Rådet för Hälsa och Trygghet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rådet för Hälsa och Trygghet"

Transkript

1 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Lena Wöhlecke (M) Ersättare (KS) Ersättare (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Tony Ekblad (M) Ledamot (AoF) Lesley Holmberg (L) Ersättare (AoF) Karl-Erik Malmgren (S) Ledamot (KoF) Bengt Andersson (M) Göran Windén (NKE) Ledamot (MoS) (från och med 17) Ersättare (MoS) Ingemar Lundström (S) Ledamot (BoF) Jasmina Muric (C) Magnus Pålsson (M) Ersättare (BoF) Ersättare (SoT) Snezana Milivojevic Arne Westerberg Inger Isaksson Stig-Åke Grönvall Ingemo Hellgren Synskadades riksförbund FUB Mellanskåne RBU Skåne Diabetesförbundet Reumatikerförbundet Sara Svensson Åsa Simonsson Annie Niubó Elsa von Friessen Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Serviceförvaltningen (från och med 18) Mats G Odestål Polisen (till och med 17) Paavo Frick Räddningstjänsten Syd Anita Ström Cerny Ericson Försäkringskassan Svenska kyrkan i Eslöv

2 Sammanträdesprotokoll Sida 2 (9) Utses att justera Henrik Wöhlecke Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den Paragrafer Nr Sekreterare Sara Svensson Ordförande Johan Andersson Justerande Henrik Wöhlecke

3 Sammanträdesprotokoll Sida 3 (9) 15 Inledning Presentationsrunda. Åsa Simonsson, nytillträdd chef för Tillväxtavdelningen på Kommunledningskontoret presenterar sig. Höstens tema är målområde två i Eslövs kommuns Program för socialt hållbar utveckling: Offentliga miljöer. Målområde offentliga miljöer beskrivs tre önskade effekter: - Öka kommuninvånares delaktighet och inflytande i utformning av offentliga miljöer - Utveckla miljöer som stimulerar till möten och sociala sammanhang - Öka den upplevda tryggheten i de offentliga rummen Vid dagens träff kommer vi att få höra tre exempel på hur kommunen arbetar med att öka kommuninvånares delaktighet och inflytande i utformningen av de offentliga miljöerna. Vid kommande träffar under hösten kommer övriga två delar i tema offentliga miljöer att diskuteras.

4 Sammanträdesprotokoll Sida 4 (9) 16 Brottsförebyggande arbete Kommunpolis Mats G Odestål och Paavo Frick från räddningstjänsten syd informerar gemensamt om de bränder som ägt rum i Eslöv under perioden 1-19 september De visar spridningen av bränderna på en karta och beskriver mönster och avvikelser i dessa händelser. Det är främst ödehus som eldhärjats, men även husvagn, bil, kolonistuga och container. Inga personer har befunnit sig i de byggnader, fordon som brunnit, men flera av bränderna kunde varit potentiellt mycket farliga för människor. Polisen har tillfört resurser och arbetar intensivt med utredning. Avstämningar görs flera gånger om dagen. Vi vet inte om det är samma personer som utfört de här bränderna. Media är mycket intresserade men vi bör avstå från spekulationer. Kommunen har satt in mer resurser för bevakning och diskuterar i samråd med polisen hur dessa används. Har kontinuerlig dialog med räddningstjänst och polis. Den breda samverkansgruppen Örat mot marken träffas varje fredag Med anledning av senaste tidens bränder har kommunen nu tillsammansmed polis, räddningstjänst och bevakningsbolag bildat en central säkerhetsgrupp som träffas dagligen för att diskutera och fatta beslut kring det fysiska skyddet av byggnader och verksamheter i Eslöv. Polis och Räddningstjänst lägger tid på att vara tillgängliga och möta den oro som finns hos människor. Vad kan allmänheten göra: - Ha ögon och öron öppna. Ring polisen på om du har gjort iakttagelser. Kommer ev. att inrättas en särskild tipstelefon/ telefonsvarare för att lämna tips. Polisen går i så fall ut med nummer via media. - Ring gärna och påminn om det är fullt vid återvinningsstationer eftersom material därifrån kan användas till att starta bränder. - Städa upp och håll snyggt på tomten, inte låta brännbart material ligga invid huset. - Ha extra koll på att följa och förbättra rutiner, stänga fönster etc för att ta bort riskerna. - Glöm inte se över att ni har brandvarnare och brandfilt.

5 Sammanträdesprotokoll Sida 5 (9) 17 Eslöv 2035 så arbetar vi med långsiktiga strategier för social hållbarhet Kosovar Gashi och Lisa Lödén från Kommunledningskontoret berättade om strategier för social hållbarhet i Översiktsplanen. Under hösten 2015 genomfördes 23 dialogmöten runt om i Eslövs kommun. 654 personer deltog totalt, spridningen mellan kvinnor och män var jämn. Förutom allmänhet deltog även tjänstepersoner och politiker. De ca 2500 synpunkterna som kommit in finns dokumenterade och är tillgängliga via hemsidan html i en klickbar karta. Materialet kommer inte bara användas i översiktsplanen utan ska också kunna tas in i detaljplanering och övrigt utvecklingsarbete som kommunen ansvarar för. Barn på högstadiet har varit involverade i processen genom att Källebergsskolan under förra läsåret arbetade med framtidsbilden av Eslöv 2050 som tema. Arbetet dokumenterades och redovisades genom olika uttrycksformer. Eslövsbor har också fått tycka till kring översiktsplanen och fysisk planering genom deltagande i Eslövspanelen. Uppemot 70 personer har besvarat enkäten. Även andra aktörer som Region Skåne, Skånetrafiken och kringliggande kommuner har varit med i dialog kring planen. Översiktsplanen utgår från tre målbilder: Regional stjärna, läget är hållbart och lätt att leva livet. Det finns en politisk styrgrupp kopplad till arbetet med översiktsplanen som består av KSAU:s ordinarie ledamöter. Kommunledningskontoret ligger lite efter tidsplanen och främst handlar det om att man vill kunna behandla de synpunkter som kommit in på ett bra sätt. Översiktsplanen kommer ut på samråd i början på nästa år och då finns alla möjligheter att komma in med fler tankar och frågor kring planens inriktning.

6 Sammanträdesprotokoll Sida 6 (9) 18 Plan för centrumutveckling så utvecklar vi stadskärnan Kristoffer Tonning, gatuchef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, berättar om plan för centrumutveckling och ett centrum som ska vara tryggt för alla. Vad händer nu? - Plan för lokalisering av handel - Digital marknadsföring. Stadskärneföreningen har tagit fram ett verktyg för digital marknadsföring. - Skötsel och drift - Wifi. Finns idag ett system som inte är tillfredsställande. - Beslut fattas kring trappan vid torget och Köpmannen Trafikutredning. Konsulter och tjänstemän som tittar på trafikflödena i centrum. Hur trafiken går ut och in från centrum. Hur alla transporter ska kunna samsas på ett bra sätt. - Arkitekttävling är utlyst som handlar om att få in gestaltningsförslag för främst torget. Det är viktigt att ha en ordnad stad, inte minst ur ett tillgänglighetsperspektiv. Eslövs kommun har jobbat mycket med möblering i stadsutrymmet med gatupratare etc. Det är inte alltid som regler kring tillgänglighet respekteras men kommunen ser över detta regelbundet. Dialoger/tankesmedjor har genomförts på olika sätt med olika intressenter och har slutligen lett fram till centrumutvecklingsplanen som är beslutad av kommunfullmäktige. Kommunen arbetar med en plan för lokalisering av handeln tillsammans med samtliga fastighetsägare. Det är många intressenter att ta hänsyn till.

7 Sammanträdesprotokoll Sida 7 (9) 19 Jämlika barn leka bäst så skapade vi Eslövs nya lekplats i Trollsjöparken Inger Isaksson från RBU Skåne (Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar presenterade och berättade om arbetet med att ta fram den nya lekplatsen i Trollsjön som invigdes den 27 augusti (se bifogad presentation). Projektet Jämlika barn leka bäst finansierades av Boverket och var ett samarbete mellan Eslövs kommun, RBU, FUB och Synskadades Riksförbund. Socioekonomi, funktionalitet och genus har stått i fokus. För att ta fram hur lekplatsen skulle se ut hölls workshops på plats i Trollsjön med totalt 119 barn och drygt 70 vuxna som var delaktiga. En jämställdhetssäkrad metod med spelkulor användes. Förslaget som togs fram gick sedan ut på remiss och barnen som deltagit fick komma in med synpunkter.

8 Sammanträdesprotokoll Sida 8 (9) 20 Diskussion kring målområde 2 i Eslövs kommuns Program för socialt hållbar utveckling: Offentliga miljöer. Diskussionen skjuts upp till nästa träff med Rådet för hälsa och trygghet den 20 oktober. Fram till dess förväntas var och en fundera på följande frågeställningar och diskutera dem i respektive nämnd/organisation som en representerar i Rådet. Miljöer som stimulerar till möten och sociala sammanhang a) Hur skulle de kunna se ut? b) Var skulle de kunna finnas? c) Hur skapar vi dem tillsammans?

9 Sammanträdesprotokoll Sida 9 (9) 21 Övriga frågor Cerny Ericson informerar om att Svenska kyrkan startar en ny verksamhet för Unga i Eslöv. De kommer gärna och informerar i Rådet för hälsa och trygghet under Snezana Milivojevic påminner om möjlighet att delta i den workshop som arrangeras av Synskadades riksförbund i Ringsjöbygden den 6 oktober. Samling är på stadshuset kl Anmäl dig till srfringsjobygden@srfskane.se Nästa gång vi ses är den 20 oktober på samma plats. Vi fortsätter då med diskussion kring offentliga miljöer.

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Läs mer

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M)

Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Lena Wöhlecke (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Annette Linander (C) Ledamot (KS) Henrik Wöhlecke (M) Tony

Läs mer

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg

Snezana Milivojevic Arne Westerberg Therese Nilsson Inger Isaksson Irene Strand Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Sven-Olov Wallin (L) Göran

Läs mer

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S)

Ordförande Ledamot (KS) Ersättare (KS) Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (M) Lesley Holmberg (L) Tony Hansson

Läs mer

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson

2015-09-24. Cerny Eriksson Göte Roth Snezana Milivojevic Arne Westerberg Jennie Nilsson Inger Isaksson Sylvia Hansson Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) Henrik Wöhlecke (M) Claus-Göran Wodlin (M) Håkan Larsson (MP) Sven-Olov

Läs mer

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV)

Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin (L) Ersättare (GoV) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stationen, Arbete och försörjning, klockan 14.00-16.00 Närvarande Johan Andersson (S) Ordförande (KS) Tony Hansson (S) Ledamot (VoO) Claus-Göran Wodlin (M)

Läs mer

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet

Ingemo Hellgren Ingalill Wennborg Sylvia Hansson Irene Ekdala. Reumatikerförbundet Reumatikerförbundet Neuroförbundet Parkinsonsförbundet Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Sahlin-Möller klockan 14.00-16.00 Närvarande Tony Hansson (S) Tf Ordförande (VoO) Claus-Göran Wodlin (M) Ledamot (GoV) Sven-Olov Wallin

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Albert Sahlin, klockan 14:00-16:30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran

Läs mer

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot

Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Karl-Erik Malmgren (S) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Tony Hansson (S) ledamot Bengt Andersson (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M)

Lars Lindkvist (S) Christine Melinder (M) Minnesanteckningar Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 12-16. Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Tony Hansson (S) Christine Melinder (M) ordförande vice ordförande

Läs mer

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07

070 Ä ESLÖVS KOMMUN. Rådet för Hälsa och Trygghet. Protokoll 2016-04-07 070 Ä ESLÖVS Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Nä rva rande Johan Andersson (S) Annette Linander (C) Henrik Wöhlecke (IVI)

Läs mer

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014

Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden. Kommunledningskontoret den 8 maj 2014 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 13:00-14:00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Snezana Milivojevic, till 14 SRF Ringsjöbygden

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 08 31 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Måndag den 22 augusti, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande: Eslövs

Läs mer

Rådet för Hälsa och Trygghet

Rådet för Hälsa och Trygghet $Ä ESLÖVS ESLÖVS Vård och Omsorg 2013-05- 3,1 Dnr Rådet för Hälsa och Trygghet Protokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00 Beslutande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 02 24 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 23 februari, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M)

ledamot ledamot ledamot ledamot Christine Melinder (M) Peter Melinder (M) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, klockan 14.00 16.00 Beslutande Henrik Wöhlecke (M) ordförande Karl-Erik Malmgren (S) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) Tony Hansson

Läs mer

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot

2015-05-21. Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot ESLÖVS Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) 2015-05-21 Rådet för Hälsa och Trygghet Plats och tid Stadshuset, klockan 14-16.00 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Tony Ekblad (M) ledamot Claus-Göran

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 03 31 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 24 mars, klockan 14 16.15 Lokal: Stadshuset, Sal Christian Nilsson, MoS,

Läs mer

Minnesanteckningar funktionshinderrådet

Minnesanteckningar funktionshinderrådet 2019-01-24 Susanne Abramsson 0413-620 46 Susanne. Abramsson@eslov.se Ledamöter och ersättare Funktionshinderrådet Eslövs kommun Minnesanteckningar funktionshinderrådet När: torsdag 24 januari 2019, kl

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 05 27 Kommunledningskontoret Kristina Warming 46-413 - 625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 maj, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, Sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 01 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 19 januari, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-11.05 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot

Läs mer

129 MOS Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling

129 MOS Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sida 10 (59) 2016-08-24 129 MOS.2016.1282 Ändring i prioritering av Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens åtaganden inom plan för centrumutveckling

Läs mer

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare

Kent Karlsson (KD) ersättare Sven-Olov Wallin (FP) ersättare Peter Melinder (M) ersättare. Hans Andersson (C) ersättare Monica Eberyd (C) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset 22 november, klockan 14.00 16.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Karl-Erik

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00.

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för Hälsa och Trygghet. Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Emmanuel Möller, kl. 14:00-16:00 Beslutande Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin Christine Melinder (M) Tony Hansson

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen 2010 01 22 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 21 januari, klockan 14 16 Lokal: Medborgarhuset, B-salen Närvarande: Eslövs

Läs mer

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97

2013-02-21. Johanna Morin 0413-626 97 Johanna Morin 0413-626 97 2013-02-21 Minnesanteckningar Handikappråd När: torsdagen den 21 februari 2013, kl. 13:00 Var: Medborgarhuset Närvarande: Henrik Wöhlecke, Snezana Milivojevic, Arne Westerberg,

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 09 23 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Tordag den 22 september, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 10 27 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 20 oktober, klockan 13:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin och Emanuel

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET. Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller 2009 11 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 november, klockan 14 16 Lokal: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 02 23 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 17 februari, klockan 14-16/17 Lokal: Sal Albert Sahlin, Stadshuset Närvarande:

Läs mer

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS)

Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare (GoV) Ersättare (MoS) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset Eslöv, Albert Sahlin klockan 14.00-16.00 Närvarande Ordförande (S) Ledamot (GoV) Ledamot (MoS) Ledamot (KS) Ersättare (VoO) Ersättare (KS) Ersättare

Läs mer

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S)

Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Gabriele Goldhammer (S) tjg ers för J Andersson (S) Lars Månsson (S) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan tid 19.20-19-30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Johan Andersson (S) Lena Emilsson (S) Tony Hansson (S) Gabriele Goldhammer

Läs mer

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00 19.05, 19.10-19.15 Beslutande Lars Månsson (S) Ordförande Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice

Läs mer

Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. Sven-Olov Wallin (FP) ersättare. Tony Ekblad (M) ersättare

Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. Sven-Olov Wallin (FP) ersättare. Tony Ekblad (M) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Medborgarhuset, C-salen, kl. 14:00-16:00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran Wodlin (M) ledamot Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2012 04 19 Kommunledningskontoret Johanna Morin 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: torsdag den 19 april, klockan 14:00 16:00 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare

ordförande ledamot ledamot ledamot Anna Nimander Pflanzl näringslivssamordnare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Johan Renck, klockan 08.30-10.00 ande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Tony Hansson (S) Annette Linander (C) ordförande ledamot ledamot ledamot Övriga

Läs mer

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare

Marlen Jensen (SD) ersättare Göran Granberg (SD) ersättare Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 19.10-19.20 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) 1:e vice ordförande Annette Linander (C) 2:e vice ordförande Fredrik

Läs mer

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind.

Johan Sandqvist (SD) ersättare. David Westlund (S) Kommunledningskontoret den 8 december 2014. Anette Persson. Cecilia Lind. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 15.30-15.40 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande David Westlund (S) ledamot Bertil Jönsson (NKE) tjg ers för M Lundeborg (M) Ingemar

Läs mer

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala

Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala Riktlinje för kommunalt tillsatta råd - Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumentnamn Riktlinje för kommunalt tillsatta råd Kommunala handikapprådet (KHR) Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2010 09 09 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 26 augusti, 2010, klockan 14-16 Plats: Stadshuset, sal Christian Nilsson,

Läs mer

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare

2011-05-03. Marianne Svensson (S) ersättare. Claudia Nilsson (S) ersättare Christine Melinder (M) ersättare Peter Melinder (M) ersättare Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.30-18.00 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Lena Emilsson (S) ledamot Lars Månsson (S) ledamot Janet Andersson (S) ledamot Henrik

Läs mer

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET

PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET 2011 12 01 Kommunledningskontoret Sara Anderhov 46-413 - 626 97 PROTOKOLL - RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 1 december, klockan 14:00 16:15 Lokal: Stadshuset, Sal Albert Sahlin Närvarande:

Läs mer

1.) Vägen in samt Förståelse öppnar nya dörrar Region Skånes satsning på personer med psykisk funktionsnedsättning.

1.) Vägen in samt Förståelse öppnar nya dörrar Region Skånes satsning på personer med psykisk funktionsnedsättning. 2012-09-13 Johanna Morin 0413-62 697 Minnesanteckningar, Handikappråd När: torsdag 13 september, 2012, kl. 13:00 Var: Medborgarhuset, c-salen Närvarande: Cecilia Lind, Ingemo Hellgren, Wivian Holmberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 april 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 20 april kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 v ordförande Anna-Lisa Hellsing (L), Mölndals

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 10:45-11:00

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 10:45-11:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, 2014-08-04 kl. 10:45-11:00 Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (Q 1:e vice ordförande Lena Wallentheim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Närvarande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta Agneta Hägglund (S), 1:e vice ordförande Sven-Eric Svensson

Läs mer

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16

2014-02-25. Lesley Holmberg (FP) ersättare. Eva Hallberg kommundirektör 13-16 Sammanträdesprotokoll Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.10 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers för

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, 14.00-15.15 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-16.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

Stadshuset 22 november, klockan

Stadshuset 22 november, klockan Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Stadshuset 22 november, klockan 14.00-16.00 Beslutande Övriga närvarande Cecilia Lind (S) Henrik Wöhlecke (M) Annette Linander (C) Karl-Erik Malmgren (S)

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017 Plats och tid Samhällsarbete Bifrost, torsdag 7 december kl 8.30-12.00 ande ledamöter Merjem Maslo (M), Mölndals stad, ordförande 18 Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande 19-24

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Näringslivsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Näringslivsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) slivsrådet 2017-03-03 Plats och tid Svansjörummet, kommunhuset, Kinna, klockan 12.00-14.00 Ordinarie Övriga närvarande Tomas Johansson, kommunstyrelsen Maria Stockefors,

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl O

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl O SAMMANTRÄDESPROTOKOU.. 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.1 O Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan 14.00-16.30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers. för T Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M)

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunhuset, Eken kl 16.30 18:00 ande Agnetha Landberg (C) ordförande Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Inger Jensen (Kicken) Marie-Louise Askbom (RA) Håkan Jonsson (SRF) Siv Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 5582/2015 Tekniska nämnden Datum: 2016-01-21 Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Patrik Jämtvall (L) Eva Järliden (S)

Läs mer

Trygghetsvandring, Örtoftabygden

Trygghetsvandring, Örtoftabygden Trygghetsvandring, Örtoftabygden Datum för genomförande: 19 mars 2014 Tid: 17:00-19:00 Medverkande: Henrik Wöhlecke, kommunstyrelsen Eslövs kommun ArneStåhl, Service och Teknik Eslövs kommun Julia Håkansson,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-03-06 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.05 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

Ingmar Larsson (FP) ersättare. kommunsekreterare/valadministratör. Marita Fransson. Kommunledningskontoret den 14 juni 2010.

Ingmar Larsson (FP) ersättare. kommunsekreterare/valadministratör. Marita Fransson. Kommunledningskontoret den 14 juni 2010. Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 18.30-19.30 ande Ally Grönvall (S) ordförande Ingmar Nilsson (S) tjg ersättare för M Kauranen (S) Marita Fransson (S) ledamot Kjell-Åke Ottosson (S) ledamot

Läs mer

KALLELSE. Nr Ärende Diarienummer Föredragande 1. Ekonomisk uppföljning t om oktober IFO2016/3 Lotta Holmström

KALLELSE. Nr Ärende Diarienummer Föredragande 1. Ekonomisk uppföljning t om oktober IFO2016/3 Lotta Holmström KALLELSE 1(9) Tid Onsdag kl.13:15 Plats Stadshuset - Varkaus Tid för justering 2016-12-06 Plangatan 5 Föredragningslista Nr Ärende Diarienummer Föredragande 1. Ekonomisk uppföljning t om oktober IFO2016/3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Näringslivsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Hyltenäsrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 12.00-14.00 Ordinarie Tomas Johansson, kommunstyrelsen Maria Stockefors, Sätila of Sweden Peter Landgren, kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Farid Albahadli (MP) ledamot

Farid Albahadli (MP) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Christian Nilsson, klockan 16.00-19.00 Beslutande Tony Hansson (S) ordförande Agneta Nilsson (S) ledamot Gabriel Barjosef (S) ledamot Lena

Läs mer

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1. Mötet öppnas Cecilia Lind hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2010 03 26 Kommunledningskontoret Kristina Warming 0413-625 59 PROTOKOLL - MÖTE MED RÅDET FÖR HÄLSA OCH TRYGGHET Tid: Torsdag den 25 mars, klockan 14 16 Plats: Stadshuset, sal Emanuel Möller Närvarande:

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 1 Innehållsförteckning Projektorganisation... 3 Projektägare... 3 Styrgrupp... 3 Projektledaren...

Läs mer

Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8

Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8 KS.2016.0529 Sida 1 (8) 2016-10-14 Predrag Amanovic 0413-622 84 Predrag.Amanovic@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Lokalbehov Arbete och Försörjning och Barn och Utbildning på Östergatan 8 Ärendebeskrivning

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl. 13:30

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl. 13:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2013-10-04 kl. 13:30 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Kjell Erixon (MP), tjg. ersättare för Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Ola Carlsson

Läs mer

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Utses att justera: Åke Almqvist (M) Ing-Britt Andersson (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2011-02-07 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2011-02-07 klockan 10.00 16.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Jan-Olof Andersson (C) Markus Hall (MP) Göran Lindgren (M)

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -...

Protokoll. Hållbarhetsberedning. stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30. Kenneth Engelbrektsson -... Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, k1.13 :00-15:30 Gunilla Magnusson (MP), Ordförande Mikael Staxäng (M), l :e vice ordförande, fr.o.m. kl. 13:15, del av 43 Elving Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 13 maj 2016, kl 8.30 11.45 Ledamöter Ledamöter Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande, ordförande vid mötet Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka

Ärende 4 - bilaga. Verksamhetsplan Lokal nämnd i Kungsbacka Ärende 4 - bilaga Verksamhetsplan 2017 Lokal nämnd i Kungsbacka Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2017 1 Inledning 3 Social hållbarhet 4 Invånarnarnas hälsa och behov 5 Kunskap om invånarna 5 Dialog

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska nämndens arbetsutskott Protokoll 1 (9) Diarienummer TN 2017/0271 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Porfyren 2 plan 7, Brotorget 1, Lund, klockan 16.30 18.10 Ledamöter Övriga Emma Berginger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll RFF 2017-12-07 Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 15:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Solweig Gard (S), ordförande Alexander Johansson Pettersson (S) Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson

Läs mer

~~

~~ SAMMANfRÄDESPROTOKOLL 1(6) Hissiaholms Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum l, 2016-03-30, kl. 13.30-17.20 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Sturesson (Q l:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (S) Ordförande Natrix Öjemark (C)

Läs mer

Rolf Gustavsson, ekonomidirektör Lena Carlsson, sekreterare Leif Rülf, personaldirektör. Heléne Fritzon

Rolf Gustavsson, ekonomidirektör Lena Carlsson, sekreterare Leif Rülf, personaldirektör. Heléne Fritzon KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-03 1 (7) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.55 Beslutande Bengt Gustafson (M) Nils-Arne Bidsell

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska nämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer TN 2017/0756 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Porfyren 2 plan 7, Brotorget 1, Lund, klockan 16.30-18.40 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Ulla Lindström Stadshuset den 23 november 2018 Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08:30-11:00 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnad Lena

Läs mer

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande

Sessionssalen, Kommunhuset Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2010-11-18 1(16) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset 13.30-16.00 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hans- Bertil

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer