Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016"

Transkript

1 Saxnäs Brukshundsklubb ÅR 2016 Årsmöteshandlingar för verksamhetsåret 2016 Strandskogen Färjestaden

2 Table of Contents Contents Dagordning 1 Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Valberedningens förslag 11

3 Pg. 01 Dagordning Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Faställande av röstlängd 3. Val av möteordförande 4. Lokalklubbstyrelsens anmälan om protokollförare 5. Val av två justerare tillika rösträknare, som tillsammans med mötesordföranden ska justera protokollet 6. Beslut om närvaro och yttranderättförrutom av personer enligt 7 moment 2 i stadgarna. 7. Fråga om årsmötet har blivit stadgeenligt utlyst. 8. Fastställande av dagordning 9. Genomgång av: Lokalklubbens verksamhetsberättelseinklusive rapport om uppfyllande av mål och uppdrag från föregående årsmöte Balans och resultaträkning Revisorernas berättelse 10. Fastställande av balans och resultaträkningsamt beslut om deposition av vinst eller förlust 11. Beslut om ansvarsfrihet för lokalklubbstyrelsen 12. Genomgång av lokalklubbstyrelsens förslag avseende: 1) Mål 2) Rambudget för innevarande verksamhetsår samt preliminär rambudget för det närmast följande verksamhetsåret 3) Medlemsavgift enligt stadgarna 4 för det närmast kommande verksamhetsåret (2017) 4) Andra ärendensamt motioner vilka lokalklubbstyrelsen har bedömt kan ge konsekvenser för verksamhet eller ekonomi 13. Beslut i ärenden enligt punkt Information om planerade aktiviteter i syfte att nå fastställda mål 15. Val av lokalklubbstyrelse enligt 8 moment 1 i stadgarna samt beslut om suppleanternas tjänstgöringsordning

4 Pg. 02 Dagordning 16. Val av revisorer och revisorsuppleanter enligt 9 i stadgarna 17. Val av valberedning enligt 10 i stadgarna 18. Beslut om omedelbar justering av punkterna Beslut om lokalklubbstyrelsens förslag i ärenden samt motioner som inte behandlats under punkt Genomgång av handlingar av distriktfullmäktige 21. Utdelande av vandringspriser och avtackning 22. Mötets avslutande Väcks vis årsmötet förslag i ett ärende som inte finns medtaget på dagordningen kan, om årsmötet beslutar, ärendet tas upp till diskussion men inte till beslut.

5 Pg. 03 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse Styrelsen Vi har under året haft två medlemsmöten och 7 styrelsemöten. Vi hade hundens dag som hade ca 50 besökare lite mindre än vi räknat med. Vi firade även 30 år som klubb och tänkte ordna en trevlig fest med anledning av detta men då det ej fanns mycket intresse för detta ställdes det in. Vi ökade näst mest i distriktet under året sett till antalet nya medlemma vilket känns jättekul. Vi har velat att alla ska känna sig välkomna på klubben och försökt att välkomna de nya medlemmarna när vi har sett ett nytt ansikte dyka upp på klubben. Verksamhetsberättelse Utbildningssektorn Vi har under året haft ett antal kurser, bla 2 kortkurser i lydnad a 6 deltagare, 1 spårkurs, 3 valpkurser, 2 rallykurser, 2 fortsättningskurser och kurser i nosework. Vi ligger inom budget. Vi har ej skickat någon på instruktörskurs. Verksamhetsberättelse Utställningssektorn Vi fick tyvärr ställa in två utställningar då vi inte hade någon sektor med tillräckligt folk i. Men den 2 juni hade vi en utställningsträning för Sara Cansund på klubben då ett tiotal kom för att träna inför utställningssäsongen. Klubben anordnade 30 års jubileum i form av hundens dag, en väldigt varm dag men ändå en hel del folk som fick se och prova på klubbens olika verksamheter.

6 Pg. 04 Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse Tävlingssektorn Vi har under året haft täppans vandringspris ett antal träningstävlingar med god uppslutning och två lydnadstävlingar kl 1-elit och ett appellspår. Höstens KM ställdes in då det var för få deltagare. Verksamhetsberättelse Rallylydnadssektorn År 2016 har varit händelserikt år för oss i sektorn, vi har lärt oss mycket och går framåt med små stadiga steg. Camilla Karlsson är nu tävlingssekreterare och Amelie Lindholm skrivare i rally. Två officiella tävlingar i Rally har vi också haft, båda tävlingarna med ett bra resumé och fin utveckling att fortsätta arbeta och utveckla tävlingarna till Vi har också haft rallyt första klubbmästerskap och en träningstävling för klubbens medlemmar. På torsdagarna har vi haft torsdagsträning som varit populär, då vi bygger banor/slingor som alla kan komma och träna på. Träningen har varit uppskattad, med ett bra underlag av medlemmar. Våra två officiella tävlingar var förlagda dels den 6/6 och då med alla klasser fördelade på två domare och den andra den 10/9. Den 10 september körde vi dubbla klasser i Nybörjare och fortsättning. Vi har fortsatt arbetat med vår FB-grupp, den fungerar bra och är nu inkörd. Vi har en stark och fin sektor. Clara Hogland har tagit en paus, men räknar med att komma igen. Idag är det Camilla Karlsson som samkallande, Irene Sturesson, Amelie Lindholm, Mia Lange, Irene Elmbro, Annika Hagberg och Lollo Gottfredsson som sitter i rallylydnadssektorn. Vi är en bra sammansatt grupp som är redo att ta tag i Rallysektorn har kommit i mål med det vi förutsatte, det har varit tufft ibland. Men vi har haft ett roligt år och har många fler erfarenheter att ta med oss in till 2017.

7 Pg. 05 Verksamhetsberättelse 2016 Vi har inte fått någon att utbilda sig till instruktör i rallylydnad, det ligger högt på vår lista, att få någon som vill och har det intresset att utbilda sig i sporten. Så den önskan får vi flytta över till verksamhetsplaneringen för Vi vill ha en öppen grupp där medlemmarna känner sig delaktiga. Vi i sektorn är bara där som ett verktyg, men det är tillsammans vi åstadkommer något på riktigt. Så vi vill fortsätta arbetet med att det är vi alla som tycker Rallyt är kul som också jobbar vidare tillsammans och åstadkommer något tillsammans Verksamhetsberättelse Rasutvecklingssektorn (RUS) Vi har haft ett mh med 8 deltagare, samt genomgång av mh-figuranterna med Carina Melanoz. Verksamhetsberättelse Agilitysektorn Det har varit ett spännade och lärorikt år då detta var agilityns första hela. De två inofficiella tävlingarna anordnades för att finansiera de hinderinköp som behövdes för att kunna erbjuda kurser samt anordna den officiella tävlingen. Målet har varit att inte belasta Saxnäs Brukshundsklubb ekonomiskt trots att det krävs investering i form av hinderinköp för att kunna utöva sporten. Med detta har vi lyckats bra tack vare hårt jobb. Vi är än så länge endast några få agilityförare men ser att fler och fler uppmärksammat att det finns agility hos oss. Kurser Under året har hållts en nybörjarkurs i agility och en kortkurs för unga förare. Tävlingar Inofficiell 20 februari i Guldhunden Inofficiell 20 mars i Guldhunden Officiell tävling 21 maj, Dubbel klass 1 med strax över 400 starter En träningstävling där vi bjöd in närliggande klubbar Utbildning

8 Pg. 06 Verksamhetsberättelse 2016 Camilla Walther utbildade sig till tävlingsledare vilket hon sedan var på vår officiella tävling Agilitysektionen Har bestått av Sabina Berkeby, Birgitta Johansson, Amanda Bimby och Zandra Conradsson och sammankallande Camilla Walther

