes ekonomiskt stöd) Handl/fvc 0 Au/ordförande beslut Au/ordf 3 beslutar att godkänna redovisningen.

19 Protokoll 19 (21) 70 Rapport från ledamöters studiebesök som områdespolitiker Inga rapporter lämnas vid dagens sammansträde.

20 Protokoll 20 (21) 71 Rapproter från nämndens representanter i RSMH, Staffansgården, Anhörigcenter och Glada Hudikteaterns supporterklubb Ann-Marie Eriksson (C) rapporterar från ett möte på Anhörigcenter. Sedan stimulansmedelen upphörde vid årsskiftet har de fått minska ner på aktiviteter och annonsering. De har flera olika anhöriggrupper bland annat Stroke/afasi, autism, missbruk/psykiatri och anorexi. Övrig verksamhet som de har är träffpunkter, bland annat Spiltan, datasupport för äldre, anhörigcafé och föreläsningar ofta i samarbete med studieförbunden. Anhörigcenter har idag cirka 150 volontärer, intresserade kan anmäla intresse via hemsidan. Kerstin Karlsson (M) rapporterar från Glada Hudikteaterns Supporterklubb och berättar att teatern fått 5,8 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Pengarna ska användas till uppsättningen av Trollkarlen från Oz och till ett skolprojekt i samband med turnén riktat mot alla femteklassare Barn föds inte med fördomar. Många har sökt till årets sommarläger som går av stapeln i augusti. Birgitta Medin (M) informerar att RSMH:s verksamhet på Storgatan 54 verkar fungera bra. De har stora planer inför sommaren. Lillemor Nilzén (KD) rapporterar från Staffansgården. De kommer att få en ny bybo och håller på att anpassa lokalerna utifrån dennes behov. De har en bra ekonomi. Ett projekt om matlagning för personalen har genomförts och tack vare det har de fått ner matkostnaderna. Staffansgården har många kulturella evenemang och även sportaktiviteter för sina bybor. tackar för informationen.

21 Protokoll 21 (21) 72 Rapport från kurser och konferenser Marcus Olsson (C), Göran Thapper (S) och Petra Frelin Nilsson (M) rapporterar från Socialstyrelsens äldrekonferens i april. Marcus berättar att från och med 1 januari 2014 ska alla som bor på särskilt boende förutom beslutet om plats även ha beslut om hemtjänstinsatser. Petra informerar om vikten att få vara människa hela livet och om behovet av samverkan mellan kommun och landsting. Hon tipsar om en bra sida på nätet Göran informerar om ett seminarium om läkemedel, där det bland annat konstaterades att de som är 75 år eller äldre och äter fler än fem olika läkemedel per dag ska göra en ny test varje år. Många läkemedel ger biverkningar och ett annat problem är att läkemedel byter namn. tackar för informationen.

Birgitta Medin (M) Kristina Träff (M)

Birgitta Medin (M) Kristina Träff (M) Protokoll 1 (19) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall kl. 09.00-13.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Anders J. Eriksson (MP) Birgitta Medin (M) Petrha Frelin

Läs mer

Anders J Eriksson (MP) Birgitta Peräinen (FP) Christina Falk (C) from 82 Rolf Sundell (S) Britt-Lis Nilsson (S)

Anders J Eriksson (MP) Birgitta Peräinen (FP) Christina Falk (C) from 82 Rolf Sundell (S) Britt-Lis Nilsson (S) Protokoll 1 (22) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden kockan 09.00-14.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf. Birgitta Medin (M) 1:e vice ordf. Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

Anders J. Eriksson (MP) t o m 36 Christina Träff (M) Agneta Nordenström (MP) Birgitta Peräinen (FP) Nina Burchardt (S)

Anders J. Eriksson (MP) t o m 36 Christina Träff (M) Agneta Nordenström (MP) Birgitta Peräinen (FP) Nina Burchardt (S) Protokoll 1 (23) Plats och tid: A-salen, klockan 09.00-16.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) 1:e vice ordf. Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall

A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall Protokoll 1 (21) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf. Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus Olsson

Läs mer

Marcus Olsson (C) Göran Thapper. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Göran Thapper. Protokoll 1 (27) Omsorgsnämnden 2012-06-13

Marcus Olsson (C) Göran Thapper. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Göran Thapper. Protokoll 1 (27) Omsorgsnämnden 2012-06-13 Protokoll 1 (27) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall den 20 juni 2012, kl. 09.00-14.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf. Petrha Frelin (M) Birgitta Medin (M)

Läs mer

Christina Holmsten (MP) Petrha Frelin (M) Christina Falk (C) Agneta Nordenström (MP) Gunnar Björn (S) Britt-Lis Nilsson (S)

Christina Holmsten (MP) Petrha Frelin (M) Christina Falk (C) Agneta Nordenström (MP) Gunnar Björn (S) Britt-Lis Nilsson (S) Protokoll 1 (25) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden klockan 09.00-14.35 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf. Christina Träff (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Hans Bengtson Protokoll 1 (14) Plats och tid: Camp Igge, Iggesund klockan 08.30-15.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Marcus

Läs mer

Marcus Olsson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Marcus Olsson

Marcus Olsson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Marcus Olsson Protokoll 1 (23) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, kl. 09.00-12.10 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Christina Träff (M) Marcus

Läs mer

Lillemor Nilzén. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Lillemor Nilzén

Lillemor Nilzén. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Lillemor Nilzén Protokoll 1 (10) Plats och tid: Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf. Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M) Kristina Falk (C) Jessica Norman (C) Ann-Marie

Läs mer

Mona Celander. Gunilla Andersson. Per Almberg. Mona Celander

Mona Celander. Gunilla Andersson. Per Almberg. Mona Celander Protokoll 1 (20) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall 09.00-11.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Anders J. Eriksson (MP) Agneta Nordenström (MP) Kerstin Karlsson

Läs mer

Per Almberg (MP) ordf Agneta Nordenström (MP) tom 13

Per Almberg (MP) ordf Agneta Nordenström (MP) tom 13 Protokoll 1 (19) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, klockan 09.00-16.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Agneta Nordenström (MP) tom 13 Birgitta Medin (M) 1:e vice ordf.

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Anders J. Eriksson (MP) ej 90-97 Agneta Nordenström (MP) 89-90 Birgitta Peräinen (FP) Nina Burchardt (S) Kerstin Karlsson (M) 97-103

Anders J. Eriksson (MP) ej 90-97 Agneta Nordenström (MP) 89-90 Birgitta Peräinen (FP) Nina Burchardt (S) Kerstin Karlsson (M) 97-103 Protokoll 1 (31) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, klockan 09.00-15.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Eva Bovin (MP) ordf Birgitta Medin (M) 1:e vice ordf. Kerstin Karlsson (M) 89-90, 104-114

Läs mer

Lilian Holmgren (S) Mats Forslund (S) Inge Sylvén (V) Bengt Sahlin (MP) Gunnar Grenholm (C) Ilona Gill (M)

Lilian Holmgren (S) Mats Forslund (S) Inge Sylvén (V) Bengt Sahlin (MP) Gunnar Grenholm (C) Ilona Gill (M) Protokoll 1 (12) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall. Klockan 08.00-16.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Henrik Persson (S) ordf. Mona Celander (S) Göran Thapper (S) Lena Hallqvist

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

Eva Bovin. Henrik Persson. Eva Bovin. Protokoll 1 (28) Social- och omsorgsnämnden 2015-02-12

Eva Bovin. Henrik Persson. Eva Bovin. Protokoll 1 (28) Social- och omsorgsnämnden 2015-02-12 Protokoll 1 (28) Plats och tid: A-salen, B-salen, Guldsmeden kl. 09.00-15.35 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Henrik Persson (S) ordf. Gunnar Björn (S) Göran Thapper (S) Lena Hallqvist (S) Kent

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

Christina Träff (M) Agneta Nordenström (MP) Gunnar Björn (S) Anna-Karin Arvidsson (V)

Christina Träff (M) Agneta Nordenström (MP) Gunnar Björn (S) Anna-Karin Arvidsson (V) Protokoll 1 (33) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, klockan 09.00-16.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M), 1:e vice ordf. Kerstin Karlsson (M) Agneta

Läs mer

Siw Karlsson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Siw Karlsson

Siw Karlsson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Siw Karlsson Protokoll 1 (35) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, Hudiksvall kl.09.00-14.30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Eva Ahlman (S) Kent Kanon (S) Lena Hallqvist (S) Mikael Snäll (S) 77 ) Eva Bovin (MP)

Eva Ahlman (S) Kent Kanon (S) Lena Hallqvist (S) Mikael Snäll (S) 77 ) Eva Bovin (MP) Protokoll 1 (27) Plats och tid: Guldsmeden, sal A kl. 08:00 14:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Mona Celander (S) Gunnar Björn (S) Göran Thapper (S) Lilian Holmgren (S) (67-80 ) Lena Hallqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0.00-.5 Beslutande Övriga närvarande Carl Malmqvist (M) ersättare för Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti (S) Mona Nihlén (V) ersättare för Marianne Åkerblad

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Rebecca Rönnquist. Majvor Westberg Jönsson. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (11) Plats och tid: Guldsmeden, sal A klockan 13:00-15:45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Majvor Westberg Jönsson (S) Ordf. Lillian Holmgren (S) Birgitta Medin (M) Bo Lindgren (PRO)

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Mona Celander (S) Kent Kanon (S) Mats Forslund (S)

Mona Celander (S) Kent Kanon (S) Mats Forslund (S) Protokoll 1 (26) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden, klockan 09.00-16.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Henrik Persson (S) ordf. Gunnar Björn (S) Mona Celander (S) Christina Mattisson (S)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Omsorgsnämndens delegationsordning

Omsorgsnämndens delegationsordning OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Diarienummer Datum Omsorgsnämnden Agneta Järkelid 2014-10-22 1 (6) Omsorgsnämndens delegationsordning Beslutad av nämnden för äldre-

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 09.00 14.10 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Hans Andersson (S) från

Läs mer

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA

NÄMNDEN FÖR OMSORG OCH HÄLSA Plats och tid: Förvaltningkontoret för omsorg och hälsa, Parkgatan 6, Alvesta klockan 13.15 16.15 Beslutande Helen Gustavsson (m) ordförande Kia Jonsson (m) Mia Gällring (kd) Lars Andersson (fp) Rose-Marie

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

Guldsmeden, hörnrummet, Hudiksvall. Ulrika Wenn Susanne Eriksson. Eva Cronberg. Ulrika Wenn. Eva Cronberg

Guldsmeden, hörnrummet, Hudiksvall. Ulrika Wenn Susanne Eriksson. Eva Cronberg. Ulrika Wenn. Eva Cronberg Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden, hörnrummet, Hudiksvall Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Lena Lindström (S) Eva Hallander (S) Agneta

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 1 september kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 59-68 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.45 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) Dick Pettersson (C) Sören Johansson (KD) Anders Pettersson (S) Ej

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-06-23 1 (14) Plats och tid Storstugan Högalid, kl 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Kerstin Andersson (c) ordf Rolf Delcomyn (s) 1:e vice ordf Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2017/0257 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.45

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (12) 2011-08-30 1 (12) Plats och tid Högalid, Storstugan Kl. 13.30 15.30 ande Ledamöter John Bruun (FP) ordf Cecilia Tornerefelt (M) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (S) 2:e vice ordf Kerstin Andersson (C) Anna

Läs mer

DELEGATIONSORDNING OMSORGSNÄMNDEN LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen. Dnr Dpl 2011/ON

DELEGATIONSORDNING OMSORGSNÄMNDEN LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen. Dnr Dpl 2011/ON Dnr Dpl 2011/ON060 700 LILLA EDETS KOMMUN Socialförvaltningen DELEGATIONSORDNING Antagen 2011-04-18 Dnr: 2011/ON060 Reviderad 2011-05-23 Reviderad 2015-10-26 82 Reviderad 2011-10-03 Reviderad 2016-01-19

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ...

Sammanträdesdatum 2014-10-30. Charlotta Sandahl. nämndsekreterare. Omsorgsförvaltningen 2014-10-31, kl. 10.00 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) 2014-10-30 Omsorgsnämnden Plats och tid Spannmålsgatan 9, Kristianstad, Restaurang Kvarnen, konferenslokal Vete 13:00 15.07. ande Bo Silverbern (M), ordförande Birgitta Rosengren

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-21 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 08.30-14.40 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Ann-Charlotte Grehn (S) Désirée Mattsson (S) Håkan Dannberg (C) Katarina Ståhlbrand

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Britt-Lis Nilsson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Britt-Lis Nilsson

Britt-Lis Nilsson. Gunilla Andersson. Kåge Wallner. Britt-Lis Nilsson Protokoll 1 (44) Plats och tid: A-salen, Guldsmeden kl. 09.00-16.05 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Kåge Wallner (MP) ordf. Birgitta Medin (M) t o m 144 Peter Dons Möller (M) fr. 145 Kerstin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-14 Birgitta Schmidt. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen den 4 februari 2016 kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, ordf, S Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Hans Karlsson,

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl 13.15 14.30 Beslutande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 61-68 Plats och tid Hermes, Svanskogsrummet kl. 16.00 16.45 ande Närvarande, ej tjänstgörande ersättare Lisbet Westerberg (c) Marianne Blom (c) Margareta der Nederlanden

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Tilläggshandlingar KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden kallas till beslutande sammanträde torsdagen den 14 april 2016 kl. 09.00 i Kindla, hus Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2012-05-22 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-22 Ärendelista 46 Budgetuppföljning 2012 47 Redovisning av stimulansmedel för äldre år 2011 48 Delredovisning av projekt familjefridsamordnare 49 Omvärldsbevakning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-11-22 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Birgitta Westman (S) Ingvor

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00 Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-19, kl. 14:00-16:00 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(14) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:00 19:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kent Sjöberg (kd) Göran Thapper (s) Monika Pettersson Erik Teodorsson Helge Björk Åke Tyberg Birgitta Peräinen Ingrid Bylund

Kent Sjöberg (kd) Göran Thapper (s) Monika Pettersson Erik Teodorsson Helge Björk Åke Tyberg Birgitta Peräinen Ingrid Bylund Protokoll 1 (14) Plats och tid: Guldsmeden, plan 4, Sal C, 22 november 2012, 13.00-17.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (m) Majvor Westberg Jönsson (s) Ingrid Sandström Roland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-06-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-06-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Bertil Fryklind (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30-11.00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 14:30-15:30 Beslutande ledamöter Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Dan Larson (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD) Ricken Svensson-Nyquist

Läs mer

2011/ON LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen DELEGATIONSORDNING

2011/ON LILLA EDETS KOMMUN. Socialförvaltningen DELEGATIONSORDNING Dnr Dpl 2011/ON060 700 LILLA EDETS KOMMUN Socialförvaltningen DELEGATIONSORDNING OMSORGSNÄMNDEN Antagen 2011-04-18 Dnr: 2011/ON060 Reviderad 2011-05-23 Reviderad 2015-10-26 82 Reviderad 2019-04-15 36 Reviderad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer