Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Hotellet, kl :00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) Justeringens plats och tid Tingshuset, , kl Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-31 Eva R Stensson Ordförande... Per Andreasson Justerande... Lars Eriksson Mats Björk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 1 dnr 37/2010 Motion 1/2010 om långsiktigt läsprojekt. Ewa Turesson (M) överlämnar rubricerad motion. Motionären föreslår: att Nora kommun startar ett långsiktigt läsprojekt riktat mot alla barn i kommunen. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

3 Kommunfullmäktige Kf 2 dnr 39/2010 Motion 2/2010 om att införa frivilliga drogtester på Karlsängskolan. Gabrielle Peteri (FP) och John Sundell (KD) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att frivilliga och slumpmässiga drogtester på kommunens 7-9 skola införs som en del av kommunens preventiva arbete. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige Kf 3 dnr 40/2010 Motion 3/2010 om att införa euron som en parallellvaluta i Nora, att utnämna Nora till en lokal Eurozon. Gabrielle Peteri, Bengt Nilsson och Birgitta Borg (samtliga FP) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att Nora kommun skyndsamt undersöker möjligheterna för och tar initiativet för att införa euron som en parallellvaluta i Nora samt att euron införs som parallellvaluta fr o m turistsäsongen Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

5 Kommunfullmäktige Kf 4 dnr 47/2010 Motion 4/2010 om kommunal policy för anställning av personer med funktionsnedsättning. Petra Käller (MP) överlämnar rubricerad motion. Motionären föreslår: att Nora kommun inför kvotering för att anställa personer med funktionsnedsättning i kommunen. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

6 Kommunfullmäktige Kf 5 dnr 48/2010 Motion 5/2010 om språkförskola. Petra Käller (MP) överlämnar rubricerad motion Motionären föreslår: att Nora kommun utreder möjligheten att starta någon form av förskoleverksamhet speciellt anpassad för barn med språkstörning. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

7 Kommunfullmäktige Kf 6 dnr 14/2010 Medborgarförslag 1/2010 om information om renhållning och sandning av gångbanor i centrala Nora. _ Ronald Ahlgren överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att uppmärksamma alla fastighetsägare i centrala Nora om vilka regler som gäller om gångbanerenhållning. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

8 Kommunfullmäktige Kf 7 dnr 338/2009 Fråga om det kan anses tillfredsställande med enkönade projektgrupper/ styrgrupper. Birgitta Borg (FP) anhåller om att få ställa en fråga till kommunstyrelsens ordförande, vilket godkänns. Frågan lyder som följer: Kan det anses tillfredsställande att en projektgrupp/styrgrupp för ett större utvecklingsprojekt är helt enkönad? Ordföranden besvarar frågan enligt följande. Kommunens medarbetare består av 88 % kvinnor och 12 % män varav de flesta chefer är kvinnor. Styrgruppen för Bryggeriet är sammansatt utifrån vilken befattning var och en har och när gruppen bildades ingick två kvinnor varav den ena var tf turistchef. När den nya turistchefen anställdes, som är en man, övertog han platsen efter den tillförordnade turistchefen. Birgitta Borg tackar för svaret.

9 Kommunfullmäktige Kf 8 dnr 48/2010 Information om införande av utskick av handlingar via e-post till kommunfullmäktige Nora kommuns IT-chef informerar om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 158, att handlingar ska skickas ut elektroniskt på prov under 2010 och att en utvärdering därefter sker. Bakgrunden är en motion från Pia-Maria Johansson (C). Alla ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige får -adress dit kallelse och handlingar inför fullmäktigesammanträdena skickas. Anledningen till att mailadressen måste vara kommunens och inte en privat mailadress är att Nora kommun endast garanterar utskick Bara de ledamöter och ersättare som inte har en egen dator får handlingarna via posten som tidigare. Man kan alltså inte välja om man vill ha via mail eller post. Eventuella frågor och synpunkter lämnas till kommunsekreteraren. Ordföranden tackar IT-chefen för informationen. _

10 Kommunfullmäktige Kf 9 Ks 1 dnr 347/2009 Barn- och utbildningsnämndens förslag till revidering av barnomsorgens taxa och riktlinjer. Bildningsförvaltningens chef har på uppdrag av barn- och utbildningsnämnden gjort en översyn av barnomsorgens taxa och riktlinjer. Nora kommun tillämpar maxtaxa för barnomsorg. Detta innebär att taket i taxan inte kan förändras av kommunen. Den största förändringen i förvaltningschefens förslag till revidering av riktlinjerna innebär att barnens vistelsetid på förskolan erbjuds i den omfattning som behövs med hänsyn till förälders/vårdnadshavares arbete eller studier. Den allmänna förskolan som erbjuds för alla 4- och 5-åringar, och från hösten 2010 även för alla 3-åringar, begränsas och kommer att erbjudas under skolans läsår. Det reviderade förslaget till riktlinjer innehåller också information om barnomsorgens stängningsveckor under sommar- och julledigheterna. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 54. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till taxa och riktlinjer för barnomsorgen i Nora kommun. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till reviderad taxa och riktlinjer för barnomsorgen. Under kommunfullmäktige behandling av ärendet yrkar John Sundell (KD) på att ärendet återremitteras till kommunstyrelsen för att komplettera riktlinjerna med gällande regler för barnomsorgspeng. Gabrielle Peteri (FP), Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till återremissyrkandet. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet med John Sundells motivering och finner att desamma bifalls. Kommunfullmäktige beslutar att återremittera ärendet till kommunstyrelsen för att komplettera riktlinjerna för barnomsorg med gällande regler för barnomsorgspeng.

11 Kommunfullmäktige Kf 10 Ks 2 dnr 325/2009 Svar på medborgarförslag 12/2009 om plogade banor på Norasjön för att åka långfärdsskriskor. Ulla Thorsell överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 146. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun ska ploga banor för långfärdsskriskor på Norasjön i vinter, förslagsvis från badet och runt ön samt eventuellt ordna grillplatser vid badet. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunledningskansliet har varit i kontak med stadsträdgårdsmästaren vid Bergslagens Kommunalteknik, BKT, för yttrande. Stadsträdgårdsmästaren anser att en plogad isbana på Norasjön för att åka långfärdsskriskor skulle vara ett attraktivt inslag men att det är förenat med en betydande beredskapsorganisation och ett stort ansvarstagande. Frågan har diskuterats vid tigare tillfällen och BKT har undersökt vilka krav som gäller. Följande aspekter är viktiga om kommunen vill tillhandahålla en skridskobana på Norasjön; ansvar gentemot allmänheten, arbetssäkerhet, iskunskap och bevakning av iskvalité samt beredskapsorganisation. Det krävs betydande resurser för en plogad skridskobana på sjöis och för närvarande har BKT inte personal som kan garantera issäkerheten. Det är inte heller möjligt att anpassa organisationen under innevarande säsong. Frågan kan tas upp igen inför nästa säsong om kommunen så önskar. Ett alternativ är att diskutera med föreningar som har kompetens i frågan. Dock måste ansvarsfrågan vara tydligt reglerad mellan kommunen och föreningen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att BKT arbetar vidare på förslaget inför budgetarbetet Med anledning av ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta enligt ordförandens förslag och att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

12 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att BKT arbetar vidare på förslaget inför budgetarbetet 2011 samt att anse medborgarförslaget besvarat. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

13 Kommunfullmäktige Kf 11 Ks 3 dnr 6/2010 Förslag till revidering av Nora kommuns arkivreglemente. Arkivarien har upprättat ett förslag till revidering av Nora kommuns arkivreglemente. Reglementet har reviderats i syfte att bättre kunna stå som grund till den löpande hanteringen av det dagliga informationsflödet. Inaktuella uppgifter med hänvisning till årtal har tagits bort och nya riktlinjer och förtydliganden om dokumenthanteringen i kommunen har lagts till. Uppgifter om att kommunens handlingar ska behandlas lika oavsett media är en del av revideringen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till reviderat arkivreglemente. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

14 Kommunfullmäktige Kf 12 Ks 4 dnr 230/2007 Svar på medborgarförslag 3/2007 om mottagande av studenter vid studentbalen. Anki Kock-Molin överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 56. Förslagsställaren föreslog: att kommunen arrangerar ett organiserat och trevligt mottagande av studenter från Lindeskolan vid studentbalen på Nora Stadshotell. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Förslagsställaren har i medborgarförslaget bl a lämnat förslag på hur mottagandet kan gå till och också ett förslag till utformning av ett podie som studenterna kan gå på så att åskådarna kan se dem. Kontakter har tagits med Nora Stadshotell, arbetsmarknadsenheten inom bildningsförvaltningen samt förslagsställaren som tillsammans ska diskutera utförandet av mottagandet och tillverkning av podiet. Med anledning av ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta att bifalla medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla medborgarförslaget. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar David Stansvik (S) bifall till att man ser till att trafiksituationen fungerar omkring studentfirandet men yrkar avslag på att det byggs ett podium som studenterna ska gå på för att visa upp sig för åskådarna. Detta med anledning av att alla kanske inte har samma ekonomiska möjligheter att t ex köpa festkläder. Margaretha Eriksson (V), Birgitta Borg (FP), Bert Parsmo (KD), Pia-Maria Johansson (C), Gunn Carlsson och Svenerik Nykvist (båda S) yrkar bifall till David Stansviks förslag. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma avslås.

15 Kommunfullmäktige Därefter ställer ordföranden proposition på David Stansviks förslag och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att bifall medborgarförslaget i avseendet om trafiksituationen samt att avslå medborgarförslaget i avseende om att bygga ett podie.

16 Kommunfullmäktige Kf 13 Ks 5 dnr 378/2006 Svar på motion 9/2006 om det offentliga rummet som en social mötesplats. Margaretha Eriksson och Lars Eriksson (båda V) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 104. Motionärerna föreslog: att Prästgatan ska bli permanent gågata samt att parkeringsbehovet tillgodoses genom att på lämpligt område utanför stadskärnan tillskapa parkeringsplatser. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 8, att överlämna motionen till Bergslagens Miljö- och Byggnämnd för beredning. Med anledning av att det gått lång tid sedan motionen lämnades har kommunchefen besvarat motionen. Frågan om att göra om Prästgatan till gågata hela året har behandlats vid ett flertal tillfällen. Vid samtliga tillfällen har frågan avvisats med hänvisning till att köpmännen i centrala Nora bedömt förslaget som negativt för handeln bl a med anledning av att antalet parkeringsplatser minskar. Frågan har dock inte prövats sedan parkeringsövervakning infördes och nya parkeringsplatser anlagts i kvarteret Residenset. Dessa åtgärder har medfört att det numera borde vara lättare att hitta parkeringsplats för den som vill handla i centrum. Dessutom har Nora kommun för avsikt att delta i den medborgarenkät som SCB under våren 2010 ska skicka till alla kommuninvånare och då bl a ställa frågan Ska Prästgatan vara gågata året om?. Med resultatet av medborgarenkäten och en dialog med Köpmannaföreningen kan förnyad ställning tas i frågan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sedan svar på medborgarenkäten redovisats och efter dialog med Köpmannaföreningen ta förnyad ställning till frågan om permanent gågata på Prästgatan samt att därmed anse motionen besvarad.

17 Kommunfullmäktige Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet tackar Lars Eriksson (V) för svaret. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

18 Kommunfullmäktige Kf 14 Ks 6 dnr 328/2006 Svar på medborgarförslag 3/2006 om permanent gågata på Prästgatan. Bengt Alvner överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 56. Förslagsställaren föreslog: att få en förnyad prövning av tidigare förslag om permanent gågata på Prästgatan. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsens för beredning. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar. Frågan om att göra om Prästgatan till gågata hela året har behandlats vid ett flertal tillfällen. Vid samtliga tillfällen har frågan avvisats med hänvisning till att köpmännen i centrala Nora bedömt förslaget som negativt för handeln bl a med anledning av att antalet parkeringsplatser minskar. Frågan har dock inte prövats sedan parkeringsövervakning infördes och nya parkeringsplatser anlagts i kvarteret Residenset. Dessa åtgärder har medfört att det numera borde vara lättare att hitta parkeringsplats för den som vill handla i centrum. Dessutom har Nora kommun för avsikt att delta i den medborgarenkät som SCB under våren 2010 ska skicka till alla kommuninvånare och då bl a ställa frågan Ska Prästgatan vara gågata året om?. Med resultatet av medborgarenkäten och en dialog med Köpmannaföreningen kan förnyad ställning tas i frågan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sedan svar på medborgarenkäten redovisats och efter dialog med Köpmannaföreningen ta förnyad ställning till frågan om permanent gågata på Prästgatan samt att därmed anse medborgarförslaget besvarad. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

19 Kommunfullmäktige Kf 15 Ks 7 dnr 326/2006 Svar på medborgarförslag 2/2006 om eldning i braskaminer. Jan Forsman överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 47. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun gör en utredning och uppdaterar regelverket för eldning i braskaminer inom kommunen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Enligt förslagsställaren har användandet av braskaminer som primära uppvärmningskällor i villaområdena ökat i takt med stigande energipriser och detta innebär risker för människors hälsa när röken dras in i husen via ventilationssystemet. Förslagsställaren anser att de tillstånd som beviljats för braskaminer bör omprövas alternativt att förbud mot användning av kaminer bör införas. Kommunchefen har varit i kontakt med Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, för yttrande. Kommunfullmäktige antog Lokala föreskrifter för att skydda människors hälsa och miljön. BMB anser att föreskrifterna är tillräckligt tydliga men framhåller att efterlevnaden av dessa är bristfällig. BMB pekar vidare på att Förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, 40, medger att om det behövs för att förhindra att olägenhet för människors hälsa uppkommer i en kommun får kommunen meddela föreskrifter om tillfälligt förbud för småskalig vedeldning med vissa fasta bränslen inom angivna områden. Objektivt underlag saknas för att bedöma om eldning i braskaminer i det aktuella villaområdet i Nora är av sådan art och omfattning att det kan skada människors hälsa. För att klarlägga detta bör förslagsställaren göra en anmälan till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning om sanitär olägenhet. Först efter att anmälan utretts kan ställning tas till om ett förbud enligt medborgarförslaget kan införas. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att uppmana förslagsställaren att göra en anmälan till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning om sanitär olägenhet samt att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

20 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att uppmana förslagsställaren att göra en anmälan till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning om sanitär olägenhet samt att därmed anse medborgarförslaget besvarat. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

21 Kommunfullmäktige Kf 16 Ks 8 dnr 394/2007 Svar på medborgarförslag 11/2007 om handikapptoalett vid långtidsparkeringen vid Herrgårdsgatan. Sigvard Larsson och Eva Larsson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 105. Förslagsställarna föreslog: att en toalett iordningsställs för handikappade vid långtidsparkeringen på Herrgårdsgatan. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 172, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Förslagsställaren anser att behov av handikapptoalett kommer att finnas i och med att parkeringen är avsedd för pendlare och turister som vill stanna i Nora mer än sex timmar samt att närmaste allmänna toalett ligger på Storgatan vid Systembolaget. Allmänna toaletter finns även vid Strandstugan längs strandpromenaden och inom stationsområdet. Kommunchefen anser att det skulle vara önskvärt med en toalett enligt medborgarförslaget men då årskostnaden för en sådan beräknas till ca kronor kan det inte prioriteras i nuvarande ekonomiska läge. Kommunchefen föreslår därför kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

22 Kommunfullmäktige Kf 17 Ks 9 dnr 232/2009 Barn- och utbildningsnämndens förslag till antal barn för att driva kommunal skola i Järnboås. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 41, att föreslå kommunfullmäktige besluta att skolan i Järnboås kommer att drivas om det finns minst 35 elever i skolår 1-6. Kommunstyrelsen behandlade ärendet , 143 och beslutade att föreslå kommunfullmäktige besluta att Järnboås skola inklusive förskola och fritidshem ska drivas av Nora kommun t o m läsåret 2012/13 samt att nytt beslut fattas hösten Kommunfullmäktige beslutade , 113, att återremittera ärendet till barn- och utbildningsnämnden för ytterligare diskussion för att klargöra ståndpunkter och ge möjlighet för parterna att komma överens. Dessutom skulle majoriteten få möjlighet att presentera en alternativ plan med kostnadskalkyl vid ett eventuellt övertagande eller vid den händelse friskoleföreningen ändå startar skola. Barn- och utbildningsnämnden beslutade på sammanträde , 1, att föreslå kommunfullmäktige besluta att Järnboås skola inklusive förskola och fritidshem ska drivas av Nora kommun t o m läsåret 2012/13 och att nytt beslut fattas hösten 2012 samt att en alternativ plan tas fram vid en eventuell friskolstart. Vid kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Gabrielle Peteri (FP) på att Järnboås friskoleförening, fr o m höstterminen 2010, får bedriva skolverksamhet i Järnboås skola i enlighet med föräldrarnas önskemål. Ordföranden ställer proposition på barn- och utbildningsnämndens förslag och finner att den bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Gabrielle Peteris yrkande och finner att detsamma avslås. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Järnboås skola inklusive förskola och fritidshem ska drivas av Nora kommun t o m läsåret 2012/13 och att nytt beslut fattas hösten 2012 samt att en alternativ plan tas fram vid en eventuell friskolstart.

23 Kommunfullmäktige Ewa Turesson, Henk Burgering, Ture Österberg (samtliga M), Helena Vilhelmsson, Eva Stenqvist (båda C), Gabrielle Peteri och Ulf Wilder (båda FP) reserverar sig till förmån för Gabrielle Peteris yrkande. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Gabrielle Peteri (FP) på att Järnboås friskoleförening, fr o m hösten 2010, får bedriva skolverksamhet i Järnboås skola i enlighet med föräldrarnas önskemål. William Grönlund (MP) och John Sundell (KD) yrkar bifall till Gabrielle Peteris yrkande. Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Titti Hansson, Helena Vilhelmsson, Pia-Maria Johansson (samtliga C), Margaretha Eriksson (V), Jan-Erik Bratt (M), Birgitta Borg (FP), Enar Moberg, Gunn Carlsson och Solweig Oscarsson (samtliga S) yttrar sig utan att framställa några egna yrkanden. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Gabrielle Peteris m fl förslag och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Christer Häggqvist, Jan-Erik Bratt, Mats Björk (samtliga M), Helena Vilhelmsson, Pia-Maria Johansson, Titti Hansson, Kolbjörn Kindströmer (samtliga C), Bert Parsmo, John Sundell (båda KD), Birgitta Borg, Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (samtliga FP) och William Grönlund (MP) reserverar sig till förmån för Gabrielle Peteris m fl yrkande. Skriftlig reservation kommer att lämnas.

24 Kommunfullmäktige kf 18 Ks 10 dnr 334/2007 Svar på medborgarförslag 9/2007 om att flytta Nora kommuns arkiv. Elna Jonsson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 84. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommuns arkiv flyttas till större lokaler i kv Bryggeriet. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 148, att överlämna förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Kommunfullmäktige har antagit en vision för kvarteret Bryggeriet och enligt visionen har kommunens arkiv ingen självklar plats i kv Bryggeriet. Frågan har också diskuterats i projektet kv Bryggeriets styrgrupp där man konstaterar att det inte finns någon lämplig lokal ledig för ändamålet och att det inte kommer att finnas inom tid som går att överblicka. Dessutom diskuteras ett förslag om gemensam arkivplats för kommunerna i norra Örebro län vilket kan innebära att placeringen inte blir i Nora kommun. Enligt kommunchefen innebär en flytt av arkivet till större lokaler ökade kostnader som det i nuläget inte finns möjlighet att prioritera. Kommunchefen föreslår därför att kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

25 Kommunfullmäktige Kf 19 Ks 11 dnr 187/2008 Svar på motion 9/2008 om vikten av ett positivt företagsklimat. Gabrielle Peteri, Leif Lindahl och Birgitta Borg (samtliga FP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 61. Motionärerna föreslog: att, för att stärka Nora kommuns profil/image som en företagsvänlig kommun, ska kommunerna införa utmaningsrätt för att visa ett positivt förhållningssätt gentemot företag och företagare att aktivt informera om att möjligheterna till utmaningsrätt finns samt att låta utmaningsrätten vara en del av ett helt paket med företagsvänliga insatser. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 120, att överlämna motionen till näringslivschefen för beredning. Motionen har därefter överlämnats till kommunstyrelsens ordförande för besvarande. Ordföranden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen bl a med anledning av att Nora kommun sedan länge haft möjlighet att genom politiskt initiativ lägga ut kommunala verksamheter på entreprenad. Ordföranden anser att det är onödigt att skapa ytterligare byråkrati och otydlighet. Privatisering i blindo gynnar inte medborgarna anser ordföranden och att dessutom inte kunna visa hur medborgarnas valfrihet ökas gör utmaningsrätten krånglig och odemokratisk. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ewa Turesson, Henk Burgering, Ture Österberg (samtliga M), Helena Vilhelmsson och Eva Stenqvist (båda C) yrkar avslag på ordförandens förslag. Margaretha Eriksson (V) yrkar bifall till ordförandens förslag. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar att bifalla ordförandens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

26 Kommunfullmäktige Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist, David Stansvik, Enar Moberg (samtliga S) bifall till kommunstyrelsens förslag. Gabrielle Peteri och Ulf Wilder (båda FP) yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag. Helena Vilhelmsson (C), Birgitta Borg (FP) och John Sundell (KD) yttrar sig utan att framställa några egna yrkanden. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Gabrielle Peteris avslagsyrkande och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Christer Häggqvist, Jan-Erik Bratt, Mats Björk (samtliga M), Helena Vilhelmsson, Pia-Maria Johansson, Titti Hansson, Kolbjörn Kindströmer (samtliga C), Bert Parsmo, John Sundell (båda KD), Birgitta Borg, Gabrielle Peteri och Ulf Wilder (samtliga FP) reserverar sig till förmån för Gabrielle Peteris avslagsyrkande.

27 Kommunfullmäktige Kf 20 Ks 12 dnr 259/2009 Motion 9/2009 om policy för förtroendemannauppdraget. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 81. Motionären föreslog: att Nora kommun utformar en policy där inget politiskt förtroendeuppdrag får omfatta en högre tjänstgöringsgrad än 75 procent av en heltid. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 190, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. När kommunstyrelsen idag behandlar ärendet föreslår ordföranden att kommunfulläktige avslår motionen eftersom ett genomgripande arbete har skett i tema-au i dessa frågor. Tema-au består av kommunstyrelsens arbetsutskott förstärkt med representanter från samtliga partier med representation i kommunfullmäktige. Gabrielle Peteri (FP) och Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till ordförandens förlag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar William Grönlund (MP) avslag på kommunstyrelsens förslag. Svenerik Nykvist (S) och Margaretha Eriksson (V) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på William Grönlunds avslagsyrkande och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

28 Kommunfullmäktige Kf 21 Ks 13 dnr 260/2009 Motion 10/2009 om sänkning av politiska arvoden och ersättningar. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 82. Motionären föreslog: att alla politiska arvoden och ersättningar sänks med 10 procent och att de nya ersättningsnivåerna börjar gälla fr o m den 1 januari Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 191, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. När kommunstyrelsen idag behandlar ärendet föreslår ordföranden att kommunfulläktige avslår motionen eftersom ett genomgripande arbete har skett i tema-au i dessa frågor. Tema-au består av kommunstyrelsens arbetsutskott förstärkt med representanter från samtliga partier med representation i kommunfullmäktige. Gabrielle Peteri (FP) och Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till ordförandens förlag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar William Grönlund (MP) avslag på kommunstyrelses förslag. Jan-Erik Bratt (M) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Bertil Nilsson (S) yttrar sig utan att framställa något eget yrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på William Grönlunds avslagsyrkande och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

29 Kommunfullmäktige Kf 22 Vb 1 dnr 12/2010 Val av revisor och revisorsersättare till Nya Nora Turism AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som revisor i Nya Nora Turism AB välja Bertil Andersson (opol) Stora Bergsmanshyttan, Nora samt att som revisorsersättare i Nya Nora Turism AB välja Ulla Karlsson (S), Sandvadsvägen 21, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

30 Kommunfullmäktige Kf 23 Vb 2 dnr 12/2010 Val av revisor och revisorsersättare till Norabostäder AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som revisor i Norabostäder AB välja Bertil Andersson (opol) Stora Bergsmanshyttan, Nora samt att som revisorsersättare i Norabostäder AB välja Ulla Karlsson (S), Sandvadsvägen 21, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

31 Kommunfullmäktige Kf 24 Vb 3 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ledamot i vänortskommittén t o m Eber Karlsson (FP) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i vänortskommittén. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i vänortskommittén välja Birgitta Borg (FP), Skrikarhyttan 305, Gyttorp. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

32 Kommunfullmäktige Kf 25 Vb 4 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ersättare till Samordningsförbundet i norra Örebro län, SOFINT, t o m Gunbritt Lindén Parsmo (KD) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i SOFINT. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i SOFINT välja Eva Stenqvist (C), Båtgården 154, Tolvsbörd, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

33 Kommunfullmäktige Kf 26 Vb 5 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ledamot i Nya Nora Turism AB t o m ordinarie bolagsstämma Tom Rymoen (M) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i styrelsen för Nya Nora Turism AB. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ledamot i styrelsen för Nya Nora Turism AB välja Ture Österberg (M), Kungsgatan 40, Nora. _ Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag. _

34 Kommunfullmäktige Kf 27 Vb 6 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny ersättare för överförmyndaren t o m Ingemar Magnusson (M) har avlidit varför ny ersättare för överförmyndaren måste utses. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare för överförmyndaren välja Lena Spector (M), Skördevägen 14, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

35 Kommunfullmäktige Kf 28 Vb 7 dnr 12/2010 Fyllnadsval: ny nämndeman t o m Ingemar Magnusson (M) har avlidit varför ny nämndeman måste utses. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny nämndeman välja Lena Spector (M), Skördevägen 14, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

36 Kommunfullmäktige Kf 29 Vb 8 dnr 12/2010 Fyllnadsval: nominering av ersättare i Bergslagens Miljö- och Byggnämnd t o m 2010._ Kolbjörn Kindströmer (C) har avsagt sig sitt uppdrag som ersättare i Bergslagens Miljö- och Byggnämnd. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny ersättare i Bergslagens Miljö- och Byggnämnd nominera Gabrielle Peteri (FP), Västmannagatan 5, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

37 Kommunfullmäktige Kf 30 Vb 9 dnr 12/2010 Val av ledamöter i styrelsen för Nya Nora Turism AB t o m ordinarie bolagsstämma Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ledamot i styrelsen för Nya Nora Turism AB välja Solveig Oscarsson (S), Rådstugugatan 15, Nora samt att kommunchef Jan Norlund ingår i styrelsen för Nya Nora Turism AB. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

38 Kommunfullmäktige Kf 31 Delgivningar Revisorernas granskning av kommunalförbundet Bergslagens Kommunaltekniks interna kontrollen för utbetalning av löner. Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-06-13 kl 18.00-21.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-01-27 1 Plats och tid Hjernet, 2010-01-27 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Richard Linder, chef bildningsförvaltningen, 1, 9, 14 Linnéa Hedkvist,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2011-02-17 1 Plats och tid Tullbackagården, 2011-02-17 kl: 17.30-19.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 Samhällsbyggnadsutskottet 2015-05-06 45 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnea Hedkvist, folkhälsostrateg, 40-41 Eva Jonsson, förbundschef

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

2015-10-06. Tingshuset, 2015-10-06, kl 08.30-10.45.

2015-10-06. Tingshuset, 2015-10-06, kl 08.30-10.45. $ammanträdesdaturn Plats och tid Tingshuset,, kl 08.30-10.45. Beslutande ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh

Kommunsekreterare Kerstin Petersson Joakim Gustavsson, Södra, kl 19.35-20.00. Marita Björkvall och Solweig Ekh Högsby kommun Protokoll Kommunfullmäktige 1(22) Sammanträdesdatum 2007-10-18 Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal torsdagen den 18 oktober 2007 kl 18.30-20.00 Enligt bifogad lista KF 2007-10-18.doc

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(12) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 11.00 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) Övriga närvarande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Ann-Mary Jansson-Kaare, kommunsekreterare. Ann-Mary Jansson-Kaare

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Ann-Mary Jansson-Kaare, kommunsekreterare. Ann-Mary Jansson-Kaare LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.00 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Ann-Mary Jansson-Kaare,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-09-30 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 19.25 Beslutande Sture Jonsson, (M) ordförande Anna Heijel (M) Ingemar Svensson (C),

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-03-26 1 (18) + Plats och tid: Folkets Hus, Kisa, klockan 18.00-21.00

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-03-26 1 (18) + Plats och tid: Folkets Hus, Kisa, klockan 18.00-21.00 Kommunfullmäktige 2012-03-26 1 (18) + Plats och tid: Folkets Hus, Kisa, klockan 18.00-21.00 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Anders Lind, kommunchef Majlis Johansson, kommunsekreterare Agne

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21

Tord Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare. Anna Hed och Mats-Gunnar Eriksson Kanslienheten, 2011-02-21 Kommunfullmäktige 2011-02-14 Sammanträdesdatum Sida 1-13 Plats och tid Moraparken, Mora, måndagen den 14 februari 2011,, kl. 18.30-19.35 ande Ordförande Bengt Jernhall samt 29 ordinarie ledamöter och 11

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-06-29. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-06-29. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-16.20 1 (7) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2014-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Rex, klockan 14.15 15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S) ordförande

Läs mer

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS

Jan Eriksson, kommunchef. Allmänheten representeras av 5 personer. Ordförande. Rune Johansson. Justerande. Sekreterare. Marianne Martinsson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) 2006-05-23 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Färgelanda Allhem, tisdag 2006-05-23, kl. 19.00-21:20 med ajournering mellan kl 20:00-20:25 28 ordinarie ledamöter och 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-02-21

Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kommunfullmäktige 2013-02-21 Kf 15 Information om digitala kallelser... 2 Kf 16 Ny motion om utbildning för instruktörer och ledare... 3 Kf 17 Avgift för trygghetslarm... 4 Kf 18 Försäljning industrihuset,

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum Sida 1 ( 6 ) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl. 18.30 19.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson (MP) Pertti

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-01-23. PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-01-23. PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Boken, 14.00-15.00, 15.10-15.40 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer