Ekonomisk plan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekonomisk plan 2016-2018"

Transkript

1 Ekonomisk plan Maria Norling Box 722, Gävle Utmarksvägen 16 gastrikeatervinnare.se Telefonnummer Epost 1 (10)

2 Sammanfattning Den löpande verksamheten i förbundet och koncernen antas drivas på motsvarande sätt som budgetåret 2016 om inget annat anges. Hänsyn tas till antaganden om uppräkning på både intäkter och kostnader. Den ekonomiska planen och tillhörande investerings- och finansieringsplan för förbundet Gästrike återvinnare utgår från att de finansiella målen uppnås och de är: Resultatmarginalen ska överstiga 3 % Soliditeten ska överstiga 30 % Skuldsättningsgraden ska understiga 2,3. Resultatet beräknas uppgå till: I Förbundet 5,5 mnkr åren 2017 och 2018 I koncernen inklusive Gästrike Ekogas AB 1,8 mnkr år 2017 och 4,8 mnkr år Resultatet från Gästrike Ekogas AB, som ägs till 51 % av Gästrike återvinnare påverkar koncernresultatet kraftigt under perioden. Gästrike Ekogas AB resultat- och balansräkning ingår i de ekonomiska planerna, men särredovisas på så sätt att de inte ingår i koncernens kassaflödesanalys eller finansiella nyckeltal. Anledningen är att Gästrike Ekogas AB har en egen finansieringsplan och kreditram som inte ligger med i Gästrike återvinnarens koncern. Vi är tydliga i den ekonomiska planen när Gästrike Ekogas AB ingår eller inte ingår. Investeringsplanen exkl. Gästrike Ekogas AB för åren uppgår till 90 mnkr, varav budgeten för 2016 uppgår till 36,7 mnkr och planen för 2017 är 37,5 mnkr. Finansieringsplanen exkl. Gästrike Ekogas AB visar att vi behöver låna upp 20 mnkr externt under Kreditramen uppgår till 200 mnkr och per 2016 års utgång kommer vi att utnyttja 85 % av denna kreditram. Per 2018 års utgång ser vi att utnyttjandegraden ligger på 90 %. Det är inte hållbart att ligga på en sådan hög utnyttjandegrad så här krävs åtgärder. 2 (10)

3 Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Ekonomisk plan Förutsättningar... 4 Resultaträkningar Investerings- och finansieringsplan Ekonomiska nyckeltal...9 Framtida scenarion som inte är medtagna i planen (10)

4 Ekonomisk plan Förutsättningar Verksamheten i förbundet antas drivas på motsvarande sätt som budgetåret 2016 med hänsyn till följande antaganden för åren : Förbundet ska redovisa en resultatmarginal på 3 % enligt de ekonomiska målen och en hållbar ekonomi över tiden. Den taxefinansierade verksamheten som innefattar insamlingen av hushållssopor antas vara oförändrad sånär som på ökade antal abonnemang. Den kommersiella verksamheten som innefattar åkeriverksamheten och internationella relationer har ett avkastningskrav på 10 %. Intäkterna från återvinningscentralerna ligger stilla under perioden, med anledning av att utvecklingen av priserna på metall och övriga material svänger kraftigt från år till år. Övriga sidointäkter beräknas öka något under åren. Produktionskostnaderna beräknas öka från 2017, med anledning av nya upphandlingar inom brännbart. Vi ser tendensen redan i budgeten för Övriga rörelsekostnader räknas upp med ca 2 %. Personalkostnaderna bedöms öka med ca 3 % årligen. Avskrivningar och finansnetto justeras enligt investeringsplan och finansieringsbehov samt ränteläge. 2 % ränta under Höjd till 2,5 % under I planen ingår förbundet Gästrike återvinnare samt de helägda dotterbolagen GÅ Tillsammans AB, GÅFAB Fastighets AB och GÅ Utveckling AB. Gästrike Ekogas AB ägs till 51 % och därför tas 51 % av bolagets resultat upp i planen. Planen innefattar behov av effektiviseringar om ca 2,5 % per år (intäktsökningar och/eller minskade kostnader) till verksamheten. Åtgärder för att öka lönsamheten och effektivisera bland rörelsekostnaderna arbetar förbundet med löpande och kommer att återrapporteras till styrelsen löpande. I fråga om export av svenskt kunnande, tjänster, produkter och teknik inom avfalls- och återvinningsområdet eftersträvas att de uppdrag och kontakter som hittills etablerats, bl. a. inom ramen för det utbildningsprogram som Gästrike återvinnare levererat i Polen, ytterligare ska tas till vara för att utveckla och utöka exportmöjligheterna för både kommunala som privata aktörer, såväl regionalt som nationellt. I investeringsplanen och kassaflödesanalysen har hänsyn tagits till koncernens investeringar. Däremot ingår inte Gästrike Ekogas investeringar i Gästrike 4 (10)

5 återvinnares ekonomiska plan och investeringsplan då det bolaget kommer att ha en egen investerings- och finansieringsplan. Målet för resultatmarginalen uppgår till 3 %. Soliditeten ska överstiga 30 % och skuldsättningsgraden ska understiga 2,3. Givet den ekonomiska planen och tillhörande investerings- och finansieringsplan kommer de målen att uppnås. Resultaträkningar Givet förutsättningarna och antagandena ovan kommer resultatet i koncernen att se ut enligt nedan. Budget 2016 Plan Plan Tusentals kronor (Tkr) Justeringar % Intäkter Taxeintäkter Verksamhetsintäkter ca 3% Sidointäkter Produktionskostnader nytt avtal Bruttoresultat Övriga kostnader ca 2% Personalkostnader ca 3% Avskrivningar Enl. plan Rörelseresultat Finansnetto Enl. inv.plan Höjd ränta från Resultat efter finansiella poster Effektiviseringar intäkter/kostnader Årets resultat Resultatmarginal 3,1% 3,0% 3,0% Resultat helägda dotterbolag Koncernmässiga avskrivningar GÅFAB Gästrike Ekogas AB s andel av resultat Koncernens resultat Förbundet planerar för ett resultat efter finansiella poster på mellan 5,5-5,7 mnkr under perioden. Koncernens resultat planeras till -0,5 mnkr år 2016, men ökar sedan till 4,9 mnkr år De helägda dotterbolagen planerar att redovisa ett resultat kring 0 kr under perioden. 5 (10)

6 Inom GÅFAB Fastighets AB görs koncernmässiga avskrivningar som påverkar koncernresultatet med -0,9 mnkr årligen. Gästrike Ekogas AB ägs av Gästrike återvinnares koncern till 51 % som är majoritetsägare. Gästrike Ekogas har en egen finansieringsplan och kreditram för att kunna stå på egna ben. Soliditeten i bolaget medger att bolaget själv kan göra den externa upplåning som kommer att krävas i samband med investeringarna i biogasanläggningen, nytt tankställe och LBG-backup mm. Gästrike återvinnare tar upp 51 % av resultatet i koncernresultaträkningen. Fram till att biogasanläggningen är på plats kommer bolaget att visa ett negativt resultat budgeteras med ett negativt resultat om -10,3 mnkr (varav GÅ andel är 5,2 mnkr). År 2017 ligger planen på ett negativt resultat om 5,6 mnkr (varav GÅ s andel är 2,9 mnkr). År 2018 planeras att biogasanläggningen är i full drift och visar ett positivt resultat om 0,4 mnkr för att sedan öka till 2,0 mnkr år För att klara de ekonomiska målen visar planen att vi behöver effektivisera verksamheten med ca 2-2,5 % under de kommande åren. Det motsvarar 4,6 mnkr år 2017 och ytterligare 2,1 mnkr till år Tillskotten kan dels göras i form av ökade intäkter från den kommersiella sidan och minskade verksamhetskostnader och dels med taxeökningar. Hur den fördelningen ser ut framöver och vilka åtgärder som bör göras, måste den löpande återrapporteringar av det ekonomiska läget visa. Investerings- och finansieringsplan Investeringsplanen visar planerade investeringar under åren Totalt 90 mnkr för den kommande treårsperioden. Under 2016 planeras bland annat investeringar i nya fordon, färdigställandet av byggnationen av ny återvinningscentral i Skutskär, ny återvinningscentral i Österfärnebo, containrar och kärl och interna ombyggnationer. Totalt investeringar och pågående arbeten om 36,7 mkr. De kommande åren planeras bland annat fordon, containrar, kärl, fortsatt nivåstandardökning på våra återvinningscentraler och fortsättning av de interna ombyggnationerna. En ny långsiktig lösning för våra slamkunder planeras till år 2017 i form av en slambehandlingsanläggning i Järbo norr om Sandviken. 6 (10)

7 Investeringar koncern (exkl. Gästrike Ekogas AB *) Tusentals kronor (Tkr) Prognos 2 Budget Plan Plan Fordon kommunala Fordon kommersiella Summa fordon ÅVC Skutskär ÅVC Österfärnebo ÅVC övrigt Slam enskilda avlopp Övrigt Summa ÅVC, Slam och övriga anläggningar Kärl och containrar kommersiella Kärl och containrar kommunala Övrigt Fastighetsnära insamling **?? Summa mask. o invent Summa investeringar Pågående arbeten, ökningen per år anges Nivåstandard ÅVC Nytt skyltsystem Summa pågående investeringar Summa investeringar ink. Pågående arbeten Investeringar GÅFAB Invändiga ombyggnationer (beslut ej taget) Övrigt Summa investeringar Summa investeingar GÅ koncern * * Exkl. Gästrike Ekogas AB. Bolaget har egen investerings- och finansieringplan ** Fastighetsnära insamling, utredning kommer att göras under Kommer med i investeringsplanen för Under våren 2016 planeras regeringen komma fram med utredningen för om, hur och när kommunerna ska ta över insamlingsansvaret för tidningar och förpackningar. Utredningen följs noggrant och internt kommer vi att göra egna utredningar och konsekvensanalyser för vad det här innebär för våra kommuner. 7 (10)

