hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam"

Transkript

1 Vårt sätt att vara

2

3 Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur var och en av oss uppträder i vårt dagliga arbete som avgör hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. Den här skriften och de här mönstren ska påminna oss om vad vi bör tänka på för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Andra upplagan 2008

4 1 Vi är öppna, ärliga och lyhörda. Vi ska vara ett öppet företag som lyssnar, tar initiativ och agerar. Ett företag som är enkelt att tala med och få kontakt med. Det vi gör påverkar människors vardag, kanske för generationer framöver. Vi måste därför vara lyhörda för behov och önskningar som dyker upp i samhället, och sedan arbeta på att förverkliga dem. Genom att vara ett öppet företag kan vi lättare motsvara omvärldens förväntningar och därmed utveckla oss själva både som företag och som medarbetare. Alla våra relationer ska präglas av ärlighet och respekt. Enkelt uttryckt ska vi behandla alla människor på samma sätt som vi själva vill bli behandlade. Det gäller vårt umgänge både inom och utanför företaget. Vi måste också förstå omvärldens intresse för vår verksamhet och att det ställer krav på hänsyn, öppenhet och information. Människan i centrum, ett ständigt pågående samtal och samarbete.

5

6 2 Vi hjälper varandra. Vi ska vara ett företag som växer och utvecklas genom samverkan. Ju mer vi samverkar i affärer och utveckling, desto fler möjligheter ger vi både oss själva och våra kunder. Vi är ett stort företag och har därför mycket att vinna på att samarbeta med varandra. Vi kan cirkulera mellan olika verksamheter och utveckla oss själva med ny kunskap och nya erfarenheter. Och vi kan öka vår konkurrenskraft genom att utveckla och erbjuda helhetslösningar där vi kombinerar vårt kunnande på olika områden. Om vi hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet blir jobbet dessutom roligare. Uppmärksamhet, uppmuntran och konstruktiv kritik ökar vårt engagemang och vår lust att arbeta tillsammans. Genom att samverka skapar vi också en samsyn som gör oss trovärdiga i frågor som rör samhället och samhällsutvecklingen. Ju mer vi delar med oss av våra erfarenheter, desto mer respekterade blir vi. Var vi än befinner oss hör vi samman.

7

8 3 Vi tar ansvar. Vi ska vara ett företag där vi alla tar ansvar och står för det vi gör. Vi har alla ansvar för något inom Skanska. Det är bara genom att ta ansvar som vi kan bygga det förtroende som gör vår framtid möjlig. Om vi sviker detta ansvar märker vår omvärld det direkt. Allt vårt arbete ska präglas av omtanke om både människor och miljö på den punkten får vi absolut aldrig tveka. Genom att planera och tänka igenom vårt arbete i förväg hjälper vi till att förebygga och förhindra allvarliga konsekvenser för både människor och miljö. Känner vi oss osäkra frågar vi och tar hjälp. Det finns situationer där vi på grund av risker och framtida konsekvenser inte alls bör delta. Att tydligt ta ansvar innebär att ta ställning och att våga stå för sin ståndpunkt. Att ta ansvar innebär också att vi står för vad våra leverantörer gör. Vi ser dem som en del av Skanska och involverar dem i vårt sätt att tänka i vår syn på totalkvalitet. Med vårt ansvar följer självklart respekt för lagar och förordningar och för myndigheters och medias arbete. När vi alla delar denna syn på vårt gemensamma ansvar kan vi också delegera ansvar och befogenheter långt ut i vår organisation. Miljö och byggnader i harmoni med människan.

9

10 4 Vi utvecklas ständigt. Vi ska vara ett företag som utvecklas genom ett ledarskap som får andra att växa. Skanska är ett kunskapsföretag. Skanska är helt enkelt alla medarbetares samlade kunskaper och erfarenheter. Men om vi ser på oss själva som fullärda och perfekta gör vi ett allvarligt misstag. Vi måste förstå nyttan av att själva vara en del av utvecklingen och driva den framåt. Företag som inte inser detta tynar bort och ersätts av nya företag som bättre förstår tidens behov. Utanför vårt företag finns många idéer som vi kan inspireras av. Men lika viktigt som att leta efter ny kompetens, lika viktigt är det att vidareutveckla den vi har. Det är genom att hela tiden utveckla oss själva, vårt arbetssätt och våra erbjudanden som vi kan bli ett ännu bättre företag. Hjälps vi åt att se nyttan och glädjen av att hela tiden utvecklas får vi en arbetsmiljö där vi tar initiativ, där det är kul att arbeta och där allt vi gör betyder något både för oss själva och för Skanska. Vi ska bli ett än mer mångkulturellt företag som tar tillvara all kunskap och nya idéer. Ändlös förändring och rörelse.

11 5 Vi är lönsamma. Vi ska vara ett företag som ser lönsamhet som ett villkor för utveckling. Förnuftig hantering av resurser och pengar har alltid varit naturligt för oss. Och så ska det vara. Lönsamhet skapar den handlingsfrihet vi behöver och gör att vi kan satsa på att bli ännu bättre. Alltför stark fokusering på kortsiktig lönsamhet kan däremot vara förlamande och hindra beslut som skulle vara bra för vår utveckling. Framgång och långsiktig lönsamhet kan vi bara nå om vi på allvar lever upp till våra egna krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Genom att samarbeta och uppträda som ett företag blir lönsamheten en ömsesidig angelägenhet för oss. Då känner vi delaktighet och glädje i varandras framgångar. Vi har inget att vinna på att skapa egna framgångar på bekostnad av någon annan verksamhet inom Skanska. Ömsesidig lönsamhet gäller i våra kundrelationer. Hjälper vi kunderna att förbättra sin lönsamhet ökar vi samtidigt vår egen långsiktiga lönsamhet. Skanska ska vara ett lönsamt företag. Det är också en form av kvalitet och en garanti för fortsatt utveckling. Långsiktig tillväxt, steg för steg mot nya höjder.

12 6 Vi är engagerade. Vi ska vara ett företag som bjuder på det bästa vi har vårt personliga engagemang. Vi är alla med och utvecklar Skanska. Som kund till Skanska ska man känna vårt fulla engagemang, vår nyfikenhet, vår vilja att hjälpa till att hitta nya lösningar. Genom att vi inte är rädda för att visa vårt engagemang och vår uppskattning ökar vi värdet av att samarbeta med Skanska. Om vi varje dag översätter vårt känslomässiga engagemang till konkreta handlingar skapar vi nya möjligheter både för oss själva och för andra. Då blir det också kul att arbeta tillsammans och det kanske är viktigast av allt. När allt kommer omkring är det ju vi som är Skanska. Det är bara vi som kan se till att vi blir det engagerade, kompetenta och pålitliga företag vi vill vara. Den som brinner av engagemang sprider värme.

13

14 Skanska Sverige AB

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Foto: Urban Orzolek Arbetsmiljöverket har arbetat med ett mål- och visionsprojektet mellan februari och augusti 2008.

Läs mer

Ledarutveckling för kvinnor

Ledarutveckling för kvinnor Ledarutveckling för kvinnor En ledarskapskurs för kvinnor Det här är en kurs för kvinnor som vill utvecklas. Du behöver inte vara chef idag för att gå kursen. Kursen ger dig ett verktyg för att kunna utvecklas

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

identifiera www.iuc.se

identifiera www.iuc.se Vi delar din vardag Som företagare lever du mitt i nuet. Massor av möjligheter väntar på att förverkligas. Samtidigt skymmer dina vardagssysslor alltför ofta sikten framåt. Vi på IUC möter dig som företagare

Läs mer

Så får vi det bra på jobbet

Så får vi det bra på jobbet Så får vi det bra på jobbet Ett studiematerial som utvecklar arbetsgruppen Innehåll Övning 1 Vad är en bra arbetsgrupp? 4 Studera FIRO en teori om gruppers utveckling 5 Övning 2 Hur fungerar vår egen arbetsgrupp?

Läs mer

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Vi växer för alla barn Falkenbergs förskoleverksamhet är idag full av nya processer, utveckling och engagemang.

Läs mer

Del ur Lgr 11: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet: kapitel 1 och 2

Del ur Lgr 11: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet: kapitel 1 och 2 Del ur Lgr 11: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet: kapitel 1 och 2 1. Skolans värdegrund och uppdrag Grundläggande värden Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund.

Läs mer

Se människan i verksamheten olikhet som tillgång

Se människan i verksamheten olikhet som tillgång Se människan i verksamheten olikhet som tillgång Organisation, kultur och struktur påverkar alla 4 Försök själv 5 Gör alla delaktiga 7 Konsultstöd kan behövas 7 Glädjande resultat en liten insats kan göra

Läs mer

Del ur Lgr 11: Läroplan för specialskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet i vissa fall

Del ur Lgr 11: Läroplan för specialskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet i vissa fall Del ur Lgr 11: Läroplan för specialskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet i vissa fall 1. Skolans värdegrund och uppdrag Grundläggande värden Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins

Läs mer

Den femte disciplinen Den lärande organisationens konst

Den femte disciplinen Den lärande organisationens konst Den femte disciplinen Den lärande organisationens konst Peter M Senge Johanna Söderström Hur ska en organisation se ut för att bli framgångsrik? Svaret Senge ger i boken är att den ska vara en lärande

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet

www.ridsport.se Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet www.ridsport.se Ridsporten VILL Idéprogram för Svenska Ridsportförbundet Innehållsförteckning Vet du vad Ridsporten Vill?...2 Du är en del av svensk ridsport...4 Till ridklubben är alla välkomna!...6 Ridsport

Läs mer

Ledaravtalet - från ord till handling. Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning

Ledaravtalet - från ord till handling. Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning Ledaravtalet - från ord till handling Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning 2. Möjligheternas avtal Ledaravtalet kopplar ihop företagets affärsidé och mål med personlig

Läs mer

Bygg ditt. team till framgång. pocket. Bli proffs på att leda laget. sju steg som tar er mot mål. fram som ledare. Ta befälet. Kliv. Alla ska med!

Bygg ditt. team till framgång. pocket. Bli proffs på att leda laget. sju steg som tar er mot mål. fram som ledare. Ta befälet. Kliv. Alla ska med! En guide från Tidningen Chef pocket Ta befälet. Kliv fram som ledare Lyhört ledarskap. Alla ska med! Bygg ditt Bli proffs på att leda laget team till framgång sju steg som tar er mot mål ingång.»grunden

Läs mer

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet.

Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden måste vi göra två saker: Bli ännu bättre på det vi är bra på nämligen lärandet. Vi i skolan har inte längre monopol på kunskap. Idag går det att lära sig saker mycket bra även utanför skolans värld. Inte minst genom den nya tekniken. Om vi vill fortsätta att spela en roll i framtiden

Läs mer

R I D S P O R T E N V I L L

R I D S P O R T E N V I L L RIDSPORTEN VILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vet du vad Ridsporten Vill? 3 Du är en del av svensk ridsport 4 Till ridklubben är alla välkomna! 6 Ridsport ska vara roligt! 8 Ansvar engagerar och utvecklar 10 Ryttare

Läs mer

17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER. Verktygen som gör ditt ledarliv lättare. ny som. chef

17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER. Verktygen som gör ditt ledarliv lättare. ny som. chef EN GUIDE FRÅN TIDNINGEN CHEF 17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER Verktygen som gör ditt ledarliv lättare ny som chef INGÅNG Peppa dig själv Copyright Chef 2006 Denna pocketguide

Läs mer

Skyddsombud i Byggnads hur fungerar det?

Skyddsombud i Byggnads hur fungerar det? Skyddsombud i Byggnads hur fungerar det? Skyddsombud i Byggnads hur fungerar det? En säker arbetsmiljö kommer inte av sig själv, den måste skapas och underhållas. Ett systematiskt arbetsmiljöarbete är

Läs mer

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018

Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 Drömmen om ett bättre liv Framtidsbild 2018 DRÖMMEN OM ETT BÄTTRE LIV 1 Förord För att vi ska kunna utveckla verksamheten tillsammans är det viktigt att det finns en tydlig färdriktning. Med det här dokumentet

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR GRANBY NYA FÖRSKOLA LÄSÅRET 2014-2015

ARBETSPLAN FÖR GRANBY NYA FÖRSKOLA LÄSÅRET 2014-2015 ARBETSPLAN FÖR GRANBY NYA FÖRSKOLA LÄSÅRET 2014-2015 Granby nya förskola är en verksamhet med två hemvisten; Lammet och Lejonungen. Under läsåret 2014-2015 kommer preliminärt 17 barn, i åldern ett till

Läs mer

Lärande och utveckling genom leken.

Lärande och utveckling genom leken. Lärande och utveckling genom leken. En studie om pedagogers syn på lekens betydelse för förskolebarns lärande och utveckling. Ann-Charlotte Augustsson och Cecilia Jacobsson Handledare: Maj Arvidsson Examinator:

Läs mer

Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring

Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring Kommunal en lärande organisation? Nya perspektiv på kommunikation och förändring För att en process ska hållas vid liv, måste den ständigt fyllas med ny energi och få andrum för att ladda energi. Processen

Läs mer

Vad betyder ledarskapet inom individ- och familjeomsorgen?

Vad betyder ledarskapet inom individ- och familjeomsorgen? Vad betyder ledarskapet inom individ- och familjeomsorgen? En undersökning om 7 arbetsledares tankar om ledarskap och medarbetarskap i fem halländska kommuner. Agneta Hildström Meddelandeserien 2005: 2

Läs mer

Vad innebär det att vara koncentrerad?

Vad innebär det att vara koncentrerad? Vad innebär det att vara koncentrerad? Att koncentrera sig innebär att öppna sig för och ta in omvärlden; att med sina sinnen registrera intrycken från allt som finns omkring. Men omvärlden ger så ofantligt

Läs mer

Syns du finns vi. Att vara ombud i Lärarförbundet

Syns du finns vi. Att vara ombud i Lärarförbundet Syns du finns vi Att vara ombud i Lärarförbundet Välkommen som ombud! Du som är ombud på arbetsplatsen är en viktig person i Lärarförbundet både för medlemmarna på din arbetsplats och för hela förbundet.

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

VÄGEN FRAMÅT. ATG MANIFEST

VÄGEN FRAMÅT. ATG MANIFEST VÄGEN FRAMÅT. ATG MANIFEST ATG ska trygga en långsiktig utveckling för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Så lyder uppdraget från trav- och galoppsporten, som äger

Läs mer