Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna"

Transkript

1 Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 8/2011 Omfattar perioden den feb februari Samverkan Försäkringsprocesser (Ann-Helen Engström och Peter Karlsson deltog) Skillnader i handläggningstider m.m. Information lämnades om hur enheternas resultat varierar, t.ex. om regionala skillnader i handläggningstider. Man ska studera hur det ser ut inom olika ärendeslag och vi ska få information framöver. Den 28 maj ska FK redovisa till regeringen vad skillnaderna kan bero på. Kundsynpunkter Kundsynpunkter redovisades. Dessa samlas ihop av Försäkringsprocesser och fördelas sedan ut till berörda kanaler. En hel del klagomål har inkommit på t.ex. bemötande, långa handläggningstider och att man inte blir uppringd av handläggare. Men vi har även fått beröm i samma avseenden, fast inte lika mycket. Kontrollramverk En snabb beskrivning gavs av kontrollramverket och hur FK bättre ska utnyttja informationen som vi har om våra kunder. Kontrollutredningarna 2010 berördes med utgångspunkt från ett utskickat pressmeddelande om gjorda återkrav och hur mycket man utifrån detta beräknar att kunna spara in framöver. Steglös avräkning Information lämnades om att det är dags att göra en avstämning av steglös avräkning personer har fått brev om detta. Man ska återkomma längre fram om resultatet av detta. VS-samverkan VO-nivå Stockholm Ekonomi och inköp (Lena Eriksson och Ann-Britt Nilsson deltog) Upphandlingar Mötet gick igenom planerade och pågående upphandlingar/större avrop 2011/2012. Samarbete Helpdesk ekonomi och administration Vi fick information om det systematiska samarbetet som påbörjats mellan Helpdesk ekonomi och administration. Genom samarbetet utvecklar personalen sin kompetens. Lean Lean-arbetet har startat inom hela ekonomisektionen. Inköp introduceras under hösten. På STs fråga fick vi veta att det kommit ca 30 nya förslag varav ett har lyfts till ledningsgruppen. Vi kommer att få del av några förslag vid nästa möte.

2 Arbetsmiljöronder m.m. Vi hade en diskussion om arbetsmiljöronder och fick information om handlingsplanerna som gjorts m.a.a. medarbetarundersökningen och NMI-resultaten. 22 februari Central samverkan (Siv Norlin och Thomas Åding deltog) EU påtalar diskriminering Vi fick information om att Sverige enligt EU diskriminerar människor vid beräkning av SA i samband med migrering ärenden måste därför räknas om inom två år. Arbetsinsatsen motsvarar 39 årsarbetare under den tiden. En plan tas fram om hur detta ska genomföras. Åtgärdsplan m.a.a. regeringens besparingskrav Ledningen informerade om att regeringen nu väldigt tydligt har uttalat att man förväntar sig att myndigheten anpassar sig till de ekonomiska nivåer som regeringen angivit. Det innebär att FK inte kan fortsätta avge prognoser och skriva budgetunderlag utifrån verksamhetens behov, utan enbart utifrån regeringens sparkrav. En konsekvens är bl.a. att FK nu bedömer att man måste lägga ner service- och lokalkontorsverksamheten. Månadsrapportering Månadsrapporteringen (som visar resultaten inom verksamhet och ekonomi) har gjorts om formmässigt. I fortsättningen kommer vi bara att få en avvikelserapportering. Några avvikelser som rapporterades var att tillgängligheten i kundcenter har varit för låg, att sjukpenningtalet har påverkats av s.k. återvändare och att handläggningstiderna är långa inom TFP. Ledningsfilosofin När det gäller arbetet med ledningsfilosofin har svar inkommit från diskussionerna på arbetsplatserna. När arbetsgivaren sammanfattar huvudspåren i svaren, känner vi väl igen de frågor som tagits upp. Det är inte förvånande, men bra att det viktigaste sammanfattas och tas med i det fortsatta arbetet. VS-samverkan (Lena Eriksson, Ann-Britt Nilsson och huvudskyddsombudet Christina Eklöf deltog) Arbetsordning ST påtalade att handlingar till mötena måste komma i god tid, så att man hinner gå igenom desamma. Dessutom måste protokollen vara utförligare. Samverkan om projekt Under punkten Tertialrapport 3 tog ST upp att samverkan alltid ska ske om projekt. Vi ska samverka om VBU för de projekt som inte har startat upp. Arbetsgivaren tog det med sig.

3 Dokumenthantering Det blir en strukturförändring inom Dokumenthantering genom en ny sektion med 14 arkivassistenter direkt under arkivenheten. Dessutom ska rekrytering ske av en sektionschef och 10 visstidsanställda. Genomgång av yrkesroller Verksamhetsstöd håller på med en genomgång av vilka yrkesroller som de ska ha i sin organisation. Genomgången avser inte Besta-klassificering, arbetsvärdering eller lönefrågor. VS-samverkan VO-nivå Stockholm (Lena Eriksson, Ann-Britt Nilsson och huvudskyddsombudet Christina Eklöf deltog) Kompetensförsörjningsplanen för Kontorsservice Vi gick igenom kompetensförsörjningsplanen för kontorsservice. Översyn av tjänstepaket mot Pensionsmyndigheten Det pågår en översyn av tjänstepaketet mot Pensionsmyndigheten. De nya lokalvårdsavtalen träder i kraft den 1 april. Kvalitetsansvariga KS-medarbetare har fått information och utbildning om kvalitetsuppföljning. Larmförmedling FK ska inte använda det nya statliga ramavtalet för larmförmedlingstjänster p.g.a. dess konstruktion med en andra konkurrensutsättning per län. Myndigheten ska göra en egen upphandling för att minimera antalet leverantörer. Upphandling av frukt Huvudskyddsombudet och de fackliga organisationerna tog upp en diskussion om upphandlingen av frukt. Arbetsgivaren menade att det är upp till varje chef att bedöma om de har budget till frukt. Eftersom vi alla var överens om att det ska vara lika i landet, så kommer huvudskyddsombudet att ta upp frågan i HR-samverkan. Webbutbildning kontra lärarledd utbildning VO-chefen för Kompetensforum deltog. ST ställde en fråga eftersom Kompetensforum och Kompetensutvecklingsrådet ser över vilka lärarledda utbildningar som kan föras över till webbutbildning. Vår uppfattning är att personalen föredrar lärarledda utbildningar. Arbetsgivaren är medveten om det och avser bara att göra faktautbildningar som webbutbildning. Rekrytering av ny controller Denna vecka genomförs ett uppstartmöte för rekrytering av ny controller inom VS, eftersom nuvarande controller kommer att sluta på FK.

4 23 februari Rapport från Chefsdagen (Anne Hagberg och Christina Eklöf deltog) Onsdagen den 23 februari samlades den s.k. 150-gruppen, d.v.s. områdeschefer, platschefer och chefer inom HK resp. IT. Enkät om ledningsfilosofin GD Adriana Lender inledde dagen med att redogöra för den enkät om ledningsfilosofin, som skickats ut till cheferna och tackade för deras arbete med denna. Åtgärdsplan m.a.a. regeringens besparingskrav Under förmiddagen lämnades information om arbetet med åtgärdsplanen för att möta regeringens krav på ytterligare besparingar. GD redovisade det beslut som ledningen enats om, som innebär att Försäkringskassan drar sig ur servicekontoren och lägger ner de kvarvarande lokalkontoren. En beskrivning gavs av arbetet med åtgärdsplanen och myndighetens ambition att visa på olika alternativ för att nå besparingarna. Dessvärre hade departementet meddelat att de endast var intresserade av alternativ som innebär att besparingen kan uppnås redan Per Åkesson beskrev arbetet med att ta fram handlingsplanen och Sture Hjalmarsson gav den ekonomiska bakgrunden till det fattade beslutet. På eftermiddagen fortsatte cheferna kanalvis att diskutera det uppkomna läget. 25 februari Övergång från dagarbetstid till schemalagd arbetstid (Siv Norlin och Thomas Åding deltog) När piloten för front office - back office ( Sundsvallspiloten ) inrättades, så beslutade arbetsgivaren att de anställda skulle få en temporär placering i Kundcenter. Parterna skulle titta vidare på frågan om övergång från dagarbetstid till schemalagd arbetstid inför en eventuell, definitiv placering i KC vid pilotens slut. Vid det här mötet stämde vi av med varandra vad frågan handlar om. Styrgruppen för projektet Elektronisk handel (Lena Eriksson deltog) Vi gick igenom dagsläget. Upphandlingen av ramavtalet är överprövad, men det har fortfarande inte kommit någon dom från Kammarrätten. Den förväntas komma vecka 11 eller 12. Försäkringskassan ligger tidsmässigt bra till jämfört med andra myndigheter. FK är utvald som en av de första myndigheterna att införa elektronisk handel, vilket ska vara klart senast den 1 januari 2013.

5 HR-samverkan (Siv Norlin, Thomas Åding och huvudskyddsombudet Christina Eklöf deltog) Första hjälpen och krisstöd Ett dokument om första hjälpen och krisstöd presenterades. Det har även diskuterats tidigare i HR-samverkan. ST har krävt att det måste finnas en kristelefon som alla kan ringa när det behövs. I de rutiner som presenterades är det bara cheferna som har någonstans att ringa. Medarbetarna förväntas ringa till chefen, som sedan kan ringa vidare. Ett stort problem med detta är att cheferna förväntas vara tillgängliga dygnet runt om något skulle hända. Från STs sida tycker vi det är helt oacceptabelt. Arbetsgivaren menade att det inte går att vänta längre på att HRs rutiner samordnas med säkerhetsstabens rutiner. Dokumentet fastställdes därför i befintligt skick. Upphandling av medarbetarundersökning Vi fick en rapport om upphandlingen av medarbetarundersökningen, som ska genomföras i höst. Vi hade inga synpunkter. Upphandling av företagshälsovård Förberedelser för upphandling av företagshälsovård pågår, eftersom nuvarande avtal går mot sitt slut. Parterna kommer att ha en särskild träff om detta. Besvär över tillsättningar Vi fick en redovisning av besvär över tjänstetillsättningar under Sammanlagt 27 tillsättningar hade överklagats. Försäkringskassan har fått rätt i alla avgjorda ärenden. Åtta ärenden är ännu inte avgjorda. Vi kom överens om att HR ska ta fram några särskilt intressanta ärenden för diskussion, eftersom vi bedömer att det kan finnas en del att lära av hur Statens överklagandenämnd resonerar. Sommarjobb HR kommer att samordna spontanansökningar om sommarjobb.

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 40/2011 Omfattar perioden den 31 okt - 4 nov 2011 samt en komplettering från den 24 oktober Komplettering från den 24 oktober

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 8/2012 Omfattar perioden 20-24 februari 20 februari Verksamhetsdag med ST (Thomas Åding deltog) Vid årsskiftet skickade Fackförbundet

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 28/2010 Omfattar perioden: 30 aug - 3 sept 2010 samt kompletteringar från den 25 och 26 augusti Kompletteringar från den

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 5/2012 Omfattar perioden 30 januari - 3 februari samt kompletteringar från 26 och 27 januari Komplettering från 26 januari

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 38/2012 Omfattar perioden 10 december 19 december --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 4/2013 Omfattar perioden 28 januari 7 februari --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Närvarande: Rolf Carlsson Jan Hamrén Ida Tideholt Lilian Litzell Thomas Zemturis 1. Öppnande Rolf hälsade alla välkomna till detta telefonmöte och öppnade

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 19/2013 Omfattar perioden 3 september 9 september --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen Styrelseprotokoll nr 120 Datum 2012-08-27/28 Närvarande Johanna Ryderling Johan Ahlfors Eva Sjölund Cecilia Ström Emma Thulin Dag 2 Johanna

Läs mer

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat.

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat. ST FK Protokoll 2 Sektion 16 Styrelsemöte 2017-03-07 Närvarande:, ordförande Jonas Zettergren 1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102 FÖRHANDLINGSANSVARIGA VID REVISION 2012-10-01 Detta är den ansvarsfördelning som görs av avdelningsstyrelsen. Ansvaret handlar om att vara den person som arbetsgivaren tar kontakt med inför kallelse till

Läs mer

7 Skrivelse från Irene Svenonius (M), Ninos Maraha (L), Gustav Hemming (C) och Ella Bohlin (KD) om åtgärder mot sexuella trakasserier LS

7 Skrivelse från Irene Svenonius (M), Ninos Maraha (L), Gustav Hemming (C) och Ella Bohlin (KD) om åtgärder mot sexuella trakasserier LS 7 Skrivelse från Irene Svenonius (M), Ninos Maraha (L), Gustav Hemming (C) och Ella Bohlin (KD) om åtgärder mot sexuella trakasserier LS 2018-0326 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-06-07 LS

Läs mer

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7)

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7) 1 SAMVERKAN Central Samverkansgrupp Protokoll 36-48 Sid 1(7) Tid: 2013-10-23 kl. 08.30-11.15 - Plats: Sessionssalen, Klippans kommun Närvarande: För arbetsgivarparten; Hans-Åke Lindvall, Ordf Gunilla Abrahamson,

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Sida 1 (5) 2019-06-1004 från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Närvarande: Stadsdelsförvaltningen Gunilla Davidsson, tf. stadsdelsdirektör Katarina Odén-Ryhede, tf. avdelningschef förskola Linda Palo, avdelningschef

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsplan Lagstiftning Paragraf Mål Analys Mätetal Analys Aktivitet/åtgärd Analys Arbetsförhållanden 4 Lämpliga arbetsförhållanden Vilka åtgärder planerar genomföra

Läs mer

Information från samverkansarbetet

Information från samverkansarbetet Oktober 2017 Information från samverkansarbetet Våra förtroendevalda i avdelningsstyrelsen (som består mestadels av sektionsordföranden) har bland annat uppdraget att delta i samverkan i olika konstilatoner

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-03-17 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Andreas Thorstensson, Äldre och funktionshindrade

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-01-21 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Britt Karlsson, Förskola och fritid Lena Thorson, Socialtjänsten Charlotte

Läs mer

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Innehåll: - Avtal 2013 - Aktuella frågor för förhandling och samverkan - Summering av Hänt i veckan - Interna aktiviteter på gång - Mejladress till förbundet AVTAL

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN. Nationella Kvalitetsregister

PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN. Nationella Kvalitetsregister PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONEN Nationella Kvalitetsregister 2018-04-26 PROTOKOLL LEDNINGSFUNKTIONENS MÖTE 2018-04-26 NÄRVARANDE Agneta Jansmyr, ordförande (per telefon t.o.m. 14.00, därefter på plats) Anders

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand ST Arbetsförmedlingen Protokoll 2013-11-28 Tid: 09:00-15:00 Plats: Videokonferens Lämnat återbud: Mikke Sandberg, Jonas Hed 1) Mötets öppnande 2) Närvarande: Johan Eklund, Ann-Kristin Kallesgården, Marita

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar

ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Sid 1 (5) PROTOKOLL NUMMER 7 avdelningsstyrelsens sammanträde i Stockholm 19-20 september Närvarande: Anette Jellve, Britt-Marie Brattsell, Lena Andersson, Lars Thun, Veronica

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-04-14 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Ingrid Widebäck tf. stadsdelsdirektör Yvonne Goldberg avdelningschef förskola och äldreomsorg Gunnar Ohlsén avdelningschef

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (7) 2016-05-12 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Britt Karlsson, Förskola och fritid, tf.

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

2016, Värmeverket. Carina Åresved-Gustavsson,

2016, Värmeverket. Carina Åresved-Gustavsson, 2016, Värmeverket Marie Leandersson, Jan Darrell, Carina Leijon, Kjell Fernandi, Mats Dalberg, Gudrun Johnsson, Håkan Dahlgren, Sulev Pull Carina Åresved-Gustavsson, : Camilla Kallenberg Håkan Dahlgren

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Norrland

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Norrland ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Norrland Nr: 3/2013 Sammanträde: Styrelsemöte för Sektion Södra Norrland Datum: 20130517 Tid: 0830-1100 Plats: telefonkonferens Närvarande: Deltagande: Birgitta

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Arbetsmiljökommittén Sammanträdesdatum Tid: 13:00-15:30 Lokal: Professorn

Arbetsmiljökommittén Sammanträdesdatum Tid: 13:00-15:30 Lokal: Professorn Ärende 49 Fastställande av föredragningslistan 50 Föregående sammanträdes-protokoll, Beslut/åtgärd Föredragningslistan fastställs med ett tillägg om en övrig fråga: Ny debitering av lokaler och bokningsregler

Läs mer

[Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam. Metodstöd för Trisam-team

[Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam. Metodstöd för Trisam-team [Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam Metodstöd för Trisam-team 2019-02-19 Processen Trisam Trisam är en förkortning för tidig rehabilitering i samverkan. Trisam-processen är vår gemensamma modell

Läs mer

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6)

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6) Sid. 1 (6) 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde den 11-12 november 2009 i Stockholm (EBMs lokaler) Närvarande Margaretha Hofvenstam Ordförande Veronica Yng Gisslin Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen Dnr SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Kommunstyrelsen 2016-09-13 179 Dnr 2016-000266 Svar på granskning av det systematiska arbetsmiljöarbetet avseende hot och våld Kommunstyrelsens

Läs mer

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier KF Ärende 37 Motion mot sexuella trakasserier Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-05 KS 2018-00254 Kommunstyrelsen Handläggare Lone Atterstig Kommunfullmäktige Yttrande över motion mot sexuella trakasserier

Läs mer

Kommunledningskontoret Personalenheten 1(5)

Kommunledningskontoret Personalenheten 1(5) Kommunledningskontoret 2010-12-12 Personalenheten 1(5) VARFÖR SAMVERKAN? Målet med samverkan är att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö som leder till ett positivt arbetsklimat och god hälsa.

Läs mer

Medarbetarundersökningen

Medarbetarundersökningen PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-12-07 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 4-2011 Fört vid möte i 2011-02-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 6b. Lena Svangren May Hilland Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Lennart Roth, Deltog ej under 16a. Susanne

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-05-12 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Maria Mannerholm stadsdelsdirektör Ingrid Widebäck avdelningschef social omsorg Yvonne Goldberg avdelningschef

Läs mer

Uppföljning Psykosocial enkät

Uppföljning Psykosocial enkät Uppföljning Psykosocial enkät Malin Abrahamsson HR specialist arbetsmiljö Arbetsgivarenheten 24 Augusti 2016 Reviderad 31 augusti 2016 Områden i enkäten Utifrån 66.a Organisatorisk och social arbetsmiljö

Läs mer

DET INTERNA ARBETET MED MÅNGFALD OCH LIKA RÄTTIGHETER

DET INTERNA ARBETET MED MÅNGFALD OCH LIKA RÄTTIGHETER LIKABEHANDLINGSPLAN 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND & SYFTE... 3 2 DET INTERNA ARBETET MED MÅNGFALD OCH LIKA RÄTTIGHETER 3 2.1 Personalsammansättning... 3 2.2 Sjukfrånvaro och arbetsskador... 4 2.3

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2014/62 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument

Läs mer

Handlingsplan för en ekonomi i balans 2017 KS-2017/411

Handlingsplan för en ekonomi i balans 2017 KS-2017/411 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Dan-Erik Pettersson Datum KS-2017/411 Ekonomichef 2017-06-05 Kommunstyrelsen Handlingsplan för en ekonomi i balans 2017 KS-2017/411 Förslag till beslut

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2016-11-15 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Anders Carstorp, stadsdelsdirektör Lars Wennberg, avdelningschef administrativa avdelningen Marja Kammouna, avdelningschef

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr1 2015 Onsdag den 28 januari 2015 Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg Närvarande: Förhinder: Gäst Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16)

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) 2017-03-16 Dnr 247-17 Verksamhetsstöd, HR Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017-2018 (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) Utifrån högskolans lokala arbetsmiljöavtal (dnr:

Läs mer

Anne-Lie Söderlund, Vlasta Marcikic, Caroline Andreasson, Christine Carlsen, Marie Ivarsson, Erica Lundgren

Anne-Lie Söderlund, Vlasta Marcikic, Caroline Andreasson, Christine Carlsen, Marie Ivarsson, Erica Lundgren 1 (5) ANTECKNINGAR Typ av möte: STJ SAMK Mötesdatum: 2017-02-28 Närvarande arbetsgivarrepresentanter: Söderlund, Vlasta Marcikic, Caroline Andreasson, Christine Carlsen, Marie Ivarsson, Erica Lundgren

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(5) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Protokoll högskolans samverkansgrupp

Protokoll högskolans samverkansgrupp 1 (av 5) Malmö högskola Protokoll 2016-03-29 Dnr: LED 1.1 2016/80 Protokoll högskolans samverkansgrupp Närvarande Kerstin Tham Susanne Wallmark Anna Andersson Frida Hallqvist Naser Eftekharian Michael

Läs mer

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde på Fackförbundet ST i Stockholm den 10 11 mars 2009 Närvarande Ledamöter Margaretha Hofvenstam Elsebeth

Läs mer

s s Rutin samverkan socialtjänsten ..,_ KARLSBORGS ~ KOMMUN Bilaga 3, Samverkansmöte socialförvaltningen 3, Dokumenttyp: Rutin

s s Rutin samverkan socialtjänsten ..,_ KARLSBORGS ~ KOMMUN Bilaga 3, Samverkansmöte socialförvaltningen 3, Dokumenttyp: Rutin ..,_ KARLSBORGS ~ KOMMUN s s Bilaga 3, Samverkansmöte socialförvaltningen 3, 2016-11-08 Rutin samverkan socialtjänsten Dokumenttyp: Rutin Diarienummer: 2016-161 Beslutande: FSG sac Antagen: 2016-11-08

Läs mer

Resultat av medarbetarundersökning 2015

Resultat av medarbetarundersökning 2015 Sida 1 (7) Handläggare Carin Björnvall Telefon: 508 301 13 Till Kyrkogårdsnämnden 2016-02-03 Resultat av medarbetarundersökning 2015 Förslag till beslut 1. Kyrkogårdsnämnden godkänner redovisningen. Mats

Läs mer

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Innehållsförteckning Inledning... 2 Mål och åtgärder 2015-2017... 4 Arbetsförhållanden...4 Underlätta förvärvsarbete och föräldraskap...5 Trakasserier och sexuella

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport

Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) - rapport Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2014-03-03 2012/85 Personalenhetschef Helen Svensson 0410-73 34 96, 0708-81 79 35 helen.svensson@trelleborg.se Bildningsnämnden Uppföljning av det systematiska

Läs mer

MBL anvisning vid Göteborgs universitet

MBL anvisning vid Göteborgs universitet Anvisning DNR P 2016/301 Personalenheten MBL anvisning vid Göteborgs universitet Syftet med lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL) är att ge medarbetarna medinflytande och medbestämmande i viktiga

Läs mer

Tillgänglighet och bemötande inom individ- och familjeomsorg

Tillgänglighet och bemötande inom individ- och familjeomsorg www.pwc.se Revisionsrapport Inger Kullberg Cert. kommunal revisor Tillgänglighet och bemötande inom individ- och familjeomsorg Surahammars kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och revisionell

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Ärendeförteckning 42-52

Ärendeförteckning 42-52 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 42-52 42 Mötet öppnas 43 Justeringsperson 44 Fastställa dagordningen 45 Inkomna/avsända handlingar 46 Revisionens egen budgetuppföljning 47 Presentation

Läs mer

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden

Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Fastighetsnämnden Handläggare Lena Lien Telefon: 08-508 270 00 Dnr: FSK2019/61 Sid 1 (13) 2019-01-28 Till Fastighetsnämnden Uppföljningsrapport för internkontrollplanen 2018 för Fastighetsnämnden Sid 2

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2017-01-03 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2017-01-03, kl 13:00 15:00 Plats Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen 2 (9) Beskrivning av verksamheten Inledning Kommunstyrelseförvaltningen är en av kommunstyrelsens två förvaltningar. Den andra är den Tekniska förvaltningen.

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för arbete mot diskriminering. 63 Dnr 2018/00214

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Riktlinjer för arbete mot diskriminering. 63 Dnr 2018/00214 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Ks 63 Den 2018-05-08 63 Dnr 2018/00214 Riktlinjer för arbete mot diskriminering Kommunstyrelsens beslut Riktlinjer för arbete mot diskriminering

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar

ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Sid 1(5) PROTOKOLL NUMMER 5 Avdelningsstyrelsens sammanträde i Nyköping 22-24 augusti 2017 Närvarande: Anette Jellve, Britt-Marie Brattsell, Marie Gustafsson, Veronica Wetterhag

Läs mer

Närvarande: Anette Jellve, Marie Gustafsson, Britt-Marie Brattsell, Louise Heidenfors, Lars Jansson, Corinne Kristoffersson, Cristina Steen

Närvarande: Anette Jellve, Marie Gustafsson, Britt-Marie Brattsell, Louise Heidenfors, Lars Jansson, Corinne Kristoffersson, Cristina Steen ST inom Sveriges Domstolar PROTOKOLL NUMMER 7 avdelningsstyrelsens sammanträde i Umeå 2011-10-04 05 Närvarande: Jellve, Marie Gustafsson, Britt-Marie Brattsell, Louise Heidenfors, Lars Jansson, Corinne

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbetsmiljöarbetet Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2016-12-15, 197 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund.

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. Samverkansavtal Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. SAMVERKANSAVTAL Parter: Praktiska Sverige AB och Movant AB

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 8-2011 Fört vid möte i 2011-03-04 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Sandra Karlsson Susanne Larsson Forman fr

Läs mer

Beskrivning av Teknikförvaltningens systematiska hälso- och arbetsmiljöarbete

Beskrivning av Teknikförvaltningens systematiska hälso- och arbetsmiljöarbete Beskrivning av Teknikförvaltningens systematiska hälso- och arbetsmiljöarbete Teknikförvaltningen, 2008-08-14 Inledning En god och utvecklande arbetsmiljö bidrar till att förebygga arbetsskador och ohälsa,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning Socialnämnden 2019-09-05 1(13) Innehållsförteckning Sida SON 71/19 Information... 3 SON 72/19 Ej verkställda beslut, kv 2 2019... 4 SON 73/19 Delegationsordning för Lag om tobak och liknande varor (2018:2088)

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING 2019 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING 2019 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2018/1224 HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING 2019 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://medarbetarportalen.gu.se/organisation/universitetetsorganisation/gemensamma-forvaltningen/verksamhetsstod/styrdokument/

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2016/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2016/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2016-11-29 SN 2016/07320401 0480-450000 Socialnämnden Medarbetarenkät 2016 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Margareta Carlén, skyddsombud A2 Lisa Herrlin, studentrepresentant Helny Malmborg, studentrepresentant

Margareta Carlén, skyddsombud A2 Lisa Herrlin, studentrepresentant Helny Malmborg, studentrepresentant För arbetsgivaren: För arbetstagarna: Birgitta Alfraeus, ordförande Linda Sörensen, ledamot Mikael Löfström, ledamot Katrin Axelsson, ledamot/sekreterare Sofie Andersson, ledamot/sekreterare Carina Théen,

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-10-20 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, Stadsdelsdirektör Andreas Thorstensson, Äldre och funktionsnedsatta, socialpsykiatri Stefano

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

GRANSKNINGSRAPPORT. Effektiv organisation för chefs/ledarfrågor. Projektledare: Tommy Larsson. Beslutad av revisorskollegiet

GRANSKNINGSRAPPORT. Effektiv organisation för chefs/ledarfrågor. Projektledare: Tommy Larsson. Beslutad av revisorskollegiet GRANSKNINGS Effektiv organisation för chefs/ledarfrågor Projektledare: Tommy Larsson Beslutad av revisorskollegiet 2012-10-17 RAPP Effektiv organisation för chefs och ledarfrågor Postadress: Stadshuset,

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare..

Underskrifter: Sekreterare.. 30-37 Tid: 14:00-15:30 Plats: Beslutande: Fredrik Persson (S) ordförande Anna-Britt Wejdsten (L) vice ordförande Inger Akinder (S) Ersättare: Kristina Podolak-Andersson (S) Föredragande: Hanna Löfgren

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7564/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 7564/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-12-12 diarienummer 7564/16 Avdelningen för verksamhetsstyrning Elisabeth Mårdbrink telefon 368 12 05 e-post: elisabeth.mardbrink@fastighet.goteborg.se Förslag

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed

Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed Protokoll från styrelsmöte 2013-05-14 Plats: Sunne Tid: 10.00-15.30 Lämnat återbud: Ann Kristin Kallesgården, Peter Agge,Thomas Klasér, Jocke Gustafsson och Jonas Hed 1) Mötets öppnande Johan förklarar

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD

HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD STYRDOKUMENT Dnr V 2017/977 HANDLINGSPLAN FÖR ARBETSMILJÖARBETET 2018 VID GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN, OMRÅDET FÖR VERKSAMHETSSTÖD Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion http://medarbetarportalen.gu.se/organisation/universitetetsorganisation/gemensamma-forvaltningen/verksamhetsstod/styrdokument/

Läs mer

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-05-03 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-05-03, kl. 13-15 Plats: Arresten, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den 28 september 2017 kl 09:00 11:20. Beslutande Anna Jähnke ordförande

Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den 28 september 2017 kl 09:00 11:20. Beslutande Anna Jähnke ordförande Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:20 Beslutande Anna Jähnke ordförande Camilla Rejdvik Pålsson vice ordförande ledamot Marie Keismar ersättare Övriga närvarande Victoria Knutsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (5) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (5) Innehållsförteckning arbetsgivarutskott 2017-08-21 1(5) Innehållsförteckning Sida KSAG 36/17 KS2017.0310 Verksamhetsplan 2018-2020, Arbetsgivarfrågor 3 KSAG 37/17 KS2016.0520 Månadsrapportering - arbetsgivarområdet 5 1 arbetsgivarutskott

Läs mer

Inledning. En tydlig strategi

Inledning. En tydlig strategi Inledning Domstolarna 1 bedriver en omfattande och komplex verksamhet som är en av grundpelarna i Sveriges demokrati. Domstolsverkets uppgift är att ge administrativt stöd och service åt domstolarna för

Läs mer

PROTOKOLL LSG, IFO-FH

PROTOKOLL LSG, IFO-FH 1/5 Tid: kl. 8.30 11.40 Plats: Sessionssalen, AT 14 Närvarande: För arbetsgivaren: Ordförande, Arne Wiik Angelica Winter, områdeschef Christina Karlsson, områdeschef Birgitta Degerström, områdeschef För

Läs mer

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 1 (5) Protokoll 2014-09-04 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-09-04 Dnr SU 525 1.3.2 2014-03 Sammanträdesrum 668, kl. 9.00

Läs mer

Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport

Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport Granskning av ändrad organisation avseende nämndernas ekonomfunktion Nynäshamns kommun Revisionsrapport Percy Carlsbrand Februari 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och rekommendationer...

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Kvalitetspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29

Kvalitetspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29 Kvalitetspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29 Kvalitetspolicy för Köpings kommun Kvalitetspolicyn ingår i kommunens styrmodell inom ramen för kommunfullmäktiges policy för verksamhets- och ekonomistyrning.

Läs mer

PROTOKOLL LSG, IFO-FH

PROTOKOLL LSG, IFO-FH 1 Tid: kl. 8.30 11.50 Plats: Sessionssalen, AT 14 Närvarande: För arbetsgivaren: Ordförande, Arne Wiik Angelica Winter, områdeschef Christina Karlsson, områdeschef Birgitta Degerström, områdeschef För

Läs mer