Trivsel och omtanke på äldre dar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trivsel och omtanke på äldre dar."

Transkript

1 Trivsel och omtanke på äldre dar.

2 Vasahemmets kanske allra viktigaste uppdrag är att du ska trivas. När du söker en miljö där du kan känna dig hemmastadd och hitta en gemenskap, då hoppas och tror vi att Vasahemmet är ett gott alternativ. Hos oss erbjuds du möjlighet att få upptäcka nya intressen, i en period av livet när du kanske trott att du sett det mesta. Eller att finna att du klarar av sådant du inte längre trodde var möjligt. Vi vill motverka isolering och ensamhet genom att erbjuda gemenskap och erbjuder en bred verksamhet i olika aktivitetsrum. Vi anordnar även regelbundet fester, utflykter och andakter som alla är viktiga inslag och genererar mycket glädje. Vi respekterar dig för den du är och vill göra din vardag så trygg som möjligt. En central oas Vasahemmet ligger centralt i Göteborg och ger goda möjligheter till utevistelse ta en promenad runt kvarteret eller i närliggande parker. Vår innergård är en oas som uppskattas mycket där du kan sitta och samtala, läsa eller bara njuta i sköna utemöbler och en härlig grönska. Välkommen till Vasahemmet.

3

4

5 Att bo på Vasahemmet På Vasahemmet finns det plats för totalt femtiofem boende, fördelat på fem våningar. Första våningen har en demensinriktning, de övriga somatisk inriktning. Alla boende har eget hyreskontrakt i en egen privat lägenhet, som man själv bestämmer över. Du hyr lägenheten med ett förstahandskontrakt av Vasahemmet. De flesta lägenheterna är för enkelboende men vi har även fyra dubbletter. I lägenheten finns ett toalett utrymme, varje våning har två stora handikapp anpassade duschutrymmen. Du hittar även andra gemensamma utrymmen på varje våning som ett enklare kök, matsal och vackra vardagsrum. Köket, som ligger längst ner i huset, serverar dagligen mat till alla våningar. och en basmadrass. Övrigt sänglinne, kuddar och täcken, tar du med dig. Personliga hjälpmedel som du redan har provat ut tar du med dig när du flyttar in, liksom hygienartiklar och givetvis dina kläder. Vasahemmet sköter all maskintvätt. Plagg som kräver hand- eller kemtvätt kan vi tyvärr inte hantera. Telefonabonnemang och hemförsäkring ordnar du själv. När du flyttar in Din lägenhet möblerar du med dina egna möbler, gardiner, mattor, tavlor och lampor. Lägenheten är dock redan utrustad med en höj- och sänkbar säng I demensboendet hjälper de olikfärgade dörrarna de boende att hitta hem.

6 Så är det att leva på Vasahemmet Mycket av vardagen på Vasahemmet kretsar kring måltider, omsorg och olika aktiviteter. Alla måltider serveras i måltidsrum på samma våning som din lägenhet. Våra duktiga kockar tillagar god och näringsriktig husmanskost. I anslutning till måltidsrummet finns ett enklare kök där du har ett eget köksskåp där du kan ha till exempel eget porslin. Hemtjänstavgiften och kostnaden för helpension är den samma som på kommunens boenden och administreras av stadsdelsförvaltningen centrum. Närstående är alltid välkomna till bords Om du vill dricka kaffe eller äta middag tillsammans med dina närstående är de alltid välkomna till ett förmånligt pris. Det ska vara enkelt att umgås och få tillfällen är bättre än runt ett middagsbord. Våra måltider Frukost på sängen Kaffe/te med smörgås Brunch En stadig frukost, alltid förstärkt med en god varmrätt Kaffe med dopp Ofta bjuds hembakat Middag Kvällsmål Består av smörgås, fil, buljong mm. Det händer mycket på Vasahemmet Som boende på Vasahemmet erbjuds du en rad olika aktiviteter som du kan delta i efter intresse och lust. Du erbjuds att handarbeta och skapa tillsammans med andra flera dagar i veckan. Det kan vara till exempel gruppgymnastik, högläsning, musikstunder och filmvisning. Närheten till Betlehemskyrkan gör också att man lätt kan delta i kyrkans aktiviteter, bland annat gudstjänster, andakter, bibelstudier och föredrag.

7

8 Engagerad personal som arbetar för dig Vår kunniga personal gör sitt bästa för att du ska trivas. Vi har kompetens inom många områden som är viktiga för dig som bor på Vasahemmet och vi förnyar och fördjupar kontinuerligt våra kunskaper. Här kan du läsa om några av oss: Omsorgspersonal Omsorgspersonal finns på plats dygnet runt. Du når dem med ett tryck på ditt bärbara larmarmband. Personalen ser alltid när du kallar på dem, även om de för tillfället befinner sig på en annan våning. Merparten av vår omvårdnadspersonal är utbildade undersköterskor, vilket gagnar kvaliteten. Någon av omsorgspersonalen blir också din egen kontaktperson som du alltid kan diskutera olika frågor med. Sjuksköterska, tel Dagtid, alla dagar i veckan, finns det en sjuksköterska på Vasahemmet som du kan kontakta. Nattetid finns sjuksköterska tillgänglig vid behov. Läkare En gång i veckan kommer en läkare på besök till Vasahemmet för undersökningar och för att följa upp pågående behandlingar.

9 Sjukgymnast och arbetsterapeut När behov finns så kommer sjukgymnast och arbetsterapeut till Vasahemmet. Frisör och fotvård Det finns både frisör och fotvård i privat regi på Vasahemmet. Vill du ha hjälp att boka en tid hjälper personalen dig. Verksamhetschef, tel Vår verksamhetschef, Fredrik Alm, har det övergripande ansvaret för Vasahemmets verksamhet och finns på plats vardagar. Verksamhetschefen är den du kontaktar när det gäller övergripande frågor, när du har synpunkter eller förbättringsförslag. Tveka inte att höra av dig, dina åsikter är viktiga för att vi ska kunna utveckla verksamheten.

10 Korta fakta om Vasahemmet Vasahemmet är ett äldreboende i centrala Göteborg som sedan 1967 ägs och drivs av Betlehemskyrkans Missionsförsamling. Vi vill erbjuda ett boende som präglas av god service, trygghet, omsorg och socialt umgänge i en miljö som präglas av kristna värderingar. Hos oss ska man trivas och vi strävar efter att ge våra boende ett värdigt liv och bästa möjliga välbefinnande. Vi har formulerat vår värdegrund i ett antal punkter som sammanfattar vad vi står för och vill åstadkomma: Vi erbjuder ett boende som präglas av kristna värderingar. Vi tror på varje människas lika, unika och okränkbara värde. Vi bemöter våra boende, de närstående och varandra med värme och respekt. Vi strävar efter att ge de boende ett värdigt liv och bästa möjliga välbefinnande. Vi vill försöka att alltid sätta guldkant på de boendes tillvaro och göra det lilla extra vi kan av varje situation. Vi har ett genuint intresse för varje enskild boende och är lyhörda när det gäller synpunkter och önskemål Vi skapar tillsammans en hemtrevlig och trygg miljö som rymmer såväl vardag som fest. Vi vill att det för den som så önskar ska finnas utrymme för samtal och frågor kring existens, tro, liv och död. Vi vill ha ett arbetsklimat som kännetecknas av delaktighet, omtanke om varandra och samarbete över gränserna.

11 Vi har höga ambitioner och strävar efter god kvalitet i allt vi gör. Höga ambitioner Vi vill vara det äldreboende som man helst väljer. Vi vet att våra boenden värderar vår verksamhet högt. I Göteborgs Stads enkätundersökning som besvaras av de boende brukar vi få ett mycket högt betyg. Men vi vet att det inte går att slå sig till ro. Därför arbetar vi hela tiden för att utveckla verksamheten och det gör vi bäst genom att erbjuda trivsel och omtanke på äldre dar. Förutsättningar för Vasahemmets verksamhet Till grund för verksamhetens inriktning och mål ligger, vid sidan av avtalet med kommunen, det regelverk enligt vilket verksamheten ska bedrivas. Regelverket bygger huvudsakligen på Socialtjänstlagen, Hälso- och sjukvårdslagen, socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd samt Göteborgs stads mål- och inriktningsplaner för äldreomsorgen. Vem får bo på Vasahemmet? För att bli anvisad lägenhet på Vasahemmet krävs ett biståndsbeslut. Rätten till bistånd utreds och beslutas av berörd stadsdel utifrån de riktlinjer som gäller i Göteborgs Stad. Var och en måste själv ansöka om bistånd. Biståndsbeslutet betyder dock inte att det omedelbart alltid finns en lägenhet att flytta in i. Personer med anknytning till Betlehemskyrkans Missionsförsamling eller annan kristen församling har förtur till Vasahemmet under förutsättning att det finns beslut om bistånd.

12 Trivsel och omtanke på äldre dar. Karl Gustavsgatan 12 A, Göteborg. Tel E-post

Hovslund vårdbostad och hemvård

Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Hovslund vårdbostad och hemvård Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning

Läs mer

Birkagården. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning:

Birkagården. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning: Birkagården Birkagården Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell inriktning: Birka ska med sin välutbildade personal

Läs mer

Hagalund. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål

Hagalund. Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål Hagalund Hagalund Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Hur vi arbetar för att nå omsorgsnämndens mål På Hagalund arbetar vi med

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm

Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Välkommen till Krabbängsgården i Moholm Krabbängsgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. Vår målsättning är att alla som bor här skall få stöd och hjälp utifrån sina egna möjligheter och behov

Läs mer

Solgården vårdbostad och hemvård

Solgården vårdbostad och hemvård Solgården vårdbostad och hemvård Solgården vårdbostad och hemvård i Gemla Omsorgsnämndens vision Vi är OMSORG PÅ VÄG med nöjda omsorgstagare, stolta medarbetare och trygga medborgare. Mål och speciell

Läs mer

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in Vård och omsorgsboende Information till dig som snart ska flytta in 1 Ett meningsfullt liv i Luleå Av olika skäl är det nu dags för dig att förändra din tillvaro och flytta till ett vård- och omsorgsboende.

Läs mer

Välkommen till Aspen o Linden

Välkommen till Aspen o Linden TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Aspen o Linden 2014-05-06 Välkommen som hyresgäst på Aspen o Linden Vi är glada att få dig som hyresgäst

Läs mer

Välkommen till Ekebacken

Välkommen till Ekebacken TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Ekebacken Ett boende för personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt av annan orsak. 2013-03-14

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Yvonné Danielsson, Verksamhetschef, Daljunkaregårdens äldreboende Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare

Läs mer

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen!

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen! Äldreomsorg & Hospice Välkommen! Leva livet hela livet Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du

Läs mer

Välkommen till Norrevång

Välkommen till Norrevång Välkommen till Norrevång Reviderad 2014-02-18 Norrevångs servicehus består av: Lindängen och Stiernemosse - en boendeenhet för personer med demenssjukdom. Maglehög - tvårumslägenheter. Qvarnen - enrumslägenheter.

Läs mer

Välkommen till Hantverkarn

Välkommen till Hantverkarn Välkommen till Hantverkarn Rev juni 2014 Hantverkarn är ett särskilt boende som består av 28 lägenheter. På Hantverkarn arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmamiljö

Läs mer

Välkommen till. Skedvigården. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Träffas på telefon:

Välkommen till. Skedvigården. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Träffas på telefon: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Träffas på telefon: Välkommen till Skedvigården Välkommen till oss, vi ser fram emot att få lära känna

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning musik. Vi inför en salutogen äldreomsorg

Läs mer

Välkommen till. Solhällan. Solvägen 37. Vård- och omsorgsboende

Välkommen till. Solhällan. Solvägen 37. Vård- och omsorgsboende Välkommen till Solhällan Solvägen 37 Vård- och omsorgsboende Lägenhet på Solhällan På Solhällan finns 48 lägenheter fördelat på fyra olika enheter. Hälften av lägenheterna ligger i markplan och andra hälften

Läs mer

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga Älvgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Älvgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga. Tveka

Läs mer

Välkommen till Spelmannen

Välkommen till Spelmannen Välkommen till Spelmannen Rev sep -15 Spelmannen är ett särskilt boende som består av 43 lägenheter där 14 av dessa är särskilt anpassade för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder även parboende för

Läs mer

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon:

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Kommunens handläggare telefontid mån fre, 08.00 09.30 0346 88 60 00 Telefonlista: Verksamhetschef,

Läs mer

Välkommen till Aspen Gul

Välkommen till Aspen Gul TÖREBODA KOMMUN Kommunstyrelsen Vård och omsorg Box 83 545 22 Töreboda 0506-180 00 växel Välkommen till Aspen Gul 2019-03-12 Välkommen som hyresgäst på Aspen Gul Vi är glada att få dig som hyresgäst hos

Läs mer

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20

Jurslavägen 31. Att bo på Jurslavägen 31 2014-08-20 Jurslavägen 31 2014-08-20 Att bo på Jurslavägen 31 Äldreboendet Jurslavägen 31 ligger i ett fint och lugnt område som heter Jursla och ligger utanför Norrköping. Huset ligger i markplan vilket gör det

Läs mer

Välkommen till. Vårlöken. Solvägen 35. Vård- och omsorgsboende

Välkommen till. Vårlöken. Solvägen 35. Vård- och omsorgsboende Välkommen till Vårlöken Solvägen 35 Vård- och omsorgsboende Lägenhet på Vårlöken Vårlöken ligger i Eslöv i närheten av Trollsjöparken, Solhällans vårdoch omsorgsboende och Tåbelunds vårdcentral. Busshållsplats

Läs mer

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Skärlundagatan 8 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Skärlundagatan 8! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in

Äldreboende. Information till dig som snart ska flytta in Äldreboende Information till dig som snart ska flytta in Skellefteå kommuns äldreboende är till för dig som behöver socialt stöd, omsorg och vård och av olika skäl inte längre kan bo kvar hemma. Att flytta

Läs mer

Välkommen till särskilt boende

Välkommen till särskilt boende Välkommen till särskilt boende Välkommen till: Eget boende i särskilt boende Med eget boende innebär till stora delar att det är som vilken lägenhet som helst. Du har egen nyckel till din lägenhet men

Läs mer

Välkommen till. Enbackagården. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Träffas på telefon:

Välkommen till. Enbackagården. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Träffas på telefon: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Välkommen till Enbackagården Träffas på telefon: Välkommen till oss, vi ser fram emot att få lära känna

Läs mer

Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park.

Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Nils Åbergs gata 2A Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Huset består av 66 lägenheter för särskilt boende,

Läs mer

Välkommen till Persgården särskilt boende

Välkommen till Persgården särskilt boende Välkommen till Persgården särskilt boende Rev sep -15 Persgården är ett särskilt boende med 32 lägenheter. På Persgården arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn, trygg och förtroendefull hemmiljö.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅSLIDEN

VÄLKOMMEN TILL ÅSLIDEN 1 (8) Åsliden - juni 2009/bi VÄLKOMMEN TILL ÅSLIDEN 090603\t:\soc\birgitta\båstad-ö.karup\välkomen till åsliden, 090602.doc\b 2 (8) VÄLKOMMEN TILL ÅSLIDEN Vi som arbetar på Åsliden vill hälsa dig varmt

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG

SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG SÄRSKILT BOENDE VÅRD OCH OMSORG VÄLKOMMEN TILL SÄRSKILT BOENDE Den enskilde kan ansöka om särskilt boende när behovet av vård och omsorg är omfattande och den enskilde inte klarar av att bo kvar i ordinärt

Läs mer

Att bo i särskilt boende

Att bo i särskilt boende Att bo i särskilt boende norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun Att bo i särskilt boende Ett särskilt boende är namnet på de olika boenden som Norrköpings kommun erbjuder till de som behöver omvårdnad.

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Rev sep 15 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg atmosfär i en hemlik

Läs mer

Välkommen till Jonasgården

Välkommen till Jonasgården Välkommen till Jonasgården Välkommen till Jonasgården Jonasgården ligger i centrala Bjärred och består av fyra boendeenheter; Ankaret, Bryggan, Solsidan och Utsikten - med sammanlagt 48 lägenheter. Alla

Läs mer

Välkommen till Kosmo Solliden!

Välkommen till Kosmo Solliden! Välkommen till Kosmo Solliden! Adress: Arlövsgården, Arwidiusväg 56, 232 91 Arlöv Solliden är inhyst i anrika Arlövsgården. Fastigheten förvaltas av Hemsö. Idag erbjuder vi 97 boendeplatser med inriktning

Läs mer

Välkommen till Hesselgrenska

Välkommen till Hesselgrenska Välkommen till Hesselgrenska Hofors kommun 2009Rev juni 2014 Hesselgrenska är ett särskilt boende med inriktning mot demenssjuka. På Hesselgrenska arbetar vi efter målsättningen att skapa en lugn och trygg

Läs mer

Praktisk information om. Fridhemmet

Praktisk information om. Fridhemmet Praktisk information om Fridhemmet Innehåll Hjärtligt välkommen till Fridhemmet!... 3 Vi som arbetar på Fridhemmet... 3 Kort om Fridhemmet... 4 Kort om Temabo... 4 Kontaktmannens ansvar... 5 Arbetsterapeut

Läs mer

Välkommen till Erneborg

Välkommen till Erneborg Välkommen till Erneborg Hjärtligt välkommen till oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i din lägenhet och med oss som arbetar här på Erneborg. Erneborg ligger centralt i Gamleby.