8 Oavsett lösning kommer det att innebära stora investeringar för förbundet, men i dagsläget har vi inga underlag för när eller hur mycket det rör sig om. Vi har lagt in en rad för fastighetsnära insamling i investeringsplanen, men har satt frågetecken för storleken i kr. Finansieringsplanen nedan visar att vi behöver låna upp 20 mnkr externt under Kreditramen uppgår till 200 mnkr och per 2016 års utgång kommer vi att utnyttja 85 % av denna kreditram. Per 2018 års utgång ser vi att utnyttjandegraden ligger på 90 %. Det är inte hållbart att ligga på en sådan hög utnyttjandegrad så här krävs åtgärder. Kan vi få till en försäljning av GÅFAB Fastighets AB och höja kreditramen givet den fortsatta goda soliditeten, så skulle vår lånebelastning sjunka drastiskt. De åtgärderna ligger dock inte med i planen för det är i ett så tidigt skede, men kan komma att bli aktuella de kommande åren. Kassaflödesanalys * Prognos 2 Budget Plan Plan Tusentals kronor (Tkr) Resultat efter finansiella poster Avskrivningar Kassaflöde från den löpande verksamheten Investeringar i anl.tillgångar Insats i Gästrike Ekogas AB Nyupptagna lån Amortering av lån Kassaflöde från investering och finansiering Årets förändring av likvida medel Likvida medel vid årets början Likvida medel vid årets slut (30 mnkr checkkredit) * Gästrike Ekogas AB ingår inte i koncernberäkningarna. Gästrike Ekogas har en egen kreditlimit och finansieringsplan. Hänsyn har tagits till investeringarna i GÅFAB Fastighets AB. Tabellen visar en förenklad kassaflödesanalys som fokuserar på behovet av upplåning i förbundet. 8 (10)

9 Ekonomiska nyckeltal Så som planen ser ut nu kommer vi att klara de ekonomiska målen. Resultatmarginalen bör ligga över 3 procent för att klara av den långsiktiga finansieringsplanen. Det är viktigt att vi i ett tidigt skede ser indikationer på att vi behöver göra åtgärder. Detta för att undvika stora förändringar i taxan. Nyckeltal Prognos 2 Budget Plan Plan Mål Resultatmarginal 2,7% 3,1% 3,0% 3,0% > 3% Soliditet 50% 47% 45% 48% > 30% Skuldsättningsgrad, antal ggr 1,00 1,14 1,24 1,10 < 2,3 Kreditram utnyttjande 75% 85% 95% 90% Framtida scenarion som inte är medtagna i planen I den ekonomiska planen har inget beaktande gjorts med anledning av regeringsförklaringen och skrivelsen att återvinningen måste öka och att ansvaret ska läggas på kommunerna. Avfallsutredningen, nationella avfallsplaner och våra egna planer tar alla upp och betonar vikten av att insamlingen av tidningar och förpackningar måste förbättras. En investering i ett nytt insamlingssystem är med största sannolik väldigt hög, uppemot 100 Mkr och kanske mer. Ansvaret innebär med stor sannolikhet att vi måste anpassa vår verksamhet och att både intäkter och kostnader kommer att påverkas. Innan några nationella beslut har tagits väljer vi dock att inte ta med det i vår ekonomiska plan. När väl ett nationellt beslut har tagits och det framgår om/hur kommunerna kommer att vara ansvariga för insamlingen av tidningar och förpackningar, kommer vi att behöva göra utredningar och ta fram investeringskalkyler för beslut. Gästrike återvinnare äger fastighetsbolaget GÅFAB fastighets AB. Bolaget bedriver ingen verksamhet mer än att det äger alla förbundets fastigheter och bedriver dess skötsel. Verksamheten tillhör inte vår kärnkompetens och därför ser vi att vi eventuellt kommer att sälja bolaget inom några år. En försäljning får ekonomiska följder i och med att bolaget har stora tillgångar i fastigheter, men även långfristiga lån. Eftersom denna försäljningsprocess är i ett väldigt tidigt skede är det inte med i den ekonomiska planen ovan. 9 (10)

10 Gästrike återvinnare har etablerat en samverkan med Bollnäs och Ovanåkers kommunala avfallsbolag BORAB samt Bollnäs Energi AB under 2014 och Avsikten är att tillsammans hitta former för att gemensamt utveckla och säkerställa en bra hantering av organiskt avfall och annat avfall från hushållen i regionen. Hälsingekommunerna står i begrepp att införa utsortering av organiskt avfall från hushållen. Detta kan vara en del av råvaran för en framtida biogasproduktion i Forsbacka. Vilka ekonomiska möjligheter detta samarbete innebär får framtida utredningar visa. 10 (10)

Abonnemang hemkompost Abonnemang osorterat sorterat hemkompost Grundavgift och hämtningsavgift 61 (82)

Abonnemang hemkompost Abonnemang osorterat sorterat hemkompost Grundavgift och hämtningsavgift 61 (82) Allt matavfall ska sorteras, enligt anvisningar från förbundet. Matavfall får inte läggas i kärlet för restavfall. Med restavfall menas den brännbara rest som blir över när matavfall och övrigt sorterbart

Läs mer

Farligt avfall i egen regi

Farligt avfall i egen regi Farligt avfall i egen regi Förutsättningar 2015 Drivs som Uppdrag Start 2014-10-10 Slut 2015-03-31 Investering Resultat Resurser 0,7 mnkr -0,1 mnkr 0,3 åa internt Projektledare GÅ AnnaCarin Söderhielm

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018, samt ekonomisk plan

Verksamhetsplan och budget 2018, samt ekonomisk plan Verksamhetsplan och budget 2018, samt ekonomisk plan 2019-2021 2017-10-04 Box 722, 801 28 Gävle Utmarksvägen 16 gastrikeatervinnare.se 026-17 29 21, 070-414 27 57 madeleine.viklander@gastrikeatervinnare.se

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 för koncernen Gästrike återvinnare

Verksamhetsplan och budget 2016 för koncernen Gästrike återvinnare Verksamhetsplan och budget 2016 för koncernen Gästrike återvinnare 2015-11-04 Box 722, 801 28 Gävle Utmarksvägen 16 gastrikeatervinnare.se 026-17 29 21, 070-414 27 57 madeleine.viklander@gastrikeatervinnare.se

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2008-09-01 2008-11-30 (3 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och dotterbolagen

Läs mer

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30

Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 1 (8) Duni AB Delårsrapport för perioden 2006-01-01-- 2006-06-30 Koncernen i sammanfattning mkr Jan juni Juli 2005- Helår 2006 2005 juni 2006 2005 Nettoomsättning 3.119 2.642 6.441 5.964 Rörelseresultat

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Bokslutskommuniké Januari - december 1998

Bokslutskommuniké Januari - december 1998 Sidan 1 av 4 Bokslutskommuniké Januari - december 1998 Framgångsrik omstrukturering har gett önskad effekt Fördubblade intäkter och kraftigt förbättrat resultat Rörelseintäkterna ökade med 100 procent

Läs mer

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30

Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 Delårsrapport 2013-07-01 2013-09-30 VD-rekrytering klar Sammanfattning tredje kvartalet 2013 Tillväxt på 13 % i Bolaget under tredje kvartalet. Tillväxten kommer från förvärvet Watchonwatch.com. Hedbergs

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2010

Delårsrapport januari mars 2010 2010-05-11 Delårsrapport januari mars 2010 Rapportperiod (januari-mars 2010) Nettoomsättningen minskade till 1 200 (1 406) KSEK Rörelseresultatet ökade till 1 085 (-2 061) KSEK Resultatet efter skatt ökade

Läs mer

Verksamhetsuppföljning T1 Gästrike återvinnare 2015

Verksamhetsuppföljning T1 Gästrike återvinnare 2015 PM 2015-05-27 Verksamhetsuppföljning T1 Gästrike återvinnare 2015 INFORMATIONSMATERIAL TILL FÖRBUNDSFULLMÄKTIGE 17 JUNI 2015 Box 722, 801 28 Gävle Utmarksvägen 16 gastrikeatervinnare.se 026-17 29 21, 070-414

Läs mer

Qualisys. Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31. QUALISYS AB (publ), 556360-4098

Qualisys. Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31. QUALISYS AB (publ), 556360-4098 Qualisys Delårsrapport från Qualisys AB (publ) för perioden 2002-01-01 2002-03-31 QUALISYS AB (publ), 556360-4098 Fortsatt stor osäkerhet om finansieringen av OPTAx Systems Inc. Misslyckas OPTAx-finansieringen

Läs mer

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Augusti 2019 Sida 1 Månadsrapport augusti 2019, Göteborgs Stads Leasing AB VD:s kommentar. Nu har över halva bokslutsåret gått, trenden med att vi minskar antalet

Läs mer

Delårsrapport. januari september 2004

Delårsrapport. januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 Delårsrapport januari september 2004 för koncernen Omsättningen ökade med 8% till 288,3 Mkr (265,9) Resultatet efter finansiella poster ökade med 30% till 52,2 Mkr

Läs mer

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p)

Fråga 5.. poäng (3p) Fråga 4.. poäng (6p) Industriell ekonomi Provmoment: Salstentamen, 7,5 högskolepoäng TentamensKod: Tentamensdatum: 160531 Tid: 9.00-13.00 Hjälpmedel: Räknedosa Totalt antal poäng på tentamen: 20p För att få respektive betyg

Läs mer

Budgetförslag 2018 och plan för inkl. investeringar för Gästrike Räddningstjänst (GR)

Budgetförslag 2018 och plan för inkl. investeringar för Gästrike Räddningstjänst (GR) Sida 1(5) 2017-11-23 Budgetförslag 2018 och plan för 2019 2021 inkl. investeringar för Gästrike Räddningstjänst (GR) (1 bilaga, Förslag budget 2018, plan 2019-2021, Gästrike Räddningstjänst) Förbundsordning

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr )

HALVÅRSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr ) Q2 HALVÅRSRAPPORT 219 Xavitech AB (publ) (org. nr. 556675-2837) www.xavitech.com 3 4 6 12 SAMMANFATTNING & VD HAR ORDET FINANSIELL INFORMATION XAVITECH KONCERN XAVITECH MODERBOLAG 2 SAMMANFATTNING - Resultat

Läs mer

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998

Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 Tryckindustri Niomånadersrapport 1 september1997 31 maj 1998 9 9 7 8 Resultatet efter nio månader ökade med 54 procent till 29 Mkr Försäljningen ökade med 16 procent till 170 Mkr (146) Vinsten per aktie

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2006

Delårsrapport januari - juni 2006 Delårsrapport januari - juni 2006 - Omsättningen ökade till 258,0 Mkr (215,1) - Resultatet före skatt blev 50,9 Mkr (42,2) - Resultat efter skatt uppgick till 34,8 Mkr (30,4) - Resultat efter skatt per

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 januari 31 mars 2016 Kvartalsrapport koncernen 1 1 januari 31 mars 2016 Nettoomsättningen uppgick till 5.0 MSEK Rörelseresultatet blev -2.9 MSEK Rörelsemarginalen blev -57% Periodens resultat efter skatt uppgick till -2.9

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2003 för koncernen Nettoomsättningen uppgick till 265,9 Mkr (254,9) Resultatet efter finansiella poster uppgick till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR A-COM AB, 1 MAJ, 2006 31 JULI, 2006 Omsättningen ökade med 56 procent och byråintäkten med 19 procent för jämförbara enheter Rörelseresultat om 3,2 Mkr, en ökning med 3,5 Mkr för jämförbara

Läs mer

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen

PRESSINFORMATION från Wallenstamkoncernen Wallenstam grundades 1944 och är med drygt 10.000 bostäder i sitt bestånd ett av Stockholm Fondbörs största bostadsfastighetsbolag. Med en yta om ca 1.000.000 kvm och ett börsvärde på ca 1 miljard kronor

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 2014

H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 2014 H1 Communication AB (publ.) Kvartalsrapport Q1 214 1 Viktiga händelser Q1 214 Koncernens nyckeltal Nettoomsättning (MSEK) 25,7 Bruttomarginal 4,3% EBITDA (MSEK) 2,6 EBT 6,19% Eget kapital/aktie* (SEK),62

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2007-09-01 2008-02-29 (6 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen

Läs mer

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6

Eskilstuna KommunFöretag AB EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr Rörelseresultat, mkr 174-6 EKONOMISKA NYCKELTAL 2016 Koncern Moderbolag Nettoomsättning exkl punktskatter, mkr 2 621 15 Rörelseresultat, mkr 174-6 Resultat efter finansiella poster, mkr 75 11 Anläggningstillgångar, mkr 6 179 663

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen

Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen Delårsrapport januari - mars 1999 Anders Diös AB (publ) Koncernen Resultat efter skatt Periodens resultat efter skatt ökade med 31,5 Mkr till 40,8 Mkr (9,3). I resultatet ingår realisationsvinster med

Läs mer

Hyresintäkterna minskade med 5 % till (1 539) mkr främst beroende på genomförda fastighetsförsäljningar under kvartal

Hyresintäkterna minskade med 5 % till (1 539) mkr främst beroende på genomförda fastighetsförsäljningar under kvartal Vasakronan Fastigheter AB Delårsrapport Januari juni 2009 Vasakronan Fastigheter AB är ett helägt dotterbolag till Vasakronan AB (tidigare AP Fastigheter). Denna delårsrapport ska inte förväxlas med Vasakronans

Läs mer

KVARTALSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr )

KVARTALSRAPPORT Xavitech AB (publ) (org. nr ) Q1 KVARTALSRAPPORT 219 Xavitech AB (publ) (org. nr. 556675-2837) www.xavitech.com 3 4 6 11 SAMMANFATTNING & VD HAR ORDET FINANSIELL INFORMATION XAVITECH KONCERN XAVITECH MODERBOLAG 2 SAMMANFATTNING - Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2014

Delårsrapport januari - september 2014 Delårsrapport januari - I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I 2015 Januari September Nettoomsättningen för perioden uppgick till - (61,6) MSEK Bruttoresultatet för perioden uppgick till - (23,3)

Läs mer

Delårsrapport Q1, 2008

Delårsrapport Q1, 2008 Västerås Stockholm Delårsrapport Q1, 2008 Allokton Properties AB Stående lån 8,500000 Allokton I 2015 Frågor kring denna rapport kan ställas till Sören Andersson (tel +46 8 5221 7200) Sammanfattning Nettoomsättning

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2012

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2012 Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2012 Org. nr 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Kretia i Uppsala Kvarngärdet AB, Östra Orgeln Bostäder AB, Uppsalahem Eksätragården AB, Uppsalahem

Läs mer

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9

Koncernens nyckeltal Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 Kv 4 Kv 4 Helår Helår Omsättning, Mkr 91,1 86,8 313,2 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,2 10,8 34,9-30,9 Rörelsemarginal, % 13,4 12,4 11,1 neg Resultat efter finansiella

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011

Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Delårsrapport 1 januari - 31 augusti 2011 Org. nr 556137-3589 Verksamhet Uppsalahem AB är moderbolag till Storvreta Centrum HB, 2 Torn AB, Attika AB samt Kretia i Kvarngärdet Uppsala AB. Moderbolag till

Läs mer

Kvartalsrapport juli 2008 - mars 2009

Kvartalsrapport juli 2008 - mars 2009 Akelius Fastigheter AB Kvartalsrapport juli 2008 - mars 2009 Akelius Fastigheter AB (publ) Org nr 556156-0383 Hyresintäkter ökade till 2 118 Mkr (1 692) Vinster från fastighetsförsäljningar 121 Mkr (571)

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr DELÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2002 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - juni 2002 Försäljningen uppgick till 176,1 Mkr (169,3) Resultatet efter finansiella poster uppgick

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27

Delårsrapport januari juni 2010 2010-08-27 2010-08-27 Delårsrapport januari juni 2010 April Juni i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 5 705 (5 744). Rörelseresultatet uppgick till -564 (57). Rörelseresultatet efter finansiella poster och

Läs mer

Finansiell analys. Gästrike återvinnare har en ekonomi i balans med tre finansiella mål.

Finansiell analys. Gästrike återvinnare har en ekonomi i balans med tre finansiella mål. Finansiell analys Koncernen Gästrike återvinnares resultat uppgick till 2,8 (-0,7) mnkr, varav förbundet stod för 6,8 (0,1) mnkr. Förbundet är inne i en expansiv fas vilket tydliggörs av att vi har genomfört

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2014 2014-08-28

Delårsrapport januari juni 2014 2014-08-28 2014-08-28 Delårsrapport januari juni 2014 Nettoomsättningen har ökat med 29 % under första halvåret mot föregående år Rörelseresultatet är 2,1 MSEK bättre efter första halvåret mot föregående år Händelser

Läs mer

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen

SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 2001 SVEDBERGS I DALSTORP AB, (publ) org nr 556052-4984 Delårsrapport januari - september 2001 för koncernen Omsättning/Marknad Omsättningen uppgick till 246,9 Mkr (236,4),

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2006-09-01 2007-05-31 (9 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2013-01-01 2013-03-31 Fortsatt tillväxt och omstruktureringar Sammanfattning första kvartalet 2013 Tillväxt på 3 % i Hedbergs Guld & Silver under första kvartalet. E-handelns tillväxt är

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut AB 1(6) Delårsrapport 1 januari 31 mars 2008 Org. nr 556464-6874 Perioden i sammandrag för SP-koncernen Verksamheten Ägarens uppdrag till SP är att som en del av

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2008

Delårsrapport januari - mars 2008 Delårsrapport januari - mars 2008 Koncernen * - Omsättningen ökade till 138,4 Mkr (136,9) - Resultatet före skatt 25,8 Mkr (28,6)* - Resultatet efter skatt 18,5 Mkr (20,6)* - Vinst per aktie 0,87 kr (0,97)*

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2006

Delårsrapport januari - september 2006 Delårsrapport januari - september 2006 - Omsättningen ökade till 364,3 Mkr (304,6) - Resultatet före skatt blev 74,7 Mkr (62,9) - Resultat efter skatt uppgick till 51,7 Mkr (45,3) - Resultat efter skatt

Läs mer

Akelius Fastigheter AB. Kvartalsrapport juli 2008 - sept 2009

Akelius Fastigheter AB. Kvartalsrapport juli 2008 - sept 2009 Akelius Fastigheter AB Kvartalsrapport juli 2008 - sept 2009 Akelius Fastigheter AB (publ) Org nr 556156-0383 Kvartalsrapport juli 2008 sept 2009 Hyresintäkter ökade till 3 554 Mkr (3 000) Vinster från

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 april 30 juni 2016 Delårsrapport koncernen 1 1 januari 30 juni Nettoomsättningen uppgick till 9,5MSEK Rörelseresultatet blev -7,8 MSEK Rörelsemarginalen blev -82% Periodens resultat efter skatt uppgick till -7,8 MSEK Resultat

Läs mer

Delårsrapport januari september 2007

Delårsrapport januari september 2007 Delårsrapport januari september 2007 Nordic Campings tillväxt fortsätter och omsättningen ökade med 31 % jämfört med motsvarande period föregående år. Delårsperiod (januari-september) Nettoomsättningen

Läs mer

Delårsrapport januari - mars 2007

Delårsrapport januari - mars 2007 Delårsrapport januari - mars 2007 - Omsättningen ökade till 136,9 Mkr (126,3) - Resultatet före skatt 25,6 Mkr (23,6) - Resultatet efter skatt 17,6 Mkr (17,0) - Vinst per aktie 0,83 kr (0,80) Omsättning

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2015

Delårsrapport januari - september 2015 Delårsrapport januari - Provinsfastigheter II AB (publ) Stående obligationslån 8,0 % Allokton II 2016 Januari September Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick

Läs mer

2 3 4 5 6 KONCERNENS RESULTATRÄKNING Apr-jun Apr-jun Jan-jun Jan-jun Jul-jun Jan-dec Mkr 2017 2016 2017 2016 2016/17 2016 Nettoomsättning 337,8 223,9 595,9 411,9 1 007,9 823,9 Kostnad för sålda varor -288,8-182,6-502,2-335,9-836,2-669,9

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari augusti 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första åtta månadernas

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2012 Andra kvartalet 2012 Omsättning för koncernen uppgick till 13.023 Tkr. Resultatet för de operativa enheterna (före avskrivningar och finansiella

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden april-juni 2012 Vid årsstämman den 19 april 2012 fick APL nya ägaranvisningar, som innebär förlängt

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari april 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första månadernas

Läs mer

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998

Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 Tryckindustri Halvårsrapport 1 september 1997 28 februari 1998 9 9 7 8 Starkt första halvår resultatet efter finansnetto ökade med 65 procent till 10 Mkr Försäljningen ökade med 13 procent Resultatprognos

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ)

DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR FENIX OUTDOOR AB (publ) -01-01 -09-30 Koncernens nettoomsättning uppgick till 577,8 (506,1) Mkr, en ökning med 14%. Koncernens rörelseresultat uppgick till 78,4 (63,7) Mkr, en ökning

Läs mer

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0)

Handel 50%(51) Egna produkter 26%(26) Nischproduktion 15%(13) Systemintegration 6%(7) Serviceintäkter 3%(3) Övrig försäljning 1%(0) Omsättning per land 6 mån 2011/12 (6 mån ) Omsättning per affärstyp 6 mån 2011/12 (6 mån ) Sverige 48%(47) Danmark 33%(33) Norge 8%(7) Finland 6%(7) Tyskland 4%(5) Övriga 1%(1) Handel 50%(51) Egna produkter

Läs mer

Kvartalsrapport

Kvartalsrapport Kvartalsrapport 1 2009 RESULTATRÄKNING Koncernen Belopp i Tkr 0901-0903 0801-0803 1 000 Hyresintäkter 48 150 47 588 Fastighetskostnader -25 994-24 308 Driftresultat 22 155 23 280 Avskrivning byggnad 9-3

Läs mer

Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009. Viktiga händelser under helåret 2009. Viktiga händelser efter rapportperioden

Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009. Viktiga händelser under helåret 2009. Viktiga händelser efter rapportperioden Kiwok Nordic AB (publ) Bokslutskommuniké 1 januari 31 december 2009 Koncernens nettoomsättning för perioden uppgick till 3,7 (-) MSEK Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar för perioden uppgick

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

Kilsta Metall AB (publ) Halvårsrapport januari juni 2009

Kilsta Metall AB (publ) Halvårsrapport januari juni 2009 Kilsta Metall AB (publ) Halvårsrapport januari juni 2009 - Försäljningen under första halvåret uppgick till 10,3 Mkr (28,6). Andra kvartalets försäljning steg till 5,8 Mkr, en ökning med 22 % jämfört med

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2005-09-01 2006-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Delegation för upplåning och medelsplacering 2018

Delegation för upplåning och medelsplacering 2018 Sid 1 (6) Kommunstyrelsen Dnr 17KS400-3 2018-02-08 Pernilla.Sandin@gavle.se Delegation för upplåning och medelsplacering 2018 Kommunfullmäktiges rambeslut Kommunfullmäktige beslutar i samband med behandlingen

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2007

Delårsrapport januari - juni 2007 Delårsrapport januari - juni 2007 - Omsättningen ökade till 276,9 Mkr (258,0) - Resultatet före skatt 51,2 Mkr (50,9) - Resultatet efter skatt 36,1 Mkr (34,8) - Vinst per aktie 1,70 kr (1,64) Omsättning

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Delårsrapport januari-juni 2015 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL APL delårsrapport januari-juni 2015 1(9) Väsentliga händelser under perioden januari-juni 2015 APL har under perioden januari juni

Läs mer

Bokslutskommuniké januari december 2012

Bokslutskommuniké januari december 2012 Q4 Bokslutskommuniké januari december 2012 Januari - December 2012 1 Rörelsens intäkter för perioden i bolaget uppgick till 4,7 (17,7) tkr Rörelseresultatet uppgick till - 1 008,0 (- 1 886,2) tkr Årets

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2019

HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2019 HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2019 HALVÅRSRAPPORT 30 AUGUSTI 2019 JANUARI JUNI 2019 NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 878 (1 942) Tkr. RÖRELSERESULTAT (EBITDA) för perioden uppgick till 5 158 ( 2 757) Tkr.

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2014 Första kvartalet 2014 Omsättning för koncernen uppgick till 7.927 Tkr och resultatet till 3.798 Tkr. Dotterbolaget Sala Bly har under kvartalet

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 6 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 DELÅRSRAPPORT För perioden 2007-09-01 2008-05-31 (9 månader) KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och dotterbolagen

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2016 Kv 1 Kv 1 Helår Omsättning, Mkr 86,6 81,4 283,9 Rörelseresultat, Mkr 12,7 11,1-30,9 Rörelsemarginal, % 14,7 13,7 neg Resultat efter finansiella poster, Mkr 12,2 10,9-31,8

Läs mer

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006

Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 Bokslutskommuniké för Svedbergskoncernen 2006 - Omsättningen ökade till 504,4 Mkr (423,1) - Resultatet före skatt 107,2 Mkr (96,3) - Resultatet efter skatt 73,7 Mkr (66,8) - Vinst per aktie 3,48 kr (3,19)

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2011

Delårsrapport januari - juni 2011 MVV Holding AB, 556557-8142 Sidan 1 av 9 MVV Holding AB Delårsrapport januari - juni 2011 Koncernen i sammandrag Nettoomsättningsökning med 49,7% till 22,9 (15,3) Mkr. Rörelseresultatet ökade till 2,8

Läs mer

Pepins Group AB (publ)

Pepins Group AB (publ) 1 Delårsrapport januari december 2016 för Pepins Group AB (publ) siffror inom parantes avser samma tidpunkt föregående år Koncernens intäkter för perioden januari-december uppgår till 19.194 (1.211) TSEK

Läs mer

1 april 31 december 2011 (9 månader)

1 april 31 december 2011 (9 månader) 1 april 31 december 2011 (9 månader) Nettoomsättningen för årets första nio månader ökade med 13 procent till 1 663 (1 478). Rörelseresultatet ökade med 29 procent till 132 (102). Rörelsemarginalen uppgick

Läs mer

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002

Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 1 Delårsrapport från Gandalf AB (Publ) för januari juni 2002 Periodens resultat - 1,4 MSEK (- 14,7) Fortsatt positivt kassaflöde 8,7 MSEK (- 0,8) Affärsidé Gandalf är verksam som en nordisk leverantör

Läs mer

Ett samarbetsavtal med världens största Internetresebyrå, Expedia, undertecknades.

Ett samarbetsavtal med världens största Internetresebyrå, Expedia, undertecknades. KVARTALSRAPPORT JULI SEPTEMBER 2007 VERKSAMHETSÅRET 2007/2008 SCANWORLD TRAVELPARTNER AB (publ) Första kvartalet Q1 -- 2007 (juli -- september) Stark försäljningstillväxt under kvartalet. I koncernen uppgick

Läs mer

Delårsrapport 3,

Delårsrapport 3, KONCERNENS RESULTATRÄKNING Delårsrapport 3, 2006-2007 2007 2006 2006-2007 2005-2006 2005-2006 Tkr jan-mars jan-mars juli-mars juli-mars juli-juni Lokaluthyrning 822 733 2 312 2 027 2 686 Fastighetsunderhåll

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Kvartalsrapport Dentware 1 juli 30 september 2016

Kvartalsrapport Dentware 1 juli 30 september 2016 Delårsrapport koncernen 1 1 juli 30 september Nettoomsättningen uppgick till 1,3MSEK Rörelseresultatet blev -5,3 MSEK Rörelsemarginalen blev -382% Periodens resultat efter skatt uppgick till -5,4 MSEK

Läs mer

Årsrapport. Den totala omsättningen ökade med 10 % och uppgick till 165 223 tkr (150 478 tkr).

Årsrapport. Den totala omsättningen ökade med 10 % och uppgick till 165 223 tkr (150 478 tkr). Årsrapport 2008 Tolv månader i korthet avseende koncernen Den totala omsättningen ökade med 10 % och uppgick till 165 223 tkr (150 478 tkr). Nettoomsättningen för koncernen ökade med 9 % och uppgick till

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2013

Delårsrapport januari mars 2013 2013-05-16 Delårsrapport januari mars 2013 Nettoomsättningen ökade med 86 % under första kvartalet mot föregående år Bra resultatförbättring under kallt första kvartal Förvärv av samtliga bostadsrätter

Läs mer

Nickstabadets Camping & Vandrarhem i Nynäshamn

Nickstabadets Camping & Vandrarhem i Nynäshamn 2014-05-09 Nickstabadets Camping & Vandrarhem i Nynäshamn Delårsrapport januari mars 2014 Nettoomsättningen ökade med 82 % under första kvartalet Resultatförbättring med nästan 3 MSEK mot föregående år

Läs mer

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.)

METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) METALLVÄRDEN i SVERIGE AB (PUBL.) HALVÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 2019 Omsättning för koncernen uppgick under kvartalet till 21 519 Tkr med ett resultat på 3 961 Tkr, vilket motsvarar ett resultat per aktie

Läs mer

Kvartalsrapport januari-mars 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL

Kvartalsrapport januari-mars 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Kvartalsrapport januari-mars 2012 Apotek Produktion & Laboratorier AB, APL Väsentliga händelser under perioden januari-mars 2012 Den 24 januari 2012 kom tilldelningsbeslutet att APL vunnit upphandlingen

Läs mer

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ)

LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) LAGERCRANTZ GROUP AB (publ) Delårsrapport 1 april 30 september 2003 (6 månader) Nettoomsättningen ökade till 757 MSEK (710). Resultatet efter finansnetto förbättrades till 12 MSEK (1). Resultatet efter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ)

DELÅRSRAPPORT. 1 januari 2012 till 31 mars 2012. Keynote Media Group AB (publ) 1 (13) Informationen lämnades för offentliggörande den 16 maj 2012 kl. 12.00. Keynote Media Groups Certified Adviser på First North är Remium AB. Tel. +46 8 454 32 00, ca@remium.com DELÅRSRAPPORT 1 januari

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11

Avstämning segment och koncern. 12 mån 2009/10 Q /11 Q /10 Q / mån 2009/10 Q /11 MSEK. Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per land 3 mån 2010/11 Omsättning per affärstyp 3 mån 2010/11 Sverige 49% Danmark 31% Finland 8% Norge 6% Tyskland 5% Övriga 1% Handel 51% Egna produkter 25% Nischproduktion 13% Systemintegration

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Provinsfastigheter I AB (publ) Obligationslån 8,5 % Allokton I 2015 Januari December 2015 Nettoomsättningen för perioden uppgick till Bruttoresultatet för perioden uppgick till Resultatet

Läs mer

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen

Halvårsrapport. 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Halvårsrapport 2009 01 01 2009 06 30 6 månader i korthet avseende Garpcokoncernen Den totala omsättningen minskade med 11 % i förhållande till motsvarande period föregående år och uppgick till 74 986 tkr

Läs mer

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018

Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018 Delårsrapport IA Industriarmatur Group AB (publ) 1 januari 31 mars 2018 IA Industriarmatur Group AB (publ.) Kämpegatan 16 411 04 GÖTEBORG Telefon 031-80 95 50 info@industriarmatur.se www.industriarmatur.se

Läs mer