Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Relevanta dokument
Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Hälsningar Viktor och Ida

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsresan. Sanna Larsson,

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

av Emanuel Stålhandske 4a

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Havsresan Emmy Holmberg

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Havsresan Av: Oliver J

Författare: Edvin Borgström 4A

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Hampus Konradsson 4B

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Av: Mattias Gillgren

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Kapitel 3. Här är en karta över ön

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

Författare: Can. Kapitel1

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Skeppet som brann till havs

Ön Av: Axel Melakari

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Flickan som blir ensam

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Magiska dörren. Tuva Lundström

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Jojo 5B Ht-15. Draken

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till


Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

By: Alyssa Srkalovic

Fråga mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.)

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Författare:Julia Ahola och Thea Kjellström

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Havsresan. Av Viktor Karlsson

Ön Av Benjamin

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Glitterälvorna och den magiska ön

Den öde ön. Bearbetad av Ingemar Wiklund - Originalförfattare okänd.

DANIEL DEFOE ILLUSTRERAD AV SUSSI BECH ÅTERBERÄTTAD AV PETER GOTTHARDT

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

ÖN Av ANTON AXELSSON

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

- nej, nu orkar jag inte planera mer vi ses Väll. - Nej vi kan väll sova över i natt och så kan. - Ja - Ja.

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det

Jag var rädd jag ville ta mig fast vid något. jag kunde inte se någonting för diman var så tjock men

Transkript:

Av Sarah Westerlund

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie och jag ville gå närmare och kolla. Vi smög ombord för att bara kolla lite i båten, när vi märker att båten börjar åka. Vi får pannik och letar upp kaptenen till båten. Vi sa att han skulle vända och åka tillbaka. Men han skrattade bara och sa att vi fick skylla oss själva. Han sa också att båten kommer att åka långt. Vi skickar ett brev till mamma och pappa. - Hej mamma och pappa. Jag och Mollie är fast på en båt och den kommer att resa långt. Vi ville bara kolla i båten och då började den att åka. Det skulle vara jättebra om ni kunde skicka pengar till den staden vi kommer till. Båten är röd. Kaptenen sa bara att vi fick skylla oss själva. Mvh: Sarah och Mollie.

Havsresan del 2 Efter några dagar ute på havet kom en förfärlig storm. Båten är så dåligt byggt att den inte klarar ovädret. BÅTEN SJUNKER!! Ropar det. Men som tur är så hittar Mollie och jag en hel livbåt. Mollie och jag tar oss till land på en obebodd ö. Mollie och jag hann ta med sju saker. Dom sakerna var: Sina väskor, lite mat och varma filtar. Vädret var förfärligt! Den obebodda ön var fantastisk. Det fanns frukt och vatten där. Dom tog med sig fyra saker till. Det var: sovsäckar, pyjamas, tandborste och tandkräm.

Havsresan del 3 En eftermiddag när vi sitter vid stranden och spanar efter fartyg så hör vi ett flygplan. Vi tittar upp på flygplanet och ser att den flyger på låg höjd. Plötsligt ser vi att någon slänger ut en låda ur planet. På lådan sitter en fallskärm. Lådan faller sakta ner mot marken. Vi går sakta fram till lådan. När vi öppnar lådan så ser vi en massa ruttna pinnar i den.

Havsresan del 4 Efter några dagar på ön började det bli svårare och svårare att få tag i mat. Det är inte bra!!! Vi brukar äta nästan samma saker varje dag, ibland äter vi lite olika men det beror på vad i hittar. Till frukost brukar vi äta apelsiner med kokosnöts mjölk. Till lunch brukar vi äta bananer och till middag brukar vi äta fisk. Vi har fiskespön som vi ha gjort av pinnar. Till kvällsfika brukar vi äta kokosnötter. Vi brukar äta frukost strax efter soluppgången. Vi brukar oftast ät fisksoppa och dricka kokosmjölk till.

Havsresan del 5 I morse när vi var ute och gick längs stranden såg vi någonting som flöt omkring i vattnet. Vi upptäckte att det var en flaska som guppade omkring. Vi letade upp en pinne och petade in flaskan. Vi tog ut papperet och vecklade sakta ut det. Det var en karta över ön. I högra hörnet var det ett kryss det var en SKATTKARTA!!!

Havsresan del 6 Det verkar bli fint väder idag sa jag till Mollie. Det är så bra väder att det inte är ett moln på himlen ens. Tillslut säger Mollie: - Ska vi gå på den där skattjakten nu? Då sa jag: - Ja det kan vi! Vi hämtade kartan och gick och packade ner lite grejer som vi skulle ha med oss. Vi packade ner: Mat, filtar, ett rep och en spade. Vi började traska iväg. Kartan ledde oss till ett ganska fint ställe. Vi gick runt där ett tag, tills vi äntligen hittar krysset. Vi började gräva på en gång. Tillslut hittar vi skattkistan. När vi öppnade den så var det jättefina smycken i lådan. Vi tog med oss smyckena och kistan och gick hem.

Havsresan del 7 Vi tror knappt att det är sant. En tidig morgon blir vi väckta av någonting som prasslar vid vårt läger. Nyvakna går vi upp för att se vad det är. Vi går bort till våran nerbrunna lädereld och ser ett konstigt djur som vi aldrig sett förut.

Havsresan del 8 När vi kollat på djuren ett tag, så börjar vi att undra om vi är dom första som möter djuret, eller om någon annan har mött den någon gång. Efter ett tag börjar vi prata om att vi borde ge djuret ett namn. Vi kommer fram till att djuret ska få heta Stiv. Han är till magen på mig och Mollie. Vi har sett att Stiv verkar gilla att äta djungelns växter och frukter. Stiv's läte låter väldigt gulligt, lätet är ganska ljust men det låter ändå ganska konstigt. Efter ett tag börjar det bli mörkt och vi ser att Stiv går och lägger sig i en buske. Innan han gick och la sig så gick han ner till vattnet och gick i det. Så han verkar gilla vatten iallafall.

Havsresan del 9 Det har gått fyra månader nu och maten börjar ta slut. En dag ser jag och Mollie en annan ö i horisonten. Vi bestämmer oss för att bygga en båt och åka dit för att se om det finns mat där. Vi bygger båten av trä, stockar och växter. Stockarna spänner vi fast med varandra med växterna. Det är golvet sen har vi trät som sidor. När vi är klar med båten, åker vi iväg till den andra ön.

Havsresan del 10 När vi har rott över till den andra sidan blir vi genast tillfångatagna av kannibaler! Vi märker att kannibalerna vill koka oss levande direkt. Vi har hört talas om att kannibaler gillar människokött mycket. När kannibalerna börjar fråga oss saker så ser dom våra saker som vi har med oss. Vi ser att dom ser intresserade ut. Dom frågade oss till exempel vad spaden som vi har med oss är värd och vad vi brukar använda den till. Vi sa att vi brukar använda den för att göra hålor och värma oss i. Vi sa också att den är jättebra att gräva med. Dom sa att dom verkligen behövde en spade. Så vi sa till dom att dom får spaden om dom släpper oss. Vi ljög också om att den är väldigt värdefull. Dom trodde på oss och köpte den och då blev vi fria.

Havsresan del 11 När vi gett kannibalerna spaden och är på väg att gå så tar dom tag i oss och binder fast oss med ett rep. - Lurade!! Sa kannibalerna - Vänta va!? Sa vi Sedan stoppade dom ner oss i grytan som är full med kokande vatten. Mollie och jag kramade varandra och sa att det här var slutet på våra liv. MEN sen så ser vi att kannibalerna går och ska lämna spaden. Då visste Mollie och jag att vi hade en chans att komma därifrån. Vi lyckades att få upp repet. Vi hoppade ur grytan och kollade vart kannibalerna var. Vi smög oss sakta fram till båten. Vi hoppade i båten, tog med oss våra grejer och rodde iväg. När vi kom hem till ön pustade vi ut och tog det lugnt.

Havsresan del 12 Nu har vi kommit hem till ön. Några dagar efter det så ser vi ett stort skepp som är ganska nära ön. Både Mollie och jag plockar upp tröjor och palmblad och börjar vifta med dom mot skeppet. Besättningen på skeppet ser oss och sätter en jolle i sjön. Dom männen som satt i jollen hämtade upp oss och tog oss till skeppet. När vi varit på skeppet ett tag så börjar vi märka att det är sjörövare som har räddat oss. Vi misstänkte också det för att skeppet heter "The Pirats". Vi blev lite rädda när vi fick veta att dom var sjörövare.

Havsresan del 13 När vi varit på sjörövarskeppet ett tag så börjar sjörövarkaptenen att berätta hur sjörövare är. Mollie och jag börjar märka att han vill göra oss till sjörövare. Plötsligt går han iväg och sedan kommer han tillbaka med en hög med sjörövarkläder i famnen. Han gav oss kläderna och riktiga vapen. - Jag tänker utbilda er till riktiga sjörövare på en vecka, sa han. När vi börjat utbildningen så känner vi oss spända, vi är ju bara barn. På utbildningen försökte han lära oss att vara bestämd och låta arg och elak. Han lärde också oss att använda vapen. Det har varit en tuff och ansträngande vecka.

Havsresan del 14 Några dagar efter utbildningen är slut få vi användning av det vi lärt oss. En dag ser utkiken ett handelsskepp från Italien i sin kikare. Kaptenen ger order till alla på skeppet att borda handelsskeppet. När vi planerat klart bordningen ligger vi brevid det italienska handelsskeppet. Nu är änterhakarna kastade och sjörövarkaptenen ropar "ANFALL!!!" Självklart besegrade vi pirater de italienska handelsmännen som är en aning odugliga på att slåss. När vi vann sänkte vi ner deras skepp och tillfånga tog dom.

Havsresan del 15 Nu börjar vi tröttna på att vara sjörövare. Mollie och jag har tänkt att fly från sjörövarskeppet. Vi tänker försöka stjäla en jolle för att kunna fly. Vi bestämmer oss för att försöka fly nästa dag. Nästa dag börjar vi packa och byter om, sedan tar vi väskorna och smyger ut ur rummet. Först ska vi hämta jollen. Vi lyckas komma in där jollarna finns. Mollie och jag tar en jolle och smyger oss ut. Vi går mot en stege och tänker kasta jollen, MEN så ser vi att sjörövarkaptenen kommer hitåt. Han ser oss och frågar vad vi gör. Han säger också att vi ska ta på oss våra sjörövarkläder igen. - Okej!, sa vi. Men när vi sett att han har gått så lyssnar vi inte på han och fortsätter att smyga vidare. Tillslut så är vi vid båtens kant och ska hissa ner jollen med vårat rep. När den är nere, hoppar vi i vattnet och sen i jollen. Våra grejer blev inte blöta för dom låg i jollen när vi förde ner den.

Havsresan del 16 Nu sitter vi i den stulna jollen och väntar på hjälp. Efter tre dagars väntan ute på havet, ser vi ett kustbevakningsfartyg. Vi får ett leende på läpparna och ser att fartyget kommer emot oss. När fartyget saktar in vid oss, plockar dom upp oss och vi berättar vart vi bor på riktigt. Då säger dom att dom ska åt det hållet och att dom kan skjutsa hem oss. Vi berättar också om hela resan och hur allt gick till.