Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Hellström, bibliotekarie, 128 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 129 Thomas Johansson, controller, 129 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg, 139 Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare BKT, Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Solveig Oscarsson (S) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Svenerik Nykvist (S) Justerande... Solveig Oscarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Svenerik Nykvist, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 123 dnr 158/2008 Svar på medborgarförslag 3/2008 om öppna sammanträden för kommunstyrelsen. Peter Palmqvist överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 47. Förslagsställaren föreslog: att kommunstyrelsen ska ha öppna sammanträden för allmänhet och press, i alla fall vartannat möte. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 123, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har därefter överlämnat ärendet till kommunsekreteraren att besvara medborgarförslaget. Kommunstyrelsen beslutade , 113, att på prov under 2007 ändra arbetsformerna för kommunstyrelsen. Detta innebär att kommunstyrelsens arbetsutskott inte längre sammanträder för att bereda ärenden inför kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen blir därför första instans för många ärenden och fler ledamöter och ersättare får på så sätt möjlighet att ta del av informationen i ett tidigare skede. Samtidigt beslutades därför att kommunstyrelsens sammanträden inte skulle vara offentliga. Detta för att det på så sätt skulle vara lättare för ledamöterna att diskutera ärendet och eventuellt komma fram till gemensamma ståndpunkter, vilket man tidigare kunde göra i arbetsutskottet. Bedömningen gjordes att en fri diskussion skulle underlättas om den inte behövde ske inför åhörare. Under februari månad 2008 skickade kommunkansliet ut en skrivelse, till samtliga partier som är representerade i kommunfullmäktige, med ett antal frågor för att ta reda på hur partierna uppfattat kommunstyrelsens nya arbetssätt. Folkpartiet, miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet lämnade in svar på frågorna. Samtliga partier som lämnade svar var positiva till det nya arbetssättet, dock ansåg folkpartiet och miljöpartiet att kommunstyrelsens sammanträden kan eller bör vara öppna. Socialdemokraterna och vänsterpartiet ansåg i stället att fler ärenden ska föras till kommunfullmäktige för beslut. Enligt de enkätsvar som lämnats anser således majoriteten att kommunstyrelsen inte ska vara offentlig och öppen för allmänheten och pressen.

3 Kommunstyrelsen Samtliga fullmäktigesammanträden är offentliga men för det mesta inte så välbesökta. Kommunfullmäktiges ordföranden har därför initierat ett arbete där partierna tillsammans ska hitta former för att göra kommunfullmäktiges sammanträden mer intressanta för åhörare. Med anledning av detta föreslogs kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Vid kommunfullmäktiges behandling av ärendet , 57, beslutade fullmäktige att återremittera ärendet till kommunstyrelsen för att utvärdera hur många ärenden som gått vidare till kommunfullmäktige för beslut. Under första halvåret 2009 behandlade kommunstyrelsen 92 ärenden varav 31 gick vidare till fullmäktige för beslut. De ärenden som kommunstyrelsen beslutade i var bl a motioner och medborgarförslag som överlämnades till berörd nämnd eller tjänsteman för beredning. Övriga ärenden var till stor del förslag till vitesföreläggande efter brandskyddskontoroll i kommunstyrelsens roll som räddningsnämnd. Dessutom har valärenden behandlats. Kommunstyrelsen beslutade , 90, att styrelsens möten ska vara delvis offentliga och att detta skulle gälla fr o m möte Delvis offentliga möten innebär att under den första delen av mötet sker all eventuell föredragning av tjänstemän m fl. Därefter blir mötet offentligt och kommunstyrelsen fattar beslut i ärendena. Med anledning av ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat.

4 Kommunstyrelsen Ks 124 dnr 127/2010 Svar på medborgarförslag 4/2010 om öppna möten för kommunstyrelsen. Karl-Holger Sjöberg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 79. Förslagsställaren föreslog: att kommunstyrelsens möten ska vara öppna för allmänheten och media. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 119, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har därefter gett kommunsekreteraren i uppdrag att besvara medborgarförslaget. Kommunstyrelsen beslutade , 90, att styrelsens möten ska vara delvis offentliga och att detta skulle gälla fr o m möte Delvis offentliga möten innebär att under den första delen av mötet sker all eventuell föredragning av tjänstemän m fl. Därefter blir mötet offentligt och kommunstyrelsen fattar beslut i ärendena. Med anledning av ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat.

5 Kommunstyrelsen Ks 125 dnr 167/2010 Förslag till gemensam överförmyndarverksamhet i norra Örebro län samt förslag till reglemente, avtal och budget för verksamheten. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Behoven av gode män och förvaltare har under senare år ökat i Nora kommun samtidigt som kraven på överförmyndarverksamheten skärpts. I Nora kommun liksom i övriga kommuner i norra länsdelen har verksamheten hittills drivits av förtroendevalda överförmyndare. Svårigheter att rekrytera överförmyndare liksom att över tid upprätthålla kompetens talar för att verksamheten bör organiseras på ett annat sätt. Frågan om gemensam överförmyndarnämnd i norra länsdelen har diskuterats av kommunerna under lång tid men ett förverkligande har hindrats av att det bara var möjligt att ändra organisation i samband med att en ny mandatperiod inleds. Ljusnarsbergs kommun har upprättat ett förslag som innebär att de fyra kommunerna Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora inrättar en gemensam överförmyndarnämnd fr o m med säte i Ljusnarsberg. Kostanden för överförmyndarnämndens verksamhet är beräknad till ca 1,1 mkr vilket för Nora kommuns andelstal skulle innebära en marginellt lägre kostnad än för närvarande. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet diskuteras olika alternativa lösningar om inte samtliga fyra kommuner fattar samma beslut i ärendet. Förutsättningarna för en gemensam överförmyndarverksamhet enligt förslaget kan bara genomföras om samtliga fyra kommuner fattar likalydande beslut. Kommunstyrelsen ajourneras 10 minuter. Efter avslutad ajournering föreslår ordföranden att kommunchefen får i uppdrag att undersöka alternativa lösningar till gemensamt samarbete om inte samtliga fyra kommuner skulle fatta likalydande beslut i ärendet. Gabrielle Peteri (FP) yrkar på återremiss av ärendet till kommunchefen för att se över alternativa lösningar till samarbete även med andra kommuner. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma avslås. Därefter ställer ordföranden proposition på kommunchefens förslag till beslut med sitt eget tillägg och finner att detsamma bifalls.

6 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kommunerna Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora inrättar en gemensam överförmyndarnämnd fr o m med säte i Ljusnarsberg att anta upprättat förslag till reglemente och avtal samt förslag till budget för år 2011 att i det fall någon kommun i området anordnar mottagande av ensamkommande flyktingbarn ska kostnadsfördelningen av dessa hanteras i särskild ordning att kostnaden för gode man, förvaltare och förmyndare belastar respektive kommun med faktisk kostnad samt att kommunchefen får i uppdrag att undersöka alternativa lösningar till gemensamt samarbete för överförmyndarverksamheten om inte samtliga fyra kommuner skulle fatta likalydande beslut i ärendet. Ewa Turesson, Tom Rymoen (båda M), Eva Stenqvist (C), Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) reserverar sig till förmån för återremissyrkandet.

7 Kommunstyrelsen Ks 126 dnr 171/2010 Yttrande över Nora Utveckling AB:s förvärv av fastigheterna Lärkan 3 och 7. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Styrelsen för Nora Utveckling AB hemställer om kommunens yttrande avseende förvärv av fastigheterna Lärkan 3 och 7 från Nora kommun. Förvärvet motiveras av behovet av att utveckla skolgården i anslutning till Järntorgsskolan. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förvärvet till en köpeskilling av kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Nora Utveckling AB:s förvärv av fastigheterna Lärkan 3 och 7 från Nora kommun till en köpeskilling av kronor.

8 Kommunstyrelsen Ks 127 dnr 172/2010 Yttrande över Nora Utveckling AB:s försäljning av fastigheterna Svarven 9 och 10._ Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Styrelsen för Nora Utveckling AB hemställer om kommunens yttrande avseende försäljning av fastigheterna Svarven 9 och 10 vid Pershyttans industriområde. Försäljningen är föranledd av NoTech AB:s konkurs och annat företags intresse av att förvärva fastigheterna. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna försäljningen under förutsättning att priset vid försäljning innebär ett positivt utfall för Nora Utveckling AB. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Nora Utveckling AB:s försäljning av fastigheterna Svarven 9 och 10 under förutsättning att priset vid försäljning innebär ett positivt utfall för Nora Utveckling AB.

9 Kommunstyrelsen Ks 128 dnr 98/2010 Kultur- och fritidsnämndens förslag till ändrade avgifter för kopiering, fax och scanning. Kultur- och fritidsnämnden behandlade , 18, förslag till ändrade avgifter för kopiering och fax. Kommunstyrelsen behandlade ärendet , 82. Kommunstyrelsen ansåg att reglerna för kopiering mm för föreningar och allmänhet var oklara och beslutade därför att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för att fastställa avgift, regler och hantering för kopiering, fax och scanning. Kultur- och fritidsnämnden har åter behandlat ärendet , 34. Regler fastställdes av kultur- och fritidsnämnden , 54 och , 60. Vad gäller den praktiska hanteringen/användandet gäller att varje förening har en kod som de använder när de tar kopior och antecknar sedan antalet kopior i en pärm. Kultur- och fritidsavdelningen skickar regelbundet räkning till de föreningar som inte betalar kontant vid kopieringstillfället. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa upprättat förslag till avgifter för kopiering, fax och scanning. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa upprättat förslag till avgifter för kopiering, fax och scanning.

10 Kommunstyrelsen Ks 129 dnr 245/2010 Delårsrapport januari-juni 2010 med helårsprognos. Ekonomiavdelningen har upprättat delårsrapport januari-juni 2010 med helårsprognos. Prognosen visar en avvikelse gentemot budget med ca + 4,8 mkr. Prognosen för investeringsbudgeten visar inte på någon avvikelse. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna delårsrapporten till revisionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med godkännande lägga delårsrapporten till handlingarna.

11 Kommunstyrelsen Ks 130 dnr 415/2007 Svar på medborgarförslag 12/2007 om målade p-rutor vid Järntorgsskolan. Ann-Sofie Asplund överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 106. Förslagsställaren föreslog: att det målas tydliga rutor på p-platserna vid Järntorgsskolan på Svartälvsgatan för att det skall få rum fler bilar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 173, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning för beredning. Kommunchefen har därefter besvarat medborgarförslaget och överlämnade en skrivelse med förslag till svar. Det är Bergslagens Kommunalteknik, BKT, som ansvarar för att trafikmålning utförs på gatumark i Nora kommun. Enligt BKT:s gatuchef räcker inte nuvarande anslag till för att förnya all trafikmålning varje år och därför prioriteras sådan trafikmålning som har stor betydelse för trafiksäkerheten. Detta innebär att målning av t ex parkeringsplatser kan komma att nötas bort innan de förnyas. BKT har dock meddelat att trafikmålning sker under augusti månad i år på de parkeringsplatser som förslagsställaren avser vilket borde medföra positiva konsekvenser under åtminstone något år. Kommunchefen föreslår därmed kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat.

12 Kommunstyrelsen Ks 131 dnr 223/2010 Förslag till tillfälligt ekonomiskt stöd för kanalisering i Järnboås. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Järnboås Bygdegårdsförening anhåller om ett tillfälligt stöd för kanalisation för fibernätsutbyggnad i Järnboås. Bakgrunden är att EON fn genomför ett omfattande arbete med nedgrävning av elledningar i området. Detta gör det möjligt att sänka kostnaden för förläggning av kanalisation för en framtida fibernätsutbyggnad. Järnboås Bygdegårdsförening har fått ett muntligt besked från länsstyrelsen att föreningen får investeringen helt finansierad, dvs kronor. Del av bidraget betalas ut i efterhand och Järnboås Bygdegårdsförening ansöker därför om ett tillfälligt ekonomisk stöd med kronor som betalas tillbaka till kommunen när föreningen erhållit bidraget från länsstyrelsen. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta enligt nedan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja Järnboås Bygdegårdsförening ett tillfälligt lån på kronor samt att lånet ska återbetalas till Nora kommun så snart föreningen erhållit slutlig utbetalning av bidrag från länsstyrelsen.

13 Kommunstyrelsen Ks 132 dnr 185/2010 Motion 12/2010 om pedagogiska luncher i Nora kommun. Petra Käller (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 97. Motionären föreslog: att Nora kommun inför pedagogiska luncher i hela Nora kommuns skolverksamhet samt att dessa luncher ska vara gratis för personalen som äter pedagogiskt. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

14 Kommunstyrelsen Ks 133 dnr 162/2010 Medborgarförslag 6/2010 om matvaruhandel i centrum. Karl-Holger Sjöberg m fl överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 98. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun verkar för fortsatt alternativ mathandel i centrum om ICA flyttar till ny lokal utanför centrum. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

15 Kommunstyrelsen Ks 134 dnr 246/2010 Personalavdelningens förslag till antagande av Sveriges Kommuner och Landstings överenskommelser med huvudorganisationer. Sveriges Kommuner och Landstings cirkulär: 2010:31 Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor mm HÖK 10 med OFR:s förbundsområde Allmän kommunal verksamhet. 2010:33 Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor mm HÖK 10 med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd. 2010:34 Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor mm HÖK med Svenska Kommunalarbetareförbundet. 2010:35 Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare PAN 10 med Svenska Kommunalarbetareförbundet. 2010:39 Ändringar och tillägg i tillsvidareavtalet Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor mm HÖK T med AkademikerAlliansen. 2010:44 Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor mm BEA med Svenska Kommunalarbetareförbundet. Kommunstyrelsen beslutar att anta ovanstående avtal.

16 Kommunstyrelsen Ks 135 dnr 215/2010 NTF Örebro läns anhållan om bidrag för kampanjen Lyktgubbar. NTF Örebro län har inkommit med en anhållan om bidrag på kronor till kampanjen Lyktgubbar i Nora. Syftet med kampanjen är att göra människor synliga. Kampanjen har pågått under ett antal år och resultatet visar att antalet personer som använder cykellyse och reflex ökar. Kommunstyrelsen beslutade , 129, att bevilja NTF Örebro län ett bidrag med kronor för år 2009 års kampanj. Efter kontakt med NTF Örebro län har det framkommit att det med anledning av missförstånd inom NTF:s organisation inte genomfördes en kampanj som tidigare. NTF delade endast ut reflexer kopplat till ett annat projekt. NTF Örebro län föreslår därför att de genomför kampanjen Lyktgubbar 2010 för det bidrag som betalades ut år Kampanjen är planerad att genomföras den 1 och 2 november Med anledning av ovanstående föreslås kommunstyrelsen besluta att avslå NTF Örebro läns anhållan om bidrag för år 2010 samt att de genomför kampanjen Lyktgubbar 2010 för det bidrag de erhöll för år Kommunstyrelsen beslutar att avslå NTF Örebro läns anhållan om bidrag för kampanjen Lyktgubbar 2010 samt att NTF Örebro län genomför kampanjen Lyktgubbar 2010 enligt ovanstående.

17 Kommunstyrelsen Ks 136 dnr 187/2010 Förslag till Regionalt program för e-hälsa. Regionförbundet Örebro har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. En nationell IT-strategi för vård och omsorg presenterades 2006 som ett resultat av en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. SKL har med statliga medel stimulerat landets kommuner och landsting att utveckla samarbete kring IT i vård och omsorg. År 2009 startade ett gemensamt projekt mellan kommunerna och landstinget i Örebro län. Detta har resulterat i att kommunerna och landstinget nu är anslutna till ett gemensamt nätverk, Sjunet, en gemensam katalog för personuppgifter, HSA, samt att kommunerna har infört tjänstekort för säker kommunikation, sk etjänstekort. Behovet av ett regionalt program för IT i vård och omsorg har diskuterats i såväl socialchefsgruppen som landstingets och kommunernas chefsgrupp för samverkan, den sk Vilgotgruppen. Den politiska samverkansgruppen för hälso- och sjukvård och socialtjänst, Maritgruppen, har vid sammanträde tillstyrkt uppdraget att utarbeta ett program som ska utgöra ett underlag och en vägledning för kommunerna och landstinget i det fortsatta arbetet med att gemensamt utveckla IT i vård och omsorg. Ett förslag till Regionalt program för e-hälsa har arbetats fram av en partssammansatt arbetsgrupp och en workshop har genomförts med socialcheferna i länets kommuner. Vilgotgruppen har beslutat att ställa sig bakom förslaget. Maritgruppen har beslutat att rekommendera landstinget och kommunerna att anta upprättat förslag till regionalt program för e-hälsa. Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom förslag till Regionalt program för e-hälsa.

18 Kommunstyrelsen Ks 137 dnr 236/2010 Nora Utvecklings AB:s hemställan om att överta ägande och förvaltning av anläggningar. Ordföranden för Nora Utveckling AB har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora Utveckling AB hemställer om att få överta fastighetsförvaltningen av anläggningarna; Trängbo Camping, Norvalla idrottsarena, Ishallen, Gustavsbergs Camping samt Idrottsplatsen i Gyttorp. Köpskillingen föreslås uppgå till bokfört värde vid övertagandetillfället. Nora Utveckling AB hemställer också om att överta förvaltning av Nora kommuns hemsida exklusive den tekniska förvaltningen samt förvaltning och utveckling av Alntorps Ö. Efter diskussion föreslås att kommunstyrelsen ajourneras under 10 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna och kommunstyrelsen ensas om följande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Nora Utveckling AB övertar ägande och fastighetsförvaltning av anläggningarna; Trängbo Camping, Norvalla idrottsarena, Ishallen, Gustavsbergs Camping samt Idrottsplatsen i Gyttorp att Nora Utveckling AB övertar förvaltning och utveckling av Alntorps Ö samt att kommunchefen får i uppdrag att utreda förslaget om övertagande av kommunens hemsida exklusive den tekniska förvaltningen.

19 Kommunstyrelsen Ks 138 dnr 41/2010 Nitro Nora BS ansökan om driftbidrag för pulkabacke och skidspår. Nitro Nora BS har överlämnat en ansökan om bidrag för en den konstfrusna pulkabacken och skidslingan. Driftkostnaden beräknas till ca kronor per år. Kultur- och fritidsnämnden behandlade ärendet , 8. Nämnden beslutade att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsen behandlade ärendet , 29. Kommunstyrelsen diskuterade frågan om behov av bidrag med tanke på den kalla och snörika vintern. Kommunstyrelsen beslutar att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för att närmare se över behovet av bidrag. Kultur- och fritidsnämnden behandlade åter ärendet , 25. Kulturoch fritidsnämndens ordförande samt kultur- och fritidschefen har varit i kontakt med representanter för Nitro Nora BS som beräknar att driften av pulkabacken kommer att kosta ca kronor per år. Nämnden föreslår kommunstyrelsen besluta att bevilja Nitro Nora BS ett årligt bidrag på kronor samt att detta ska föras in i driftbidraget som klubben erhåller från kommunstyrelsen. Under kommunstyrelsen behandling av ärendet diskuteras möjligheten att få en redovisning av den faktiska driftkostnaden för pulkabacken och skidslingan genom att sätta upp en separat elmätare. Ordföranden föreslår att Nitro Nora BS erhåller ett årligt bidrag med kronor enligt ovanstående samt att klubben årligen ska redovisa den faktiska kostnaden för pulkabacken och skridslingan. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Nitro Nora BS ett årligt bidrag med kronor för driften av pulkabacken och skridslingan att medlen för 2010 anslås från kontot Till kommunstyrelsens förfogande att Nitro Nora BS årligen redovisar den faktiska kostnaden för driften av pulkabacken och skridslingan samt att driftbidraget förs in i kultur- och fritidsnämndens budget för år 2011.

20 Kommunstyrelsen Ks 139 dnr 247/2010 Uppföljning av vision och strategier för Nora kommun år Folkhälsostrategen redovisar uppföljningen av kommunens övergripande vision och strategier. Dokumentet är ett underlag för nämnderna och förvaltningarna att styra kommunens arbete. Folkhälsostrategen presenterar uppföljningen utifrån de sex strategierna som kommunfullmäktige beslutat om. Resultatet från medborgarundersökningen kommer att ingå i nästa års uppföljning. Ordföranden tackar för redovisningen.

21 Kommunstyrelsen Ks 140 dnr 248/2010 Information om planer för kommunens lekplatser. Bergslagens Kommunalteknik har genomfört en inventering av de kommunala lekplatserna i Nora. Stadsträdgårdsmästaren presenterar rapporten. Ordföranden tackar för informationen.

22 Kommunstyrelsen Ks 141 dnr 179/2010 Information om skridskobana på Norasjön. På kommunfullmäktiges sammanträde , 10, behandlades ett medborgarförslag om att ploga banor på Norasjön för att åka långfärdsskridskor. Stadsträdgårdsmästaren vid Bergslagens Kommunalteknik besvarade medborgarförslaget. Viktiga frågor när det gäller plogade banor på sjöis är bl a ansvar gentemot allmänheten, arbetssäkerhet, iskunskap och bevakning av iskvalité samt beredskapsorganisation. Det krävs också betydande resurser för en plogad skridskobana på sjöis och Bergslagens Kommunalteknik ansåg sig inte ha resurser för detta. Kommunfullmäktige beslutade att låta Bergslagens Kommunalteknik arbeta vidare på förslaget inför budgetarbetet Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar stadsträdgårdsmästaren att man tagit fram ett förslag till sträckning av en eventuell isbana. Arbetet pågår med att se över beredskapstider mm. Man har också varit i kontakt med Nora Fiskeklubb om skötsel av en isbana. De har sökt medel från Leader Bergslagen för köp av en fyrhjuling men ännu inte fått något besked. Frågan om försäkringar och ansvar mm måste också diskuteras mer. Ordföranden tackar för informationen.

23 Kommunstyrelsen Ks 142 Delgivningar Länsstyrelsen Beslut om strandskydd vid mindre vattendrag i Örebro län. (dnr 202/2008) Tillväxtverket Beslut om utbetalning av medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden. (dnr 119/2009) Länsstyrelsen Förordnande av borgerlig vigselförrättare. (dnr 279/2009) SCB Medborgarundersökning. (dnr 45/2010) Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Beslut om utbetalning till kommunerna för uppgifter i krishanteringssystemet. (dnr 77/2010) Jordbruksverket Överföring av stödrätter (dnr 86/2010) Protokollsutdrag från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde , 30: Kommentar till synpunkter i revisionsrapport över årsredovisning och årsbokslut (dnr 118/2010) Skrivelse till kommunstyrelsen i kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora med namnunderskrifter från personalen på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltningen med anledning av att förvaltningschefen uppmanats att avgå i förtid. (dnr 191/2010) Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 67: Förtroendediskussion/beslut kring och inom BMB-nämnd och förvaltning. (dnr 192/2010) Regionförbundet Örebro Medlemsfinansiering för Regionförbundet Örebro (dnr 192/2010) Länsstyrelsen Beslut om stöd till anläggning av kanalisation. (dnr 198/2010) Nerikes Brandkår Svar på remiss Länsstyrelsens krishanteringsorganisation, övertagande av kommunal räddningstjänst, kärnteknisk olycka och saneringsplan för åtgärder efter kärnteknisk olycka. (dnr 211/2010)

24 Kommunstyrelsen Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Protokoll från Länstrafiken Örebro län AB:s ordinarie årsstämma Bergsstaten Underrättelse till fastighetsägare och övriga sakägare om ansökan om undersökningstillstånd enligt minerallagen Protokoll från Nerikes Brandkårs sammanträde Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 21. För kännedom: Bergsstaten Beslut om undersökningstillstånd för området Galtabo nr 1, Nora kommun Regionförbundet Örebro Tertialrapport 2010:1, perioden 1 januari-30 april Protokoll samt utdrag från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde , 25: Verksamhetsuppföljning t o m För kännedom: Boverket Beslut om bidrag enligt förordningen om bidrag till allmänna samlingslokaler För kännedom: Länsstyrelsen Beslut om tillstånd till ingrepp i fornlämning RAÄ 164 i Nora i samband med ledningsgrävning i Rådstugugatan, Svartälvsgatan, Kungsgatan och Tullbacken Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Kommunstyrelsen beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

25 Kommunstyrelsen Ks 143 Delegationsbeslut Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. Bidrag till Järnboås Bygdegårdsförening. (dnr 223/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. Förslag till borgerlig vigselförrättare. (dnr 279/2010) , Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyl, BKT. (dnr 345/2009) ,15,16, 23, Kommunstyrelsens ordförande Nyanställnings- och återbesättningsprövningar. (dnr 13/2010) , 06-16,17, 07-08,30. Fastighetscontrollern Ansökan om upplåtelse av allmän platsmark. (17/2010) ,12. Kommunchefen Ansökan om upplåtelse av allmän platsmark. (dnr 17/2010) , Kommunsekreteraren Ansökan om upplåtelse av allmän platsmark. (dnr 17/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. Beslut att avsätta medel till gästprofessur i medicinsk pedagogik vid Örebro universitet. (dnr 165/2010) Kommunchefen Förordnande av tf kommunchef under ordinarie kommunchefs sommarsemester. (dnr 188/2010) Kommunstyrelsens vice ordförande Avslut av anställning med avgångsvederlag över 3 månader. (dnr 199/2010) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-06-17 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.30-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Bertil Nilsson

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson

Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström. Tobias Eriksson 1 (10) Plats och tid Sahlströmsgården, Torsby, kl 09:00-10:00 Paragrafer Beslutande Ola Persson (C), ordförande Lena Gynnemo (C) Gunilla Ingemyr (C) Bengt Hedelin (C) Åsa Rådhström (M) Fredrik Andersson

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

KS AU PROTOKOLL EXTRA

KS AU PROTOKOLL EXTRA KS AU PROTOKOLL EXTRA 1(11) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Personalutskottet 2012-06-12

Personalutskottet 2012-06-12 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-06-12, kl 1300-1600 ande Jan Larsson, S Eva Kumpula, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg 1 (7) 00Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg Tid: 09.15-10.2( Beslutande övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Maria

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2010-04-12 16 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-04-12, kl 13.15-16.25. Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) 15-20, 24, Bert Parsmo (Kd)

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Tid, paragraf och ärende

Tid, paragraf och ärende SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 18:00 tisdagen den 27 november 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Fred Rydberg (KD), Ordförande Sven-Olov

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrummet Mellanrummet kl. 10:00-16:30 ande ledamöter Rolf Hansson (V) (ordförande) Gert Dahlin (S) (vice ordförande) Jan Gyllenhammar (KD) (2:e vice ordförande) Lena Westerlund

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer