PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET"

Transkript

1 Kommunledningskontoret Kristina Warming PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 17 februari, klockan 14-16/17 Lokal: Sal Albert Sahlin, Stadshuset Närvarande: Eslövs kommun Cecilia Lind, KS ordf. Henrik Wöhlecke, KS Lesley Holmberg, KS ers. Lars Lindkvist, BoF Kent Karlsson, BoF Sven-Olof Wallin, GoV Karl-Erik Malmgren, KoF Peter Sahlén, KoF Peter Melinder, MoS Hans Andersson, MoS Lars Månsson, SoT Kerstin Brink, SoT Tony Hansson, VoO Stefan Karlsson Kikki Lööf Wisam Wehbe Åsa Mikkelsen Johnny Roj Kristina Warming Dan Ottosson Peter Juterot Magnus Wibert Närpolisen Ungdomsmottagningen Magnus Jönsjö Joakim Nyberg Margit Leibst Hagström

2 Handikapporganisationerna Irene Strand Göthe Roth Ingemo Hellgren Snezana Krisanovic Ingrid Jönsson Noteras att AoF ännu ej utsett ledamöter samt att VoO justerar ett val. Anmält förhinder: Annette Linander, Fredrik Lundström, Mikael Landgren, Inger Isaksson och Louise Jöngard Larsson. 1. Mötet öppnas Ordförande Cecilia Lind hälsade alla välkomna till den nya mandatperiodens första rådsmöte. Hon förklarade mötet öppnat. 2. Justerare utses Henrik Wöhlecke utsågs att justera dagens protokoll. 3. Mandatrapport Samordnaren i rådet, Kristina Warming, gick igenom huvuddragen i den mandatrapport för perioden som hon fått i uppdrag av rådets presidium att ta fram. Informationen baseras på de protokoll som förts över rådets möten under mandatperioden samt Det goda livet Policy för hälsa och trygghet i Eslövs kommun beslutad i kommunfullmäktige samt 3 årets avtal med närpolisen över gemensamma problemområden. Mandatrapport och de övriga handlingarna sändes ut med kallelsen till rådet. I policyn för hälsa och trygghet i Eslövs kommun, under rubriken I Eslövs kommun har insmugit sig ett fel uttryck livsstil i stället för levnadsvanor. Denna justering gjordes på förhand i samband med utskicket och behöver godkännas som en redaktionell ändring sedan avsikten med skrivningen är den som sammanfaller med ordet levnadsvanor. Denna felaktighet påpekades av Jan Linde från Svensk förening för folkhälsoarbete vid den senare av de två utbildningsdagar han medverkat i under år 2009 och Beslut: Rådet godkänner justeringen av texten samt ger samordnaren i uppdrag att informera förvaltningarna om policyn och ändringen av texten. 4. Ungdomsarbete i öppenvården Enhetschef Kikki Lööf och medarbetaren, idag ungdomsbehandlaren, Wisam Wehbe informerade om den särskilda satsningen på aktiviteter för ungdom som de hastigt, 14/6, fick ta fram inför sommarlovet Satsningen föranleddes av den oro som följde bland ungdom efter de stora bränderna och speciellt branden som ödelade Norrevångshallen. Uppdraget formulerades så här: - bemanna alla kvällar i veckan - förebyggande insatser och fältverksamhet - varierade aktiviteter - kontroll Man kom igång på mycket kort tid tack vare samordnarna som fick i uppdrag att bemanna trots semestrar. Från onsdag till lördag och med enda resursförstärkningen Wisam Wehbe kom man snabbt igång.

3 I resurserna som togs i anspråk för arbetet med ungdomarna ingick ungdomsbehandlaren, fältsekreterare, fritidsledare, drogterapeuten, stadsvärdar, personal från AoF, polisen, vaktbolag och allmänheten. Dessa resurser blev; Fältverksamhet, uppsökande verksamhet, aktiviteter, rondering, dagliga kontakter, rapporter och avrapportering. En logistikövning av rang genomfördes. Reaktioner från allmänheten, äldre som uppfattade vad som hände på stan, blev odelat positiv. De som genomförde uppdraget visste var ungdomarna var och vad de bestämde att de skulle göra. Wisam Wehbe berättade att verksamheten; - utgick från fritidsgården Bubblan på Norrevångskolan - att Östra skolans gymnastiksal var öppen under söndagar - att aktiviteter ofta bestämdes från dag till dag - att man kommunicerade via sms och Face-book (80-talet kontakter) - att man hade särskilt fokus på ungdom som var föremål för insats från socialtjänstens sida (SOL 4:1) Alla ungdomar visste vad som skulle hända eller att de skulle bli överraskade.. Man lockade med annat om man kom på att det ungdomarna skulle göra inte var lämpligt. Man listade elever i gråzonen och gick hem till deras föräldrar för att presentera aktiviteter. Utöver de aktiviteter som skedde var söndag tom december i Östra skolans gymnastiksal, så hade man aktiviteter i Trollsjön (grilla fast vädret var uselt t.ex.), i Bubblan, i Konstgräshallen under november-lovet och så genomförde man en lussevaka. Lägsta antal ungdomar som kom till aktiviteterna var, den 21/8, 9 och högsta, den 2/11, 81. De regler man följde var enkla; respektera varandra, respektera tillsägelser Resultat av satsningen: Inget tjafs eller slagsmål på stan från sommaren tom december. Ungdomar har fått hjälp vidare då de behövt det t.ex. i ett fall på öppenmottagningen med familjesamtal. Föräldrarna visste tider för aktiviteter och att ungdomar fick eskort hem. Aktiviteterna var vardagliga och väl synkroniserade. Tack vara den nära kontakten som alla medarbetare hade med ungdomarna så kunde man döda rykten och agera om det behövdes. Vad händer nu? Aktiviteten upphörde vid årsskiftet. Många i rådet ställde sig undrande. Varför stänger ni något som är så bra? Höst- och jullovet har varit det lugnaste man kan komma ihåg. Polisen intygar att skadegörelsen gått ner. Brottsligheten i Eslöv har gått ner markant. Peter Juterot, som lyssnat av ungdomars reaktioner, säger att satsningen fått mycket positiv feed back i skolklasser och att det som gjorts är ett lysande sätt att bedriva ungdomsverksamhet. Beslut: Rådet är enigt om att insatsen måste rapporteras till Barn- och familjenämnden och att medarbetarnas ansvarstagande inför och under utmaningen måste lyftas fram. Magnus Wibert ges uppdraget att informera BoFs AU.

4 5. SSP-arbetet 2011 Enhetschef Magnus Wibert, BoF, informerar om SSP samverkansforum för gemensamma frågor SSPe, där e står för ebo. Nu har man haft samling med representanter för de 4 SSPgrupperna och styrgruppen och lagt upp hur uppgiften ska genomföras år Fokusområden för 2011 är: - operativt förebyggande arbete riskzon-/bekymringsträffar med föräldrar - vidareutveckla av samverkan mellan alla verksamheter - framtidstro så här lyfter vi fram goda exempel - trygghetsskapande åtgärder Vad är SSP? SSP står för Socialtjänst, Skola och Polis. I Eslöv ingår även bostadsföretaget ebo i grupperna. Det är ett lokalt brotts- och drogförebyggande samverkansforum. Målet med SSP-grupperna är att förhindra och minimera ungdomars brottslighet, drogmissbruk och annat risktagande. SSP finns i Danmark sedan 1970-talet, i Sverige/Malmö sedan 2005 och i Eslöv sedan Utvecklande samverkan kan ske mellan SSP Rudersdals kommun i Danmark och vänorten Eslöv. De fyra grupperna i Eslöv arbetar med något olika inriktning, men bekymringssamtal, föräldraträffar, kartläggning av skolk och ogiltig frånvaro, policyarbete och åtgärder kännetecknar flera av grupperna. I det nu gällande 3-årsavtalet med närpolisen, om strategisk lokal samverkan kring gemensamma problemområden, anges särskilt SSP-arbetet, skolk och missbruk/ prevention som huvudmännens gemensamma prioriterade områden. 6. Brottsförebyggande arbete/ Närpolisen informerar Länspolismästaren har varit på besök i Eslöv och lyssnat av vad som sker här. Närpolisen har bland annat informerat om samverkan i Eslöv. Man är av uppfattningen att samverkan har gett bra effekt. Den årliga trygghetsmätningen ligger på fortsatt låg nivå d.v.s. bra nivå. Trygghetsindex har dock försämrats något från 1,67, 2009, till 1,91 år Annars har våld i offentlig miljö gått ner och utsatthet för brott. Siffrorna indikerar vad polisen bör arbeta med framöver, som till exempel; - missbruksproblematiken (bostäder för alkoholister och narkotikamissbrukare) - utomhusstörningar (fortkörning bl.a.) - abstrakt oro för brott mot person - konkret otrygghet (utomhus och rädsla för personer i bostadsområdet) Polisens agerande, synligheten och närvaron samt kontroll av den mest brottsfrekventa ytan utomhus ger resultat. Skyltning i brottsutsatta områden och samverkan med körskolorna. Polischef Magnus Jönsjö informerar om att försöket, med start den 15/11, avslutades den 15/2. Utvärdering ska ske. Körskolorna har kört en vecka i varje aktuellt område och meddelat iakttagelser. Sedan skyltar satts upp har inga brott alls begåtts på platserna. Man återkommer med mera information.

5 Örat mot marken Säkerhetsansvariga Åsa Mikkelsen, Eslövs kommun, informerade om en åtgärd bland flera för att säkerställa Ett tryggt och säkert Eslöv samt om säkerhetsarbetet i Eslövs kommun. Konkreta trygghetsåtgärder under 2010 och fram till nu är: - installation av 23 värmesensorer fördelade på 7 kommunala byggnader för tidig upptäckt - bildande av samverkansgruppen för utbyte av information Örat mot marken - inlåsning av sopkärl - nedklippning av buskage och uppstamning av träd för bättre genomsyn - inget brännbart 6 m från fasad / ett krav från försäkringsbolaget. Sammantaget har dessa åtgärder gjort att incidentberedskapen är hög och att tidiga åtgärder har kunnat sättas in vid misstanke eller vid direkta bildbevis från värmesensorerna som är påslagna dygnet runt och bevakade i en bemanningscentral. 7. Övriga ärenden - Rådet delades rapporter från Eslövs två frivilligcentraler över verksamheten 2010 ut. - Rådet påmindes om nat. ekonom Ingvar Nilssons föreläsning om Prevention och rehabilitering den 24 februari i Medborgarhuset. Under rådet delades även ut; Övergripande mål för folkhälsa samt Politiska mål och funktionsnedsättning om identifiering av de funktionshindrande processer som leder både till brister i delaktighet och till ojämlikhet. Båda från Statens Folkhälsoinstitut hemsida 8. Nästa möte/mötet avslutas Ordföranden påminde om nästa möte den 24 mars, tackade de närvarande, påminde också om träffen med närpolisen efter det pågående rådsmötet och avslutade detta. Cecilia Lind Ordförande Henrik Wöhlecke Justerare

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 03 31 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 24 mars, klockan 14 16.15 Lokal: Stadshuset, Sal Christian Nilsson, MoS,

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 02 24 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 23 februari, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 05 27 Kommunledningskontoret Kristina Warming 46-413 - 625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 maj, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen 2010 01 22 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen Närvarande: Eslövs

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 08 31 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Måndag den 22 augusti, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande: Eslövs

Läs mer

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S)

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2010 09 09 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 augusti, 2010, klockan 14-16 Plats: Stadshuset, sal Christian Nilsson,

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller 2009 11 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2010 11 24 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 18 november, klockan 14 16. Lokal: Sal Emanuel Möller, Stadshuset Närvarande:

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Läs mer

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2010 03 26 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 25 mars, klockan 14 16 Plats: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Sven-Olov Wallin (L) Göran

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 01 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 19 januari, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Albert Sahlin, klockan 14:00-16:30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 10 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 20 oktober, klockan 13:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin och Emanuel

Läs mer

De nationella målen för folkhälsoarbete är också Eslövs kommuns mål. Se www.fhi.se : Folkhälsans målområden

De nationella målen för folkhälsoarbete är också Eslövs kommuns mål. Se www.fhi.se : Folkhälsans målområden Rådet för Hälsa och Trygghet 2011 01 11 Eslövs kommun Mandatrapport 2007-2010 Denna mandatrapport ger en överblick över hur Rådet för Hälsa och Trygghet i Eslövs kommun löst sin uppgift under mandatperioden.

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 09 23 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Tordag den 22 september, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M)

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M) Minnesanteckningar Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 12-16. Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Tony Hansson (S) Christine Melinder (M) ordförande vice ordförande

Läs mer

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M)

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, klockan 14.00 16.00 Beslutande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Karl-Erik Malmgren (S) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) Tony Hansson

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-11.05 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv. Sjunde ettårsavtalet 2014

Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv. Sjunde ettårsavtalet 2014 Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv Sjunde ettårsavtalet 2014 Rådet för Hälsa och Trygghet Eslöv den 22 maj 2014 Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Lena Wöhlecke (M) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 12 01 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 1 december, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset 22 november, klockan 14.00 16.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Karl-Erik

Läs mer

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Kalmars lokala brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 23-31 Ledamöter Dzenita Abaza Carl-Henrik Sölvinger Christina Fosnes Linda Almqvist

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet $Ä ESLÖVS ESLÖVS Vård och Omsorg 2013-05- 3,1 Dnr Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00 Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke

Läs mer

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV)

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stationen, Arbete och försörjning, klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Tony Hansson (S) Ledamot (VoO) Claus-Göran Wodlin (M)

Läs mer

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör

Brottsförebyggande arbete i Enskede-Årsta- Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELDFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (4) 2012-08-27 Handläggare: Britt Widell Telefon: 08-508 14 476 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Brottsförebyggande

Läs mer

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Tony Hansson (S) Tf Ordförande (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin

Läs mer

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt KF 117 24 april 2017 Diarienummer KSN-2017-1274 Kommunfullmäktige Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt Allt fler personrån genomförs i Uppsala och det rapporteras dagligen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00. Arbete och välfärdsnämnden, Plats och tid: Centrum för förebyggande arbete, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Alexandra Björkhem Joakim Thuresson Agneta Ekner Carlsson Thom Nilsson Roland Prommersberger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Samverkan Trygg och säker stad

Samverkan Trygg och säker stad Samverkan Trygg och säker stad Samverkansöverenskommelse kommun och polis - samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete Nationell handlingsplan (RPS 2008) Handbok Samverkan i lokalt brottsförebyggande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-09-26 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Kent Oskarsson, Ks v. ordf.(s) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 04 19 Kommunledningskontoret Johanna Morin 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 april, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Håkan Larsson (MP) Sven-Olov

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

1.) Vägen in samt Förståelse öppnar nya dörrar Region Skånes satsning på personer med psykisk funktionsnedsättning.

1.) Vägen in samt Förståelse öppnar nya dörrar Region Skånes satsning på personer med psykisk funktionsnedsättning. 2012-09-13 Johanna Morin 0413-62 697 Minnesanteckningar, Handikappråd När: torsdag 13 september, 2012, kl. 13:00 Var: Medborgarhuset, c-salen Närvarande: Cecilia Lind, Ingemo Hellgren, Wivian Holmberg,

Läs mer

=5. Anna Rolf Björklund, Patrik Wallin, Maria Lindborg

=5. Anna Rolf Björklund, Patrik Wallin, Maria Lindborg 1+1+1+1=5 Anna Rolf Björklund, Patrik Wallin, Maria Lindborg Årets förebyggande kommun 2012 Örebro kommun bedriver ett långsiktigt, hållbart förebyggande arbete. Politiska beslut, program, planer, uppföljning

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun

Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Överenskommelse för ökad trygghet i Härnösands kommun 2012-2013 Samverkan Polismyndigheten och Härnösands kommun Bakgrund I januari 2008 presenterade Rikspolisstyrelsen en handlingsplan kallad Samverkan

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.30-18.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Lars Månsson (S) ledamot Janet Andersson (S) ledamot Henrik

Läs mer

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne

Trygghetsmätning 2011. Polismyndigheten i Skåne Trygghetsmätning 2011 Polismyndigheten i Skåne 1 Bakgrund Under flera år har polismyndigheten i Skåne regelbundet genomfört trygghetsmätningar, som i kombination med annan relevant information utgör en

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

17 personer. Ordföranden läste upp protokollet från mötet den 23 april 2013.

17 personer. Ordföranden läste upp protokollet från mötet den 23 april 2013. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2013-10-08, 19:00-21:10 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Erik Karlsson, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e

Läs mer

Trygghetsmätning Höör Sammanfattning

Trygghetsmätning Höör Sammanfattning Trygghetsmätning Höör 2016 Sammanfattning 1 Trygghetsmätning Trygghetsmätningen i Region Syd genomfördes i slutet av 2016 och skickades ut den 10 oktober. Medborgarna som svarade på enkäten lämnade in

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Rutiner för samverkan SSPF i Borås Stad

Rutiner för samverkan SSPF i Borås Stad Rutiner för samverkan SSPF i Borås Stad Rutinerna antagna av styrgruppen för SSPS 2017-08-30 Rutinerna revideras senast 2019-03-31 1 Samverkan SSPF i Borås Stad Skola, Socialtjänst, Polis och Fritid, SSPF,

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00.

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00 Beslutande Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin Christine Melinder (M) Tony Hansson

Läs mer

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 13:00-14:00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(9) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem

Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem Ärende nr 6 Tingsryd kommun - Nivåvärdering av problem Total problembild - 1.36 1.27 1.39 Missbruksproblem - 1.00 1.00 1.00 Ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen - 1 1 1 Buskörning med mopeder, mc

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Foto: Niklas Lydeen. Samverkansöverenskommelse. för ett tryggt och säkert Helsingborg

Foto: Niklas Lydeen. Samverkansöverenskommelse. för ett tryggt och säkert Helsingborg Foto: Niklas Lydeen Samverkansöverenskommelse för ett tryggt och säkert Helsingborg 2018-2020 Foto: Anders Ebefeldt, Studio E Helsingborgs vision är att år 2035 vara en skapande, pulserande, global gemensam

Läs mer

Ungdomsarbete och fritidsgårdar

Ungdomsarbete och fritidsgårdar Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-04-24 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 08-508 22 329 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-10-30. Arbete och välfärdsnämnden, ordförande Vikarierande Brå-samordnare, sekreterare. Kultur och fritidsförvaltningen

Sammanträdesdatum 2015-10-30. Arbete och välfärdsnämnden, ordförande Vikarierande Brå-samordnare, sekreterare. Kultur och fritidsförvaltningen Plats och tid: Slättängsskolan, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Emeli Olofsson Maria Asklund Göran Svensson Peter Isacson Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Anders Pålsson Ulf Stenåsen Agnetha

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Mål för Nässjö kommuns brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

Mål för Nässjö kommuns brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete 1 (5) Datum 2016-03-10 Diarienummer KS 2016-69 Handläggare Izabell Martinsson Åberg Direkttelefon 0383-46 77 59 E-postadress Izabell.martinssonaberg@raddningstjansten.com Kommunstyrelsen Mål för Nässjö

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Södermanlands län och Eskilstuna kommun Bakgrund I februari 2007 beslutade Rikspolisstyrelsen om nationella direktiv angående samverkan mellan Polismyndigheter

Läs mer

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun

Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun Dokumenttyp Plan Dokumentansvarig Brottsförebyggande rådet Fastställd 2010-01-28 1 (8) Version 1 Senast reviderad Diarienummer 2009/45 180 Plan för brottsförebyggande åtgärder i Tingsryds kommun 2 (8)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2012-09-10 17 (23) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 9 september 2012, kl. 08.30-09.40. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson, ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Fem Fokus för ökad trygghet i Malmö

Fem Fokus för ökad trygghet i Malmö Fem Fokus för ökad trygghet i Malmö överenskommelse mellan Malmö stad och Polisområde Malmö Det brottsförebyggande arbetet handlar i hög grad om att minska fattigdom och orättvisor, bryta segregation och

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Rutiner vid polisanmälningar

Rutiner vid polisanmälningar Rutiner vid polisanmälningar av barn och elever vid Örebro kommuns skolor Så här hanterar vi polisanmälningar i skolan Dessa rutiner är ett beslutsstöd för rektor och en del i ett gemensamt förhållningssätt

Läs mer

1. Välkommen och öppnande av mötet. 2. Fastställande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar 19/3

1. Välkommen och öppnande av mötet. 2. Fastställande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar 19/3 MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum Blad nr POLSAM [2010-05-06] 1(2) Plats och tid Kommunhuset Nyg. 16 sammanträdesrum Kubbe 08:30-11:30 Närvarande Förhinder Lars-Olov Olsson, Mikael Strandman, och Kristina

Läs mer

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Samverkan Polis och kommun Trygghetsarbetet ryms inom ramen för kommunens strategiska inriktning kring social uthållighet och

Läs mer

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 18 maj 2015

Protokoll fört vid Kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor 18 maj 2015 5/2015 Sida 1 ( ) 2015-05-18 fört vid s råd för funktionshinderfrågor 18 maj 2015 Tidpunkt: Kl. 14 Plats: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Närvarande: Se sid. 2 1-12 Justerat 25 maj 2015. Erik Malm (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar funktionshinderrådet

Minnesanteckningar funktionshinderrådet 2019-01-24 Susanne Abramsson 0413-620 46 Susanne. Abramsson@eslov.se Ledamöter och ersättare Funktionshinderrådet Eslövs kommun Minnesanteckningar funktionshinderrådet När: torsdag 24 januari 2019, kl

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot ESLÖVS Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) 2015-05-21 Rådet för Hälsa och Trygghet Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

KS DECEMBER 2013

KS DECEMBER 2013 KS 17 18 DECEMBER 2013 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2013-11-15 Diarienummer KSN-2013-1258 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Polismyndigheten i Uppsala

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, klockan 13.00-17.00 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, ordförande. Barn- och utbildningsförvaltningen. Centrum för förebyggande arbete Plats och tid: ABK, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Maria Asklund Ulf Stenåsen Göran Svensson Margareta Melin Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Bengt-Göran Carlsson Anders Pålsson Jimmie Isaksson

Läs mer

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07 070 Ä ESLÖVS Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Nä rva rande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (IVI)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

Socialnämnden Verksamhetsplan Gemenskap - inte utanförskap

Socialnämnden Verksamhetsplan Gemenskap - inte utanförskap Socialnämnden Verksamhetsplan 2017 Gemenskap - inte utanförskap Verksamhetsplan Socialt ansvar för våra medmänniskor Det medmänskliga ansvaret i Eskilstuna ska vara starkt. De viktigaste förpliktelserna

Läs mer

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun

Handlingsplan 2015. Samverkansöverenskommelse mellan. Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun Handlingsplan 2015 Samverkansöverenskommelse mellan Polisområde Skaraborg och Grästorps Kommun ÖVERENSKOMMELSE Grästorps kommun och Polisområde Skaraborg tecknar en överenskommelse om samverkan i det brottsförebyggande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-19 Ärendelista 59 Dnr 2015-000100 Budgetuppföljning 1/2015 60 Dnr 2015-000130 Handkassa - Slåttets servicebostad 61 Dnr 2015-000091 Uppföljning av Politiskt program

Läs mer

BRA information till alla ledare/anställda i KSS

BRA information till alla ledare/anställda i KSS KSS handlingsplan för akuta situationer som kan uppkomma under våra aktiviteter: En akut situation kan innebära många olika saker. Det kan vara en kränkning som sker mellan unga under pågående aktivitet

Läs mer

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Johan Renck, klockan 08.30-10.00 ande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Annette Linander (C) ordförande ledamot ledamot ledamot Övriga

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

SSPF. skola-socialtjänst-polis-fritid. Anette Hillskär Malmfors, Göteborgs Stad Even Magnusson, polisen

SSPF. skola-socialtjänst-polis-fritid. Anette Hillskär Malmfors, Göteborgs Stad Even Magnusson, polisen SSPF skola-socialtjänst-polis-fritid Anette Hillskär Malmfors, Göteborgs Stad Even Magnusson, polisen Insatser för ungdomar och unga vuxna Göteborgsmodellen samverkan mellan polis och Göteborg Stad Skola-socialtjänst-polis-fritid

Läs mer

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00.

2010-02-02. Stefan Karlsson (V) ersättare. Henrik Wöhlecke, ersättare Tony Hansson. Kommunledningskontoret 16 februari 2010, kl 12.00. Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00-17.45 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Månsson (S) 1:e vice ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Bernt Nilsson (S)

Läs mer

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00 19.05, 19.10-19.15 Beslutande Lars Månsson (S) Ordförande Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, 09.00-11.10 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer