Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Research. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm"

Transkript

1 Framtidens färg Framtidens färg kommer varken att handla om nya kulörer eller färgkombinationer, vilket tidigare ofta har kännetecknat en viss tidsperiod. I framtiden får färgen sin betydelse genom kontexten vi väljer att placera färgen i. Hur färgen kommer att samspela med annan materia och textur såsom luft, vatten och ljus. Vi kommer att tänka på färg i relation till människans välmående, hur färgen påverkar oss både på ett mentalt och fysiskt plan. Här i Norden har färgen de senaste decennierna fått en mindre betydande roll i både det privata hemmet samt i det offentliga rummet. För att återinföra färgen i våra vita nordiska hem måste färgen få en mer framträdande roll i den offentliga miljön. Genom att färgsätta vår offentliga miljö kan vi påverka människors upplevelser och attityd gentemot färg. Därefter kan dessa attityder få genomslag i vårt privata användade av färg.

2 Koncept/Idée När jag reflekterade kring färgens roll i framtiden så tänkte jag på färg i relation till annan materia såsom luft och vatten. Då jag simmade i simlag när jag var yngre fastnade jag för färg i relation till vatten. Jag ville kombinera samt förstärka den fantastiska känslan att vara i en annan värld och så fullkomligt omslutas av en annan materia och färg. Jag ville inte endast skapa en känsla av att befinna sig i färg utan även en tredimensionell upplevelse av färg. Hur reflekteras färgen i vattnet? Hur kan man med hjälp av färg skapa djup? Hur påverkar vattnets blåa färg annan färg?

3 Research Jag valde den offentliga utomhuspoolen som min utgångspunkt i det här projektet. Jag ville att färgupplevelsen skulle vara tillgänglig för alla människor oavsett ålder, kön och klass. I min research kom jag fram till slutsatsen att det huvudsakligen finns två olika sorters offentliga pooler. Den ena är barnpoolen och den andra är motionspoolen. Jag ville göra en pool där vuxna både kunde simma och umgås. I den klassiska motionspoolen finns det inget utrymme för att kunna ta det lugnt och bara uppleva känslan av att vara i vattnet. Jag ville kombinera samt förstärka den fantastiska känslan att vara i en annan värld och fullkomligt omslutas av en annan materia med färg. Jag ville skapa en känsla av att simma, omringas och omslutas av färg. Erikdalsbadets utomhusbad i Stockholm

4 Inspiration

5 Formen För att hitta formen lekte jag mig fram med hjälp av kartong. Jag ville göra en pool med en organisk form som inte hade något slut, så att känslan att befinna sig i färg skulle vara evig. Jag valde ett högblankt kakel då färgerna får en sådan lyster på grund av dess blanka yta. Ytan har även en mycket bra förmåga att reflektera ljus, vilket behövs då ljuset skall färdas genom vatten.

6 Djup botten: 2m Djup platå: 1m Bredd :25m Diameter: soldäck: 10m Längd: 55m Modellen är byggd i skala 1:10. Poolen består av en botten samt två stycken platåer på vardera sida där man kan sitta eller stå i vattnet. Den djupa ovala delen är till för att simma i. Det cirkelformade däcket finns för att kunna sola på.

7 60-tal När jag har valt att färgsätta de olika tidsepokerna har jag främst fokuserat på färgkombinationer då dessa ofta säger mer om en viss tidsepok än vad en enskild färg gör. Jag valde att inspireras av 60-talets starka popfärger. Jag fastnade speciellt för den eldiga kombinationen gult, rött, orange och knallrosa.

8 NCS koder Rosa 1070-R20B Orange 0585-Y40R Gult 0580-Y10R Rött 0585-Y80R Med poolen ville jag skapa ett lekfullt och färgstarkt uttryck vilket kännetecknar 60-talet. Jag ville även att poolen skulle kännas varm och inbjudande ut, därav de gula, röda, oranga och rosa tonerna. Jag har fotograferat alla poolmodeller med en ljusblå genomskinlig platskiva för att illustrera vattnet och dess färg.

9 70-tal Jag inspirerades av den starka denimvågen som var under 70-talet. Andra inspirationer var de blåtoniga inredningarna från arkitekten och formgivaren Gio Ponti.

10 Jag ville röra mig bort från de typiska 70-tals färgerna som brunt och avokadogrönt då dessa färgtoner inte kändes passande för en pool. Istället valde jag att inspireras av denimvågen med dess blå färger. För att poolen inte skulle kännas alltför entonig valde jag att applicera en knallorange färg på soldäcket som både kändes uppiggande och tidstypisk. NCS koder Blått 3560-R80B Orange 0585-Y70R

11 80-tal Jag valde att hämta inspiration från 80-talets pasteller men främst hur färger ofta kombinerades med svart under denna tid för att skapa dynamik och kontrast.

12 NCS koder Rosa 1010-Y90R Svart 9000-N Den blekrosa färgen i kombination med svart skapade en dynamik samtidigt som det gav ett inbjudande och lugnade intryck.

13 90-tal Jag blev inspirerad av 90-talets enkelthet och beiga toner. De beiga sandtonerna tycktes dominera allt från kläder till inredning, väggar och golv.

14 NCS kod Beige 1005-Y50R Jag ville föra tankarna till sand och Skagen i Danmark med denna pool. Jag ville att poolens mjuka former skulle kännas som sandynor där man kunde lägga sig och vila.

15 2000-talet Det vita 2000-talet. Aldrig förr har vi skådat så mycket vitt. Både sekelskiftslägenheten på Östermalm och loftvåningen i New York var lika vitt inredda.

16 NCS kod Vitt 0300-N 2000-talets vita pool blev en kommentar till den tiden samt ett konstarerande om hur vitt allting fortfarande är.

17 Framtiden NCS koder Rött: 1085-Y80R Laxrosa 1: 0530-R Laxrosa 2: 0530-Y90R Jag valde den röda och laxrosa färgkombinationen då denna kombination strider mot de klassiska färgkombinationskonventionerna. Denna färgkombination har vi sett i modevärlden den senaste tiden men den har inte haft samma genomslag i inrednings och arkitektursammanhang. Det var en utmaning att använda sig av en färg som ofta undviks i sammanhang med vatten på grund av dess associationer till blod. Jag ville skapa nya associationer till röd färg i vatten. Rött är en kraftfull och dramatisk färg med mycket dynamik i. Jag ville ta tillvara på dessa egenskaper men dämpa intensiteten och göra färgen mer lekfull och inbjudande än skrämmande som rött ofta blir i vatten. Genom att kombinera den röda färgen med laxrosa fick den röda färgen en mindre dramatiska samt en mjukare framtoning. Istället gav dessa två färger tillsammans ett energifullt och lekfullt uttryck. Modellen ovan är fotograferad utan den blåa vattenskivan. Jag valde att färgsätta den laxrosa cirkeln i botten i en varmare ton än poolens laxrosa kanterna då vattnets blåa ton förändrar intrycket av denna relativt ljusa färg. På följade sida ser ni modellen fotograferad med vattenskivan.

18 Genom att färgsätta poolens botten förstärks dess djup och tredimensionella karaktär. Känslan av att vara omsluten av färg när du befinner dig i poolen stärks även då botten och kanterna är målade. På bilden till höger ser vi poolen med den blåaktiga vattenskivan, vilket gör att den röda cirkeln i botten får en mörkare nyans. Detta skapar i sin tur ett större djup i poolen.

19 Anna Sjöberg Wernerson Beckmans designhögskola Mobil:

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Prisad färg 2014 Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Om jag går vidare och skall visa upp mitt bidrag på seminariet, så gör jag

Läs mer

Måla med lackfärger. Väck liv i dina möbler och snickerier

Måla med lackfärger. Väck liv i dina möbler och snickerier Måla med lackfärger Väck liv i dina möbler och snickerier Måla med lackfärger Med Beckers lackfärger kan du måla de flesta snickerier inomhus som fönster, dörrkarmar, dörrar, fotlister och skåpluckor.

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla mörka. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se KLINKER båda golv och vägg Alla mörka EGEUM 10DG GRÅ Art. nr. KK20IM47 Egeum 9,5x9,5 (0,68) cm Mörk grå, matt och strukturerad. 335 kr Egeum 10DG Grå är en färdigpatinerad klinker med en yta som passar

Läs mer

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem.

KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. KULÖRGUIDE. Familjebostäders kulörguide för ett vackert målat hem. GÖR DITT PERSONLIGA FÄRGVAL! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt.

Läs mer

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion

Ta in naturens färger. Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Ta in naturens färger Akutex FT kulörkollektion Under utvecklingen av denna nya färgkollektion, kontaktade vi en grupp europeiska inredningsdesigners, arkitekter

Läs mer

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus

Måla träfasad. Skydda och försköna ditt hus Måla träfasad Skydda och försköna ditt hus Jag har 96 favoriter I vår utomhusfärgkarta för träfasad har vi på Beckers noga valt ut 96 kulörer som på bästa sätt smälter in i vår nordiska natur och arkitektur.

Läs mer

FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild

FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild FÄRGLÄRA Portfolieuppgift i bild Mål: Att lära sig vad färg är och vad som händer när jag blandar olika färger Att lära sig blanda färger Att veta vad en färgcirkel och komplementfärger är Att kunna skilja

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se båda golv och vägg Alla färgade EGEUM 10DL BLÅ Art. nr. 20328 9,5x9,5 (0,68) cm Mörk blå, matt och strukturerad. 100 st 335 kr 1 m2 10DL Blå är en färdigpatinerad klinker med en yta som passar utmärkt

Läs mer

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman Prisad färg 2014 tävlingsbidrag av Eva Sundman Inspiration från 5 olika decennier: Jag använde mig av internet, olika köksböcker och vänner som har bra minne för vad som har varit modernt genom åren. 60-tal:

Läs mer

KAKEL. endast för vägg. Alla ljusa. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, Karlstad,

KAKEL. endast för vägg. Alla ljusa. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, Karlstad, KAKEL Alla ljusa Casali perla Art. nr. 20648 Pris/m2: Casali 20x20 (1) cm Ljus grå patinerad yta Ljus lera 25 st 270 kr 1,04 m2 Casali Perla är ett ljus grått patinerad kakel med en antik yta och ser ut

Läs mer

färger - för profil och känsla

färger - för profil och känsla industrialismen...och det blev viktigare för både producenter och tjänstemän att särskilja sig från andra... och skapa en egen grafisk profil en egen form och ett eget namn, att synas och särskiljas från

Läs mer

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen

Val och tillval. till kvarteret Töfsingdalen Val och tillval till kvarteret Töfsingdalen När du flyttar till en nybyggd lägenhet hos Stockholmshem är du garanterad en grundstandard med bland annat vackra parkettgolv och helkaklat badrum. För att

Läs mer

av ord 10 januari 100 vägg Läs hur du blandar i Hjälp redan!

av ord 10 januari 100 vägg Läs hur du blandar i Hjälp redan! 10 januari 100 NCS: ca 6520-R30B VIKT: 425 g Mörk exklusiv rödviolett kulör, som plommon. Uppfräschande och utstickande. Målas endast på ytor fria från stänk av vätskor med lågt ph. v 180 g 180 g 23 januari

Läs mer

Hur man målar. GRÖNA VACKRA HUS så att de blir behagligt gröna.

Hur man målar. GRÖNA VACKRA HUS så att de blir behagligt gröna. Hur man målar GRÖNA VACKRA HUS så att de blir behagligt gröna. De gröna kulörerna sträcker sig över ett mycket stort färgområde. Det finns många gröna kulörer som gör fasader snygga, men inte lika många

Läs mer

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus.

Utvändig färgsättning. Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Utvändig färgsättning Hur du lyckas med färgsättning av ditt hus. Att färgsätta ditt eget hus är en både rolig och utmanande uppgift. Låt processen få ta den tid som krävs. Prova olika förslag och låt

Läs mer

Val och tillval till Kvarteret Tygeln

Val och tillval till Kvarteret Tygeln Val och tillval till Kvarteret Tygeln Färgsättning väggkulörer Standardkulören är varmvit, förutom detta kan du välja en helt vit kulör eller toner i ljust grå, ljust sandgul eller svagt blågrön. Kulörerna

Läs mer

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem.

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Gör ditt personliga färgval! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt. Med

Läs mer

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN

VISUELLA FÖRHÅLLANDEN VISUELLA FÖRHÅLLANDEN Hur man uppfattar ljuset i ett rum kan beskrivas med sju begrepp som kännetecknar de delar av synintrycken som man kan iaktta och beskriva ljusnivå, ljusfördelning, skuggor, bländning,

Läs mer

Komplexa kulörer skapar lugn

Komplexa kulörer skapar lugn DOVT & LUGNT Komplexa kulörer skapar lugn Vad har kulörer för uttryck och vad ger de egentligen för intryck? Det är sådana frågor som Per Nimer funderar på varje minut. Han är nordisk designchef på Nordsjö,

Läs mer

2018 NYHETSPAKET TVÅ

2018 NYHETSPAKET TVÅ 2018 NYHETSPAKET TVÅ BOUTIQUE Tidlös och klassisk. Boutique är en sofistikerad marmorimitation som med sin blanka yta skapar en känsla av lyx. Serien kommer i färgerna vit, grå och svart och kan tack vare

Läs mer

FIXA STILEN. med SPIRA

FIXA STILEN. med SPIRA FIXA STILEN med SPIRA Malin Skapa ett harmoniskt, romantiskt och tidlöst sovrum med blomster. Malin är ett tidlöst blommönster med en lätt vintage känsla. Detta gör att det passar såväl modern som klassisk

Läs mer

KLINKER. båda golv och vägg. Alla ljusa. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KLINKER. båda golv och vägg. Alla ljusa. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se båda golv och vägg Alla ljusa NORDKAPP 10W Art. nr. KK20IM36 Nordkapp 10x10 (0,68) cm Vit, matt och strukturerad. 100 st 355 kr 1 m2 Nordkapp 10W är en klinker med en yta som passar utmärkt till badrumsgolv

Läs mer

FÄRGER FÖR KALIX EN VÄGVISARE FÖR DIG SOM SKALL MÅLA DITT HUS

FÄRGER FÖR KALIX EN VÄGVISARE FÖR DIG SOM SKALL MÅLA DITT HUS FÄRGER FÖR KALIX EN VÄGVISARE FÖR DIG SOM SKALL MÅLA DITT HUS FÄRGHISTORISK ÖVERBLICK Trä och putsfasader har målats sedan långt tillbaka. Färgurvalet har, på grund av ekonomi och hållbarhetsaspekter,

Läs mer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer

Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Hissgardiner Enkelhet, rena linjer och små detaljer Det enkla är alltid det vackra Hissgardiner kan uttrycka enkelhet och rena, raka linjer men också skapa en spännande kontrast med olika mönster och strukturer.

Läs mer

BRF Masthugget. Förslag Färgsättning fasader BRF Masthugget, Göteborg 2010-09-24

BRF Masthugget. Förslag Färgsättning fasader BRF Masthugget, Göteborg 2010-09-24 BRF Masthugget Avsikt Blånande berg + Solnedgång Det sägs att den ursprungliga färgsättningen av Bostadsrättsföreningen Masthugget var gjord så den skulle efterlikna Bohusläns klippor (därav det senare

Läs mer

NYHETER PÅ VÄG

NYHETER PÅ VÄG NYHETER PÅ VÄG WWW.KONRADSSONS.COM NR 2 2017 NYHETSPAKET I denna folder kan ni se en närmare presentation av produkterna av årets andra nyhetspaket från Konradssons Kakel. FJORD Skandinavisk sten ligger

Läs mer

FÄRG förnyar ditt hem

FÄRG förnyar ditt hem FÄRG förnyar ditt hem Innehåll FÄRG Inred med färger Sida 5 Nordisk svalka - naturlig stillhet Sida 7 New York stil - en lite råare miljö Sida 9 DOMESTIC Standard Sida 11 Målning - grundläggande råd Sida

Läs mer

Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007.

Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007. Inter IKEA Systems B.V. Sovrum med angränsande badrum. Genom att välja färger som är lugnande och tilltalande skapas en harmoni mellan rummen. Bild från IKEA katalogen 2007. Inter IKEA Systems B.V. Här

Läs mer

Kurs i oljemåleri Medborgarskolan

Kurs i oljemåleri Medborgarskolan Kurs i oljemåleri Medborgarskolan Lärare Ragnar Österlund Inledning Detta är en kort sammanfattning av de begrepp som vi går igenom på kursen. Det är tänkt som ett minnesstöd snarare än en introduktionstext

Läs mer

Hur man målar beigefärgade och. BRUNA VACKRA HUS så att de blir behagligt beigefärgade eller bruna.

Hur man målar beigefärgade och. BRUNA VACKRA HUS så att de blir behagligt beigefärgade eller bruna. Hur man målar beigefärgade och BRUNA VACKRA HUS så att de blir behagligt beigefärgade eller bruna. De beigefärgade husen är ofta som kameleonter. De förändras kraftigt beroende på omgivning, ljus och färg

Läs mer

Hur man målar röda och. ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa.

Hur man målar röda och. ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa. Hur man målar röda och ROSA VACKRA HUS så att de blir behagligt röda eller rosa. Den röda stugan med vita knutar är sinnebilden av ett svenskt hus. Som fasadkulör har rött funnits lika länge som vi har

Läs mer

create winner NAMN: Cecila Stööp YRKE: Formgivare på AJ Produkter EGENPRODUKTION: Create TM

create winner NAMN: Cecila Stööp YRKE: Formgivare på AJ Produkter EGENPRODUKTION: Create TM Create är vår nya prisbelönta skåpserie. Med olika höjder, former, färg och dörrar som ger olika karaktär kan du skapa en förvaring med precis rätt känsla. Create behöver inte stå längs väggarna, man kan

Läs mer

Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden

Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden Det är i mellanrummen det viktiga ryms. Orden som ligger osagda mellan raderna, sittplatsen mellan dem man tycker om, gluggen där första mjölktanden trillat ut. Mellanrummet är ramen, bryggan och det som

Läs mer

Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne.

Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne. Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne. Hjälp till att förhöja smaken på maten med rätt färg på servetten! Tork LinStyle Linnekänsla med engångsservettens

Läs mer

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka.

Nyhet! ZONE. En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. Nyhet! ZONE En egen sfär där du kan finna balans, stillhet och styrka. ZONE Skapa din egen sfär. Vedums nya serie Zone gör badrummet till en plats för lugn och fokuserad närvaro. Vi har tagit fasta på

Läs mer

blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt

blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt Vit / Vitt Svart / Svart Röd / Rött Grön / Grönt Blå / Blått Brun / Brunt Gul / Gult EN ETT blå blomma öga sko kylskåp blomma bil kuvert ljus blus flagga boll bälte kök hus jacka Anders Svensson, Kunskapscentrum,

Läs mer

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA

INNEHÅLL SE DITT HUS MED NYA ÖGON 4 VITA HUS 14 RÖDA HUS 16 BLÅ HUS 18 GULA HUS 20 BRUNA HUS 24 SVARTA HUS 28 BEIGE HUS 30 MARKISFAKTA INSPIRATION SE DITT HUS MED NYA ÖGON Det finns så många fördelar med markiser. Ett solskydd som ger bättre inomhusklimat, skonar dina möbler och gör så att du slipper sitta och kisa i ditt eget hem. Fönstermarkisen

Läs mer

Säg det med färg. te xt

Säg det med färg. te xt Säg det med färg En lek med färger oc h ljus. Så skulle man kunna beskriva stylisten Laura Fulmines inredningsfilosofi i Londonhemmet. Från laxrosa till midnattsblått här samsas en mängd kulörer tillsammans

Läs mer

Badrum. Skapar livsrum!

Badrum. Skapar livsrum! Badrum Skapar livsrum! 14 vackra badrum Jag ser badrumskoncepten som fristående enheter i bostadens respektive Designlinje men vill gärna rekommendera några speciella badrum som har designmässiga likheter

Läs mer

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK

ew York Praktfullt i 49 KRONOR 80 NOK Stilguide ALLT FÖR EN DAG PÅ BRYGGAN Shopping HETASTE GRILLARNA I SOMMAR Trend SENASTE NYTT FRÅN MILANO EN DAG PÅ BRYGGAN GRILLARNA I SOMMAR NYTT FRÅN MILANO Stilguide Shopping Trend NUMMER 005 2013 ALLT

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Utblick av Aleksandra Stratimirovic Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Stockholm, 20 april, 2015 På uppdrag av Ragunda kommun, presenteras här att förslag till konstnärlig

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

Schablonmålning. Inspiration till spännande fondväggar.

Schablonmålning. Inspiration till spännande fondväggar. Schablonmålning Inspiration till spännande fondväggar. Marie Dreiman är designern bakom denna uppskattade schablonkollektion. Marie som är inredningsarkitekt (SIR/MSA) och designer (SID) har omfattande

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design.

Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Setra Trägolv och Innerpanel Klassisk, Rustik och Design. Massiva trägolv och innerpaneler är hållbara, vackra och i ständig utveckling. Vi har därför tagit fram en ny kollektion av trägolv och innerpaneler

Läs mer

Hur man målar blå och. GRÅ VACKRA HUS så att de blir behagligt blå och grå.

Hur man målar blå och. GRÅ VACKRA HUS så att de blir behagligt blå och grå. Hur man målar blå och GRÅ VACKRA HUS så att de blir behagligt blå och grå. Många hus var fram till slutet på 1800-talet grå, eftersom de ofta var omålade stugor där timret blekts av väder och vind. För

Läs mer

m a d e b y SOLGLASÖGON

m a d e b y SOLGLASÖGON made by SOLGLASÖGON PRODUKTINFORMATION Våra glasögon är kontrollerade och uppfyller EG Direktivet 89/686 enligt kraven i standard EN-1836:2005. Denna standard delar in linserna i fem olika kategorier utifrån

Läs mer

NYHETER PÅ VÄG

NYHETER PÅ VÄG NYHETER PÅ VÄG WWW.KONRADSSONS.COM NR 1:2 2017 NYHETSPAKET I denna folder kan ni se en närmare presentation av produkterna i andra delen av årets första nyhetspaket från Konradssons Kakel. CLIMB Serien

Läs mer

Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan?

Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan? Kan utforskande av ljus och färg vara en del av språkarbetet på förskolan? Forskning visar att aspekter av begrepp om ljus i vardagstänkandet och inom naturvetenskapen skiljer sig åt. Vi vill utmana barnens

Läs mer

KAKEL. endast för vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se

KAKEL. endast för vägg. Alla färgade. Karlstad Kakel, Magasin 2, Löfbergskajen, 652 24 Karlstad, www.karlstadkakel.se KAKEL Alla färgade Svart 10 slät blank Alfa Art. nr. KK10CE13 al 10x10 (0,7) cm Svart, slät och blank yta Röd lera 100 st 440 kr 1 m2 Svart 10 är ett svart baskakel med blank yta. En riktig klassiker.

Läs mer

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 HANDLAR DET BARA OM LJUD? Givetvis skall en ljudabsorbent minimera ljudproblem, det vet vi. Men vi vet också att en genomtänkt inredning är så

Läs mer

SÅ VITT VI VET - Om färg, ljus och rum

SÅ VITT VI VET - Om färg, ljus och rum SÅ VITT VI VET - Om färg, ljus och rum BILAGA 1 PILOTSTUDIER I BESKUGGNINGSLÅDAN I våra pilotstudier använde vi den beskuggningslåda som nyttjats inom projektet Gråfärger och rumsupplevelse. 1 Beskuggningslådan

Läs mer

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NYHETER SOVRUM. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com FEBRUARI 2015 NYHETER SOVRUM FEBRUARI. Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 1 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / 2015 / 2 OPPLAND. STOMMEN I ETT VILSAMT PH123223 Sovrummet är en plats för avkoppling,

Läs mer

NYHETSPAKET TVÅ 2019

NYHETSPAKET TVÅ 2019 NYHETSPAKET TVÅ 2019 ATELIER Atelier är en serie kakel som verkligen andas keramik. Plattornas fantastiska glasyr ger en lyster utöver det vanliga och känns exklusiv. Den a ytan ger nästan intrycket av

Läs mer

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6.

Ett original. Välkommen till Pergo, och ett golv som håller för livet. DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! format 4. miljö 6. 1 84 DEKORER I TRE KVALITETSNIVÅER! Läs mer på s. 61 Ett original format 4 miljö 6 endless plank 8 natural variation 10 total design 12 inspiration 16 kvalitetsnivåer 60 lätt att lägga 65 ytstruktur 66

Läs mer

Undervattensbelysning behövs det?

Undervattensbelysning behövs det? 12 Undervattensbelysning behövs det? 13 Ja! Av flera olika anledningar så är det mer viktigt än någonsin med en väl fungerande och anpassad undervattensbelysning. Säkerhet och funktionalitet är såklart

Läs mer

Designa din egen förstklassiga innerdörr utifrån några utvalda, moderna arkitektsförslag

Designa din egen förstklassiga innerdörr utifrån några utvalda, moderna arkitektsförslag Designa din egen förstklassiga innerdörr utifrån några utvalda, moderna arkitektsförslag Maj 2008 SKräddarSY din dörr Kom in och upplev en ny serie kvalitetsdörrar från Swedoor. Selection betyder urval,

Läs mer

av ord 4 januari 3 Läs hur du blandar i Hjälp redan! vatten 500 g 500 g ägg 265 g 345 g linolja 265 g 345 g

av ord 4 januari 3 Läs hur du blandar i Hjälp redan! vatten 500 g 500 g ägg 265 g 345 g linolja 265 g 345 g 4 januari 3 NCS: ca 1502-R VIKT: 540 g Ljus rödgrå metallisk kulör. Spännande kvalitetsfärg för den som vågar. Framtidens klassiker. ägg 265 g 345 g linolja 265 g 345 g 4 januari 100 NCS: ca 8005-R VIKT:

Läs mer

Design och priser. grundutförande. Brf Harvestads trädgårdar Linköping

Design och priser. grundutförande. Brf Harvestads trädgårdar Linköping Design och priser grundutförande Brf Harvestads trädgårdar Linköping Rumsbeskrivning Brf Harvestads trädgårdar Linköping Bottenvåning Övervåning Entré Skjutpartier Ytterdörr Kök Skåp Sparksockel Stänkskydd

Läs mer

Ljudisolerande gardiner

Ljudisolerande gardiner Ljudisolerande gardiner Ljudisolerande gardiner Med ljudisolerande gardiner kan du kontrollera ljud- och ljusnivåer och därmed optimera utrymmen. Till skillnad från andra ljudisoleringsmetoder, kan gardinernas

Läs mer

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett

Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Fasad 1 Ett enklare sätt att färgsätta Breddar din designpalett Färger, skuggningar, texturer du som arkitekt eller designer har starka visuella verktyg. Våra fasadskivor i fibercement möter dig hela vägen.

Läs mer

ATTITYD KAMPANJ! MARS MASSOR MED FÖRMÅNLIGA ERBJUDANDEN! KAKEL VÅRENS TRENDIGA KAKELNYHETER 2017

ATTITYD KAMPANJ! MARS MASSOR MED FÖRMÅNLIGA ERBJUDANDEN! KAKEL VÅRENS TRENDIGA KAKELNYHETER 2017 KAMPANJ! 13-25 MARS ATTITYD VÅRENS TRENDIGA KAKELNYHETER 2017 MASSOR MED FÖRMÅNLIGA ERBJUDANDEN! KAKEL WWW.KONRADSSONS.COM BESÖK VÅR HEMSIDA KONRADSSONS.COM OCH FÅ MER INSPIRATION konradssons attityd 1

Läs mer

ad.balans Tolv hållbara kulörer för personliga hem

ad.balans Tolv hållbara kulörer för personliga hem ad.balans Tolv hållbara kulörer för personliga hem Bjud in det naturliga Att förändra hemma är roligt och viktigt för att vi ska trivas. Men hur skapar vi ett hem som känns personligt och inbjudande och

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

OPTIK läran om ljuset

OPTIK läran om ljuset OPTIK läran om ljuset Vad är ljus Ljuset är en form av energi Ljus är elektromagnetisk strålning som färdas med en hastighet av 300 000 km/s. Ljuset kan ta sig igenom vakuum som är ett utrymme som inte

Läs mer

Cristian Zuzunaga Kollektion

Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Cristian Zuzunaga Kollektion Hyllade designern Cristian Zuzunaga har skapat en färgrik textilkollektion för Kvadrat som består av design i tre olika utföranden: Skyline och

Läs mer

Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning

Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning VÄSTERÅSMODELLEN Så arbetar vi med teknik, färgsättning och skyltning Vägledning för dig som planerar eller utför underhållsrenovering, ny- eller ombyggnation av särskilda boenden för äldre. Boendet påverkar

Läs mer

SWEBO Bioenergy Grafisk profil

SWEBO Bioenergy Grafisk profil SWEBO Bioenergy Grafisk profil Formsmedjan Reklam & Kommunikation Grafisk profil Den image vi har, det vill säga hur andra människor uppfattar vårt företag är ett resultat av alla de intryck vi gör på

Läs mer

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck Undertak i färg Undertak i färg Rockfon kan nu erbjuda 34 utvalda färger för undertak. Rockfon Color-all är en outtömlig inspirationskälla för visuell perception, rytm och nya perspektiv. 6 inspirerande

Läs mer

Mood Ledge Med trähylla

Mood Ledge Med trähylla Choose your Mood Choose your Mood Mood är en magnetbärande, minimalistisk och stilren skrivtavla i glas, som finns i 24 olika färger. Den svävande känslan förstärks genom de dolda beslagen och avsaknaden

Läs mer

Artikel 22 x 12 mm VIT G1. Beskrivning. Etikett 22x12 mm, vit G1 Färg: Vit. Notera: Antal rullar / förpackning: 7 rullar

Artikel 22 x 12 mm VIT G1. Beskrivning. Etikett 22x12 mm, vit G1 Färg: Vit. Notera: Antal rullar / förpackning: 7 rullar 511106 511108 511208 RÖD 511109 511110 511111 511107 511112 Etikett 22x12 mm, vit Etikett 22x12 mm, vit Etikett 22x12 mm, röd Färg: Röd Etikett 22x12 mm, röd Färg: Röd Etikett 26x12 mm, vit Etikett 26x12

Läs mer

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck och ger optimal

6 inspirerande teman med praktiska råd om färgsättning, skapar visuella intryck och ger optimal Undertak i färg Undertak i färg Rockfon kan nu erbjuda 34 utvalda färger för undertak. Rockfon Color-all är en outtömlig inspirationskälla för visuell perception, rytm och nya perspektiv. 6 inspirerande

Läs mer

Förändra och förnya med färg!

Förändra och förnya med färg! Förändra och förnya med färg! MÅLA OM ETT ENKELT OCH ROLIGT SÄTT ATT FÖRNYA Ge dina rum värme och energi med färg. Något så enkelt som att måla om en vägg kan höja temperaturen och glädjen med flera grader.

Läs mer

NYHETSPAKET ETT 2019

NYHETSPAKET ETT 2019 NYHETSPAKET ETT 2019 TSQUARE Tsquare är en serie kakel och klinker som tar oss back to basic. VÄGG: De vackert glaserade plattorna i har ett handgjort utseende med en svag nyansskillnad mellan plattorna

Läs mer

Nordsjö inomhus. Kulörguide

Nordsjö inomhus. Kulörguide Nordsjö inomhus Kulörguide Kulörkänslor Öppna upp dörren till ditt hem och känn hur din stil och personlighet gör ett tydligt avtryck. Om du inte riktigt är där än så är det enkelt att förändra med några

Läs mer

Färglära. Ljus är en blandning av färger som tillsammans upplevs som vitt. Färg är reflektion av ljus. I ett mörkt rum inga färger.

Färglära. Ljus är en blandning av färger som tillsammans upplevs som vitt. Färg är reflektion av ljus. I ett mörkt rum inga färger. Ljus är en blandning av färger som tillsammans upplevs som vitt. Färg är reflektion av ljus. I ett mörkt rum inga färger. Människans öga är känsligt för rött, grönt och blått ljus och det är kombinationer

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

När materialen får tala

När materialen får tala kök när materialen får tala När materialen får tala HUSET Bostadsrätt om 225 kvm på Östermalm. KÖKET Klassiskt med moderna inslag, ritat av Martin Zetherström och Svante Bengtsson på 2BK Arkitekter. Mycket

Läs mer

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM

New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM New traditions ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN TENGBOM ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept

Läs mer

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor BILD

KRAVNIVÅER. Åtvidabergs kommuns grundskolor BILD KRAVNIVÅER Åtvidabergs kommuns grundskolor BILD Reviderade december 2008 Förord Välkommen att ta del av Åtvidabergs kommuns kravnivåer och bedömningskriterier för grundskolan. Materialet har tagits fram

Läs mer

MORAVÄGEN 3 STIL & MATERIAL

MORAVÄGEN 3 STIL & MATERIAL HITTA HEM MED STIL - MODERN Alla har sin egen tolkning av vad som är modernt, och det moderna begreppet är i ständig förändring. Modern är därför anpassad för att lätt kunna ändra karaktär efter vem du

Läs mer

Profilmanual, internt

Profilmanual, internt Profilmanual, internt Källa: securitasbrand.com Vid frågor eller framtagande av marknadsmaterial kontakta marknadskommunikation. Våra färger 1. Logotypfärger Logotypen består av tre färger - svart, vit

Läs mer

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt

Grace Vivid. Touch of Grace. Produkter. Anvisningar. Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt. Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt Touch of Grace C2 Grace Vivid Svårighetsgrad: Krävande Borstning: Obligatoriskt Ytbehandling: Hard Wax Oil Yta: Extra matt En svart bakgrund i kombination med kontrasterande vitt för en kritig look där

Läs mer

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y.

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Design by Överst och mitten: Sydney ljusgrå. Nederst: Höganäs grågrön och ljusgrå. Stora bilden: Ljusgrå elegans, Sydney på väggen, Höganäs på golvet. Skandinavisk

Läs mer

& inspiration för solhöjden

& inspiration för solhöjden Paletten idéer & inspiration för solhöjden - Jag har en idé! Vi specialritar tre hustyper till Solhöjden. - Varför då? - För att vi kan skapa något riktigt unikt här! Resultatet; 34 stycken arkitektritade

Läs mer

G Ö R D I N E G E N P O R T F O L I O MED FINEART PAPER

G Ö R D I N E G E N P O R T F O L I O MED FINEART PAPER Att sätta samman en portfolio med sina bilder är ett bra sätt att visa upp sin stil och sitt sätt att fotografera. Upplevelsen och känslan av bilderna går att förstärka ytterligare genom att välja rätt

Läs mer

Mönster Guide till personliga rum med Alcro Wallsticker eller Schabloner.

Mönster Guide till personliga rum med Alcro Wallsticker eller Schabloner. Mönster Guide till personliga rum med Alcro Wallsticker eller Schabloner. All förändring är positiv Kollektionerna Wallsticker och Schabloner ger dig oändliga möjligheter till små och stora förändringar

Läs mer

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter Inredarnas Hemligheter Eric Kuster Den nederländske inredningsdesignern Eric Kuster har skapat sin egen nisch genom myntandet av begreppet metropolitan luxury storstadslyx. Hans fingertoppskänsla för denna

Läs mer

BaliHouse S T O N E. Marmor Mosaik. Pussel Mosaik Gul Marmor Beställningskod: PZM07A. Pussel Mosaik Onyx Sten Beställningskod: PZM03A

BaliHouse S T O N E. Marmor Mosaik. Pussel Mosaik Gul Marmor Beställningskod: PZM07A. Pussel Mosaik Onyx Sten Beställningskod: PZM03A Pussel Mosaik Grå Marmor Beställningskod: PZM02A Pussel Mosaik Vit Marmor Beställningskod: PZM04A Pussel Mosaik Onyx Sten Beställningskod: PZM03A Pussel Mosaik Gul Marmor Beställningskod: PZM07A Storlek

Läs mer

BJÖRKRIS. Råd och riktlinjer. Kvarter K. Antagen: 2012-01-12 BN 9 F H M J C E

BJÖRKRIS. Råd och riktlinjer. Kvarter K. Antagen: 2012-01-12 BN 9 F H M J C E BJÖRKRIS O Råd och riktlinjer Kvarter K L N I K F H M J C E B D A Antagen: 2012-01-12 BN 9 Innehåll Innehåll Inledning Bakgrund Behöver jag bygglov? Detaljplan Tillbyggnader i Björkris Avskärmning kring

Läs mer

Katrinetorp. Byggnadsantikvarisk dokumentation. Dokumentation av tapeter och väggmålning

Katrinetorp. Byggnadsantikvarisk dokumentation. Dokumentation av tapeter och väggmålning Byggnadsantikvarisk dokumentation Katrinetorp Dokumentation av tapeter och väggmålning Del av fastigheten Lockarp 44:1, Bunkeflo socken, Malmö kommun Skåne län Enheten för Kulturmiljövård Rapport 2006:005

Läs mer

JUS Kul lampor från Kulljus

JUS Kul lampor från Kulljus JUS Kul lampor från Kulljus PRODUKTKATALOG 2014 www.kulljus.se VÄLKOMMEN till en kul värld med Kulljus Varumärket Kulljus är lampor och matchande heminredning av keramik med en mjuk och rund design som

Läs mer

vindsvåning i kapstaden

vindsvåning i kapstaden Smak: Naturell f o t o g r a f e n m i c k y hoy l e s vå n i n g i k a p s t a d e n ä r f y l l d m e d s n ä c k o r, r ö t t e r o c h a n d r a s n y g g a s a k e r h a n h i t t a t i d e n a f

Läs mer