Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS"

Transkript

1 Barn- och ungdomsnämnden (12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:30 Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Mikael Andersson (S) Åsa Engberg (FP) Lennart Ohlsson (C) Katja Larsson (M) Göran Johansson (S) tjänstgörande ersättare Dorothea Nilsson (M) ersättare, Kennerth Svensson (V) ersättare Andreas Algerbo (C) ersättare Arne Huseby, tf. barn- och ungdomschef, Terese Borg, ekonom 30 Tobias Stenekull Lärarförbundet, Katrin Karlsson Kommunal Emma Gröndahl utredare Hylte kommun 27 Erika Erlingsson folkhälsoutvecklare Region Halland 27 Svjetlana Miletic enhetschef HVB Bryggan 27 Erik Wikström nämndsekreterare, Martin Boberg utredare 30 Katja Larsson (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Erik Wikström Maria Hedin (S) Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och ungdomsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Erik Wikström

2 Barn- och ungdomsnämnden (12) 26 Fastställande av ärendelista och val av justerare Dnr 2015 BUN Fastställande av ärendelista och val av justerare 2 27 Meddelande och information Delegeringsbeslut barn- och ungdomskontoret Delegeringsbeslut individ- och familjeomsorg Mål- och resursplan MRP 6 31 Remiss från KSAU: Medlemskap i organisationer - barn- och ungdomsnämnden 8 32 Plan för digital kompetens 9 33 Anställning av förstelärare och lektor i Hylte kommun Remiss från Skolinspektionen angående Lichron Teknik i Värnamo AB ansökan om godkännande som ny huvudman för en befintlig fristående gymnasieskola vid Smålands tekniska college i Värnamo kommun Övrigt 12 Barn- och ungdomsnämnden fastställer ärendelistan och väljer Katja Larsson (M) att tillsammans med ordförande Maria Hedin (S) justera protokollet.

3 Barn- och ungdomsnämnden (12) 27 Meddelande och information 2015 Dnr 2015 BUN :00 Presentation Svjetlana Miletic, enhetschef HVB Familjecentralen 13:30 Presentation resultat LUPP-undersökning, Emma Gröndahl utredare Hylte kommun och Erika Erlingsson folkhälsoutvecklare Region Halland 14:00 Martin Boberg, utredare presenterar det pågående arbetet med modersmålsundervisning Information om personalförändringar chefer/rektorer Information om inspektioner och yttranden Arbetsmiljöverket Information om ansökningar statsbidrag Information om ändring av rektorsområden Information om nybyggnationer Information om integrationsseminariet Kallelse utbildning förtroendevalda Anmälningslista 6 kap 10 skollagen mars 2015 Skrivelse från kommunrevisionen angående granskning Barn- och ungdomsnämnden har tagit del av informationen.

4 Barn- och ungdomsnämnden (12) 28 Delegeringsbeslut barn- och ungdomskontoret 2015 Dnr 2015 BUN0034 Anmälning av delegeringsbeslut för perioden. Delegeringsbeslut Redovisning av anställningar februari 2015 Barn- och ungdomsnämnden har tagit del av delegeringsbesluten.

5 Barn- och ungdomsnämnden (12) 29 Delegeringsbeslut individ- och familjeomsorg 2015 Dnr 2015 BUN0035 Anmälan om delegeringsbeslut för perioden. Lista delegeringsbeslut januari 2015 Barn- och ungdomsnämnden har tagit del av delegeringsbesluten.

6 Barn- och ungdomsnämnden (12) 30 Mål- och resursplan MRP Dnr 2015 BUN0003 Barn- och ungdomsnämnden begär medel utöver tilldelad ram med totalt tkr för Mål och resursplan , fördelat mellan år 2016, tkr, 2017, tkr och 2018, tkr. Gällande gymnasieskolan pågår en utredning på uppdrag av politiken där både ekonomi och kvalitet ska genomlysas. Eventuella förändringar i gymnasieskolans budget hänskjuts därför till budgetberedningen. Med gymnasieskolan avses Hylte kommuns egen gymnasieskola och köp av gymnasieutbildning externt samt verksamheterna SFI och vuxenutbildningen. Arbetsutskottet gav vid sitt sammanträde 9 mars 2015 barn- och ungdomskontoret i uppdrag att revidera det ursprungliga förslaget. Vid nämnden 18 mars 2015 tar barn- och ungdomsnämnden ställning till det reviderade beslutet. Protokollsutdrag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 34 Tjänsteskrivelse Gunilla Abrahamsson Mål och resursplan för Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomskontorets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden antar förslag till Mål och resursplan med undantag av gymnasieskolans budget som hänskjuts till budgetberedningen. Barn- och ungdomsnämnden antar förslag till Mål och resursplan med undantag av gymnasieskolans budget som hänskjuts till budgetberedningen. Barn- och ungdomsnämnden beslutar också att Sörgården tas bort från samtliga dokument i MRP Tilläggsyrkande Malin Svan (C) yrkar om tillägg att - ram 2016 utökas med kr för giftfri förskola. Beslutsgång Ordföranden ställer proposition på yrkandet och finner att barn- och ungdomsnämnden avslår Malin Svans (C) yrkande. Omröstning Omröstning begärs och genomförs efter att barn- och ungdomsnämnden godkänt följande beslutsgång:

7 Barn- och ungdomsnämnden (12) Ja-röst för bifall till barn- och ungdomskontorets förslag till beslut med tillägget om att Sörgården tas bort från samtliga dokument i MRP samt avslag på Malin Svans (C) yrkande. Nej-röst för bifall till barn- och ungdomskontorets förslag till beslut med tillägget om att Sörgården tas bort från samtliga dokument i MRP samt bifall till Malin Svans (C) yrkande. Ledamot/tjänstgörande ersättare Ja Nej Avstår Maria Hedin (S) Mikael Andersson (S) Åsa Engberg (FP) Malin Svan (C) Lennart Ohlsson (C) Katja Larsson (M) Göran Johansson (S) Summa 4 3 Omröstningsresultat Med fyra ja-röster och tre nej-röster beslutar barn- och ungdomsnämnden att Malin Svans (C) yrkande avslås. Barn- och ungdomsnämnden avslår yrkandet. Beslutet skickas till: Barn- och ungdomskontoret Kommunstyrelsen

8 Barn- och ungdomsnämnden (12) 31 Remiss från KSAU: Medlemskap i organisationer - barnoch ungdomsnämnden Dnr 2015 BUN0077 Kommunstyrelsens arbetskott uppdrar åt nämnderna att inventera och rapportera vilka organisationer/föreningar som respektive nämnd är medlem i. Återrapporteringen ska innehålla information om orsak till medlemskapet samt kostnaden för denna. Informationen ska vara kommunstyrelsen tillhanda 30 mars. Protokollsutdrag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 35 Tjänsteskrivelse Gunilla Abrahamsson Inventering av Barn- och ungdomskontorets medlemskap i organisationer. Arbetsutskottets förslag till beslut Att barn- och ungdomsnämnden lämnar över Barn- och ungdomskontorets inventering av medlemskap i organisationer till Kommunstyrelsen. Barn- och ungdomsnämnden lämnar över Barn- och ungdomskontorets inventering av medlemskap i organisationer till Kommunstyrelsen med tillägg om motiven för medlemskapen. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen

9 Barn- och ungdomsnämnden (12) 32 Plan för digital kompetens Dnr 2015 BUN0087 Digital kompetens är ett av åtta kompetensområden som definieras i Europaparlamentets och rådets rekommendationer om nyckelkompetenser för livslångt lärande (2006/962/EG). Medlemsländer uppmanas se till att alla ungdomar ges möjligheter att utveckla dessa nyckelkompetenser för att rusta dem för vuxenlivet, vidareutbildning och arbetsliv. I Lgr 11 (Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet) står det att eleverna när de slutar grundskolan ska kunna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. I de estetiska ämnena bild och musik ingår digitala verktyg som en viktig del av undervisningen för att nå kunskapskraven. Skolverket menar att informationstekniken syns indirekt i grundskolans läroplan och olika formuleringar och mål kan lyftas fram där eleverna bland annat ska kunna orientera sig i det stora informationsflödet samt att förhålla sig till det, dvs. källkritik. Digital kompetens bidrar till att utveckla skolans/förskolans lärmiljö, till att öka barnens/elevernas vilja och lust att lära och ökar deras studieresultat och måluppfyllelse. Digital kompetens bidrar också till en mer kvalitativ undervisning i kritiskt tänkande och ökar möjligheterna för en likvärdig skola/förskola. För att göra barn/elever i Hylte kommun digitalt kompetenta så att de kan arbeta med IKT som en naturlig del av dagen och förbereda barnen/eleverna för ett framtida yrkesliv är det viktigt att våra barn och elever har god tillgång till digitala hjälpmedel och att pedagogerna har hög kompetens för att kunna handleda dem. Protokollsutdrag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 36 Tjänsteskrivelse Arne Huseby Barn- och ungdomsnämnden beslutar att ge barn- och ungdomskontoret i uppdrag att utarbeta en handlingsplan med strategi för Digital Kompetens samt en kostnads- och investeringsplan för en satsning på god tillgång till digitala hjälpmedel från förskoleklass till gymnasium. Denna plan ska utarbetats i samverkan med IT-avdelningen.

10 Barn- och ungdomsnämnden (12) 33 Anställning av förstelärare och lektor i Hylte kommun Dnr 2015 BUN0092 En av de viktigaste faktorerna för elevernas studieresultat i skolan är lärarna. För att säkra en hög kvalitet på lärarna måste läraryrket göras mer attraktivt, så att eleverna får en förbättrad undervisning och därmed ökade förutsättningar att nå de nationella målen och goda resultat. Regeringen har tidigare beslutat att införa ett statsbidrag för två nya karriärtjänster - förstelärare och lektor. Staten avsätter medel för att huvudmännen ska anställa dessa kvalificerade lärare. För Hylte kommun motsvarar tilldelningen av statsbidraget 15 förstelärare. Hylte kommun har beslutat att de lärare som blir uttagna till kandidater som förstelärare eller lektor ska genomgå ett s.k. meriteringsprogram och bli meriterad. I meriteringsprogrammet bygger läraren upp en meritportfölj som genom dokumentation visar lärarens yrkesskicklighet. Meriteringen består av olika delar såsom elevenkäter, oberoende lektionsobservationer, lärarens argumenterande text och rektors vitsord. Programmet kommer att pågå under april - juli I Hylte kommun betonar vi att både förstelärare och lektor ska vara beredda att ta ett särskilt ansvar för skolans utveckling samt verka för en positiv och utvecklande pedagogisk dialog. För att få kontinuitet i detta föreslår barn- och ungdomskontoret att de meriterade lärarna förordnas som förstelärare eller lektor tillsvidare från den 1 juli Protokollsutdrag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 37 Tjänsteskrivelse Martin Boberg Uppdrag och rutiner vid anställning av förstelärare och lektor i Hylte kommun, Arbetsutskottets förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden antar förslaget att de meriterade lärarna förordnas som förstelärare eller lektor tillsvidare från den 1 juli Barn- och ungdomsnämnden antar förslaget att de meriterade lärarna förordnas som förstelärare eller lektor tillsvidare från den 1 juli 2015 med tillägget att rubriken i ärendet ändras till Anställning av förstelärare och lektorer i Hylte kommun. Beslutet skickas till: Barn- och ungdomskontoret

11 Barn- och ungdomsnämnden (12) 34 Remiss från Skolinspektionen angående Lichron Teknik i Värnamo AB ansökan om godkännande som ny huvudman för en befintlig fristående gymnasieskola vid Smålands tekniska college i Värnamo kommun Dnr 2015 BUN0120 Protokoll Barn- och ungdomsnämnden Lichron Teknik AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som ny huvudman för en befintlig fristående gymnasieskola vid Smålands tekniska college i Värnamo kommun och avser att ta över verksamheten den 1 april Lichron Teknik AB bedriver idag sökt utbildning vid Lichron Teknikgymnasium i Värnamo kommun. Hylte kommun bereds tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800) och ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 20 mars Konsekvensbeskrivning gällande Lichron Teknik AB: Ungdomar från Hylte kommun har endast undantagsvis valt utbildning i Värnamo kommun. Avståndsmässigt och utifrån allmänna kommunikationer är detta inte ett naturligt val för våra ungdomar. Ett godkännande av Lichron Teknik AB som ny huvudman kommer därför inte ha ekonomisk, organisatorisk eller pedagogisk påverkan på Hylte Kommuns gymnasieskola Tjänsteskrivelse Gunilla Abrahamsson Barn- och ungdomsnämnden bifaller ansökan från Lichron Teknik AB om godkännande som ny huvudman för en befintlig fristående gymnasieskola vid Smålands tekniska college i Värnamo kommun. Beslutet skickas till: Skolinspektionen

12 Barn- och ungdomsnämnden (12) 35 Övrigt Dnr 2015 BUN0010 Göran Johansson (S) efterlyser studiebesök på HVB Bryggan. Göran Johansson (S) efterlyser nämndsmöte förlagt till Örnaskolan för att träffa elevrådet. Maria Hedin (S) informerar om att representanter från barn- och ungdomsnämnden inte kommer att besöka skolriksdagen 2015, men att andra typer av besök planeras. Lennart Ohlsson (C) beklagar beslutet att representanter från barn- och ungdomsnämnden inte kommer besöka skolriksdagen Malin Svan (C) lyfter frågan om förskoleplatser. Arne Huseby, tf. barn- och ungdomschef informerar om att diskussion pågår i rektors/förskolechefsgruppen. Malin Svan (C) lägger önskemål om arbetsplatsförlagt lärande inom högstadieskolan i Hylte kommun. Arne Huseby, tf. barn- och ungdomschef meddelar att det kommer mer information om detta i framtiden.

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17)

Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17) Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-19 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet Kl. 13:00-16:10 Beslutande Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Mikael Andersson (S) Katja Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-02-11 1 (18) Plats och tid Beslutande Familjecentralens sammanträdesrum Kl 14:00-18:00 Maria Hedin (S) ordförande, Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart Ohlsson (C) tjänstgörande ersättare Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-09-23 1 (25) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:50 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Lennart

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson (C),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-20 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-05-25 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 08:00-11:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-04-08 1 (50) Plats och tid Beslutande Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO sammanträdesrum kl. 13:00-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Stigert

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-08-05 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Familjecentralens fikarum kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Mikael Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Räddningstjänsten kl. 09:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-01-28 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Malin Svan (C) 2:e vice

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO konferensrum kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Mensur Dushi (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-02-29 1 (10) Plats och tid Barn och ungdomskontoret kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 18-23 Övriga

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Barn- och ungdomsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2016-01-20 Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande) 1, 3-4, Mensur Dushi (S)

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C)

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan (C) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-25 1 (29) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-15:20 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) Malin Svan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (17)

Barn- och ungdomsnämnden (17) Barn- och ungdomsnämnden 2014-05-21 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kinnareds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Birgitta Bengtsson (C)

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (16)

Barn- och ungdomsnämnden (16) Barn- och ungdomsnämnden 2013-04-24 1 (16) Plats och tid Beslutande Traineegymnasiet 13:00 15:40 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Stefan Yngstrand (FP) Birgitta Bengtsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI)

Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca Norén (SPI) Omsorgsnämnden 2015-03-19 1 (11) Plats och tid Hörsalen 13:15-15-45 Beslutande Gunnel Johansson (S) Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Ingegerd Torhall (FP) Ingemar Steneteg (C) Dorothea Nilsson (M) Wiveca

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (28) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-05-16 1 (28) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet barn- och ungdomskontoret kl. 11.00 / Landeryds skola kl. 13.00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), ,

Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan Yngstrand (FP), , Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-09-14 1 (19) Plats och tid Barn- och ungdomsnämndens sammanträdesrum, kl. 13.00-17.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Magnus Rasmusson (S) vice ordf. Stefan

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S)

Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria Hedin (S) Mensur Dushi (S) Ingemar Andersson (S) Barn- och ungdomsnämnden 2011-03-16 1 (14) Plats och tid Barn och ungdomskontorets konferensrum kl 13.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV) Stefan Yngstrand (FP) Dorothea Nilsson (M) Katja Larsson (M) Maria

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S)

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson (M) Mensur Dushi (S) Maria Hedin (S) Barn- och ungdomsnämnden 2012-05-30 1 (14) Plats och tid Elias Fries kl. 13.00 16.05 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Åsa Carlsson (FP) Birgitta Bengtsson (C) Dorothea Nilsson

Läs mer

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Magnus Rasmusson (S) Tommy Edenholm (KV) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-10-05 1 (30) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-17.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Karlsson (FP) Magnus Rasmusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) Stefan Yngstrand (FP) 27-37, 52. Magnus Rasmusson (S) Magnus Rasmusson (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2012-04-11 1 (28) Plats och tid Sammanträdesrummet Barn- och ungdomskontoret kl. 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 10:00-12:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (18)

Barn- och ungdomsnämnden (18) Barn- och ungdomsnämnden 2013-10-09 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Sörgården Kl. 13:00 15:50 Tommy Edenholm (KV) ordförande John Sundling (S) Birgitta Bengtsson (C) Åsa Engberg (FP) Dorothea

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid IFO Konferensrum kl. 13:00-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Wiveca Norén (SPI) Dorothea Nilsson (M) Dorothea Nilsson (M) ANSLAG/BEVIS Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Omsorgsnämnden 2015-10-08 1 (9) Plats och tid Guldkanten, Hyltebruk. Klockan 13.15 15.20 Beslutande Gunnel Johansson (S) ordförande Ingemar Steneteg (C) Leif Smith (S) Dorothea Nilsson (M) Agneta Johansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Lennart Ohlsson (C), Kennerth Svensson (V), Mustafe Yuusuf (S), Alexander

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Tommy Edenholm (KV) Maria Hedin (S) ANSLAG/BEVIS. Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret

Tommy Edenholm (KV) Maria Hedin (S) ANSLAG/BEVIS. Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret Barn- och ungdomsnämnden 2014-10-08 1 (21) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2014-10- Torups skola 13:00-16:50 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin (S)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Övriga närvarande

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (14)

Barn- och ungdomsnämnden (14) Barn- och ungdomsnämnden 2013-03-13 1 (14) Plats och tid Beslutande Unnaryds skola 13:00 15.30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Stefan Yngstrand (FP) Birgitta Bengtsson

Läs mer

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Elisabeth Falkhaven (MP) Ray Alexén (KV) ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Samhällsbyggnadsnämnden 2015-01-14 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 08:00-12:00 Beslutande Malin Thydén Kärrman (S) ordförande Carl Larsson (M) Johan Elgemark (C) Roger Andersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L),

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-04-18 Sturup Airport Hotel, kl 07.15-16.20 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (23) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-01-30 1 (23) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:35 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd

Monica Nilsson, s Lennart Eklund, c. Eva Didrikson, s Agneta Goth, v Runa Petersson, kd, ersättare för Annica Eek, kd 1(10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 10.00 12.15 Ajournering kl. 10.30-10.45 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Lars Nilsson, c Monica Nilsson, s Lennart Eklund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Mensur Dushi (S) ANSLAG/BEVIS

Mensur Dushi (S) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2011-10-12 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 13.00-16.15 Beslutande Tommy Edenholm (KV) ordf. Dorothea Nilsson (M) Magnus Rasmussson (S) vice

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Forum (källaren) kl. 13:00-15:30 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Per-Yngve Bengtsson (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Kennerth Svensson

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program.

128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september Information Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-10-26 126 Meddelanden. 127 Anmälan om delegationsbeslut. 128 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport september 2011. 129 Budget 2012. 130 Redovisning av simkunnighet i

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(7) Plats och tid Fjällsätra, Undersåker kl 09.20 14.00. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Emma Nordin, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Jan-Ove Lindholm, VV ersättare

Läs mer