Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner"

Transkript

1 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping, rum Höglandet Närvarande: Ola Götesson Mats Bojestig Katarina Ståhlkrantz Marita Sandqvist Ulla Henriksson Mats Spånberg Gunnel Lundgren Gun-Ann Öholm Jansson Sandra Widheimer Iréne Josephson (punkt 1) Ulrika Stefansson (punkt 2-4, 6) Marianne Lillieberg (punkt 3-4) Frånvarande: Karl Gudmundsson och Göran Henriks Förslag till dagordning för dagens möte fastställs med följande tillägg: om långsiktig finansieringsmodell för IT-spåret, om uppdraget fördjupad uppföljning avseende volym och kostnadsutveckling (delges under punkt 4) samt Representation i Reko. 1. avseende policy för arvodering till personer med egen eller anhörigerfarenhet, RJL 2017/663 Reko beslutar att godkänna policy för arvodering till personer med egen eller anhörigerfarenhet. Iréne Josephson informerar om policyn för arvodering till personer med egen eller anhörigerfarenhet. I dagsläget sker arvodering till personer med egen eller anhörigerfarenhet enligt samma ersättningsmodell för medverkan som sker på uppdrag av både länets kommuner genom Kommunal utveckling och Region Jönköpings län, men olika dokument används. Policyn för arvodering och tillhörande avtalsblankett är gemensamma dokument som har tagits fram med syfte att förenkla för personer som deltar i utvecklingsarbetet, oavsett om arvoderingen sker på uppdrag av länets kommuner eller Region Jönköpings län. Ersättningsmodellen är densamma som tidigare. Policyn för arvoderingen avser uppdrag där en persons erfarenhet kan vara till nytta för fler personer än sig själv och policyn omfattar alla som bjuds in till att delta, oavsett ålder.

2 Reko för en diskussion avseende behovet av en gemensamma logga som kan användas i det arbete som sker i samverkan med Region Jönköpings län och länets kommuner. Reko anser att det är angeläget att det i våra gemensamma dokument tydligt framgår att arbetet sker i samverkan. 2. Rapportering från uppdraget Trygg och säker vård och omsorg, RJL 2016/784 Reko beslutar att med godkännande lägga informationen till handlingarna. Ulrika Stefansson delger en rapport från uppdraget Trygg och säker vård och omsorg och visar bifogad powerpointpresentation. delges om delprojektet Mobila team och att teamen har döpts till Mobila Estherteam med syfte att arbetet ska utgå ifrån Estherperspektivet. delges om arbetet och om testerna som genomförs till och med mitten av maj i Vetlanda och Huskvarna. Arbetet fungerar olika i olika delar av länet och det är många olika personer som är involverade runt en person med omfattande och komplexa behov. Det proaktiv och förebyggande arbetet är svårt. Marita Sandqvist informerar om arbetet inom delprojektet Vårdsamordning. Testperioden i Eksjö är avslutad och resultatet håller på att sammanställas och en rapport kommer att delges Reko i juni. Rapporten som delges kommer även innehålla information om vad respektive vårdgivare behöver tänka på inför januari 2018, där vårdsamordnarna kommer att få ett större uppdrag. Arbete pågår inför den 27 april bland annat genom att nätverksträffar har genomförts för vårdsamordnare på vårdcentralerna som blir nya aktörer from 27 april och en reservrutin vid systemavbrott har utarbetas. Projektet behöver få besked i frågan avseende länsdelssamordnare och Gunnel Lundgren och Ulla Henriksson delger att socialcheferna är tveksamma till att medverka i finansieringen av länsdelssamordnare med anledning av att det är regionen som ska stå för kostnaderna för införandet av Link. Marita Sandqvist förtydligar att det inte handlar om stöttning av Link utan av medarbetarna när det gäller både process från den 27 april men framförallt inför Mats Bojestig och Ola Götesson arbetar vidare med frågan om finansiering. delges om att processbild för den samordnade vårdplaneringsprocessen (SVPL) för 2018, avseende psykiatri och barn, kommer att tas fram och att arbetet är påbörjat. Representanter i de båda grupperna ska utses utifrån länsrepresentation. Samtal kring hur vi skall hantera långhelger i stort i den nya samordnade vårdplaneringsprocessen är påbörjade. Ulrika Stefansson delger att projektgruppen för delprojektet Digitala lösningar fokuserar på arbetet avseende införandet av Cosmic Link och Messenger. Utbildningar genomförs, en förstärkt support kommer att finnas tillgänglig under tre veckor efter införandet, manualer och informationsfilmer håller på att tas fram samt personal i Jönköpings kommun testar en utökad sorteringsmöjlighet. En förvaltningsorganisation är under uppbyggnad och en ny

3 supportorganisation riggas. För Messenger behövs en funktionsbrevlåda per vårdcentral och per kommun, undantaget är Jönköpings kommun som testar att ha fler funktionsbrevlådor. 3. avseende projektplan för delprojektet stödstrukturer inom uppdraget Trygg och säker vård och omsorg, RJL 2016/784 Reko beslutar att godkänna projektplan för delprojektet stödstrukturer inom uppdraget Trygg och säker vård och omsorg. Vid behov kan projektplanen kompletteras med ytterligare information. Reko beslutar att Reko är styrgrupp för framarbetande av överenskommelse SOU 2015:20 och till nästa möte med Reko ska en aktivitetsplan tas fram som tydliggör vilka aktiviteter som behöver ske. Ulrika Stefansson visar bifogad powerpointpresentation och informerar om projektplan för delprojektet stödstrukturer, vilken har godkänts av den övergripande projektgruppen för Trygg och säker vård och omsorg. delges om arbetsgångens olika delar och en frågeställning lyfts avseende vad Reko vill ta beslut om. Överenskommelsen (utifrån SOU 2015:20) ska diskuteras och förankras på fler ställen än i bara projektgruppen för delprojektet Stödstruktur och Ulrika Stefansson delger att deras förslag är att det är den övergripande projektgruppen som bereder och håller ihop arbetet. Reko för en diskussion om behovet av att involvera ekonomer i arbetet med överenskommelsen och att så snart som möjligt sammanställa de synpunkter som både politiken och tjänstemännen har och som den övergripande projektgruppen behöver ta hänsyn till. Ola Götesson kommer att ta upp ärendet med länets socialchefer och Mats Bojestig hanterar ärendet med berörda tjänstemän på regionen. Reko anser att det finns behov av att till nästa möte med Reko ta fram en aktivitetsplan samt att Reko ska vara styrgrupp för arbetet med att framarbeta överenskommelsen. Ulrika Stefansson får i uppdrag att sätta samman en projektgrupp till arbetet med revidering och uppdatering av dokument m.m. samt publicera informationen på samverkanswebben och informera socialcheferna om vilka medarbetare som kommer att utses för arbetet. 4. avseende överenskommelse om tillämpning och samverkan, RJL 2017/1057 Reko beslutar att godkänna överenskommelse om tillämpning och samverkan. Orden åtgärd och insats tas bort i stycke två på sista sidan. En delutvärdering ska ske i november 2017 och en uppföljning ska ske om ett år.

4 Ulrika Stefansson och Marianne Lillieberg informerar om att beslut ska tas avseende överenskommelse om tillämpning och samverkan och att de tre bilagorna är framtagna som stöd för att lättare kunna ta beslut i ärendet. De tre bilagorna innehåller information om arbetsgången, årlig fördelning av kostnader från 2013 till och med 2016 avseende inkontinenshjälpmedel samt synpunkter som inkommit och vilka åtgärder som har skett med koppling till synpunkterna. Överenskommelsen är framtagen av Expertrådet för tolkningsgruppen till Reko och representanter från vårdcentraler och kommuner har medverkat. Det finns behov av överenskommelse om tillämpning och samverkan med anledning av att det finns olika tolkningar av KomHem-avtalet. Gunnel Lundgren delger att överenskommelse om tillämpning och samverkan är ett viktigt dokument men anser att det finns delar i dokumentet som kan tolkas på olika sätt, exempelvis avseende ansvarsfördelning och kostnader samt vilka råd som hemsjukvården kan ge till de personer som kommunen inte har någon patientjournal. Reko för en diskussion avseende behovet av att hitta vägar som underlättar för personalen och som utgår från vad som är bäst för medborgaren samt att arbetet behöver ske på samma sätt i alla länets kommuner. Mats Spånberg anser att orden åtgärd och insats, i stycke två på sista sidan, kan tolkas olika och föreslår att de tas bort från texten. Det finns behov av att utvärdera dokumentet under hösten med möjlighet till revidering samt att dokumentet bör följas upp årligen. Marianne Lillieberg delger att införandet ska ske patientsäkert och att ambitionen är att det ska ske innan sommaren. Mats Bojestig delger att PKS önskar en fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutvecklingen inom hemsjukvården och anser att handlingarna till detta ärende blir viktiga i det kommande fördjupningsarbetet. Ola Götesson informerar om att presidierna för Primärkommunalt samverkansorgan och Nämnden folkhälsa och sjukvård är överens om att en gemensam uppdragsbeskrivning ska tas fram inför det kommande fördjupningsarbetet och till nästa möte med Reko ska uppdragsbeskrivningen vara klar. 5. avseende reviderad Handlingsplan Risk och konsekvensanalys LINK, RJL 2016/784 Reko beslutar att godkänna reviderad Handlingsplan Risk och konsekvensanalys LINK. Mats Bojestig informerar om den reviderade handlingsplanen Risk och konsekvensanalys LINK och delger att en reservplan finns om det skulle behövas. Reko för en diskussion om behovet av att handlingsplanen synliggörs i kommunikationsplanen samt att den finns tillgänglig på samverkanswebben.

5 6. Dagordning till nästa möte med Kommunalt forum den 28 april 2017 Reko beslutar att godkänna utsänt förslag på dagordning till nästa möte med Kommunalt forum den 28 april Ola Götesson informerar om att temat för mötet med Kommunalt forum den 28 april är framtidens folkhälsa och sjukvård och att Mats Bojestig och Ola Götesson kommer att informera och leda samtal om samordnad utveckling för modern, jämlik, tillgänglig och effektiv hälso- och sjukvård. Anna Nergårdh från SKL har tyvärr meddelat att hon inte har möjlighet att medverka. Samtalet kommer att bli en fortsättning från workshopen Strategi för hälsa samt utgå ifrån Rekos samtal om ledningssystemet för samverkan och om vad vi kan göra tillsammans inom folkhälsa och sjukvård. Reko för en diskussion avseende gemensamma målvärden för regionen och länets kommuner. Följande två målvärden delges som exempel för det gemensamma arbetet; elever genomgår årskurs 9 med godkända betyg samt att gymnasieelever klarar nivån för grundläggande behörighet. Dessa två målvärden har en stor betydelse för att vi ska bli goda medborgare i vuxenlivet, utmaningen är att hantera de grupper som i dagsläget inte når de två målvärdena vilket är ca 20 %. En målsättning skulle kunna vara att under en femårsperiod halvera den siffran. En diskussion förs avseende vad som kan ske inom olika områden med syfte att bidra till en större måluppfyllelse avseende de två målvärdena? Riskfaktorer som påverkar är bland annat psykisk ohälsa hos barnen eller deras föräldrar, en arbetslöshetssituation, barn med diabetes, samt skolfrånvaro. Mats Bojestig och Ola Götesson kommer att samtala om gemensamma målvärden för regionen och länets kommuner med Kommunalt forum. Ulrika Stefansson medverkar på Kommunalt forum den 28 april. 7. om lokalfrågan avseende TNE Reko beslutar att lägga informationen till handlingarna. Mats Bojestig informerar om att det har varit svårt att hitta en lokal men att regionen nu hittat en lämplig lokal på länssjukhuset Ryhov som kan användas under treårsperiod och att verksamheten sedan kan flytta till en paviljong. Verksamheten inom vuxensidan beräknas komma igång under hösten 2017.

6 8. Uppföljningssamtal avseende ledningssystemet för samverkan samt workshopen strategi för framtidens hälsa Reko beslutar att samtal förs med Kommunalt forum den 28 april och efter det kommer strategigrupperna att få i uppdrag att diskutera ärendet. Ola Götesson informerar om att nästa steg blir att fånga upp detta samtal med Kommunalt forum den 28 april. Reko för en diskussion om även strategigrupperna ska diskutera begreppet folkhälsa och vad vi gemensamt ska arbeta med utifrån de två målvärdena som tidigare nämnts under punkt 6. Samhällsekonomiskt tjänar vi i alla system på att få tillbaka barn till skolan. Vad kan var och en bidra med för att vi tillsammans ska lyckas med de två målvärdena? Det finns behov av att genomföra en omvärldsanalys med syfte att undersöka om det finns andra regioner eller länder som lyckats bättre med de två målvärdena. En målsättning kan vara att alla skolor ska halvera sitt tal under en femårsperiod. Förslag delges om att även titta på Kommunens Kvalitet i Korthet (KKIK) med syfte att hitta vilka mål som är gemensamma för kommunerna. Reko anser att samtal först ska föras med Kommunalt forum den 28 april och efter det kommer strategigrupperna att få i uppdrag att diskutera ärendet vidare. 9. Rapportering från de tre strategigrupperna Äldre Gunnel Lundgren informerar om strategigrupp äldres möte den 22 mars. Minnesanteckningarna finns tillgängliga via följande länk Psykiatri/missbruk Ulla Henriksson informerar om strategigrupp psykiatri/missbruks möte den 29 mars. Minnesanteckningarna finns tillgängliga via följande länk Barn och unga Ola Götesson informerar om att strategigruppen barn och ungas nästa möte är den 21 april. 10. Anmälningsärenden Reko beslutar att med godkännande lägga anmälningsärendet till handlingarna.

7 11. Övriga frågor om långsiktig finansieringsmodell för IT-spåret Ola Götesson informerar om att det finns behov av en långsiktig finansieringsmodell för ITspåret och att PKS kommer att diskutera ärendet den 11 maj Övriga frågor Representation i Reko Reko beslutar att folkhälsochefen Jesper Ekberg ska ingå i Reko och kallas till nästa sammanträde. Gun-Ann Öholm Jansson informerar om att en inbjudan har skickats ut via regionens folkhälsochef Jesper Ekberg, träffen som inbjudan avser syftar till att starta ett nytt nätverk. Med anledning av att folkhälsa har stor betydelse inom många områden föreslår Mats Bojestig att Reko utökas med Jesper Ekberg som representant. Ola Götesson informerar om att Christel Åstrand från och med den 22 maj kommer att bli Rekos nya sekreterare. Ola Götesson Ordförande Sandra Widheimer sekreterare

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 9.00 11.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 10.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver

Trygg och säker vård och omsorg. Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Trygg och säker vård och omsorg Jag ska få den vård jag behöver där jag behöver Organisation Styrgrupp- ReKo Övergripande projektgrupp Vårdsamordning Marita Sandqvist Mobila team Ulrika Stefansson Digitala

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Gyllene Uttern i Gränna Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 16.30 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A i Jönköping,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 14.00 17.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 08.30 12.00 Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Stefan Gustafsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Minnesanteckningar Sida 1 av 5 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.15-15.30 Plats: Regionens

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.00-15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(12) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: fredagen den 7 mars 2014, klockan 09.00 11.00 Plats: Regionförbundet, Regionens hus, Jönköping, Eldonet Närvarande: Mats Bojestig Ulla Henriksson

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Marie Johansson per telefon 14-17 och 22-23, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(8) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Marie Johansson, ordförande 41-43 och 45-46, Andreas Sturesson 44-48, ordförande 44 och 47-48, Gunnar Pettersson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Hans-Göran Johansson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(13) Plats: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Närvarande: ande: Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson 86-99, 101-102, Gunnar Pettersson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 1 april 2014, klockan 08.00 10.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Roger Johansson

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg 2016-02-04 1(6) Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Utgångspunkt/bakgrund Ledningssystemet för samverkan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: onsdagen den 16 oktober 2013, klockan 09.00 12.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Göran Henriks Mats Bojestig

Läs mer

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013

Ledningssystem för samverkan kommun-landsting. Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Ledningssystem för samverkan kommun-landsting Nuvarande upplaga antogs i Läns-LAKO den 25 september 2013 Utgångspunkter Till nytta för invånaren Bästa möjliga kvalitet Så effektivt som möjligt och tillsammans

Läs mer

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård

Vårdsamordning tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Region Jönköpings län Jönköpings läns kommuner i samverkan Ärendenr: RJL 2016/784 tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård Bakgrund I slutet av 2015 presenterades betänkandet Trygg och effektiv

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 17 december 2013, klockan 08.30 11.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, konferensrummet Närvarande: Mats Bojestig Ulrika Stefansson Karin

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling

Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Region Jönköpings län Kommunal utveckling Ola Götesson 072-5724293 ola.gotesson@rjl.se Primärkommunalt samverkansorgan Förslag till handlingsplan med anledning av utvärdering av Kommunal utveckling Bakgrund

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(7) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 4 december 2014, klockan 15.00 17.00 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Västra Storgatan 18 A i Jönköping, Solstickan Närvarande: Ann-Marie

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(14) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Gunnar Pettersson, Anna-Carin

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

Information och dialog

Information och dialog KALLELSE 1(2) 2016-11-04 Kommunalt forum - Utökat Tid: Plats: 2016-11-11, kl:13:00-16:30 Vrigstad Värdshus Val av protokolljusterare Fastställande av dagordning Anmälningsärende: Handlingsplan för strategigrupp

Läs mer

Ledningssystem för samverkan

Ledningssystem för samverkan 1(5) Ledningssystem för samverkan Utgångspunkt/bakgrund Ledningsgruppen för samverkan mellan kommun och landsting (KOLA-gruppen) har på uppdrag av Läns-LAKO att utveckla ett ledningssystem för samverkan

Läs mer

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016

IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Datum 2016-06-22 Antal sidor 1(8) IT-stöd för informationsöverföring Handlingsplan 2016 Version Datum Ansvarig Uppdatering 1.0 2016-05-18 Carina Hellström/Victoria Allard Första version 1.1 2016-06-07

Läs mer

Kommunalt forum 67-77

Kommunalt forum 67-77 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Region Jönköpings län: Malin Wengholm, ordförande Maria Frisk Rune Backlund Carina Ödebrink Länets kommuner: Ann-Marie Nilsson Lars-Erik

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga torsdagen den 8 december Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Jesper Ekberg Karl Gudmundsson Carina Helgesson Björk Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson

Läs mer

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde 1(9) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande:, Barnarpsgatan 47, Jönköping Hans-Göran Johansson, ordförande, Marie Johansson, Anders Wilander, Stefan Gustafsson, Lars-Erik

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(10) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Marie Johansson, ordförande, David Svensson, Ann-Marie

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län RJL 2017/3091 RJL 2017/2982 Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso och sjukvård i Jönköpings län 1 Giltig från 2018-01-01 Innehåll Överenskommelsens omfattning...

Läs mer

Digital mötesform - samordnad vårdplanering

Digital mötesform - samordnad vårdplanering Kommunal utveckling 2017-10-27 1.1 1 (7) Digital mötesform - samordnad Kommunal utveckling 2017-10-27 1.1 2 (7) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1 Versionshistorik... 3 2 Bakgrund och beställare...

Läs mer

Kommunalt forum 12-25

Kommunalt forum 12-25 PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Enligt bilagd närvarolista, bilaga 1. 12 Inledning Ordförande Malin Wengholm hälsar samtliga välkomna till dagens

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel

Ärende/Föredragande 1. Besök från Kulturskolan Besök av kulturskolechef Fredrik Hempel KALLELSE Datum Sida 2016-08-11 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 augusti 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Harald Jonsson Förhandling

Läs mer

Kommunalt forum Jönköpings län

Kommunalt forum Jönköpings län Kommunalt forum Jönköpings län 2018-06-01 Slutrapport och Avtalsförslag Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom hemsjukvården efter KomHem Thomas Tryggvesson Rapporten Resultat, beslutsförslag

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(12) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(11) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: torsdagen den 30 oktober 2014, klockan 15.00 17.40 Plats: Regionförbundet, FoUrum, Barnarpsgatan 47 i Jönköping, konferensrummet Närvarande: Mats

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Kommunal utveckling, Finnveden Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson, socialtjänst, ordförande Yvonne

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(11) Plats: Närvarande: Beslutande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Hotel Vrigstad Värdshus, Kyrkogatan 2 i Vrigstad Andreas Sturesson, ordförande, David Svensson, Anna-Carin Magnusson,

Läs mer

Starta inte datorerna Folkhälsa och sjukvård

Starta inte datorerna Folkhälsa och sjukvård Starta inte datorerna Superanvändarutbildning VÄLKOMNA! Vårdplaneringsprocessen i Link Agenda Presentationsrunda Vårdplaneringsprocessen Superanvändarrollen Vårdplaneringsprocessen i Link - visning Testa

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april

Strategigrupp barn och unga fredagen den 13 april MÖTESANTECKNINGAR 1(5) 13 april Plats: Herrgården Ryhov Närvarande: Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten fr kl 10 Karl Gudmundsson,

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan

Protokoll från sammanträde med Primärkommunalt samverkansorgan PROTOKOLL 1(15) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: Kommunal utveckling, Västra storgatan 18 A, Jönköping Andreas Sturesson, ordförande, Hans-Göran Johansson, Anna-Carin

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 100-114

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 100-114 PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 100-114 Tid: 2015-09-22, kl 08:00-09:10 Plats: 114 RJL 2015/ 1062 Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus Uppdrag Riktlinjer för stipendieutdelning

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL UTDRAG Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 Tid: 2015-09-08, kl 13:00-16:15 Plats: 80 RJL 2015/ 1135 Sal A, Regionens hus Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län om samarbete kring

Läs mer

God och nära vård

God och nära vård God och nära vård God och nära vård - nationellt Samordnad utveckling för god och nära vård S 2017:01 Den särskilda utredaren Anna Nergårdh har i uppdrag att utifrån betänkandet Effektiv vård (SOU 2016:2)

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg.

Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. /ad Ledningsgruppsmöte, minnesanteckningar, 2015-08-28. Vårdsamverkan Fyrbodals Kansli, Vänerparken, Vänersborg. Närvarande: Lena Johansson (ordf.), Nina Roos, Maj Lätto, Bo Lundgren, Charlotta Wilhelmsson,

Läs mer

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län

Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län Överenskommelse om samverkan för trygg och säker utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Jönköpings län 2017-11-02 Innehåll Överenskommelsens omfattning... 1 Övergripande mål för samverkan... 2 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Strategigrupp psykiatri och missbruk

Strategigrupp psykiatri och missbruk MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Lärkan, B2, Ryhov Närvarande: Ej närvarande: Micael Edblom, Marie Proczkowska (del av mötet) David Rydin, Ulla Henriksson Lotta Larsdotter, Mattias Vejklint, Bo-Kenneth Knutsson

Läs mer

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Projektplan Uppdragsgivare Folkhälsonämnden Godkänd Ulrika Lundgren Ansvarig för dokumentet Cecilia Ljung Diarienummer 2017.0092 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård

Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Folkhälsa och sjukvård Nyheter i Link & Vårdplaneringsprocessen VÄLKOMNA! Agenda Utvecklingen av Link Link och Vårdplaneringsprocessen Informations- och utbildningsmaterial Support Frågor Utvecklingen av Link Utveckling av Link

Läs mer

Regionstyrelsen 1-25

Regionstyrelsen 1-25 PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 1-25 Tid: 2018-01-30, kl 09:00-14:45 Plats: Regionens hus, sal A 8 Motion - Hur ska framtidens sjukvård ges i Region Jönköpings län? Diarienummer: RJL 2016/3444 Beslut

Läs mer

kostnadsutveckling inom hemsjukvården

kostnadsutveckling inom hemsjukvården Bilaga 1. Underlag uppdragsbeskrivning fördjupad analys tabell RJL 2015/999 Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version PKS/Kommunal utveckling 2017-01-25 Arbetsmaterial Projekt Fördjupad uppföljning av volym-

Läs mer

Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län

Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län Samverkansöverenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa i Kronobergs län 2016-05-23 Överenskommelse för socialtjänst, hälso- och sjukvårdens verksamhet och skolan gällande

Läs mer

Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga

Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga 2015-09-22 Regionledningskontoret Motion: Dags att kartlägga och utveckla Första linjen för barn och unga Protokollsutdrag från regionstyrelsens sammanträde 2015-08-18 Tjänsteskrivelse 2015-06-05 Motion

Läs mer

Kommunalt forum 44-56

Kommunalt forum 44-56 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Se bilaga 1. Stora Hotellet, Jönköping 43 Inledning Ordförande Malin Wengholm hälsar samtliga välkomna till dagens sammanträde. 44 Justerare Till att jämte

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Tydlig teamsamverkan vårdcentral hemsjukvård

Tydlig teamsamverkan vårdcentral hemsjukvård Tydlig teamsamverkan vårdcentral hemsjukvård när Esther är hemma Vi kallar det Estherteam Ulrika Stefansson, Utredare Folkhälsa sjukvård Susanne Lundblad, Utvecklingsledare Qulturum Hälsans bestämningsfaktorer

Läs mer

kostnadsutveckling inom hemsjukvården

kostnadsutveckling inom hemsjukvården Utfärdare/Enhet Telefon Datum Version PKS/Kommunal Utveckling 2017-02-03 Arbetsmaterial Projekt Fördjupad uppföljning av volym- och kostnadsutveckling inom Noteringar Fördjupad uppföljning av volym- och

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 60 Godkännande av ärendelista... 82 61 Enheten för integration och nyanlända - information... 83 62 Revidering av rutiner och arbetssätt för Hemteam vårdplanering i hemmet... 84 63 Frågor från

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun

Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun Handlingsplan för ehälsa Söderköpings kommun 2016-2019 Antagen av FLG 2016-03-16 Reviderad och godkänd av administrativ chef 2018-05-28 Marita Aronsson, verksamhetsutvecklare 2018-05-28 1 (6) Handlingsplan

Läs mer

PRIO - analys och handlingsplan

PRIO - analys och handlingsplan Protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-03 Sida 13(25) Socialnämndens arbetsutskott Sn/2015:240 SNau 102 PRIO - analys och handlingsplan Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden tackar för informationen

Läs mer

MÖTESANTECKNING 1(5) Styrgrupp för samverkan psykiatri/missbruk lt/kommun

MÖTESANTECKNING 1(5) Styrgrupp för samverkan psykiatri/missbruk lt/kommun MÖTESANTECKNING 1(5) Plats: Konferensrum Ögonvrån, Värnamo sjukhus Närvarande: Ej närvarande: Bo-Kenneth Knutsson Johan Björck David Rydin Anders Fransson Ulla Henriksson Per-Erik Samuelsson Margit Ferm

Läs mer

Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari

Strategigrupp barn och unga fredagen den 9 februari MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: City Eriksson hotell Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Mikael Fornander, socialtjänsten

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Regionstyrelsen 26-55

Regionstyrelsen 26-55 Regionstyrelsen 26-55 Tid: 2018-03-06, kl 09:00-14:25 Plats: Regionens hus, sal A 34 Motion - Slopad patientavgift för fattiga pensionärer Diarienummer: RJL2017/575 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Granskning av remissprocessen komplettering

Granskning av remissprocessen komplettering 2017-09-07 RJL2017/954 Förvaltningsnamn Nämnden för Folkhälsa och sjukvård Granskning av remissprocessen komplettering Remissflödet till specialistsjukvården 2013 tom augusti 2017 Remissflödet till primärvården

Läs mer

BILAGA C. Samarbetsorganisationen Samarbete och styrning inom ramen för samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel i Västra Götaland

BILAGA C. Samarbetsorganisationen Samarbete och styrning inom ramen för samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel i Västra Götaland BILAGA C Samarbetsorganisationen Samarbete och styrning inom ramen för samarbetsavtal för försörjning av personliga hjälpmedel i Västra Götaland Bilaga C Samarbetsorganisationen - Samarbete och styrning

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

LINK2. Region Jönköpings län

LINK2. Region Jönköpings län 1 (11) Dokumentmall från Stegen 2 (11) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1... 3 1.2 shistorik... 3 2 Inledning... 3 2.1 Bakgrund till projektet... 3 2.2 Beställare/ägare... 5 3 Mål... 5 3.1 Effektmål...

Läs mer

Reglabs Forskarforum Mats Helander. Mats Helander

Reglabs Forskarforum Mats Helander. Mats Helander Reglabs Forskarforum 2016 2016-11-29 Mats Helander Mats Helander Angeläget Förhandling Region Östergötland Har potential Region Östergötland Tar vid Samarbete Regionförbundet Östsam Initierar Ej Samsyn

Läs mer

Regionstyrelsen 26-55

Regionstyrelsen 26-55 Regionstyrelsen 26-55 Tid: 2018-03-06, kl 09:00-14:25 Plats: Regionens hus, sal A 35 Motion - Inför Äldremottagningar på vårdcentralerna Diarienummer: RJL2017/1420 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad 2008-11-25 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Gun Carlsson, Primärvården

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO vice ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Kjell Lindström, SPF Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län

Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län Stödstrukturer för kvalitetsutveckling och främjande av evidensbaserad praktik i Västernorrlands län (S.k. plattformsarbete) Presentation av nuläge 2011 09 02 Bakgrund till stärkta regionala stödstrukturer

Läs mer

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA!

Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Kick-off för arbete med länsgemensam handlingsplan i Västra Götaland VÄLKOMNA! Program för dagen 09.00 Inledning, bakgrund och förutsättningar för länsgemensamt arbete 10.15 Stöd till riktade insatser

Läs mer

Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet. Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren

Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet. Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren 2016-12-13 Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2016-12-13 kl. 09.00-10.30 Plats Kallade Delges Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson,

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer