SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 november 2011, kl , Beslutande Maria Strömkvist (S), ej 184 HåGe Persson (M), ej 184 Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Lotta Wedman (MP) Britt Marinder (S) tjänstgörande ersättare, ej 186 Kurt Josefsson (BOP) tjänstgörande ersättare Övriga Lars Hellsing, kommunchef Jan Lindström t.f. förvaltningschef Jan-Erik Eriksson, planeringschef Bror Wallin, förvaltningschef miljö- och byggkontoret 179 Marianne Gidlund, kommunsekreterare Underskrifter Sekreterare Marianne Gidlund Ordförande Maria Strömkvist Britt Marinder Ej 184 Endast 184 Justerande Sören Finnström ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott den 22 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag Anslås under tiden. -. Protokollet förvaras på kanslienheten Underskrift

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (12) 178 Ändringar i föredragningslistan Beslut Arbetsutskottet godkänner ändringarna. Följande ärende läggs till: - Delägarskap i Visit Södra Dalarna AB. - Borgen för Brf Kolbotten.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (12) 179 KS 2011/ Förslag till organisation för en samhällsbyggnadsförvaltning 1. fastställer principerna för en samhällsbyggnadsförvaltning och nämndorganisation enligt tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad den 14 november ger kommunchefen i uppdrag att utifrån fastställt principförslag arbeta fram organisationen i detalj. 3. Den nya organisationen ska vara verkställd den första juli Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 14 november 2011 framgår att de berörda förvaltningars enheter, förutom räddningstjänsten, lyfts in i samhällsbyggnadsförvaltningen relativt orörda. Vissa omgrupperingar föreslås genomföras direkt. En ny enhet bildas för planering, projektering och exploatering för att få hela den fysiska utvecklingsprocessen samlad. Nuvarande miljö- och byggkontorets planeringssektion, folkhälso- och hållbarhetssamordnarens arbetsuppgifter och energirådgivningen förs över till samhällsbyggnadsnämndens enhet för planering, projektering och exploatering. Nuvarande mark- och planeringsenhetens ansvarsområden som inte genom tidigare beslut inordnats i stöd- och service ska ingå i samma enhet. Tekniska nämndens projekteringsavdelning inklusive mätning och karta/gis förs också över till denna enhet. Övriga enheter är i stort sätt intakta. Uppdrag som finns under lokal- och trafikutskottet lämnas oförändrade. Förslaget anger principerna och inriktningen för en framtida samordnad förvaltnings- och nämndsorganisation. Det är viktigt att påpeka att den nya organisationens förbättringsarbete startas av och genomförs inom den nya organisationen när ramarna och inriktningen fastställts. Arbetsgruppens förslag är en organisation där kompetensen kan samordnas och processer effektiviseras och förkortas. För att samordningsförtjänster ska uppnås och rättsäkerheten säkerställas ska två nämnder finnas. En samhällsbyggnadsnämnd och en myndighetsnämnd med tydlig rollfördelning. Två nämnder är en nödvändighet för att åtskilja drift och myndighetsutövning.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (12) Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen fastställer principerna för en samhällsbyggnadsförvaltning och nämndorganisation enligt tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad den 14 november Vidare föreslås att kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att utifrån fastställt principförslag arbeta fram organisationen i detalj. Den nya organisationen ska vara verkställd den första juli 2012.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (12) 180 KS 2011/41 43 Naturvårdsprogram för Ludvika kommun 1. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslaget till naturvårdsprogram för Ludvika kommun daterat den 10 november Programmet revideras en gång per mandatperiod. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 2 november 2011 framgår att kommunstyrelsen beslutade den 8 februari 2011, 49, att ett förslag till naturvårdsprogram skulle sändas ut på remiss. Dokumentet i sin helhet består av en programdel, en bakgrundsdel samt en katalogdel där de mest värdefulla natur- och friluftsområdena redovisas. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna förslaget till naturvårdsprogram för Ludvika kommun samt att programmet revideras en gång per mandatperiod.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (12) 181 KS 2010/ Förlängning av optionsavtal tecknat mellan Gotska Fastighets AB och Ludvika kommun Arbetsutskottet godkänner förlängning av optionstiden till och med 31 mars Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 9 november 2011 framgår att Gotska Fastighets AB för närvarande utreder möjligheten att utveckla handelsverksamheter på Lyviksberget och i kvarteret Banvakten. godkände därför den 1 juni 2010 ett optionsavtal varigenom Gotska Fastighets AB gavs ensamrätten att inom optionstiden, d. v. s. till och med 31 oktober 2011, förhandla om förvärv av de aktuella markområdena. Gotska Fastighets AB har kontaktat kommunledningskontoret med önskemål om en förlängning av optionstiden till och med den 31 mars Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner förlängning av optionstiden till och med den 31 mars Mark- och planeringsenheten för exp till Gotska Fastighets AB Akten

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (12) 182 KS 2011/ Svar på motion om kommunalt köp av vindkraftverk Kommunfullmäktige bifaller motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 7 november 2011 framgår att Joost van der Maarel (M) och Lotta Wedman (MP) yrkar i en motion, daterad den 2 maj 2011 att Ludvika kommun köper in ett eller flera vindkraftverk för att maximalt utnyttja de ekonomiska fördelar som ett sådant ägande innebär och för att stärka sin profil som ekokommun. Miljö- och byggnämnden behandlade motionen den 15 juni, 2011, 74. Nämnden ansåg att kommunen bör utreda köp av vindkraft, om ett köp skulle vara aktuellt. Vidare framgår att det finns flera kommuner som valt att köpa andelar eller hela vindkraftverk. Då de ekonomiska förutsättningarna hela tiden förändras anser kontoret att frågan skulle behöva utredas innan ett beslut tas. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsen att utreda eventuellt köp av vindkraftverk. Vidare föreslås att motionen anses besvarad. Behandling Lotta Wedman, med instämmande av HåGe Persson, Kurt Josefsson och Jan Willner, yrkar att motionen ska bifallas. Maria Strömkvist yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordföranden ställer proposition på sitt eget yrkande och Lotta Wedmans m.fl. yrkande och finner att arbetsutskottet beslut enligt ordförandens yrkande. Omröstning begärs. Följande propositionsordning godkänns. Ja-röst för bifall till Maria Strömkvists yrkande. Nej-röst för bifall till Lotta Wedmans m.fl. yrkande. Med 4 nej-röster mot 3 ja-röster beslutar arbetsutskottet enligt Lotta Wedmans m.fl. yrkande. Omröstningslista Bilaga1

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (12) 183 KS 2011/ Svar på motion om främjande av andelsägande i vindkraft Kommunfullmäktige bifaller motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 7 november 2011 framgår att Joost van der Maarel (M) och Lotta Wedman (MP) yrkar i en motion, daterad den 2 maj 2011 att Ludvika kommun tar initiativ till att bilda en ekonomisk förening som främjar andelsägande av vindkraft för kommuninvånare. Miljö- och byggnämnden behandlade motionen den 15 juni, 2011, 73 och ansåg att en eventuell ekonomisk förening borde utredas. Redan idag kan man köpa andelar i de ekonomiska föreningarna Dala Vind och O2, även om ingen av dem är specifika för Ludvika kommun, dock ingår Paljakoberget i Dala Vind. Kontoret anser att om kommunen ska bilda en ekonomisk förening behöver det utredas hur denna förening ska se ut. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige uppdrar till kommunstyrelsen att utreda andelsägande i vindkraftverk. Vidare föreslås att motionen anses besvarad. Behandling Lotta Wedman, med instämmande av HåGe Persson, Kurt Josefsson och Jan Willner, yrkar att motionen ska bifallas. Maria Strömkvist yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordföranden ställer proposition på sitt eget yrkande och Lotta Wedmans m.fl. yrkande och finner att arbetsutskottet beslutat enligt Lotta Wedmans m.fl. yrkande.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (12) 184 KS 2011/ Region Dalarna verksamhetsberättelse och årsredovisning för 2010 Kommunfullmäktige beviljar direktionen för Region Dalarna ansvarsfrihet för verksamhetsåret På grund av jäv deltar inte Maria Strömkvist och HåGe Persson i handläggningen av ärendet. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 10 november 2011 framgår att årets verksamhet för Region Dalarna framgår av verksamhetsberättelsen och det ekonomiska utfallet av årsredovisningen. För ytterligare information hänvisas till bilagda handlingar och till revisorernas berättelse. Revisionen tillstyrker att kommunalförbundets direktion beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsperioden 2010 och att årsredovisningen godkänns. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige beviljar direktionen för Region Dalarna ansvars- frihet för verksamhetsåret 2010.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (12) 185 KS 2011/ Information om tillsättning av förvaltningschef för förvaltningen stöd och service Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ordföranden informerar om att kommunstyrelsen den 6 december 2011 kommer att besluta om tillsättning av förvaltningschef för förvaltningen stöd och service.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (12) 186 KS 2011/ Borgen för Brf Kolbotten Kommunfullmäktige ingår borgen, såsom för egen skuld, för Brf Kolbottens låneförpliktelser upp till ett totalt belopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader. På grund av jäv deltar inte Britt Marinder i handläggningen av ärendet. Av en tjänsteskrivelse daterad den 17 november 2011 från kommunledningskontoret framgår att Ludvika kommuns finanspolicy inte medger borgen till ekonomiska föreningar mer än i vissa undantagsfall. Brf Kolbotten var inflyttningsklart för demensboende i början av Föreningen har fram till början av 2010 haft rimliga räntevillkor för sina lån. Vid låneomsättning i början av 2010 har emellertid de långivare som lämnat offerter lämnat räntevillkor som påtagligt försämrat föreningens ekonomi. Totalt har föreningen lån på i dagsläget ca 54 mnkr. I februari 2012 kommer omkring 13 mnkr att låneomsättas. Att boenden för dementa ligger i kommunens ägo, i LudvikaHem eller en ekonomisk förening ska inte utgöra ett hinder för likvärdiga utgångspunkter för lånefinansieringen. Kommunledningskontoret anser att det därför bör, vad avser Brf Kolbotten, göras ett undantag vad gäller beviljande av kommunal borgen till en ekonomisk förening. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige ingår borgen, såsom för egen skuld, för Brf Kolbottens låneförpliktelser upp till ett totalt belopp om kr, jämte därpå löpande ränta och kostnader.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (12) 187 KS 2011/ Delägarskap i Visit Södra Dalarna AB 1. Kommunfullmäktige beslutar att kommunen fr.o.m. 1 januari 2012 ska ingå i delägarskap i ett framtida Visit Södra Dalarna AB (nuvarande Visit Falun Borlänge AB). 2. Fullmäktige godkänner bolagsordning för Visit Södra Dalarna AB enligt till tjänsteskrivelsen bifogad bilaga. 3. Fullmäktige godkänner aktieägaravtal för Visit Södra Dalarna AB enligt till tjänsteskrivelsen bifogad bilaga. 4. Anslå kr för grundinvestering, nysatsning och aktiekapital till kommunstyrelsen. 5. Kommunfullmäktige nominerar, för tiden t.o.m. ordinarie årsstämma 2015, en ledamot till styrelsen. 6. Kommunfullmäktige utser ett ombud med rösträtt vid Visit Södra Dalarna AB:s bolagsstämma tom 31 december Beslutet gäller under förutsättning att alla sex kommunerna blir delägare. Av en tjänsteskrivelse daterad den 18 november 2011 från kommunledningskontoret framgår att genom deltagande i Visit Södra Dalarna AB kommer Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter kommuner att samarbeta tillsammans med näringslivet för att främja en ökning av besöksnäringen och för att bidra till en förbättring för inflyttande och etablerare. Visit Södra Dalarna AB ska bl.a. sälja Ludvika som besöksmål till turister och besökare. Bolaget ska verka för ett ökat samarbete mellan logiföretag, restauranger, transportföretag, lokaluthyrare, aktivitetsbolag, sevärdheter och besöksmål m fl. Därigenom stärks regionens totala utbud och konkurrenskraft som destination för besöksnäringen. Verksamheten ska drivas utifrån ett kundperspektiv till nytta för ägarna samt därefter för övriga företag, myndigheter och organisationer i Ludvika. Utöver befintliga medel får kommunen anslå kr för 2012 varav kr är årligen återkommande. Kommunledningskontoret föreslår bl.a. att kommunen fr.o.m. 1 januari 2012 ska ingå i delägarskap i ett framtida Visit Södra Dalarna AB (nuvarande Visit Falun Borlänge AB).

, ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 6 december 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

, ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 6 december 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 december 2011, kl. 14.00 15.40 Beslutande Maria Strömkvist (S) ej 271 HåGe Persson (M) ej 271 Ivan Eriksson

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 18 oktober 2011, kl. 13.15 14.30 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats Gillesalen, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 28 maj 2012, kl. 16:00.Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 mars 2011, kl. 13.20-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl. 13.15-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sten G Johansson

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 21 februari 2008, kl 17.00-19.30 ande se sidan 2 Övriga Kerstin Sunnerby, m, ersättare, 21-33 Lars-Göran

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl. 13.15 14.45 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 15 mars, kl. 13.15-14.10 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M)ej 117 Sören Finnström (S) Sten

Läs mer

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl. 17.00 17.25, ajournering 17.15 17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga Plats och tid för justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 21 november 2012 kl. 14.10 14.55 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Kurt Josefsson (BOP) Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november kl. 14:40 16:00 ande Sören Finnström (S) Kenneth Andersson (S) Jan Willner (C) Maino Wohlfeil (S) Susanne Salomonsson

Läs mer

Övriga Jens Jansson (S), ersättare Anders Lindström (S), ersättare Lennart Paalo (V), ersättare Anders Axelsson, tf gatuchef

Övriga Jens Jansson (S), ersättare Anders Lindström (S), ersättare Lennart Paalo (V), ersättare Anders Axelsson, tf gatuchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Gammelgården, Ludvika Dag och tid Onsdag den 7 juni 2012 kl. 15.00 15.55 Beslutande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 19 januari 2011 kl. 14:00-14:50 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:00-14.45 Beslutande Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell, M Granström Birgitta,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 29 maj 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Kurt Lundberg, s, ersättare 70-78 Tommie Hildman, chef

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 18 juni 2014 kl. 14.00 14.50 Beslutande Övriga Sören Finnström (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg (S) Jan Larsson (V), tjänstgörande

Läs mer

KALLELSE. Datum Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika

KALLELSE. Datum Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika KALLELSE Sida 1(1) Datum 2017-11-27 Diarienummer Kommunfullmäktige Maria Östgren Kommunfullmäktige Tid: Måndag 27 november 2017, kl. 17:00 Plats: Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Ärenden Dnr 1 Val av

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 13 april, kl 14:00-15.35 Beslutande Maria Pettersson, S Ivan Eriksson, S Kjell Israelsson, M Birgitta Granström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november 2013 kl. 14:00 14:40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november 2013 kl. 14:00 14:40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 november 2013 kl. 14:00 14:40 ande Sören Finnström (S) Kenneth Andersson (S) Jan Willner (C) Maino Wohlfeil (S) Susanne Salomonsson

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 31 januari 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Lars-Göran Fahlborg, m ersättare Seibert Fredriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 ande Övriga Sidan 2 Pettersson Maria, s Israelsson Kjell, m Josefsson Kurt, bop Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Justerande Hanna Lindgren Staffan Bruzelius

Justerande Hanna Lindgren Staffan Bruzelius SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 22 oktober 2012, kl. 17.00 18.35 ande Se sidan 2 Övriga Bülent Kerpeter (S) ersättare Åsa Bergkvist (S) ersättare

Läs mer

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S)

Onsdagen den 3 februari 2016, kl Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ann-Christine Furustrand (S) 0 Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Plats Närvarande Utses att justera, 3:2 Onsdagen den 3 februari 2016, kl 10.00-10.05 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:40 53-63 Vid uppropet antecknas närvaro för 39 ordinarie ledamöter, 10 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 februari 2012, kl. 17.00 19.10 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Sonja Lindell (S) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Folkets Hus, Gillesalen Dag och tid Onsdag den 14 mars 2012 kl. 14.00 15.20 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 november 2016 kl. 14.00 15.45 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 10 augusti 2011, kl. 13:15 15:10 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 26 juli 2011, kl. 13:15-14.20 Beslutande Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Folkets Hus, vån 7 Dag och tid Onsdag den 20 januari 2010 kl. 14:00-15:00 ande Sören Finnström, S, ordförande Sören Grandelius, S Kurt Josefsson, Bop Birgitta Granström,

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Dag och tid Beslutande Folkets Hus, Gillesalen Tisdag den 25 november kl.14.00 Ingvar Fäldt (S) tjänstgörande ersättare Kenneth Andersson (S) Jan Willner (C) Maino Wohlfeil

Läs mer

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 31 juli 2012, kl. 13.15 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S), 94 104, 106 114 Ivan Eriksson (S) HåGe Persson

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Plats och tid Stadshuset onsdagen den 3 november 2010 kl för justering. Justerande Ingvar Henriksson Kerstin Sunnerby

Plats och tid Stadshuset onsdagen den 3 november 2010 kl för justering. Justerande Ingvar Henriksson Kerstin Sunnerby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 28 oktober 2010, kl. 17.00-19.50 ande Se sidan 2 Övriga Kent Fundberg (S) ersättare Bülent Kerpeten (S) ersättare

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 17 juni 2010, kl Beslutande Se sidan 2 Övriga Se sidan 3

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 17 juni 2010, kl Beslutande Se sidan 2 Övriga Se sidan 3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 17 juni 2010, kl. 17.00-21.20 ande Se sidan 2 Övriga Se sidan 3 Plats och tid Stadshuset, tisdagen den 22

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 7 februari 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 7 februari 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 7 februari 2012, kl. 14:00 14.45 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Dag och tid Beslutande Övriga Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Tisdag den 22 maj 2012, kl.13.35 14.20 Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl 16.00-17.00 ande Ingvar Henriksson, s Karl Georg Karlkvist, s Håkan Frank, m Barbro

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Stadshuset onsdagen den 24 augusti 2011 kl 16.00

Stadshuset onsdagen den 24 augusti 2011 kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndag den 22 augusti 2011, kl. 17.00-20.00 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Bülent Kerpeten (S) ersättare

Läs mer

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (7) Innehållsförteckning

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (7) Innehållsförteckning Kommunstyrelsen 2017-02-27 1(7) Innehållsförteckning KS 35/17 Ingående av avtal angående utveckling av Billingen... 4 Kommunstyrelsen 2017-02-27 2(7) Plats och tid KS-salen, 2017-02-27 kl. 17:00-17:15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2013-04-02 Ärendelista Sid nr Justering...2 50 Redovisning av socialnämndens ekonomiska situation...3 51 Information om jämställdhet i Stadsbackenkoncernen...4

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Stadshuset tisdagen den 19 juni kl Ej 119 Endast 119. Justerande Ann Charlotte Johannesson Agneta Willey

Stadshuset tisdagen den 19 juni kl Ej 119 Endast 119. Justerande Ann Charlotte Johannesson Agneta Willey SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndag den 18 juni 2012, kl. 17.00 18.35 ande Se sidan 2 Övriga Seppo Timonen (S) ersättare, ej 119 Barbro Karlsson Skoglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid Fors Folkets Hus måndag 18 februari 2019 klockan 16:45-16:50 Beslutande Lars Isacsson (S) Susanne Berger (S) Patrik Sundin (S) Johan Thomasson (M)

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:00-15.15 ande Övriga Se sidan 2 Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell,

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 februari 2011, kl. 13.25-16.00 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 oktober 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 oktober 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndag den 24 oktober 2011, kl. 17.00 19.50 (Ajournering kl 18.00 19.00 för medverkan av utdelande av kommunens integrationspris)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Kommunstyrelsen 2015-04-09. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00

PROTOKOLL. Datum Kommunstyrelsen 2015-04-09. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 08:30-12:00 Beslutande: Lars Molin (M) ordförande jäv 124 Allan Cederborg (M) tjg ers istf Mia Troedsson (M) Kennet Hedman (M) Ulf Nyman (C) Harald

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Stadshuset, Sarrunanträdesrum 1, , kl

Stadshuset, Sarrunanträdesrum 1, , kl SAMMANIRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sarrunanträdesrum 1, 2016-09-26, kl. 16.00-16.10 Lena Wallentheim (S) ordförande ( 196) Mats Sturesson (Q 1:e vice ordförande Pär

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl 14.15-16.00 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Gunnar Grahn (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Kyrkogatan 2 kl 18:00 21:00 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Utses att justera Anette Karlsson och Ida Ekeroth Plats och tid för

Läs mer

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer......

Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00. Åke Bergh Tommy Ejnarsson Paragrafer...... Plats och tid Balder, Valhall, Hultsfred 27 juni 2016 kl. 14:00 Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Lars Rönnlund, kommunchef Anders Andersson, KD Britt Idensjö, sekreterare Carl-Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Folkets Hus, sammanträdesrum plan 4, Ludvika Dag och tid Måndagen den 27 maj 2013, kl 13.30 15.00 ande Maria Strömkvist, Ludvika kommun Mari Jonsson, Borlänge kommun Sofia

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 15.30-16.05 ande ledamöter Lars Handegard (V) Roland Johansson (SD) Jan Karlsson (C) Hanna Lindgren (S) Lotta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 november 2011, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga Se sidan 2 Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 ande Övriga Sidan 2 Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Rolf Högberg (FP) Kenneth Dafgård

Läs mer