Läs mer

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga 1 Varmt välkommen till Brismarksgården! Vi hoppas att du kommer att trivas! Vi vill göra vårt bästa för att inflyttningen

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Bergsund drivs sedan 15 september 2008 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för de äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Åsundagårdens omvårdnadsboende

Åsundagårdens omvårdnadsboende Åsundagårdens omvårdnadsboende! men m o k l ä V Välkommen till Åsundagården! På boendet utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en god livskvalitet, även när vi blir äldre

Läs mer

Granbacken. Information till den enskilde och anhöriga

Granbacken. Information till den enskilde och anhöriga Granbacken särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Granbacken I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga. Tveka

Läs mer

Välkommen. till Elineberg. Uppdaterad 2010-03-17. Design och layout: Marie-Louise Bescher

Välkommen. till Elineberg. Uppdaterad 2010-03-17. Design och layout: Marie-Louise Bescher Välkommen till Elineberg Uppdaterad 2010-03-17 Design och layout: Marie-Louise Bescher I 2000-talets Karlskrona skall äldreomsorgen präglas av valfrihet. Alla skall kunna åldras i trygghet med värdighet.

Läs mer

Tåsjögården. Här kan du nå oss! Information till den enskilde och anhöriga. Tåsjögården Hemvägen 6 830 80 Hoting

Tåsjögården. Här kan du nå oss! Information till den enskilde och anhöriga. Tåsjögården Hemvägen 6 830 80 Hoting Här kan du nå oss! Vårdpersonal......... 0671-202 18 Enhetschef Verksamhets- och personalansvarig... 0671-71 66 02 Distriktssköterska/sjuksköterska... 0671-71 66 07 Frågor angående avgifter och faktura:

Läs mer

Praktisk information om. Guldbröllopshemmet

Praktisk information om. Guldbröllopshemmet Praktisk information om Guldbröllopshemmet Innehåll Hjärtligt välkommen till Guldbröllopshemmet!... 2 Kontaktuppgifter personal... 2 Inflyttning... 2 Kort om Temabo... 3 Verksamhetsledningens ansvar...

Läs mer

Välkommen till. Trollsjögården. Remmarlövsvägen 21. Vård- och omsorgsboende

Välkommen till. Trollsjögården. Remmarlövsvägen 21. Vård- och omsorgsboende Välkommen till Trollsjögården Remmarlövsvägen 21 Vård- och omsorgsboende Lägenhet på Trollsjögården Trollsjögården ligger i ett naturskönt område nära Trollsjön. Lägenheterna är fördelade på två våningar

Läs mer

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Brismarksgården SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga 1 Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar in samt

Läs mer

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Solbacken SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Varmt välkommen till Solbacken! Vi hoppas att du kommer att trivas! Vi vill göra vårt bästa för att inflyttningen ska

Läs mer

Älvgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Älvgården SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Älvgården SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga 1 Varmt välkommen till Älvgården! Vi hoppas att du kommer att trivas! Vi vill göra vårt bästa för att inflyttningen

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Granbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Granbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Granbacken SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Varmt välkommen till Granbacken I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar in samt till dina anhöriga.

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Alströmerhemmet drivs sedan 1 februari 2011 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå.

Läkare finns på plats dagtid måndag fredag och övrig tid finns jourläkare att tillgå. På Mälarbacken vård- och omsorgsboende (Mälarbacken) arbetar vi personcentrerat enligt den nationella värdegrunden för att den äldre skall känna välbefinnande och ha ett värdigt liv. Mälarbacken är ett

Läs mer

Välkommen till. Trygghetsplats för anhörigstöd på Solbackens kortidsboende

Välkommen till. Trygghetsplats för anhörigstöd på Solbackens kortidsboende Välkommen till Trygghetsplats för anhörigstöd på Solbackens kortidsboende 2 Beskrivning av boendet Solbacken är ett demenscentrum som består av sju gruppboendeenheter, en korttids- /växelvårdsenhet med

Läs mer

Mariegärde. Mariegärdesväg 7 542 45 Mariestad

Mariegärde. Mariegärdesväg 7 542 45 Mariestad Mariegärde Mariegärdesväg 7 542 45 Mariestad Sida: 2 (6) Välkommen till Mariegärde! Boendemiljö/lägenheter Mariegärde är ett särskilt boende som ligger på Mariegärdesväg 7. Det är ett boende för personer

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer för. Särskilt boende. i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer för. Särskilt boende. i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer för Särskilt boende i Varbergs kommun Kort om kvalitetsdeklarationer Varbergs kommun ska vara en bra kommun att leva i. Ett av kommunens prioriterade mål är Bättre hälsa genom att

Läs mer

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE Vård och Omsorg ÅGÅRDEN Socialförvaltningen Socialförvaltningen SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE 2012-01-27 VÄLKOMMEN TILL ÅGÅRDEN! Ågården är ett eget boende där pensionären hyr sin lägenhet och har eget hyreskontrakt.

Läs mer

Kolarebacken Lockerudsvägen 12 542 45 Mariestad

Kolarebacken Lockerudsvägen 12 542 45 Mariestad Kolarebacken Lockerudsvägen 12 542 45 Mariestad Sida: 2 (6) Välkommen till Kolarebacken! Boendemiljö/lägenheter Kolarebacken är ett särskilt boende som ligger på Lockerudsvägen 12 vid sjukhuset. Boendet

Läs mer

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga

Solbacken SÄRSKILT BOENDE. Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga Solbacken SÄRSKILT BOENDE Information till dig som flyttar in och till dina anhöriga 1 Varmt välkommen till Solbacken I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar in samt till dina anhöriga.

Läs mer

Praktisk information om. Guldbröllopshemmet

Praktisk information om. Guldbröllopshemmet Praktisk information om Guldbröllopshemmet Innehåll Hjärtligt välkommen till Guldbröllopshemmet!... 2 Kontaktuppgifter personal... 2 Inflyttning... 2 Kort om Temabo... 3 Verksamhetsledningens ansvar...

Läs mer

Välkommen till. Bergagården. Bergavägen 1. Vård- och omsorgsboende

Välkommen till. Bergagården. Bergavägen 1. Vård- och omsorgsboende Välkommen till Bergagården Bergavägen 1 Vård- och omsorgsboende Lägenhet på Bergagården Bergagården ligger i utkanten av Eslöv med närhet till natur, mataffär och apotek. Lägenheterna är fördelade på tre

Läs mer

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun

Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Förslag till lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Järfälla kommun Inledning Den nationella värdegrunden för äldreomsorgen ligger till grund för lokalavärdighets - garantier i Järfälla kommun.

Läs mer

Gruppboende och serviceboende

Gruppboende och serviceboende omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Gruppboende och serviceboende Vem kan få gruppboende eller serviceboende? Personer med psykisk funktionsnedsättning kan få lägenhet i gruppboende eller serviceboende. Omvårdnad

Läs mer

Välkommen till Hagnäsgården

Välkommen till Hagnäsgården Välkommen till Hagnäsgården Hjärtligt välkommen till oss. Det är vår förhoppning att du ska trivas och känna dig trygg i ditt boende och med oss som arbetar här på Hagnäsgården. Hagnäsgården är ett särskilt

Läs mer

Nedan följer praktisk information om Ekgården och vart Du kan vända Dig i olika frågor.

Nedan följer praktisk information om Ekgården och vart Du kan vända Dig i olika frågor. Vi hoppas att Du ska trivas hos oss! Nedan följer praktisk information om Ekgården och vart Du kan vända Dig i olika frågor. Ekgården är ett äldreboende som drivs av Ekerö kommun. Här finns 60 lägenheter

Läs mer

VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN

VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN VÄLKOMMEN ATT BO PÅ BERGUVEN Berguven är ett äldreboende som drivs av Falkenbergs Kommun, och finns beläget alldeles i skogskanten på Falkagård. Huset byggdes 1992, och innehåller sex avdelningar med vardera

Läs mer

Välkommen till Edsbergs äldreboende Ulrikas Gård

Välkommen till Edsbergs äldreboende Ulrikas Gård Välkommen till Edsbergs äldreboende Ulrikas Gård Först vill vi hälsa Dig och Dina närstående välkomna till Ulrikas Gård. Vår förhoppning är att ni kommer att trivas och känna er hemma här med oss. Vi kommer

Läs mer

Insatsen vård- och omsorgsboende

Insatsen vård- och omsorgsboende Socialförvaltningen Insatsen vård- och omsorgsboende Tjänstedeklaration Beslutad av socialnämnden 2013-06-13, 80. Varför tjänstedeklarationer? Insatsen vård- och omsorgsboende Vi vill förtydliga vad våra

Läs mer

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga Brismarksgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende

Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende Vård- och omsorgsnämndens Värdegrund och värdighetsgarantier - för dig som ansöker om eller redan bor i särskilt boende Vår värdegrund Vår värdegrund är de värderingar vi arbetar efter och som återspeglas

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher

Välkommen. till Storören, korttidsplats och rehabilitering. Uppdaterad 2011-04-08. Design och layout: Marie-Louise Bescher Välkommen till Storören, korttidsplats och rehabilitering Uppdaterad 2011-04-08 Design och layout: Marie-Louise Bescher I 2000-talets Karlskrona skall äldreomsorgen präglas av valfrihet. Alla skall kunna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL JOHANNESLUND ÄLDREBOENDE. Hemmatrivsel i natursköna Västerhaninge

VÄLKOMMEN TILL JOHANNESLUND ÄLDREBOENDE. Hemmatrivsel i natursköna Västerhaninge VÄLKOMMEN TILL JOHANNESLUND ÄLDREBOENDE Hemmatrivsel i natursköna Västerhaninge KONTAKTINFORMATION JOHANNESLUND ÄLDREBOENDE Enhetschef: Inger Norlin, A-sidan, 08-606 72 17, inger.norlin@haninge.se Anne

Läs mer

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun

Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun Lokala värdighetsgarantier inom äldreomsorgen i Norrköpings kommun VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Lokala värdighetsgarantier i Norrköping Värdigt liv och välbefinnande Nationella värdegrunden Enligt ett tillägg

Läs mer

Välkommen till. Vikadamms särskilda boende

Välkommen till. Vikadamms särskilda boende Välkommen till Vikadamms särskilda boende Vikadamms särskilda boende Vikadamm är ett särskilt boende i Älvängen som sammanlagt har 26 lägenheter för personer med ett omfattande omvårdnadsbehov. Lägenheterna

Läs mer

Vård- och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende Vård- och omsorgsboende Information till dig som snart ska flytta till ett vård- och omsorgsboende Skellefteå kommuns vård- och omsorgsboende är till för dig som behöver stöd, omsorg och vård och av olika

Läs mer

Välkommen till Hospice Palliativt centrum

Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen till Hospice Palliativt centrum Välkommen! Ordet Hospice betyder gästfrihet, den relation som finns mellan värd och gäst. Vården ska sträva efter bästa möjliga livskvalitet med hänsyn till patientens

Läs mer

Ett vackert och naturnära boende i historiska Vendelsö

Ett vackert och naturnära boende i historiska Vendelsö VÄLKOMMEN TILL HAGAGÅRDENS ÄLDREBOENDE Ett vackert och naturnära boende i historiska Vendelsö KONTAKTINFORMATION HAGAGÅRDENS ÄLDREBOENDE Enhetschef: Anna Sjösten Yderhag...08-606 89 82 anna.sjosten-yderhag@haninge.se

Läs mer

Välkommen till särskilt boende på Blomstervägen

Välkommen till särskilt boende på Blomstervägen Välkommen till särskilt boende på Blomstervägen SÄRSKILT BOENDE FÖR PERSONER MED DEMENSSJUKDOM Gemensamt för särskilt boende är att det finns gemensam matsal och dagrum, höj - och sänkbar säng inklusive

Läs mer

Äldreomsorgen - För dig med demenssjukdom

Äldreomsorgen - För dig med demenssjukdom Äldreomsorgen - För dig med demenssjukdom Socialförvaltningen Äldreomsorgen Våra lokala värdighetsgarantier Delaktighet och inflytande Klippans Kommuns Äldreomsorg garanterar dig regelbundna samtal med

Läs mer

Trögdshemmets omvårdnadsboende. Välkommen!

Trögdshemmets omvårdnadsboende. Välkommen! Trögdshemmets omvårdnadsboende Välkommen! Vård- och omsorgsförvaltningen Enköpings kommun, januari 2018 Välkommen till Trögdshemmet! Trögdshemmets omvårdnadsboende har totalt 20 lägenheter. På Trögdshemmets

Läs mer

Samuelsbergs korttidsboende

Samuelsbergs korttidsboende Samuelsbergs korttidsboende Samuelsbergs korttidsboende Vi önskar dig välkommen till ditt tillfälliga boende i form av växelvård eller korttidsboende. Vår förhoppning är att du ska trivas här tillsammans

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Välkommen till. Kärråkra. Trollenäsvägen 2. Vård- och omsorgsboende

Välkommen till. Kärråkra. Trollenäsvägen 2. Vård- och omsorgsboende Välkommen till Kärråkra Trollenäsvägen 2 Vård- och omsorgsboende Lägenhet på Kärråkra Kärråkra ligger i ett naturskönt område med närhet till en 4H-gård med bland annat hästar som betar i hagen. Det finns

Läs mer

Välkommen till Mariegärde Mariegärdesväg Mariestad

Välkommen till Mariegärde Mariegärdesväg Mariestad Välkommen till Mariegärde Mariegärdesväg 7 542 45 Mariestad Sida: 2 (7) Välkommen till Mariegärde! Boendemiljö/lägenheter Mariegärde är ett särskilt boende som ligger på Mariegärdesväg 7. Det är ett boende

Läs mer

Gläntans omvårdnadsboende. Till dig som bor på Gläntan

Gläntans omvårdnadsboende. Till dig som bor på Gläntan Gläntans omvårdnadsboende Till dig som bor på Gläntan Välkommen! På Gläntan utgår vi från att alla människor vill uppleva mening med livet och ha en god livskvalitet, även när vi blir äldre och behöver

Läs mer

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun

Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten på Lillgården i Skurups kommun Välkommen till Korttidsenheten Vi önskar dig och dina närstående välkomna till korttidsenheten på Lillgården. Här möter du personal som har

Läs mer

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo

Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo t Servicehuset Hemmet Stiftelsen Hemmet i Åbo Hemmets historik...2 Hemmets verksamhetsidé...3 Utrymmena...4 Service...5 Måltider...6 Aktiviteter...7 Rosenhemmet...8 2 V ÄLKOMMEN TILL HEMMET Stiftelsen

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Välkommen till Kosmo Hagalidsgården

Välkommen till Kosmo Hagalidsgården Välkommen till Kosmo Hagalidsgården Information till boende, anhöriga och närstående vid Kosmo Hagalidsgården i Västerås. Välkommen till kosmo hagalidsgården Vi önskar dig hjärtligt välkommen till ditt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILl TALLGÅRDEN Effektiverad servicehus

VÄLKOMMEN TILl TALLGÅRDEN Effektiverad servicehus 0 VÄLKOMMEN TILl TALLGÅRDEN Effektiverad servicehus Informationspärm för boende och deras anhöriga Innehållet Välkommen till tallgården 1 Vid inflyttning 2 Vid permanent inflyttning 3 Måltider, HSV, ÅHS

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Välkommen till Fredslund

Välkommen till Fredslund Välkommen till Fredslund Sida: 2 (8) Välkommen till Fredslund Boendemiljö/lägenheter Fredslund är ett särskilt boende som ligger 7 kilometer norr om Mariestad. Boendet har fyra enheter. En enhet är inriktat

Läs mer

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun

Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Välkommen hem till ett vård- och omsorgsboende hos Uppsala kommun Vi ger dig trygghet Genom att välja ett boende hos oss hyr du en lägenhet av Uppsala kommun. Det innebär att du bor hemma hos dig själv

Läs mer

Vård- och omsorgsboende

Vård- och omsorgsboende omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Vård- och omsorgsboende Vem kan få vård- och omsorgsboende? När dina behov av vård och omsorg blir så stora att du inte längre kan bo kvar hemma med hjälp av hemtjänst

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende. Trögdshemmets omvårdnadsboende. Enköpings kommun

Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende. Trögdshemmets omvårdnadsboende. Enköpings kommun Information till dig som bor på Trögdshemmets omvårdnadsboende Trögdshemmets omvårdnadsboende Enköpings kommun Utatue voleniat. Xeriureet adit, coreet wis exer sis adit. Enköpings kommun 2013 vård- och

Läs mer

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier Från och med 2014 gäller värdighetsgarantier i Botkyrkas äldreomsorg. Garantierna är äldreomsorgens löften till

Läs mer

Välkommen till. Fridhemmet

Välkommen till. Fridhemmet Välkommen till Fridhemmet Vi hoppas att du ska trivas, känna trygghet, glädje och få möjlighet att leva hela livet under din vistelse här hos oss på Temabo och Fridhemmet. I denna broschyr finner du praktisk

Läs mer

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun

Lokal värdighetsgaranti. för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Kristianstads kommun Vad är en lokal värdighetsgaranti? Kristianstads kommun har en lokal värdighetsgaranti för äldreomsorgen, beslutad av omsorgsnämnden. Värdighetsgarantin

Läs mer