Riktlinjer för examensarbetare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för examensarbetare"

Transkript

1 Riktlinjer för examensarbetare Informationen för dig som ska göra examensarbete finns för det mesta på LTH:s hemsida: Studenten förväntas vara förtrogen med upplysningarna som LTH tillhandahåller. Denna lathund redogör endast för de element som är specifika för examensarbetena som utförs vid avdelningen för maskinkonstruktion. Examensunderlag I examensarbetet för maskinkonstruktion och teknisk design ingår följande examinationsunderlag: Ett måldokument. En skriftlig rapport på svenska eller engelska med en sammanfattning på engelska. En separat sammanfattning, som ska vara populärvetenskaplig. En muntlig presentation vid ett offentligt seminarium vid Lunds Tekniska Högskola. Muntlig och skriftlig opposition vid ett seminarium där ett annat examensarbete presenteras. Dessutom utställs examenarbetena hos maskinkonstruktion så att andra studenter och besökare från industrin och akademin får se arbetens resultat: Studenterna ska mot slutet av examensarbete göra en poster som utgör reklam för deras examensarbete. Om en prototyp utförs betalar maskinkonstruktion för att utföra en andra som kan visas i utställningsmontrar (med företagets tillåtelse). När du ska komma igång Kontakta någon av examinatorerna på maskinkonstruktion - Olaf Diegel, Damien Motte, Giorgos Nikoleris eller Robert Bjärnemo, och berätta om ditt förslag på examensarbete. Det är viktigt att du innan du startar arbetet avtalar med företaget angående immateriella rättigheter, relation till tredje part osv. Detta sker antingen genom att företaget har ett eget avtal eller om så inte är fallet kan du använda dig av Avtal avseende examensarbete som du kan få av Cilla Perlhagen. Är du osäker i dessa frågor, kontakta examinator. Fyll i blanketten Examensarbete - Anmälan som finns att hämta på LTHs hemsida. Börja med att få den signerad av din programplanerare. Få den sen signerad av handledaren och examinatorn när de godkänt ditt måldokument. Du ser själv till att blanketten skrivs på för att därefter lämna in den till Cilla Perlhagen på institutionen som ser till att din programplanerare registrerar dig på kursen. Cilla sitter i rum DC:462 på våning 4.

2 Du behöver göra ett måldokument och få det godkänt innan du kan påbörja ditt examensarbete. Anvisningar hittar du på LTHs hemsida. Som examensarbetare på institutionen har du möjlighet att nyttja examensarbetsrummen som finns i södra korridoren på plan 4 och 5. För att få tillgång till rummen och dess datorer skall du tillsammans med Cilla fylla i en blankett som gör att vår servicegrupp kan ge dig ett passerkort samt ordna ett datorkonto åt dig. Köken på plan 4 och 5 får du också använda, men undvik den värsta rusningstiden mellan kl När du lämnat in blanketten för att registreras får du ett mail av Cilla Perlhagen. Där finner du mallar för rapporten. När du fortlöpande dokumenterar ditt arbete så utnyttja denna mall. Vi godtar endast rapporter som är formaterad enligt denna mall. Under arbetets gång Innan arbetet påbörjas ska du vidareutveckla måldokumentet till en projektplan. Denna ska innehålla en mera detaljerad tidsplan och en uppdelning av arbetet i mindre delar samt en definition av avstämningspunkter med din handledare som kan användas för styrning och uppföljning under arbetets gång. Denna ska du skicka till din handledare för godkännande. Därefter påbörjas det egentliga arbetet. Det är viktigt att du meddelar din handledare i god tid när ni ska träffas. E-posta handledaren med förslag på datum och tid och punkter att diskutera, så får denne tid att förbereda sig. Det är inte rekommendabelt att spontant komma till institutionen för handledningsmöten. Handledarna har undervisning och andra åtaganden och kan oftast inte ta emot studenter som inte bokat möten i förväg. Du har rätt till 12 månaders lärarledd handledning så var noga med att göra färdigt ditt arbete i tid. Fundera kontinuerligt på måluppfyllelsen i kursplanen och hur dessa kan framgå ur rapporten. Om någon måluppfyllelse inte framgår ska detta diskuteras/motiveras i rapporten (lämpligen i självvärderingsavsnittet). Det är lämpligt att i god tid före arbetets avslut skicka ett preliminärt utkast till rapporten till handledaren så att denne/denna kan lämna kommentarer avseende innehåll och struktur. Alternativt kan du bestämma ett möte för att diskutera detta med handledaren. Om en prototyp utförs betalar maskinkonstruktion för att utföra en andra som kan visas i utställningsmontrar (med företagets tillåtelse).

3 När arbetet ska avslutas När du närmar dig slutet på ditt examensarbete ska du göra följande: 1. När du anser att din rapport är fullständig, ska du skicka in den med e-post till din handledare. Rapporten ska vara i WORD- (eller LaTeX-) och PDF-format. Rapporter som inte följer mallen tas inte emot! Handledaren granskar rapporten och ger klartecken till dig om denna är klar för presentation (= offentligt försvar). Om inte, ska rapporten justeras utifrån de kommentarer som handledaren ger dig. Observera att handledaren inte ansvarar för språkgranskning (vare sig på svenska eller på engelska). Tänk också på att rapporten ska läsas och förstås av personer som inte är insatta i ditt arbete, vilket ställer höga krav på noggrannhet och tydlighet. Notera, att denna inledande granskning från handledarens sida endast avser huruvida arbetet uppfyller kraven på detsamma inför presentationen! 2. Du söker själv upp en eller flera lämpliga opponenter och meddelar handledaren skriftligen vem du har utsett. Opposition ska göras på ett arbete där författaren/na inte har varit eller kommer att vara opponent/er på det egna examensarbetet. 3. Du koordinerar datum och tid för presentationen tillsammans med handledare, examinator och opponent. Du får gärna bjuda in åhörare till presentationen. Vi bjuder på fika under presentationen och behöver därför veta hur många som kommer. När alla är överens skickar du datum, tid och antal personer till handledaren, senast en vecka före presentationens datum. 4. Absolut senast en vecka före avtalad tid för presentationen ska opponent, handledare och examinator få sig tillskickat senaste versionen av originalrapporten i WORD- (eller LaTeX-) och PDF-format! 5. Utarbeta presentationsunderlag, vanligen i form av en PPT-fil. Om du väljer att presentera ditt arbete på detta sätt, ska du skicka filen till din handledare senast samma dag som du presenterar ditt arbete! Om så önskas kan avdelningen tillhandahålla dator för presentationen av examensarbetet. Meddela handledaren om så önskas minst två dagar före presentationen! 6. Lämna en poster motsv. ett A1-format som gör reklam för ditt examensarbete (helst en PPT-fil). Du har fria händer när det gäller utformning. Poster ska visas på avdelningens korridor och fortlöpande på en plasma-tv, så tänk på att inte ange för mycket text!

4 Under presentationen Under presentationen gäller följande: 1. Examinator eller handledare fungerar som ordförande under presentationen och presenterar dig, opponent och uppdragsgivare. 2. Du, i egenskap av respondent, presenterar ditt arbete under max 30 minuter försök om möjligt hålla nere presentationen till ca 20 minuter! 3. När du avslutat din presentation vidtar oppositionen. Tiden för denna bör inte överstiga 20 minuter. 4. Efter den formella oppositionen står det alla deltagare fritt att ställa frågor till dig. 5. När alla som önskat yttrat sig gjort så, avslutas presentationen av ordföranden. Glöm inte att blanketten Examensarbete inom civilingenjörsutbildningen - Sammanställning av aktiviteter ska fyllas i av examinator vid detta tillfälle avseende närvaron och prestation (godkännande av försvar och opposition)! Om du har opponerat kan du lämna blanketten direkt till Cilla. Utan denna kan du inte få ditt betyg. 6. Opponenten ansvarar för att respondenten, handledaren och dennes examinator, senast vid seminariet där examensarbetet presenteras, får en skriftlig version av oppositionen (WORD eller LaTeX samt PDF). Efter presentationen Färdigställ examensarbetet (rapporten) och för in de relevanta ändringar som framkommit under oppositionen/presentationen. Skicka sedan den uppdaterade versionen i WORD- (eller LaTeX-) och PDF-format till handledaren för slutlig bedömning. Denna uppdaterade version förväntas ha hög kvalitet avseende struktur, språk och stil samt följa mallens riktlinjer. Uppfylls inte detta returneras rapporten! Handledaren kommer främst att betrakta och kommentera det tekniska och vetenskapliga innehållet. När handledaren förklarat sig nöjd med arbetet, skickar han/hon detta till examinator, som i sin tur granskar och, efter eventuella justeringar av detsamma, godkänner arbetet. Utöver rapporten ska en populärvetenskaplig artikel också tas fram. En guide för populärvetenskapligt skrivande finns på LTHs hemsida. Artikeln skickas till handledaren som granskar densamma. När handledaren är nöjd med artikeln, så skickas den vidare till examinator som också ska granska denna. Artikeln ska vara tillgänglig i både WORD- (eller LaTeX-) eller PPToch PDF-format! När rapport och artikel godkänts av handledare och examinator, godkänner dessa resterande moment på blanketten Examensarbete inom civilingenjörsutbildningen - Sammanställning av aktiviteter.

5 När rapporten är godkänd lägger du in ditt examensarbete i PDF-format i Lunds universitets databas för publikationer, LUP. Du loggar in i LUP med din studentidentitet (länk till LUP: Har du svårigheter med inläggningen, kontakta Cilla Perlhagen för hjälp. En publikation kan registreras i LUP med olika nivåer av synlighet. Rådgör med handledare om lämplig nivå för det aktuella arbetet. Alla examensarbetsrapporter SKALL lagras på LUP då detta är vårt arkiv för examensarbetsrapporter. Önskar företaget och/eller du ha en tryckt version ska du kontakta Media-Tryck för utskriften. Kom överens med företaget hur faktureringen ska ske. Maskinkonstruktion måste ha ett tryckt exemplar för arkivering. Fakturan för detta exemplar ska skickas till maskinkonstruktion, Cilla Perlhagen.

Lathund för examensarbetare

Lathund för examensarbetare Lathund för examensarbetare Välkommen som examensarbetare på maskinkonstruktion! Innan du börjar Kontakta någon av examinatorerna på maskinkonstruktion - Robert Bjärnemo, Giorgos Nikoleris eller Gunnar

Läs mer

Översiktlig beskrivning av examensarbetsprocessen vid LTH

Översiktlig beskrivning av examensarbetsprocessen vid LTH 2014-07-15 Projektgruppen för examensarbetsprocessen Översiktlig beskrivning av examensarbetsprocessen vid LTH Projektgruppen för examensarbetsprocessen sammanfattar här sin beskrivning av processen för

Läs mer

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Version 2013-08-16 Institutionen för Teknik och samhälle Trafik och väg Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Detta dokument innehåller det mesta som man behöver veta för att genomföra ett examensarbete

Läs mer

Examensarbete Teknisk logistik

Examensarbete Teknisk logistik Institutionen för teknisk ekonomi och logistik Teknisk logistik PM Examensarbete Teknisk logistik PM-Exjobb/080205 2 Examensarbete inom ämnet Teknisk logistik, LTH Denna PM är en kortfattad sammanställning

Läs mer

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Version 2013-01-14 Institutionen för Teknik och samhälle Trafik och väg Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Detta dokument innehåller det mesta som man behöver veta för att genomföra ett examensarbete

Läs mer

1 Bakgrund. 2 Föreslagna förändringar. Förslag 1 (5) 2014-03-10

1 Bakgrund. 2 Föreslagna förändringar. Förslag 1 (5) 2014-03-10 Förslag 1 (5) 2014-03-10 Projektgruppen för exam ensarbetens kvalitet 1 Bakgrund Under våren 2013 initierades ett projekt med uppdrag att se över rutiner och existerande stöd (dokumentation, beslut, utbildningar,

Läs mer

Examensarbete. Teknisk logistik

Examensarbete. Teknisk logistik Institutionen för teknisk ekonomi och logistik Teknisk logistik PM Examensarbete (MTT820) Teknisk logistik PM-Exjobb/120125 Examensarbete inom ämnet Teknisk logistik (MTT820), LTH Denna PM är en kortfattad

Läs mer

Kursplan för examensarbete inom masterutbildningar i teknik.

Kursplan för examensarbete inom masterutbildningar i teknik. Kursplan för examensarbete inom masterutbildningar i teknik. Fastställd av rektor 2015-04-07 att gälla från och med läsåret 2015/2016. Kurskoder med kursbenämningar, för vilka denna kursplan gäller, beslutas

Läs mer

Examensarbete Information 2018

Examensarbete Information 2018 Examensarbete Information 2018 CIVILINGENJÖRSPROGRAMMEN FÖR BIOTEKNIK OCH KEMITEKNIK Examensarbete Skall vara på 20 veckor heltid inklusive rapportskrivning Skall vara en fördjupning (30 hp på A-nivå)

Läs mer

Examensarbete inom Teknisk fysik anvisningar för studenten

Examensarbete inom Teknisk fysik anvisningar för studenten Institutionen för fysik Teknisk fysik Petter Holme 2011-08-24 Sid 1 (5) Examensarbete inom Teknisk fysik anvisningar för studenten Examensarbetet är ett av Teknisk fysikutbildningens viktigaste moment.

Läs mer

Examensarbete Information den 19/ CIVILINGENJÖRSPROGRAMMEN FÖR BIOTEKNIK OCH KEMITEKNIK

Examensarbete Information den 19/ CIVILINGENJÖRSPROGRAMMEN FÖR BIOTEKNIK OCH KEMITEKNIK Examensarbete Information den 19/10 2012 CIVILINGENJÖRSPROGRAMMEN FÖR BIOTEKNIK OCH KEMITEKNIK Examensarbete Skall vara på 20 veckor heltid inklusive rapportskrivning Skall vara en fördjupning på er specialisering

Läs mer

Handbok för examensarbetare LTH:S CIVILINGENJÖRSPROGRAM 2012 LUNDS UNIVERSITET

Handbok för examensarbetare LTH:S CIVILINGENJÖRSPROGRAM 2012 LUNDS UNIVERSITET Handbok för examensarbetare LTH:S CIVILINGENJÖRSPROGRAM 2012 LUNDS UNIVERSITET HANDBOK FÖR EXAMENSARBETARE PÅ LTH:S CIVILINGENJÖRSPROGRAM Lunds Tekniska Högskola 2012 Text: Kajsa-Stina Kalin Omslag och

Läs mer

Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem. Information till företaget

Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem. Information till företaget Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem Information till företaget Förord Först ett tack för att vår civilingenjörsstudent får göra sitt examensarbete i Ert företag och under Er handledning.

Läs mer

Anmälan mot Lunds universitet angående ett examensarbete på en civilingenjörsutbildning

Anmälan mot Lunds universitet angående ett examensarbete på en civilingenjörsutbildning Lunds universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Juridiska avdelningen Anna Sandström BESLUT 2010-11-29

Läs mer

Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem. Information till företaget

Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem. Information till företaget Examensarbeten vid civilingenjörsutbildningen i Energisystem Information till företaget Förord Först ett tack för att vår civilingenjörsstudent får göra sitt examensarbete vid Ert företag och under Er

Läs mer

Examensarbete DATATEKNIK. Lunds Tekniska Högskola examensarbete

Examensarbete DATATEKNIK. Lunds Tekniska Högskola examensarbete Examensarbete DATATEKNIK Vad är ett examensarbete? ingen vanlig kurs: fördjupning inom ett ämne större och längre arbete öppen frågeställning bidra med ny kunskap självständigt arbete exjobbet gör din

Läs mer

INSTRUKTIONER OCH TIPS Fördjupningsarbete Receptarier (15 hp) och Apotekare (30 hp)

INSTRUKTIONER OCH TIPS Fördjupningsarbete Receptarier (15 hp) och Apotekare (30 hp) 1 INSTRUKTIONER OCH TIPS Fördjupningsarbete Receptarier (15 hp) och Apotekare (30 hp) 1. Försöksplan Syftet med försöksplanen är att du ska få projektets (begränsade) målsättning helt klar för dig innan

Läs mer

EMG:s väg till examensarbeten av mycket hög kvalitet

EMG:s väg till examensarbeten av mycket hög kvalitet EMG:s väg till examensarbeten av mycket hög kvalitet Rolf Zale Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap rolf.zale@emg.umu.se Grundsyn Under examensarbetet ska studenten koncentrera sig på uppgiften

Läs mer

Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM. Lunds Tekniska Högskola examensarbete

Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM. Lunds Tekniska Högskola examensarbete Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM Vad är ett examensarbete? ingen vanlig kurs: självständigt arbete fördjupning inom ett ämne större och längre arbete öppen frågeställning bidra med ny kunskap exjobbet

Läs mer

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik. Se W:s exjobbssida. http://www.w-program.nu/

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik. Se W:s exjobbssida. http://www.w-program.nu/ Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik Se W:s exjobbssida http://www.w-program.nu/ Ur kursplanen se http://www.uu.se/utbildning/utbildningar/selma/kursplan/?kkod=1tv962 Mål: Syftet med examensarbetet

Läs mer

Förklara långsamt så fattar jag snabbt

Förklara långsamt så fattar jag snabbt Förklara långsamt så fattar jag snabbt En handledning för kursledare, handledare och examinatorer i kursen Examensarbete i Byggteknik 15 hp Byggteknik 1 Handledarinstruktion för examensarbete i Introduktion

Läs mer

Anvisningar för examensarbeten inom energiteknik Grundnivå och avancerad nivå

Anvisningar för examensarbeten inom energiteknik Grundnivå och avancerad nivå 0 (8) MDH Anvisningar för examensarbeten inom energiteknik Grundnivå och avancerad nivå Fredrik Starfelt och Elena Tomas Aparicio 2012-01-01 Dessa riktlinjer för examensarbeten har tillkommit för att vara

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Akademin för ekonomi, samhälle och teknik ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Grundnivå och avancerad nivå ELENA APARICIO BOZENA GUZIANA Kontakt: Bygg: bozena.guziana@mdh.se

Läs mer

Seminarium: Att redovisa sina resultat och kommentera andras. LT200X Stefan Stenbom

Seminarium: Att redovisa sina resultat och kommentera andras. LT200X Stefan Stenbom Seminarium: Att redovisa sina resultat och kommentera andras. LT200X Stefan Stenbom Agenda Att ansöka om examen (Karin Söderström) Muntlig presentation Opponering Kursadministration Berätta om ditt exjobb!

Läs mer

Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM. Lunds Tekniska Högskola examensarbete

Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM. Lunds Tekniska Högskola examensarbete Examensarbete DATATEKNIK & INFOCOM Vad är ett examensarbete? ingen vanlig kurs: fördjupning inom ett ämne större och längre arbete öppen frågeställning bidra med ny kunskap självständigt arbete exjobbet

Läs mer

UPPSATSER MR-PROGRAMMET

UPPSATSER MR-PROGRAMMET UPPSATSER MR-PROGRAMMET 1. PM om uppsatsskrivning 2. Litteratur 3. Framläggning praktiskt 4. Opponents uppgift 5. Uppsatser i biblioteket 1. PM OM UPPSATSSKRIVNING Formella krav för kandidatexamen För

Läs mer

Meteorologiska Institutionen MISU SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT

Meteorologiska Institutionen MISU SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT 160905 SJÄLVSTÄNDIGA MASTERARBETEN CHECKLISTA STUDENT Examensarbetet utgör det självständiga arbete som är ett villkor för att få ut en examen från en högskola eller ett universitet. Examensarbetet ska

Läs mer

Guide för genomförande av självständigt arbete vid NJ-fakulteten

Guide för genomförande av självständigt arbete vid NJ-fakulteten Ver. 2016-02-19 Sida 1 av 5 Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Guide för genomförande av självständigt arbete vid NJ-fakulteten Detta är en generell guide till det praktiska arbetet kring

Läs mer

Anvisningar för examensarbete på magisternivå inom energiteknik 15 hp Högskolan i Halmstad

Anvisningar för examensarbete på magisternivå inom energiteknik 15 hp Högskolan i Halmstad Anvisningar för examensarbete på magisternivå inom energiteknik 15 hp Högskolan i Halmstad 1. Information Denna handledning gäller för studerande som planerar att genomföra examensarbete inom utbildningen

Läs mer

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE -

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE - RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE - (STUDENTVERSIONEN) ALLMÄNT För att erhålla en examen fordras att du utfört och blivit godkänd på ett examensarbete som företrädesvis utförs enskilt och i undantagsfall

Läs mer

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Maria Björklund (Bibliotek & IKT) & Fredrik von Wowern (Kursansvariga termin 10), reviderad 2014-06-30 Introduktion till

Läs mer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer

Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Information om examensarbetet för studenter och examinatorer Institutionen för tillämpad kemi och geovetenskap Luleå tekniska universitet Ht02 Reviderad vt04, vt05, ht06, ht08 Regler för examensarbete

Läs mer

Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli 2014

Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli 2014 2014-05-22 Bilaga 1 1 Per W arfvinge, Professor Vicerektor för grundutbildning och internationalis ering Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli

Läs mer

Björn Åstrand

Björn Åstrand HÖGSKOLAN I HALMSTAD Examensarbete Instruktioner Halvtidseminarium 2014 HT Björn Åstrand 2014-10-08 Björn Åstrand 2014 1 Halvtidsseminarium Vid halvtidsseminariet presenteras hittills uppnådda resultat

Läs mer

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Styrelsebeslut 2014-06-13 Dnr: ST 2014/231-1.1 Fakulteten för teknik Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Syftet med riktlinjerna är att få en enhetlig

Läs mer

Examensarbete MASKINTEKNIK 180 HP

Examensarbete MASKINTEKNIK 180 HP Examensarbete MASKINTEKNIK 180 HP Examensarbetet är ett ingenjörsarbete som utförs på ett företag Examensarbetet genomförs enskilt eller i par Examensarbetet omfattar 15 hp Examensarbetet genomförs i lp

Läs mer

Arbetsgång för examensarbeten vid institutionen för Ekologi, Miljö och Geovetenskap

Arbetsgång för examensarbeten vid institutionen för Ekologi, Miljö och Geovetenskap Sid 1 (5) Arbetsgång för examensarbeten vid institutionen för Ekologi, Miljö och Geovetenskap Påbörja ett examensarbete Planeringen av ett examensarbete bör starta i god tid innan kursen börjar för att

Läs mer

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE - CIVILINGENJÖR (STUDENTVERSIONEN)

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE - CIVILINGENJÖR (STUDENTVERSIONEN) RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE - CIVILINGENJÖR (STUDENTVERSIONEN) ALLMÄNT För att erhålla en examen fordras att du utfört och blivit godkänd på ett examensarbete som företrädesvis utförs enskilt

Läs mer

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik

Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Uppdatering: Datum för anmälan för boende samt datum för middag. Gemensamma riktlinjer fo r genomfo rande av Examensarbete Hing Elkraftteknik Examensarbetet ska ni genomföra på det universitet som ni är

Läs mer

Information till företag och organisationer om examensarbete inom Byggteknik vid Högskolan Dalarna

Information till företag och organisationer om examensarbete inom Byggteknik vid Högskolan Dalarna Information till företag och organisationer om examensarbete inom Byggteknik vid Högskolan Dalarna Allmänt Alla studenter som följer ett byggprogram vid ska som sista moment i sin utbildning göra ett examensarbete.

Läs mer

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Maria Björklund (Bibliotek & IKT) & Fredrik von Wowern (Kursansvariga termin 10), reviderad 2014-06-30, 2015-01-26 Introduktion

Läs mer

Examensarbeten, litteraturstudier och teoretisk geoekologi / geografi. Gemensamma riktlinjer för hela institutionen

Examensarbeten, litteraturstudier och teoretisk geoekologi / geografi. Gemensamma riktlinjer för hela institutionen Examensarbeten, litteraturstudier och teoretisk geoekologi / geografi Gemensamma riktlinjer för hela institutionen Innehåll för examensarbeten Under kursen utför och redovisar studenterna en vetenskaplig

Läs mer

Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning av licentiatuppsatser vid Lunds Tekniska Högskola

Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning av licentiatuppsatser vid Lunds Tekniska Högskola FÖRESKRIFTER 2015-04-07 1(4) Diarienummer: STYR 2015/321 Ersätter LTH 2012/1671 LTHs kansli Camilla Hedberg Chef, utbildningsavdelningen Föreskrifter om avhandlingar och disputationer samt om granskning

Läs mer

Handbok för examensarbetare. lth:s civilingenjörsprogram 2013 lunds universitet

Handbok för examensarbetare. lth:s civilingenjörsprogram 2013 lunds universitet Handbok för examensarbetare lth:s civilingenjörsprogram 2013 lunds universitet Handbok för examensarbetare på LTH:s civilingenjörsprogram Lunds Tekniska Högskola 2013 Text: Kajsa-Stina Kalin Omslag och

Läs mer

TE2501 Examensarbete för civilingenjörer, 30 hp. Jürgen Börstler v1.0;

TE2501 Examensarbete för civilingenjörer, 30 hp. Jürgen Börstler v1.0; TE2501 Examensarbete för civilingenjörer, 30 hp Jürgen Börstler v1.0; 2017 10 12 Hörnstolpar Självständigt arbete (enskilt eller i par) Studenterna förväntas vara proaktiva, inte reaktiva 30 hp, motsvarande

Läs mer

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE CIVILINGENJÖR, MASTER, HÖGSKOLEINGENJÖR

RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE CIVILINGENJÖR, MASTER, HÖGSKOLEINGENJÖR RUTINER FÖR UTFÖRANDE AV EXAMENSARBETE CIVILINGENJÖR, MASTER, HÖGSKOLEINGENJÖR (MED AKADEMISK HEMVIST VID INSTITUTIONEN FÖR SYSTEM- OCH RYMDTEKNIK) ALLMÄNT För att erhålla en examen fordras att du utfört

Läs mer

1 Inledning/översikt... 3. 2 Examensarbete... 4

1 Inledning/översikt... 3. 2 Examensarbete... 4 Publik manual Innehållsförteckning 1 Inledning/översikt... 3 1.1 Menyn... 3 1.1.1 Sök examensarbete... 3 1.1.2 Förslag på examensarbeten... 4 1.1.3 Framläggningar... 4 1.1.4 Sök examinator... 4 2 Examensarbete...

Läs mer

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Författare: Börje Nilsson Termin: from HT 2013 För kurserna: 2MA11E, 4MA11E, 5MA12E och 5MA11E 1 (9) Innehåll Inledning 3 Disposition 3

Läs mer

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik Examinatorer W: Fritjof Fagerlund (huvudansvarig) Mattias Winterdahl Björn Claremar Monica Mårtensson Syfte och mål Syftet med examensarbetet är att förbereda

Läs mer

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Naturvetenskapliga fakulteten MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

DETALJPLAN EXAMENSARBETEN

DETALJPLAN EXAMENSARBETEN DETALJPLAN EXAMENSARBETEN 2015 02 02 Detaljplanering för kurserna TIELA HE110X Examensarbete inom elektroteknik, grundnivå 15,0 hp TIDAA HI110X Examensarbete inom datateknik, grundnivå 15,0 hp Kursansvarig

Läs mer

Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli 2014

Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli 2014 2014-05-22 Bilaga 1 1 Per W arfvinge, Professor Vicerektor för grundutbildning och internationalis ering Förändrad kursplan för civilingenjörsutbildningarna och masterutbildningar inom teknik per 1 juli

Läs mer

HE110X / HI110X HE111X/HI111X Examensarbete. Bedömningsgrunder och kriterier Process

HE110X / HI110X HE111X/HI111X Examensarbete. Bedömningsgrunder och kriterier Process HE110X / HI110X HE111X/HI111X Examensarbete Bedömningsgrunder och kriterier Process Mål för kursen Examensarbete 15hp för Högskoleingenjörsexamen 180hp Studenten ska - kunna tillämpa relevanta kunskaper

Läs mer

Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator.

Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator. Specialistexamen i allmänmedicin 2015-2016. Instruktion för examinator och medexaminator. Obs! 2015-2016 har inte alla examinatorer någon medexaminator, eftersom det är så många examinander. De examinatorer

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Akademin för ekonomi, samhälle och teknik ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Grundnivå och avancerad nivå ELENA APARICIO BOZENA GUZIANA Reviderad 2016-08-25 Webbplats för examensarbeten

Läs mer

Föreskrifter för examensarbete på civilingenjörs-, arkitekt- och masterprogram

Föreskrifter för examensarbete på civilingenjörs-, arkitekt- och masterprogram C 2014-1392 Process 1.4 Leda utbildning. Föreskrifter för examensarbete på civilingenjörs-, arkitekt- och masterprogram 2009-02-13 Dnr: C2008/111 2014-10-13 Revidering med omformulering till aktiva lärandemål

Läs mer

Nedan anges allmänna bestämmelser för examensarbetet. Ytterligare information om examensarbetets genomförande finns på de olika institutionerna.

Nedan anges allmänna bestämmelser för examensarbetet. Ytterligare information om examensarbetets genomförande finns på de olika institutionerna. b3.5 EXAMENSARBETE för civilingenjörsexamen 300 hp, teknologie masterexamen, naturvetenskaplig masterexamen, filosofie masterexamen, teknologie magisterexamen samt masterexamen utan förled (för studerande

Läs mer

Att göra ett examensarbete

Att göra ett examensarbete Att göra ett examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det

Läs mer

Roller. Student. Institutionen för informationsteknologi www.it.uu.se

Roller. Student. Institutionen för informationsteknologi www.it.uu.se Examensarbete på kandidatnivå Roller Handledare Exjobbssamordnare Student Ämnesgranskare Examinator Checklista (början) Ta reda på alla regler och krav kring exjobb Gå på någon annans slutpresentation!

Läs mer

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik

Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik Att göra examensarbete i Miljö och vattenteknik Se W:s exjobbssida: http://www.w-program.nu/ Examinatorer W: Fritjof Fagerlund Mattias Winterdahl Björn Claremar Anna Sjöblom (tjänstledig) Syfte och mål

Läs mer

Examensarbeten på dataingenjörsprogrammet

Examensarbeten på dataingenjörsprogrammet Examensarbeten på dataingenjörsprogrammet Den här texten riktar sig till studenter på Di-programmet. Syftet är att sammanfatta rutinerna för examensarbete vid institutionen för systemteknik. Inlämning

Läs mer

Handledning för uppsatsregistrering i DiVA

Handledning för uppsatsregistrering i DiVA Handledning för uppsatsregistrering i DiVA Fyll i uppgifterna om uppsatsen/examensarbetet enligt följande. Var noga du som student ansvarar själv för att uppgifterna blir rätt ifyllda. Läs anvisningarna!

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK

ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Akademin för ekonomi, samhälle och teknik ANVISNINGAR FÖR EXAMENSARBETEN INOM ENERGI- OCH BYGGNADSTEKNIK Grundnivå och avancerad nivå BOZENA GUZIANA EVA THORIN Reviderad 2019-01-17 Webbplats för examensarbeten

Läs mer

Examensarbete i språkteknologi

Examensarbete i språkteknologi Examensarbete i språkteknologi Beáta Bandmann Megyesi Institutionen för lingvistik och filologi Uppsala universitet Översikt Examensarbetets innehåll Regler och principer Lärare och handledare Lärandemål

Läs mer

Att göra examensarbete

Att göra examensarbete Att göra examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det biologiska

Läs mer

Instruktioner för studenter

Instruktioner för studenter Instruktioner för studenter publicera studentuppsatser/examensarbeten DiVA Gör så här: 1. Logga in i DiVA https://hig.diva-portal.org/dream med ditt HiG-användarnamn och lösenord. 2. Välj publikationstyp:

Läs mer

Riktlinjer och anvisningar för examensarbeten inom de tekniska utbildningarna vid Uppsala universitet

Riktlinjer och anvisningar för examensarbeten inom de tekniska utbildningarna vid Uppsala universitet TEKNAT 2012/4 Riktlinjer och anvisningar för examensarbeten inom de tekniska utbildningarna vid Uppsala universitet Riktlinjerna är ett komplement till kursplanerna. Fastställda av Tekniska utbildningsnämnden

Läs mer

BION03, Biologi: Examensarbete - masterexamen, 60 högskolepoäng Biology: Master s Degree Project, 60 credits Avancerad nivå / Second Cycle

BION03, Biologi: Examensarbete - masterexamen, 60 högskolepoäng Biology: Master s Degree Project, 60 credits Avancerad nivå / Second Cycle Naturvetenskapliga fakulteten BION03, Biologi: Examensarbete - masterexamen, 60 högskolepoäng Biology: Master s Degree Project, 60 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Viktig information till dig som ska skriva en uppsats!

Viktig information till dig som ska skriva en uppsats! INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER 170516 Viktig information till dig som ska skriva en uppsats! Detta dokument innehåller information och anvisningar inför det självständiga arbetet på grundnivå

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2019.

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2019. Naturvetenskapliga fakulteten MASK11, Matematisk statistik: Examensarbete - kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematical Statistics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola 2019-03-12 Diarienummer U 2019/70 Ersätter: U 2016/572 Internationella avdelningen Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola Utöver föreskrifterna i högskoleförordningen

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING VT 2015

STUDIEHANDLEDNING VT 2015 STUDIEHANDLEDNING VT 2015 Självständigt examensarbete inom omvårdnad, 15 hp 120820/HV rev. 141124/HV Innehåll Allmänna anvisningar Grupphandledning Plagiatkontroll Inför examinationsseminarium Examinationsseminarium

Läs mer

Bristande samsyn mellan handledare och examinator vid examensarbete inom läkarprogrammet

Bristande samsyn mellan handledare och examinator vid examensarbete inom läkarprogrammet BESLUT 1(7) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Mikael Herjevik 08-563 087 27 mikael.herjevik@uk-ambetet.se Karolinska institutet Rektor Bristande samsyn mellan handledare och examinator vid examensarbete

Läs mer

Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp

Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp 1 (5) Kursplan för: Elektroteknik GR (C), Examensarbete för högskoleingenjörsexamen, 15 hp Electrical Engineering BA (C), Thesis Project, 15 Credits Allmänna data om kursen Kurskod Ämne/huvudområde Nivå

Läs mer

SAMVERKAN MELLAN HÖGSKOLA OCH NÄRINGSLIV I INGENJÖRSUTBILDNINGAR

SAMVERKAN MELLAN HÖGSKOLA OCH NÄRINGSLIV I INGENJÖRSUTBILDNINGAR Revisionsdatum: 2012-10-23 Bilaga 1 SAMVERKAN MELLAN HÖGSKOLA OCH NÄRINGSLIV I INGENJÖRSUTBILDNINGAR Olika former av samverkan För att bedriva en kvalitativt bra ingenjörsutbildning är vi från högskolans

Läs mer

Schema för uppsatskurs och förberedelse version 6, 2015-09-04 Lärare: elisabeth.mansen@idehist.su.se & tobias.dahlkvist@idehist.su.

Schema för uppsatskurs och förberedelse version 6, 2015-09-04 Lärare: elisabeth.mansen@idehist.su.se & tobias.dahlkvist@idehist.su. 1 IDÉHISTORIA Stockholms universitet Kandidatkursen ht 2015 Uppsats 15 hp Schema för uppsatskurs och förberedelse version 6, 2015-09-04 Lärare: elisabeth.mansen@idehist.su.se & tobias.dahlkvist@idehist.su.se

Läs mer

Seminarieserier för examensarbeten under kursen ME200X. Anvisningar och genomförande för examinatorer och handledare

Seminarieserier för examensarbeten under kursen ME200X. Anvisningar och genomförande för examinatorer och handledare Seminarieserier för examensarbeten under kursen ME200X Anvisningar och genomförande för examinatorer och handledare Innehåll Ämnesområden för seminarieserier institutionen inom Industriell ekonomi och

Läs mer

Examensarbete DATATEKNIK. Lunds Tekniska Högskola examensarbete

Examensarbete DATATEKNIK. Lunds Tekniska Högskola examensarbete Examensarbete DATATEKNIK Vad är ett examensarbete? ingen vanlig kurs: fördjupning inom ett ämne större och längre arbete öppen frågeställning bidra med ny kunskap självständigt arbete exjobbet gör din

Läs mer

Examensarbete på Ekosystemteknik CHARLOTTE MALMGREN O ULF NILSSON

Examensarbete på Ekosystemteknik CHARLOTTE MALMGREN O ULF NILSSON Examensarbete på Ekosystemteknik CHARLOTTE MALMGREN O ULF NILSSON 2013-11-06 Examenskrav Grundblock 180 hp Matematik, hållbar utveckling, ekonomi/entreprenörskap Minst 45 hp inom en specialisering varav

Läs mer

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G

Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G STOCKHOLMS UNIVERSITET Statistiska institutionen HT 2018 Dan Hedlin 2018-06-21 Kursbeskrivning för Självständigt arbete, 15 högskolepoäng, på Statistik III, GN 30 högskolepoäng, ST312G KURSENS INNEHÅLL

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete

Projektarbete. Anvisningar, tips och mallar. Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Projektarbete Anvisningar, tips och mallar Sammanställt lå 05/06 av lärgruppen - Projektarbete Henrik Andersson, Martina Johansson, Göran Johannesson, Björn Bergfeldt, Per-Erik Eriksson, Franz Kreutzkopf,

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK

DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK DIT921 Masteruppsats i Data Science, 60 högskolepoäng Master's Thesis in Data Science, 60 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för data- och informationsteknik

Läs mer

Råd och riktlinjer för examensarbete

Råd och riktlinjer för examensarbete Fastställda av UNRH 00-12-05 Reviderade 02-11-26 månadsseminarium/luvit Reviderade 05-04-04 LTH s gemensamma regler Reviderade 08-10-22/BA 1 Institutionen för Bygg- och Miljöteknologi Avdelningen för Brandteknik

Läs mer

Råd och riktlinjer för examensarbete

Råd och riktlinjer för examensarbete 1 Fastställda av UNRH 00-12-05 Reviderade 02-11-26 månadsseminarium / LUVIT Reviderade 05-04-04 LTH s gemensamma regler Civilingenjörsprogrammet i Riskhantering Johan Lundin Råd och riktlinjer för examensarbete

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , höstterminen 2017.

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , höstterminen 2017. Naturvetenskapliga fakulteten MOBN03, Molekylärbiologi: Examensarbete - masterexamen, 60 högskolepoäng Molecular Biology: Master s Degree Project, 60 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

LT200X Examensarbete inom teknik och lärande, avancerad nivå 30,0 hp. Stefan Stenbom

LT200X Examensarbete inom teknik och lärande, avancerad nivå 30,0 hp. Stefan Stenbom LT200X Examensarbete inom teknik och lärande, avancerad nivå 30,0 hp Stefan Stenbom Närvaro ... Berätta om ditt exjobb!... Examensarbetens syfte Visa att du kan Tillämpa dina akademiska kunskaper

Läs mer

Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens universitetspedagogiska råd. Examination av examensarbeten. Sammanfattning av seminariet

Teknisk-naturvetenskapliga fakultetens universitetspedagogiska råd. Examination av examensarbeten. Sammanfattning av seminariet Examination av examensarbeten Sammanfattning av seminariet 2012-03-23 Examensarbeten är en viktig del av utbildningen och ger studenter möjlighet att visa självständighet, tillämpa sina förvärvade kunskaper

Läs mer

Självständigt arbete. Kandidatnivå, 15 hp. All information finns samlad på https://internt.slu.se/nj-exjobb Även denna presentation

Självständigt arbete. Kandidatnivå, 15 hp. All information finns samlad på https://internt.slu.se/nj-exjobb Även denna presentation Självständigt arbete Kandidatnivå, 15 hp All information finns samlad på https://internt.slu.se/nj-exjobb Även denna presentation Administrativt ansvarig: Ulf Grandin m.fl. Ansökan etc. fungerar som en

Läs mer

Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box Stockholm Telefon; E-post:

Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box Stockholm Telefon; E-post: Tryckeritjänster Universitetsservice US-AB Box 70014 10044 Stockholm Telefon; 08-790 74 00 E-post: tryck@us-ab.com OBS! Krav på tryckeritjänst för godkänt exjobb OBS! När rapporten är godkänd (omkring

Läs mer

Att skriva magister- och masteruppsats på CTR LUNDS UNIVERSITET CENTRUM FÖR TEOLOGI OCH RELIGIONSVETENSKAP (CTR)

Att skriva magister- och masteruppsats på CTR LUNDS UNIVERSITET CENTRUM FÖR TEOLOGI OCH RELIGIONSVETENSKAP (CTR) Att skriva magister- och masteruppsats på CTR LUNDS UNIVERSITET CENTRUM FÖR TEOLOGI OCH RELIGIONSVETENSKAP (CTR) 2 ATT SKRIVA MAGISTER- OCH MASTERUPPSATS PÅ CTR Att skriva magister- och masteruppsats på

Läs mer

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10

Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Skriva, presentera och opponera uppsats på läkarprogrammet Examensarbete termin 10 Maria Björklund (Bibliotek & IKT) & Bodil Ohlsson (Kursansvarig termin 10), reviderad 2016-02-11 Introduktion till guiden

Läs mer

GYMNASIEARBETE PÅ EKONOMIPROGRAMMET

GYMNASIEARBETE PÅ EKONOMIPROGRAMMET GYMNASIEARBETE PÅ EKONOMIPROGRAMMET EXAMENSMÅLEN för programmet ska styra gymnasiearbetets utformning och innehåll. GA ska utgå från programmets CENTRALA KUNSKAPSOMRÅDEN Samhällsekonomi Företagsekonomi

Läs mer

Lathund för examensarbetare

Lathund för examensarbetare Lathund för examensarbetare Välkommen som examensarbetare på Maskinkonstruktion! När du skall komma igång Kontakta någon av examinatorerna på Maskinkonstruktion, Robert Bjärnemo, Giorgos Nikoleris eller

Läs mer

Anvisningar för genomförande av examensarbete

Anvisningar för genomförande av examensarbete HALMSTAD UNIVERISTY Anvisningar för genomförande av examensarbete För ingenjörsprogrammen på IDE-sektionen Björn Åstrand 11/27/2014 [Type the abstract of the document here. The abstract is typically a

Läs mer

Roller. Student. Institutionen för informationsteknologi www.it.uu.se

Roller. Student. Institutionen för informationsteknologi www.it.uu.se Examensarbete på kandidatnivå Roller Handledare Exjobbssamordnare Student Ämnesgranskare Examinator http://www.it.uu.se/edu/exjobb Checklista (början) Ta reda på alla regler och krav kring exjobb Gå gärna

Läs mer

Allmän information om 15hp/30hp självständigt arbete i toxikologi (examensarbete)

Allmän information om 15hp/30hp självständigt arbete i toxikologi (examensarbete) Institutionen för farmaceutisk biovetenskap 1 Allmän information om 15hp/30hp självständigt arbete i toxikologi (examensarbete) Välkommen till ditt examensarbete inom ämnet toxikologi! Vi ser fram emot

Läs mer