Färgval som designparameter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Färgval som designparameter"

Transkript

1 Mälardalens Högskola Produkt och Processutveckling PM Produktutveckling 3 KPP039 Färgval som designparameter Hur färgen på produkten avgör hur vi uppfattar den Datum: 11/ Författare: Emilia Klint Examinator: Rolf Lövgren

2 Innehåll Inledning... 3 Varför vi uppfattar färger som vi gör... 4 Hur färguppfattningen påverkar ditt färgval på en produkt... 5 Färgers betydelse... 6 Vit färg... 6 Svart färg... 6 Brun färg... 6 Blå färg... 7 Grön färg... 7 Gul färg... 7 Röd färg... 8 Orange färg... 8 Lila färg... 8 Hur färgernas betydelse påverkar färgvalet på en produkt... 9 Avslut Så vad ska du tänka på vid färgval Källor... 11

3 Inledning Man brukar ofta prata om att röda bilar går snabbare eller att grönt är avslappnande. Men hur kommer det att det är så? Varifrån kommer vår syn på färger och har de olika färgerna verkligen någon betydelse? Och om de har en betydelse, påverkar det vilken färg jag borde ha på min produkt? Dessa frågor och några till är de som kommer att besvaras i detta PM som är en del utav kursen Produktutveckling 3 på Mälardalens Högskola.

4 Varför vi uppfattar färger som vi gör Det finns en tabell som kallas The color experience pyramid. Tabellen har formen utav en pyramid och förklarar hur det kommer sig att vi uppfattar färger på det sätt vi gör. Längst ner i pyramiden finns Biological reaction to a color stimulus, det motsvarar de medfödda reaktionerna på hur färger påverkar oss. Det finns många exempel i naturen på detta, ett exempel är att giftiga djur ofta utmärker sig med starka färger såsom röd och gul. Nästa steg i pyramiden är Collective Unconscious, det handlar om de medfödda minnena. De jungianska forskarna hävdar att förutom de minnen som vi själva skapar under livet och sedan kopplar samman saker vi upplevt med olika färger så finns det även medfödda minnen. Det tredje steget kallas för Conscious Symbolism Associations, det innefattar de kopplingar som görs mellan färger och saker som sker medvetet. Det finns några generella kopplingar som förekommer i de allra flesta kulturer och det är att grönt kopplas till naturen och att blått kopplas samman med havet eller himlen. Nästa steg i pyramiden är Cultural Influences and Mannerisms, och det steget visar på att det förekommer skillnader mellan olika kulturer och att man därför uppfattar färgerna på olika sätt. Skillnaderna mellan Europa och USA är så pass små att det kan bortses från och man kan dra slutsatsen att västvärlden uppfattar färgerna på ungefär samma sätt. Det näst sista steget kallas Influence of Trends, Fashions, Styles, precis som inom de flesta andra områden förekommer de trender och mode även inom färgsättning. Ett konkret exempel är att det ofta byts modefärg inom klädbranschen, där är det en färg som är trendigast på våren

5 men som sedan byts ut mot en ny under sommaren som i sin tur är omodern till hösten och så vidare. Man kan även se tydliga exempel inom inredning och arkitektur. Högst upp i pyramidens topp hittar vi Personal Relationship, det är den personliga inställningen som man har till en färg. Hur varje enskild individ uppfattar en färg är en kombination av det medvetna och omedvetna reaktionerna, det ett resultat av de tidigare stegen i pyramiden. Hur färguppfattningen påverkar ditt färgval på en produkt Vad ska då du som designer tänka på vid ditt val av färg på din produkt? Det finns experiment som visar hur färger påverkar människor och djur på olika sätt. Exempelvis har det visat sig att råttor blir mer aggressiva av rosa ljus och att hönor lägger fler ägg när de utsätts för rött ljus. Det finns många studier som visar att färgen i ett rum påverkar hur personerna i rummet känner sig. Befinner man sig i ett grönt rum känner man ofta ett lugn medan man i ett rött rum känner stress, det är därför man råds att måla eller tapetsera sitt sovrum i en lugn färg. Det är även så att vissa färger förknippas med olika känslor och reaktioner. Rött kopplas samman med fart och fläkt men samtidigt är det den röda mattan man rullar ut för viktiga personer och i det sammanhanget har den röda färgen ingenting med fart att göra, utan snarare en symbol för välfärd och stil. Vid ditt färgval måste du tänka på hur du vill att din produkt ska uppfattas. Det är svårt att veta hur olika människor kommer att uppfatta din produkt beroende på ditt färgval, men du kan tänka på vilka känslor och reaktioner du vill åstadkomma med din produkt. Det är även viktigt att du inte enbart väljer en färg som är på modet just nu, för modet skiftar och du vill ju att din produkt ska stå sig under en längre tid. Det kan dock vara ett alternativ att välja en trendfärg och sedan lansera samma produkt i en ny trendfärg när det skiftar i modet. Annars är det ett bra val att välja en färg som kan stå sig i popularitet under flera modeväxlingar.

6 Färgers betydelse Färgerna tolkas som sagt olika utav olika personer. Det kan därför vara svårt att välja en passande färg till sin produkt. Men det finns några riktlinjer för hur färger uppfattas av de flesta människor. Vit färg Vid ett bröllop bär bruden en klänning som är vit eftersom den vita färgen symboliserat renhet och oskuldsfullhet. Den vita färgen står också för ärlighet, professionalism, befrielse och helande. Det är även fredens färg. De flesta ser på vit som en färg som är ren, ljus, fredlig, skyddande, färsk, tydlig, harmonisk, ärlig, hoppfull, oskuldsfull och lugn. Den kan även uppfattas som steril, ensam och isig. Svart färg Svart förknippas medstyrka, stabilitet, makt och auktoritet. Ett svart mönster ger ett sofistikerat intryck. Svart uppfattas som djup, anonym, elegant, erotisk, ädel, lyxig, trygg, prestigefull och majestätisk. Den kan även uppfattas som oturlig, deprimerande, isolerad, sorlig och tragisk. Brun färg Den bruna färgen symboliserar närheten till jorden och den inger ett lugn och en trygghet. Den står även för stabilitet, fertilitet och maskulinitet. De flesta uppfattar brun som en färg som är tillfredställande, uthållig, vänskaplig, naturlig, praktisk, produktiv, lugn och enkel. Den kan dock även uppfattas som smutsig och passiv.

7 Blå färg Blå färg i olika nyanser ger en känsla av lugn, stillhet och frid. Om man arbetar i ett rum som går i en blå nyans blir man mer produktiv än annars, det beror på att man känner sig lugnare av den blåa färgen. När man är lugn är det lättare att fokusera och därmed blir man mer produktiv. Blått uppfattas som logisk, lugnande, balanserad, lojal, försiktig och ansvarsfull. Den kan även uppfattas som kall, isig, deprimerande, isolerad och ledsam. Grön färg Den gröna färgen ger en känsla av lugn och den känns uppfiskande. Grön är även den färg som är lättast för det mänskliga ögat att uppfatta. Grön symboliserar naturen, mörkare nyanser av grön symboliserar förmögenhet, manlighet och konservatism. Den gröna färgen uppfattas som äventyrlig, ren, ärlig, harmoniskt, vänlig, stabil, avslappnad, ung och kraftfull. Den kan även uppfattas som okunnig, avundsjuka, bitter och förgiftad. Gul färg Den gula färgen stärker koncentrationen hos människor. Det är en färg som snabbt når folks uppmärksamhet, någonting som ofta utnyttjas inom reklambranschen. Om det blir för mycket gult på en gång ger det tyvärr en negativ känsla hos folk. Gult känns glatt, energiskt, vänligt, livligt, optimistiskt, spontant, ungt, lekfullt och inspirerande. Det kan även uppfattas som oärligt, sjukt, varning och försiktigt.

8 Röd färg Den röda färgen står först och främst för rörelse och spänning, men även för energi och passion. När människor ser röd färg tenderar deras hjärtan att slå snabbare. Det är en färg som lätt fångar människors uppmärksamhet. Rött uppfattas som starkt, framgångsrikt, varmt, livligt, passionerat, aktivt, modigt och energiskt. Det kan även uppfattas som aggressivt, irriterande, farligt och förnedrande. Orange färg Orange är en nyans av den röda färgen vilket gör att även den drar till sig uppmärksamheten på ett enkelt sätt. Den orangea färgen gör att man känner sig levande och entusiastisk, eller att man känner en känsla av välkomnande, värme eller balans. Orange uppfattas som karismatiskt, kreativt, energiskt, framgångsrikt, roligt, kompetent och stimulerande. Den kan även uppfattas som tröttsam, överdriven eller upprörande. Lila färg Förr i tiden bar kungligheter ofta kläder i lila nyanser, det gör att lila idag kopplas samman med rikedom och lojalitet. Lila kan även stå för det kvinnliga (tillsammans med det gröna som står för manlighet). Lila uppfattas som stolt, sensuell, konstnärlig, ambitiös, gåtfullt, lyxigt och dramatiskt. Det kan även uppfattas som sorligt, arrogant, grymt eller skört.

9 Hur färgernas betydelse påverkar färgvalet på en produkt Utifrån de riktlinjer som finns av hur färgerna uppfattas av de flesta personer kan du skapa dig en ungefärlig bild av hur din produkt ska färgsättas. Alla färger har både positiva och negativa betydelser och hur människor ska uppfatta just din produkt är svårt att veta i förhand. Alla färger har även olika grader av nyanser, mättnad och styrka, självklart påverkar även dessa saker hur vi uppfattar färgerna. Men ett bra tips när det gäller färgsättning är att inte blanda för många färger, då blir produkten ofta förvirrande och uppfattas som oseriös. Var även försiktig med att använda flera klara färger tillsammans, exempelvis gul och röd, dessa färger tillsammans för mångas tankar till leksaker och man får då en känsla av barnslighet och ostabilitet. Bild:

10 Avslut Färgen på din produkt kommer, vare sig du vill eller inte, att påverka hur dina kunder uppfattar den. Det är psykologiskt och kulturbetingat. Det betyder att människor uppfattar färger på olika sätt, man förknippar färgen med ett minne eller en känsla. Det är nästintill omöjligt att enbart med hjälp av dina färgval påverka hur människor ska uppfatta din produkt. Färgvalet tillsammans med bland annat strukturen, designen och formspråket är det som påverkar hur din produkt uppfattas. Men du kan med hjälp av färgen knuffa betraktarens uppfattning i rätt riktning, alltså mot den uppfattningen du själv vill ge betraktaren av din produkt. Så vad ska du tänka på vid färgval Försök att skapa en långvarig design och därmed en färg som håller sig populär under en längre tid. Försök undvika modefärger, om din produkt inte är skapad för att finnas i flera versioner i många färger med nyheter varje gång modet skiftar. Tänk på att inte blanda för många färger, det är oftast bättre att hålla sig till en eller två färger och sedan skifta nyanser, mättnad och styrka på färgerna istället.

11 Källor (Bild framsida) (091216) (091214) (091216) wnload.asp%3feb_iid%3d%257bcbffb5f5-ef15-462a ad845dbd559%257d%26id%3d2472%26filename%3dfek pdf+f%C3%A4rgers+p%C3%A5verkan+p%C3%A5+m%C3%A4nniskan&hl=sv& gl=se&pid=bl&srcid=adgeesgbluh3vd2njgbttqz2km_pg60cj5a1bcndc6jkkiek5nkjzu 4vvLkU8EZAt2W9_ABh7mxBn7HQv7mxSwASxYbaGPdUFP7- uh7gtalrlus8woodsrblnkc3qj82hdjp95hpk0cr&sig=ahietbtdihhr-k4mntw1d2m307e4jpeaq (091217) Bilder är fotograferade och redigerade av Emilia Klint, om inget annat anges.

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten

Läs mer

Ge barnen 100 möjligheter Istället för 2

Ge barnen 100 möjligheter Istället för 2 Ge barnen 100 möjligheter Istället för 2 Liberala kvinnor 140222 Marie Tomicic www.olika.nu Genusfällor för att vi lätt trillar i dem och för att de begränsar barnens möjligheter Genuskrux för att det

Läs mer

Definiera arbetsuppgifter och färdigheter

Definiera arbetsuppgifter och färdigheter Sida 1/6 Identifiera dina arbetsuppgifter En grundförutsättning för att arbeta med sin egen karriärplanering är att ta sig tid och verkligen fundera över vilka arbetsuppgifter och moment som ingår i din

Läs mer

Om läsningar av energikroppen

Om läsningar av energikroppen Om läsningar av energikroppen Inledning Vi är alla väl medvetna om vår fysiska kropp i det nuvarande livet. Många anser att något därutöver inte finns och att var och en av oss är en isolerad ö som inte

Läs mer

Färglära. Grundläggande kunskaper om färg och färgblandning

Färglära. Grundläggande kunskaper om färg och färgblandning Färglära Grundläggande kunskaper om färg och färgblandning Färger är olika frekvenser av elektromagnetisk strålning. En del frekvenser ligger inom det område våra ögon kan se, andra ligger utanför. Vad

Läs mer

Uppgift 1 Instruktioner

Uppgift 1 Instruktioner Uppgift 1 Instruktioner Du bör ha sett kursens första tre lektioner innan du gör denna inlämningsuppgift. Syftet med denna uppgift är att bildbehandla en egen fotograferad bild på valfritt sätt så att

Läs mer

Geometrimattan Uppdrag 2. Geometrimattan Uppdrag 1. Geometrimattan Uppdrag 4. Geometrimattan Uppdrag Aima din Sphero. 1. Aima din Sphero.

Geometrimattan Uppdrag 2. Geometrimattan Uppdrag 1. Geometrimattan Uppdrag 4. Geometrimattan Uppdrag Aima din Sphero. 1. Aima din Sphero. Uppdrag 1 2. Starta på blå triangel. 3. Åk till grön triangel. Uppdrag 2 2. Starta på gul cirkel. 3. Åk till röd kvadrat. Uppdrag 3 2. Starta på gul cirkel. 3. Åk till blå rektangel. Uppdrag 4 2. Starta

Läs mer

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus Måla träfasad Skydda och försköna ditt hus Jag har 96 favoriter I vår utomhusfärgkarta för träfasad har vi på Beckers noga valt ut 96 kulörer som på bästa sätt smälter in i vår nordiska natur och arkitektur.

Läs mer

Man kan lära sig att bli lycklig

Man kan lära sig att bli lycklig Man kan lära sig att bli lycklig Lyckan är till stor del genetiskt programmerad. Men med lite övning går det att bli en lyckligare människa, visar ny forskning. - De flesta tänker att sådant som pengar,

Läs mer

Många har fått lära sig att inte ta skit från någon. Annika R Malmberg säger precis tvärtom: Ta skit!

Många har fått lära sig att inte ta skit från någon. Annika R Malmberg säger precis tvärtom: Ta skit! Från foretagande.se 2009 09 08 Vilken färg är du? Skrivet av Annika R Malmberg Boktips Många har fått lära sig att inte ta skit från någon. Annika R Malmberg säger precis tvärtom: Ta skit! Det finns personer

Läs mer

Stegräknare från Tappa.se

Stegräknare från Tappa.se Stegräknare från Tappa.se 137,00 kr Vikt: 0,03 kg KÖP Stegräknare av mycket hög kvalité med lock som skyddar panelen. Pålitlig och enkel att använda. Direktimport, därav det låga priset. Detta är den räknare

Läs mer

Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan?

Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan? Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan? Forskning visar att aspekter av begrepp om ljus i vardagstänkandet och inom naturvetenskapen skiljer sig åt. Vi vill utmana barnens

Läs mer

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem.

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. GÖR DITT PERSONLIGA FÄRGVAL! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt.

Läs mer

Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar.

Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar. Till dig som är chef Hur arbetar vi med vår värdegrund? Praktiska tips och övningar. Vilja och våga på jobbet Vår värdegrund pekar ut riktningen framåt i det stora, men kan också vara till hjälp i det

Läs mer

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka.

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. Nyhet! ZONE En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. ZONE Skapa din egen sfär. Vedums nya serie Zone gör badrummet till en plats för lugn och fokuserad närvaro. Vi har tagit fasta på

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29 TREND 2015 modern färgsättning från Caparol I färgkartan TREND 2015 presenterar Caparol fem spännande miljöer med färgsättning inspirerad av de senaste heminredningstrenderna. Till varje miljö hör en palett

Läs mer

Edward de Bono: Sex tänkande hattar

Edward de Bono: Sex tänkande hattar Edward de Bono: Sex tänkande hattar Tänkandet är vår viktigaste mänskliga resurs. Men vårt största problem är att vi blandar ihop olika saker när vi tänker. Vi försöker för mycket på en gång; vi blandar

Läs mer

Det gäller att bli medveten om detta faktum att kunna se på sin omgivning och därigenom kunna lära sig något om formgivningens villkor.

Det gäller att bli medveten om detta faktum att kunna se på sin omgivning och därigenom kunna lära sig något om formgivningens villkor. Vad är en form? Var du än går hittar du en form, det kan vara en sten, ett löv, en lampa eller ett bord alla har de en form som någon har gett dem, det kan vara naturen eller en formgivare. Inför ordet

Läs mer

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag

Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag Tio saker att tänka på när du bygger ditt företag www.kpmg.se Du vet bäst För oss på KPMG finns ingenting mer inspirerande än unga människor med spännande idéer. Vi vet hur det känns att vara där du är

Läs mer

blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt

blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt Blå / Blått Brun / Brunt Gul / Gult EN ETT blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Anders Svensson, Kunskapscentrum,

Läs mer

Grunder Medialitet !!!

Grunder Medialitet !!! Grunder Medialitet Välkommen Trevligt att du har valt att ladda ner detta övningshäfte. Innan man börjar att utveckla sin andliga sida, rekommenderar jag att man funderar lite på om du är redo för att

Läs mer

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil Grafisk profil Logotypen Logotypen är baserad på en script för att få den att kännas mer moderna samtidigt som det kopplas mer ihop med växtriket och stjälkar. Bladen är ännu ett element som ska göra att

Läs mer

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna!

Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Kompetensloggboken Namn: Program: Studieår: Kontakt: Lycka till med studierna! Att använda din kompetensloggbok Under hela din studietid kommer du att samla på dig en mängd värdefull kompetens i form av

Läs mer

Förändra och förnya med färg!

Förändra och förnya med färg! Förändra och förnya med färg! MÅLA OM ETT ENKELT OCH ROLIGT SÄTT ATT FÖRNYA Ge dina rum värme och energi med färg. Något så enkelt som att måla om en vägg kan höja temperaturen och glädjen med flera grader.

Läs mer

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman Prisad färg 2014 tävlingsbidrag av Eva Sundman Inspiration från 5 olika decennier: Jag använde mig av internet, olika köksböcker och vänner som har bra minne för vad som har varit modernt genom åren. 60-tal:

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Sweden AB. Stilmall & presentation av grafisk profil

Sweden AB. Stilmall & presentation av grafisk profil Stilmall & presentation av grafisk profil CMYK 0 / 0 / 0 / 0 RGB 255 / 255 / 255 HEX #FFFFFF HSV 0 / 0 / 0 Logotyp & färgschema En grafisk profil måste tydligt visa verksamhetens art och prägel. Logotypen

Läs mer

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början!

Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Tid för tävlingen Tävlingen pågår under perioden 1 maj - 31 maj 2011. Beställ kitet redan i dag så är du med från början! Här beställer du kitet: http://www.magdas.se/scrapfeber-2011-c-293-1.aspx Deltävlingarna

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA INSPIRATION SE DITT HUS MED NYA ÖGON Det finns så många fördelar med markiser. Ett solskydd som ger bättre inomhusklimat, skonar dina möbler och gör så att du slipper sitta och kisa i ditt eget hem. Fönstermarkisen

Läs mer

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY

INFORMATION. Brandwold PHOTOGRAPHY INFORMATION Brandwold PHOTOGRAPHY INFÖR ER PORTRÄTTFOTOGRAFERING TIPS OCH INFORMATION Behöver du en ny professionell bild till Linkedin, mysiga bilder tillsammans med din stora kärlek, är du gravid eller

Läs mer

grafisk design & layout regler

grafisk design & layout regler & layout regler Grafisk design eller grafisk formgivning är ett kreativt och konstnärligt språk, men till skillnad från en fri konstnär så får en grafisk designer i uppdrag att föra ut ett speciellt budskap.

Läs mer

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul

Barn kräver väldigt mycket, men de behöver inte lika mycket som de kräver! Det är ok att säga nej. Jesper Juul Vi har en gammal föreställning om att vi föräldrar alltid måste vara överens med varandra. Men man måste inte säga samma sak, man måste inte alltid tycka samma sak. Barn kräver väldigt mycket, men de behöver

Läs mer

Rött ger uttryck för: Krig, styrka, kraft, beslutsamhet, begär och kärlek. I vår västerländska kultur förknippas färgen även med liv.

Rött ger uttryck för: Krig, styrka, kraft, beslutsamhet, begär och kärlek. I vår västerländska kultur förknippas färgen även med liv. Färgernas alfabet Med färgsymbolik menar vi användningen av färger för att beskriva sinnestillstånd, egenskaper och kulturella uppfattningar. "Färgska" är det första språket vi lär oss och ett användbart

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING. Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se www.kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB

STUDIEHANDLEDNING. Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se www.kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB STUDIEHANDLEDNING Kompetensmedia Box 6014 171 06 Solna Tel 08-445 25 50 info@kompetensmedia.se A part of Swedish Film AB Innehåll Inledning 3 Syfte & målgrupp 3 Innehåll & viktiga budskap 3 Praktiska råd

Läs mer

Presentationsteknik Tips och råd

Presentationsteknik Tips och råd Presentationsteknik Tips och råd Would you like to take a bite? Fruit For Management FFM 2015 1 Är du nervös? Alla är nervösa inför ett framträdande Det som skiljer bu eller bä är hur man hanterar anspänningen

Läs mer

GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den. valrörelse 2018 och framåt

GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den. valrörelse 2018 och framåt GRAFISK PROFIL och en liten guide i hur du använder den valrörelse 2018 och framåt FÄRGER Kampanjfärger #fab61e #88cbc4 #e34290 De tre färgerna ovan är våra valkampanjsfärger. De kan kan användas till

Läs mer

FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild

FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild Mål: Att lära sig vad färg är och vad som händer när jag blandar olika färger Att lära sig blanda färger Att veta vad en färgcirkel och komplementfärger är Att kunna skilja

Läs mer

Måla med lackfärger. Väck liv i dina möbler och snickerier

Måla med lackfärger. Väck liv i dina möbler och snickerier Måla med lackfärger Väck liv i dina möbler och snickerier Måla med lackfärger Med Beckers lackfärger kan du måla de flesta snickerier inomhus som fönster, dörrkarmar, dörrar, fotlister och skåpluckor.

Läs mer

Stilsäkra solskydd med skön effekt

Stilsäkra solskydd med skön effekt 72 Stilsäkra solskydd med skön effekt PERSIENNER Idag är persienner mer än bara något du fäller ned vid läggdags. Det handlar om färg, form och stil. Idén är att mixa och matcha: plocka upp en färg från

Läs mer

Konstnärliga Kosta Boda

Konstnärliga Kosta Boda Konstnärliga Kosta Boda 13 Augusti, 2014 Med en knivskarp känsla för det grafiska och det samtida har Sara Woodrow skapat sin första kollektion för Kosta Boda. Det målade glaset har länge varit ett av

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

KLICKEN MED VÄNNER PROVA PÅ! Studio Mitkovic TRÄNING I LIVET. Träning i Livet

KLICKEN MED VÄNNER PROVA PÅ! Studio Mitkovic TRÄNING I LIVET. Träning i Livet KLICKEN MED VÄNNER PROVA PÅ! Studio Mitkovic TRÄNING I LIVET Förord I detta material har vi samlat ett prova på material till vårt nya koncept Klicken med vänner. Ett lekfullt material där vi kopplar teman

Läs mer

Fundera på, samtala Fundera på, samtala

Fundera på, samtala Fundera på, samtala 2 Min egen berättelse Att skriva min berättelse var som en upptäcktsresa i mig själv. Det var inte alltid lätt. Ibland var det jättetungt, om jag ska vara ärlig, men det kändes alltid meningsfullt. Jag

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Transforming Water. Kom i balans, låt dig stimuleras eller koppla helt enkelt av.

Transforming Water. Kom i balans, låt dig stimuleras eller koppla helt enkelt av. etool Manual Transforming Water Välkommen till en helt ny duschkänsla. AMBIANCE TUNING TECHNIQUE som omfattar olika scenarier med den centrala komponenten etool förbinder olika typer av vattenstrålar med

Läs mer

Kristallarmband. Kristallernas egenskaper. Pris. Hur långt armband ska man köpa? Tål vatten. Beställning

Kristallarmband. Kristallernas egenskaper. Pris. Hur långt armband ska man köpa? Tål vatten. Beställning Kristallarmband Handgjorda armband i makramé med halvädelstenar (se nedan) och med eller utan nickelfria detaljer i äkta silver. Knapp av renhorn. Silverdetaljerna har en finhalt av lägst 83 % silver i

Läs mer

Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil

Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil Väskor en passion Johanna Davidsson Väskor en passion Lyx, funktion och personlig stil Miu Miu Innehåll Swarovski Duo Sac Moonlight Förord 7 VÄSKAN DEN MEST ÄLSKADE ACCESSOAREN 10 Väskan som statussymbol

Läs mer

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet!

Kreativitet och mindfulness. Väck din kreativitet! I_MINDFULNESS_MONSTER_CC.indd 6 2014-12-07 10:30 Kreativitet och mindfulness I dagens ofta hektiska tillvaro är det många som upplever att det är svårt att finna ro och att hitta sin kreativitet. Många

Läs mer

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015

Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Föreläsningsanteckningar Annika R Malmberg Hamilton 3 september 2015 Tändvätska för att hitta din glöd privat och på jobbet! Att ge varandra tändvätska innebär att vi ger varandra rätt energi. Då får vi

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här!

Fotoutmaning 1. STILLEBEN (Inomhus) Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Fotoutmaning 1 Välkomna till Järbo Garns fotoutmaning med inriktning stickat och virkat - Maja här! Under fyra veckor kommer jag att guida er igenom fyra olika utmaningar. Tanken är att dessa utmaningar

Läs mer

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Prisad färg 2014 Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Om jag går vidare och skall visa upp mitt bidrag på seminariet, så gör jag

Läs mer

CENS. Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte. digital. CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International

CENS. Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte. digital. CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International CENS digital Elektroniska hörselskydd för jakt och skytte CE EN352-2: 2002 & EN352-7: 2002, www.cens.se etter Inspec International Det ultimata jaktskyddet Ett gevärsskott på nära håll kan skada hörseln

Läs mer

Belysning sida 1. Hur mycket ljus får vi från solen?

Belysning sida 1. Hur mycket ljus får vi från solen? Belysning sida 1 I flera av de tidigare delkurserna har det varit tal om ljus. Du har fått klart för dig att växter behöver ljus, men du sitter säkert med en mängd frågor kring det här med ljus. Det blir

Läs mer

Bildanalys. Introduktion

Bildanalys. Introduktion Bildanalys Introduktion Ett konstverk kan läsas på många olika sätt, ur flera olika perspektiv. Det finns inte en bestämd betydelse utan flera. Utgångspunkten för all tolkning är den personliga, egna upplevelsen,

Läs mer

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK

5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 5 STEG TILL DITT UNIKA KONSTVERK 1 Bygga din berättelse och bildens koncept 2 Förberedelser 3 Fotografering 4 Avancerat digitalt hantverk 5 Visning och leverans För att skapa ett unikt konstverk berättandes

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Folderserie TA BARN PÅ ALLVAR Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa in mamma eller pappa är psykisksjh07.indd 1 2007-09-10 16:44:51 MAMMA

Läs mer

färger - för profil och känsla

färger - för profil och känsla industrialismen...och det blev viktigare för både producenter och tjänstemän att särskilja sig från andra... och skapa en egen grafisk profil en egen form och ett eget namn, att synas och särskiljas från

Läs mer

Kulörguide One utomhusfärg

Kulörguide One utomhusfärg Kulörguide One utomhusfärg Cottage Red S 5040-Y80R Winter Storm S 0300-N Välkommen hem Ja, välkommen hem - det är den känslan man vill uppnå när man väljer kulör till sitt hus. Att du verkligen har hittat

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

TREND REPORT SPRING SUMMER

TREND REPORT SPRING SUMMER TREND REPORT SPRING SUMMER 2016 Add beauty to your home I en otrygg omvärld, ser vi hur intresset för hemmet växer sig allt starkare. Inredning har blivit både viktigare och mer komplicerat. Med ett seriöst

Läs mer

Schablonmålning. Inspiration till spännande fondväggar.

Schablonmålning. Inspiration till spännande fondväggar. Schablonmålning Inspiration till spännande fondväggar. Marie Dreiman är designern bakom denna uppskattade schablonkollektion. Marie som är inredningsarkitekt (SIR/MSA) och designer (SID) har omfattande

Läs mer

Allta bilder du ritar med verktygen i verktygspanelen eller importerar är grafik.

Allta bilder du ritar med verktygen i verktygspanelen eller importerar är grafik. Lite teori bakom symboler och förekomster Centralt i Flash är begreppen grafik, symboler och förekomster. Allta bilder du ritar med verktygen i verktygspanelen eller importerar är grafik. Symboler kan

Läs mer

Prislista bröllop 2015

Prislista bröllop 2015 Prislista bröllop 2015 Valet av fotograf Så roligt att ni hittat till mig! Troligtvis har ni kikat runt lite bland mina foton och intresset har väckts tillräckligt för att ni ska vilja kika på mina priser.

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 6 Hålet. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 6 Hålet En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 Jag var ute

Läs mer

Drömmen om ett vackrare hem

Drömmen om ett vackrare hem Drömmen om ett vackrare hem 1 Vår kärlek till trä har sin förklaring Vårt företag har byggt trappor i det lilla inlandssamhället Norsjö i Västerbotten sedan 1923. Det är ganska enkelt att förstå varifrån

Läs mer

Spicer - Eldriven keramisk salt-/pepparkvarn

Spicer - Eldriven keramisk salt-/pepparkvarn Aktuella kampanjer: Höst/Vinter 2010 Sida: 1 Spicer - Eldriven keramisk salt-/pepparkvarn ELDRIVEN KERAMISK PEPPAR/SALRKVARN som undertill har en smart belysning som lyser samtidigt som kvarnen maler,

Läs mer

Konstnärlig utbildning: färguppfattning, färgsortering

Konstnärlig utbildning: färguppfattning, färgsortering Art.Nr. 22440 Papilio Förderung: Konstnärlig utbildning: färguppfattning, färgsortering Somatisk utbildning: finmotorik Naturvetenskaplig och teknisk utbildning: igenkänna olika blommor och utvecklingssteg

Läs mer

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN

JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN JÄRNVÄGSGATAN 80 24 NYPRODUCERADE HYRESLÄGENHETER FASAD MOT JÄRNVÄGSGATAN INTERIÖR Lägenheterna är modernt designade med öppen planlösning, stora ljusinsläpp och generösa balkonger och uteplatser. Färgskalan

Läs mer

Eye tracking analysera din kommunikation och sälj mer

Eye tracking analysera din kommunikation och sälj mer Eye tracking analysera din kommunikation och sälj mer 1 2 Skapa iögonfallande information och sälj mer Ser dina kunder det du verkligen vill att de ska läsa på fakturan, hemsidan eller i appen? Eller missar

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial

Människans möte med den mänskliga kroppen. Ett pedagogiskt studiematerial Människans möte med den mänskliga kroppen Ett pedagogiskt studiematerial Inledning I dag så påverkas vi medvetet och omedvetet av yttre ideal. Ofta så glömmer vi bort att ställa frågan till oss själva

Läs mer

Läs in Räkna ut A Läs in Räkna ut a

Läs in Räkna ut A Läs in Räkna ut a LÄS IN RÄKNA UT A Innehåll Stryk under, ringa in, kryssa Till höger och till vänster 6 Hitta rätt mönster 8 I ordning 10 Följ ledtrådarna 14 Hemliga språk och koder 18 Tabeller och diagram 0 Tänk logiskt

Läs mer

Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg?

Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg? Hur är du som älskare? Ängslig, Ambitiös eller Trygg? 1. Hur visar du att du uppskattar din partners kropp? 1.Jag är mest orolig över att min partner inte ska gilla min kropp. 2. Jag säger att min partner

Läs mer

Här hittar du ett exempel på ritprogrammet: https://scratch.mit.edu/projects/82515788/

Här hittar du ett exempel på ritprogrammet: https://scratch.mit.edu/projects/82515788/ Termin 1 Block 4 Ritprogram Nu kommer du att få skapa ett ritprogram där du sedan kan göra egna konstverk! Programmet låter dig rita med olika färgpennor, sudda med suddgummi och måla med stämplar som

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

PUSSEL DISC. Coaching ID: 15. En beteendestilsanalys som beskriver ditt sätt att kommunicera med och relatera till din omgivning

PUSSEL DISC. Coaching ID: 15. En beteendestilsanalys som beskriver ditt sätt att kommunicera med och relatera till din omgivning PUSSEL DISC Coaching En beteendestilsanalys som beskriver ditt sätt att kommunicera med och relatera till din omgivning Analysdatum: 2013-03-22 Tid: 0 minuter Utskriftsdatum: 2013-04-09 Solleftegatan 15

Läs mer

En flod av goda idéer! Formfulländat genom vind och regn

En flod av goda idéer! Formfulländat genom vind och regn En flod av goda idéer! Överraska dina vänner med en riktigt livlig affärsidé: Ett paraply med exceptionell design och sofistikerade tekniska detaljer. Formfulländat genom vind och regn Golfparaplyet Jumbo

Läs mer

Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning

Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning VÄSTERÅSMODELLEN Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning Vägledning för dig som planerar eller utför underhållsrenovering, ny- eller ombyggnation av särskilda boenden för äldre. Boendet påverkar

Läs mer

Värderingskartlägging. Vad är värderingar?

Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Värderingskartlägging. Vad är värderingar? Man kan säga att värderingar är frågor som är grundläggande värdefullt för oss, som motiverar och är drivkraften bakom vårt beteende. De är centrala principer

Läs mer

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet.

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet. Enkät i fritidshem Undersökning genomförd våren 2011 i fritidshem Stockholm Stad Vasastans Montessoriskola Rapporten innehåller resultaten för ditt fritidshem. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer