NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 12, december 2014 December är en Numerologisk 1månad i ett Numerologist 7år. "Vi låter Egot ta plats på scen"!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 12, december 2014 December är en Numerologisk 1månad i ett Numerologist 7år. "Vi låter Egot ta plats på scen"!"

Transkript

1 NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 12, december 2014 December är en Numerologisk 1månad i ett Numerologist 7år. "Vi låter Egot ta plats på scen"! Hej Bästa Prenumerant! Så var november tillända och vi är många som är glada att välkomna december som bjuder på ljus och fest vid många tillfällen. I december bjuder också KunskapsNyckeln in till två spännande workshops. Den 6 december är det en workshop om "Själens mörka natt" och den 28 december smygstartar vi nyårsfirandet med en dag i Numerologins tecken. Här är ett ypperligt tillfälle att planera för 2015 utifrån Numerologin som berättar för dig vilka energier, i form av Ditt Personliga År, som du har att använda under nästa år. Och inte bara det, du får också lära dig att räkna ut varje månads specifika tal så att du med större säkerhet vet när och hur du ska agera, så att du kan vara i ditt eget flow och leva din fulla potential. Utförliga tolkningar av alla tal finns på plats och du tar med dem hem så att du kan läsa månad för månad under nästa år vad som väntas och hur du bäst använder dina energier. Mer information kommer strax.

2 9 Under november var vi föremål för den stränga och nitiska 9an som ville att vi skulle rannsaka oss själva, våra motiv och våra handlingar så att allt det som inte längre tjänar oss kan lämna vår sfär för gott. 9an vill ju också att vi ska fokusera på vår syster/broders behov i första hand och att vi ska tillämpa altruism och medmänsklighet i stor skala. 8 Nu blåser dock andra vindar. 7ans energi är på väg att lämna över till den mer materiella och dynamiska 8an och vi möts under december av 1ans energi. Vi kan komma att erfara att både våra egna och andras avsikter nu blir tydligare. Vi kan komma att erfara att det som verkade rätt och riktigt ur ett intellektuellt perspektiv får andra konsekvenser när vi ser det materialiseras. Den andliga paradoxen är att det som verkar lite är stort och det som är stort är litet. Likaså är det med intentioner och planer på hög nivå. December är en månad när vi ska hålla lite extra kolla på hur beslutsfattares planer och intentioner tar sig praktiska, materiella och konkreta uttryck. Det som verkar bra kanske i själva verket döljer agendor som inte direkt gynnar det stora flertalet och vice versa. Det kan bli många förvånade ögonbryn resta och många vill visa var skåpet ska stå. December blir en spännande inledning till det som vi kommer att få se mer av nästa år.

3 Ni som har följt KunskapsNyckelns Numerologiska Nyhetsbrev en längre tid vet att dessa är universella energier och att de påverkar oss i olika grad beroende på våra individuella tal och våra Personliga År. För våra nya prenumeranter hänvisar vi till tidigare nyhetsbrev som finns på Så vad kan vi vänta av energi 1 under december? Som jag nämnde förut så är det definitivt andra vindar som blåser nu. Nu är det JAG som gäller. 1:ans energi kan beskrivas som en representant för Egot. I december med 1an som vår starka och målmedvetna guide ska vi definitivt leva i NUET och inte bara leva utan också AGERA. Det är en tid av förändring. Inte bara för att vi snart möter 8ans energi under 2015 utan för att 1an alltid kommer med förändring. Det är samtidigt en tid för att planera, men planera praktiskt, så att det som planeras utan svårigheter kan manifesteras och materialiseras inom en snar framtid. Det är alltså inte tid för drömmare och inte tid för verklighetsflykt. Om det finns några gamla och uttjänta omständigheter eller svaga punkter i din omgivning är det dags att för all tid göra upp med dem och låta dem gå. För det är tid att påbörja något nytt. Som t.ex. en ny aktivitet, en ny fas i livet, en ny relation, en ny vänskap eller ett nytt yrke. Det låter kanske väldigt dramatiskt men om vi inte märker så stora förändringar så ska vi åtminstone uppleva våra existerande villkor och sammanhang på ett nytt sätt och invänta förändring.

4 Det är en månad för Egot att ta plats och få vara helt och fullt sig själv. Egot ska få möjlighet att få uttrycka sin individualitet, kreativitet och det unika. Några tankar kring begreppet Ego och begreppet Djävulen (läs ondskan) Jag hör ofta människor säga, antingen som en ursäkt eller som någon slags förklaring till något som var fel att "det var Egot". Det händer i alla möjliga sammanhang. Gemensamt är dock att det alltid är negativt. Något vi inte borde, något vi inte skulle, något som inte var rent, fint och oklanderligt. Det förefaller som om man ser Egot som något man verkligen inte borde ha och som inte fyller någon annan funktion än att leda en på villospår och orsaka kaos och elände. Egot ses också som en motsats till Själen. Vilket får mig att osökt relatera till det eviga "det goda och det onda". I min begreppsvärld är Egot likvärdig med Själen men Egot och Själen har sina individuella domäner och spelplaner. Jag tror därför att det är en uppgift för oss alla att se till så att dessa två samarbetar och att de båda gör det, som de är bäst på. I min begreppsvärld är Egot vår förbindelse till sinnevärlden och till tid och rum. Egot som vår färdledare i vår fysiska, materiella verklighet. Jag var för många år sedan på en intressant föreläsning av några munkar som var inbjudna till Stockholms Universitet.

5 En av deltagarna på föreläsningen ställde mycket indignerat en fråga till munkarna om inte de också ansåg att människorna måste bekämpa sina egon och att egon var något av djävulens redskap. Munkarna svarade lugnt och stillsamt så här "Egot är som en resväska, när man behöver den bär man den med sig, när man inte behöver den ställer man den ifrån sig". Munkarnas svar slog an i mig och alltsedan dess har begreppen Ego och Själ fascinerat och intresserat mig. Så vad menar vi egentligen med "ego"? Har vi möjligtvis gjort ett hopplock av en ordstam och dess suffix. Tex misstagit ego för ego- istisk? Misstagit ego för ego- ism. Misstagit ego för ego- ist? Ego med sina suffix är ju ingenting som någon av oss vill associera oss själva med och kanske har därför Ego som den nödvändiga del den är för och av oss, fått ställa sig i skamvrån - helt oförskyllt. Hur kan det då komma sig att det har blivit så? Mina tankar går till Carl Gustav Jung och hans syn på det kollektiva omedvetna. Carl Gustav Jung menade att i det kollektiva omedvetna finns bland annat människosläktets samlade erfarenheter. Som en tidlös hårddisk där allt har registrerats såsom generationers erfarenheter, kunskap, visdom, föreställningar, vidskeplighet och mycket annat. Från det kollektiva omedvetna kan tankar och idéer stiga fram och påverka människors tänkande och agerande. Detta sker då utan att man är fullt medveten om källan till kunskapen eller kanske inte heller av vilken anledning man tycker, tänker och handlar som man gör. Carl Gustav Jung hävdade också att det kollektiva omedvetna alltid är vidöppet för inflytande från alla håll i universum. Kan vårt kollektiva omedvetna spela oss ett spratt? Jag vill återigen lyfta fram begreppen gott och ont. Mänsklighetens största och viktigaste vägval. Och inte bara vägval utan mänsklighetens följeslagare så länge vi kan minnas. Mina tankar går då till den kristna

6 retoriken. Många av oss är inte kristna idag men de flesta av oss har upplevt och upplever den kristna retoriken dagligen. Inte bara inom kristendomen finns gott och ont utan i alla religioner. Gott och ont skildras inom bl.a. konst, litteratur, media. Vi är många som inte tror på ett helvete, en djävul osv men då undrar jag om det verkligen är sant. Kan det vara så att arketypen, energin i dessa begrepp lever vidare men har fått nya namn? Och i så fall, hur påverkar det vår medvetenhet på ett djupare plan? Följdfrågan blir också - hur förändrar vi vårt kollektiva omedvetna. Är vi offer för ett förflutet vi inte har något minne av eller har vi inre styrmedel för att kunna navigera i en värld vi önskar göra skillnad i. En värld där vi vill se gott - inte ont? Har vi verkligen gjort upp, en gång för alla med t.ex. begreppet djävulen, synd och helvete? Och om vi inte har gjort det, har vi bara bytt ut djävulen mot begreppet ego och därmed rationaliserat en del av en mycket viktig komponent för vårt liv här, nämligen det fysiska livet och våra 5 sinnen? I min begreppsvärld har vi ett mycket verksamt Ego och en mycket verksam Själ. En av våra uppgifter och utmaningar är att få dessa två att samarbeta, att få dem att göra det som de är bäst på. En annan större uppgift och utmaning för oss är att skilja på dem och veta vem som är vem vid olika tillfällen. Gör Egot till Själens tjänare För att kunna göra Egot till Själens tjänare måste vi börja med att acceptera Egot och inte skuldbelägga det eller projicera för mycket elände på det. Egot kan också tjäna Själen genom dess uppgift att hjälpa oss att förstå den fysiska världen, hjälpa oss att vara alerta och uppmärksamma på vad som sker i den fysiska världen så att vi kan reagera adekvat, hjälpa oss att hävda oss och att ta oss fram på vår livsväg. När Egot inte samarbetar med Själen kan vi finna att vår framgång har skett på andras bekostnad, att vi skyller på andra för våra egna felsteg, att vi agerar med enbart våra egna intressen i sikte, att andras känslor och ageranden stör och irriterar oss för att de inte liknar våra egna. När Egot

7 inte samarbetar med Själen sår vi missämja och egoism och egoistiskt handlande råder. När Egot och Själen samarbetar låter vi Själens röst tala i alla sammanhang. Vi lyfter fram vårt samvete och låter det hålla kursen för samvetet är själens kompass. När Egot skyller på andra, anklagar samvetet aldrig någon annan. När Egot skyller våra val på andra människor eller omständigheter så anklagar samvetet aldrig annat eller andra. När vi till fullo förstår att vi ska låta vår Själ få sista ordet, att vår Själ kan ha ett perspektivseende som vårt Ego inte har, då kan vi finna ro och harmoni inom oss. Dessa funderingar skickar jag iväg till er alla denna decembermånad anno Ha nu en riktigt fin Egomånad med 1ans energier och låt Själen Tala! Ingrid Berndtson KunskskapsNyckeln Klicka och kontakta oss gärna här Dessa är universella energier som påverkar universella och världsliga frågor och som därför berör oss kollektivt i mer eller mindre grad. Hur vi förstår och hur vi använder oss av dessa energier beror på de personliga numeriska vibrationerna, t.ex. Livsvägen och på vilket Personligt år vi är inne i.

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 6, juni 2014 Juni är en energi 4månad i ett energi 7år.

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 6, juni 2014 Juni är en energi 4månad i ett energi 7år. NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 6, juni 2014 Juni är en energi 4månad i ett energi 7år. 4an möter 7an? Får vi se en andlig ordning nu i juni när Hej! Varmt välkomna till juni månads Numerologiska nyhetsbrev

Läs mer

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 11, november 2014 November är en Numerologisk 9månad i ett Numerologist 7år. "En utmanande månad med avslut och bokslut med möjlighet att vända mörker till ljus". Hej Bästa

Läs mer

Välkommen vår nya "härskare" 8an 2015 års Numerologiska energi.

Välkommen vår nya härskare 8an 2015 års Numerologiska energi. NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 1, januari 2015 Välkommen vår nya "härskare" 8an 2015 års Numerologiska energi. God Fortsättning på det nya året. Det känns alltid lite grand som att bryta ny mark när man står

Läs mer

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 5, maj 2014 Maj är en energi 3månad i ett energi 7år. Men först lite om filosofin bakom Numerologi.

NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 5, maj 2014 Maj är en energi 3månad i ett energi 7år. Men först lite om filosofin bakom Numerologi. NUMEROLOGISKT NYHETSBREV Nr 5, maj 2014 Maj är en energi 3månad i ett energi 7år. Men först lite om filosofin bakom Numerologi. Hej! Varmt välkomna alla nya så väl som gamla prenumeranter. Det är så glädjande

Läs mer

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss.

och upptäcka att vi alla har svaren på de stora frågorna inom oss. FredsProjektet är en ideell organisation vars mål är att belysa den kunskap som både göms och glömts av konventionella medier samt att inspirera varje unik människa att se till sitt eget unika vetande

Läs mer

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv

Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv 1 www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) Fördelarna med Meditation och hur du använder den i ditt liv Av Ben-Arion Jag får många frågor

Läs mer

Samtalsfrågor. Alpha. Kungsportskyrkan

Samtalsfrågor. Alpha. Kungsportskyrkan Samtalsfrågor Alpha Kungsportskyrkan 1. Finns det mer att upptäcka i livet? 1. Gör en presentationsrunda. Be alla att få berätta vilken historisk person de hade velat träffa. 2. Vart går du om du har stora

Läs mer

Ge sitt liv för sina vänner

Ge sitt liv för sina vänner Ge sitt liv för sina vänner Predikan av pastor Göran Appelgren (Läsningar: Joh 15:12-17; Himmel och helvete, nr 272, 278:2, 282. Se sista sidan!) Detta är mitt bud att ni skall älska varandra så som jag

Läs mer

SPIRITUALISMENS 7 GRUNDPRINCIPER

SPIRITUALISMENS 7 GRUNDPRINCIPER SPIRITUALISMENS 7 GRUNDPRINCIPER Den moderna spiritualismen är en filosofi med en andlig livsåskådning som är centrerat runt 7 grunprinciper, vilka tagits emot av mediet Emma Hardinge Britten(1871), en

Läs mer

Från boken "Som en parkbänk för själen" -

Från boken Som en parkbänk för själen - En öppen himmel Som människor har vi både djupa behov och ytliga önskningar. Vi är fria att tänka, känna och välja. När vi gör kloka val är kropp och själ i balans, när vi inte lyssnar inåt drar själen

Läs mer

Andlig Klarsyn. En måttstock för den Kristna församlingen

Andlig Klarsyn. En måttstock för den Kristna församlingen Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen 1 Joh. 4:1-6 Mina kära, sätt inte tro till alla andar utan pröva om de kommer från Gud, ty många falska profeter har gått ut i världen. 2 Så kan

Läs mer

ISBN

ISBN Solanne 1 av Solanne Tillhandahålles genom föreningen Ny Livslust www.nylivslust.se info@nylivslust.se ISBN 978-91-639-1269-6 Tryckt i Sverige av Bäcklund Grafiska AB 2016 2 Gnistan 5 Lidande 9 Tolerans

Läs mer

Led dig själv med visioner

Led dig själv med visioner Var är du i livet Söker du färdigheter r och verktyg för att kunna Led dig själv med visioner en kurs i personligt ledarskap och effektivitet hantera förändringar? Är du intresserad av personlig utveckling

Läs mer

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs.

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs. DET FINNS MER... + + VEM ÄR GUD? Mycket i den här världen är oerhört vackert och storslaget. Se bara på en soluppgång eller solnedgång, en klar stjärnhimmel, ett mäktigt vattenfall eller en liten blomma

Läs mer

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet

BIRKAN TORE. lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet BIRKAN TORE lär oss hur vi kan länka oss samman med vår andlighet 36 Inspire - vinter 2011/2012 B irkan Tore är känd från TV-programmet Det Okända. Han ser ut som en ängel och utstrålar lugn, medkänsla

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Lektion 1. Samarbete

Lektion 1. Samarbete Lektion 1 Samarbete Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. 1 Kor 12:4-6 MEDITATIONSAFFIRMATION

Läs mer

Var är själarna efter döden?

Var är själarna efter döden? Var är själarna efter döden? Vad är meningen med "livet" efter döden? Vart hamnar själarna? Finns dom hela tiden omkring oss? LS Frågan utgår från ett påstående om att det finns ett enskilt liv efter döden.

Läs mer

Rannsaka dina julkänslor och designa din egen julstämning.

Rannsaka dina julkänslor och designa din egen julstämning. Rannsaka dina julkänslor och designa din egen julstämning. Tycker du som jag att känslor är ett knepigt kapitel. Vi är i så fall inte ensamma. Vi tillhör en hel generation som upplever rädsla för och okunskap

Läs mer

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag

LÄR KÄNNA DIG SJÄLV. Elva tester som utmanar och utvecklar. Kjell Ekstam. Argument Förlag LÄR KÄNNA DIG SJÄLV Elva tester som utmanar och utvecklar Kjell Ekstam Argument Förlag Testa din självkänsla Här nedan finns 25 frågor som du ska besvara med ett kryss i ja-, nej- eller osäkerrutan. Tänk

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

PROJICERAD SITUATION. Jag ser inte världen som den egentligen är. I stället, projicerar jag ut mina tankar, mina övertygelser och mina tolkningar.

PROJICERAD SITUATION. Jag ser inte världen som den egentligen är. I stället, projicerar jag ut mina tankar, mina övertygelser och mina tolkningar. Jag ser inte världen som den egentligen är. I stället, projicerar jag ut mina tankar, mina övertygelser och mina tolkningar. I den här projicerade världen, som jag genom min projektion inte inser att jag

Läs mer

Program för Föreläsning och kurser

Program för Föreläsning och kurser Program för Föreläsning och kurser Vi hjälper dig att hitta vägen till ditt bästa jag! En vinnare är den som vinner sitt eget livs lopp, den som följer sitt eget hjärtas röst, uppnår sina egna mål och

Läs mer

ELDENS STIG LJUSETS KÄLLA Sammanställt av Göran Boll

ELDENS STIG LJUSETS KÄLLA Sammanställt av Göran Boll ELDENS STIG LJUSETS KÄLLA Sammanställt av Göran Boll ELDENS STIG & LJUSETS KÄLLA - INNEHÅLL 1. INLEDNING 2. STEG FÖR STEG 3. LIVSKVALITET 4. YOGA SOM FILOSOFISKT SYSTEM 5. GURUS YTTRE OCH INRE 6. INRE

Läs mer

Swedish. www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion

Swedish. www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion 1 Swedish www.ashtarcommandcrew.net www.benarion.com www.benarion.com/sverige copyright Ben-Arion (se sista sidan) BenArion 15 april 2013 Hur känns det att bli upplyst? (What Does Enlightenment Feel Like?)

Läs mer

känna till några vanliga myter och motiv i litteraturen, vilka speglar frågor som har sysselsatt människor under olika tider

känna till några vanliga myter och motiv i litteraturen, vilka speglar frågor som har sysselsatt människor under olika tider Ondska Ur skolverkets kursmål Eleven skall kunna förmedla åsikter, erfarenheter och iakttagelser i / / skrift på ett sätt som är anpassat efter situationen och mottagaren kunna delta i samtal och diskussioner

Läs mer

Färdiga föredrag/ workshops

Färdiga föredrag/ workshops Färdiga föredrag/ workshops Behov av något spännande och att det andas framtid Kicki-off, Personalträff, Något annorlunda, Hälso-Tema, 2000-talets människa, Samvaro, Framtidsseminarie. Behov av något spännande,

Läs mer

Martin Heidegger. 2. Jaget kan inte existera isolerat från sin omvärld. Jag kan endast existera genom att "vara-riktad-mot" föremål i min omvärld.

Martin Heidegger. 2. Jaget kan inte existera isolerat från sin omvärld. Jag kan endast existera genom att vara-riktad-mot föremål i min omvärld. Martin Heidegger Martin Heidegger (1889-1976) var elev till Husserl och har tagit starka intryck av dennes fenomenologiska filosofi. På viktiga punkter avvek dock Heidegger från sin lärare. För Husserl

Läs mer

Välkommen tillbaka till omgång 5. ACC coachprogram online. Q-HelaDu. coaching

Välkommen tillbaka till omgång 5. ACC coachprogram online. Q-HelaDu. coaching Välkommen tillbaka till omgång 5 STYRKOR MarieLouise Gunilla Vetgirighet Ledarskap Tacksamhet Tacksamhet Kreativitet Tapperhet Kärlek till lärande Ärlighet/äkthet Hurmor Älskar/älskas Fredrika Anna Tacksamhet

Läs mer

Nyhetsbrev 2016 Channie West

Nyhetsbrev 2016 Channie West Nyhetsbrev 2016 Channie West Hej, till alla Er som får detta Brev! Efter alla helgdagarna har nu ett nytt och förhoppningsvis mycket spännande år kommit. Jag hoppas på 2016 som ett gott år och önskar att

Läs mer

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 THE ARTIST IS PRESENT EVA WIRÉN. Eva gestaltar och förmedlar sina känslor och tankar via olja, akryl eller akvarell. Hon hämtar inspiration och kraft ur drömmar, kvinnan,

Läs mer

En genomgång av kamma-begreppet

En genomgång av kamma-begreppet En genomgång av kamma-begreppet Introduktion Några av anledningarna till att lära sig om kamma är att det är en väldigt central och viktig del av Buddhas lära, den är också ganska komplex och det finns

Läs mer

E-konfirmation. Idag vill vi att du försöker se filmen Schindlers list. Den finns att hyra på flera streamingtjänster mm.

E-konfirmation. Idag vill vi att du försöker se filmen Schindlers list. Den finns att hyra på flera streamingtjänster mm. E-konfirmation Nu är det dags för din del i den konfirmationsupplevelse som är unik för just e-konfirmander. När maj-gruppen befinner sig på resa i Krakow har du i uppgift att dag för dag ta del av ett

Läs mer

Kan man besvara den frågan? Kanske finns det lika många svar som frågeställare

Kan man besvara den frågan? Kanske finns det lika många svar som frågeställare Varför tror människor? Kanske är det så här? - vi har längtan efter trygghet, - vi vill söka meningen med livet, - vi har en längtan efter kunskap, - vi vill ha svar på frågor mm. FINNS DET EN MENING MED

Läs mer

STUDIEGUIDE. till läse- och samtalscirkel utifrån boken. Steg på vägen

STUDIEGUIDE. till läse- och samtalscirkel utifrån boken. Steg på vägen STUDIEGUIDE till läse- och samtalscirkel utifrån boken Steg på vägen Läse- och samtalscirkel utifrån boken Steg på vägen Författare: Gunnel Vallquist Förlag: Libris förlag, 2016 Studieguide: Lina Mattebo,

Läs mer

KONTAKT Linus Jonkman Programansvarig Telefon: 0733 500 153 Linus.jonkman@sigma.se W W W. E G O N A U T. O R G

KONTAKT Linus Jonkman Programansvarig Telefon: 0733 500 153 Linus.jonkman@sigma.se W W W. E G O N A U T. O R G SEMINARIER På de kommande sidorna kan du ta del av vårt utbud av seminarium. De flesta ämnen finns i utföranden med olika ambitionsnivå. Kunskapen kan även förstärkas genom att ämnet utförs som en halvdag

Läs mer

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland

Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland Var alltid en förstklassig version av dig själv istället för en medelmåttig version av någon annan. Judy Garland 2011 Sandra Leierth Design Kropp & Själ från A-Ö w w w.sandraleierth.com Text: Lena Leierth

Läs mer

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL RAOUL 2015 SKOLMATERIAL Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet, civilkurage och alla människors lika värde. Inför denna dag erbjuder vi på Raoul Wallenberg

Läs mer

Hantera motstånd och få ett bättre liv

Hantera motstånd och få ett bättre liv Hantera motstånd och få ett bättre liv Ett bättre liv betyder olika saker för olika människor men för de flesta innebär det att ha trygghet, glädje och harmoni i sitt liv. Det finns många sätt att skapa

Läs mer

Jag skriver till mina systrar och bröder är ett projekt som vill lyfta frågor om det Sverige och den verklighet vi lever i, om vårt samhälle och

Jag skriver till mina systrar och bröder är ett projekt som vill lyfta frågor om det Sverige och den verklighet vi lever i, om vårt samhälle och 1 Jag skriver till mina systrar och bröder är ett projekt som vill lyfta frågor om det Sverige och den verklighet vi lever i, om vårt samhälle och varför det ser ut och fungerar som det gör. Det vill lyfta

Läs mer

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold Den magiska dörren By Liam Holmström Svanold Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Noel. Jag är nio år. Jag går på Kyrkmon. Min bästa kompis heter Gustav. Jag är rädd för vaktmästaren Lars Andersson. En dag när

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll?

Avhandling. Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Avhandling Vad har programmet gett mig och hur har jag uppfattat dess innehåll? Programmet har gett mig en stabil grund att stå på för att kunna fortsätta att transformeras och stå stadigt i min sanning,

Läs mer

Vägen till Livet. (Ett litet för ord om mig själv)

Vägen till Livet. (Ett litet för ord om mig själv) Vägen till Livet. (Ett litet för ord om mig själv) Jag heter Dietmar Dh Kröhnert och mitt Buddhistiska namn är Dhammamitra,Karunavajra Kröhnert.När jag tog tillflykt (konverterade till Buddhismen 1997

Läs mer

Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018

Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018 Text: Anna-Sofia Giese Vesterlund, 2018 Utgives genom Känsla ditt välbefinnande och KänslaEducation Manifestera med månenergi Fascineras du av månen? Längtar du efter att leva ett mjukt och följsamt liv

Läs mer

Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar. Efraim fortsätter..

Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar. Efraim fortsätter.. Transseans på Öppna Spiritualister den 10 april 2016 Del 2 Efraim och Mahatma om energier samt energiövningar Efraim fortsätter.. Jag vill nu prata lite om Universum, om solar och planeter. Ni har en underbar

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray

Livmodersvälsignelse med Miranda Gray Jag är mycket förtjust över att du vill vara delaktig i Livmodersvälsignelsen. Välsignelsen är till för att hela och förena dig med din egna livmoder och din kvinnlighet. Den är också skapad för att förankra

Läs mer

RAOUL 2015 LÄRARHANDLEDNING

RAOUL 2015 LÄRARHANDLEDNING RAOUL 2015 LÄRARHANDLEDNING Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet, civilkurage och alla människors lika värde. Inför denna dag erbjuder vi på Raoul Wallenberg

Läs mer

Matt 25:14-30 eller Matt 25: 14-15, (den kortare här nedan) Liknelsen om talenterna

Matt 25:14-30 eller Matt 25: 14-15, (den kortare här nedan) Liknelsen om talenterna Liknelsen om talenterna 33:e söndagen under året (årgång A) 16 november 2014 Tidsram: 20-25 minuter. Matt 25:14-30 eller Matt 25: 14-15, 19-21 (den kortare här nedan) Liknelsen om talenterna Det blir nämligen

Läs mer

Tillbackablick på dagen & bibelmeditation

Tillbackablick på dagen & bibelmeditation Tillbackablick på dagen & bibelmeditation Att be utifrån vardagslivet ÖVNING: REFLEKTION ÖVER DAGEN TID: 5-10 MIN PÅ KVÄLLEN. Vi lever i en tid som är mer splittrad och stressad än någonsin. Mängden information

Läs mer

Vi erövr ar verkligheten bit för bit genom att vi får ett språk för våra erfarenheter. Ett barns språkutveckling är ett fascinerande skådespel, en

Vi erövr ar verkligheten bit för bit genom att vi får ett språk för våra erfarenheter. Ett barns språkutveckling är ett fascinerande skådespel, en o m e r f a r e n h e t o c h s p r å k Vi erövr ar verkligheten bit för bit genom att vi får ett språk för våra erfarenheter. Ett barns språkutveckling är ett fascinerande skådespel, en skapelseakt där

Läs mer

Vad är kommunikation? HTF i Borås 23 mars 2007. Kommunikationsnivåer. Information. Kommunikation. Kommunikation. Kommunikation

Vad är kommunikation? HTF i Borås 23 mars 2007. Kommunikationsnivåer. Information. Kommunikation. Kommunikation. Kommunikation Firma Margareta ivarsson Vad är kommunikation? HTF i Borås 23 mars 2007 Kommunikation Kommunikation handlar inte i första hand om teknik, utan om modet att vara sig själv! Kommunikationsnivåer Information

Läs mer

Oljemålningar Marie Almqvist

Oljemålningar Marie Almqvist Oljemålningar Marie Almqvist Nosce te ipsum Känn dig själv Ljuset och rummet Marie Almqvist är en både intuitiv och medveten målare. Hennes bilder berättar om livets paradoxer, verklighetens olika sidor

Läs mer

Medan Aktiv inlärning

Medan Aktiv inlärning Studieteknik Mål Överblick Före Förbered för studier Planera Delta i undervisningen Medan Aktiv inlärning Lyssna och anteckna Tänk aktivt Kunskap och förståelse Efteråt Behållning av studierna Aktivera

Läs mer

Samsara livets hjul.

Samsara livets hjul. Samsara livets hjul. Tanken om Samsara har haft en mycket stor betydelse för det religiösa livet i Asien och har med tiden fått spridning över hela världen.ordet Samsara är bildat av sanrkitroten sr som

Läs mer

FÅNGA ÖGONBLICKET och lev livet fullt ut

FÅNGA ÖGONBLICKET och lev livet fullt ut AUTUMN 2010 54 FÅNGA ÖGONBLICKET och lev livet fullt ut 73 88056 005907 59 SEK 69 NOK 6.90 It s all about the INNEHÅLL INNEHÅLL 7 Redaktion Welcome to the world of Bon 8 Reportage Fånga ögonblicket och

Läs mer

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36

Hjälparen, Anden kommer - men hur? Skrivet av Rune Andréasson - Senast uppdaterad Lördag 14 juni :36 Det är en härlig tid vi är mitt inne i just nu. Allt lever och utvecklas och nu om någonsin kan vi se hur Guds ande ger liv i skapelsen. Samme Ande som skapar liv i naturen föder också de andligt döda

Läs mer

Om Johannesevangeliet

Om Johannesevangeliet Evangelium enligt Johannes 2016 Frank Lorentzon lorentzon.info 1 Om Johannesevangeliet Skiljer sig mycket från övriga, samsynta, evangelier. Skrevs troligen strax efter 90, då de kristna uteslutits ur

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Insikt & Utveckling Renée Ohlson

Insikt & Utveckling Renée Ohlson Insikt & Utveckling Renée Ohlson ta kontakt; www.insiktutveckling.se E-post: renee@insiktutveckling.se Tel. 0709 22 44 95 Mottagning i centrala Gbg Insikt & Utveckling Renée Ohlson Bakgrund; civilekonom

Läs mer

Minska din oro. öka ditt lugn. Nina Jansdotter. Brain Books

Minska din oro. öka ditt lugn. Nina Jansdotter. Brain Books Minska din oro öka ditt lugn Nina Jansdotter Brain Books Brain Books AB Box 344 551 15 Jönköping www.brainbooks.se 2008 Nina Jansdotter Utgåva enligt avtal med Loud Literary Agency, Malmö Kopieringsförbud.

Läs mer

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott. Hej! Hej! Jag heter Peter och jag är tio år. Jag går på Tallbergskolan. Det finns många snälla på våran skola, men våran vaktmästare är jag väldigt rädd för. Han ser sur ut. Jag har en bästis som heter

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Det handlar om kärlek

Det handlar om kärlek Det handlar om kärlek Inför besöket i klassrum: Finns det några särskilda behov i klassen ni ska träffa? Utifrån exempelvis fysiska och psykiska funktionshinder, språkkunskaper mm. Vilka övningar väljer

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson

Låt intuitionen guida dig! 229:- av Hans Thörn med Catarina Rolfsdotter-Jansson PERIODENS ERBJUDANDE HEL av Hans Thörn med av Hans Thörn med Låt intuitionen guida dig! För att ett barn ska växa upp till en hel människa, som lever livet fullt ut och utnyttjar sin fulla kapacitet, räcker

Läs mer

Holistics grundare berättar

Holistics grundare berättar Vår väg hela vägen Holistics grundare berättar När Holistic bildades hade vi en tydlig idé om vad vi ville åstadkomma genom företaget, nämligen att hjälpa människor bli friskare och samtidigt mer medvetna.

Läs mer

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen www.webbplats.org/mindfulness 2 Vad är

Läs mer

Tankar & Ord. Av: Johannes Djerf

Tankar & Ord. Av: Johannes Djerf Tankar & Ord Av: Johannes Djerf Min dator har under de senaste veckorna börjat gå lite saktare. Det märks helt enkelt att jag har haft den i 1,5 år nu. Därför så har jag de senaste dagarna ägnat tid till

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ

JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ JAG FUNDERADE INTE ENS PÅ DET HÄR MED KLASS INNAN JAG BÖRJADE PLUGGA OM MEDELKLASSNORMER I UNIVERSITETSMILJÖN Lena Sohl Doktorand Sociologiska institutionen, Uppsala Universitet JENNYS BERÄTTELSE Ja, jag

Läs mer

David Hoffmeister om egomisstag

David Hoffmeister om egomisstag David Hoffmeister om egomisstag För att undkomma egots trossystem och uppnå upplysning är det nödvändigt att blottlägga omedvetna ego-trosföreställningar och se deras intighet. Att närma sig sanningen

Läs mer

du koncentrerar dig på här och nu, observerar utan att involveras, så upplever du livet utifrån det högre medvetandetillståndet.

du koncentrerar dig på här och nu, observerar utan att involveras, så upplever du livet utifrån det högre medvetandetillståndet. 1 Välkommen till den här session. Det skulle också kunna kallas en levnadsbeskrivning. Det handlar om dig, ditt liv här och nu, och varför du går igenom det som du upplever här och nu. Det är en inblick

Läs mer

Chakra meditation. Rot chakrat

Chakra meditation. Rot chakrat Chakra meditation Rot chakrat Detta chakra kan var kopplat till känslor av ovärdighet, att känna sig utan stöd och support i livet, känslor av övergivenhet, att vara misslyckad och leva i en ständig kamp

Läs mer

11. Feminism och omsorgsetik

11. Feminism och omsorgsetik 11. Feminism och omsorgsetik Nästan alla som har utövat inflytande på den västerländska moralfilosofin har varit män. Man kan därför fråga sig om detta faktum på något sätt återspeglar sig i de moralteorier

Läs mer

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center

FÖRÄNDRING. 18 Copyright Tina Lee Center Om det finns mer än en aspekt, kommer du (ibland snabbt) att skifta till nästa aspekt när den blir aktuell eller gör sig påmind. Ibland lättar inte problemet nämnvärt förrän fler eller alla aspekter behandlats.

Läs mer

Vad Gud säger om Sig Själv

Vad Gud säger om Sig Själv Lektion 3 Vad Gud säger om Sig Själv Treenighetens mysterium uppenbaras endast i Bibeln Guds stora plan är att frälsa genom tron allena på vår Frälsare. Denna plan kan förstås och trodd av det minsta barn

Läs mer

Moralfilosofi. Föreläsning 12

Moralfilosofi. Föreläsning 12 Moralfilosofi Föreläsning 12 Dygdetik De normativa teorier som vi hitintills pratat om fokuserade på vad man bör (och inte bör) göra vilka handlingar som är rätt (eller fel) I dygdetiken är det centrala

Läs mer

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden

BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden BILD - TOLKA OCH REFLEKTERA Neutral beskrivning - DENOTATION - en grundbetydelse i bilden Det vi ser -innehållet i bilden Konnotation - bibetydlese - vad kan man se i bilden - man kan associera till något...

Läs mer

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se

Heartful Endless Love - HEL. Heléne F Sandström. Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love - HEL Heléne F Sandström Heléne F Sandström Krealiv www.krealiv.se Heartful Endless Love HEL Hur har du det med kärleken min vän? Älskar du hårt och passionerat eller är kärleken

Läs mer

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson

Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson Mänskliga möten i ett mångkulturellt samhälle Föreläsning med Micke Gunnarsson 8 januari 2018 PIK projektet medfinansieras av Europeiska unionen/europeiska socialfonden. FOKUSOMRÅDE Lagar, styrdokument

Läs mer

Har ditt mål ett värde?

Har ditt mål ett värde? Har ditt mål ett värde? Tredje steget i processen att nå dina mål är att utforska värderingar. Vilket värde har ditt mål för dig? Denna vecka fortsätter vi att ta dig ta dig genom en målprocess som fungerat

Läs mer

hälsar till LÄRA FÖR ATT LEVA

hälsar till LÄRA FÖR ATT LEVA hälsar till LÄRA FÖR ATT LEVA hälsar till LÄRA FÖR ATT LEVA 1:a Johannesbrevet skrevs till / av: 1. till den kristna församlingen (en eller flera). Mycket personlig ton: Kära barn 2. Jesus lärjunge Johannes

Läs mer

Fråga 3. Är människor alltid egoister? Definiera egoism och diskutera egoistiska teoriers förmåga att förklara mänskligt handlande.

Fråga 3. Är människor alltid egoister? Definiera egoism och diskutera egoistiska teoriers förmåga att förklara mänskligt handlande. Filosofi 16.3.2011 Fråga 1. Definiera instrumentellt värde och egenvärde och ge exempel. Egenvärde är eftersträvansvärd för sin egen skull och är ett mål i sig självt. Instrumentellt värde innebär att

Läs mer

Utdrag ur encyklikan

Utdrag ur encyklikan Sanningens strålglans 1993 Johannes Paulus II Veritas Förlag, 2011 Utdrag ur encyklikan Samvetets rådslag 57 Den text från Romarbrevet som hjälpt oss att fatta det väsentliga i naturlagen antyder också

Läs mer

PROGRAMMANUS 1(16) PRODUCENT: TOVE JONSTOIJ PROJEKTLEDARE: HELEN RUNDGREN BESTÄLLNINGSNUMMER: /RA5

PROGRAMMANUS 1(16) PRODUCENT: TOVE JONSTOIJ PROJEKTLEDARE: HELEN RUNDGREN BESTÄLLNINGSNUMMER: /RA5 PROGRAMMANUS PRODUCENT: TOVE JONSTOIJ PROJEKTLEDARE: HELEN RUNDGREN BESTÄLLNINGSNUMMER: 102517/RA5 SKAPELSEMYTER OCH DÖDEN En berättelse från Ho-Chunk-folket (Winnebago, USA) Av: Tove Jonstoij I rollerna:,

Läs mer

Ta kommando över dina tankar

Ta kommando över dina tankar Ta kommando över dina tankar Vår hjärna vän eller fiende! Har du någon gång hört uttrycket det är bara ord, eller, det var bara en oskyldig tanke. Min vän, det finns ingenting så förödande som ord och

Läs mer

Uskavi Kristi förklaringsdag Mark 9:2-9

Uskavi Kristi förklaringsdag Mark 9:2-9 1 Uskavi 160710 Kristi förklaringsdag Mark 9:2-9 Det här har varit det bästa året i mitt liv sade en kvinna häromdagen, och kunde räkna upp en massa anledningar till det, och en av de viktigaste var att

Läs mer

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018

Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Föräldraenkät Arjeplogs förskola 2018 Exempel på kommentarer: Tack vare personalen Man kan aldrig veta vad som händer under dagen Vi älskar våra förskolepedagoger! Duktig personal och fin verksamhet. Då

Läs mer

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson

Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING. av Anna Holmlin-Nilsson. Formgivning av Johan Theodorsson Musikteater Unna EN BIT AV MIG EN LÄRARHANDLEDNING av Anna Holmlin-Nilsson Formgivning av Johan Theodorsson INLEDNING Pedagogiskt material till: En bit av mig - en föreställning av nyanländas egna berättelser

Läs mer

En term som ofta diskuterades i Edgar Cayces readingar och som

En term som ofta diskuterades i Edgar Cayces readingar och som Akashakrönikan: Skapandet av livets erfarenheter En term som ofta diskuterades i Edgar Cayces readingar och som hade en enorm inverkan på hans arbete var Akashakrönikan. Ordet kommer från sanskrit akasha,

Läs mer

Feedback SRBP Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa.

Feedback SRBP Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa. Feedback SRBP 2017 Stress Reducerande Balanserande Process med Lisa. SRBP: Jag hade under hösten 2016 fått behandling hos en sjukgymnast ett antal gånger efter som jag hade smärta i foten som gick upp

Läs mer

Bildanalys. Introduktion

Bildanalys. Introduktion Bildanalys Introduktion Ett konstverk kan läsas på många olika sätt, ur flera olika perspektiv. Det finns inte en bestämd betydelse utan flera. Utgångspunkten för all tolkning är den personliga, egna upplevelsen,

Läs mer

Tunadalskyrkan söndagen i påsktiden Ps 23

Tunadalskyrkan söndagen i påsktiden Ps 23 1 Tunadalskyrkan 13 04 14 3 söndagen i påsktiden Ps 23 Vi använder många symboler och bilder för att beskriva det som är svårt att beskriva. Det kan handla om egenskaper, det kan handla om uttryckssätt,

Läs mer

Atman, den gudomliga själen, finns inte enligt Buddha. Buddha tog bort kastsystemet, alla människor är lika värda.

Atman, den gudomliga själen, finns inte enligt Buddha. Buddha tog bort kastsystemet, alla människor är lika värda. Hur skiljer sig Buddha från hinduismen? Buddha trodde inte på någon gud, Buddha är ateist. Atman, den gudomliga själen, finns inte enligt Buddha. Buddha tog bort kastsystemet, alla människor är lika värda.

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2008/2009. Staffansbackens förskola

Kvalitetsredovisning 2008/2009. Staffansbackens förskola Kvalitetsredovisning 2008/2009 Staffansbackens förskola Margit Bojang föreståndare/ arbetsledare Inledning sida 1 av 4 Hösten 2008 gick åt att förebreda sammanslagningen och att kasta, sälja, packa olika

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan 181007 Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er Ett brev ska ju egentligen läsas i sin helhet, inte hackas sönder som det blir när man tar upp det i olika delar. För det är ju

Läs mer