Flickan som blir ensam

Relevanta dokument
Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

By: Alyssa Srkalovic

Ön Av Benjamin

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Författare: Filippa Adolfsson

Kapitel 3. Här är en karta över ön

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 1 Det här är jag!!

Innehållsförteckning

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

kapitel 4 en annan värld

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Den försvunna diamanten

Ön Av: Axel Melakari

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Det stora kaoset. Simon Petersson

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Den hemliga dörren...

KLASS 1B ANDRA BARN I SKOLAN ALEX OLLE VICKE FRANK IDA LOVA SIRI EDVIN VUXNA I SKOLAN REKTOR JOHN PETER MELKER ALICE OSCAR SIV MAJA LINUS ELIN

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kapitel 1. Drakägget

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 2 En drake föds

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Anna Siverbo 5B Ht-15

AYYN. Några dagar tidigare

Lisbet Svedlind. Långt borta och länge sen

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det

När tomtemor räddade julen

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Ön Merjem Kurtanovic

2012 Trollhättan Energi AB Förrådsgatan 2 Box Trollhättan Tel

Kapitel ett- Den magiska dörren

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Flygkrasche n

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

ÖN Av ANTON AXELSSON

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

EMILIA 5B Ht-15. Draken

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Jojo 5B Ht-15. Draken

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]


Skeppet som brann till havs

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

FÖRFATTARE ERIK ILLUSTRATÖR ERIK

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

Linus mamma har en utvecklingsstörning

Magiska dörren Av: Filippa

sid.1 RÖDLUVAN OCH VARGEN Av Daniel Wallentin och Janne Widmark Film i Dalarna Version 3 Kaserngården FALUN

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

10 september. 4 september

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Billie: Avgång 9:42 till nya livet (del 1)

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Transkript:

Ön Flickan som blir ensam https://c1.staticflickr.com/ 9/8072/ 8429441527_a294b47d2c.jpg http://orig00.deviantart.net/01d6/f/ 2012/030/9/8/ wiz_khalifa_by_qurkiegrl-d4o2c7x.jpg Daniela Jehrlander

Kapitel 1 De var en gång en tidig morgon. Jag har precis blivit klar med att packa. Då säger mamma: Nu åker vi. Vi sätter oss i bilen. Jag sa till mamma jag är nervös och vi kommer få sitta på planet i 10 timmar. Då sa mamma de är inget att oroa sig för och de är inget att tänka på för vi ska inte sitta så länge på planet. När vi kommer fram till flygplatsen så går vi till där man lämnar i väskorna för vi vill inte dra runt på dem. Vi behöver äta frukost för det var 2 timmar kvar tills flyger går. När vi kom till cafet är det en lång kö. Men efter ca 15 minuter så var det våran tur.

Jag vill ha macka med smör, ost och skinka och till att dricka vill jag ha oboy, mamma vill ha café och likadan macka som mig. Efter vi hade ätit så sa jag till mamma kan vi gå nu.vi har gåt igenom säkerhetskontrollen och allt gick bra. Jag och mamma sitter inte på samma rad. Honsitter bakom mig. Och bredvid mig sitter en gammal sur gubbe. Gubben som sitter bredvid mig skulle visst beställa sprit efter 10 minuter så att han somnar. Efter ett tag så börjar det bli turbulens och jag känner hur det luktar bränt. Jag blundar och när jag öppnar ögonen igen så är bakre halvan av planet borta. Och efter ungefär en minut så svimmar jag

Kapitel 2 Jag vaknar upp och är helt själv i det blåa fina havet. Jag har hamnat på en sten mitt i havet. Helt ensam. Jag känner mig ledsen och rädd. Jag undrar vart mamma är. Jag tittare mig omkring och jag grät så mycket som jag aldrig har gjort förut. Men lite längre bort så ser jag en ö. jag säger till mig själv jag ska dit. Jag vill inte riktigt simma ditt för jag vet inte vad som finns där. Men så säger jag till mig själv jag kommer klara det. Jag simmade jätte länge tills jag kom fram till ön. Det var varmt och grönt och vackert. Så mina ögon glänser.

Kapitel 3 När jag kom dit var jag mest orolig för mamma jag ställde mig upp och kikare mig omkring och sen går jag in i skogen. Jag går väldigt långt tills jag kom fram till ett hus. Jag tittade in i huset.jag knackade på dörren. Det var en man som öppnade jag säger: Hej, vad gör du? Hit är det inga som kommer för ingen vet att den ön ens finns jag är allt här ensam. Mannen/ killen heter Arvid Han frågade mig vill du komma in.mamma säger alltid till mig att jag inte få gå hem till någon om jag inte känner Människan och om inte mamma känner människan.men jag vågade inte säga nej så jag sa okej Visst och jag vet att det inte där och men jag struntade i det

När jag kom i så luktade det bajs. Jag tänkte jag i min hjärna det kanske är Arvid som luktade bajs i munnen. Jag insåg det började bli sent så jag fråga får jag sova över här och Arvid så att det var ok att jag sov där. Sen på natten så vaknade jag av ett ljus som lätt som en kniv. Jag gick ut och kollade och där stog han och höll i en kniv och var på väg till sovrummet.

Kapitel 4 Jag smyger in på toaletten. Jag tänkte vad ska han göra? När jag hör att Arvid går in till sovrummet så springer jag ut från toaletten. Arvid hör mig så han slänger kniven mot mig. Men som tur är så träffa han inte mig. Jag ramlar men jag ställer mig upp igen. Jag tar min hand på handtaget. Jag vrider om handtaget och öppnar dörren. Jag springer Arvid följer efter mig. Jag springer så snabbt så Arvid inte hänger med.

Men längre bort ser jag en stor stubbe på marken. Jag tänkte å vad bra. Arvid är ju precis bakom mig. Då kommer Arvid snubbla. Så när jag kommer fram till stubben så springer jag till höger. Jag hör bara en smäll. När jag kollar bak så ser jag att Arvid ligger helt blodig på marken. Jag fortsätter springa tills jag inte kunde mer. Jag stanna för att hämta luft. Sen fortsätter jag springa. Men jag var så trött för att denna ön är så stor men typ bara gjord av skog. Så jag hitta inte ut. Och det var jobbigt. Jag saknar min mamma så mycket. Så mycket så min tårar kom. Min ben gör så ont min fötter är så kalla. Men jag vill veta varför han ljög för mig. Men jag vill inte tillbaka dit. Jag fråga mig själv va ska jag göra för nåt.

Kapitel 5 Jag bli tröttare. För jag har sprungit hela dagen. Jag vill gärna gå tillbaka. För jag kom från det hållet när jag kom till huset. Så jag smyger tillbaka. Jag ser inte Arvid någonstans. Men jag tänkte han kanske inte heter Arvid han kanske heter något annat. Men jag hittar inte huset någonstans. Jag känner att jag går bara runt i cirklar. Men hur tänkte dem förut. Jag försökte komma på och det tog typ i en timme och försökte veta men jag kom inte på något sätt. Men långt borta så såg jag en människa. Jag såg inte riktigt vem det var. Men sen så såg jag att det var Arvid.

Jag gömde mig och gick. Jag gå emot han. Men det ser ut som han var på väg hem. Jag fick gå efter honom jättelänge. Men jag tänkte han kanske visste att jag går efter honom. Precis då så vände han sig om. Som tur så var det ett stort träd. Jag han och gå bakom trädet innan Arvid skulle kunna se mig. Efter så fortsätter Arvid gå. Tillslut så kom jag fram till huset. Jagger långt bak och runt huset. Så han inte skulle kunna se mig. Det tog långt din att komma fram men jag minns stigen. Tillslut kom jag till början. Långt bort så ser jag en människa personen spaning emot mig. Hon hade långt brunt hår. Jag såg att det var mamma. Jag började springa emot hennes också. När jag kom till mamma så kramade jag henne så hårt. Man jag sa kan vi inte bara åka hem. Mamma sa att det var en bra.