Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden"

Transkript

1 1(6) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 5:e september 2014 kl konferenscentrum rum 1 Ulf Bergman närsjukvårdschef Per Vågström, bitr närsjukvårdschef Camilla Lindbäck administratör Margareta Larsson vårdchef Marianne Engberg, kommunal Närvarande Stina Folkesdotter Ek, Vårdförbundet Jenny Kostet, HR-partner Peter Johansson, NLF Anette Karlström, SACO Robert Svartholm, NLF Anna -Lena Eriksson, Kommunal Urban Mikko, NLF För kännedom Per Vestin,Vision Hans-Erik Grönberg, Saco Ulla Keinström, Vårdförbundet Ärenden 1. Formalia Justerare blir jämte ordföranden, Stina Folkesdotter Ek, Peter Johansson, Anette Karlström, Marianne Engberg 2. MBL 19 Information om läget inom vuxenpsykiatrin Pia Byström avgick som verksamhetschef för psykiatrin i juni, Ulf Bergman tog över som verksamhetschef tills att Jeanette Nordberg tog över som tillförordnad verksamhet och det avtalet sträcker sig fram till Urvalsarbetet för ny verksamhetschef har startat och beräknas vara klart i slutet av september. När verksamhetschefen är tillträdd inleds arbetet med att se över ledningsstrukturen för psykiatrin. Arbetsmiljön skall ses över som en del i den processen och som Arbetsmiljöverket ålagt psykiatrin att göra. Kaj och Barbro Skoglund intervjuar personal på psykiatrin för att få en helhetsbild över situationen. Hela den psykiatriska vårdprocessen kommer att ses över. Katarina Johansson kommer att arbeta på 30 % mot psykiatrin. Det kommer anställas sjuksköterskor med utvecklingsinriktning och även bemanningssjuksköterskor för att bemanna upp enheten.

2 2(6) 3. MBL 19 Utfärdande av vårdintyg under jourtid Fråga initierad av Peter Johansson, NLF om att denna nya arbetsuppgift som påfördes på intermediärjour/medicinbakjour gjordes utan samverkan. Beslutet togs då det inte fanns behöriga läkare under sommaren för att bedöma dessa vårdintyg. Samverkan skedde inte på NUS-nivå eftersom frågan bedömdes att hanteras skyndsamt. De närvarande är överens om att samverkan ska ske inför dessa och liknande åtgärder utifrån intentionerna i utvecklings- och samverkansavtalet. 4. MBL 19 Utveckling av missbruks- och beroendevården i NLL Missbruks- och beroendeenheten planeras bli länsenhet med tillnyktringsplatser. Det formella beslutet är inte taget ännu, men landsting och kommuner är överens. Det är påtalat för landstingsdirektören att det måste ske lokalförändringar för att detta ska vara möjligt. I de lokaler de har nu kan de inte fullgöra sitt uppdrag och länsenheten bör därför placeras på Sunderby sjukhus. 5. MBL 19 Närsjukvårdsområdets ekonomiska handlingsplan Den ekonomiska handlingsplanen innehåller närsjukvårdsområdets förutsättningar, förslag på åtgärder, mål och övriga åtgärder för att spara de 118 mkr som närsjukvårdsområdet ligger minus. Se bifogad presentation 6. MBL 19 Information om tf verksamhetschefer Jeanette Nordberg tar över psykiatrin Sunderbyn som tillförordnad verksamhetschef fram till Ines Nilsson blir tillförordnad verksamhetschef för medicinsk dokumentation och paramedicin under denna tid. 7. MBL 11 Förlängning av förordnande, Råneå HC Förordnandet för Lars Grundström, verksamhetschef för Råneå Hälsocentral går ut Arbetsgivaren informerade vid föregående De fackliga organisationerna tillstyrker förlängt förordnande förutom Vårdförbundet som motsätter sig denna förlängning utifrån rådande situation och ifrågasätter även verksamhetschefens tillgång till stöd och avlastning i sitt chefskap. Om enhetschefen skall ta över delar av verksamhetschefens arbete bör det premieras av arbetsgivaren..

3 3(6) 8. MBL 11 Förlängning av förordnande, Sandens HC Förordnandet för Katarina Enér, verksamhetschef för Sandens Hälsocentral går ut Arbetsgivaren informerade vid föregående De fackliga organisationerna tillstyrker Ordföranden konstaterar att parterna är överens om en förlängning. 9. MBL 11 Förlängning av förordnande, Jourcentralen/1177 Luleå Förordnandet för Gunilla Lindgren, verksamhetschef för Jourcentralen Luleå går ut Arbetsgivaren informerade vid föregående De fackliga organisationerna tillstyrker förlängt. Ordföranden konstaterar att parterna är överens om en förlängning. 10. MBL 11 Förlängning av förordnande, Örnäsets HC Förordnandet för Marianne Norlund, verksamhetschef för Örnäsets Hälsocentral går ut Arbetsgivaren informerade vid föregående De fackliga organisationerna tillstyrker Ordföranden konstaterar att parterna är överens om en förlängning. 11. MBL 11 Närsjukvårdens handlingsplan Närsjukvården Luleå Bodens handlingsplans fastställdes. 12 MBL 19 Säkerhet På grund av den varma sommaren kunde inte sjukhuset inte kylas fullt ut. Operation, IVA och HIA prioriterades och nödkyldes. För Sunderby sjukhus finns två alternativ för att utöka kylningsmöjligheterna. På hälsocentralerna finns inga kylmöjligheter överhuvudtaget. Sommaren har varit stökigare än tidigare, mycket kan härledas till Missbruks- och beroendeenhetens flytt till Sunderby sjukhus över sommaren. Det har anställts en extra vakt för att vara behjälplig vid dessa situationer.

4 4(6) Incidenter som har skett är att en patient högg en personal med penna i ansiktet, stöld av morfin och stesolid på medicinmottagningen och ett suicidförsök. NLF tar upp att personal känner sig otrygga när det går till och från jourrum på natten och att det står väldigt mycket soptunnor runt omkring det området. Per tar med sig frågan och skall se vad som kan göras. 13. MBL 19 Personalaktiviteter inom närsjukvårdsområdet En översyn över hela länets kompetensstege behövs avseende sjuksköterskor, vi har färre med lång erfarenhet som ska leda de nyutexaminerade, så det gäller att få ordning på introduktionen också. Katarina Johansson är anställd som verksamhetsutvecklare för arbeta med dessa frågor. Vi måste bli en attraktiv arbetsgivare. Vi har allt sjukare patienter som kräver mer omvårdnad och vi måste premiera de sjuksköterskor som har stor kunskap då de påverkar en hel avdelning med sin kunskap. Planen är att nyanställa sjuksköterskor i närsjukvårdsområdet med utökat arbetsområde, de kommer inte tillhöra en specifik avdelning, men de kommer arbeta som vikarier på de olika avdelningarna, detta gäller inte från dag till dag utan om längre vikariat. Förslag kommer att tas fram och samverkan kommer att ske direkt med Vårdförbundet i denna fråga. 14. MBL 19 Sommaren 2014 Sommaren har varit besvärlig på Sunderby sjukhus, det har aldrig varit så mycket ny personal, det har varit mycket korttidsfrånvaro. Vårdplatsmöten har hållits dagligen och samarbetet med Kalix och Piteå har fungerat bra. I primärvården har det varit ont om läkare, stängningen i Råneå gick bra, men i övrigt har det varit knappt att de fått ihop bemanningen. VF påtalar att sommaren har varit odräglig för medlemmarna, enormt mycket övertid, dubbla arbetspass, vilket har lett till att man inte haft möjlighet till 4 veckors sammanhållen semester, hög vårdtyngd, svårigheter att ta rast och paus samt ett konstant stresspåslag med nästan dagligen stabsläge under andra delen av sommaren. Många medlemmar beskriver utmattningskänslor efter sommaren. 15. MBL 19 Information från ledningsmöten i primärvården i Luleå och Boden samt från specialistsjukvården Smittskydd har information hur hantera Ebola i länet och det finns en plan för hur det ska hanteras ifall det misstänks något fall.

5 5(6) Anna Beck är ALK-allmänläkarkonsult och arbetar med samverkan mellan distriktsläkare och specialistläkare. Det har återinförts obligatoriska utbildningsdagar för distriktsläkare med föreläsningar och diskussioner. Ny privat hälsocentral kommer att öppnas i Luleå centrum och det är genom praktikertjänst som Ola Berg startar denna hälsocentral med bland Urban Mikko och Andreas Karlsson som läkare. De beräknas öppna i november/december och skall behandlas som övriga hälsocentraler. Arbetsgrupp kommer startas upp med inriktning mot vårdplatser på sjukhuset då vi står inför att AVA kommer att försvinna och det är viktiga vårdplatser som inte kan försvinna. Även viktigt för oss att skaffa oss en inriktning på vilken arbetsorganisation vi ska ha, ska palliativa vården vara kvar på sjukhuset eller kan den utlokaliseras. När det gäller akutläkarprojektet så är divisionerna överens, dock blir det en puckelkostnad de första åren som måste finansieras. 16. MBL 19 Behörighet till journaler för studenter mm Det har varit en händelse då läkarstudent varit placerad på hälsocentral och då gått igenom sin handledares dagsprogram med patienter för att då välja ut de denne ska vara med på. Studenten fastnar i loggkontroll hos en av dessa patienter och eftersom studenten aldrig var med och träffade patienten finns ingen vårdrelation. Alla berörda parter mådde dåligt efter denna händelse.och det här får inte ske då studenten kan bli åtalad under enskilt åtal. Eftersom detta är en händelse som faller under allmänt åtal är det viktigt att notera att handledare får göra urval vilka patienter som studenten ska närvara på. En riktlinje är under arbete för denna fråga då det är allvarliga händelser som vi inte vill utsätta någon för, varken personal eller patienter. 17. Övriga frågor Ingen övrig fråga togs upp. Höstens möten 3/10, 14/11, 12/12 samtliga samma tid Luleå den / 2014 Ulf Bergman Närsjukvårdschef Justeras: Marianne Engberg, Kommunal Anette Karlström, SACO

6 6(6) Peter Johansson, NLF Stina Folkesdotter Ek, Vårdförbundet

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden 1(5) Protokoll MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden Tid och plats Fredagen 9 maj 2014 08.00 12.00 IVAs konferensrum Sunderby sjukhus Ulf Bergman, närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(5) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 3 oktober 2014 kl 10.00 konferenscentrum rum 1 Ulf Bergman närsjukvårdschef Per Vågström, bitr närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden

MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden 1(5) Protokoll MBL 19 information till samverkansforum för närsjukvården Luleå Boden Tid och plats Fredagen 28 mars 2014 10.00 12.00 Geriatrikmottagningens konferensrum Ulf Bergman, närsjukvårdschef Camilla

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(5) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats 22 april 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, bitr närsjukvårdschef Kristina Myhr

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (9) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180413 Tid och plats 2018-04-13, 9.30-12.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(5) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats Fredag 2 september 2016 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Kristina Myhr Eriksson, närsjukvårdschef

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(5) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 13 mars 2015 konferenscentrum rum 2-3, Sunderby sjukhus Ulf Bergman Närsjukvårdschef Åsa Hällström, Verksamhetsutvecklare

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180115 Tid och plats 2018-01-15, 9.00-10.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (6) Närsjukvårdens utvecklings- och samverkansforum Luleå Boden 180103 Tid och plats 2018-01-03, 9.00-10.00, Konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Deltagare Katarina

Läs mer

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden

Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden 1(6) Protokoll Närsjukvården utvecklings och samverkansforum Luleå Boden Tid och plats Fredag 11 november 2016 9.30-12.00 konferenscentrum rum 1, Sunderby sjukhus Kristina Myhr Eriksson, närsjukvårdschef

Läs mer

Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden 1(5) Protokoll Samverkan för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag den 29 januari 2016 0930-1200 patienthotellet plan 5 Ulf Bergman, Närsjukvårdschef Katarina Johansson, biträdande Närsjukvårdschef

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(7) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 11 december 2015, kl 09.30-12.00 Sunderby sjukhus Patienthotellet plan 6 Ulf Bergman, närsjukvårdschef Åsa Hällström, verksamhetsutvecklare

Läs mer

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden

Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden 1(10) Protokoll Samverkansforum för Närsjukvården Luleå/Boden Tid och plats Fredag 18 september 2015, kl. 10.00 17.00 Sunderby sjukhus Patienthotellet plan 5 Ulf Bergman, närsjukvårdschef Katarina Johansson,

Läs mer

Patientråd Sunderby sjukhus

Patientråd Sunderby sjukhus 1(6) Protokoll Patientråd Sunderby sjukhus Tid och plats Fredag den 27 januari 2016 kl.9.30 12.00, Hotell Vistet, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, Närsjukvård Camilla Lindbäck, Närsjukvård Elly Granlund

Läs mer

Ledningsrapport april 2018

Ledningsrapport april 2018 Periodens resultat är + 54 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 56 mnkr men en försämring med 36 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,3 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy. 1 Närvaro och val av justerare

Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy. 1 Närvaro och val av justerare Protokoll Samverkansmöte enligt MBL 19 Centrum för akut omhändertagande,sy Tid och plats Onsdag 22 oktober 2014, Kl 09:00-12:00, 2-3:an konfcentra SY Margareta Isaksson-Drugge, Vårdförbundet Håkan Sundberg,

Läs mer

Ledningsrapport mars 2017

Ledningsrapport mars 2017 Periodens resultat är + 54 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 14mkr. Nettokostnaderna är 2,2 % högre än samma period föregående år men ca 1,4 % lägre än budget (27 mkr). Divisionerna redovisar ett

Läs mer

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten

Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (10 Månadsrapport mars 2017 Region Norrbotten Sida 2 (10) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Verksamhetens intäkter... 3 Verksamhetens kostnader... 4 Personalkostnader...

Läs mer

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30

Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Projektplan för etablering av Beroendecentrum 2015-03-30 Ann-Christin Åström Projektledare landstinget Henry Lundgren Projektledare Kommunförbundet Projektnamn: Uppbyggnad av Beroendecentrum i Norrbotten

Läs mer

Ledningsrapport januari 2018

Ledningsrapport januari 2018 Periodens resultat är + 32 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 8 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Periodens nettokostnaderna är 16 mkr lägre än budget.

Läs mer

Månadsrapport oktober 2017

Månadsrapport oktober 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (12 Månadsrapport oktober 2017 Sida 2 (12) Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Periodens resultat och prognosbedömning... 3 Periodens intäkter och kostnader... 4 Verksamhetens

Läs mer

Samverkansavtal avseende personer med riskbruk, missbruk, beroendeproblematik och samsjuklighet

Samverkansavtal avseende personer med riskbruk, missbruk, beroendeproblematik och samsjuklighet Samverkansavtal avseende personer med riskbruk, missbruk, beroendeproblematik och samsjuklighet Varför inleddes samverkan? Nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevården, 2007 Riktlinjerna uppmanar

Läs mer

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (9) Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Syfte Ett stöd för verksamheten för att hantera inkommande patienter till slutenvård på ett patientsäkert sätt

Läs mer

Ledningsrapport december 2016

Ledningsrapport december 2016 Årets resultat är + 198 mkr, vilket är 438 mkr bättre än föregående år men avviker negativt mot budgeten med 124 mkr. Resultatförbättringen beror på att skatteintäkterna ökat med 852 mkr, där höjningen

Läs mer

Ledningsrapport april 2017

Ledningsrapport april 2017 Periodens resultat är + 90 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 69 mkr. Nettokostnaderna är oförändrade jämfört med samma period föregående år vilket är 2,2 % lägre än budget (56 mkr). Regionens prognos

Läs mer

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-06-07 Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och

Läs mer

Ekonomi i balans finns den? HR-systemet. Flexuttag

Ekonomi i balans finns den? HR-systemet. Flexuttag SENASTE NYTT! Nu är lönerevisionen klar. Har du fått ett begripligt besked om din lönesättning? Ett samtal som motiverar din lönesättning? Meddela ditt fackliga ombud eller oss på kansliet. Ekonomi i balans

Läs mer

Månadsrapport Region Norrbotten

Månadsrapport Region Norrbotten Redovisande dokument Rapport Sida 1 (17 Månadsrapport Region Norrbotten 201803 Sida 2 (17) Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Verksamhet... 4 Produktion... 4 Tillgänglighet... 4 Specialiserad vård...

Läs mer

NLL Norrbottens läns landsting 2014

NLL Norrbottens läns landsting 2014 NLL-2014-01 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar)

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Ledningsrapport augusti 2017

Ledningsrapport augusti 2017 Periodens resultat är + 294 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 100 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,6 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 78 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Ledningsrapport september 2018

Ledningsrapport september 2018 Periodens resultat är + 243 mnkr, en positiv avvikelse mot budget med 117 mnkr men en försämring med 40 mnkr jmf föregående år. Nettokostnaderna har ökat med 3,1 procent jämfört med samma period föregående

Läs mer

Ledningsrapport december 2018

Ledningsrapport december 2018 Resultat före finansnetto är +220 mnkr vilket är 94 mnkr bättre än budget och 59 mnkr sämre än föregående år. Finansnettot är negativt med 70 mnkr vilket helt beror på orealiserad värdereglering av pensionsportföljen

Läs mer

Pågående arbete/åtgärder

Pågående arbete/åtgärder Minska användning av inhyrd personal och övertid Liggande handlingsplaner följs i ordinarie uppföljning Divisionerna arbetar med aktiviteterna i sina handlingsplaner och försöker bla minska inhyrd personal.

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid

Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid Sunderby sjukhus Tore Öberg 1 av 7 Bilaga 8d Rutin - Hantering av driftstörningar under byggtid Rutin gällande oförutsedda driftstörningar som är relaterade till om- och tillbyggnationerna av Sunderby

Läs mer

Månadsfakta oktober 2016

Månadsfakta oktober 2016 Ekonomi Resultaträkning Kostnadsutveckling 2016-2015 Resultaträkning (Mkr) 201610 201510 2010610-201510 Avvikelse mot budget 2016 Verksamhetens intäkter 1 039 976 6,5% 164 Verksamhetens kostnader -7 291-6

Läs mer

Månadsfakta september 2016

Månadsfakta september 2016 Ekonomi Resultaträkning Kostnadsutveckling 2016-2015 Resultaträkning (Mkr) 201609 201509 2010609-201509 Avvikelse mot budget 2016 Verksamhetens intäkter 936 873 7,2% 149 Verksamhetens kostnader -6 544-6

Läs mer

Ledningsrapport december 2017

Ledningsrapport december 2017 Periodens resultat är + 302 mkr, en negativ avvikelse mot budget med 10 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,5 % jämfört med samma period föregående år vilket är 56 mkr högre än budget. Divisionerna redovisar

Läs mer

Ledningsrapport september 2017

Ledningsrapport september 2017 Periodens resultat är + 283 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 55 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 2,0 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 32 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 5 februari 2015 kl 10.00-16.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Maria Stenberg, ordf 5-15 Agneta Granström (MP) ande Socialberedningen Helena Öhlund

Läs mer

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län:

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län: Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2013-07-02 Dnr 8.5-28479/2013-1 1(6) Regionala tillsynsavdelningen Öst Astrid Hessling astrid.hessling@ivo.se Danderyds Sjukhus AB Chefläkaren 182 88 Stockholm Den 1 juni 2013 tog

Läs mer

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser

SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser SOMMAREN 2012 En undersökning om bemanningssituationen och dess konsekvenser 2012-09-06 Martin Östberg 2 (8) Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Genomförande... 5 3 Bemanningssituationen under

Läs mer

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014

TEXT HELENA MIRSCH FOTO MARIA ÅSÉN VÅRDFOKUS. NUMMER ETT 2014 Arvidsjaur. Inte långt från polcirkeln är ambitionen stor att ge högklassig vård, trots svåra villkor. Men det var här hela vårdcentralen polisanmäldes för svartkassa. Trots att de bara ville att invånarna

Läs mer

BESLUT. Nationell tillsyn av hälso- och sjukvården vid Region Halland sommaren

BESLUT. Nationell tillsyn av hälso- och sjukvården vid Region Halland sommaren /(\ BESLUT inspektionen för värd och omsorg 2014-10-29 nr 8.5-13098/2014 1(5) Avdelning sydväst Lisbeth Abrahamsson lisbeth.abrahamsson@ivo.se Region Halland Box 517 301 80 Halmstad Vårdgivare Region Halland

Läs mer

Nya ärenden 3-7 aug -15

Nya ärenden 3-7 aug -15 Sid: 1 02569-2015 2015-07-31 Försäkringskassan Förfrågan - behandling i annat EU/EES-land, Sekretessprövning enligt OSL 21 kap samt 25 kap 1. 02570-2015 2015-07-31 Sveriges Radio Ekot Förfrågan röntgenanalys

Läs mer

Presskonferens. 18 maj 2015. Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S)

Presskonferens. 18 maj 2015. Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S) Presskonferens 18 maj 2015 Medverkande: Landstingsråden Maria Stenberg (S), Agneta Granström (MP), Glenn Berggård (V), Anders Öberg (S) Landstingsdirektör Hans Rönnkvist Åtgärder för en ekonomi i balans

Läs mer

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre

Aktivitet och status O = EJ PÅBÖRJAT O = PÅGÅR O = KLART O Pilot förstärkt samarbete i öppenvård för sjuka äldre Bilaga 1 till Gemensam handlingsplan Bättre liv för sjuka äldre Aktivitetsplan Bättre liv för sjuka äldre Mätperiod enligt överenskommelsen mellan SKL och staten för : 131001 140930 Resultat för åldersgruppen

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen. Protokoll från förvaltningsgruppen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen. Protokoll från förvaltningsgruppen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-11-07 från förvaltningsgruppen Närvarande: Förvaltningen Anders Carstorp, sdelsdirektör Lars Wennberg, avdelningschef

Läs mer

Välkommen till KUA Klinisk utbildningsavdelning Skånes Universitetssjukvård Lund, Malmö och Helsingborgs sjukhus

Välkommen till KUA Klinisk utbildningsavdelning Skånes Universitetssjukvård Lund, Malmö och Helsingborgs sjukhus Välkommen till KUA Klinisk utbildningsavdelning Skånes Universitetssjukvård Lund, Malmö och Helsingborgs sjukhus Läsåret 2015-2016 Välkommen till Klinisk Utbildnings Avdelning (KUA) i Malmö! KUA är en

Läs mer

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus

Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Inriktningsbeslut, tillbyggnad Sunderby sjukhus Bilaga 1 Bakgrund I nuläget arbetar projektgruppen med planeringsarbete inom etapperna D/E (Akuten, BFM, IVA, DKE och Sterilcentralen) och B (Psykiatrin).

Läs mer

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor

Palliativ vård, uppföljning. Landstinget i Halland. Revisionsrapport. Mars 2011. Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Palliativ vård, uppföljning Landstinget i Halland Revisionsrapport Mars 2011 Christel Eriksson, certifierad kommunal revisor Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund... 4 Metod och genomförande... 4 Granskningsresultat...

Läs mer

Landstingsstyrelsens förvaltning LS Förhandling enligt 11 MBL angående ny organisation för produktionsområdena.

Landstingsstyrelsens förvaltning LS Förhandling enligt 11 MBL angående ny organisation för produktionsområdena. Landstingsstyrelsens förvaltning PROTOKOLL 2003-11-27 LS 0311-2935 Förhandling enligt 11 MBL angående ny organisation för produktionsområdena Närvarande För arbetsgivaren: Dirk Müller Bill Eriksson (sekr)

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Resultat klubbmatcher vår 2015

Resultat klubbmatcher vår 2015 Resultat klubbmatcher vår 2015 HÄR NEDAN SER DU RESULTATEN FRÅN KLUBBMATCHERNA VÅREN 2015. PITEÅMATCHEN HEMMA ONSDAGEN DEN 14/1 2015 HURRA vi vann den här matchen mot Piteå med 300 p övervikt!!! Det är

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING. Version: 1.3. Ansvarig: Björn Ahlnäs

HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING. Version: 1.3. Ansvarig: Björn Ahlnäs HANDLINGSPLAN FÖR UTBILDNING AV LÄKARSTUDERANDE OCH LÄKARE I JÄMTLANDS LÄNS LANDSTING Version: 1.3 Ansvarig: Björn Ahlnäs läkarstuderande och läkare i Jämtlands läns landsting 2 (20) ÄNDRINGSFÖRTECKNING

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Sida 1 (5) 2019-06-1004 från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Närvarande: Stadsdelsförvaltningen Gunilla Davidsson, tf. stadsdelsdirektör Katarina Odén-Ryhede, tf. avdelningschef förskola Linda Palo, avdelningschef

Läs mer

MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE

MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE MÖTE SAMVERKAN NÄRSJUKVÅRD OCH KOMMUN I GÄLLIVARE 2014-09- 11 Meddixgrupp Samverkan närsjukvård och kommun på enhetschefsnivå Möte Samverkan närsjukvård och kommun i Gällivare DELTAGARE Gällivare kommun

Läs mer

Norrbottens läns landsting 2014

Norrbottens läns landsting 2014 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar) Besöksnäringen

Läs mer

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård I ~ Landstinget Il DALARNA 2015-06-15- Datum _ 16 1 (6) Administrativ enhet 000006 Dnr LD15/01693 Uppdnr 1088 2015-06-01 Landstingsstyrelsen 2015-06-15- Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Uddevalla sjukhus, Vårdsamordnare, akutkliniken Orust, primärvården, verksamhetschef, Carema Henån Uddevalla kommun, socialdirektör

Uddevalla sjukhus, Vårdsamordnare, akutkliniken Orust, primärvården, verksamhetschef, Carema Henån Uddevalla kommun, socialdirektör 1 (5) Handläggare Utredare Camilla Karlsson Tfn 0522-69 70 47 Närvarande: Lena Andersson Anders Fallenius Kurt Hansson Gunilla Johansson Marianne Johansson Per Kjellson Åsa Kullvik Ann-Charlotte Larsson

Läs mer

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum

Överbeläggningsplan för somatisk slutenvård i Region Kronoberg Gäller för: Kirurgi- kvinno- och barncentrum, Medicin- och akutcentrum Riktlinje Process: 3.0.3 RGK Organisera Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2018-06-11 Faktaägare: Madelene Johannisson, vårdplatskoordinatorer Medicin- och akutcentrum Fastställd av: Per-Henrik

Läs mer

Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013

Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013 Uppdrag: Uppföljning av sommarn 2013 Innehåll Bakgrund Uppdrag och huvuduppgifter Beskrivning Under semesterperioden har det varit stora svårigheter och problem med bemanningen på sektor ÄO-HS enheter.

Läs mer

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart Bakgrund/syfte Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: Nuvarande hälso- och sjukvårdssystem i Norrbotten är inte långsiktigt hållbart avseende: Att trygga en god vård till en allt äldre befolkning med

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION Division har som uppdrag att utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar Organisation 2015 Organisation 2015 Norrbotten, ¼ del

Läs mer

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17

Välkomna till. Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP. 27 sep -17 Välkomna till Individen i centrum, ny lag om samverkan och SIP 27 sep -17 Program 8:15 Inledning 8:30 LifeCare - kort introduktion Jeanette Rosberg SIP när, var och hur? Margit Gehrke-Flyckt Barn och ungd

Läs mer

Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat

Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat Bilaga Återkoppling RD-uppdrag till RS för att uppnå budgeterat resultat Ärende/fråga Minska användning av inhyrd personal och övertid Liggande handlingsplaner följs i ordinarie uppföljning Tjänstledigheter

Läs mer

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn)

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Informerande dokument Information Sida 1 (5) Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Till dig som gör din verksamhetsförlagda utbildning(vfu) hos oss! 2019-02-06 Kerstin Rahkola Kerstin Rahkola Sida

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10.

Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10. 1 (5) Kvalitets- och utvärderingskontoret 2014-09-24 Dnr ÄN 2014-415 Malin Robertsson Verksamhetsuppföljning, Valla Park, Attendo Sverige AB, 2014-09-10, 2014-09-23, 2014-10-10. Bakgrund Äldrenämnden har

Läs mer

Markörbaserad journalgranskning

Markörbaserad journalgranskning Markörbaserad journalgranskning Resultatrapport från Division Närsjukvård granskning Jan-Dec 05 PATIENTSÄKERHETRÅDET 0 UPPRÄTTAD 06-04-9 ANSVARIG FÖR RAPPORTEN ROSE-MARIE NÄSLUND Bakgrund Markörbaserad

Läs mer

Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF)

Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF) Landstingsstyrelsens förvaltning LS 0502-0224 2005-12-12 Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF) Utgångspunkter - samverkan Det är viktigt att parterna

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4

Protokoll Sammanträdesdatum Inbjuden Mats Erntell smittskyddsläkare, 4 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-02-16 Landstingets pensionärsråd 1-7 Tid: Fredagen den 16 februari 2007, kl. 09:30-11:40 Plats: Sammanträdesrummet Falken, stadshuset, Laholm Ledamöter Mats Eriksson (m)

Läs mer

Rekommendationer vid arbete som läkarassistent

Rekommendationer vid arbete som läkarassistent Rekommendationer vid arbete som läkarassistent SVERIGES LÄKARFÖRBUND 2017 För alla läkare under hela karriären Läkarassistenter har potential att utgöra en stor tillgång för hälso- och sjukvården: de kan

Läs mer

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt?

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt? Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober 2013 Nya organisationen vad är nytt? Hans Rönnkvist, biträdande landstingsdirektör Innehåll - Styr- och ledningsmodell - Varför omorganiserar landstinget?

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats 9 maj 2019 klockan 10.00 13.50 Regionhuset, Styrelserummet Närvarande Region Norrbotten: Kenneth Backgård (SJVP), ordf. Erika Sjöö (SJVP) Linda Frohm

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (7) 2016-05-12 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Britt Karlsson, Förskola och fritid, tf.

Läs mer

LEIF KARLSSON MAGNUS ODÉN ÅKE ERIKSSON MATS ÅKERIND ANNIKA BRODIN SÖDERLUND ERIK PROOS GUIDO RIPKE

LEIF KARLSSON MAGNUS ODÉN ÅKE ERIKSSON MATS ÅKERIND ANNIKA BRODIN SÖDERLUND ERIK PROOS GUIDO RIPKE VSM 2013 sorganisation Fredag 16 augusti Tävlingsledare Bitr. tävlingsledare HANS LOFORS/ANDERS WETTERBERG LEIF KARLSSON Teknisk ledare MAGNUS ODÉN Sjukvård CAROLINE GYLLENHAMMAR Starter Starters FÖRBUNDS

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Protokoll LSG Utbildning

Protokoll LSG Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 08:30-12:00 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Anders Samuelsson,

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården 19 LS 2017-0342 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0342 Landstingsstyrelsen Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed

Läs mer

Vägen till ett välvårdat Dalarna

Vägen till ett välvårdat Dalarna Vägen till ett välvårdat Dalarna Förslag till struktur- och förändringsplan del 2 för fortsatt politisk process i landstingsstyrelsen och fullmäktige Var är landstinget idag? Verksamheterna har under våren

Läs mer

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län:

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län: Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2013-07-02 Dnr 8.5-28358/2013 1(5) Avdelning öst Lotte Hidemo lotte.hidemo@ivo.se Karolinska Universitetssjukhuset Chefläkaren 171 76 STOCKHOLM Den 1 juni 2013 tog den nybildade myndigheten

Läs mer

Patientråd Sunderby sjukhus

Patientråd Sunderby sjukhus 1(5) Protokoll Patientråd Sunderby sjukhus Tid och plats Fredag den 30 september 2016 kl.9.30 12.00, Konferenscentrum, Sunderby sjukhus Katarina Johansson, Närsjukvård Anna Lind, Närsjukvård Anders Broström,

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-09-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-09-09 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Stina Leander Marianne Jadehill Carina

Läs mer

27 Svar på skrivelse från Talla Alkurdi (S) om förlossningsvården inför sommaren 2019 HSN

27 Svar på skrivelse från Talla Alkurdi (S) om förlossningsvården inför sommaren 2019 HSN 27 Svar på skrivelse från Talla Alkurdi (S) om förlossningsvården inför sommaren 2019 HSN 2019-0814 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2019-0814 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-05-29

Läs mer

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19

AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 AT-SPUR SUNDERBY SJUKHUS, LULEÅ 2010-11-17 11-19 Sunderby sjukhus är ett länssjukhus med ett upptagningsområde som omfattar 250 000 personer. Årligen tillsätts 11 AT-block med uppstart två gånger per år.

Läs mer

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar PM 2015-04-17 1 (5) Sommarplaneringen i vården 2015 Tidig planering för säker och trygg vård i sommar För att få en bild av hur planeringen av vården och bemanningen av vårdpersonal ser ut inför sommaren

Läs mer

Sommarplaneringen i vården 2017

Sommarplaneringen i vården 2017 PM PM 2017-04-27 1 (5) Sommarplaneringen i vården 2017 Stärkt samverkan med primärvård och kommun och tidigarelagd planering av bemanningen är några av de insatser som landsting och regioner nu genomför

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser

SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser SOMMAREN 2013 En undersökning om bemanningssituationen inom vård och omsorg och dess konsekvenser 2013-06-03 Jonas Vallgårda 2 (12) Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Metod och genomförande... 5 3 Bemanningssituationen

Läs mer

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga Vårdval primärvård uppföljning januari-april 2019 Resultatbilaga Gällivare hc Jokkmokks hc Laponia hc Pajala hc Haparanda hc Kalix hc Överkalix hc Övertorneå hc Kiruna hc Norrskenets hc Bergnäsets hc Björknäs

Läs mer

Beslutsunderlag gällande förslag av införande av jour inom ambulanssjukvården

Beslutsunderlag gällande förslag av införande av jour inom ambulanssjukvården Beslutsunderlag gällande förslag av införande av jour inom ambulanssjukvården 1 Bakgrund Division Operation har i prognosen inför 2016 identifierat 44,3 mkr i åtgärder. För en ekonomi i balans krävs åtgärder

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus

Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus Redovisande dokument Protokoll Sida 1 (5) Klinikledningsmöte Psykiatrin, Sunderby sjukhus 2018-06-15 Tid och plats 2018-06-15 kl 08.30-12.00, Glasrummet, Psykiatrin Sunderby sjukhus Deltagare Anders Berntsson

Läs mer

Patientnämndens rapport 2014

Patientnämndens rapport 2014 Patientnämndens rapport 2014 1 Sammanfattning Rapporten avser patientnämndens verksamhet för 2014 med inkomna synpunkter samt stödpersonsuppdrag. Främst ses ärenden rörande felaktig, fördröjd eller utebliven

Läs mer