Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016"

Transkript

1 Ekobrottsmyndighetens inriktning för verksamheten Juni 2014 Reviderad juni 2016

2 Datum (uppdaterat) Ert datum Sida EKOBROTTSMYNDIGHETENS INRIKTNING För att konkretisera vårt uppdrag har Ekobrottsmyndigheten fastställt följande långsiktiga och övergripande syfte med myndighetens verksamhet. Utifrån vårt uppdrag, övergripande syfte och målen för våra processer (se bilaga) ska myndigheten arbeta med följande inriktning Fleminggatan 14 Box Stockholm Tel Fax

3 Underrättelseprocessen Mål underrättelseprocessen Grov och pågående ekobrottslighet upptäcks i ett tidigt skede och anmäls. Vi ska fokusera på det här i arbetet med att nå målet för processen: Grov organiserad brottslighet så högt upp som möjligt i den kriminella hierarkin Vi ska fokusera på den grova organiserade brottsligheten (GOB). Vi ska också fokusera på den grova ekonomiska brottsligheten (GEB). I det arbetet ska vi prioritera huvudmän samt de strateger, experter, servicefunktioner och andra som bidrar till och drar nytta av avancerade ekobrottsupplägg. Penningtvätt är här ett viktigt modus som vi ska bekämpa. Gå på pengarna - återföra brottsvinster Vi ska öka våra insatser för att själva eller genom andra myndigheter, spåra, säkra och återföra brottsvinster. Brottsutbytesarbetet ska vara en integrerad del i all verksamhet. En effektiv process för att upptäcka och anmäla fler Ett medarbetardrivet utvecklingsarbete utgör en grund för att fortsätta att utveckla och effektivisera processen. Vi ökar kvaliteten i arbetet och gör fler egeninitierade anmälningar. Vi ska göra det här i arbetet med att nå målet för processen: Möta den IT-tekniska utvecklingen. För att säkerställa ett effektivt och rättssäkert arbete behöver vi långsiktigt kompetenshöja oss och anpassa verksamheten för att möta de utmaningar som följer av den IT-tekniska utvecklingen. Tillgänglig- och medvetandegöra kunskap. Vi ska genom t.ex. underrättelsebilder och tematiska rapporter öka myndighetens kunskap om ekobrottsligheten så att den kan utgöra grund för prioriteringar för myndighetens verksamhet, inklusive brottsförebyggande åtgärder. Samverka mellan polisoperativa enheter och kammare. För att effektivisera brottsbekämpningen ska vi utveckla informationsutbytet och annan samverkan mellan polisoperativa enheter och kammare. Samverka över myndighets- och organisationsgränser. För att höja kvalitén på våra kriminalunderrättelser och bättre ta tillvara statens resurser ska vi stärka vår samverkan med t.ex. finanspolisen, skattebrottsenheternas underrättelseverksamhet, Tullverkets underrättelseverksamhet och Säkerhetspolisen. Utnyttja internationella kontakter. För att effektivt kunna utreda den globala brottsligheten samt säkra och återföra brottsvinster ska vi öka användandet och dra största möjliga nytta av befintliga internationella nätverk. Punktskattebrott. Det är viktigt att bekämpa de organiserade punktskattebrotten, som inte sällan utgör en del i allvarlig och vinstgivande brottslighet.

4 Utredning & lagföringsprocessen Mål utredning & lagföringsprocessen De som begått ekobrott lagförs genom en effektiv och rättssäker process. Vi ska fokusera på det här i arbetet med att nå målet för processen: Grov ekonomisk brottslighet så högt upp som möjligt i den kriminella hierarkin Vi ska fokusera på den grova organiserade brottsligheten (GOB). Vi ska också fokusera på den grova ekonomiska brottsligheten (GEB). I det arbetet ska vi prioritera huvudmän samt de strateger, experter, servicefunktioner och andra som bidrar till och drar nytta av avancerade ekobrottsupplägg. Penningtvätt är här ett viktigt modus som vi ska bekämpa. Gå på pengarna återföra brottsvinsterna Vi ska öka våra insatser för att själva eller genom andra myndigheter, spåra, säkra och återföra brottsvinster. Brottsutbytesarbetet ska vara en integrerad del i all verksamhet. En effektivare process med hög kvalitet och rättssäkerhet Ett medarbetardrivet utvecklingsarbete utgör en grund för att fortsätta att utveckla och effektivisera processen. Vi ökar lagföringen och kvaliteten i arbetet och kortar våra genomströmningstider. Vi ska göra det här i arbetet med att nå målet för processen: Möta den IT-tekniska utvecklingen. För att säkerställa ett effektivt och rättssäkert arbete behöver vi långsiktigt kompetenshöja oss och anpassa verksamheten för att möta de utmaningar som följer av den IT-tekniska utvecklingen. Använda processuella verktyg. Använda processuella verktyg i de fall det är rättsligt möjligt, t.ex. reella och personella tvångsmedel, förundersökningsbegränsning, strafförelägganden och förberedande sammanträden vid domstol. Utveckla förhandlingsteknik. Vi ska också utveckla vår förhandlingsteknik, bl.a. för att skapa tydliga domstolsförhandlingar. Detta kan t.ex. göras genom att öka användningen av moderna tekniska hjälpmedel. Samverka mellan kammare och polisoperativa enheter. För att effektivisera brottsbekämpningen ska vi utveckla informationsutbytet och annan samverkan mellan polisoperativa enheter och kammare. Samverka över myndighets- och organisationsgränser. För att effektivisera brottsbekämpningen och ärendeflöden från inledande av förundersökning till lagakraftvunnen dom ska vi stärka vår samverkan med andra aktörer så som Skatteverket, Polisen, Åklagarmyndigheten, Tullverket, konkursförvaltare och, när det gäller planering, med domstolarna. Utnyttja internationella kontakter. För att effektivt kunna utreda den globala brottsligheten samt säkra och återföra brottsvinster ska vi öka användandet och dra största möjliga nytta av befintliga internationella nätverk.

5 Punktskattebrott. Det är viktigt att bekämpa de organiserade punktskattebrotten, som inte sällan utgör en del i allvarlig och vinstgivande brottslighet. Brottsförebyggandeprocessen Mål brottsförebyggandeprocessen Vi sprider kunskap för att i samverkan med andra försvåra, hindra och avbryta ekobrottslighet. Vi ska fokusera på det här i arbetet med att nå målet för processen: Brottsförebyggande perspektiv varje dag De brottsförebyggande insatserna ska följa verksamhetens inriktning i stort och varje tillfälle till en brottsförebyggande insats ska tas till vara. I vissa fall får det brottsförebyggande perspektivet ett särskilt genomslag Det brottsförebyggande perspektivet blir särskilt viktigt när vi arbetar med - information utifrån ärenden. Det är angeläget att vi i enskilda ärenden tar tillvara möjligheten att vidta brottsförebyggande åtgärder, t.ex. att informera berörda om risker för och konsekvenser av ett ekobrott. - nationell och regional samverkan där vi sprider information om ekobrott och ekobrottsbekämpning. - extern kommunikation via media och andra kanaler. - remisshantering o.dyl. Vi ska göra det här i arbetet med att nå målet för processen: Sprida kunskap. Ekobrottsmyndigheten ska följa och analysera utvecklingen och rättstillämpningen när det gäller ekobrott och utarbeta förslag till åtgärder. Utifrån denna kunskap ska vi lämna information i brottsförebyggande syfte. Leda och samordna. Att förebygga ekobrott är en bred samhällsinsats som med nödvändighet behöver involvera ett stort antal myndigheter, organisationer och företag. Vi ska genomföra brottsförebyggande åtgärder själva, men oftast tillsammans med andra. Vi ska ha förmågan att leda och samordna det nationella brottsförebyggande arbetet som rör ekobrott och ha en tydlig organisation för att leda, genomföra och utvärdera det brottsförebyggande arbetet. Utgå från samhällsnytta. Det brottsförebyggande arbetet ska utgå inte i första hand från enskilda organisationers uppdrag och mandat, utan från vad som ur ett samhällsperspektiv är värdeskapande. Vi ska bygga upp förmågan att mäta och följa upp det förebyggande arbetet avseende samhällsnytta, vilken skillnad som åstadkommits och vilket förtroende omvärlden har för arbetet.

6 Ledning & styrningsprocessen Mål ledning & styrningsprocessen Vi tar ansvar för vårt uppdrag genom att skapa förutsättningar för att nå målen för våra operativa processer. Systemsyn. Vi ska fortsätta att utveckla synen på vår verksamhet som processer och del i ett system. Feedback. Vi ska i vårt ledningsarbete verka för att vår feedback-kultur fortsätter att utvecklas i alla led. Det innebär ett arbetssätt som bygger på och uppmuntrar återkoppling mellan chef och medarbetare samt inom organisationen i stort, t.ex. mellan utredare och förundersökningsledare. Lönebildning och lönesättning. Lönebildningen och lönesättningen ska bidra till goda verksamhetsresultat och att verksamheten bedrivs effektivt. Vi ska ha en väl fungerande samverkan med arbetstagarorganisationerna. Med stöd i effektiva avtal ska myndighetens chefer vara trygga i arbetsgivarrollen och utöva ett verksamhetsanpassat och modernt ledarskap som bygger på tillit till medarbetarnas förmåga. Högt förtroende. Förtroende byggs upp och vidmakthålls i alla snittytor, internt och externt. Ekobrottsmyndigheten ska kunna visa på samhällsnytta genom effektiv ekobrottsbekämpning. Vi ska i vår externa kommunikation utnyttja vår specialistkompetens och stärka Ekobrottsmyndighetens identitet samt sprida information om myndighetens operativa resultat. Stödprocessen Mål stödprocessen Vi möter upp verksamhetens behov av stöd för att nå målen för våra operativa processer. Förbättrat IT-stöd. För att Ekobrottsmyndigheten ska kunna fortsätta att vara en specialistmyndighet krävs under de kommande åren en omfattande satsning på att förbättra IT-stödet. En förutsättning för detta är att förstärka myndighetens ITorganisation, men det handlar också om att fortsätta utveckla samverkan med Åklagarmyndigheten och Polisen och att vara en aktiv part i RIF-samarbetet. Målbilden ska vara en fungerande elektronisk hantering av information och dokumentation. VEK-perspektivet. Utveckling av stödprocessen ska ske med tillvaratagande av ett tydligt VEK-perspektiv, dvs. att Verksamhet, Ekonomi och Kompetens sammanvägs och utgör ett gemensamt perspektiv i utformande av stödet. Kompetensförsörjning. En förutsättning för att myndigheten ska nå sina mål och vara en attraktiv arbetsgivare är att myndighetens samlade kompetens tas tillvara och utvecklas. Vi ska öka kunskapen om arbete vid Ekobrottsmyndigheten så att vårt rekryteringsunderlag breddas.

7 Hög rättssäkerhet. Tillsynsverksamheten och det rättsliga stödet ska utgå från verksamhetens behov och bidra till att höja kvaliteten i och utveckla den operativa verksamheten. Trygghet. Ekobrottsmyndigheten ska vara en trygg och säker arbetsplats med särskilt fokus på personsäkerhet. BILAGA Illustration över Ekobrottsmyndighetens mål och huvudprocesser Med det övergripande syftet som utgångspunkt löper Ekobrottsmyndighetens huvudprocesser mot sina respektive mål.

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015

En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan. Januari 2015 En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan Januari 2015 Datum Sida 2015-01-21 1 (5) Ert datum Dnr En myndighetsöverskridande handlingsplan för brottsutbytesarbete i samverkan

Läs mer

Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning

Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning Visioner och strategier för ekobrottsbekämpning Generaldirektörens förord Ekobrottsmyndighetens vision är att skapa trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. Visionen

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan December 2012

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan December 2012 Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan 2013 December 2012 Datum Sida 2012-12-20 1 (14) Ert datum Dnr EBM A-2012/0597 Generaldirektörens förord Ekobrottsmyndigheten är en myndighet i stark utveckling. 1

Läs mer

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt

Handlingsplan 1 (7) Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten. 1 Allmänt Handlingsplan 1 (7) 2013-02-04 Handlingsplan i samverkan mot den organiserade brottsligheten 1 Allmänt En stor del av den organiserade brottsligheten styrs i dag av strategiska personer och dess innersta

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag Datum Sida 2017-02-24 1 (13) Ert datum Dnr Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2018 2020 Innehåll Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2018 2020... 1 1. Yrkanden... 2 2. Lägesbild över den ekonomiska

Läs mer

Generaldirektörens förord

Generaldirektörens förord 2009-12-23 1 (18) Generaldirektörens förord Genom regleringsbrevet har regeringen för år 2010 anvisat drygt 420 miljoner kronor för Ekobrottsmyndigheten. Det tillskott på 10 miljoner kronor som myndigheten

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan Februari 2014

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan Februari 2014 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2014 Februari 2014 Datum Sida 2014-02-08 1 (9) Ert datum Dnr EBM A-2014/0049 Central verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanering Mål och inriktning för Ekobrottsmyndighetens

Läs mer

Att arbeta svart är riskfyllt och olagligt

Att arbeta svart är riskfyllt och olagligt Att arbeta svart är riskfyllt och olagligt Vad är svart arbete? Att arbeta svart betyder att du inte betalar skatt på din lön. Om du är anställd på ett företag betyder det också att arbetsgivaren inte

Läs mer

höja förmågan att delta i operativt, internationellt polissamarbete mot organiserad tillgreppsbrottslighet.

höja förmågan att delta i operativt, internationellt polissamarbete mot organiserad tillgreppsbrottslighet. Kopia Regeringsbeslut I:18 2018-02-08 Ju2018/00991/PO Justitiedepartementet Polismyndigheten Tullverket Kustbevakningen Uppdrag till Polismyndigheten, Tullverket och Kustbevakningen att förstärka bekämpningen

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut I:10 Justitiedepartementet 2013-12-19 Ju2013/8598/Å Ju2013/5736/Å Ju2013/8610/KRIM (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 104 22 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2014 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Nästa steg. för svensk polis

Nästa steg. för svensk polis Nästa steg för svensk polis Polisen har gjort en resa som få andra myndigheter gjort. För tre år sedan blev vi en samlad polismyndighet för att skapa förutsättningar för en polisverksamhet som ska vara

Läs mer

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län

Grov organiserad brottslighet. Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län Grov organiserad brottslighet Jimmy Liljebäck, Polismyndigheten i Jönköpings län 1 2 Organiserad brottslighet enligt EU:s kriterier Samarbete mellan fler än två personer. Egna tilldelade uppgifter åt var

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet.

Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. Årsredovisning 2009 Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. INNEHÅLL 1 Innehåll 2 Förord 5 Verksamhet och organisation 7 Brottsförebyggande

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag Datum Sida 2016-02-29 1 (14) Ert datum Dnr EBM A-2016/0150 Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2017 2019 Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2017 2019... 1 1. Yrkanden... 2 2. Sammanfattande inledning...

Läs mer

Fem förslag för ett bättre Sverige. så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel.

Fem förslag för ett bättre Sverige. så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel. Fem förslag för ett bättre Sverige så bekämpar vi ungdomsbrottslighet och människohandel. Fredrik Reinfeldts jultal 16 december 2013 Fem förslag för ett bättre Sverige så bekämpar vi ungdomsbrottslighet

Läs mer

GD Erik Wennerström har ordet Strategins syfte Brås övergripande mål och uppdrag Brås grundvärden... 4

GD Erik Wennerström har ordet Strategins syfte Brås övergripande mål och uppdrag Brås grundvärden... 4 Strategi 2015 Innehåll GD Erik Wennerström har ordet... 2 Strategins syfte... 3 Brås övergripande mål och uppdrag... 3 Brås grundvärden... 4 Förstärkt roll som kunskapscentrum i rättsväsendet... 5 Fokus

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet.

Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. Årsredovisning 2008 Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet. INNEHÅLL 1 Innehåll 3 Förord 7 Verksamhet och organisation 11 Brottsförebyggande

Läs mer

Rikspolischefens inriktning

Rikspolischefens inriktning Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad augusti 2013. Rikspolischefens inriktning 3 Rikspolischefens

Läs mer

Förord 2012-02-22 1 (1)

Förord 2012-02-22 1 (1) Datum Sida 2012-02-22 1 (1) Ert datum Dnr EBM A-2011/0447 Förord 2011 var ett mycket bra år för Ekobrottsmyndigheten. Vi tog viktiga utvecklingsinitiativ samtidigt som vi förbättrade resultaten väsentligt.

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens handlingsplan för jämställdhetsintegrering

Ekobrottsmyndighetens handlingsplan för jämställdhetsintegrering s handlingsplan för jämställdhetsintegrering 2017-2018 Handlingsplan EBM A-2016/0597 Oktober 2016 1 (10) 1. Om (EBM) är en åklagarmyndighet som ansvarar för bekämpning av ekonomisk brottslighet. Inom myndigheten

Läs mer

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet

Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet Ekobrottsmyndigheten förebygger och bekämpar ekonomisk brottslighet 1 2 Vårt uppdrag Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet inom rättsväsendet med särskild kompetens för analys och utredning. Vårt

Läs mer

Regeringens beslut. Bakgrund. Regeringsbeslut I: Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM

Regeringens beslut. Bakgrund. Regeringsbeslut I: Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM Regeringsbeslut I:11 2017-10-19 Ju2017/06712/DOM (delvis) Ju2017/08090/DOM Justitiedepartementet Polismyndigheten Åklagarmyndigheten Rättsmedicinalverket Kriminalvården Domstolsverket Attunda tingsrätt

Läs mer

Förord 2014-02-21 1 (60)

Förord 2014-02-21 1 (60) Datum Sida 2014-02-21 1 (60) Ert datum Dnr EBM A-2014/0070 Förord År 2013 var historiskt för Ekobrottsmyndigheten. Vi gick från att vara en myndighet i storstadsregionerna till att få ansvaret för ekobrottsbekämpningen

Läs mer

I uppdraget ingår att vidta åtgärder för att:

I uppdraget ingår att vidta åtgärder för att: Regeringsbeslut I:7 2008-07-17 Ju2008/5776/PO Justitiedepartementet Rikspolisstyrelsen Box 12256 102 26 STOCKHOLM Uppdrag till Rikspolisstyrelsen och andra berörda myndigheter att vidta åtgärder för att

Läs mer

En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten

En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten En nationell specialistfunktion för brottsutbytesfrågor vid Ekobrottsmyndigheten Redovisning av regeringsuppdrag Maj 2010 Datum Sida 2010-05-31 1 (14) Ert dnr Dnr Ju2008/8737/Å EBM A-2009/0420 Till Regeringskansliet

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten Regeringsbeslut I:11 Justitiedepartementet 2012-12-20 Ju2012/8171/Å Ju2012/8527/KRIM(delvis) Åklagarmyndigheten Box 5553 11485 STOCKHOLM Regleringsbrev för budgetåret 2013 avseende Åklagarmyndigheten Riksdagen

Läs mer

X X X X 7 5. Årsredovisning 2006

X X X X 7 5. Årsredovisning 2006 X X X X 7 5 Årsredovisning 2006 7 6 X X X X I N N E H Å L L 1 Innehåll 2 Förord 7 Verksamhet och organisation 11 Resultatredovisning Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga

Läs mer

Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer

Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer 832 6511-13/121 1(6) Ställningstagande - Urvalet av S-gäldenärer (Ersätter ställningstagande 9/08/IND) De riktlinjer för urvalet av S-gäldenärer som anges i bifogade promemoria ska tills vidare gälla för

Läs mer

Yttrande över betänkandet Ett effektivare brottmålsförfarande några ytterligare åtgärder (SOU 2005:117)

Yttrande över betänkandet Ett effektivare brottmålsförfarande några ytterligare åtgärder (SOU 2005:117) Sida 1 (5) Rättsenheten 2006-06-22 Ert EBM A-2006/0156 Er beteckning Chefsjuristen Monica Rodrigo 2006-03-22 Ju2006/1015/DOM Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Yttrande över betänkandet Ett effektivare

Läs mer

Åklagarmyndighetens författningssamling

Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens författningssamling Åklagarmyndighetens föreskrifter och allmänna råd om ledning av förundersökning i brottmål som även kan ledas av Tullverket; ÅFS 2013:3 Konsoliderad version Konsoliderad

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009. Januari 2009

Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009. Januari 2009 Ekobrottsmyndighetens verksamhetsplan 2009 Januari 2009 Sida 1 (15) Ert Er beteckning Generaldirektörens förord Genom regleringsbrevet har regeringen för år 2009 anvisat drygt 396 miljoner kronor för Ekobrottsmyndigheten.

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015. December 2014 Reviderad juni 2015

Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015. December 2014 Reviderad juni 2015 Ekobrottsmyndighetens centrala verksamhetsplan 2015 December 2014 Reviderad juni 2015 Datum Sida 2014-12-23 2015-06-25 (uppdaterad) 1 (15) Bilaga 1: Budget 2015 Bilaga 2: Aktivitetsansvariga Dnr EBM A-2014/0659

Läs mer

ÅKLAGARE. en länk i rättskedjan

ÅKLAGARE. en länk i rättskedjan ÅKLAGARE en länk i rättskedjan Foto: Stefan Jerrevång/TT, Thomas Carlgren, Anders Wiklund/TT, Maja Suslin/TT, Lars Jansson Produktion: Nimbus Communication AB Tryck: Ale Tryckteam AB, 01/2018 UR VÅR VISION

Läs mer

Innehåll. 2 Förord. 6 År 2007 i sammanfattning. 9 Verksamhet och organisation

Innehåll. 2 Förord. 6 År 2007 i sammanfattning. 9 Verksamhet och organisation Årsredovisning 2007 7 6 X X X X I N N E H Å L L Innehåll 2 Förord 6 År 2007 i sammanfattning Ekobrottsmyndigheten skapar trygghet och rättvisa genom att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet 9 Verksamhet

Läs mer

Sida 1 av 7 Regeringsbeslut 8 Justitiedepartementet 2005-12-20 Ju2005/11361/Å Ju2005/9669/Å Ju2005/11595/DOM (delvis) m.fl. Se bilaga 1 Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Regleringsbrev för

Läs mer

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Regeringsuppdrag: Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Polismästare Ralf Hedin 1 Vad kommer halvtimmen att innehålla? Regeringsuppdraget Vilka är de livsstilskriminella? Tidsaxel Hur är det organiserat?

Läs mer

Slutrapport efter genomfo rda RUBICON seminarier under 2014/15

Slutrapport efter genomfo rda RUBICON seminarier under 2014/15 Datum 2015-06-29 Sida 1 (6) Slutrapport efter genomfo rda RUBICON seminarier under 2014/15 1. Sammanfattning RUBICON står för rutiner brottsutredningar i konkurs och har sedan mitten av 1990-talet varit

Läs mer

Uppdrag till Brottsförebyggande rådet att utveckla det nationella stödet och samordningen för brottsförebyggande arbete

Uppdrag till Brottsförebyggande rådet att utveckla det nationella stödet och samordningen för brottsförebyggande arbete Regeringsbeslut I:5 2017-02-16 Ju2017/01526/KRIM Justitiedepartementet Brottsförebyggande rådet Box 1386 111 93 Stockholm Uppdrag till Brottsförebyggande rådet att utveckla det nationella stödet och samordningen

Läs mer

Budgetunderlag 2010-2012

Budgetunderlag 2010-2012 Budgetunderlag 2010-2012 EBM A-2008/0094 Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2010-2012 Sammanfattning och yrkande Inledning Ekobrottsmyndigheten har ett vitt uppdrag och en central funktion i kampen mot

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016 Datum Sida 2013-02-22 1 (11) Ert datum Dnr EBM A-2013/0089 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2014 2016 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Inledning. En tydlig strategi

Inledning. En tydlig strategi Inledning Domstolarna 1 bedriver en omfattande och komplex verksamhet som är en av grundpelarna i Sveriges demokrati. Domstolsverkets uppgift är att ge administrativt stöd och service åt domstolarna för

Läs mer

Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen. Handläggare Sara Alvfeldt Telefon: Snabbare lagföring

Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen. Handläggare Sara Alvfeldt Telefon: Snabbare lagföring Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-06-05 Handläggare Sara Alvfeldt Telefon: 08-508 09 526 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-08-23 Snabbare

Läs mer

Tillsammans mot brott. Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126

Tillsammans mot brott. Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126 Tillsammans mot brott Ett nationellt brottsförebyggande program skr. 2016/17:126 2 Syfte Skapa förutsättningar för ett strukturerat och långsiktigt brottsförebyggande arbete i hela samhället. Stimulera

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag Datum Sida 2012-02-29 1 (21) Ert datum Dnr EBM A-2012/0140 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2013 2015 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

1 Inriktningen på den kommande RUBICON-samverkan

1 Inriktningen på den kommande RUBICON-samverkan 1(5) RUBICON 2016 Denna rapport utgör en utvärdering av verksamheten i RUBICON. Utvärderingen utgår från hur genomförda aktiviteter sedan den senaste Rubiconrapporten år 2015 kan förväntas ha bidragit

Läs mer

2008-02-12. 1 Allmänt

2008-02-12. 1 Allmänt HANDLINGSPLAN 1 (12) Handlingsplan i samverkan med kommuner och statliga myndigheter i Östergötlands län mot den organiserade brottsligheten i synnerhet mot kriminella motorcykelgäng. 1 Allmänt Polisen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Ekobrottsmyndigheten; SFS 2015:744 Utkom från trycket den 4 december 2015 utfärdad den 26 november 2015. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter

Läs mer

Förord 2013-02-22 1 (66)

Förord 2013-02-22 1 (66) Datum Sida 2013-02-22 1 (66) Ert datum Dnr EBM A-2013/0088 Förord En myndighet i stark förändring Förändring och framåtanda präglade Ekobrottsmyndighetens verksamhetsår 2012. Regeringens besked att myndigheten

Läs mer

Innehåll (86) EBM A-2016/0138

Innehåll (86) EBM A-2016/0138 Datum Sida 2016-02-22 1 (86) Dnr EBM A-2016/0138 Innehåll Generaldirektören har ordet... 2 1. Året i korthet... 4 2. Sammanfattning... 5 3. Uppdrag, verksamhetsidé och organisation... 8 4. Grov organiserad

Läs mer

Kopia. Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet

Kopia. Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet Kopia Regeringsbeslut II:2 2015-12-01 Ju2015/09350/PO Justitiedepartementet Polismyndigheten Box 12256 102 26 Stockholm Uppdrag till Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att utveckla den myndighetsgemensamma

Läs mer

Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) 2004-12-16. Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM

Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) 2004-12-16. Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Justitiedepartementet Regeringsbeslut 38 2004-12-16 Ekobrottsmyndigheten Box 820 101 36 STOCKHOLM Ju2004/11352/Å Ju2004/9813/Å Ju2004/11341/DOM (delvis) Regleringsbrev för budgetåret 2005 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar

Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Förord (48)

Förord (48) Årsredovisning 2010 Datum Sida 2011-02-22 1 (48) Ert datum Dnr EBM A-2011/0089 Förord Goda resultat med mer fokus på den allvarligare brottsligheten Sammantaget har myndigheten fullgjort sitt uppdrag på

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017

Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017 Datum Sida 2014-02-21 1 (19) Ert datum Dnr EBM A-2014/0100 Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2015 2017 1. Yrkanden... 2 2. Sammanfattande inledning... 3 2.1. Den nya Ekobrottsmyndigheten... 4 2.2. Konsolidera

Läs mer

Innehåll (60) EBM

Innehåll (60) EBM Datum Sida 2017-02-22 2 (60) Dnr EBM2017-144 Innehåll 1. INLEDNING... 3 1.1 Generaldirektören sammanfattar året... 3 1.2 Året i korthet... 4 1.3 Om Ekobrottsmyndigheten... 6 1.4 Om ekobrottsligheten...

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Gemensamma förvaltningen DATUM: 28 oktober 2016 BESLUTAD AV: Jörgen Tholin KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2017-2019 Gemensamma

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2013 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Innehåll INLEDNING RESULTATREDOVISNING 17. Prioriterade områden 18. Prestationsområden 27. Styrning och stöd 34. Tabellredovisning 44

Innehåll INLEDNING RESULTATREDOVISNING 17. Prioriterade områden 18. Prestationsområden 27. Styrning och stöd 34. Tabellredovisning 44 Årsredovisning 216 Innehåll INLEDNING Generaldirektören sammanfattar året 3 Året i korthet 4 Om Ekobrottsmyndigheten 6 Om ekobrottsligheten 9 RESULTATREDOVISNING 17 Sammanfattande analys 17 Prioriterade

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

EU:s fond för inre säkerhet

EU:s fond för inre säkerhet EU:s fond för inre säkerhet 1 Om EU:s fond för inre säkerhet i korthet Fonden för inre säkerhet (ISF) ger ekonomiskt bidrag till aktiviteter som stärker EU:s inre säkerhet. Fonden har två delar: Den ena

Läs mer

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun

Brottsförebyggande program. för Ronneby kommun Brottsförebyggande program för Ronneby kommun Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från: 2012-04-26 Antagen: KF 121/2012 Innehållsförteckning Lokala brottsförebyggande rådets uppgift... 2 Ronneby

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens samverkan på strategisk och operativ nivå

Ekobrottsmyndighetens samverkan på strategisk och operativ nivå 1 Ekobrottsmyndighetens samverkan på strategisk och operativ nivå 1. Inledning Ekobrottsmyndigheten ansvarar för samordningen av ekobrottsbekämpningen i landet. Myndighetens specialistkompetens ska kunna

Läs mer

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11

Brå rapport 2013:21. Enkäter. Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 Enkäter Enkät till närpolischefer... 2 Enkät till poliser i yttre tjänst... 11 1 Enkät till närpolischefer 1. a) Skriv ditt namn. b) Skriv din chefstitel. Till exempel närpolischef, områdeschef eller liknande.

Läs mer

Datalagring brottsbekämpning och integritet (SOU 2017:75)

Datalagring brottsbekämpning och integritet (SOU 2017:75) YTTRANDE Rättsavdelningen Datum Dnr Lisbeth Tjärnkvist 2018-01-22 STY 2017-823 Tel. 08-405 03 55 Ert datum Er referens lisbeth.tjarnkvist@tullverket.se 2017-10-30 Ju2017/07896/Å Justitiedepartementet 103

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Redovisning av regeringsuppdrag om åtgärder mot finansiering av terrorism

Redovisning av regeringsuppdrag om åtgärder mot finansiering av terrorism Dnr 2018-8405 Redovisning av regeringsuppdrag om åtgärder mot finansiering av terrorism (Ju 2018/01649/PO) Mottagare 1 PM Datum Diarienummer 2018-05-29 2018-8405 Er referens 1 (2) Säkerhetspolisens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning med instruktion för Åklagarmyndigheten; SFS 2015:743 Utkom från trycket den 4 december 2015 utfärdad den 26 november 2015. Regeringen föreskriver följande. Uppgifter

Läs mer

Budgetunderlag för

Budgetunderlag för Budgetunderlag för 2007 2009 Sida 1 (16) Regeringen Justitiedepartementet Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2007 2009 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten för budgetåren

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från den 1 januari 2015

Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från den 1 januari 2015 Bilaga 1 Datum Sida 2014-06-30 1 (8) Lena Lindgren Schelin Ert datum Dnr Chefsjurist, personuppgiftsombud EBM A-2014/0261 Ekobrottsmyndighetens problembeskrivning inför ändringar i polisdatalagen från

Läs mer

Verksamhetsplan för EBM 2005

Verksamhetsplan för EBM 2005 Datum Generaldirektören 2005-01-21 Verksamhetsplan 2005 Verksamhetsplan för EBM 2005 Detta är Ekobrottsmyndighetens (EBM) verksamhetsplan för 2005. I regleringsbrevet anges vissa återrapporteringskrav

Läs mer

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen Det här är Polismyndigheten En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen 1 Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner (Syd,

Läs mer

Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga)

Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga) PM 1 (3) Datum 2016-11-11 Diarienr (åberopas) A477.422/2016 Polismyndigheten Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga) Lägesbild

Läs mer

Rikspolischefens inriktning. I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras.

Rikspolischefens inriktning. I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad 2011. inledning Produktion: Rikspolisstyrelsen, Box

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Myndigheter i samverkan

Myndigheter i samverkan Delredovisning av regeringsuppdrag (Ju2015/09350/PO) att utveckla den myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet Myndigheter i samverkan 2016 mot den organiserade brottsligheten Utgivare:

Läs mer

Strategiska förutsättningar

Strategiska förutsättningar ska förutsättningar De statliga myndigheterna är regeringens redskap för att realisera riksdagens och regeringens beslutade politik. Verksamhetsstyrningen av myndigheterna utgår från den av riksdagen beslutade

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Chefer till gemensam HR

Chefer till gemensam HR Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till gemensam HR Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen

Läs mer

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182

Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge. Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Samverkan för utveckling av hälsooch sjukvård samt omsorg i Blekinge Landstingsdirektörens stab, planeringsenheten Januari 2018 Ärendenr 2018/00182 Innehållsförteckning Vårdsamverkan/Fördjupad samverkan

Läs mer

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan 2006. Inriktningen för Ekobrottsmyndighetens verksamhet år 2006

Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan 2006. Inriktningen för Ekobrottsmyndighetens verksamhet år 2006 Ekobrottsmyndighetens Verksamhetsplan 2006 Inriktningen för Ekobrottsmyndighetens verksamhet år 2006 År 2005 åstadkom Ekobrottsmyndigheten mycket bra verksamhetsresultat. Det framgångsrika arbetet inom

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

ÅKLAGARE. ett yrke för dig?

ÅKLAGARE. ett yrke för dig? ÅKLAGARE ett yrke för dig? Åklagaren har en stark och framträdande roll i rättssamhället. Ingen annan yrkesgrupp inom rättsväsendet är på samma sätt involverad i ett ärendes alla moment. Åklagarmyndigheten

Läs mer

Lag (2018:1694) om Tullverkets behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område

Lag (2018:1694) om Tullverkets behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område Smugglingslagen m.m./rättsväsendets informationssystem m.m. 1 Lag (2018:1694) om Tullverkets behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område 1 kap. Allmänna bestämmelser Lagens tillämpningsområde

Läs mer

(6) Kammaråklagaren Katarina Mörnstad Ert diarienummer Dnr Fi2016/00300/B EBM A-2016/0083

(6) Kammaråklagaren Katarina Mörnstad Ert diarienummer Dnr Fi2016/00300/B EBM A-2016/0083 Datum Sida 2016-04-27 1 (6) Kammaråklagaren Katarina Mörnstad Ert diarienummer Dnr Fi2016/00300/B EBM A-2016/0083 Finansdepartementet Finansmarknadsavdelningen Bankenheten Yttrande över Ytterligare åtgärder

Läs mer

Åklagare. - ett yrke för dig?

Åklagare. - ett yrke för dig? Åklagare - ett yrke för dig? Åklagaren har en stark och framträdande roll i rättssamhället. Ingen annan yrkesgrupp inom rättsväsendet är på samma sätt involverad i ett ärendes alla moment. Åklagarens uppgifter

Läs mer

* Skatteverket. Skatteverkets Kanalstrategi

* Skatteverket. Skatteverkets Kanalstrategi * Skatteverket Skatteverkets Kanalstrategi Framtagen av Charlotte Rylander 2010 * Skatteverket 2(8) Kanalstrategi 1 INLEDNING Skatteverkets långsiktiga mål är att medborgare och företag har förtroende

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om Skatteverkets behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område Publicerad den 20 november 2018 Utfärdad den 15 november 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten Regeringsbeslut II:4 Justitiedepartementet 2016-12-20 Ju2016/02312/Å Ju2016/07568/Å Ju2016/08896/LP (delvis) Ekobrottsmyndigheten Box 22098 10422 Stockholm Regleringsbrev för budgetåret 2017 avseende Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete Datum: Dokumenttyp: 2016-08-31 Skrivelse Diarienr: Handläggare: 2016/0180 Tarja Birkoff 1 (5) Regeringen Socialdepartementet 103 33 Stockholm En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande

Läs mer

Underlag 2. Direktiv till två pågående utredningar som har bäring på informationssäkerhet. En modern säkerhetsskyddslag 1

Underlag 2. Direktiv till två pågående utredningar som har bäring på informationssäkerhet. En modern säkerhetsskyddslag 1 Underlag 2. Direktiv till två pågående utredningar som har bäring på informationssäkerhet Under denna gransknings gång har två pågående utredningar haft i uppdrag att hantera mer övergripande frågor som

Läs mer

Statens insatser för att komma åt vinster från brottslig verksamhet

Statens insatser för att komma åt vinster från brottslig verksamhet RiR 2010:26 Statens insatser för att komma åt vinster från brottslig verksamhet ett bättre samarbete ger högre utbyte ISBN 978 91 7086 236 6 RiR 2010:26 Tryck: Riksdagstryckeriet, Stockholm 2010 Till regeringen

Läs mer

Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet

Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet Uttalande SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN 2012-06-14 Dnr 139-2011 Användningen av kvalificerade skyddsidentiteter inom det särskilda personsäkerhetsarbetet 1 SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämndens

Läs mer

Resultat av enkätundersökningar

Resultat av enkätundersökningar Bilaga till rapport Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet. Slutrapport (2018:18) Bilaga 3 Resultat av enkätundersökningar Inom ramen för Statskontorets utvärdering av ombildningen av Polisen

Läs mer

Strategisk plan för samverkan mellan Kommun och Polis mot organiserad brottslighet i Östergötlands län

Strategisk plan för samverkan mellan Kommun och Polis mot organiserad brottslighet i Östergötlands län 1 (8) STRATEGISK PLAN FÖR SAMVERKAN Datum Diarienr (åberopas vid korresp) 2011-09-19 AA-483-5312/11 Strategisk plan för samverkan mellan Kommun och Polis mot organiserad brottslighet i Östergötlands län

Läs mer

Hanteringen av hemliga tvångsmedel vid Ekobrottsmyndigheten

Hanteringen av hemliga tvångsmedel vid Ekobrottsmyndigheten SÄKERHETS- OCH INTEGRITETSSKYDDSNÄMNDEN Uttalande 2013-06-18 Dnr 16-2013 Hanteringen av hemliga tvångsmedel vid Ekobrottsmyndigheten 1 SAMMANFATTNING Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden har granskat

Läs mer

XXXX 76. Budgetunderlag 2009-2011

XXXX 76. Budgetunderlag 2009-2011 XXXX 76 Budgetunderlag 2009-2011 Sida 1 (17) Ert Er beteckning Regeringen Justitiedepartementet Ekobrottsmyndighetens budgetunderlag 2009-2011 Jag överlämnar härmed budgetunderlaget för Ekobrottsmyndigheten

Läs mer

Kommittédirektiv. Skärpta straffrättsliga åtgärder mot organiserad brottslighet. Dir. 2013:19. Beslut vid regeringssammanträde den 21 februari 2013

Kommittédirektiv. Skärpta straffrättsliga åtgärder mot organiserad brottslighet. Dir. 2013:19. Beslut vid regeringssammanträde den 21 februari 2013 Kommittédirektiv Skärpta straffrättsliga åtgärder mot organiserad brottslighet Dir. 2013:19 Beslut vid regeringssammanträde den 21 februari 2013 Sammanfattning En särskild utredare ska analysera om det

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om åklagarväsendets behandling av personuppgifter inom brottsdatalagens område Publicerad den 20 november 2018 Utfärdad den 15 november 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer