Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV)"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stationen, Arbete och försörjning, klockan Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Tony Hansson (S) Ledamot (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV) Tony Ekblad (M) Ledamot (AoF) Lesley Holmberg (L) Ersättare (AoF) Karl-Erik Malmgren (S) Ledamot (KoF) Göran Windén (NKE) Ersättare (MoS) Ingemar Lundström (S) Ledamot (BoU) Jasmina Muric (C) Ersättare (BoU) Snezana Milivojevic Synskadades riksförbund (lämnade 15.30) Arne Westerberg FUB Mellanskåne Inger Isaksson RBU Skåne Ingalill Wennborg Reumatikerförbundet Göte Roth Diabetesförbundet Therese Nilsson FUB Ingemo Hellgren Reumatikerförbundet Sylvia Hansson Neuroförbundet Sara Svensson Anette Borglin Mats G Odestål Paavo Frick Anita Ström Kommunledningskontoret Vård- och omsorgsförvaltningen Polisen Räddningstjänsten Syd Försäkringskassan

2 Sammanträdesprotokoll Sida 2 (8) Utses att justera Tony Hansson Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den Paragrafer Nr Sekreterare Sara Svensson Ordförande Johan Andersson Justerande Tony Hansson

3 Sammanträdesprotokoll Sida 3 (8) 11 Johan inleder Johan inleder med att berätta om att det idag den 17 maj är IDAHOdagen internationella dagen mot homo- och transfobi. Han berättar kort om att en teaterföreställning för gymnasieelever i Eslöv fått avbrytas dagen innan pga kränkande kommentarer. Alla aktörer i Eslövs kommun har ett viktigt arbete att göra och det pågår mycket arbete i kommunen kring att öka kunskap om HBTQ-personers rättigheter. Bland annat genomförs just nu en utbildning på ledningsnivå och strategisk nivå med hjälp av RFSL.

4 Sammanträdesprotokoll Sida 4 (8) 12 Presentation: Lokal samverkan för att minska ungdomarbetslösheten i Eslövs kommun Håkan Andersson, enhetschef arbete och försörjning med ansvar för arbetsmarknadsfrågor berättar att utgångspunkten för dagens presentation är två svåra utmaningar: 1. Att minska ungdomsarbetslösheten. 2. Att göra det i samverkan. Projektet Lokal samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten i Eslöv är ett av de pågående Välfärdsprojekten med finansiering från kommunens sociala investeringsbudget. Det är också en del av regeringens nationella kraftsamling DUA delegationen för unga till arbete som initierades våren 2015 av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. FINSAM mittskåne ingår i styrgruppen för det lokala projektet. Ungdomsarbetslösheten i Eslöv ligger strax under Skåne-snittet men betydligt högre än genomsnittet för riket. (se bifogad presentation) Gruppen arbetslösa ungdomar som behöver mer stöd ökar. Syftet med samverkan är att man inte ska behöva göra samma insatser på flera ställen för dessa ungdomar, tex. kartläggning av individens situation. Projektets samverkan sker i två arbetsgrupper: En med samverkan mellan den kommunala förvaltningen Arbete och försörjning och den statliga myndigheten Arbetsförmedlingen och en mellan arbetsgivare i Eslöv och Eslövs kommun. Inom ramen för välfärdsprojektet ska Stationen bli en fysisk mötesplats där ungdomar och olika verksamheter riktade till ungdomar möts. Varje torsdag kommer det att erbjudas någon form av föreläsning som ska inspirera och få ungdomarna att tänka om. Även uppsökande verksamhet som erbjuder aktivitet för unga utan sysselsättning bedrivs inom ramen för projektet liksom att ordna praktikplatser. För mer information se bifogad presentation.

5 Sammanträdesprotokoll Sida 5 (8) 13 Brottsförebyggande arbete Kommunens brottsförebyggandesamordnare Elsa von Friessen är inte närvarande. Polisen informerar (Mats G Odestål, kommunpolis) Det förebyggande arbetet och arbetsmarknadsinsatser för unga är viktigt och avgörande för att minska brottsligheten i kommunen och polisen välkomnar initiativ som det som just presenterats. Polisen har som tidigare informerats haft medborgardialog och slutit medborgarlöfte i Eslöv. Den 10 maj genomfördes en trafikdag. Polisen kontrollerade cyklister och hade väldigt bra dialog med medborgarna. Lärdomen är att även bjuda in kommunrepresentanter nästa gång för att ta vara på dialogen och kunna hantera olika frågor som kommer från medborgarna. Den 11 maj deltog kommunpolis på trygghetsvandring i Stehag. Trygghetsvandringen visade på stort engagemang från föreningar i byn och en vilja att samverka mellan föreningarna och med andra aktörer. Aktuell situation i Eslöv. De brott som sticker ut just nu är slangning av bränsle och inbrott i bil. Ett 25-tal brott av detta slag har rapporterats sedan den 1/5. I övrigt är läget lugnt. Trygghetsskapande insatser görs på områdesnivå. Polisens omorganisation har dragit ut på tiden men förhoppningen är att de nya tjänsterna (gruppledare för områdespolisen) ska vara på plats innan den siste maj. Den senaste tiden har områdespoliserna varit mycket aktiva och synliga inom trafik. Kommunpolisen finns sedan en tid tillbaka på stadshuset varje onsdag mellan Inte så många besök ännu men positiva reaktioner från de som kommit dit. Trafikfrågor, oro för sina barn och allmän otrygghet är frågor som dyker upp vid samtalen. Tanken är att man kan lyfta alla typer av polisiära frågor.

6 Sammanträdesprotokoll Sida 6 (8) Synpunkt från rådet att tiden inte är så bra för de som jobbar och att hitta alternativa sätt att mötas borde diskuteras. Medborgadialogen som genomföras på kvällstid två tillfällen per år är ett exempel på komplement som kan nå andra grupper. Rådet ställde en fråga gällande polisens bemanning på kvällar och nätter i Eslövs kommun. Svaret är att polisen har dygnet runt bemanning med förstärkning på helgerna. Räddningstjänsten syd informerar (Paavo Frick, distriktschef) Brand- och olycksstatistiken är förhållandevis låg för Eslövs kommun med 3 villabränder och 5 incidenter i flerbostadshus hittills under Alla utan allvarliga personskador. Varje utbruten brand följs upp med de som bor där och man ser till att skapa trygghet, stärka brandskyddet allt i syfte att det inte ska hända igen. I övrigt har det varit runt 9 stycken brand ej i byggnad (sopkärl och containers). De har hanterats utan spridning tack vare kommunens förebyggande arbete med avstånd och inlåsning. Vissa bränder har kunnat släckas tidigt av väktare i tjänst. Incidenter följs upp vid fredagsträffarna Örat mot marken med övriga samverkande aktörer. Sedan 2010 gör Räddningstjänsten Syd systematiska hembesök i Eslövs kommun för att skapa trygghet i hemmet genom att prata om brandskydd och brandsäkerhet. Mötena är ett viktigt arbetssätt att minska antalet döda och skadade i bostadsbränder samtidigt som medborgarkontakt skapas. Utmaningen är att finna de mest riskutsatta, ex medborgare med funktionsnedsättning och vissa äldre. För denna mål grupp kan kostnadsfria hembesök bokas på nya telefonnumret eller via mail på hembesok@rsyd.se, mer information finns på internet, Hembesök görs också i kombination med myndighetsutövning i flerfamiljshus. Syftet är skapa en ökad efterfrågan hos fastighetsägarna att sköta brandskydd för fastighet och boende på ett sätt att risker hanteras och tidig upptäckt av brand är säkerställd. Räddningstjänsten vill se minst en brandvarnare per 60 kvm, helst en i varje rum i lägenheterna. Träff med fastighetsägarna är planerad till hösten, eventuellt i samverkan med Eslövs kommun.

7 Sammanträdesprotokoll Sida 7 (8) Räddningstjänsten har under våren haft träffar på temat äldresäkerhet på Karidal vid fem tillfällen med pensionärsföreningar i Eslöv och i byarna samt med gode män-föreningar, allt i syfte att öka förmågan att möta de mer riskutsatta grupperna för att stödja förebyggande. Den sjunde gruppen av MBU-ungdomar (människan bakom uniformen) examineras den 26/5 tillsammans med fältare, polis, räddningstjänst, väktare och ambulans. Till hösten kommer det satsas på de ungdomar som vill fortsätta som MBU-ambassadörer i olika former av engagemang. I höstas genomfördes en träff för att möta invånarna i Billinge och det planeras för en liknande insats i Marieholm kommande höst.

8 Sammanträdesprotokoll Sida 8 (8) 14 Övriga frågor Inbjudningar Synskadades riksförbund har bjudit in till en workshop den 6 oktober. ANDT-samordnare Anette Borglin informerar om det kommer en ny strategi för alkohol- och drogpolitiken i Sverige. Tillgänglighet och delaktighet i Sveriges kommuner Inger Isaksson informerar om att Myndigheten för delaktighet har presenterat sin årliga uppföljning av hur kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter arbetar med tillgänglighet och delaktighet. Uppföljningen fungerar som ett verktyg där kommuner och kollektivtrafikmyndigheter kan följa sitt tillgänglighetsarbete, jämföra sig med liknande kommuner och ta del av goda exempel. En fråga ställs om det i Eslöv finns elektronisk tjänst för att få reda på tillgängligheten i offentliga miljöer som butiker, restauranger mm. Johan informerar om att det finns ett antal privatdrivna appar men att han inte har kännedom om hur heltäckande dessa är. Det finns inget kommunalt initiativ och man har inte anlitat någon särskild guide från kommunens sida. Tomma lokaler i Eslövs stadskärna Rådet ställer en fråga om kommunen kan göra något åt de lokaler som står tomma i Eslövs kommun. Trivsel och trygghet hör ihop och därför blir tomma lokaler en trygghetsfråga. Johan berättar om kommunens initiativ då fastighetsägare sammankallades. En kartläggning av stråk i stadskärnan ska vara klar i september. Kommunen kan arbeta med att göra torget attraktivare, gatumiljö etc., men lokalfrågan ägs av fastighetsägarna. Det är viktigt att arbeta med att få eslövsborna att handla i sin stad och att få lokala aktörer att etablera sig.

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Läs mer

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Sven-Olov Wallin (L) Göran

Läs mer

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Tony Hansson (S) Tf Ordförande (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin

Läs mer

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Håkan Larsson (MP) Sven-Olov

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Lena Wöhlecke (M) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony

Läs mer

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S)

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Albert Sahlin, klockan 14:00-16:30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran

Läs mer

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07 070 Ä ESLÖVS Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Nä rva rande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (IVI)

Läs mer

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot ESLÖVS Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) 2015-05-21 Rådet för Hälsa och Trygghet Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 13:00-14:00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller 2009 11 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 02 24 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 23 februari, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen 2010 01 22 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen Närvarande: Eslövs

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M)

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M) Minnesanteckningar Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 12-16. Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Tony Hansson (S) Christine Melinder (M) ordförande vice ordförande

Läs mer

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS)

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet $Ä ESLÖVS ESLÖVS Vård och Omsorg 2013-05- 3,1 Dnr Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00 Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke

Läs mer

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M)

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, klockan 14.00 16.00 Beslutande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Karl-Erik Malmgren (S) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) Tony Hansson

Läs mer

Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. Sven-Olov Wallin (FP) ersättare. Tony Ekblad (M) ersättare

Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. Sven-Olov Wallin (FP) ersättare. Tony Ekblad (M) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Medborgarhuset, C-salen, kl. 14:00-16:00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Övriga närvarande

Läs mer

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset 22 november, klockan 14.00 16.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Karl-Erik

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 01 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 19 januari, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 09 23 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Tordag den 22 september, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar funktionshinderrådet

Minnesanteckningar funktionshinderrådet 2019-01-24 Susanne Abramsson 0413-620 46 Susanne. Abramsson@eslov.se Ledamöter och ersättare Funktionshinderrådet Eslövs kommun Minnesanteckningar funktionshinderrådet När: torsdag 24 januari 2019, kl

Läs mer

Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten region syd/lokalpolisområde Kalmar

Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten region syd/lokalpolisområde Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Sofie Lagercrantz 2016-08-17 KS 2016/0688 50163 Kommunstyrelsen Samverkansavtal med gemensamma medborgarlöften mellan Kalmar kommun och polismyndigheten

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 03 31 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 24 mars, klockan 14 16.15 Lokal: Stadshuset, Sal Christian Nilsson, MoS,

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-11.05 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 05 27 Kommunledningskontoret Kristina Warming 46-413 - 625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 maj, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 10 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 20 oktober, klockan 13:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin och Emanuel

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 08 31 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Måndag den 22 augusti, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande: Eslövs

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00.

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00 Beslutande Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin Christine Melinder (M) Tony Hansson

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97 Johanna Morin 0413-626 97 2013-02-21 Minnesanteckningar Handikappråd När: torsdagen den 21 februari 2013, kl. 13:00 Var: Medborgarhuset Närvarande: Henrik Wöhlecke, Snezana Milivojevic, Arne Westerberg,

Läs mer

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala Riktlinje för kommunalt tillsatta råd - Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumentnamn Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunfullmäktige

Läs mer

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun

för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun 2019-01-30 Diarienummer: Ks2016/0193.074 Handlingsplan för brottsförebyggande arbete i Ljungby kommun Gäller från: 2019-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommundirektören Utarbetad av: Säkerhetssamordnare,

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2010 09 09 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 augusti, 2010, klockan 14-16 Plats: Stadshuset, sal Christian Nilsson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (8) Datum Dnr, Oxelösunds kommun 2016-01-24 KS.2015.144 Diarienr (åberopas) Handlingsplan 2016-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan Oxelösunds

Läs mer

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.30-18.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Lars Månsson (S) ledamot Janet Andersson (S) ledamot Henrik

Läs mer

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Gunilla Henningsson Social resursförvaltning, enheten för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande Jag kommer berätta om

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018 Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08:30-11:00 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnad Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset Måndag 2 januari 2017 klockan 13:15-14:40 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Mikael Westberg (S) Johan Thomasson

Läs mer

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11)

Lars-Erik Björklund (V) Vård och Omsorg den 20 februari 2012. Lena Melin. Tony Hansson. Monica Eberyd. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum Möller, klockan 16.00-19.20 ande Tony Hansson (S) ordförande Agneta Nilsson (S) ledamot Gabriel Barjosef (S) ledamot Lena Wöhlecke (M) 1:e

Läs mer

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

27 september 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 27 september 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(9) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta

Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Samverkansöverenskommelse; Avesta Kommun och Lokalpolisområde Falun Avesta Överenskommelse som gäller från 2018-03-03 är löpande och kan sägas upp av båda parter. Överenskommelsen syftar till att tillsammans

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen. Underskrifter: Sekreterare.

Sammanträdesdatum Arbete och välfärdsnämnden, v. ordförande. Barn och utbildningsförvaltningen. Underskrifter: Sekreterare. Plats och tid: CFFA, 09.00-12.00 Närvarande Radovan Javurek Ewa Jakobsen Maria Asklund Göran Svensson Roland Prommersberger Peter Sonnsjö Peter Zerpe Ulf Stenåsen Magnus Åkesson Margareta Osiecka Peter

Läs mer

Handlingsplan

Handlingsplan 1 (9) Datum 2016-01-24 (reviderad) Diarienr (åberopas) Dnr, Oxelösunds kommun KS.2015.144 Handlingsplan 2017-2018 Föreliggande handlingsplan är upprättad i enlighet med Samverkansöverenskommelse mellan

Läs mer

Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv. Sjunde ettårsavtalet 2014

Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv. Sjunde ettårsavtalet 2014 Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen i Eslöv Sjunde ettårsavtalet 2014 Rådet för Hälsa och Trygghet Eslöv den 22 maj 2014 Strategisk lokal samverkan mellan Eslövs kommun och Närpolisen

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 12 01 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 1 december, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00

Kalmars lokala brottsförebyggande råd. Plats Sammanträdesrum KS-salen PROTOKOLL. Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Kalmars lokala brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 22 november kl. 13:00-16:00 Plats Sammanträdesrum KS-salen Omfattning 23-31 Ledamöter Dzenita Abaza Carl-Henrik Sölvinger Christina Fosnes Linda Almqvist

Läs mer

AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet

AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet Räddningstjänsterna i Skåne Handlingsplan Stärkt brandskydd för den enskilde 2015 AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet Kontaktpersoner: David Jutendahl, david.jutendahl@trelleborg.se

Läs mer

Medborgarlöfte Essunga 2019

Medborgarlöfte Essunga 2019 Vårt löfte till Dig Polisen och Essunga kommuns gemensamma medborgarlöfte för 2019 är att förebygga och förhindra bruk av droger i skolmiljö, i trafiken och på övriga offentliga platser samt att förebygga

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Välfärdsrådet Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 26 februari 2015 klockan 13.15 15.20 Närvarande: Beslutande Stefan Gustafsson, ordförande Per Thörnqvist,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 04 19 Kommunledningskontoret Johanna Morin 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 april, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan 14.00-16.30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers. för T Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M)

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet

Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg. Handlingsplan För det Brottsförebyggande arbetet Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg Handlingsplan 2019 För det Brottsförebyggande arbetet 2 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

Reviderad handlingsplan 2018

Reviderad handlingsplan 2018 1 Samverkansöverenskommelse Götene kommun och lokalpolisområde västra Skaraborg 2017-2018 Reviderad handlingsplan 2018 Samverkan för ökad trygghet Götene kommun och Polismyndigheten region väst, lokalpolisområde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Innehållsförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott (6) Innehållsförteckning Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-09-07 1(6) Innehållsförteckning Sida KSAU 161/16 Ansökan från styrgruppen finskt förvaltningsområde om bidrag till hyra av Stadsteatern den 20 maj 2017... 3 KSAU 162/16

Läs mer

IIOK 21111 I~ 2 6. Svar på motion om säkerheten i äldreboenden. A '~q :,\',JlvJiV;t::f\l" Kommunstyrelsen

IIOK 21111 I~ 2 6. Svar på motion om säkerheten i äldreboenden. A '~q :,\',JlvJiV;t::f\l Kommunstyrelsen ~ ---rc;;:-i :)!~,"""i~'~ A '~q :,\',JlvJiV;t::f\l" '\R1' I'"!(omn:" nswreisi3i") förvaltning IIOK 21111 I~ 2 6 1(2) 2011-01-24 ONR 2010/6 Kommunstyrelsen Svar på motion om säkerheten i äldreboenden Lars

Läs mer

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018

Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 2017-10-31 Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2017-12-18 246 Vallentuna kommun ska vara en trygg och säker kommun för människor och företag att bo, leva och växa i. Detta

Läs mer

Medborgarlöftet - enkät Överkalix. Slutrapport. Antal svar: 53

Medborgarlöftet - enkät Överkalix. Slutrapport. Antal svar: 53 Överkalix Slutrapport Antal svar: 53 Den här undersökningen har totalt 53 respondenter och en svarsfrekvens på 0%. Undersökningen utfördes från 2018-10-17 till 2018-11-20. Den här rapporten visar resultaten

Läs mer

Ingen ska omkomma eller skadas allvarligt till följd av brand. En nationell strategi för att stärka brandskyddet för den enskilda människan

Ingen ska omkomma eller skadas allvarligt till följd av brand. En nationell strategi för att stärka brandskyddet för den enskilda människan Ingen ska omkomma eller skadas allvarligt till följd av brand En nationell strategi för att stärka brandskyddet för den enskilda människan Vi behöver arbeta långsiktigt För att människor inte ska omkomma

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-23 Innehållsförteckning Ärende 15 Föregående protokoll... 18 16 Brottsförebyggande... 19 17 Kommunrepresentant för suicidprevention i länet...

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoli Sida 1 (4) 2015-02-19. Rådet för Hälsa och Trygghet

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoli Sida 1 (4) 2015-02-19. Rådet för Hälsa och Trygghet ESLÖVS KOMMUN Sammanträdesprotokoli Sida 1 (4) 2015-02-19 Rådet för Hälsa och Trygghet Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Tony Hansson (S) Bengt

Läs mer

Sara Olsson, Kommunpolis

Sara Olsson, Kommunpolis Plats och sammanträdestid Närvarande Kommunstyrelsesalen kl. 13.00 15.00 Margareta Fredriksson (L) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren (S) Omsorgsnämnden, folkhälsorådet Tore Lomgård (C)

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd

Huddinges brottsförebyggande råd SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2017 KS-2017/231 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 17 maj 2017 Tid och plats Klockan 15:30-17:25, A-salen Beslutande

Läs mer

Aktivitetsplan för UmeBrå

Aktivitetsplan för UmeBrå Aktivitetsplan för UmeBrå 2019 2020 Om UmeBrå UmeBrå är Umeå kommuns lokala brotts- och drogförebyggande råd. UmeBrå styrgrupp består av representanter från kommunen, polisen och landstinget. Styrgruppen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 avseende Huddinges brottsförebyggande råd

Verksamhetsberättelse 2012 avseende Huddinges brottsförebyggande råd 2013-02-04 KS-2013/166.173 1 (2) HANDLÄGGARE Lindblom, Linda 0708-790 588 Linda.Lindblom@huddinge.se Kommunstyrelsen Verksamhetsberättelse 2012 avseende s brottsförebyggande råd Förslag till beslut s brottsförebyggande

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Handlingsplan Tryggare Vallentuna KS

Handlingsplan Tryggare Vallentuna KS Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 6 KS 2017.475 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-11-30 204 Handlingsplan Tryggare Vallentuna 2018 (KS 2017.475) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-12-19 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

sammanträdesdatum 2011-02-10 Svar på motion om säkerheten i äldreboenden

sammanträdesdatum 2011-02-10 Svar på motion om säkerheten i äldreboenden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN sammanträdesdatum 2011-02-10.. ~. s 'r:7 ~ l.a; ',:DLIHG NR (, 2011 26 (31) 35 Svar på motion om säkerheten i äldreboenden Dnr 2010/6 INLEDNING Motion från Lars Alderfors

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Närvarande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta Agneta Hägglund (S), 1:e vice ordförande Sven-Eric Svensson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016

Hög tid för HELTID VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN. Samma konferensprogram genomförs vid tre tillfällen. 18 januari 2016 26 januari 2016 28 januari 2016 VÄLKOMMEN TILL KONFERENSEN Hög tid för HELTID Fram till 2023 kommer det att behövas mer än en halv miljon nya medarbetare i välfärden. Samtidigt som det innebär en stor utmaning finns det mycket man kan

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Sandska rummet, stadshuset kl. 09.00-11.00 Medlemmar Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd HUDDINGES BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till s råd Tid Onsdag den 17 maj 2017, klockan * Plats Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Information Hur beaktas

Läs mer

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Johan Renck, klockan 08.30-10.00 ande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Annette Linander (C) ordförande ledamot ledamot ledamot Övriga

Läs mer

Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel)

Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel) Enkät om medborgarlöftesarbete (exempel) Viktig information I enkäten används följande begrepp. Medborgarlöftesarbete Detta inkluderar allt arbete kopplat till medborgarlöften, exempelvis operativt arbete

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) 2004-12-09 FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Torsdag 9 december 2004, klockan 13.00-16.15 Jupiter Beslutande Janeth Lundberg Kommunstyrelsen, ordförande Hans-Eric Wallin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Brottsförebyggande rådet 2017-06-19 13 (17) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 19 juni 2017, 13.00-15.00 Beslutande Charlotte Prennfors, ordförande Ralf Hedin, kommunchef Tommy Björkdal,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg,

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 02 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 17 februari, klockan 14-16/17 Lokal: Sal Albert Sahlin, Stadshuset Närvarande:

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08.30-10.30 1 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Sammanträdesdatum. Klockan , Östra kommunhuset

Sammanträdesdatum. Klockan , Östra kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Drog- och brottsförebyggande rådet l (1) Plats ochtid Klockan 09.00-1 1.30, Östra huset Närvarande Radovan Javurek, ordförande Sabina Månsson Hultgren, vice Anna Nordin, Drog- och

Läs mer

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinge brottsförebyggande råd HUDDINGE BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till brottsförebyggande råd Tid Torsdag den 10 december 2015, klockan 15:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i..

Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i.. Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i.. Långsiktig samverkan mellan Polisen och SDF inom Göteborgs stad 1 Arbetsprocessen 6. Uppföljning 1. Lägesbild 5. Aktivitet Åtgärd 4.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Brottsförebyggande rådet Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 2 (9) Plats och sammanträdestid Deltagare Räddningstjänsten 2015-02-09 kl. 14.00 16.00 Medlemmar: Margareta Fredriksson (fp) Kommunstyrelsen, folkhälsorådet Jan-Vidar Seljegren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Polishuset, kl 13.00-14.35 Beslutande iga delt Övriga deltagande Ann-Christine Myrgren, t.f. ordförande Marita Skog, kommunchef Göran Albertsson, Härnösandshus Mats

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 11 oktober 2016 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 98-102 ande Anders Andersson (C) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande Sekreterare

Läs mer