Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner"

Transkript

1 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli), Husargatan 4 i Jönköping, sal C Närvarande: Anders Saldner Ann-Marie Schaffrath Ulla Henriksson Katarina Ståhlkrantz Sandra Widheimer Ulrika Stefansson (punkt 2) Frånvarande: Mats Bojestig, Gun-Ann Öholm Jansson, Karl Gudmundsson, Gunnel Lundgren, Mats Spånberg och Göran Henriks Förslag till dagordning för dagens möte fastställs. 1. Rapportering från de tre strategigrupperna Strategigrupperna har inget nytt att rapportera sedan föregående rapportering den 2 oktober Strategigrupp äldres analys avseende uppföljningsrapporten av hemsjukvården Reko-gruppen beslutar att uppdra åt strategigrupp äldre att redovisa analysens resultat för Kommunalt forum. Ulrika Stefansson visar bifogad powerpointpresentation och informerar om strategigrupp äldres analys avseende uppföljningsrapporten av hemsjukvården och informerar om vilket arbete som pågår på respektive förbättringsområde. Anders Saldner meddelar att strategigrupp barn och unga inte kommer att göra någon analys eftersom barn och unga inte nämns i uppföljningsrapporten, strategigrupp psykiatri/missbruks analys kommer att bifogas till nästa möte med Reko-gruppen. Ulrika informerar om att strategigrupp äldre anser att en analys redan är genomförd i uppföljningsrapporten och att de anser att den analysen är bra. Strategigrupp äldre anser att vissa delar är viktiga för områdena barn och unga samt psykiatri även om det till största del berör äldreområdet.

2 Ulrika informerar om att strategigruppens analys utgår ifrån de förbättringsområden som finns beskrivna i uppföljningsrapporten. Ett förbättringsområde, och den fråga som är mest frekvent, är vem som är hemsjukvårdspatient? De andra förbättringsområdena är informationsöverföring, kompetensutveckling, delaktighet i sin vård och läkarmedverkan från primärvård. Ulrika informerar om att det inom informationsöverföringen bland annat finns stora svårigheter med läkemedelslistorna samt att läkemedelshantering innefattar många områden. Ett projekt pågår i hela länet med syfte att hitta nya lösningar för säkrare läkemedelshantering. behöver tas avseende val av Cosmic Link eller Meddix med syfte att komma till en lösning avseende svårigheterna med informationsöverföring. Reko-gruppen diskuterar att det finns olika tolkningar inom hemsjukvården, exempelvis avseende hur man ser på rehabilitering i hemmet. I fördjupningsdokumentet finns det beskrivet hur det gick till när hemsjukvården bytte huvudman. Det kan finnas behov av att återigen läsa igenom fördjupningsdokumentet för att gå igenom vilka ställningstaganden som gjordes, på vilka grunder som avtalet togs fram samt vem som ska göra vad och för vilka patienter. Det finns även behov av att diskutera eventuell förstärkning av tolkningsgruppen samt vad tolkningsgruppen ska innehålla. förs om att vårdplanering i hemmet kan vara en lösning för att lyckas med att få patienter delaktiga i sin vård. Ett arbete pågår i syfte att förbättra utskrivningsprocessen och minska antalet patienter som återinskrivs på sjukhus, det arbetet behöver aktualiseras för att säkerställa att alla delar som behövs finns med i arbetet. till Kommunalt forum Marie Ernst Bravell kommer att presentera resultatet från uppföljningen av hemsjukvården för Kommunalt forum den 4 december och strategigrupp äldre ska vid samma tillfälle presentera sin analys. Reko-gruppen anser att strategigrupp äldre behöver koppla samman sin analys med de förbättringsområden som delges i uppföljningsrapporten samt informera om vilka förbättringsområden som vi instämmer med och hur vi arbetar med att förbättra de olika områdena. Det finns mycket som är positivt och det är viktigt att vi informerar om det positiva arbetet som har skett och som fortfarande sker i vårt län. Kommunalt forum behöver också information om att det finns ett uppdrag att genomföra en uppföljning avseende volym och kostnadsutveckling rörande huvudmannaskapsförändringen och att resultatet från uppföljningen kommer att redovisas i september Primärvården behöver öka sin medverkan. Om det finns en önskan och ett beslut från regionens politiska ledning att skjuta över medel på primärvården med krav på att de ska arbeta med vårdsamordning, behöver Kommunalt forum information även om det.

3 3. Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer, dnr RJL 2015/1890 Reko-gruppen beslutar att godkänna Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer och lyfta ärendet i Kommunalt forum. Anders Saldner informerar om att avtalet om läkarmedverkan är ett av de förbättringsområden som nämns i uppföljningsrapporten om hemsjukvården och att socialchefernas arbetsutskott har godkänt dokumentet. Anne-Marie Schaffrath informerar om att Mats Bojestig har meddelat att han godkänner dokumentet. 4. Handlingsplan för utvecklad samverkan, dnr RJL 2015/1135 Reko-gruppen beslutar att godkänna Handlingsplan för utvecklad samverkan. Anders Saldner informerar om att strategigrupp psykiatri/missbruk har arbetat fram handlingsplanen. Handlingsplanen är en bilaga till överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning som Kommunalt forum beslutade att godkänna Reko-gruppen önskar en mall för handlingsplaner och den 10 april 2015 beslutade Rekogruppen att en mall tas fram utifrån det arbetssätt som strategigrupp äldre arbetat efter. Sandra Widheimer informerar om att analysgruppen arbetar med att ta fram en mall och planen är att underlaget tas med till nästa möte med Reko-gruppen. Det finns behov av en sammanställning över samtliga samverkansdokument som finns med information om vilket ansvarsområde som respektive dokument hör till, när det ska följas upp och när det ska revideras. Anders Saldner informerar om att Sandra Widheimer har arbetat fram en sådan sammanställning för samtliga dokument som har en koppling till Kommunal utveckling. Reko-gruppens förslag är att lägga upp den sammanställningen, men enbart med de dokument som tas fram i samverkan mellan länets kommuner och region, och publicera den på samverkanswebben.

4 5. Överenskommelse om samverkan kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa, dnr RJL 2015/1897 Reko-gruppen beslutar att godkänna överenskommelse om samverkan kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa och lyfta ärendet till Kommunalt forum. Anders Saldner informerar om att överenskommelsen hör ihop med Handlingsplan för länsövergripande samverkan kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa. 6. Handlingsplan för länsövergripande samverkan kring barns och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa, dnr RJL 2015/1891 Reko-gruppen beslutar att godkänna handlingsplan för länsövergripande samverkan kring barn och ungas psykiska, sociala och fysiska hälsa och lyfta ärendet till Kommunalt forum. Reko-gruppen diskuterar behovet av att visa på goda exempel och föreslår att varje strategigrupp informerar Reko-gruppen om ett gott exempel med information om hur arbetet genomfördes och dess resultat. Chefsgruppen kan också behöva information om goda exempel. En diskussion förs även om hur många ärenden som ska till Kommunalt forum, politikerna behöver information och det är bra om informationen har koppling till handlingsplanerna. 7. Dialog om resultatet från förstudierna avseende säker informationsöverföring Anders Saldner informerar om processen för informationsöverföringsuppdraget. Med anledning av att beslut tagits om att genomföra två förstudier har processen tagit tid. Socialchefsgruppen kommer att diskutera Reko-gruppens beslut om att rekommendera kommunerna att införa Cosmic Link och PKS föreslås att den 30 oktober besluta om att en handlingsplan utarbetas. Rapporten kommer också att lyftas i regionen. Kommunerna kommer troligtvis inte att besluta i ärendet förrän de har fått klart om vilka kostnader som ett införande av Cosmic Link skulle innebära och eventuella andra konsekvenser har beaktats. Om vi är överens om viljeinriktningen kan en handlingsplan tas fram som innehåller information om kostnaderna och eventuella andra frågeställningar som kommit fram. Det finns även tekniska problem som måste lösas och det är viktigt att ta hänsyn till den juridiska aspekten.

5 SKL har meddelat att storsatsning ska ske på NPÖ och vi behöver veta vad det innebär. Rapporten med resultatet från förstudierna avseende säker informationsöverföring kommer att delges Kommunalt forum den 4 december. Det finns behov av att fatta nya beslut i ärendet med syfte att komma vidare i processen. 8. Dagordning till nästa möte med Kommunalt forum, den 4 december 2015 Reko-gruppens förslag till dagordning avseende ärenden inom området hälsa, vård och omsorg är enligt nedan: Återrapportering avseende uppföljning av hemsjukvården Strategigruppernas analys avseende uppföljningsrapporten av hemsjukvården (med information om att uppföljning kommer att genomföras avseende volym och kostnadsutveckling rörande huvudmannaskapsförändringen) avseende informationsöverföringsuppdraget Handlingsplan riskbruk, missbruk och beroende Handlingsplan för strategigrupp psykiatri/missbruk avseende nytt avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer Diskusison avseende integration Eftersom varken Mats Bojestig eller Anders Saldner har möjlighet att medverka under Kommunalt forum den 4 december kommer Anne-Marie Schaffrath att vara Reko-gruppens representant under mötet. Reko-gruppen föreslår att ärendet avseende den reviderade versionen av Ledningssystem för samverkan, tas vid ett senare sammanträde med Kommunalt forum. Arbetet med att revidera handlingen behöver färdigställas och den reviderade versionen behöver förankras innan handlingen kan tas till Kommunalt forum. 9. avseende chefsträffar under 2016 Reko-gruppens förslag Reko-gruppen föreslår att chefsträffarna genomförs som två heldagar per år och att varje chefsträff innehåller en generell informationsdel och en del med information om goda exempel. Reko-gruppens arbetsgrupp tar så snart som möjligt fram förslag på datum för chefsträffar under 2016, förslagvis i februari och september, och mailar till Reko-gruppen. Förslag på datum för Reko-gruppens möten under 2016 skickas också ut per mail till Rekogruppen.

6 Reko-gruppen diskuterar innehåll och upplägg på chefsträffarna. Strategigrupperna har haft ansvar för varsin chefsträff. Närvaron har inte varit så hög, vilket behöver förbättras. Vi behöver lyfta våra framgångsfaktorer och visa på våra goda exempel, innehållet behöver även vara mer allmänt istället för att fokusera på ett område. Samverkan nämns som exempel på ett område att diskutera under en chefsträff, vad vi gör idag som är bra och hur vi kan bli ännu bättre på samverkan. En forskare kan bjudas in för att informera på området. Förbättringsarbete eller utvecklingsarbete är ytterligare förslag på innehåll som nämns. Strategigrupperna kan lyfta olika goda exempel från sina respektive områden. 10. Bildande av arbetsgrupp avseende integrationsfrågor Anders Saldner informerar om att Mia Frisk har meddelat Mats Bojestig att hon önskar lyfta frågan om integration på Kommunalt forum, av den anledningen har Mats Bojestig föreslagit att en arbetsgrupp bildas. Reko-gruppen anser att det finns behov av mer information om vad det är tänkt att en sådan arbetsgrupp ska göra eftersom det redan pågår arbete på området i länet. Reko-gruppen avvaktar av den anledningen med att bilda en arbetsgrupp. Anders Saldner Ordförande Sandra Widheimer sekreterare

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 10.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.00-15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Minnesanteckningar Sida 1 av 5 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.15-15.30 Plats: Regionens

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 11.15 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 17.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 16.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: onsdagen den 16 oktober 2013, klockan 09.00 12.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Göran Henriks Mats Bojestig

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 1 april 2014, klockan 08.00 10.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Roger Johansson

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 17 december 2013, klockan 08.30 11.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Ulrika Stefansson Karin

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 4 december 2014, klockan 15.00 17.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Västra Storgatan 18 A i Jönköping, Solstickan Närvarande: Ann-Marie

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Gyllene Uttern i Gränna Närvarande:

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: fredagen den 7 mars 2014, klockan 09.00 11.00 Plats: Regionförbundet, Regionens hus, Jönköping, Eldonet Närvarande: Mats Bojestig Ulla Henriksson

Läs mer

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Ledningssystem för samverkan kommun-landsting Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Utgångspunkter Till nytta för invånaren Bästa möjliga kvalitet Så effektivt som möjligt och tillsammans

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(12) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(11) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 30 oktober 2014, klockan 15.00 17.40 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Barnarpsgatan 47 i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Hans-Göran Johansson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Stefan Gustafsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(13) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson 86-99, 101-102, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg 2016-02-04 1(6) Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Utgångspunkt/bakgrund Ledningssystemet för samverkan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Kommunalt forum 67-77

Kommunalt forum 67-77 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Region Jönköpings län: Malin Wengholm, ordförande Maria Frisk Rune Backlund Carina Ödebrink Länets kommuner: Ann-Marie Nilsson Lars-Erik

Läs mer

Ledningssystem för samverkan

Ledningssystem för samverkan 1(5) Ledningssystem för samverkan Utgångspunkt/bakgrund Ledningsgruppen för samverkan mellan kommun och landsting (KOLA-gruppen) har på uppdrag av Läns-LAKO att utveckla ett ledningssystem för samverkan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL UTDRAG Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 Tid: 2015-09-08, kl 13:00-16:15 Plats: 80 RJL 2015/ 1135 Sal A, Regionens hus Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län om samarbete kring

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(12) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(11) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Hotel Vrigstad Värdshus, Kyrkogatan 2 i Vrigstad Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län RJL 2017/3091 RJL 2017/2982 Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län 1 Giltig från 2018-01-01 Innehåll Överenskommelsens omfattning...

Läs mer

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Region Jönköpings län Jönköpings läns kommuner i samverkan Ärendenr: RJL 2016/784 tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Bakgrund I slutet av 2015 presenterades betänkandet Trygg och effektiv

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, David Svensson, Ann-Marie

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län

Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Bilaga 1 Handlingsplan för utveckling av samverkan vid utskrivning från sluten hälso - och sjukvård i Stockholms län Denna handlingsplan är en bilaga till R egional ö verenskommels e om utveckling av samverkan

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer. Jönköpings län

Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer. Jönköpings län Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer Jönköpings län Kommunalt forum 2015 Inledning Målet med hälso-och sjukvården är god hälsa och vård på

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Trygg och säker vård och omsorg Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Organisation Styrgrupp- ReKo Övergripande projektgrupp Vårdsamordning Marita Sandqvist Mobila team Ulrika Stefansson Digitala

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Datum 2016-06-22 Antal sidor 1(8) IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Version Datum Ansvarig Uppdatering 1.0 2016-05-18 Carina Hellström/Victoria Allard Första version 1.1 2016-06-07

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel KALLELSE Datum Sida 2016-08-11 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 augusti 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Harald Jonsson Förhandling

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län angående bedömning av egenvård

Överenskommelse om samverkan mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län angående bedömning av egenvård Överenskommelse om samverkan mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län angående bedömning av egenvård Antagen av Läns Lako 2014-02-14 Bakgrund I föreskriften Bedömning av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Information och dialog

Information och dialog KALLELSE 1(2) 2016-03-04 Kommunalt forum Tid: Plats: 2016-03-11, kl:13:00-16:30 Regionens hus, sal A Val av protokolljusterare Fastställande av dagordning Anmälningsärende: Nytt avtal om läkarmedverkan

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(8) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Marie Johansson, ordförande 41-43 och 45-46, Andreas Sturesson 44-48, ordförande 44 och 47-48, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län

Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län Hinder och möjligheter för säker digital informationsöverföring i Jönköpings län Uppdrag till arbetsgruppen Att på ett så allsidigt sätt som möjligt utreda hinder i informationsöverföringen och åtgärder

Läs mer

Kommunalt forum Jönköpings län

Kommunalt forum Jönköpings län Kommunalt forum Jönköpings län 2018-06-01 Slutrapport och Avtalsförslag Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom hemsjukvården efter KomHem Thomas Tryggvesson Rapporten Resultat, beslutsförslag

Läs mer

kostnadsutveckling inom hemsjukvården

kostnadsutveckling inom hemsjukvården Bilaga 1. Underlag uppdragsbeskrivning fördjupad analys tabell RJL 2015/999 Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version PKS/Kommunal utveckling 2017-01-25 Arbetsmaterial Projekt Fördjupad uppföljning av volym-

Läs mer

Information och dialog

Information och dialog KALLELSE 1(2) 2016-11-04 Kommunalt forum - Utökat Tid: Plats: 2016-11-11, kl:13:00-16:30 Vrigstad Värdshus Val av protokolljusterare Fastställande av dagordning Anmälningsärende: Handlingsplan för strategigrupp

Läs mer

Tid: , kl Plats: Landstingets kansli, Sal E

Tid: , kl Plats: Landstingets kansli, Sal E MÖTESANTECKNING 1(5) Plats: Landstingets kansli, Sal E Närvarande: Ej närvarande: Mats Bojestig Göran Henriks Marianne Tollin Gunnel Lundgren Elisabeth Mejersjö Nils Zadic Karin Westling AnnMargret Kvarnefors

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde 1(9) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande:, Barnarpsgatan 47, Jönköping Hans-Göran Johansson, ordförande, Marie Johansson, Anders Wilander, Stefan Gustafsson, Lars-Erik

Läs mer

Samverkan Social ReKo

Samverkan Social ReKo 2018-06-01 Samverkan Social ReKo Arbetsordning och dokumentstruktur för samverkan mellan Region Västernorrland och länets kommuner avseende socialtjänst och hälso- och sjukvård 2 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Enheten för integration och nyanlända - information... 83 62 Revidering av rutiner och arbetssätt för Hemteam vårdplanering i hemmet... 84 63 Frågor från

Läs mer

kostnadsutveckling inom hemsjukvården

kostnadsutveckling inom hemsjukvården Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version PKS/Kommunal Utveckling 2017-02-03 Arbetsmaterial Projekt Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom Noteringar Fördjupad uppföljning av volym- och

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan samt Strategigrupp Missbruk/Psykiatri. Dnr RJL 2015/1895

Ledningsgruppen för samverkan samt Strategigrupp Missbruk/Psykiatri. Dnr RJL 2015/1895 Dnr RJL 2015/1895 Överenskommelse kring samverkan gällande vård och stöd för personer med riskbruk, missbruk och beroende av alkohol, narkotika, andra beroendeframkallande medel, läkemedel eller dopningsmedel

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Revisionsrapport* Uppföljning avseende granskning av Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Bollnäs Kommun Februari 2007 Margaretha Larsson *connectedthinking

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009

Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009 Organisation för samverkan kommuner och landsting ht 2009 Parlamentarisk grupp - länssamordning/uppdrag - rekommendationer/beslut MARIT Förtroendevalda 5 + 5 Tjänstemannagrupp - uppdrag - beredning/beslut

Läs mer

Regionstyrelsen 1-25

Regionstyrelsen 1-25 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 1-25 Tid: 2018-01-30, kl 09:00-14:45 Plats: Regionens hus, sal A 8 Motion - Hur ska framtidens sjukvård ges i Region Jönköpings län? Diarienummer: RJL 2016/3444 Beslut

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län 2017-11-02 Innehåll Överenskommelsens omfattning... 1 Övergripande mål för samverkan... 2 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård

Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Tjänstemannastöd Specifika samverkansrådet för folkhälsa, social välfärd och vård Projekt Region 2015 Beslut i Regionala chefsamverkansgruppen (KC/RD) 150305 Rev 160128 Tjänstemannastöd för Specifika samverkansrådet

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(15) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson, Anna-Carin

Läs mer

Hinder och möjligheter för digital informationsöverföring i Jönköpings län

Hinder och möjligheter för digital informationsöverföring i Jönköpings län Hinder och möjligheter för digital informationsöverföring i Jönköpings län Frågor kvarstår P g a den korta utredningstiden har inte svar på samtliga frågor från arbetsgruppen hunnit komma in. Kompletteringar

Läs mer

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Utarbetad av Utvecklingsgruppen Vårdkedjan somatik Ersätter Riktlinjer till överenskommelse om vårdkedjan i Uppsala län somatik, 2008-11-14 Version

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Presentation av det gemensamma arbetet Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av det gemensamma arbetet 2017 Ny lag som reglerar övergången mellan vårdgivare Den 1 januari 2018 träder en ny lag om samverkan vid

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Kommunal utveckling, Finnveden Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst, ordförande Yvonne

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

1 Parter. 2 Bakgrund. Värdigt liv i äldreomsorgen, Regeringens proposition 2009/10:116

1 Parter. 2 Bakgrund. Värdigt liv i äldreomsorgen, Regeringens proposition 2009/10:116 Innehållsförteckning 1 Parter... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte med samverkan... 4 4 Målgrupp... 4 5 Gemensamma utgångspunkter... 4 6 Övergripande mål för överenskommelsen... 4 6.1 Hälsofrämjande förhållningssätt

Läs mer

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun 2019 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso-

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. 2012-10-26 Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. Samverkansavtal mellan Kommunförbundet Norrbotten och landstinget i Norrbotten. 1 Bakgrund Från den 1 januari 2007 regleras

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer

Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer Avtal om läkarmedverkan från primärvård i hemsjukvård i ordinärt boende och i särskilda boendeformer Jönköpings län Läns-LAKO 2014-02-14 Inledning Målet med hälso-och sjukvården är god hälsa och vård på

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Regionstyrelsen 67-80

Regionstyrelsen 67-80 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 67-80 Tid: 2015-04-21, kl 13:00-15:10 Plats: Regionens hus, sal A 75 Dnr RJL2015 /88 Yttrande över Granskning av allmänpsykiatrin för vuxna, LJR2014/21 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Kommunal utveckling. Val av en protokolljusterare förslag: Anna-Carin Magnusson

Kommunal utveckling. Val av en protokolljusterare förslag: Anna-Carin Magnusson 1(5) Kommunal utveckling Plats: Kommunal utveckling, Barnarpsgatan 47, Jönköping Upprop Val av en protokolljusterare förslag: Anna-Carin Magnusson Fastställande av föredragningslista Ärenden: 1. Beslut

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 39-55

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 39-55 PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 39-55 Tid: 2016-05-18, kl 08:00-09:45 Plats: Sal C, Regionens hus 45 Svar till revisionen uppföljning av granskningar 2010-2013 Diarienummer:

Läs mer

Som underlag till handlingsplanen har arbetsgruppen utgått från följande dokument:

Som underlag till handlingsplanen har arbetsgruppen utgått från följande dokument: Handlingsplan 2016-2018 kopplad till lokal överenskommelse mellan Vetlanda kommun, somatiska och psykiatriska specialistvården samt Vetlanda vårdcentral, Aroma vårdcentral, Avonova vårdcentral, Landsbro

Läs mer

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar

Överenskommelse mellan Stockholms läns land s- ting och Stockholms stad om hälso- och sjukvårdsansvar SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADS- FÖRVALTNINGEN ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2009-09-08 Handläggare: Krister Eriksson tel. 508 25 567 Ulla Fredriksson tel. 508 36 216 Till Socialtjänst- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården!

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården! YTTRANDE 2013-01-15 LK11-0037 Förvaltningsnamn Landstingsfullmäktige Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården! Inledning I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Inga Jonasson,

Läs mer

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning

Informationsöverföring. kommunikation med landstinget - uppföljande granskning www.pwc.se Revisionsrapport Jenny Krispinsson Augusti 2015 Informationsöverföring och kommunikation med landstinget - uppföljande granskning Gällivare kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning...

Läs mer

Ärendeförteckning 14-28

Ärendeförteckning 14-28 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 14-28 14 Mötet öppnas 15 Justeringsperson 16 Fastställa dagordningen 17 Inkomna/avsända handlingar 18 Revisionens egen budgetuppföljning 19 Minnesanteckningar

Läs mer

Överenskommelse i Jönköpings län omgemensam satsning för förbättrade. stöd- och behandlingsinsatser vid omhändertagande av berusade personer

Överenskommelse i Jönköpings län omgemensam satsning för förbättrade. stöd- och behandlingsinsatser vid omhändertagande av berusade personer MISSIV 1(2) 2015-09-04 LJ 2014/628 Regionsledningskontoret Folkhälsa och sjukvård Nämnden för Folkhälsa och Sjukvård Överenskommelse i Jönköpings län omgemensam satsning för förbättrade stöd- och behandlingsinsatser

Läs mer

Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län

Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län Utlåtande 2013:1 RV (Dnr 327-620/2012) Överenskommelse mellan kommun/stadsdelsnämnd och Stockholms läns landsting om WebCare Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms Län Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och respektive kommun i Västmanland avseende äldre

Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och respektive kommun i Västmanland avseende äldre Överenskommelse om samverkan mellan Region Västmanland och respektive kommun i Västmanland avseende äldre Giltighetstid: 1april 2018 - tills vidare Respektive kommun Regionstyrelsens ordförande Region

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer