1 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket!"

Transkript

1 1 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De första mödrarna i romerbyarna fick moderskapspaket!

2 IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Spädbarn och ungdomar Vad har den nyfödde pojken i byn Slatina gemensamt med den 18-årige Kiril i Jekaterinburg? Det berättar vi om i detta nummer. Den förste har precis börjat utforska sin omgivning (som tyvärr lämnar mycket att önska), den andre har just börjat förstå de misstag han gjort... De båda har gemensamt att de har fått avgörande hjälp från Mission Possible vid rätt tidpunkt. I bilden bredvid, får spädbarnet ett moderskapspaket levererad till hemmet i den fallfärdiga stugan. Paketet är fullt av babykläder, som skickats från Finland. Den unga missbrukaren Kiril kom för att bo i ett av våra barnhem i Ryssland, vilket gjorde att hans liv förändrades helt. Dessa pojkar har mer gemensamt: Båda har en mamma, som känner oro och sorg för sina barn, och hon är maktlös mitt i sina överväldigande problem. Vi har också kunnat hjälpa och stödja mammorna. De vet att de inte står ensamma. Tack för att du är med i arbetet där vi hjälper barn i alla åldrar, från spädbarn till ungdomar! Destination Zlatkas stuga Nu är det igång! Utdelning av oderskapspaket inleddes i Bulgarien! De första paketen med babykläder från Finland och hygienartiklar som förvärvats på plats i Bulgarien, delades ut i romerbyarna Pevtsits, Rozino och Slatina vid årsskiftet. I bilden ovan ser vi Tanja Konjarova och Daniela Encheva gå med moderskapspaket hem till Zlatka. Hon har redan tre barn, den yngste sonen är 20 dagar gammal. Till höger ser vi vår lokala projektsamordnare, pastorsfrun Maria, presentera innehållet i moderskapspaket för Zlatka. På paketen står det: Med kärlek till mamma Mission Possibles moderskapspaket ett program för att skydda liv.

3 Gergina och den unge Pavel. Moderskapspaketet kom till hans ofödda syskon. Gergina, 22 - mor till fyra Kurvor, backar, sluttningar... så är resan till byn Slatina. Den här gången blockerar snön vår bilresa till romerslummen, och vi måste gå till fots 10 minuter. Barnen, som sett oss komma, springer mot oss. Leende ansikten och barfota! Det spelar ingen roll att det är januari och 10 minusgrader... Barnen springer fram och tillbaka för att hålla värmen. Romerbyn verkar obebodd, om det inte vore för de många mammorna vid dörrarna med sina spädbarn i famnen väntandes på oss. Det är svårt att tro att familjer faktiskt bor i dessa ruckel, vars fönster har plast eller filtar i stället för glas. Avlopp finns inte, och från utomhus-kranen kommer det iskallt vatten. Denna by finns de facto i dagens Europa. 22-åriga Gergina är en av moderskapspaketens mottagare. Hon föddes i Slatina, precis som hennes tre barn och det fjärde, som är på väg. Hon bor med sin man och farmor i ett ruckel gjort av plywood-skivor. Möblerna består av två enkelsängar, ett par trasiga mattor, en vedspis med en vattenkittel. Barnen har på sig bara tröja och shorts. De åt senast igår. Om den arbetslösa pappan har lyckats hitta några leva [Bulgarisk valuta], får de mat i dag. Under sådana här omständigheter, med tre barn och väntandes på ett fjärde kan den gravida modern bara hoppas att på något sätt kunde hjälpa sina barn genom vintern... Gergina önskar att vi ber för det yngsta barnet. Lilla Pavel har feber och hosta. Dessa människor är vana vid att Gud hör bön. Deras pengar räcker inte till läkemedel, knappt till mat. Tron bär dem mitt i all nöd och brist, och kyrkan är en plats där de kan få hjälp, kärlek och stöd och förbön. Därför springer även barnen dit trots att många av dem saknar skor. Se videon när moderskapspaketen anländer till Slatina: förstasidan.

4 "Varje barn som föds till världen ska få ett värdigt mottagande" - Även i byn Pevtsite. Varje barn som föds är dyrbar och hon är värd att få ett kärleksfullt och värdigt mottagande när hon anländer till denna värld. Bland annat med dessa ord presenterar vi vårt program med moderskapspaket i Bulgarien. I slummen i byn Pevtsite möter vi många mödrar och spädbarn. En bitande vind tränger djupt in i ben och märg när vi bär moderskapspaketet till stugan där ett nytt liv precis har fötts. Vi vill hjälpa den lilla Kristinas unga föräldrar: den 16-åriga mamman Bozhana och pappan Todor, 19. När man är 16 år känns vinterns kyla inte så iskall, och pappans arbetslöshet verkar möjligen inte så skrämmande... - Behöver ni något? frågar vi. - Tack, vi har allt. Men skulle ni vilja be för Kristina? Hon har ständigt någon sjukdom. Vi ser oss omkring. I det fallfärdiga rummet finns två gamla sängar som sjunkit djupt ned i mitten. Dess slitna filtar har använts åtminstone av tre generationer. Skåpet håller knappt ihop. Det är allt. De har inte ens en säng för babyn. Denna familj, som vi försöker hjälpa och stödja, har ingen annan källa till hopp än Gud, som gör det omöjliga möjligt. Vi ber att Gud ska stärka babyns immunförsvar och hjälpa Todor att hitta ett jobb. Vi räcker över moderskapspaketet, som innehåller varma babykläder, till föräldrarna. De undersöker kläderna nyfiket med glädje, och vi går vidare till nästa hem med ett nyfött barn. Svetlana Karoleva och Mariana Ivanova kommer med moderskapspaket till Bozhana och Todor. Tillsammans med lokala kyrkor anordnar vi soppkök i flera romerbyar och delar ut klädhjälp. I samband med utdelningen av moderskapspaketen fick de äldre barnen yllesockor och vinterkängor.

5 Hennes namn är Kristina! Den unga moderns blåa ögon lyser, när hon stolt berättar sitt barns namn. Projektet med moderskapspaketen växer och din hjälp är viktigt. I Finland fortsätter insamlingen av babykläder. Insamlingsställen och deras öppettider finns på hemsidan www. mp.org och på vår Facebook-sida, För de minstas bästa. Du kan även stödja projektet med en pengagåva för inköp av lådor och hygienartiklar på plats och för att betala fraktkostnader. I skrivandets stund är ett undervisningshäfte för mödrar, som har utarbetats för detta projekt, på väg till tryckeriet. Dessutom förbereder vi tillsammans med ett barnmorske- och läkarteam en videoserie för att användas i de lokala stödgrupperna för mödrarna. Kostnaden för ett paket är ca 500 kr. Använd referens 7773, kontonummer finns på sista sidan och på inbetalningskortet. Tack för din hjälp!

6 Förlåt...! Förlåt igen... Förlåt mig allt! "Tidigare var jag som blind, jag såg inget annat än mig själv. Men sen förändrades allt." Kiril och hans mamma på barnhemmet. Vi satt och drack kvällste och planerade program och arbeten för nästa dag på barnhemmet. Plötsligt dök det vid dörren upp en brett leende ung man med blåa ögon och lockigt hår. Vi kände inte igen Kiril direkt. Två år tidigare, när han kom till barnhemmet, var han 16 år. Han var en oförskämd och bångstyrig narkoman, som betedde sig som han ville. Hans mamma var helt utmattad och hade tappat hoppet. Följande sex månader var en prövning för personalen och barnen. Kiril gjorde dumheter och orsakade problem efter problem. Varje gång var han generad. «Förlåt...!» Tillslut lämnade han barnhemmet. Då visste vi ännu inte att tiden där var vändpunkten i hans liv. «Jag förstod att mitt liv orsakade bara sorg och förstörelse. Jag bestämde mig för att gå på drogrehabilitering.» Där upplevde Kiril ännu starkare sin egen ovärdighet och livets tomhet. «Jag kröp upp under täcket och grät och bad. Där gjorde jag redogörelse för mitt liv till Gud, ärligt och på riktigt vände jag mig till Honom.» Strax efter detta hörde Kiril en predikan, som gjorde starkt intryck på honom. I predikan sades att Gud vill höra oss prata om andra saker också och inte bara om våra problem. För Honom är hela vårt liv viktigt, som för en kärleksfull far. Jag ville också få en sådan relation till Gud. Alla, som hade känt Kiril tidigare, såg ett verkligt under i hans liv och en fullständig förändring, när han började följa Jesus. Nu studerar Kiril på universitetet i Moskva och hans mamma är lycklig. Jag ville verkligen komma och träffa er, sade Kiril när han stod vid dörren. Jag har bett mycket för den här stunden och funderat hur det skulle gå. Jag vill be om förlåtelse för all den sorg och det besvär, som jag orsakade er och ur mitt hjärta tacka er! Efter detta följdes kramar och glädje tårar Vi hade ännu en gång fått bevittna ett under bland många andra!

7 Flytt från alkoholisthemmets fasor Polisen kom med Alina till vårt barnhem. Det här är en otroligt besvärlig flicka. Vi vet inte vad ni kan göra för henne, men försök hålla henne här ett par dagar, så att vi kan ordna en plats på något barnhem eller i ett ungdomsfängelse. Det här fick vi höra om den ljushåriga, storögda brottslingen, som hade rymt hemifrån och rest med tåg till en annan stad. På polisstationen skrev mamman på att hon avsade sig vårdnaden av Alina. Hon hade i och för sig aldrig på allvar tagit hand om henne Från barndomen minns flickan hur de ständigt flyttade från ställe till ställe och släktingarnas supande. Hon försökte hålla hemmet prydligt, men insåg till slut att det var omöjligt. Allt hopp om att det skulle bli bättre försvann. Alina rymde hemifrån och var ofta borta från skolan. Ibland fick hon övernatta i trappuppgångar. Hon började röka Det är häpnadsväckande att vi behövde prata endast en gång med Alina och hennes tankesätt förändrades. Ett par dagar efter hennes ankomst, var det omöjligt att förstå, hur beskrivningen vi fått när hon kom, kunde stämma på denna 14-åriga flicka. När barnhemmets ledare Andrei senare besökte Alinas hem, sa han, att även han hade flytt från denna grotta med alkoholister. Alina har inte en enda gång tänkt rymma från barnhemmet. Alla barnen i barnhemmet och personalen blev genast förtjusta i Alina. Hon är alltid redo att hjälpa till och gör alla uppgifter noggrant. Hon är tillförlitlig, självständig, öppen, pratsam och det är lätt att bli vän med henne. När Alina var med i kyrkan för första gången, lyssnade hon på allt med tårar i ögonen och hennes hjärta öppnades med en gång till Gud. Alina kunde efter det förlåta sin mamma, som hon länge varit bitter på. Nu ber hon för sin mamma och besöker henne. Även relationen med systern har förbättrats. Alina berättar öppet om sin tro och om hur Gud har förändrat hennes liv, även om det inte är länge sedan hon hittade sin tro. Vi förbereder för närvarande dokumentation kring förmyndarskap, med vars hjälp Alinas dröm kan uppfyllas: att få stanna på barnhemmet. Se videon om Vassa, som bor i samma barnhem: förstasidan

8 Avsändare: Mission Possible Sweden, Gamla Kyrkvägen 26, S Danderyd Med gemensamma krafter åstadkom vi mycket under år 2016! Här följer viktigaste siffror från vår verksamhet: Verksamhetscenter 14 Barn och ungdomar i barnhem 240 Barn i julkampanjer Volontärer lokalt i målländerna 280 Barn i familjer som fått hjälp 765 Barn på soppkök 200 Lokalt anställda i målländerna 85 Familjer som fått hjälp 340 HIV-testade 2260 I rehabilitering 120 Barn i kristna klubbar och läger 1700 TRANSNISTRIEN, MOLDAVIEN ALBANIEN UKRAINA BULGARIEN RYSSLAND DIN MÖJLIGHET ATT DELTA I ARBETET: Sverige: Plusgiro: Swish Finland: Nordea FI Insamlingstillstånd RA/2016/378, för perioden Mission Possible Sweden Gamla Kyrkvägen 26 S Danderyd Tel: +46-(0) info@mp.org Mission Possible ry PL Vantaa Tel (0) info@mp.org Vår verksamhet finansieras genom gåvor. Tack för ditt stöd! Mer om Mission Possibles verksamhet på hemsidan

DECEMBER JANUARI Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Ljuset kom. Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro

DECEMBER JANUARI Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Ljuset kom. Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro DECEMBER 2016 - JANUARI 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Ljuset kom Flicka från byn Rozino. Foto: Linsey Curro IGNAT IVANOV Verksamhetsledare "Folket som bor i mörker

Läs mer

God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016

God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 DECEMBER 2015 - JANUARI 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer God Jul till dig kära Mission Possible-vän! Tack för att du varit med oss under det gångna året! IGNAT IVANOV

Läs mer

3 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Nytt soppkök!

3 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Nytt soppkök! 3 / 2018 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Nytt soppkök! RUMEN IVANOV Mission Possibles ledare i Bulgarien Förändringen har börjat! När vi besökte slumbyn Karnare för första

Läs mer

3 / Evangelium och hjälp till Östeuropa

3 / Evangelium och hjälp till Östeuropa 3 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Rosdalens barn Rosdalen är en av Bulgariens turistområden men i detta område bor också väldigt fattiga människor. I detta nummer träffar du familjer och barn

Läs mer

Jag... mitt i allt detta... 2 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

Jag... mitt i allt detta... 2 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer 2 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Jag... mitt i allt detta... Dima och hans mor kom till vårt barnhem just när de hade mist allt hopp. Läs deras berättelse s. 6-7

Läs mer

Hej igen! 5 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

Hej igen! 5 / Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer 5 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Hej igen! Sergi, Melio och Selman är barn som deltar i vår barnverksamhet i Albanien. De går nu i första klass och kommer alltid

Läs mer

Två barn på andra sidan staketet

Två barn på andra sidan staketet AUGUSTI SEPTEMBER 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Två barn på andra sidan staketet Ett syskonpar, från en alkoholistfamilj i en liten by i Ukraina, letar efter mat

Läs mer

När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv.

När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv. AUGUSTI - SEPTEMBER 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer När vi hjälper ett barn, räddar vi ett helt liv. Sasha och Masha, våra små vänner i barnhemmet i Jekaterinburg IGNAT

Läs mer

APRIL / MAJ Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. En plats där nödställda får skydd

APRIL / MAJ Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. En plats där nödställda får skydd APRIL / MAJ 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer En plats där nödställda får skydd IGNAT IVANOV Verksamhetsledare En plats dit nödställda kan gå och vart förlorade söner

Läs mer

"För de minstas bästa"

För de minstas bästa AUGUSTI / SEPTEMBER 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer "För de minstas bästa" Vårt nya hjälpprojekt startar! Moderskapspaket och mycket annan hjälp till unga mödrar i

Läs mer

FEBRUARI - MARS 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer

FEBRUARI - MARS 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer FEBRUARI - MARS 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Taggtråden som avbildades i Mission Possibles gamla logga är idag bruten. Idag kan vi verka fritt i länder som för 40

Läs mer

Vad hände sen? 4 / I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible.

Vad hände sen? 4 / I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible. 4 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Vad hände sen? I detta nummer berättar vi om barn och föräldrar några år efter att de fått hjälp av Mission Possible. Var är Sasha idag? Sasha var alltid ivrig

Läs mer

God och fridfull jul!

God och fridfull jul! 6 / 2017 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer God och fridfull jul! Varmt tack till er för det gångna året hälsar Mission Possibles team. Det är samtidigt ett tack från alla

Läs mer

Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet OKTOBER / NOVEMBER 2016

Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet OKTOBER / NOVEMBER 2016 OKTOBER / NOVEMBER 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Vi är väntade! Hjälp, evangelium och glädje till hem där det råder brist och hopplöshet IGNAT IVANOV Verksamhetsledare

Läs mer

APRIL-MAJ 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Omvälvning i Ukraina

APRIL-MAJ 2014. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Omvälvning i Ukraina APRIL-MAJ 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Omvälvning i Ukraina IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Mission Possible Finland Glimtar från vår verksamhets historia Be för

Läs mer

FEBRUARI - MARS 2015. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp

FEBRUARI - MARS 2015. Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp FEBRUARI - MARS 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De marginaliserade och bortglömda är vår målgrupp IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Till gator

Läs mer

En annorlunda familj 1 / Evangelium och hjälp till Östeuropa

En annorlunda familj 1 / Evangelium och hjälp till Östeuropa 1 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa En annorlunda familj Bekanta dig med Pavel och Minka, som bor i en slumby. De gör allt de förmår, för att ge sina barn ett bra liv och för att visa dem rätt

Läs mer

De behöver kärlek, omsorg - och tid.

De behöver kärlek, omsorg - och tid. OKTOBER - NOVEMBER 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer De behöver kärlek, omsorg - och tid. IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Inga genvägar för resultat

Läs mer

FEBRUARI - MARS Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån?

FEBRUARI - MARS Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer. Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån? FEBRUARI - MARS 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Vilket slags liv har du besparat barnen ifrån? 2016-1_SWE.indd 1 09-Feb-16 13:50:57 IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Mission

Läs mer

I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn.

I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn. JUNI - JULI 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer I detta nummer: Barnhemmens tidigare och nuvarande barn. Se video: Lilla Aleksandra, som gått igenom smärtsamma erfarenheter,

Läs mer

Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer.

Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer. 5 / 2018 Evangelium och hjälp till Östeuropa Moderskapspaketen öppnar dörren till församlingen för nya familjer. IGNAT IVANOV Verksamhetsledare Förebildens makt De senaste åren har ungdomarna varit mer

Läs mer

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien!

Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! JUNI - JULI 2014 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Evangeliets och kunskapens ljus till Albanien! Även i sommar får hundratals gatubarn samlas till oförglömliga läger i Mission

Läs mer

För ett barns leende behövs inte mycket

För ett barns leende behövs inte mycket DECEMBER 2014 - JANUARI 2015 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer För ett barns leende behövs inte mycket IGNAT IVANOV VERKSAMHETSLEDARE MISSION POSSIBLE FINLAND Glimtar ur vår

Läs mer

Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg.

Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg. JUNI - JULI 2016 Livsförändring för gatubarn, gatans ungdomar och deras familjer Byn Palijovo i Ukraina: Familjer utan hopp och övergivna barn bakom en sönderskjuten väg. Gena går entusiastiskt i söndagsskolan

Läs mer

4 / Evangelium och hjälp till Östeuropa. Hur barnen förändras

4 / Evangelium och hjälp till Östeuropa. Hur barnen förändras 4 / 2018 Evangelium och hjälp till Östeuropa Hur barnen förändras PÄIVI RANTA Projektkoordinator UKRAINA Rika trots sin fattigdom Saliga de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket. Saliga de som

Läs mer

Är det här samma Marina?

Är det här samma Marina? 2 / 2019 Evangelium och hjälp till Östeuropa Lyckligt slut Mödrarna, som kommer till våra stödboenden, är i verklig nöd. Och alla får verklig hjälp. ALBERT DOKTER Ledare Mission Possible Holland Är det

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Simbegwire. Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5

Simbegwire. Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5 Simbegwire Rukia Nantale Benjamin Mitchley Lena Normén-Younger svensk nivå 5 När Simbegwires mamma dog blev hon jätteledsen. Simbegwires pappa gjorde sitt bästa för att ta hand om sin dotter. Långsamt

Läs mer

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk,

Kapitel 1 I planet. Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Ön Meriel shahid Kapitel 1 I planet Jag har varit flygrädd hela mitt liv. Men min mormor blev sjuk, Så jag måste åka till Frankrike. Jag är i flygplanet nu och jag börjar få panik. Jag hör att mitt hjärta

Läs mer

Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden

Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden Joh.16:16-22, 4:e sönd. i påsktiden 090503 Det är en ganska märklig text vi snart ska läsa. Den är lite märklig och svår både i sitt innehåll, men också kanske för att den återger ett så speciellt tillfälle.

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Seendets Gud vill att vi ska mer än bara överleva, Installationsgtj Nora, 8e maj 2016

Seendets Gud vill att vi ska mer än bara överleva, Installationsgtj Nora, 8e maj 2016 Seendets Gud vill att vi ska mer än bara överleva, Installationsgtj Nora, 8e maj 2016 Bön - Vi lever i en tid i Sverige där det på de flesta platser inte bildas några stora köer av människor som vill omvända

Läs mer

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina Förlåt mig mamma! D et finns bara en människa här på jorden som älskar mig och det är min mamma. Jag är en svår och besvärlig person som jag ofta är fruktansvärt trött på, en människa jag tycker riktigt

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

Vindkraftverkens predikan. Hes 37:1-14,

Vindkraftverkens predikan. Hes 37:1-14, 1 12 03 11 Vindkraftverkens predikan Hes 37:1-14, Vi har mycket omkring oss som är ganska självklart och som man kan se många gånger utan att det är mer än att vi i bästa fall konstaterar att det finns

Läs mer

21 december 2015. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre bönen :

21 december 2015. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre bönen : Vittnesbörd från elever på upprättelseprogrammet bibelskolan Jesus Helar och Upprättar läsåret 2015 2016 i Church of the Glory of God i Minsk Vitryssland. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre

Läs mer

Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober

Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober Bakgrund Den 1 oktober firar kyrkan S:ta Teresa av Jesusbarnet, även kallad Thérese av Lisieux, jungfru och kyrkolärare. I dagens samling

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Mor gifter sig - högläsning med uppgifter, läs- och funderingsfrågor Det här är en serie lektioner som utgår från den lättlästa versionen

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti

Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti 1 Enkel dramatisering Den helige Augustinus Festdag 28 augusti Bakgrund Den 28 augusti firar kyrkan den helige Augustinus. Augustinus föddes 354 e.kr i Tagaste i nuvarande Souk Ahras i Algeriet (i dåtidens

Läs mer

En helande Gud! Av: Johannes Djerf

En helande Gud! Av: Johannes Djerf En helande Gud! Av: Johannes Djerf Jag tänkte att vi idag skulle läsa ifrån Mark.7:31 32. Vi läser Det här är en fantastisk berättelse tycker jag om en man, vars öron fick nytt liv. Vi vet inte riktigt,

Läs mer

tacksamma för att det finns någon som bryr sig om dem för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp

tacksamma för att det finns någon som bryr sig om dem för att deras liv är lika mycket värda som andras. Hjälp När sommaren var slut, lämnades min mamma av sin familj. Hon har berättat att hon sprang flera kilometer efter bilen, men ingen hörde hennes rop på hjälp. Till slut gav hon upp och kröp in i en håla under

Läs mer

Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014

Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014 Vittnesbörd från Jesus Helar och Upprättar konferens i Vitryssland 2014 Vittnesbörd från förebedjarna i konferensen Jag förväntade mig att något speciellt skulle ske under konferensen. Jag hade feber och

Läs mer

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA BURMAN ORDFÖRSTÅELSE halt (s 3, rad 1), isigt, lätt att glida och ramla mellanmål (s 5, rad 7), något lätt att äta, frukt till exempel stukat (s 7, rad 9), gått snett med,

Läs mer

ni överlägger med varandra, på grund av att jag sa: 'Ett litet, och ni ser mig inte, och återigen ett litet, och ni kommer att erfara mig hos er' ;

ni överlägger med varandra, på grund av att jag sa: 'Ett litet, och ni ser mig inte, och återigen ett litet, och ni kommer att erfara mig hos er' ; Predikan, Centrumkyrkan 22/4 2018 Johannes 16:16 22 Peter Mänder Joh 16:16 22 (egen översättning) 16"Ett litet, och ni kommer inte längre se mig. Och återigen ett litet, så kommer ni att erfara mig hos

Läs mer

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus

16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 16 sönd e Tref 1 årg Sorgens ansikten och Jesus 19Dina döda skall få liv igen, deras kroppar skall uppstå. Vakna och jubla, ni som vilar i mullen! Ty din dagg är en ljusets dagg, du låter den falla över

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Men ett vanligt jobb är faktiskt ett tillfälle att på olika sätt dela evangeliet. Möjligheterna finns där vi är.

Men ett vanligt jobb är faktiskt ett tillfälle att på olika sätt dela evangeliet. Möjligheterna finns där vi är. NYTT MÅL Fil. 1:12-14 Hamnar man i fängelse är det säkert lätt att ge upp. Ibland räcker det med att man känner sig som att man är i ett fängelse för att man skall ge upp. För Paulus var det bara ännu

Läs mer

Inledning. ömsesidig respekt Inledning

Inledning. ömsesidig respekt Inledning Inledning läkaren och min man springer ut ur förlossningsrummet med vår son. Jag ligger kvar omtumlad efter vad jag upplevde som en tuff förlossning. Barnmorskan och ett par sköterskor tar hand om mig.

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

Vi förlorar dem, dem som står oss närmast Ingen sorterar de godas förluster från de ondas, ingen väljer åt Gud Det vi håller så hårt i den ena handen

Vi förlorar dem, dem som står oss närmast Ingen sorterar de godas förluster från de ondas, ingen väljer åt Gud Det vi håller så hårt i den ena handen ATT TACKA JA Det finns alltid ett före och ett efter. Allt det där man går och väntar på. Längtar efter. Tiden blir lång, och det händer inte, och ännu mera tid går, och helt andra saker händer istället.

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö

Det bibliska landet. Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Pilgrimsvandring på Tosterö Det bibliska landet Vid starten: Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den. (Heliga Birgitta) Betlehem: Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus

Läs mer

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

November 2005. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter November 2005 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium

Tunadalskyrkan Luk 7: Ett heligt mysterium 1 Tunadalskyrkan 130915 Luk 7:11-17 Ett heligt mysterium Olika bibelöversättningar ger olika varianter av bibeltexten. I en av de nyare The Message på svenska är det också tillrättalagt för att det lättare

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Av: Minhua Wu Ön Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig. Vi pratar med varandra, efter en lång

Läs mer

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter

Januari 2008. Mänskliga rättigheter. Barnets rättigheter. En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Januari 2008 Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets rättigheter Mänskliga rättigheter Barnets rättigheter En lättläst skrift om konventionen om barnets

Läs mer

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner KRISTENDOM KRISTENDOM Introducera ämnet - 6 lektioner 1: Jesus kristendomens centralperson 2:Treenigheten 3: Påsken 4: Uppståndelsen, nattvarden, dopet 5: Kristendomens historia, de olika kyrkorna 6: Reformationen

Läs mer

BARNHEMMET I MUANG MAI

BARNHEMMET I MUANG MAI BARNHEMMET I MUANG MAI torsdag 17 mars - lördag 26 mars De här tio dagarna har bestått av mycket besök av folk som vill hjälpa till på ett eller annat sätt. De har även bestått av besvikelser på svenska

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

A. När någon har avlidit

A. När någon har avlidit A. När någon har avlidit När någon har avlidit kan andakt hållas på begäran av de anhöriga. Den kan hållas vid den avlidnes bädd, i sjukhusets kapell, i hemmet vid kyrkan. På ett bord som är täckt med

Läs mer

Allt är inte så krångligt som man tror!

Allt är inte så krångligt som man tror! Allt är inte så krångligt som man tror! Av: Johannes Djerf Jag skulle vilja börja med att visa ett filmklipp ifrån min favoritserie, Simsons. Homer, pappa i familjen Simpson har planerat en fin uteplats

Läs mer

Mongoliet Ulan Bator. Återrapport 2/2017 ÅTERRAPPORT 2/2017 MONGOLIET ULAN BATOR

Mongoliet Ulan Bator. Återrapport 2/2017 ÅTERRAPPORT 2/2017 MONGOLIET ULAN BATOR Mongoliet Ulan Bator Återrapport 2/2017 Tack för att ni ger barn och unga i Mongoliet en bättre framtid! I SOS barnby och ungdomsboende i Ulan Bator bor för närvarande 109 barn och unga. De flesta av dem

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

III Den första stora ungdomskärleken

III Den första stora ungdomskärleken III Den första stora ungdomskärleken Nu hade Åkes mor i gengäld bjudit ut sin väninna och hennes två döttrar till sitt hem, Hon var visst stormförtjust i dessa, tyckte Åke, som också tyckte, att det skulle

Läs mer

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov 1 Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov Bakgrund S:t Martin de Porres föddes i Lima, Peru, 1579. Hans far var spanjor och hans mor en frigiven slavinna från Panama, föräldrarna gifte

Läs mer

Tunadalskyrkan Första Advent. Hosianna- välsignad är han som kommer

Tunadalskyrkan Första Advent. Hosianna- välsignad är han som kommer 1 Tunadalskyrkan 161127 Första Advent Hosianna- välsignad är han som kommer Idag är det festdag i kyrkorna. Det är första dagen på det nya kyrkoåret, Nyårsdag med nya möjligheter och nya påminnelser om

Läs mer

Martin Widmark Christina Alvner

Martin Widmark Christina Alvner Nelly Rapp monsteragent: Martin Widmark Christina Alvner Kapitel 1 På hotell Fjällvidden Nej, sa mamma. Jo, sa pappa. Nej, sa mamma. Du är finare utan. Det blir som jag har sagt, sa pappa. Det är jag

Läs mer

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta

Om lilla mig. många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta Om lilla mig många säger sig ha sett en ängel, men jag har en i mitt hjärta "Märkligt att man kan sakna någon så ofantligt mycket. Någon som egentligen aldrig tidigare existerat. En gång var det bara du

Läs mer

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad

Stefan hade inte hängt med, det tog ett ögonblick innan han kunde svara. Öh från Sverige? Pojken fick en rynka mellan ögonbrynen, lät lite irriterad BARCELONA 2008 Stefan och Karin hade skaffat mobiltelefonen nästan genast när de anlände till Barcelona drygt en månad tidigare. De hade sedan dess haft den inom räckhåll alla dygnets timmar, varit måna

Läs mer

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman

Make, far. 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 050 Det hövs en man att viska ett lugnt farväl åt det som var. Bo Bergman 051 Arbetsfyllt och strävsamt har Ditt liv varit Lugn och stilla blev Din död. 052 053 Du bäddas i hembygdens Det suckar av vemod

Läs mer

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen.

Kom och tita! Världens enda indiska miniko. 50 cent titen. En ko i garderoben j! är jag här igen, Malin från Rukubacka. Det har hänt He Det en hel del sedan sist och isynnerhet den här sommaren då vi lärde känna en pianotant. Ingenting av det här skulle ha hänt

Läs mer

SÅNG I NÖD OCH LUST Predikan 31 jan 2016, av Ulrika Ernvik

SÅNG I NÖD OCH LUST Predikan 31 jan 2016, av Ulrika Ernvik SÅNG I NÖD OCH LUST Predikan 31 jan 2016, av Ulrika Ernvik Och så kom det sej att David fick sjunga för kungen, när kungen var orolig sjöng han tröstesånger, sånger om Gud. HERREN ÄR MIN HERDE Herren är

Läs mer

Novena med den heliga Thérèse av Lisieux

Novena med den heliga Thérèse av Lisieux Novena med den heliga Thérèse av Lisieux Dag 1 Upplyftningen till himlen Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig till himlen. Och han tog dem i famnen, lade händerna på

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

Alla barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar

Alla barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar Ett vanligt hem Alla barn kan inte bo hemma hos sina föräldrar Alla barn har rätt till föräldrar vuxna som fi nns och har tid och kärlek för sina barn. Men alla har det inte så. Många barn och ungdomar

Läs mer

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping

Biskop Anders predikan. Den Heliga Familjens Fest. 30 december S:t Olai, Norrköping Biskop Anders predikan Den Heliga Familjens Fest 30 december 2013 S:t Olai, Norrköping På juldagen firade vi med stor glädje att Gud har blivit människa för vår skull. Idag på söndagen efter jul firar

Läs mer

Två b. böcker Dubbelt. i en. Dubbelt så. lt så. bra. bok. Kop. försva. Den. sovand. Guden. Widmark Gong Den sovande guden. Martin Widmark Yanling Gong

Två b. böcker Dubbelt. i en. Dubbelt så. lt så. bra. bok. Kop. försva. Den. sovand. Guden. Widmark Gong Den sovande guden. Martin Widmark Yanling Gong Den Sovande Willis Cao Guden Martin Widmark Yanling Gong Widmark Gong Den sovande guden Cao Willis Koppen som försvann öcker Två b. i en lt så Dubbe ok b a r b Två böcker i en. Dubbelt så bra bok Helena

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

By: Alyssa Srkalovic

By: Alyssa Srkalovic By: Alyssa Srkalovic Ön Kapitel 1 Jag befinner mig på Tokyos flygplats och ska snart kliva på planet till en jobbkonferens i Mexiko. Det är den tredje flighten inom loppet av två veckor. Kön går långsamt

Läs mer

När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom.

När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom. Fråga 1. När Jesus döptes av Johannes hördes: 1. Anden säga Du är min älskade son, du är min utvalde. X. En röst säga Detta är min älskade son, följ honom. 2. En röst från himlen säga Du är min älskade

Läs mer

Tunadalskyrkan TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10

Tunadalskyrkan TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10 1 Tunadalskyrkan 160918 TEMA Att vara lärjunge del 2. Bön Luk 11:9-10 Mobiltelefoner är en bra uppfinning. Man har den alltid med sig, har man en nyare telefon kan man också ansluta till internet och hitta

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Att leva med schizofreni - möt Marcus

Att leva med schizofreni - möt Marcus Artikel publicerad på Doktorn.com 2011-01-13 Att leva med schizofreni - möt Marcus Att ha en psykisk sjukdom kan vara mycket påfrestande för individen liksom för hela familjen. Ofta behöver man få medicinsk

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA Bild 1: Annas bakgrund Anna växte upp i en fattig familj. Många syskon, trångt och lite mat. Föräldrarna arbetade båda två, och även Annas äldre syskon. Anna fick börja arbeta

Läs mer

Haki Gud behöver våra. händer och fötter

Haki Gud behöver våra. händer och fötter Haki Gud behöver våra händer och fötter Ett förslag på aktivitet till exempelvis en gudstjänst för att presentera BIAL och BIALs resedocka Haki. Mål: Att barnen får höra missionsbefallningen. Att barnen

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Jesu födelse

Bibeln för barn presenterar. Jesu födelse Bibeln för barn presenterar Jesu födelse Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: M. Maillot Bearbetad av: E. Frischbutter; Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG

VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG TA GÄRNA MED MIG HEM! VÄLKOMMEN TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG EN GUIDE TILL EFS-KYRKAN HELSINGBORG Fr.o.m. september 2016 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus. Den som följer mig skall

Läs mer

En bättre värld LÄSFÖRSTÅELSE WILLIAM KOWALSKI ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

En bättre värld LÄSFÖRSTÅELSE WILLIAM KOWALSKI ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN WILLIAM KOWALSKI LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 1 härbärge (sida 5, rad 1), en plats att sova på misshandlat (sida 5, rad 9), slagit blåtira (sida 7, rad 9), blåmärke runt ögat efter

Läs mer

Barn iakttar och tar efter det vi gör. Att fungera som familj, skoja och tillbringa tid tillsammans ger glädje och förstärker gemenskapskänslan.

Barn iakttar och tar efter det vi gör. Att fungera som familj, skoja och tillbringa tid tillsammans ger glädje och förstärker gemenskapskänslan. INNEHÅLL Omsorg är kärlek Hushållsarbete Att växa in i sitt ansvar "Att göra något tillsammans" Vad gör vi som familj? Barnets färdigheter Viktiga frågor Gemensam tid Forskningsresultat Att handla är att

Läs mer

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det

MOLLY (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! PEPPER Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det (vaknar upp från en mardröm och ropar): Mamma! Mamma! Mamma! Håll klaffen! DUFFY Åh, ska man aldrig lyckas få nån blund i ögonen på det här stället? Mamma! Mamma! Håll klaffen, Molly! ( knuffar ner på

Läs mer

Kärleken gör dig hel

Kärleken gör dig hel Kärleken gör dig hel Jag frågade den där kallaste torsdagen i februari, vad är kärlek? Det hade bildats rimfrost på mina fönsterrutor den här morgonen och jag tittade inte ens på termometern innan jag

Läs mer

Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan Psalm: 298, 67, Kyrkokör.

Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan Psalm: 298, 67, Kyrkokör. Predikan 5 sön i Påsktiden, 3 årg. Joh 17:9-17, Att växa i tro. Centrumkyrkan 2017. Psalm: 298, 67, 259 + Kyrkokör. Inledningsord till Evangeliet: Vi rör oss alltmer ifrån Påsken mot Kr him och Pingst.

Läs mer

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5 Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1 Kapitel 2 Sida 2 Kapitel 3 Sida 3 Kapitel 4 Sida 4 Kapitel 5 Sida 5 Kapitel 1 Hej jag heter Pontus Sjöström och är 15 år. Jag bor i Nacka med mina föräldrar och två

Läs mer

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006

BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 BARN I ANDERNA Årgång 19 Nr 2 2006 Anita och Göran Jansson skriver i sin jul- och nyårshälsning: Och man skall ge honom namnet Immanuel Det betyder: Gud med oss. Matt 1:23. Till alla vänner som genom era

Läs mer

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1

Ingen gråter (Katarina och Alf) Kapitel 1 Ingen gråter (Katarina och Alf) Inledning Bastian kan inte sova. Han ligger i sängen och tittar rakt upp i taket, vänder och vrider på täcket och puffar till kudden. Det är tyst, det enda Bastian hör är

Läs mer