Resursteamets Medarbetarundersökning. Copyright Resursteamet I Stockholm AB 2015 Alla rättigheter reserveras

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resursteamets Medarbetarundersökning. Copyright Resursteamet I Stockholm AB 2015 Alla rättigheter reserveras"

Transkript

1 Resursteamets Medarbetarundersökning 2015

2 Jag trivs bra på jobbet Jag känner mig lyssnad på, trygg och upplever att jag har stort utrymme att vara mig själv och bra förutsättningar att göra ett bra jobb VARJE dag. (1%) Resursteamet är en fantastisk arbetsplats för både arbetstagare och personal. Vi ges alla möjligheten för personlig utveckling. Då företaget styrs utifrån visionen och våra fina kärnvärden skapar det känslor för motivation, inspiration och en härlig dynamik. Bra chef och ledning där jag känner mig trygg med att dela hur jag har det på jobbet. Känns också roligt att kunna vända mig till ledningen om jag har idéer som jag tror skulle utveckla företaget. (2%) (29%) Tempot är oerhört högt just och därav blir det inte en fyra. Jag hoppas verkligen att det lugnar ner sig. Ja jag trivs verkligen, lite tufft ibland men det är det som också gör att man trivs!. (68%) För tillfället helt och hållet men det går lite upp och ner. Pendlar mellan 3-4 oftast. Har väl någon gång känt att man nosat på en 2:a men då handlar det om många saker samtidigt. Främst personalförändringar handlar det om då.

3 Jag bidrar till andra människors utveckling Det är det vi är här för att göra så detta är en självklarhet för mig. I många fall absolut, men i vissa fall känner jag mig ibland tveksam. Det är fantastiskt att få vara med och följa människor och se hur dom växer i sin personlighet och utvecklas. (0%) (1%) Vi sätter alltid AT i första rum och tänker och jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättning. Varje dag är som jag ser det en möjlighet att göra skillnad för de som vi möter. (39%) Varje dag i stort och smått. Upplever att tiden finns så att jag kan möta varje människa där hen är och ha tid till detta vilket gör att jag kan bidra till både mina kollegor och framförallt arbetstagares utveckling. (60%) Jag ser att det jag bidrar med gör att eleverna och deras familjer kan utvecklas bortom dagens gränser. Mitt/vårat gemensamma bidrag gör att utvecklingen även har möjlighet att fortgå även efter vi avslutat vårat arbete.

4 Jag vet VARFÖR jag gör det jag gör varje dag Jag både vet och KÄNNER det varje dag! Vissa arbetstagares mål kan vara otydliga i vissa aktiviteter. (0%) Behöver nog stanna upp oftare och fråga mig varför. Men oftast ja! Genom att förtydliga den röda tråden för varje enskild klient kommer VARFÖR bli tydligare. (5%) Absolut! och jag känner det efter varje arbetsdag då jag alltid lämnar med en positiv känsla i kroppen.. Ja, För våra elever och deras familjer! För att de ska få möjligheter att utvecklas på sin nivå så långt som möjligt. (28%) (67%) Vi är här för våra arbetstagare och deras processer. I de flesta fall. Somliga processer är dock för flummiga, det behöver vi bli bättre på.

5 Jag vet HUR jag ska göra det jag gör varje dag Är jag osäker bollar jag med någon. Klassiska surdegar tror jag ibland handlar om att hur:et inte är tydligt för en själv. Ja, och de dagar då jag inte vet så har jag massor med bra människor omkring mig att fråga och bolla med. Jag är aldrig ensam. Jag vet GRUNDEN till HUR, därav 4:an. Om jag tolkat frågan annorlunda hade det kunnat bli en 3:a. Det är inte alltid jag ännu hittat nycklarna (t.ex. i nya processer). Jag känner dock en trygghet i grunden (respekt, kunskap och fantasi, för att saxa rakt av) som behövs för att hitta nycklarna. Inte alltid, men vi har bra stöd via ES, EC och coachstöd. Allmänt vet jag vad ska jag göra. Men det beror mycket på dagsformen. Jag känner att det finns ett bra underlag för att hantera avvikelser. En tydlig metod och flera nyckelpersoner samt stödfunktioner som gör detta levande och tydligt varje dag. Ja, har många goda exempel samt rutin att använda som utgångspunkt. Sedan stöter jag ibland på saker som kan behöva göras på ett nytt innovativt sätt för att nå fram till den enskilda individen. Men jag känner mig trygg med att våga prova och chansa där jag inte har svar, vilket oftast leder till något mycket bra.

6 Jag känner mig delaktig och lyssnad till Stark trea. Ibland önskar jag mer tid för diskussion utveckling och analys av vårt arbete. Handlar om tid inte vilja. Kan ibland vara svårt att hitta tid till att exempelvis sitta i lugn och ro med sin närmsta chef. Men när det väl sker känner jag mig definitivt delaktig och lyssnad till. Framför allt blir jag inte bara lyssnad på, det händer också saker efteråt. Visst lyssnar man men ibland känns vissa saker väldigt viktiga men jag lyckas kanske inte förmedla det fullt ut eller så tycker andra inte att det är lika viktigt - men folk lyssnar. Mina åsikter och tankar blir inte alltid hörda. Vi blir involverade på flera olika sätt i organisationen. Vi har ett transparent arbetssätt som bidrar till en hög känsla av delaktighet. Tycker också att det är tydligt att det inte finns några dumma idéer. Vi får använda vår fantasi dagligen och det finns alltid utrymme för att bli lyssnad på. Min lärdom sen jag började på RT är att jag själv behöver ta ansvar för vad som känns viktigt för mig och hur jag kommunicerar det. Min upplevelse är att om jag gör mig delaktig så blir jag det och om jag ber någon om att lyssna så gör de det.

7 Jag kan vara delaktig och påverka verksamhetens utveckling i den utsträckning jag önskar Det finns en stor öppenhet och vilja att få in tankar från medarbetare. Har man en tanke är det lätt att framföra den och också prova den. Mitt eget ansvar att framföra tankar och synpunkter på hur jag anser att saker och ting kan göras annorlunda. Upplever mig alltid lyssnad till och delaktig. Jag upplever att ledningen lyssnar på de idéer som framförs. Jag upplever att jag kan vara med och påverka i hög utsträckning. Dock finns det naturligtvis situationer som jag inte kan påverka. Politiska beslut t.ex. som påverkar vår verksamhet. Men vi bjuds in att påverka det som va har möjlighet att kunna påverka för att anpassa vår verksamhet utifrån rådande praxis. Ibland kan jag känna att jag har mer att bidra med men att jag har tidsbrist. Kanske vill jag för mycket. Jag kan vara med och påverka allt från miljö och scheman till riktlinjer och trivselregler. Absolut och även om det inte blir som man tänkt sig alltid blir det oftast bra till slut. Kan ibland ta lite lång tid från start till mål med vissa saker.

8 Jag har tydligt definierade arbetsuppgifter och ansvarsområden Vi har bra arbetsbeskrivningar och befattningsbeskrivningar. Det jag skulle önska är att det finns tydligare beskrivningar kopplade till de ansvarsområden som föreligger på enheterna. Arbetsuppgifterna är tydliga. Men det händer ibland att man tar ansvar för visa saker som kanske är nån annans ansvar. tex kontakt med ATs familj eller av- och påbokning av taxiresor. Ibland kan man få en uppgift som man ansvarar för men inget tydligt arbetsutrymme för att åstadkomma det hela på. I vår iver att forcera framåt kan vi ibland glömma att vara stabila konsekventa och ge tid i de "långa" processerna Som coach vet jag vad jag ska göra. Vet mina ansvarsområden. Upplever att man på min enhet kan tydliggöra vad vi kollegor förväntar oss av varandra gällande uppgifter som inte står i varken coach beskrivningen eller vid de olika ansvarsområden. Mer tydlighet oss emellan skulle innebära mindre spring på "samma boll". Mindre slöseri. Dom är tydliga, ibland bara svåra att hålla :) Upplever jag otydlighet pratar jag med min närmast chef och det kvarstår inga oklarheter. Nej. Nya roller uppkommer hela tiden. Jag vet att det finns arbetsbeskrivningar men de hinner inte arbetas in ordentligt innan förändring sker. Råder ofta en osäkerhet kring om man gör tillräckligt.

9 Jag upplever att det finns en klar och tydlig planering till grund för arbetet Den mest planerade och välorganiserade arbetsplats jag varit på. Sedan blir det ju alltid avsteg från planeringen när man arbetar med människor (som inte är så planenliga alltid) Uppdraget är ju solklart. Jag efterfrågar mer struktur i planering. Tydlighet i nybesök är ett måste. Oftast, men jag tror att vi kan bli bättre på att planera på enhets- och individnivå. Vårt fokus på röda tråden är klockrent. Jag anser att vår tydlighet och kvalité på planering är bra mycket högre idag än vad den var när jag började på RT för flera år sedan. Jag anser också att det är ett mål vi bör fortsätta att värna om. Jag vet inte tycker den kan vara lite luddig. Ibland kan jag uppleva att planeringen kan styras upp bättre från EC. Men en klar och tydlighet från ledningen. Ibland går det lite för fort och det kan vara en utmaning att ta in allt man blir matad med.

10 Jag upplever att jag kan använda metoden i arbetet med den enskilde klienten Ja, jag använder alltid metoder/arbetssätt i mitt arbete. Det skapar en trygghet och en grund att våga ta avsteg ifrån vid behov. Den är genomarbetad och tydlig. Vi möter olika personer med olika behov men vår metod med allt vad den innebär går att applicera på alla. Fått otroligt mycket kunskap av mina kollegor. Både av gammelrävarna men även de nya generationerna. Polletten har nu trillat ner och efter nya IGP mallen är det väldigt tydligt. Jag känner att jag inte riktigt vet tillräckligt om personerna alla gånger Generellt sett så behöver personalen mer utbildning i diagnoser och metoder. Framförallt för att kunna skapa nödvändig struktur kring AT. Det finns en massa bra arbetsmetoder och arbetssätt att tillämpa, dock brister tiden, det är svårt att hinna med att tillämpa, exempelvis vid kartläggning, tex anhörigintervjuer.

11 Jag använder mig av RTs vision och värdegrund i mitt dagliga arbete med klienterna Värdegrunden känns för mig otroligt viktigt. Den är ofta som jag ser det ett svar på vad som är ATs behov. Om behovet är att känna sig omtyckt av andra, kanske av en person med ett beteende som bränner relationer, så kan jag genom att vara en levande manifestation av kärnvärdet kärlek göra en enorm skillnad. Men det behöver vara på riktigt. Jag behöver känna kärlek i hjärtat. Det går inte att fejka något sådant eller spela teater. Alltså behöver jag finna det autentiska inom mig, och om jag gör det så blir det en fantastiskt kraftkälla i mitt arbete. Det blir skillnaden som gör den stora skillnaden i längden. Jag står stadigt i värdegrunden. Behöver ibland påminna mig om visionen och att sträva BDG. Jag tänker inte orden dagligen, men ja, det finns alltid med mig. Helt och fullt, jag vill tro att det är mitt arbetssätt. Ja, Det är en väldigt fin grund och vision som jag upplever som helt naturlig då man möter klienter, ja alla man möter i livet. Jag försöker att alltid göra mitt bästa. Vissa dagar då tålamodet tryter eller jag inte känner att jag kan ge allt så kan jag finna kraft i visionen och värdegrunden. Få ett större perspektiv. Givetvis finns det dagar då man inte lever värdegrunden fullt ut beroende på dålig dagsform. Men så är det ju med livet i stort.

12 Jag vet när jag har gjort ett bra jobb Jag arbetar mycket med att ställa kontrollfrågor och skattning. Jag nöjer mig inte förrän jag fått tydlig feedback. Jag vill veta om det jag gör fungerar eller ej så om inte resultatet talar tydligt för sig så tar jag reda på det. Inte alltid, ibland behöver man bli påmind om att man gjort ett bra jobb och låta sig glädjas av det lilla som kan vara så stort för en annan. Samt bli uppmärksammad av sina kollegor. Det är en balansgång mellan perspektiv. Oftast vet jag, ibland behöver jag hjälp att se det. Jag sätter ofta målen för högt. Ja, jag känner när jag lyckats med något bra. Men kan nog ofta vara för hård mot mig själv och inte vara riktigt nöjd med mitt arbete i den mån som jag kanske borde? Ja, men man kan alltid göra det bättre. Det är något jag jobbar med mig själv med. Oftast märker man det å deltagarna och jag tycker att vi på RT är väldigt bra på at se varandra och bekräfta varandra. Men en del resultat ser man först på längre sikt och ibland kan man vara lite osäker på hur det kommer bli.

13 Jag upplever att det finns ett arbetsklimat som gynnar min personliga utveckling Självklart. Att arbeta med människor så som vi gör, gör att man även utvecklas som person. Ett arbete där man är på tå och drivkraft till att alltid göra sitt yttersta finns. Klimatet är öppet och tillåtande. Absolut ett tillåtande arbetsklimat. Drivkraften skulle nog öka med ännu mer tydlighet. Under min tid hittills på RT så har jag lärt mig så mycket om mig själv. Jag vågar mer idag än när jag började och jag upplever att man hela tiden utvecklas på RT. Jag upplever att det uppmuntras att prova på nya saker, t.ex. nya roller eller utbildningar. Jag får möjlighet att prova på nya saker, exempelvis leda nya typer av grupper som jag ej lett tidigare. Jag utvecklas mycket under möten med klienter och får stöd och trygghet av kollegor för att kunna och våga utveckla mig

14 Jag får den kompetensutveckling jag behöver för att utföra mitt arbete Jag skulle efterfråga mer extern kompetensutvecklingar, t.ex ledarstudion var klockrent. Finns ett behov på företaget eller enheten så kan jag få lära mig nya saker. Tycker att det är bra att det fokuset föreligger. Finns nog möjligheter det är jag själv som måste ligga i, definiera vad jag skulle vilja fortbilda mig i och lägga fram förslag, blir lätt bortglömt av mig själv dock Mer utbildning, fortbildning är välkommet Saknar viss fortbildning. Bör ta större ansvar själv för att be om det. Jag känner att kompetensutvecklingen jag får internt är väldigt bra men har tankar om att det skulle vara nyttigt att ex läsa något utifrån också. Jag upplever att det finns ett stort intresse för att skicka iväg/gå på utbildningar. Det är bra. Det är nog upp till mig att det ej är full pott, inte känt att jag hunnit söka efter någon.

15 Jag vet vilka karriärutvecklingsmöjligheter som finns på företaget Jag vet att möjligheterna finns men inte exakt inom vilka områden. EC är väl vanligast. Däremot känner jag att det är öppet för diskussioner och önskemål. Jag vet det för att jag tagit reda på det och varit nyfiken på det. Jag tror att vi skulle vinna på att vara tydligare med detta. Att specificera vad vi söker ex hos en EC eller ES för att ge medarbetarna tydligare möjliga utvecklingsmål. Nej, inte helt och hållet, men det skulle intressera mig att få mer inblick i det. Inte helt och hållet. Dock ligger det även på mig att fråga mig fram kring denna fråga. Inget jag vet så mycket om men heller inget jag aktivt frågat om heller. Jag anar ju men har dålig koll på vad som behövs för t.ex. EC osv. (särskilda krav?) men jag har heller ej frågat eller intresserat mig för det.

16 Jag upplever att samarbetet med mina kollegor fungerar bra Det är så fina människor som arbetar på RT. Det finns alltid en lösning och alla försöker alltid hjälpa till och stötta utifrån problem eller tuffa situationer. Så härliga positiva människor på RT! En stor anledning till att jobbet är så kul! Alla mina kollegor vill göra ett bra jobb varje dag. De inspirerar mig att alltid göra mitt bästa. Vi hjälper varandra och är aldrig ensam. Jag blir väl mottagen dit jag kommer. Skulle vara intressant att se motsvarande siffra på hur just JAG upplevs. Är väldigt nöjd med mina kollegor! Härliga människor med stor portion av humor och problemlösningsförmåga = BIG LIKE. Det gör det. Har ibland tyckt att det tar mycket energi att lära känna alla nya. Är på en enhet där det har varit mycket förändringar men lärt mig att det verkar vara så det ser ut tyvärr.

17 Jag är positiv till det generella ledarskap som utövas på Resursteamet Det känns som ett tryggt ledarskap. Ett tryggt ledarskap som har koll på läget, men hela tiden är inlyssnande och måna om allas välmående. Jag uppskattar mycket det nära och inlyssnande ledarskap som tillämpas på RT. Här få man stöd istället för piska. Man känner trygghet av att kunna höra av sig vid behov av stöd eller har frågor. Att ledarna verkligen finns här för oss och delar med av kunskap och lyssnar och visar uppskattning. Klockrent! Öppenheten är bra och man känner sig inte hunsad av kollegor som har en annan "titel". Är själv en av dom, står för det ledarskap vi har på RT.. Tycker att det är väldigt bra att min chef finns närvarande på plats på enheten Kan nog tycka att det ofta är unga och oerfarna personer som blir chefer, det blir aldrig helt bra. En chef behöver ha en del erfarenhet för att kunna tackla svårigheter som dyker upp på arbetsplatsen.

18 Jag har förtroende för företagets ledning Ja, finns nog få företag som har så engagerade ledare samt av rätt anledning. Ledningen känns både seriös och avslappnad, vilket jag tycker är skönt. RT ledning är som jag ser det själva grundorsaken till att det gått så bra som det har gjort för RT. Det finns mycket värme och kärlek som i kombination med en god förståelse och hög konsekvensmedvetenhet för det arbete som utförs ger en hög grad av förtroende hos mig. Öppenheten bidrar starkt till det förtroendet! Känns oerhört seriöst och genuint. Fullständigt förtroende. Eftersom jag är ny så vet jag inte, tror det? Ibland kan jag känna att beslut fattas utan att ledning verkligen känner till hur vi personal ser på saker på vår enhet. I den samtid vi lever i med frågor kring vinster i välfärden känner jag att mitt förtroende för företaget är stort att man hanterar vinsten på ett ansvarsfullt sätt.

19 Jag vet vem som gör vad i Resursteamets organisation Lätt att ta reda på men kan vara en utmaning att lära sig det utantill. sevärt finns ju för en anledning! I princip, men jag upplever att det har hoppats lite fram och tillbaka i vissa roller (verksamhetschefer, coachstöd m.m.), och uppkommit en del nya, så stenkoll har jag inte. Det förändras hela tiden så därför kan det vara svårt att vara helt uppdaterad. Jag vet inte exakt alla personers ansvarsområden men jag vet vart jag tar reda på det. Stor organisation, har inte järnkoll på alla. Det har jag sämre koll på men det kommer jag nog lära mig. det kan vara jag som är långsam att lära mig det. Jag är för ny på jobbet för att ha koll på det. Jag tycker att jag har en ganska klar bild över vem som gör var i företaget. Jag kan bli osäker på vem som gör vad på SE.

20 Jag känner till Resursteamets IT-stöd i den utsträckning jag behöver Ja och de gånger jag inte vet så vet jag vem jag kan vända mig till och fråga. Kan säkert bli bättre på det men det är bra system som är lätta att förstå Ja, jag mailar när jag hittar på fel. Däremot skulle smart kunna bli ännu smartare och framför allt snabbare när man attesterar. Vi pratar om 3 system med väldigt mycket funktioner. Jag har allmänt lätt för datorer och program men kanske just därför vet jag också att det är mycket som jag inte vet. Jag upplever dock att jag allt som oftast vet tillräckligt för att göra det som krävs. Om inte så frågar jag om hjälp. Men det faktumet att jag ibland behöver fråga om hjälp gör att jag bara sätter en 3:a. Kanske går det att göra saker ännu enklare och mer självförklarande? Jag behöver bli bättre på att hitta på sevärt Jag håller fortfarande på att lära mig hur IT-stödet fungerar. Än så länge har jag alltid fått svar på mina frågor.

21 Jag tycker det finns lite buggar och att utformningen i smart ändå tar sin tid och det finns ett jobb kvar att göra. Jag tycker Resursteamets IT-system ger mig det stöd jag behöver Fler behöver använda sevärt. Speciellt våra chefer, verksamhetsstöd och styrelse. Visa vägen! Jag saknar ett schema som är kopplat till smart och de AT-scheman vi lägger in där. Ett önskemål =) SeväRT kan vara svårt när det handlar om att hitta dokument. Rörigt. Skulle behöva komma åt smart från telefonen eller liknande. Jobbar med BS och har inte alltid åtkomst till smart när jag är ute på uppdrag - skulle kunna vara bra att få tillgång till smart på något sätt via telefonen eller liknande. Mycket bra att kunna läsa mail via telefonen!!! Underlättar arbetet och kommunikationen i BS-gruppen mycket. Det fungerar generellt sett mycket bra. SeväRT skulle dock kunna bli mer strukturerat och användarvänligt. Önskar kunna komma åt smart i telefonen. Systemet för frånvaro/attestering kan nog göras mer användarvänligt

22 Ja! Sedan kan jag förbättra mitt personliga uttryck och anpassa ännu mer till de enskilda individerna som jag möter. Jag känner mig säker på hur jag ska beskriva Resursteamet för: Jag känner mig inte osäker men kan definitivt bli säkrare! Jag känner mig inte osäker, men tycker inte att jag är tillräckligt bra på detta. Jag upplever det svårt att på kort tid beskriva allt vad RT innebär. Även svårt att bryta ned info och lägga sig på "rätt" nivå gentemot den jag pratar med. Tycker att det känns osäkert vad personen jag möter tar/får med sig. Det jag kan uppleva är svårt är att beskriva ALLT vi gör på bara några få ord. Jag brukar anpassa det utifrån vem jag möter. Men att få ta del av fler sätt att beskriva verksamheten skadar inte. Vi borde ha som yrkeskrav att alla har ett självklart JA på denna frågan! Behöver mer erfarenhet först.

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE

CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE CRASH COURSE I SCARF-MODELLEN FÖR DIG SOM LEDARE YESbox Talent www.yesboxtalent.se info@yesboxtalent.se Vad används SCARF modellen till? SCARF modellen är ett tankeverktyg som gör dig medveten om de faktorer

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor Tom 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att det är roligt att gå till

Läs mer

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET

ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET ARBETSGLÄDJE OCH EFFEKTIVITET Nova Futura - Bosse Angelöw Föreläsningar och utbildningar Individ-, grupp- och arbetsplatsutveckling Handledning och rådgivning Böcker, cd och webbaserade program www.novafutura.se

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 3,94 4,15 3,80 4,17 3,25 4,64 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Tankar & Tips om vardagsutveckling

Tankar & Tips om vardagsutveckling Tankar & Tips om vardagsutveckling Sammanställning från gruppdiskussioner på kompetensombudsträff den 16 september 2010. Till Kompetensombudspärmen, under fliken Verktygslåda Temat under denna förmiddag

Läs mer

VOICE 2010. Finansinspektionen. FI totalt

VOICE 2010. Finansinspektionen. FI totalt VOICE 2010 Finansinspektionen Finansinspektionen 2010 VOICE index Antal svar: 209 Extern benchmark Kompetens Motivation Ansvar & Initiativ Befogenheter Samarbete Organisatorisk effektivitet Lärande Förnyelseklimat

Läs mer

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap }

STRESS ÄR ETT VAL! { ledarskap } { ledarskap } STRESS ÄR ETT VAL! SLUTA SÄTTA PLÅSTER PÅ DINA SYMPTOM NÄR DU ÄR STRESSAD. LÖS PROBLEMEN VID KÄLLAN ISTÄLLET OCH FUNDERA ÖVER VILKA VAL DU GÖR SOM CHEF. E n undersökning visar att 70 procent

Läs mer

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet

Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Fem steg för bästa utvecklingssamtalet Hitta drivkraften, styrkan och nå målet! Gita Bolt 2013 Copyright: airyox AB Mångfaldigande av denna skrift, helt eller delvis, är enligt lagen om upphovsrättsskydd

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild

Det här står vi för. Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar 1 (7) Ur Elevers tankar i ord och bild Det här står vi för Kultur- och fritidsförvaltningens värderingar Ur Elevers tankar i ord och bild 1 (7) Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och

Läs mer

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Instämmer inte Instämmer helt 1 2 3 4 Medel Svarande Inget svar Jag är insatt i min arbetsplats mål 1,5% 7,2% 37,8% 53,6% 3,4 685 0 Min arbetsplats mål följs upp och utvärderas

Läs mer

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE?

ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Dale Carnegie Trainings ledarskapsguide: ÄR DINA MEDARBETARE MOTIVERADE? Lär dig motivera olika typer av medarbetare och bygg relationer som skapar entusiasm, motivation och engagemang på arbetsplatsen.

Läs mer

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen.

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen. När ska vi som kollegor ge varandra feedback? Generellt Det kan finnas naturliga orsaker till beteendet så man behöver kanske inte ge feedback till allt. Man måste också bedöma läget angående dagsformen

Läs mer

Sammanställning av. Hälso- och arbetsmiljöenkäten AFA för Södermöre kommundelsförvaltning, Södermöreskolan. November 2009

Sammanställning av. Hälso- och arbetsmiljöenkäten AFA för Södermöre kommundelsförvaltning, Södermöreskolan. November 2009 Sammanställning av Hälso- och arbetsmiljöenkäten AFA för Södermöre kommundelsförvaltning, Södermöreskolan November 29 1 7. Var du med och besvarade AFA-enkäten i "En frisk satsning" 25-26? A. Ja B. Nej

Läs mer

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron?

Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Hur kan man uppnå tillståndet där Lean/Verksamhetsutveckling är en naturlig del av tillvaron? Av Ronny Brandqvist Sida 1 av 19 Lean är INTE ett statiskt tillstånd Sida 2 av 19 Hur kan det se ut? Attityder,

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012

Arvika kommun medarbetarundersökning. Resultatrapport - 2012 1 Arvika kommun medarbetarundersökning rapport - 2012 Antal svar på Kommunen (kommunförvaltning o bolag) 2012: 1739 av 2385 (73%) Skala 1-5: (1=instämmer inte alls... 5=instämmer helt) 4-5 grön stapel

Läs mer

Resultat från opinionundersökning om psykisk ohälsa i arbetslivet januari -13

Resultat från opinionundersökning om psykisk ohälsa i arbetslivet januari -13 Resultat från opinionundersökning om psykisk ohälsa i arbetslivet januari -13 En studie om psykisk ohälsa på jobbet Arbetsgivare likaväl som anställda har mycket att vinna på att arbeta förebyggande och

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan

Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Utdrag 1 Supportsamtal ett coachande samtal medarbetare emellan Nackdelen med det konventionella utvecklingssamtalet är att det lägger all tonvikt på relationen chef medarbetare. Det är inte ovanligt att

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV Inledning Medarbetarsamtalet är det perfekta tillfället att stämma av läget med dina medarbetare. Vad krävs för

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet

Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet Policy för ledar- och medarbetarskap vid Kammarkollegiet 1. Inledning Kammarkollegiets policy för ledar- och medarbetarskap beskriver vårt förhållningssätt i ledar- respektive medarbetarrollen. Vårt agerande

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass!

Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass! Ny personal? Med denna start får du personal som presterar i världsklass! Ett kostnadsfritt whitepaper utgivet av Level Recruitment Level Recruitment AB - 2015 En bra start! En magisk start är en av nycklarna

Läs mer

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor Enkätsvar 4 Enkäsvaren vid undersökning på Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm och Haninge våren 4.. Män 62 47% Kvinnor 7 53% Summa: 32 Fler kvinnor 53% 47% 2. Ensam 26 Flest par Par Familj 5 32 8 6

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund

Stavsborgskolans Gemensamma Värdegrund Trygghet Kreativitet Öppet klimat Samarbete Höga förväntningar Vi tror på trygghet för alla. På vår skola ser och lyssnar vi på varandra. Vi hälsar och bemöter varandra positivt och visar att vi bryr oss

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur

Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Fryxellska skolans Värdegrund Kultur Trygghet Glädje Ansvar Respekt och hänsyn Lärande/utveckling - På Fryx är trygghet centralt för en god arbetsmiljö för elever och vuxna. Vi har ett tillåtande klimat

Läs mer

Riksgälden medarbetarundersökning. Resultatrapport - Mars 2011

Riksgälden medarbetarundersökning. Resultatrapport - Mars 2011 Sida 1 av 11 Riksgälden medarbetarundersökning rapport - Mars 2011 Antal svar på Totalt 2011: 146 av 167 (87%) Antal svar på Totalt 2009: 140 av 149 (94%) Antal svar på Totalt 2007: 140 av 152 (92%) Skala

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Ledarskapsutbildning Instruktörer 2012-2013

Ledarskapsutbildning Instruktörer 2012-2013 Ledarskapsutbildning Instruktörer 2012-2013 Målet med utbildningen Få en inblick i vad ledarskap handlar om Förstå situationer där du behöver använda ditt ledarskap Förstå vad som krävs för att utöva ledarskap

Läs mer

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011

Sammanställning av utvärdering och erfarenheter. av en utbildningsinsats för förskolor. i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 Sammanställning av utvärdering och erfarenheter av en utbildningsinsats för förskolor i Malmö Stad, SDF Centrum 2010/2011 SJÄLVKÄNSLA & VÄRDEGRUND I CENTRUM Ovillkorlig kärlek Jag är älskad oavsett hur

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Bläddra vidare för fler referenser >>>

Bläddra vidare för fler referenser >>> Ulla Simonsson, VD Simonsson & Widerberg Lean Consulting Det Torbjörn har byggt upp är ett fundament av kunskap som många företag slarvar med. Ju fler ledningsgrupper som inser att Utvecklingssamtalet

Läs mer

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera

Boksammanfattning. Konsten att få andra att prestera Boksammanfattning Konsten att få andra att prestera Konsten att få andra att prestera är framför allt ett användbart verktyg för dig som vill utveckla dig själv och dem du leder. Med hjälp av både skisser

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL

7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL 7 MISSTAG DU BÖR UNDVIKA VID DINA MEDARBETARSAMTAL YESbox Talent www.yesboxtalent.se info@yesboxtalent.se 1. Att inte vara ordentligt förberedd Medarbetarsamtal har du haft 100 gånger, tänker du. Dina

Läs mer

Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap

Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap Vägar till ett modernt, jämlikt och effektiv ledarskap Eva Norrman Brandt Vad är ett modernt ledarskap? Inför en konkurrenssituation är det viktigt att koppla ihop ledarskap och hälsa för att bli en attraktiv

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015

Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Föreläsningsanteckningar Olof Röhlander 17 mars 2015 Konsten att ta en chans och få saker att hända! Vad krävs för att vi ska nå våra mål och förverkliga våra drömmar? Hur blir man bra på något? Standardtipset

Läs mer

COPSOQ SVERIGE Den mellanlånga versionen av COPSOQ II. Frågor om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön

COPSOQ SVERIGE Den mellanlånga versionen av COPSOQ II. Frågor om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön COPSOQ SVERIGE Den mellanlånga versionen av COPSOQ II Frågor om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön Frågor om den organisatoriska och sociala arbetsmiljön Organisationens egen inledande text Instruktion

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Övergripande jämförelse

Övergripande jämförelse Övergripande jämförelse 10 9 8 7 6 5 3 Trivsel Ledarskap Tid för planering Arbetsplats Verksamhetsmål Utveckling Inflytande Uppskattning Engagemang Energi Information Melleruds Kommun höst 2009 Samtliga

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

Mentorskapsprojektet i Göteborg

Mentorskapsprojektet i Göteborg 2008/2009 Mentorskapsprojektet i Göteborg FÖRBUNDET FÖR J URISTER, CIVILEKONOMER, SY STEMVETARE, PERSONALVETARE OCH SAMHÄLLSVETARE 2 (13) 3 (13) Välkommen till Juseks mentorskapsprojekt i Göteborg 2008/2009

Läs mer

Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt!

Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt! Nyanställd som course manager, banchef, En manual för att komma rätt! Detta är i första hand ett HGU arbete för att belysa dom fällor, tricks som finns, vi är alltid väldigt skickliga på att visa upp våra

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

TRÄNARFILOSOFI OCH SJÄLVVÄRDERING FoU-rapport 2006:7. På basen av detta och den erfarenhet som du har av dig själva, i din gren

TRÄNARFILOSOFI OCH SJÄLVVÄRDERING FoU-rapport 2006:7. På basen av detta och den erfarenhet som du har av dig själva, i din gren TRÄNARFILOSOFI OCH SJÄLVVÄRDERING FoU-rapport 2006:7 Distansuppgift 2. Egen tränarfilosofi? På basen av detta och den erfarenhet som du har av dig själva, i din gren 1. skriv en förteckning på dina starka

Läs mer

BEMÖTANDEGUIDE RESPEKT FÖR MÄNNISKAN. Primärvårds- och rehabcentrum Region Kronoberg

BEMÖTANDEGUIDE RESPEKT FÖR MÄNNISKAN. Primärvårds- och rehabcentrum Region Kronoberg BEMÖTANDEGUIDE RESPEKT FÖR MÄNNISKAN Primärvårds- och rehabcentrum Region Kronoberg HÄLSA KUNSKAP OMTANKE FÖRORD BEMÖTANDEGUIDE FÖR PRIMÄRVÅRDS- OCH REHABCENTRUM I REGION KRONOBERG I alla undersökningar

Läs mer

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal

Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall & guide inför Ditt företags utvecklingssamtal Mall och guide inför utvecklingssamtal Utvecklingssamtalet är det ett av dina bästa verktyg som chef och ledare att förbättra både verksamhetens och medarbetarens

Läs mer

VÅR SYN PÅ LEDAR- OCH MEDARBETARSKAP. en gemensam värdegrund i Gotlands kommun

VÅR SYN PÅ LEDAR- OCH MEDARBETARSKAP. en gemensam värdegrund i Gotlands kommun Dokumentet har beslutats av kommunfullmäktige i mars 2003 på förslag av kommunledningsgruppen och efter samverkan med de fackliga organisationerna. VÅR SYN PÅ LEDAR- OCH MEDARBETARSKAP en gemensam värdegrund

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG ! 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG 50 IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETARENGAGEMANG 1 2 3 4 5 SKAPA EN GOD RELATION Relationen

Läs mer

Norlandiavärderingar i vardagen

Norlandiavärderingar i vardagen Norlandiavärderingar i vardagen Tack! BÄSTA MEDARBETARE! Kvalitet uppstår i möten mellan människor. Den skapas av oss, samtliga medarbetare på Norlandia, genom våra arbetsinsatser för våra barn, hotellgäster

Läs mer

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD INLEDNING Vi vill alla ha och behöver en chef som ser oss, som är tydlig med sina förväntningar och som inspirerar oss till att

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa

Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa Med hjälp av dialogkorten kan en god dialog stimuleras och viktiga frågor lyftas fram. Dialogkorten syftar till att hitta de resurser som bidrar till att skapa hållbart

Läs mer

Innehåll. Sammanfattning. Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar. Cheferna och arbetsmiljön. Cheferna om ledarskap. Cheferna om karriären

Innehåll. Sammanfattning. Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar. Cheferna och arbetsmiljön. Cheferna om ledarskap. Cheferna om karriären Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar Cheferna och arbetsmiljön Cheferna om ledarskap Cheferna om karriären Om undersökningen Chefsservice för ingenjörer 3 4 5 9 16 19 20 Sveriges

Läs mer

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden

Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden Nu anlägger vi framtiden! 10 punkter om varför du och vi är så bra och om hur vi anlägger framtiden PMS 286 Den här lilla skriften handlar om hur vi alla tillsammans ska vara med och göra SVEAB till det

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Frågor till dig som söker arbete hos oss

Frågor till dig som söker arbete hos oss Frågor till dig som söker arbete hos oss För att vi ska få en mer utförlig bild av dig och dina förväntningar på oss, samtidigt som du får en bild av oss och våra förväntningar, vill jag be dig läsa igenom

Läs mer

KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP. 63 personer deltog i undersökningen. De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7)

KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP. 63 personer deltog i undersökningen. De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7) KUNDUNDERSÖKNING 2014 RAPPORT MT-GRUPPEN PERSONLIGT LEDARSKAP 63 personer deltog i undersökningen De ger 6,4 i genomsnittligt betyg (skala 1-7) 98,3 % rekommenderar MT-gruppen 93,3 % presterar bättre 95

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Lösningsfokus i skolan. martin & micke

Lösningsfokus i skolan. martin & micke Lösningsfokus i skolan martin & micke Länk till rapporten https://www.facebook.com/groups/losningsfokusiskolan/files/ 16 H HUR? Effekter på olika nivåer Resultat i klassrummet och avseende elever Resultat

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

FÖR PATIENTEN MED PATIENTEN VÄRDEGRUND

FÖR PATIENTEN MED PATIENTEN VÄRDEGRUND FÖR PATIENTEN MED PATIENTEN VÄRDEGRUND INLEDNING... 4 PATIENTEN FÖRST... 9 RESPEKT FÖR INDIVIDEN... 13 UNDVIK SLÖSERI... 17 SAMHÄLLSANSVAR... 19 FÖR PATIENTEN MED PATIENTEN INNEHÅLL 3 INLEDNING. Idag har

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Roligaste Sommarjobbet 2014

Roligaste Sommarjobbet 2014 Roligaste Sommarjobbet Q Vilket program har du deltagit i? Svarade: Hoppade över: RS Nacka sv al RS Arboga/Köping/Kungsör RS Avesta RS Enköping RS Falun RS Heby RS Håbo RS Mora RS Nacka RS Sigtuna RS Skövde

Läs mer

Arbetsmiljöenkät 2011

Arbetsmiljöenkät 2011 Arbetsmiljöenkät 2011 SU total Kvalitetsområden Index Kvalitetsområden Diagrammet visar medarbetarnas omdöme på respektive kvalitets område. Bakom varje kvalitetsområde finns ett antal frågor som medarbetarna

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Underlag vid medarbetarsamtal

Underlag vid medarbetarsamtal Datum Dnr 1(5) 2015-01-21 Underlag vid medarbetarsamtal Mallar inför och under medarbetarsamtal Enheten för personal och kompetens 2015-01-21 Postadress: Besöksadress: Telefon: 08-519 540 00 Box 50007

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som:

Att ge feedback. Detta är ett verktyg för dig som: Att ge feedback Detta är ett verktyg för dig som: Vill skapa ett målinriktat lärande hos dina medarbetare Vill bli tydligare i din kommunikation som chef Vill skapa tydlighet i dina förväntningar på dina

Läs mer

Leadership Wisdom Program

Leadership Wisdom Program Leadership Wisdom Program Målet med Leadership Wisdom Program är att göra dig till en stark ledare. För dig själv och andra. Instruktioner Läs varje påstående noga. Är det 100 % sant fyll i cirkeln. Om

Läs mer

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare!

Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! White Paper #6 Chefens sju dödssynder - undvik dem och lyckas som ledare! Malin Trossing för Kontentan, augusti 2013 Kontentan Förlags AB www.kontentan.se För att bli programmerare krävs flera års programmeringsutbildning

Läs mer

Standard, handlggare

Standard, handlggare Kvalitetsindex Standard, handlggare Solgläntans Behandlingshem i Kramfors AB Rapport 2014-03-05 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive

Läs mer

Utveckling för dig som är handledare.

Utveckling för dig som är handledare. Utbildningsdag. Utveckling för dig som är handledare. Runt om i landet erbjuder vi utbildningsdagar för dig som vill utvecklas i rollen som handledare. Här träffar du andra hand ledare, tränar dina kunskaper,

Läs mer

Medarbetarenkät 2011

Medarbetarenkät 2011 Medarbetarenkät 2011 Övergripande resultat Nyköpings kommun 4,02 3,82 4,07 Jag känner till Nyköpings kommuns värdegrund. Jag känner till Nyköpings kommuns medarbetarpolicy. 2,4% 5,1% 20,2% 32,9% 39,3%

Läs mer

Att vara ledare i Huddinge kommun

Att vara ledare i Huddinge kommun Att vara ledare i Huddinge kommun Att vara ledare i Huddinge kommun Huddinge kommun vill genom en gemensam ledarskapsmodell förmedla samsyn kring vilket ledarskap och vilka förväntningar som ligger på

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör

Vi strävar efter att bli bättre....alltid - vad vi än gör Kulturguide v1.1 Vi strävar efter att bli bättre...alltid - vad vi än gör Vår kultur är grunden för allt vi gör på Squeed Uppdrag Människor Kultur Vår kultur är det vi säger, det vi gör och så vi uppfattas

Läs mer

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3

Medarbetarenkät 2014. / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 Medarbetarenkät 2014 / Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Svarsfrekvens: 74,3 1 2 Totalrapport Lycksele kommun (ej bolag) Mål och uppdrag 59,8% 27,2% 10,4% 2,7% 4,6 Kompetens och utveckling 62,5%

Läs mer

Coachande ledarskap. Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november. Enköpingshälsan AB 2011-08-18

Coachande ledarskap. Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november. Enköpingshälsan AB 2011-08-18 Coachande ledarskap Enköpingshälsans Ledarfrukost 21 november Enköpingshälsan AB 2011-08-18 Psyko nånting? Medvetande Intellekt Beteende Tankar Känslor Perception Minne Vilja Vad är coaching? Att samtala

Läs mer

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft.

Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Välj energi för livet. Så är det att jobba på Skellefteå Kraft. Varför Skellefteå Kraft? Här får jag arbeta med hållbar utveckling, som är viktig både för Sverige och resten av världen. Det många kopplar

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg

Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kartläggning socialsekreterare 2016 Diagramrapport: Göteborg Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet

Läs mer

Agenda. Coachens roll. Förhållningssätt. Övningar. Samtalsmodell. Samtal Hitta egna frågor

Agenda. Coachens roll. Förhållningssätt. Övningar. Samtalsmodell. Samtal Hitta egna frågor Cochande Samtal Agenda Coachens roll Förhållningssätt Övningar Samtal Hitta egna frågor Samtalsmodell Uppgift som Coach? Lyssna mer än prata (80-20) Att ställa frågor undvika oombeda råd Strukturera tillsammans

Läs mer