Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg.

Relevanta dokument
Hälsningar Viktor och Ida

Havsresan del 1 Jag har varit intresserad av båtar länge nu. En dag när jag och min kompis Mollie var nere vid hamnen så ser vi en stor båt. Mollie oc

Havsresan del 1 Hej mamma och pappa jag och Matilda råkande kliva ombord på en båt och den for i väg. Men ta det lugnt vi kommer hem om en vecka för v

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Havsresan. Sanna Larsson,

Kap 1 Hej mamma och pappa! Igår när jag och Wilma var nere vid hamnen såg vi en stor båt som var röd och vit och var lite rostig,den hette Lola2000.Vi

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Hej mamma och pappa. Hälsningar Johan

Havsresan. Författare och illustratör: Elias Sjöstedt

av Emanuel Stålhandske 4a

Havsr esan. Av: Adrian Bergström 4B

Hej mamma och pappa jag är på en båt som är på väg till Brasilien

Havsresan Emmy Holmberg

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Författare: Edvin Borgström 4A

Kapitel 2 När vi varit ute på havet i några dagar. Började det plötsligt blåsa upp till en storm! Båten klarar inte ovädret så DEN SJUNKER!!

Havsresan Av: Oliver J

Författare och Illustratör: Madelene Bergström 4B

Havsresa n. Författar e: Timmy Holmberg 4A

Ni måste skicka pengar till staden Hamburg. Jag längtar tills jag får se er igen. Med vänliga hälsningar / Jackie

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Av: Mattias Gillgren

Hampus Konradsson 4B

Havsresan Linus Myran Myhrgren

Ön Av Benjamin

Skeppet som brann till havs

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Författare: Can. Kapitel1

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Ön Av: Axel Melakari

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Flickan som blir ensam

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina


Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Författare: Filippa Adolfsson

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

SJÖODJURET. Mamma, vad heter fyren? sa Jack. Jag vet faktiskt inte, Jack, sa Claire, men det bor en i fyren.

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Våra gemensamt skrivna sagor

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

HAVSR ESAN. Författare: Malte Åsander Illustratör: Malte Åsander

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

ÖN Av ANTON AXELSSON

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

By: Alyssa Srkalovic

Den kidnappade hunden

5B Cecilia Sjöberg.- Draken (HT-15 ) DRAKEN. Av Cecilia Sjöberg

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Glitterälvorna och den magiska ön

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Tillbaka till övningen

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Yxan i huvudet. Kapitel 1

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Magiska dörren Av: Filippa

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Magiska dörren. Tuva Lundström

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Transkript:

Havsresan Oliver B

Havsresan del 1 En dag gick jag och min kompis Mattias ner till hamnen och då såg vi ett stort fartyg. Så vi smög oss på det. Det var ett lastfartyg. Vi gick upp till kaptenen och frågade vart den skulle åka, den skulle åka till Amerika och lämna olja i New York och kaptenen sa att det kan ungefär ta en månad och att föräldrarna måste skicka pengar till nästa stad vi kommer till och att dom måste veta hur vi kom hit

Havsresan del 2 Nu när vi hade varit ute på havet i 3 dagar så kom en förfärlig storm. NEJ VI SJUNKER BÅTEN KLARAR INTE STORMEN!!!! Vi springer och springer men tillslut då hittar vi en livbåt. Vi tar med oss: Rep Stege Mat Kniv Tändstål Pinnar Lina Tillslut hittade vi en öde ö som såg obebodd ut så vi gick iland där.

Havsresan del 3 Det var ganska fint väder så vi gick till stranden och kollade efter ett fartyg och då hörde vi ett flygplan. Så vi kollade upp i luften och då såg vi flygplanet kasta ut en låda. På lådan var det en fallskärm den faller långsamt ner på marken. Undrar vad det finns i lådan. Så vi öppnade den. Det var en lina och mat i den.

Havsresan del 4 Frukost brukar vi äta strax efter soluppgången. Vi brukar oftast äta fisksoppa och dricka kokosmjölk och det börjar bli svårare och svårare att få tag på mat. Vi brukar hitta äpple. Så vi äter oftast äpple till mellanmål. Vi äter nästan aldrig kvällsfika.

Havsresan del 5 Vi var ute på stranden och kollade och plötsligt såg vi en flaska i havet som guppade omkring. Vi sprang in i skogen och hämtade en lång pinne sen sprang vi tillbaka och försökte ta in flaskan. Vi öppnade flaskan och vi såg ett papper så vi öppnade det och det var en karta där i. Det var en karta över vår ö och ett kryss utritat. Det var en SKATTKARTA!!

Havsresan del 6 Det verkar bli en fin dag inte ett moln på himlen. Vi bestämde oss för att gå ut på skattjakt. Vi behövde ta med oss: En spade Två rep En kniv En ficklampa. Vi tog fram kartan och började gå in i skogen. Tillslut hittade vi en liten grotta. Jag smög in först och sen Mattias vi tände ficklampan och fick se något som rörde sig därinne det såg ut som en björn som sov. Vi smög det tystaste vi kunde och vi var bara någon meter från skatten. Vi lyste på någonting som glimtade. Vi gick fram och öppnade lådan.

Havsresan del 7 Vi vaknade klockan fem på morgonen av något prasslande ljud. Vi visste inte direkt var de kom ifrån. Vi gick ut och kollade i skogen men inget där så vi gick till den nerbrunna läger elden och tittade. Där satt det ett litet konstigt djur som vi aldrig sett förut. Det såg ut som en blandning av en ekorre och koala med orange och grå päls och gröna ögon.

Havsresan del 8 Vi förstog att det inte var någon människa som hade upptäckt djuret än. Så vi ska försöka hitta på ett namn. -Okej, sa Mattias -Ja men vad ska det heta då -Missan då? -Ja det låter väl bra -Aa men okej då får den väl heta så då, sa jag Vi försöker ge hon lite mat nu för hon ser lite hungrig ut vi matade hon med äpple och hon åt upp det på ungefär 5 sekunder. Den natten stannade vi uppe för att se om det var ett nattaktivt djur och det verkar vara det för den var väldigt pigg iallafall och simmar också så hon gillar nog vatten också.

Havsresan del 9 Efter fyra månader på ön så börjar maten ta slut. Vi hade sett en annan ö borta vid horisonten. Vi bestämde oss för att bygga en båt så vi skulle kunna komma dit och skaffa mat. Jag började hämta träd från skogen och Mattias åror till båten. Jag började fixa ording golvet och Mattias till den. Vi satt oss i båten och började åka till ön. Vi såg några krokodiler på vägen dit. Det var väldigt regnit där. Jag såg lite olika frukter. Tillexempel,Ananas,Banan och mango och kokosnötter.

Havsresan del 10 Vi hade kommit iland på ön. Vi hörde ljud som kom närmare och närmare och det var springande kannibaler ur skogen. Vi förstog att dom ville koka oss levande men det verkade som dom var intresserad av maten vi höll i. Jag försökte muta oss fri med vår mat men det verkade lite tveksamt så vi lät dom smaka på det och det såg ut som att dom gillade det vi berättade att det var väldigt värdefullt och det verkar som dom tror oss. Dom sa att om dom fick maten så skulle dom släppa oss fri och dom skulle åka därifrån.

Havsresan del 11 Kannibalerna tog våran mat. Men det verkade som dom lurade oss för att dom binde fast oss och sen slängde i oss i en gryta med kokande vatten. Vi trodde det var våran sista tid i livet MEN Vi sa att vi kunde hämta mer mat och dom trodde på oss så dom släppte oss. Men vi ljög så att vi sprang allt vad vi hade till båten och dom sprang efter men vi hann hoppa i båten innan dom fick tag på den. Vi var ungefär i mitten av havet och såg lite krokodiler men vi hann undan innan dom attackerade. Vi hade kommit fram till ön och vi pustade ut över att vi är fri.

Havsresan del 12 Äntligen hade vi kommit fram till ön igen. Vi gick till andra sidan ön och då såg vi ett skepp vi började vifta med våra tröjor och palmblad. Besättningen på skeppet slängde ut en jolle i vattnet. Männen kom och tog oss tillbaka till skeppet. Vi märkte just att ett gäng sjörövare hade räddat oss. Kaptenen stod på däck och gav order till sjörövarna att plundra.

Havsresan del 13 Sjörövarkaptenen sa att han ville göra oss till sjörövare. Han gav oss riktiga kläder och vapen. Han sa också att han ska utbilda oss till riktiga sjörövare på en vecka. Vi hade lärt oss att skjuta kanon och vi skulle lära oss att stå på däck

Havsresan del 14 Det hade gått några dagar och utbildningen var slut. Utkiken på skeppet hade sett ett handelsskepp från Italien och dom hade bestämt sig att plundra det. Sjörövarkaptenen skrek ANFALL!!! Vi började skjuta kanon medan några pirater tog sig på det andra skeppet som skulle plundras. Vårat skepp började åka framåt till det andra skeppet. Vi tog fram svärd och tog på oss sjörövarkläderna. Vi vann över dom såklart. Vi lät en gå på deras egna planka. Vi delade på deras saker på båten. Och sen skickade vi tillbaka dom.

Havsresan del 15 Vi börjar tröttna på livet som pirater. Jag berättar min plan att fly från skeppet till Mattias. Vi letade efter en jolle tillslut hittade vi två men vi tog bara en med oss. Jag började klättra ner från båt kanten och Mattias slängde i jollen i vattnet. Men piraterna hörde så dom sprang till kanten och tittade ner. Jag skrek till Mattias att han skulle hoppa ner i vattnet så drar jag upp honom. Vi stötte på några problem längs vägen t.ex att kannibalerna försökte komma ikapp oss. Vi bestämde oss att åka till ön och hämta saker som vi hade där sedan åkte vi vidare ut i havet.

Havsresan del 16 Nu sitter vi mitt ute på havet. Vi såg ingenting inte ens ön. Efter tre dagar ute på havet så såg jag Kustbevakningen.vi började vinka och skrika. Dom såg oss och dom började åka mot oss. Vi gick ombord på båten och började åka hemåt. Nästan alla på båten frågade om det hade gått bra och om det fanns mat och nåt att sova på. Vi satt att det hade gått bra och vi hade saker att sova på och vi hade också mat. Jag frågade hur långt det var kvar. Ungefär en timme sa han. Mattias pekade på hamnen så såg jag den. Nu var vi äntligen framme och våra föräldrar och tidningen stod där. Dom började intervjua oss och ta kort och fråga oss om äventyret. Tillslut vaknade jag och allt var en dröm.