Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncern marknadsföringsavtal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncern marknadsföringsavtal"

Transkript

1 1(6) SBAB dnr 36/ Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncern marknadsföringsavtal Beslutade av Stadsbacken AB:s styrelse , 114. Utgångspunkt Stadsbacken AB har uppdraget att genomföra kommunkoncernens 1 samlade marknadsföringsavtal med elitidrott och evenemang i Sundsvall. Kommunen är en huvudsakligen skattefinansierad verksamhet med ett tydligt ansvar mot invånarna att skattepengarna används på ett ansvarsfullt sätt. Sundsvallsborna ska känna förtroende för att verksamheten bedrivs på saklig och neutral grund. Sundsvalls kommun arbetar efter värdegrunderna mod, helhetssyn och öppenhet. Syfte Kommunens marknadsföringsavtal syftar till att stärka varumärket Sundsvall såväl inom som utanför kommungränsen, att möjliggöra evenemang och elitidrott för sundsvallsborna, som skapar förutsättningar för positiva upplevelser och en attraktiv stad som vi alla trivs och mår bra i. Vi gör det goda livet möjligt, att få fler besökare till Sundsvall som skapar ekonomiska mervärden för kommunen och näringslivet, att skapa positiv publicitet om Sundsvall, att evenemangen ska bidra till att Sundsvall utvecklas som evenemangsstad, i linje med arbetet inom Sundsvall Arena AB och Visit Sundsvall. Hitresta besökare ska lockas att stanna längre i Sundsvall och kombinera evenemanget med andra aktiviteter. 1 Kommunkoncernen består av Sundsvalls kommun samt det helägda moderbolaget Stadsbacken AB med de helägda dotterbolagen Sundsvall Energi AB med dotterbolag, Sundsvall Vatten AB, Mitthem AB, SKIFU AB med dotterbolag, Sundsvall Arena AB och Fokusera Utveckling Sundsvall AB. 1 (6)

2 Kriterier för marknadsföringsavtal En av förutsättningarna för en plats attraktivitet är att aktörerna och sundsvallsborna själva är bärare av varumärket och pratar gott om sin stad. De vi skriver marknadsföringsavtal med ska vara goda ambassadörer för Sundsvall. De organisationer som vi skriver marknadsföringsavtal med ska också kunna svara på frågan: Vad gör min förening/organisation för att bidra till att stärka varumärket Sundsvall? Marknadsföringsavtalet bygger på ett ekonomiskt samarbete där kommunen stödjer den ena parten ekonomiskt och får insatser, till exempel marknadsföring och/eller aktiviteter, som stärker varumärket Sundsvall i motprestation. Respektive parts åtaganden och motprestationer regleras i marknadsföringsavtal. Marknadsföringsavtalet ska inte förväxlas med föreningsbidrag, anläggningsbidrag, arrangemangsbidrag eller bidrag till ungdomsverksamhet m.m. Dessa typer av bidrag regleras och ansöks via Kultur- och fritidsförvaltningen. Läs mer på Sundsvalls kommuns kan sluta tre typer av marknadsföringsavtal: Elitidrott Evenemang Konferens/kongress Elitidrott marknadsföringsavtal Förutsättningar för avtal är: att Stadsbacken AB kan ingå marknadsföringsavtal med idrottsföreningar på elitnivå eller föreningar som representerar enskilda idrottsmän/idrottskvinnor av hög nationell eller internationell klass, att de föreningar som Stadsbacken AB upprättar marknadsföringsavtal med också ska redovisa hur de bidrar till att Sundsvall blir en attraktiv stad att leva och bo i, d.v.s. hur föreningen bidrar till att stärka varumärket Sundsvall, att föreningen bedriver verksamhet som är av stort intresse för sundsvallsborna, att verksamheten bedöms få stor uppmärksamhet i medierna, att en förfrågan om marknadsföringsavtal ska bestå av en komplett ifylld ansökningsblankett minst 60 dagar innan avtalet ska träda i kraft (blankett se bilaga), som skickas in i god tid till Stadsbacken AB, 2 (6)

3 att ansökan innehåller: o en beskrivning av idrottaren/idrottslaget, o konkreta förslag på vad Sundsvalls kommunkoncern erbjuds som motprestation i samarbetet, o hur stor summa ansökan avser, o avtalstid max 3 år. Evenemang marknadsföringsavtal Förutsättningar för marknadsföringsavtal: att Stadsbacken AB kan ingå marknadsföringsavtal med arrangörer av idrottsevenemang, samt större kultur- eller underhållningsevenemang som skapar positiva upplevelser för sundsvallsborna och ekonomiska mervärden för kommunen och dess näringsliv, att de arrangörer som Stadsbacken AB upprättar marknadsföringsavtal med också ska redovisa hur de bidrar till att Sundsvall blir en attraktiv stad att leva och bo i, d.v.s. hur evenemanget bidrar till att stärka varumärket Sundsvall, att evenemanget är av stort intresse för sundsvallsborna, att evenemanget bedöms få stor uppmärksamhet i medierna, att en förfrågan om evenemangsstöd ska bestå av en skriftlig ansökan (blankett se bilaga), som skickas till Stadsbacken AB minst 60 dagar före evenemangets genomförande, att ansökan innehåller: o en beskrivning av evenemanget o ekonomisk kalkyl och plan för evenemangets genomförande o konkreta förslag på vad Sundsvalls kommunkoncern erbjuds som motprestation i samarbetet o hur stor summa ansökan avser. 3 (6)

4 Ersättningsnivåer och motprestationer Utöver ovanstående riktlinjer som ska uppfyllas följer nedan fastställda ersättningsnivåer för cuper, ungdoms-sm och junior-sm. Övriga större evenemang samt evenemang med färre deltagare, men som lockar stor publik, bedöms individuellt från fall till fall. att cupen/tävlingen har deltagare från en radie av minst 20 mil från Sundsvall, Antal deltagare Max ersättning kr kr kr 1000-fler kr Ungdoms-SM kan få ersättning upp till kronor och Junior-SM kan få maximalt kronor. Bedömning sker utifrån antal deltagare, intresse för sundsvallsborna samt uppmärksamhet i medierna, Senior-SM bedöms från fall till fall. Konferenser - marknadsföringsavtal Förutsättningar för avtal är: att Stadsbacken AB kan ingå marknadsföringsavtal med organisationer som genomför större konferenser som skapar ekonomiska mervärden för kommunen och dess näringsliv, att de organisationer som Stadsbacken AB skriver marknadsföringsavtal med också ska kunna svara på frågan: Vad gör vi i samband med vår konferens för att bidra till att stärka varumärket Sundsvall? Hur presenterar vi Sundsvall för deltagarna? att Stadsbacken AB kan stödja en aktivitet som syftar till att presentera Sundsvall för deltagarna, till exempel stadsvandring, att konferensdeltagarna måste komma från en radie av minst 20 mil från Sundsvall, att en förfrågan om marknadsföringsavtal ska bestå av en komplett ifylld ansökningsblankett minst 60 dagar innan avtalet ska träda i kraft (blankett se bilaga), som skickas in i god tid till Stadsbacken AB, 4 (6)

5 att ansökan innehåller: o en beskrivning av konferensen, o konkreta förslag på vilket sätt Sundsvalls kommunkoncern kan stödja en aktivitet som presenterar Sundsvall för deltagarna, o konkreta förslag på vad Sundsvalls kommunkoncern erbjuds som motprestation i samarbetet. Antal deltagare Max ersättning kr kr kr fler kr Avtal Alla marknadsföringsavtal ska avse marknadsföring av varumärket Sundsvall, eller av Stadsbacken AB annat angivet varumärke. I det upprättade avtalet regleras arrangörens respektive Stadsbacken AB:s åtaganden. Uppföljning och rapportering Återrapportering till Stadsbacken AB ska ske senast en månad efter genomförandet på särskild blankett som skickas tillsammans med beslutet. Gåvor, banderoller, flaggor m.m. Gåvor eller bidrag till representationsmiddagar Det finns inga medel avsatta i budgeten för marknadsföringsavtal för gåvor eller bidrag till representationsmiddagar. Bidrag till representationsmiddagar kan sökas hos kommunfullmäktiges ordförande. Gåvor med sundsvallsursprung kan köpas hos Turistbyrån eller i kommunhusets reception. Utlåning av material För att ge möjlighet att lyfta Sundsvall vid tävlingar, evenemang och konferenser finns följande för utlåning: Sverigeflaggor Sundsvallsflaggor Roll-ups Standarer Banderoller CD-skivor med filmen från Sundsvall enstaka kopior kan fås för att ge bort 5 (6)

6 Följande finns att få för utdelning till deltagare och besökare: Vykort från Sundsvall Turistbroschyren Ovanstående bokas hos Stadsbacken AB. Gränsfall och ramar De ansökningar som upplevs som gränsfall ska hanteras i samråd med VD för Stadsbacken AB. Marknadsföringsavtalen kan enbart slutas inom befintliga ekonomiska ramar. Återbetalning av ersättning Elitidrott Om idrottsförening/idrottare inte längre utövar sin sport på elitnivå, eller om förening upphör med sin verksamhet, ska avtalet sägas upp för eventuell ny förhandling. Redan utbetald ersättning ska återbetalas med 1/12 av årsbeloppet för varje månad under avtalstiden som verksamhet inte pågår. Evenemang Om evenemang inte genomförs som planerat ska hela ersättningen återbetalas om den redan är utbetald. Konferens/kongress Om konferens/kongress inte genomförs som planerat ska hela ersättningen återbetalas om den redan är utbetald. Lars-Erik Nyberg Ordförande, Stadsbacken AB Stefan Söderlund VD, Stadsbacken AB 6 (6)

Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncerns sponsringsavtal

Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncerns sponsringsavtal Riktlinjer för Sundsvalls kommunkoncerns sponsringsavtal Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2016-11-28 230 Giltighetstid Stadsbacken AB bevakar behov av utveckling av riktlinjerna

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring

FÖRFATTNINGSSAMLING Flik Policy för Sponsring FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 5.26.1 Policy för Sponsring Dokumenttyp Policy Dokumentnamn Policy för sponsring Fastställd 2014-03-17, 51 Beslutande Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Processägare

Läs mer

IT- och informationsavdelningen. Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Sponsring

IT- och informationsavdelningen. Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS Reviderad: KS RIKTLINJE. Sponsring IT- och informationsavdelningen Ärendenummer: 2016/109 Fastställd: KS 2014-11-05 Reviderad: KS 2016-04-06 RIKTLINJE Sponsring Sponsring 2/5 Generella kriterier... 3 Ansökan... 3 Kriterier vid bedömning...

Läs mer

MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN

MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN POLICY FÖR MARKNADSFÖRNINGSSAMARBETEN MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN Timrå kommuns policy för marknadsföringssamarbeten Antagen av kommunstyrelsen 9 oktober, 2018 1 Policy för marknadsförningssamarbeten Utgångspunkter

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 maj 2015 2015-05-05 5/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 maj 2015 Sid nr 54 Sammanträdets öppnande och justering... 2 55 Godkännande av dagordning... 2 56 Föregående protokoll 2015-04-22... 2 57

Läs mer

Policy. Sponsring en del av Ovanåkers kommuns marknadsföring. Uppvaktning vid framgångsrika prestationer

Policy. Sponsring en del av Ovanåkers kommuns marknadsföring. Uppvaktning vid framgångsrika prestationer 1 (4) Policy Sponsring en del av s marknadsföring Uppvaktning vid framgångsrika prestationer Antagen av kommunfullmäktige den 29 november 2010 att gälla fr.om. 1 januari 2011 Ansvarig för att dokumentet

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SPONSRING FÖR UDDEVALLA KOMMUN. Fastställda av kommunfullmäktige den 12 januari 2005, 11

RIKTLINJER FÖR SPONSRING FÖR UDDEVALLA KOMMUN. Fastställda av kommunfullmäktige den 12 januari 2005, 11 Blad 1 RIKTLINJER FÖR SPONSRING FÖR UDDEVALLA KOMMUN Fastställda av kommunfullmäktige den 12 januari 2005, 11 Kommunens vision Uddevallas invånare skall ges förutsättningar för en god livskvalitet. Detta

Läs mer

Riktlinjer för sponsring

Riktlinjer för sponsring Riktlinjer för sponsring Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2012-04-11 av Kommunstyrelsen 73 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Alla nämnder Giltighetstid Tills vidare Dokumentansvarig

Läs mer

Sponsringspolicy Gävle kommunkoncern

Sponsringspolicy Gävle kommunkoncern Sid 1 (5) Tjänsteskrivelse 2018-01-30 Johan Adolfsson Telefon 026-17 80 06 johan.adolfsson@gavle.se Sponsringspolicy Gävle kommunkoncern 1 Bakgrund I Gävle kommun finns det många lokala aktörer som bedriver

Läs mer

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering

Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering 1(5) Möte med människor Riktlinjer för samarbetsstöd, marknadsföring och övrig profilering KSAU den 12 december 2013, 254 Syfte och mål Allt kommunikationsarbete inom Mullsjö kommun ska präglas av eftertanke,

Läs mer

Sponsringspolicy för Värnamo kommun

Sponsringspolicy för Värnamo kommun Kommunledningskontoret Sponsringspolicy för Värnamo kommun antagen av kommunfullmäktige 2012-03-29 Sponsringspolicy för Värnamo kommun Allmänt Sponsring är en affärsöverenskommelse mellan två parter som

Läs mer

Policy för evenemangsstöd och sponsring. Antagen av kommunfullmäktige 2016**** Gällande from

Policy för evenemangsstöd och sponsring. Antagen av kommunfullmäktige 2016**** Gällande from Policy för evenemangsstöd och sponsring Antagen av kommunfullmäktige 2016**** Gällande from 2017-01-01 1 Policy för evenemangsstöd och sponsring för Värnamo kommun Inledning Policy för evenemangsstöd och

Läs mer

Riktlinjer för marknadsföringsbidrag

Riktlinjer för marknadsföringsbidrag Riktlinjer för marknadsföringsbidrag i Kumla kommun Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehåll 1. Inledning... 2 2. Kommunen som givare av marknadsföringsbidrag...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR. Sponsring. Antaget , 124. Tillsvidare, dock längst fyra år från antagande

RIKTLINJER FÖR. Sponsring. Antaget , 124. Tillsvidare, dock längst fyra år från antagande RIKTLINJER FÖR Sponsring Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2017-10-30, 124 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år från antagande Kommundirektör Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Sponsring- och reklamavtal

Sponsring- och reklamavtal www.hassleholm.se Sponsring- och reklamavtal Riktlinjer Innehållsförteckning Inledning... 1 Olika typer av sponsring... 1 Generella utgångspunkter... 1 Avgränsningar... 2 Idrottssponsring... 2 Evenemangssponsring...

Läs mer

Riktlinjer för sponsring

Riktlinjer för sponsring Riktlinjer för sponsring Dokumentansvarig: Kommundirektör Antagen: Kommunfullmäktige 2017-10-30 124 Gäller för samtliga verksamheter förutom bolag och förbund. RIKTLINJE 2(6) Riktlinjer för sponsring i

Läs mer

Författningssamling. Fastställda av kommunstyrelsen , 206.

Författningssamling. Fastställda av kommunstyrelsen , 206. Författningssamling RIKTLINJER FÖR SPONSRING OCH MARKNADSFÖRING Fastställda av kommunstyrelsen 2016-10-18, 206. Gäller från och med 2017-01-01 1. Allmänt om kommunal sponsring Riktlinjerna för sponsring

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 13 december 2014

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 13 december 2014 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-12-13 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 13 december 2014 Sid nr 158 Sammanträdets öppnande... 2 159 Val av justerare... 2 160 Godkännande av dagordning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2009-12-09 Ärendelista Sid nr 111 Sammanträdets öppnande och justering...2 112 Godkännande av dagordning...2 113 Föregående protokoll...2 114 Riktlinjer för marknadsföringssamarbeten revidering...3 115

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Extra sammanträde. Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 mars 2014 Sid nr /2014

Sammanträdesprotokoll Extra sammanträde. Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 mars 2014 Sid nr /2014 2014-03-21 3/2014 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 21 mars 2014 Sid nr 28 Sammanträdets öppnande och justering... 2 29 Godkännande av dagordning... 2 30 Föregående protokoll 2014-02-28... 2 31

Läs mer

Sponsringspolicy UPPRÄTTAD AV KOMMUNIKATIONSENHETEN ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Sponsringspolicy UPPRÄTTAD AV KOMMUNIKATIONSENHETEN ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE Sponsringspolicy UPPRÄTTAD AV KOMMUNIKATIONSENHETEN ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2016-12-11 Sidan 2 av 5 Sponsringspolicy för Lidköpings kommun 1. Vem vänder sig policyn till? Denna policy vänder sig till

Läs mer

Riktlinjer för evenemangsstöd och uppvaktningar

Riktlinjer för evenemangsstöd och uppvaktningar Riktlinjer för evenemangsstöd och uppvaktningar Dokumentets namn Riktlinjer för fullgörande av kommunstyrelsens uppsiktsplikt Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd av Kommunstyrelsen Datum och paragraf Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Ansökan evenemangsbidrag 2019

Ansökan evenemangsbidrag 2019 Ansökan evenemangsbidrag 2019 Det står fritt för alla att arrangera evenemang men för att vara berättigad till evenemangsbidrag ska evenemanget falla inom ramen för följande bidragskriterier: Evenemang

Läs mer

Samverkansöverenskommelser för elitidrott

Samverkansöverenskommelser för elitidrott Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret KSKF/2013:456 KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Samverkansöverenskommelser för elitidrott Förslag till beslut 1. För samverkansavtal med elitidrott

Läs mer

Riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och varumärket Eskilstuna

Riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och varumärket Eskilstuna Kommunstyrelsen 2015-09-15 1 (5) Kommunledningskontoret Kommunikation KSKF/2015:452 Riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och varumärket Eskilstuna Bakgrund I Eskilstuna finns det

Läs mer

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB

Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Destination Eskilstuna AB Kommunstyrelsen 2018-10-16 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF/2018:375 Kristina Birath 016-710 51 56 1 (2) Kommunstyrelsen Uppdragsavtal mellan Eskilstuna kommun och Förslag till beslut

Läs mer

213 Revidering av riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och för varumärket Eskilstuna (KSKF/2015:452)

213 Revidering av riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och för varumärket Eskilstuna (KSKF/2015:452) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2015-10-13 Sida 1(2) 213 Revidering av riktlinjer för samverkansöverenskommelser för ortsutveckling och för varumärket Eskilstuna (KSKF/2015:452) Beslut

Läs mer

Policy för sponsring (3)

Policy för sponsring (3) Datum 2009-02-10 1(3) Handläggare Lena Allthin Telefon 0370-781 95 Policy för sponsring Utgångspunkt Sponsring är en del av Vaggeryds kommuns marknadsföring. Syftet med marknadsföringen är att exponera

Läs mer

Sponsorpolicy för Mariehamns stad

Sponsorpolicy för Mariehamns stad Sponsorpolicy för Mariehamns stad Godkänd av stadsfullmäktige 136, 25.09.2018 Innehåll Bakgrund... 3 Sponsringens syfte... 3 Val av sponsorsamarbeten... 3 Förutsättningar... 4 Riktlinjer när staden sponsrar...

Läs mer

Riktlinjer för sponsring i Lekebergs kommun

Riktlinjer för sponsring i Lekebergs kommun Riktlinjer för sponsring i Lekebergs kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen Datum: 2014-XX-XX Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteman: Ekonomichef Diarienummer: KS 14-245 Policy Program

Läs mer

9: Sponsringspolicy för Gävle kommunkoncern Delges:

9: Sponsringspolicy för Gävle kommunkoncern Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-03-26 9: Sponsringspolicy för Gävle kommunkoncern Delges: Samtliga nämnder och bolag. Dnr 17KS542 Beslut Kommunfullmäktige beslutar att anta sponsringspolicy för

Läs mer

228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375)

228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-06 Sida 1(2) 228 Uppdragsavtal med Destination Eskilstuna AB (KSKF/2018:375) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Uppdragsavtalet mellan Eskilstuna kommun

Läs mer

Evenemangsstrategi för Stockholms stad

Evenemangsstrategi för Stockholms stad STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 053-1394/2011 SID 1 (6) 2011-06-23 Handläggare: Hanna Brogren Telefon: 08 508 29 436 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet.

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet. Bakgrund Evenemangsstrategin är Borlänge Kommuns verktyg för att enhetligt koordinera och hantera evenemangsfrågor i syfte att tillföra kommunens invånare positiva kultur- och idrottsupplevelser samt förstärka

Läs mer

Riktlinjer för sponsring KS2016/894/01

Riktlinjer för sponsring KS2016/894/01 Datum 2019-02-27 1 (5) Riktlinjer för sponsring KS2016/894/01 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr Sunne kommun Samhällsbyggnad 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-02-03 2/2017 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 februari 2017 Sid nr 11 Sammanträdets öppnande och justering... 2 12 Godkännande av dagordning... 2 13 Föregående

Läs mer

Riktlinjer för sponsring

Riktlinjer för sponsring Riktlinjer för sponsring Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för sponsring Riktlinjer 2018-01-22, 22 Kommunstyrelsen Dokumentansvarig/processägare Version Senast reviderad

Läs mer

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019

Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler för Folk och kultur 2019 Kultur och fritidsnämnden 2018-10-15 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:170 Sara Nordlund 016 710 3270 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut - Upplåtande av lokaler

Läs mer

Regler för tillfälligt föreningsbidrag

Regler för tillfälligt föreningsbidrag Grästorps kommun Styrdokument Dnr 418/2017 Regler för tillfälligt föreningsbidrag Fastställd av kommunstyrelsen 2017-12-06, 330 Giltigt längt t.o.m 2018-12-31 Dokumentansvarig: Kommunchef 1(5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Policy om Sponsring. för Ängelholms kommun

Policy om Sponsring. för Ängelholms kommun Policy om Sponsring för Ängelholms kommun 2017-2019 2016-11-28 0 1 (7) för Ängelholms kommun 201 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Policy om sponsring Policy 2017-01-30 KF Dokumentansvarig

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 september 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 september 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-09-05 7/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 5 september 2016 Sid nr 82 Sammanträdets öppnande och justering... 2 83 Godkännande av dagordning... 2 84 Föregående

Läs mer

Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown

Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Samverkansöverenskommelse Sörmlands travsällskap/breeders Crown Förslag till beslut 1. Kommunikationsdirektör

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper... 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag... 5 Särskilt verksamhetsbidrag...

Läs mer

Riktlinjer för sponsring till elitidrott i Ängelholms kommun

Riktlinjer för sponsring till elitidrott i Ängelholms kommun Riktlinjer för sponsring till elitidrott i Ängelholms kommun 2017-2019 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Riktlinjer för sponsring till elitidrott i Ängelholms kommun 2017-2019

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

Reviderad sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag

Reviderad sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag Sida 1 Reviderad sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Syfte med sponsring... 2 3. Balanserad sponsring... 2 4. Sponsringskategorier/grupper...

Läs mer

Stadsbacken AB 15 december 2017

Stadsbacken AB 15 december 2017 2017-12-15 11/2017 Stadsbacken AB 15 december 2017 Sid 114 Sammanträdets öppnande och justering... 2 115 Godkännande av dagordning... 2 116 Föregående protokoll - 2017-11-24... 2 117 Information gällande

Läs mer

PITEÅ KOMMUNS RIKTLINJER FÖR SPONSRING

PITEÅ KOMMUNS RIKTLINJER FÖR SPONSRING PITEÅ KOMMUNS RIKTLINJER FÖR SPONSRING Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Piteå kommuns riktlinjer för sponsring Riktlinjer 2009-05-18, 55 Kommunfullmäktige (Beslut om riktlinjera

Läs mer

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 2(7) POLICY FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 1. Inledning Definition av sponsring Sponsring är ett affärsmässigt samarbetsavtal till ömsesidig nytta mellan

Läs mer

Stadsbacken AB 29 september 2017

Stadsbacken AB 29 september 2017 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2017-09-22 8/2017 Stadsbacken AB 29 september 2017 Sid 75 Sammanträdets öppnande och justering... 2 76 Godkännande av dagordning... 2 77 Föregående protokoll - 2017-06-02...

Läs mer

Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun

Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun 1(8) Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun Dessa Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring gäller från och med 2015 i Bengtsfors kommun genom fastställelse i Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Stadsbacken AB Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Stadsbacken AB Sid nr Stadsbacken AB 2007-10-05 Ärendelista Sid nr 34 Öppnande och justering...2 35 Godkännande av dagordning...3 36 Föregående sammanträdesprotokoll...4 37 Webbportal för Stadsbacken...5 38 Internkontroll information...6

Läs mer

Kommunstyrelsen och idrotts- och fritidsnämnden behandlar ärendet vid sammanträden den 10 februari respektive den 17 februari.

Kommunstyrelsen och idrotts- och fritidsnämnden behandlar ärendet vid sammanträden den 10 februari respektive den 17 februari. Uplinlue STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2016-01-25 IFN-2014-0030 Idrotts- och fritidsnämnden Partnerskap Elitidrott Uppsala Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

Regler för tillfälligt föreningsbidrag

Regler för tillfälligt föreningsbidrag Regler för tillfälligt föreningsbidrag Antagen av kommunstyrelsen 2017-11-29 157 Innehållsförteckning Förutsättningar för att söka... 1 Ansökan... 1 Vad får bidraget användas till?... 1 Hur kommer urvalet

Läs mer

Sponsringspolicy för Ronneby kommun

Sponsringspolicy för Ronneby kommun 2017-03-14 Dnr KS 2016-000533 Handläggare: Sanja Gojkovic, jurist Sponsringspolicy för Ronneby kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2017-03-30 111 2(5) Inledning och syfte Ronneby kommun är en politiskt

Läs mer

Samarbetsavtal med Vittsjö GIK

Samarbetsavtal med Vittsjö GIK TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) Datum Diarienummer 2018-07-13 KLK 2018/639 Handläggare Tillväxtchef Stefan Larsson Tillväxtavdelningen stefan.a.larsson@hassleholm.se Samarbetsavtal med Vittsjö GIK Förslag till beslut

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Dnr KS16.475-1 Reviderat 2016-06-10 Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper.. 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag...

Läs mer

Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17

Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-01-28 KSAU 13 Förslag till Evenemangspolicy för Karlsborgs kommun Dnr28.2015 Arbetsutskottets beslut

Läs mer

Sponsringspolicy. - bro.se Antagen av Kommunfullmäktige , bro.

Sponsringspolicy.  - bro.se Antagen av Kommunfullmäktige , bro. 2016-01 - 18 Antagen av Kommunfullmäktige 2016-02 - 17, 11 marcus.nybom@upplands - bro.se 08-581 691 65 www.upplands - bro.se Innehåll Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Definition och avgränsningar... 4

Läs mer

Ny sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag

Ny sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag Sida 1 Ny sponsringspolicy för Eskilstuna Kommunföretag AB och dess dotterbolag Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Syfte med sponsring... 2 3. Balanserad sponsring... 2 4. Sponsringskategorier/grupper... 3 5.

Läs mer

Program för evenemang och möten

Program för evenemang och möten Kommunstyrelseförvaltningen PROGRAM Program för evenemang och möten 2018-2020 Dokumenttyp Dokumentnamn Program för evenemang och möten i Härnösand Program Diarienummer Fastställd/upprättad av Kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

VÄXJÖ Evenemangs- och mötesstrategi 2014

VÄXJÖ Evenemangs- och mötesstrategi 2014 VÄXJÖ Evenemangs- och mötesstrategi 2014 BAKGRUND OCH NULÄGE Växjös evenemangs- och mötesstrategi tar sin utgångspunkt i ambitionen att skapa en god plattform för att utveckla Växjö som evenemangs- och

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken!

vision med gemensamma krafter Tillväxt ett friskhetstecken! Vision Skövde 2025 Att förverkliga en vision med gemensamma krafter Skövderegionen ska blomstra till glädje för alla invånare, besökare och verksamhetsidkare. Vi behöver en tydlig färdriktning och en gemensam

Läs mer

Medlemskap Partnerskap Elitidrott Uppsala

Medlemskap Partnerskap Elitidrott Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Jo Linder Roger Sten Larsson Datum 2016-01-25 Diarienummer KSN-2014-0036 IFN-2014-0030 Kommunstyrelsen Idrotts- och fritidsnämnden Medlemskap

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 1 november 2016

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 1 november 2016 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 1 november 2016 Sid Justering... 2 111 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 112 Månadsrapport

Läs mer

Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12

Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12 Bolagsstämman i Next Skövde Destinationsutveckling AB har fastställt ägardirektiven 3 maj 2013, 12 För den verksamhet som bedrivs i Next Skövde Destinationsutveckling AB, nedan kallat Bolaget, gäller dessa

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Ansökan- sponsorbidrag/samarbetsavtal för säsongen 2017

Ansökan- sponsorbidrag/samarbetsavtal för säsongen 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 2017-01-25 Kommunledningsförvaltningen Kommunstyrelsen Dnr:KS.2017.15 Ansökan- sponsorbidrag/samarbetsavtal för säsongen 2017 Ärendebeskrivning IFK Värnamo har ansökt om ett sponsringsbidrag

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2015-05-29 9/2015 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 29 maj 2015 Sid nr 93 Sammanträdets öppnande och justering... 2 94 Godkännande av dagordning... 2 95 Föregående

Läs mer

Givande och mottagande av sponsring

Givande och mottagande av sponsring Givande och mottagande av sponsring Riktlinjer Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden Datum för fastställande 2016-03-23 Giltighetstid Tills vidare + Första översyn 2017-07- 30 Ansvarig funktion Stabchef

Läs mer

Riktlinjer för sponsring

Riktlinjer för sponsring Dokumenttyp och beslutsinstans Riktlinje Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Informationschef Dokumentnamn Riktlinjer sponsring Dokumentet gäller för Tjörns kommunkoncern Fastställd/Upprättad 2017-02-09 Giltig

Läs mer

1. Så sponsrar PiteEnergi

1. Så sponsrar PiteEnergi Sida 1 (7) 1. Så sponsrar PiteEnergi 1.1. Syfte Vi skall genom en god sponsringsverksamhet, skapa goda relationer med alla våra intressenter så att det på lång sikt stödjer vårt varumärke och våra affärer.

Läs mer

POLICY. Policy för sponsring

POLICY. Policy för sponsring POLICY Policy för sponsring Typ av styrdokument Policy Beslutsinstans Kommunfullmäktige Fastställd 2017-06-26 Diarienummer KS 2017/86 101 Giltighetstid Från och med den 15 juli 2017 och tillsvidare Dokumentet

Läs mer

Skid-VM 2015 innebär:

Skid-VM 2015 innebär: vision Den 18 februari 2015 invigs skid-vm 2015 i Falun, Dalarna. Då inleds en idrotts- och folkfest som under några veckor kommer att sätta hela vår region i fokus för världens intresse. Under ansökningskampanjen

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING. Riktlinjer avseende sponsring. Definitioner av sponsring

RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING. Riktlinjer avseende sponsring. Definitioner av sponsring RIKTLINJER AVSEENDE SPONSRING Riktlinjer avseende sponsring Eslövs kommun har kontakter och samarbeten med en rad olika verksamheter, såväl offentliga som privata och ideella. I en del av dessa samarbeten

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Riktlinjer för marknadsföringssamarbete

Riktlinjer för marknadsföringssamarbete Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Riktlinjer för marknadsföringssamarbete Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser

Selectverksamhet. Kvalitetssäkring av. Varför kvalitetssäkring? Vad säger tävlingsbestämmelserna? Auktorisationsbestämmelser Kvalitetssäkring av Selectverksamhet Information från Svenska Ishockeyförbundet 1 Varför kvalitetssäkring? 2 Vad säger tävlingsbestämmelserna? 3 Auktorisationsbestämmelser 4 Ansökningsblankett för auktorisation

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 oktober 2016

Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 oktober 2016 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2016-10-03 8/2016 Styrelsesammanträde för Stadsbacken AB den 3 oktober 2016 Sid nr 96 Sammanträdets öppnande och justering... 2 97 Godkännande av dagordning... 2 98 Föregående

Läs mer

Ägardirektiv Skövde Energi AB

Ägardirektiv Skövde Energi AB Ägardirektiv Skövde Energi AB Beslutad av kommunfullmäktige 23 April 2018, 54. Dnr KS2018.0043 Innehåll 1. Bolagets uppgifter och allmänna inriktning... 3 1.1 Förhållande till Skövde kommun... 3 1.2 Kommunkoncernverksamhet...

Läs mer

Datum att Uppsala kommun ska ingå som medlem i partnerskapet Elitidrott Uppsala , enligt bilaga

Datum att Uppsala kommun ska ingå som medlem i partnerskapet Elitidrott Uppsala , enligt bilaga KS 9 5 MARS 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Jo Linder Roger Larsson Sten Datum 2014-02-17 Diarienummer KSN-2014-0036 IFN-2014-0030 Kommunstyrelsen Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

p.2014.1213 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Energi AB och Linde Energi Försäljnings AB

p.2014.1213 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Energi AB och Linde Energi Försäljnings AB p.2014.1213 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Linde Energi AB och Linde Energi Försäljnings AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-05-13 89 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag

Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjer för föreningsbidrag GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 93 Dnr: KS 2016/544 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

YTTRANDE Ärende: Förslag på Evenemangsstrategi

YTTRANDE Ärende: Förslag på Evenemangsstrategi Handläggare Datum Ärendebeteckning Stefan Larsson 2017-11-08 2017-4065 Tfn: 0480-450 444 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Ärende: Förslag på Evenemangsstrategi Remiss evenemangsstrategi Förslag till beslut

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Särskilt ägardirektiv för Visit Linköping & Co AB

Särskilt ägardirektiv för Visit Linköping & Co AB Särskilt ägardirektiv för Visit Linköping & Co AB Dokumenttyp: Regler Fastställd av: Kommunfullmäktige i Linköping Datum: 2019-XX-XX Antagen vid bolagsstämma: 2019-XX-XX Giltighetstid: Tillsvidare Diarienummer:

Läs mer

Samverkansöverenskommelse nya arenan - missiv

Samverkansöverenskommelse nya arenan - missiv Kommunstyrelsen 2017-01-16 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2017:37 Ann-Sofi Salomon 016-710 50 26 1 (3) Kommunstyrelsen Samverkansöverenskommelse nya arenan - missiv Förslag till beslut

Läs mer

Rapport Hantering av föreningsbidrag. Timrå kommun

Rapport Hantering av föreningsbidrag. Timrå kommun Rapport Hantering av föreningsbidrag Timrå kommun November 2015 Innehåll Sammanfattning 1 1. Inledning 2 2. Granskningsresultat 3 3. Bedömning och rekommendationer 6 Sammanfattning Uppdrag och bakgrund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2010-05-21 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Chris Marschall Enhetschef 040-675 33 01 SMS 0721-998171 Christina.marschall@skane.se INFORMATION Datum 2015-08-12 Version Dnr 1501279 1 (5) Handledning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (5)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-10 1(5) Innehållsförteckning KSAU 303/18 Ansökan för att stå värd för SM-vecka vinter 2023/2024... 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-12-10 2(5) Plats och tid

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Sida: 1 (5) 1. Riktlinjernas bakgrund och syfte 1.1 Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt reglementet ansvar för att fördela bidrag till föreningar och organisationer inom nämndens verksamhetsområde,

Läs mer

Policy för sponsring. Sammanfattning. Varför en sponsringspolicy? Vad är sponsring? 1 [7] Kommunledningsförvaltningen Kommunikation, medborgare och PR

Policy för sponsring. Sammanfattning. Varför en sponsringspolicy? Vad är sponsring? 1 [7] Kommunledningsförvaltningen Kommunikation, medborgare och PR 1 [7] Kommunikation, medborgare och PR 2012-05-21 Referens Marica Nordwall Policy för sponsring Sammanfattning Policyn är ett stöd till medarbetare som arbetar med eller överväger att arbeta med sponsring,

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB p.2014.1214 2014-04-11 Dnr.2014/153 Ägardirektiv för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2014-05-13 89 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning

Läs mer