9 Pg. 07 Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan Styrelsen Vi kommer under året ha styrelsemöten och två medlemsmöten ett på våren och ett på hösten. Vi kommer bestå av en ny styrelse på många poster och måste få in de nya i hur styrelsen fungerar. Vi måste måste värna av de gamla och de nya medlemmarna och få de nya medlemmarna att känna sig välkomna. Vi vill ha en trevlig och härlig gemenskap både gamla och nya medlemmar. Vi måste få fler att engagera sig i klubben det är inte meningen att några ska göra allt. Alla kan bidra med någonting. Verksamhetsplan Utbildningssektorn Vi planerar att ha valpkurser, grund/fortsättning, spår, nosework. Samt kortkurser/helger i rally, viltspår och prova på helg i uppletande. Vi kommer ev skicka en person på instruktörskurs. Sofi Eliasson går just nu en problemhundskurs och är även under utbildning till nosework-instruktör. Verksamhetsplan Utställningssektorn Vi planerar att genomföra två inofficiella utställningar 2017 en i vår och en i höst. Vi planerar även att kunna erbjuda utställningsträning i vår för dom ska ut och ställa hund och behöver lite hjälp och tips.

10 Pg. 08 Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan Tävlingssektorn Vi kommer under året att ha tävlingar i lydnad startklass-class3 och i bruks appell lägre högre och elit. Vi behöver vara fler som hjälper till vid de olika tävlingarna. Tävlingssektorn kommer att försöka så snart som möjligt börja ragga folk som kan vara bla spårläggare i mars till våra tävlingar. Tävlingssektorn tycker det vore roligt om så många som vill och kan hjälpa till under årets tävlingar gör det alla kan göra något inför en tävling, det finns alltid något som behöver göras. Vi kommer även ha täppans vandringspris KM och ett antal träningstävlingar under året. Verksamhetsplan Rallylydnadssektorn 2017 Planeringen för 2017 är att vi vill fortsätta arbetet framåt i rallylydnaden med små stadiga steg. Högst på vår lista står att vi önskar att någon vill utbilda sig till instruktör i rallyt. Detta året ska vi ha två officiella tävlingar i Rally på klubben. Den första är den 6 juni 2017 och då har vi Nybörjarklass och Mästarklass. Den andra är på sensommaren den 9 september med fortsättning och Avancerad. Det blir träningstävlingar och på höstkanten lägger vi Klubbmästerskapet i rallylydnad. Gruppen på FB fungerar bra, upplägget som vi tänkte oss fungerar väl, så vi fortsätter med den. Torsdagsträningarna kommer vi fortsätta med som vi gjorde Vi har ett fint gäng på 7 personer som jobbar i sektorn, men vi vill alltid ta in flera i gruppen. Det gör att vi kan fördela arbetet, komma med nya ider och utveckla oss, samtidigt som vi står stadigt kommer bli ett år med kanske inte så mycket på agendan, men det vi gör kommer vi att göra med glans.

11 Pg. 09 Verksamhetsplan 2016 Sist men inte minst, vi vill ha en öppen grupp där medlemmarna ligger i centrum och känner att det är deras rally. Vi i sektorn är där som verktyg, och tillsammans kan vi åstadkomma något riktigt bra och fint. Så vi vill möta 2017 med att det är vi alla som tycker Rallyt är kul som också jobbar tillsammans och åstadkommer något tillsammans Verksamhetsplan Rasutvecklingssektorn (RUS) Vi planerar att ha minst två mh under året. Carina Melanoz kommer att döma ett mh gratis då vi hjälpte henne med hundar undar en testledar-utbildning. Vi behöver även bygga två fasta spökskul till mh-banan som det redan finns pengar avsatta till. Verksamhetsplan Agilityssektorn Kurser En nybörjarkurs i agility till sensommaren/hösten Kortkurser vid efterfrågan Tävlingar En dubbel klass 3 (elit) den 8-9 juli. Vi räknar med många starter och tävlingen hålls på KronoCamping Saxnäs ägor pga bristande parkeringsplatser vid klubben. Investeringar Vi önskar att eventuellt bygga en bod för hinderförvaring till vintern 2017/18. Vi kommer att undersöka möjligheterna att utbilda en instruktör i agility då vi i nuläget har ont om sådana. Vissa hinderinköp kommer behöva göras för att anpassa de nya agilityreglerna Vi har på initiativ från oss startat upp ett samarbete med närliggande klubbar då vi bjuder in varandra till träningstävlingar. Detta kommer vi att fortsätta med vilket ger en möjlighet för fler

12 Pg. 10 Verksamhetsplan 2016 att upptäcka Saxnäs och samtidigt kunna erbjuda våra medlemmar som står i startgroparna för tävling att prova sina vingar på en annan klubb.

13 Pg. 11 Valberedningens förslag Valberedningens förslag Valberedningens förslag till årsmötet 2016 Valberedningens förslag till styrelse 2017 (de för styrelse och revisorer samt valberedning föreslagna till omval och nyval är tillfrågade). Uppdrag Föreslagen Förslag Ordförande Sofi Eliasson Omval 1 år Vice ordförande Annelie Larsson Kvarstår 1 år Sekreterare Vakant Nyval 2 år Kassör Vakant Nyval 2 år Ledamot Jane Carlström Kvarstår 1 år Ledamot Mia Johansson Nyval 2 år Ledamot Mirre Jonsson Nyval 2 år Suppleant Emma Hultqvist Nyval 2 år Suppleant Annika Hagberg Nyval 1 år Revisor Vakant Nyval 1 år Revisor Vakant Nyval 1 år Revisorssuppleant Mats Bouveng Nyval 1 år Revisorssuppleant Chrillan Edvinsson Nyval 1 år Valberedningen föreslår att styrelsen inom sig får utse ombud och suppleanter till distriktsårsmöte.

14 Pg. 12 Valberedningens förslag Förslag till ny valberedning: Tina Holmberg Zandra Conradsson Nina Lilja Nyval 1 år Kvarstår 1 år Kvarstår 1 år Sektorer Samankallande Utbildning Rallylydnad Tävling Utställning Hemsida Frivillig Agility Mirre Jonsson Camilla Karlsson Sofi Eliasson Jane Carlström Kenneth Thisell Styrelsen Camilla Walther

1.Dagordning Verksamhetsberättelse för Styrelsen Utbildningssektorn Vi har under året haft ett antal kurser, bla 2

1.Dagordning Verksamhetsberättelse för Styrelsen Utbildningssektorn Vi har under året haft ett antal kurser, bla 2 1.Dagordning... 4 2.Verksamhetsberättelse för 2016...7 3.Styrelsen... 7 4.Utbildningssektorn... 7 5.Vi har under året haft ett antal kurser, bla 2 kortkurser i lydnad a 6 deltagare, 1 spårkurs, 3 valpkurser,

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Lingmark hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb

Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 2016-10-03 Protokoll medlemsmöte Saxnäs Brukshundklubb 16-163 Mötet öppnas av Sofi Eliasson. 16-164 Röstlängd 20st. 16-165 Birgitta Johansson och Amanda Bimby blev valda till protokolljusterare jämte ordförande

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK

Ej närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Waxholms BK ÅRSMÖTESPROTOKOLL Plats: Vällingby BK Datum: - 03-20 Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna- Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19.

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Korta gatan Solna Datum: Tid: 19. Närvarande lokalklubbar: Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Österåkers BK, Värmdö BK och Danderyd-Täby BK Ej närvarande

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat.

1. Mötets öppnande Stockholmsdistriktets ordförande Lennart Larsson hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet för öppnat. Närvarande lokalklubbar: Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK, och Österåkers

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00

Svenska Brukshundklubbens Stockholmsdistrikt ÅRSMÖTESPROTOKOLL Klubbnr: Plats: Vällingby BK Datum: Tid: 19.00 Närvarande lokalklubbar: Danderyd-Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna-Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Vaxholm BK, Vällingby BK, Värmdö BK och Österåkers BK Ej närvarande

Läs mer

Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017

Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017 Svenska Brukshundklubben Västra Distriktet Årsmöteshandlingar 2017 Dokument: Dagordning Preliminärt Årsprogram Mål 2017 Verksamhetsplan Budgetförslag Valberedningens förslag DAGORDNING Årsmöte 2017 1.

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Mellansvenska distriktet

Mellansvenska distriktet Datum och tid: 2016-02-28 14.00 Plats: Svärdsjö skid & orienteringsklubbs kanslistuga 2016 1 Mötets öppnande Ordförande Mikael Köpman förklarar mötet öppnat och hälsar samtliga närvarande välkomna. 2016-2

Läs mer

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL

HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 HÖGANÄS BRUKSHUNDKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2015-02-11 Närvarande: ca 25 personer 1 Mötets öppnande Höganäs Brukshundklubbs ordförande Christer Ekendahl hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2 Fastställande

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 29st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Ordförande Johanna Stone hälsade de närvarande varmt välkomna. Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 16 mars 2014 Valla Folkhögskola, Linköping 1. Mötets öppnande. Ordförande Katinka Ryttse hälsade alla välkomna till Östgöta Distriktet Årsmöte och förklarade

Läs mer

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

Mötesdatum Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 20151 Lokalavdelningens ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 1. Justering av röstlängd Röstlängden godkändes och justerades omedelbart 2. Val av ordförande för årsmötet Mötet

Läs mer

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb

Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars Plats: Svedala brukshundklubb Svenska Lapphundsklubben Södra distriktet Protokoll fört vid SLK Södra distriktets årsmöte 23 mars 2014. Plats: Svedala brukshundklubb 14 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Marianne Stenström hälsade

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping

Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping Årsmötesprotokoll för Östgöta Distriktet Den 8 mars 2015 Valla Folkhögskola, Linköping 1. Mötets öppnande. Ordförande Katinka Ryttse hälsade alla välkomna till Östgöta Distriktet Årsmöte och förklarade

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD 2019-01-26 1 Mötets öppnande. 2 Justering av röstlängd. 3 a) Val av ordförande till mötet. b) Val av sekreterare till mötet. 4 Val av 2 justeringsmän tillika rösträknare,

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Charlie Fältman tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Mats Edbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna.

Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. Dvärgpinscherklubbens Årsmöte 12 februari 2012 Stockholm, SLG Nacka Mötet öppnades av ordförande Göran Åkesson som hälsande alla medlemmar välkomna. 1 Justering av röstlängd Årsmötet justerade röstlängden

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer

Årsmötet beslutade att välja Tomas Knuutila till mötesordförande. Tomas Knuutila tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Årsmötet beslutade att välja Tomas Knuutila till mötesordförande. Tomas Knuutila tackade för förtroendet att få leda årsmötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Närvarande lokalklubbar: Danderyd- Täby BK, Järfälla BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, SBK Stockholmsavdelningen, Solna- Sundbyberg BK, Stockholm Södra BK, Tyresö BK, Waxholms BK,

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Rasklubben för dansk/svensk gårdshund årsmötesprotokoll den 15 mars 2009 i Göteborgs Skyttegilles lokal i Göteborg 1 Årsmötets öppnande Ordförande Anders Sjöberg hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Landskrona Brukshundklubb

Landskrona Brukshundklubb Landskrona Brukshundklubb Protokoll fört vid årsmöte 2015-02-17 Närvarande: Från styrelsen Arne Jonsson, Stig Jönsson, Eva Paulin, Gunilla Gyllencreutz, Bengt Gillstedt och Mikael Niemi (ej Liselott Lindell

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 2019 Datum: Söndagen den 17 februari 2019 Tid: 19:00 Plats: Skype från någon av nedanstående

Läs mer

a) Röstlängden fastställdes till 13 personer. Närvarolista bifogas. 4) Klubbstyrelsens anmälan om protokollförare vid mötet

a) Röstlängden fastställdes till 13 personer. Närvarolista bifogas. 4) Klubbstyrelsens anmälan om protokollförare vid mötet Protokoll årsmöte 2017-03-25 1) Mötets öppnande a) Ordförande Lilian Jonsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande av röstlängd a) Röstlängden fastställdes till 13 personer.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare.

4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängden. 3. Val av mötesordförande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. 5. Val av två justerare tillika

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Målsättning För Gävle Brukshundklubb bygger på Stadga för Gävle Brukshundklubb, lokalklubb av Svenska Brukshundklubben (SBK förbundet) grundad på förbundets grundstadga. Verksamhetsinriktning Klubben har

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2013. Styrelsen har under året bestått av:

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr Årsmötesprotokoll för Rasklubben för dansk-svensk gårdshund, org nr 802437-2073 Söndagen den 28 februari 2016 kl. 13.30 Östergötlands kennelklubbs lokal, Linghem 1 Årsmötets öppnande. Ordföranden John

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande.

Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna. Röstlängden justerades, 29 röstberättigade medlemmar fanns närvarande. Lhasa Apso Klubben 1/ Protokoll fört vid Lhasa Apso Klubbens årsmöte den 29 mars 2014 på Vilsta, Eskilstuna Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Annika Ulltveit-Moe som hälsade alla välkomna.

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK

Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK Protokoll årsmöte Svenska Nosework klubben SNWK 2016-03-19 1. Justering av röstlängd. Charlie Lejbrandt avsäger sig rösträtten på årsmötet om inte ett ordförandebeslut föreligger. 2. Val av ordförande

Läs mer

FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. FÖRSLAG TILL DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängden. 3. Val av mötesordförande. 4. Lokalklubbsstyrelsens anmälan om protokollförare. 5. Val av två justerare tillika

Läs mer

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm

Årsmötesprotokoll. för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00. Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 14 mars 2010 kl. 12.00 Hotell Scandic Järva Krog, Stockholm 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Susanne Fagrell hälsade alla välkomna

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö.

Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö. 3 Protokoll fört vid Raccs ordinarie årsmöte 1 mars 2009 i Nässjö. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Sofie Premholt hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2 Justering av röstlängd Röstlängden justerades,

Läs mer

1 Fastställande av röstlängd 17 personer var närvarande vid mötets öppnande, samtliga medlemmar och alla över 16 år.

1 Fastställande av röstlängd 17 personer var närvarande vid mötets öppnande, samtliga medlemmar och alla över 16 år. Protokoll fört vid ordinarie klubbmöte Plats: Studiefrämjandet Sundsvall 1 Fastställande av röstlängd 17 personer var närvarande vid mötets öppnande, samtliga medlemmar och alla över 16 år. Justeras: vid

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Årsmötes handlingar 2018

Årsmötes handlingar 2018 Årsmötes handlingar 2018 10 februari kl. 10.00 i Gävle hundungdoms inomhus lokal. På årsmötet går vi igenom året som varit och blickar fram mot det som kommer hända under pågående år och en ny styrelse

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Årsmöteshandlingar Forserums Brukshundklubb

Årsmöteshandlingar Forserums Brukshundklubb Årsmöteshandlingar Forserums Brukshundklubb 2019-02-19 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 Innehåll Sid. Innehållsförteckning 2 Dagordning 3 Funktionärer 2018 4 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal

PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte på Scandic Hotell, Mölndal Sida 1 av 5 PROTOKOLL FÖRT VID Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubbens ordinarie klubbmöte 2018-03-10 på Scandic Hotell, Mölndal 1) Mötets öppnande Mats Viker öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2016 03 19 Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb. Välkommen!

9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb. Välkommen! 9 februari 2013 Södertälje Brukshundklubb Välkommen! Dagordning 1. Justering av röstlängden 2. Val av ordförande för mötet 3. Styrelsens anmälan av protokollförare vid mötet 4. Val av två justeringpersoner

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden

Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Sida 1 av 5 Protokoll fört vid Svenska Bassetklubbens Fullmäktige 6 april 2014 på Vätterleden Årsmötets öppnande. Ingemar Olofsson hälsade alla välkomna och förklarade fullmäktige öppnat kl.10.00 1 Justering

Läs mer

MÅL & VERKSAMHETSPLAN Mål 2017

MÅL & VERKSAMHETSPLAN Mål 2017 1(6) MÅL & VERKSAMHETSPLAN 2017 Mål 2017 Att få alla medlemmar att känna sig välkomna på klubben och vilja delta i de aktiviteter vi anordnar som tävlingar, träningar och kurser. Genom att tydliggöra trivselregler

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb.

Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Stadgar för Jönköpings Läns Dreverklubb. Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben. Utöver dessa stadgar gäller också SKKs och Svenska Dreverklubbens stadgar och av

Läs mer

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben.

Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Stadgar för avdelningar inom Svenska Pudelklubben. Fastställda av SPKs fullmäktige (datum) Inledning Svenska Kennelklubben (SKK) hundägarnas riksorganisation är det centrala organet för de ideella föreningarna

Läs mer

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30

Välkommen. Årsmöte Tisdag 28 februari kl 18.30 Välkommen Årsmöte 2017 Tisdag 28 februari kl 18.30 IF Friskis&Svettis Malmö Årsmöte Tisdag 28 feb 2017 kl 18.30 på Heleneholm Innehåll årsmöteshandlingar Kallelse Dagordning Föregående års protokoll Årsredovisning/förvaltningsberättelse

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE STADGAR LOKALAVDELNINGAR Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige INNEHÅLL INLEDNING... 3 1. MÅL... 3 2. VERKSAMHET... 3 3. MEDLEMSKAP... 3 4. VERKSAMHETSÅR

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 11 mars 2012 kl Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda

Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund. Söndagen den 11 mars 2012 kl Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda Årsmötesprotokoll för Rasklubben för Dansk/Svensk Gårdshund Söndagen den 11 mars 2012 kl. 12.00 Göteborgs Skyttegilles lokal, Västra Frölunda 1 Årsmötets öppnande. Ordföranden Susanne Fagrell inledde mötet

Läs mer

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21

Hammarö Brukshundklubb. Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Hammarö Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015-02-21 Dagordning årsmöte Hammarö Brukshundklubb, 21 februari 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av ordförande att leda årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Protokoll fört vid Ras-och avelsföreningen för cane corsos ordinarie årsmöte den 15 februari, 2015 i Göteborg.

Protokoll fört vid Ras-och avelsföreningen för cane corsos ordinarie årsmöte den 15 februari, 2015 i Göteborg. 1 (5) Protokoll fört vid Ras-och avelsföreningen för cane corsos ordinarie årsmöte den 15 februari, 2015 i Göteborg. Årsmötets öppnande Ordförande Jesper Lienau önskade välkommen och förklarade årsmötet

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE

PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID SPRINGERKLUBBENS ORDINARIE FULLMÄKTIGEMÖTE 2019 03 23 Mötets öppnande Helene Björkman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängden. Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes. 15 delegater var närvarande. 2. Val av ordförande och vice ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR

STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR STADGAR FÖR SVENSKA DREVERKLUBBENS LOKALKLUBBAR Publicerade 2006-01-01 Stadgar för Lokalklubb inom Svenska Dreverklubben Inledning Lokalklubbar ingår som medlemsorganisationer i Svenska Dreverklubben.

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer